Farklı okuma zevklerine sahip olunan farklı ve kaliteli kitaplar.Popüler kültürün dışında ince zevkleri ve yaşami anlamaya yönelik kitaplarla farklı dünyalara yolculuk...Özellikle dijitalde bu şekilde var olmak ve bu varoluşu bir şekilde duyurmak güzel bir çaĝrı.Heyecanın kendisi bile videoda son derece doĝal ve bir okadar bizden.. Sonuç olarak bu vlog bir harika dostummm:)
Şekerci dükkanında kapalı kalmış gibi kitaplarınla mutlu olman insana okuma duygusu geçiriyor. Tebrikler. Ufak tefek görüş ve önerilerimi paylaşayım. Ele aldığın her şeyi, yazı olsun, tanıtım olsun, film, senaryo, haber olsun öncesinden iyice bir düşün, hiç acele etme. PLAN YAP. Sözcük seçimlerine dikkat et. Özellikle karışık cümlelerden uzak dur. Hedef kitleni belirle. Ona göre hazırlık yap. Ne olursa olsun kısa, yalın, açık, anlaşılır, düzgün, gramer hatası sıfırlı cümleler tercih et. Cümleleri yuvarlama. Yaptığın herkesinkilerden çok daha farklı ve etkili olsun. Yaptığını hisset. Duyarlı ol. BAŞLANGIÇ çok önemlidir. 30 saniye ile 1 dakika arasında izlemeye, okumaya, dinlemeye karar vermeliyiz. O yüzden başlangıç çarpıcı ve ilginç olsun. Kurgulama kadar çarpıcı giriş de etkilidir. Moralini yüksek tut. Olumlu ol ki karşı tarafa da geçsin bu duygular (Ruh sağlığı bozulunca beden, beyin ve ürün de aksıyor :)) Her saniyeyi, her bölümü santim santim düşünmeden, planlamasını yapmadan, üzerine kafa yormadan, yazıya dökmeden yani depoyu doldurmadan arabayla yola çıkma. Yolda kalırsın! Klibin bence çok uzun. Daha kısa ve çarpıcı olabilirdi. Okumadığın kitapları tanıtırken henüz okumadığını sıklıkla tekrar etmen gereksiz, onları da okumuş gibi yapabilirdin, sonuçta kitabı tanıtıyorsun. Veya okumadıklarından hiç söz etme o zaman. Okudukların arasından kitabın kapağını güzelce göster. Altını çizdiğin birkaç cümle oku. Kitabın ve/veya yazarının bu kitapla ilgili ilginç maceralarını bul (nerede yazmış, kaç yaşında, ne için, hangi atmosferde, o dönem bağlantılıysa siyasal ekonomik durum neymiş, şimdi nerede yaşıyor, kitap kaç satmış, kaç baskı yapmış, başka dillere de çevrilmiş mi, çocuğu, eşi var mı gibi birkaç kısa cümle de ilgi çekebilir.) Asla ıııı, eeee, şeyy deme. O bölümleri kes at. Gerekirse, ki hep gerekir, aynı şeyi tamamen sil at, yeniden ve yeniden ve yeniden çek. En iyisini bulana kadar. İlki hep en iyi olmaz!!! Bildiklerini paylaşmak, geliştirmek, yeşertip büyütmek ve sunmak çok güzel. Şahane şeyler yapacaksın. İzlemedeyiz. Sevgiler. Ali Kalkan
Devamının gelmesini diliyorum; ilk videoya göre gayet güzel, başarılar canım arkadaşım... :)
Farklı okuma zevklerine sahip olunan farklı ve kaliteli kitaplar.Popüler kültürün dışında ince zevkleri ve yaşami anlamaya yönelik kitaplarla farklı dünyalara yolculuk...Özellikle dijitalde bu şekilde var olmak ve bu varoluşu bir şekilde duyurmak güzel bir çaĝrı.Heyecanın kendisi bile videoda son derece doĝal ve bir okadar bizden.. Sonuç olarak bu vlog bir harika dostummm:)
:)
Şekerci dükkanında kapalı kalmış gibi kitaplarınla mutlu olman insana okuma duygusu geçiriyor. Tebrikler.
Ufak tefek görüş ve önerilerimi paylaşayım.
Ele aldığın her şeyi, yazı olsun, tanıtım olsun, film, senaryo, haber olsun öncesinden iyice bir düşün, hiç acele etme. PLAN YAP.
Sözcük seçimlerine dikkat et. Özellikle karışık cümlelerden uzak dur. Hedef kitleni belirle. Ona göre hazırlık yap. Ne olursa olsun kısa, yalın, açık, anlaşılır, düzgün, gramer hatası sıfırlı cümleler tercih et.
Cümleleri yuvarlama.
Yaptığın herkesinkilerden çok daha farklı ve etkili olsun.
Yaptığını hisset. Duyarlı ol.
BAŞLANGIÇ çok önemlidir. 30 saniye ile 1 dakika arasında izlemeye, okumaya, dinlemeye karar vermeliyiz. O yüzden başlangıç çarpıcı ve ilginç olsun. Kurgulama kadar çarpıcı giriş de etkilidir.
Moralini yüksek tut. Olumlu ol ki karşı tarafa da geçsin bu duygular (Ruh sağlığı bozulunca beden, beyin ve ürün de aksıyor :))
Her saniyeyi, her bölümü santim santim düşünmeden, planlamasını yapmadan, üzerine kafa yormadan, yazıya dökmeden yani depoyu doldurmadan arabayla yola çıkma. Yolda kalırsın!
Klibin bence çok uzun.
Daha kısa ve çarpıcı olabilirdi.
Okumadığın kitapları tanıtırken henüz okumadığını sıklıkla tekrar etmen gereksiz, onları da okumuş gibi yapabilirdin, sonuçta kitabı tanıtıyorsun. Veya okumadıklarından hiç söz etme o zaman.
Okudukların arasından kitabın kapağını güzelce göster. Altını çizdiğin birkaç cümle oku. Kitabın ve/veya yazarının bu kitapla ilgili ilginç maceralarını bul (nerede yazmış, kaç yaşında, ne için, hangi atmosferde, o dönem bağlantılıysa siyasal ekonomik durum neymiş, şimdi nerede yaşıyor, kitap kaç satmış, kaç baskı yapmış, başka dillere de çevrilmiş mi, çocuğu, eşi var mı gibi birkaç kısa cümle de ilgi çekebilir.)
Asla ıııı, eeee, şeyy deme. O bölümleri kes at. Gerekirse, ki hep gerekir, aynı şeyi tamamen sil at, yeniden ve yeniden ve yeniden çek. En iyisini bulana kadar. İlki hep en iyi olmaz!!!
Bildiklerini paylaşmak, geliştirmek, yeşertip büyütmek ve sunmak çok güzel.
Şahane şeyler yapacaksın.
İzlemedeyiz.
Sevgiler.
Ali Kalkan