biberleri çok güzel olmuşlar bende yumuşama kabuğu muz kabuğu suyu yaparım birliklerine çiçeklerine bu biberleri kahvaltıda çok seviyorum emeğine sağlık çok güzel yetiştirmiş arkadaşım
Gerçek bilgilerin ve tecrübenin dolu olduğu bu kanalı lütfen destekleyelim ve paylaşımlarda bulunalım ki bizim gibi acemi yetiştiriciler başlamadan yanlış bilgiler yüzünden bitki yetiştirme zevkinden mahrum kalmasın ...
Merhaba arkadaşım biber en zor çimlenen ve büyüyen sebzedir..Sen harikasın verdiğin bilgiler muhteşem❤❤ eline güzel yüreğine sağlık sevgiler selamlar buralardan kucak dolusu ❤❤
Teşekkür ederim. Güvercin gübresi en ağır gübre sebzelere çok ağır gelir. Çay kaşığı ile vermeniz gerekir. Nasıl verdiniz merek ettim. Özellikle saksı bitkilerinde sineklenme çok olur. Isırgan otu suyu ve meşe odunu külü sineklenmeye karşı iyi bir çözümdür.
@@birkavanozkekik 3-4 yemek kaşigi güvercin gübresi ile 1 litre suyu karıştırıp , sebzeye 1 su bardağı verdim . Bitki de şu an sorun yok iyi fakat toprağında sineklenme oluyor .
Merhaba , Kanalı yeni gördüm , şuanda Ocak ayındayız ve içmekanda pencere önüne yerleştireceğim , kolay çıkan ve beni mutlu edecek sebze & yeşillik ekmek istiyorum. Ne ekebilirim ve tohumunu nereden almamı önerirsiniz ? Teşekkürler
Özellikle tere ve roka tohumu çok çabuk yeşeren bitkilerden. Bunları rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Şimdiden biber tohumu ekip kendi fidelerinizi elde edebilirsiniz. Ekeceğiniz biber tohumları boyutu küçük olan cinsten olsun. İstanbul'da yaşıyorsanız Eminönünde Mısır çarşısının orada fide ve tohum satan yerler var. Yok yok, ne ararsanız bulabilirsiniz. Tohumları internet ve çiçekçilerdende temin edebilirsiniz.
Kadının olduğü her yer berekettir. Herhalde 20ye yakın video ekledim hiç biri bu kadar detayı bir arada belirtmedi. Topladıktan sonra kaç ay daha sonra yrni biber çıkar? Emeklerinize sağlık hanımefendi.
Teşekkür ederim video için. Tohumlar filizlendikten sonra ne zaman güneşe çıkarmalıyız? Birinci günden günde 12 saat direkt İzmirgüneşi balkonda yanma veya stres yapar mı?
Rica ederim. Tohum ektiğim saksıyı güneş gören bir yere koyup tohumların yeşermesini bekliyorum. Tohumlar güneş gören yerde yeşerirse güneşte kalmaları sorun olmaz. Ama tohumlar güneşsiz bir yerde yeşerdiyse kademeli olarak güneşe alıp alıştırmak gerekir. Bir günde 12 saat çok fazla.ilk bir veya iki saatle başlayabilirsiniz. Bu saatler de öğlen kızgın güneş olmasın.
Teşekkür ederim. Bu yıl diktiğiniz fideler ise bırakın uzasın daha çok erker. İleriki dönemde yanlardan filiz verip gürleşecektir. Yinede boyuna uzasın istemiyorsanız fidenin tepesini yani orta göveğini kestiğinizde boyuna uzamayacaktır. Kolay gelsin.
Olabilir ama fidelerde şaşırtma dediğimiz işlem yapıldığında yeni ortama uyum sağlamak için fideler daha fazla köksal salmaya çalıştığından gelişim ve verim daha yüksek olmaktadır. Kanalımdaki sort videolardan şaşırtma videosuna bakabilirsiniz.
Hangi tür biber yetiştirmek istiyorsanız o biberin iyice olgunlaşmış, kızarmış olanından alıp çekirdeklerini çıkararak tohum elde edebilirsiniz. Yada biber tohumunu tohum satan yerlerden hazır alıp ekebilirsiniz.
@@Hasan-rp7zk Tohumda bir sorun yoksa yeşerecektir. Çünkü tohumun yeşermesi için toprağın kalitesine ihtiyaç yok. Tohum belli bir sıcaklıkta su ile temas ettiğinde yani neme ulaştığında yeşerir. Yeşeren tohumların büyümesi için yani sonraki aşamada toprağa güneşe ve belli bir sıcaklığa ihtiyaç duyulur. Biber tohumları özel yöntemler hariç genelde bir hafta veya on günden sonra yeşermeye başlar. Bu süre dolduktan sonra endişe edebilirsiniz. Kolay gelsin.
merhaba hocam iyi günler .. paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim , benim yetiştirdiğim biberlere saman akarı bulaştı yeni yaprak ve sürgünlerde buruşmalar oluşmaya başladım bu sorunla başaçıkabileceğim etkili doğal bir yöntem varmıdır acaba ? bizimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim sağlıcakla kalın...
Rica ederim sağolun. Bitkilerimdeki tüm hastalıklar için iki yıldır kül kullanıyorum. Sonuçtan çok memnunum. Odun külünü bitkinin hastalıklı bölgesine bolca serpiyorum. Üzerinden bir hafta geçince aynı işlemi tekrarlıyorum, bitki yaklaşık 15 gün içinde tertemiz oluyor. Mutlaka deneyin. Tamamen doğal bir çözüm.
@@birkavanozkekik cevap için çok teşekkür ederim.. herhangi bir odun külü iş görürmü ? Yada özellikle kullanmamız gereken bir odun külümü olmalı ? Cevap için şimdiden teşekkür ederim..
@@birkavanozkekik hocam Allah sizden razı olsun kül uygulamasının 2. Gününde bile çok bariz değişimler oldu bitkilerim an itibariyle daha sağlıklı gelişime başladılar .. size ne kadar teşekkür etsem azdır ve bundan sonra sıkı takipçinizim inş çok yakın zamanda istediğiniz yere gelirsiniz iyi akşamlar..
Açık balkonum gunes görüyor fakat aynı zamanda bulunduğum şehir ile alakali oldukça rüzgarlı bir yer.Ruzgar zarar verir mi.Kapali balkonum da var ama orası gunes görmüyor.Ruzgar olayı taze soğan ve sarımsak için de sormak istiyorum.Ruzgari severler mi sevmezler mi.Cevaplarssaniz çoookk sevinirim.❤
Domates güneşi seviyor fakat özellikle sırık domateslere rüzgar çok zarar veriyor. Soğan ve sarımsağı baş elde etmek için yetiştiriyorsanız bahçe gibi bir ortamda güneş gerekli. Ama soğan ve sarımsağı taze olarak tüketmek, yeşilliği den yararlanmak istiyorsanız güneş gerekmez. Yine yeşilliği için diktiğiniz doğan ve satımsağa rüzgar zarar verir. Ama baş elde etmek istediğiniz ve bahçede yetiştirdiğimiz soğanın yapraklarına rüzgarın zarar vermesi sorun olmaz. Çünkü orada önemli olan baş kısmının yani soğan ve sarımsağın toprağın altında kalan kısmının büyümesidir.
HOCAM merhaba, ben arazilere ait olan ne sebze varsa bunların tohumlarını stok edip bir dahaki seneye ekmek isterim. Bunları nasıl canlı tutabilirim . İlaç vurarak mı 🙄🙂
Ben tohumları iyice kuruttuktan sonra peçeteye sarıp küçük kavanozların içine koyup kavanozun üzerine hangi tohum olduğunu yazdıktan sonra kapağını sıkıca kapatıyorum. İstanbul rutubetli bir şehir olduğu için kavanozun içinde peçete saılı olduğundan rutubet kapmadan çok güzel muhafaza oluyor. Tohumları genelde baharda ektiğimde çok güzel yeşeriyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde kavanoza gerek kalmadan pamuklu ve kağıt torbalarda kolay muhafaza edilebilir. Sizde bulunduğunuz ilde bu kıriterleri gözönüne alarak tohumlarını muhafaza edebilirsiniz.
@@mesututas8841 Ata tohumu dediğimiz tohumlar ilaçsız olur. Nenelerimiz sandıklarında senelerce tohum saklamış, bir şey olmamış. Tohumun düşmanı rutubet ve güvedir. Bunlara karşı cam kavanozu kullanıyorum. Önemli olan ilaçsız, doğal olarak bir şeyleri kotarabilmek. Tohumlarımda hiç ilaç kullanmadım. Nasıl bir ilaç kullanmayı düşünüyorsunuz doğrusu merak ettim.
@@birkavanozkekik Reis normal ilaçlı karpuz çekirdeği ve birçok tarımsal gübreler var ve ilk yıl ekilmezse bile bunları sonraki yıllar ekiliyor bu yüzden hep taze kalıyor.
Şuan biberleri ektim saksıya ve dışarda duruyor yeni diktim tutar mı bodrumda yaşıyorum şuan gece 11 derece oluyor sıcaklık en soğuk. Cevap verirseniz çok sevinirim…
Balkonuma koydum 1 gece soğuk diye sonra hava ısınınca tekrar çıkardım artık içeriye almak istemiyorum sürekli yerini değiştirmek istemiyorum 😢😢 tutar mı acaba 2. Gün bugün can suyunu verdim bir de yarın vermem gerekiyormuş sanırım 3 güne tamamlamak için.
@@birkavanozkekikşimdi içeriye alsam yerini değiştirdim diye bir sorun olur mu domates salatalık ve çilekte ektim bilgim yok videolara bakıp yapmaya çalışıyorum 🥹🙏🏻
@@Gul-yh9wk Yeri sıksık değişen bitkiler ortama alışmak için büyümeyi durdurur. Bu da bitkinin gelişimini geciktirir. Balkonunuz güney cepheye bakıyor ve gömme balkonsa, meteorolojiden hava sıcaklığını takip ederek hava sıcaklığı 11 veya 12 derece ve üzerinde olursa yerini hiç oynatmayın. Balkonlar kuytu olduğu için bu sıcaklıkta sorun olmaz. Ama tamamen açık havaya ( teras gibi) çıkarmak için 18 dereceyi beklemek gerekir.
Külü bitkinin üzerine avuçla bolca serpiyorum. Özellikle bitkinin yaprak altlarına, orta göbeğine ve hastalığın bulaştığı her yere gelişi güzel serpiyorum. Bir hafta içinde iyileşme kendini gösteriyor ama 15 gün içinde üç veya dört kez bu işlemi tekrarlıyorum. Hastalıktan eser kalmıyor.
@@ilaclamauzman1945 Külü bitkilerin yapraklarında oluşan bitlenme, böceklenme, yapraklarda oluşan şekerleme ( tatlı şerbeti dökülmüş gibi yapış yapış oluyor) ve bitkinin üzerinde ve toprağın içinde oluşan tırtıllarda kullandım. Tırtılda hem toprağa hem bitkiye avuç avuç bolca serptim. Diğer hastalıklarda bitkinin yeni çıkan filizlerinin ortasına ve diğer yaprak ve gövdelerine serptim. Bu işlemi bir kaç gün aralıkla tekrarladım. Kimi bir hafta, kimi onbeş gün içinde yok oldu.
Saksının büyüklüğüne ve biberin cinsine göre değişir. Küçük boyutlu, cin biberi, Arnavut biberi gibi biberleri 1 veya 2 lt saksılara bir tane fide dikebilirsiniz. Dolma biber, kapya biber gibi iri biberlerin bir fidesini en az 5 lt bir saksıya dikmeniz gerekir. Bu ölçülere göre daha büyük saksılara fide sayısını arttırarak dikebilirsiniz.
Ne kadar güzellllllllllll ❤ Ne kadar güzellllllllllll 🌶️🌶️🌶️🫑🫑🫑🫑🫑🌶️🌶️🌶️🌶️🫑🫑 Eline emeğine sağlık canım ablacığım benimmm balım ablammmm 💜 mükemmel bir paylaşım 💜
@@ayasayaz6269 Kars'a soğuklar çok erken geliyor. Burda İstanbul da babamın bahçesinde yetiştirdiğimiz de de çok beklemek zorunda kaldık. Diğer biberleri yetiştirerek daha yüksek verim alabilirsiniz. Kolay gelsin.
---pazardan aldığımız biberi kurutup mu tohumlama yapmalıyız yoksa yaşken de olur mu? --- gübre kullanmadığımız takdirde büyüme olmaz mı? ille de gübre kullanmak gerekiyor mu? Videonuz başlangıc ve sonuç olarak sanki kompozisyon gibi olmuş... elinize emeğinize sağlık...
Pazardan aldığınız dolma biber, sivri biber gibi yeşil biberlerin tohumu yeşermez. Kapya biber gibi iyice olgunlaşmış, kıpkırmızı olmuş biberlerin tohumu yeşerir. Mesela kapya biberin tohumunu şimdi ekmek isterseniz kurutmanıza gerek yok hemen ekebilirsiniz. Ama başka bir zaman ekmek isterseniz biberin çekirdeklerini kurutup rutubetlenmeyecek bir şekilde muhafaza ederek saklayabilirsiniz.
biberleri çok güzel olmuşlar bende yumuşama kabuğu muz kabuğu suyu yaparım birliklerine çiçeklerine bu biberleri kahvaltıda çok seviyorum emeğine sağlık çok güzel yetiştirmiş arkadaşım
Sağolun çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.❤️❤️
Gerçek bilgilerin ve tecrübenin dolu olduğu bu kanalı lütfen destekleyelim ve paylaşımlarda bulunalım ki bizim gibi acemi yetiştiriciler başlamadan yanlış bilgiler yüzünden bitki yetiştirme zevkinden mahrum kalmasın ...
🙏❤️❤️
Tebrik ederim, aşama aşama, anlaşılır bir şekilde, çok güzel anlattınız.
Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
Merhaba arkadaşım biber en zor çimlenen ve büyüyen sebzedir..Sen harikasın verdiğin bilgiler muhteşem❤❤ eline güzel yüreğine sağlık sevgiler selamlar buralardan kucak dolusu ❤❤
Çok teşekkür ederim sağolun. 🙏❤️❤️❤️
Ne güzel taptaze biberler yetiştirdiniz emeklerinize sağlık👍
Teşekkür ederim sağolun.❤️
ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK. ÇOK GÜZEL VİDEO OLMUŞ. 👏👏👏
Çok teşekkür ederim sağolun.
Biberler için saksı derinliği ne olmalı acaba, üstüne toprak ilavesi yapsak daha fazla köklenmeye katkı sağlarmı
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. En güzel aşama biberleri toplama aşaması.❤️👏👏👏
Çok teşekkür ederim sağolun.❤️❤️
Canlar kolaygelsin bereketli olsun bende biber çiyidi biriktirdim sonra atım olmazdiye atım şimdi vidyonuzu gordüm pişman oldum atıma canlar❤❤
Beğenmenize sevindim.❤️❤️
Elinize emeğinize sağlık.
Gübre olarak sadece güvercin gübresi yeterli olur mu?
Bide gübreleme sonrasi sineklenme oldu ben de .
Teşekkür ederim. Güvercin gübresi en ağır gübre sebzelere çok ağır gelir. Çay kaşığı ile vermeniz gerekir. Nasıl verdiniz merek ettim. Özellikle saksı bitkilerinde sineklenme çok olur. Isırgan otu suyu ve meşe odunu külü sineklenmeye karşı iyi bir çözümdür.
@@birkavanozkekik 3-4 yemek kaşigi güvercin gübresi ile 1 litre suyu karıştırıp , sebzeye 1 su bardağı verdim . Bitki de şu an sorun yok iyi fakat toprağında sineklenme oluyor .
Thank you I love ur pepper it looks sweet Can
I aske where to found the pepper seed please
Çok teşekkür ederim.Tahumları yaz ayında olgunlaşmış biberleri kurutarak elde ettim.
Sorry dear I can read ur language can u please explain in English thank you
@@rebqayunan4382 You can obtain the seeds of ripe peppers by drying them in summer.
Or order them
Fidelendigi saksıda kalsa sorum olur mu acaba baska yere ekmek şart mi acaba
Fidenin büyüdüğü saksıda sadece bir tane ise olabilir. Ama genelde tohumu fazla ektiğimiz için çıkan fideleri ayrı ayrı dikmek zorundayız.
@@birkavanozkekik çok teşekkür ederim
Merhaba ,
Kanalı yeni gördüm , şuanda Ocak ayındayız ve içmekanda pencere önüne yerleştireceğim , kolay çıkan ve beni mutlu edecek sebze & yeşillik ekmek istiyorum. Ne ekebilirim ve tohumunu nereden almamı önerirsiniz ?
Teşekkürler
Özellikle tere ve roka tohumu çok çabuk yeşeren bitkilerden. Bunları rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Şimdiden biber tohumu ekip kendi fidelerinizi elde edebilirsiniz. Ekeceğiniz biber tohumları boyutu küçük olan cinsten olsun. İstanbul'da yaşıyorsanız Eminönünde Mısır çarşısının orada fide ve tohum satan yerler var. Yok yok, ne ararsanız bulabilirsiniz. Tohumları internet ve çiçekçilerdende temin edebilirsiniz.
@@birkavanozkekik Çok teşekkürler , saolun
Kadının olduğü her yer berekettir. Herhalde 20ye yakın video ekledim hiç biri bu kadar detayı bir arada belirtmedi. Topladıktan sonra kaç ay daha sonra yrni biber çıkar? Emeklerinize sağlık hanımefendi.
Çok teşekkür ederim sağolun. Beğenmenize sevindim. Biber bitkisi kışa kadar ürün verir. Kapalı ve güneş gören balkonunuz varsa kışın dahi ürün verir.
Bacım emeğine sağlı biz ıstanbuldayim bu hafta diyecez inşallah sızıntı gibi olur
Anladığım kadarıyla fide dikeceksiniz. İstanbul bu aralar çok serin. Haftasonu havalar iyi olursa olabilir.
Maşallah size İstanbul gibi bir yerde biber domates yetiştiriyorsunuz Elinize emeğinize sağlık
İlginiz için çok teşekkür ederim.🙏❤️❤️
Merhaba
Strafor köpükleri nereden aldınaz bu sene bende strafor köpüğe ekmeyi düşünüyorum
Strafor saksıları satınalmadım. Bunlar koruyucu kılıftı. İçinin girinti ve çıkıntıları bıçakla oyularak saksı haline getirildi.
@@birkavanozkekik anladım
İnşallah bende bu tarz bir malzeme bulurum
@@Emre24. İnşaallah.
Tebrik ederim sizi
Çok teşekkür ederim, sağolun.
@@birkavanozkekik bende bu aydan ekicem evin içinde bakmaya çalışıcam sizi takipteyim kolay gelsin
🙏❤️❤️
Teşekkür ederim video için. Tohumlar filizlendikten sonra ne zaman güneşe çıkarmalıyız? Birinci günden günde 12 saat direkt İzmirgüneşi balkonda yanma veya stres yapar mı?
Rica ederim. Tohum ektiğim saksıyı güneş gören bir yere koyup tohumların yeşermesini bekliyorum. Tohumlar güneş gören yerde yeşerirse güneşte kalmaları sorun olmaz. Ama tohumlar güneşsiz bir yerde yeşerdiyse kademeli olarak güneşe alıp alıştırmak gerekir. Bir günde 12 saat çok fazla.ilk bir veya iki saatle başlayabilirsiniz. Bu saatler de öğlen kızgın güneş olmasın.
@@birkavanozkekik teşekkür ederim
Maşşallah biberler saksıyı doldurmuş benimki boyuna uzuyor ne yapmam lazım
Teşekkür ederim. Bu yıl diktiğiniz fideler ise bırakın uzasın daha çok erker. İleriki dönemde yanlardan filiz verip gürleşecektir. Yinede boyuna uzasın istemiyorsanız fidenin tepesini yani orta göveğini kestiğinizde boyuna uzamayacaktır. Kolay gelsin.
Maşallah ne güzel bereketini götün bende Çok seviyorum ablam onlar fazla değilmi sık yani Almanyadan sevgi selamlar ❤
Teşekkür ederim. Bu biber çeşidi kendini kurtarıp iyi ürün verebildiği için sık olması sorun olmuyor. Almanya'ya sevgiler selamlar.
Merhaba hazır toprak kullanıyorum ekstra gübre kullanmam gerekiyor mu
Yanmış hayvan gübresi ve evde hazırlanan gübrelerden varsa eklemeniz verimi arttıracaktır. Yoksa saksıya arada toprak takviyesi yapmanız iyi olur.
Anladım peki şuan tohum alıp eksem olur mu yoksa geç mi kaldım
@@HiraCicek-t2s Evet olur. Havalar ısındığı için tohum çok çabuk yeşerir fideler büyüyüp yetişir.
Abla gökdelendemi yapıyorsunuz binalar çok küçük görünüyor...
Evet. Gökdelen değil ama kule deniyor. 24. kat.
Fideler tek bir saksıda olsa sorun olur mu yani hic saksi degistirmezsek ve biber olana kadar tek bir saksida olur mu ?
Olabilir ama fidelerde şaşırtma dediğimiz işlem yapıldığında yeni ortama uyum sağlamak için fideler daha fazla köksal salmaya çalıştığından gelişim ve verim daha yüksek olmaktadır. Kanalımdaki sort videolardan şaşırtma videosuna bakabilirsiniz.
Ayrı bir tohummu alıncak yoksa normal biberi içindeki tohumlarmı lütfen cevap
Hangi tür biber yetiştirmek istiyorsanız o biberin iyice olgunlaşmış, kızarmış olanından alıp çekirdeklerini çıkararak tohum elde edebilirsiniz. Yada biber tohumunu tohum satan yerlerden hazır alıp ekebilirsiniz.
Kaç günde böyle oldu
Tohum ekiminden hasat aşamadına kadar yaklaşık dört ay geçti.
Bende beş kiloluk zeytinyağı tenekesine birer tane biber fidesi dikmek istiyorum acaba olur mu.
Hemde çok güzel olur. Yeterki siz niyet edin.❤️
Hazır toprağım yok ama yumuşak toprak seçmeye çalışıyorum olur mu
İçine yanmış hayvan gübresi ekleyerek veya evde hazırlayacağınız gübreler ekleyerek zenginleştirerek kullanırsanız olur. Eklenmezse verimsiz olabilir.
@@birkavanozkekik ekledim inek gübresi ekledm
Eklemeniz iyi olmuş. İnşaallah güzel ürünler yetiştirirsiniz. Kolay gelsin.
Biberlerim hala yeşermedi
@@Hasan-rp7zk Tohumda bir sorun yoksa yeşerecektir. Çünkü tohumun yeşermesi için toprağın kalitesine ihtiyaç yok. Tohum belli bir sıcaklıkta su ile temas ettiğinde yani neme ulaştığında yeşerir. Yeşeren tohumların büyümesi için yani sonraki aşamada toprağa güneşe ve belli bir sıcaklığa ihtiyaç duyulur. Biber tohumları özel yöntemler hariç genelde bir hafta veya on günden sonra yeşermeye başlar. Bu süre dolduktan sonra endişe edebilirsiniz. Kolay gelsin.
Anlamadığım bir konu var. Siz çimlenme için güneş alması lazım diyorsunuz bazıları da hiç güneş almazsa daha iyi çimlenir diyor
Güneş her zaman faydalı. Güneşsiz yeşeren tohumlar çok ince cılız oluyor. Sonrada gövdeyi kalınlaştırmak için bir sürü uğraşıyorlar.
merhaba hocam iyi günler .. paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim , benim yetiştirdiğim biberlere saman akarı bulaştı yeni yaprak ve sürgünlerde buruşmalar oluşmaya başladım bu sorunla başaçıkabileceğim etkili doğal bir yöntem varmıdır acaba ? bizimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim sağlıcakla kalın...
Rica ederim sağolun. Bitkilerimdeki tüm hastalıklar için iki yıldır kül kullanıyorum. Sonuçtan çok memnunum. Odun külünü bitkinin hastalıklı bölgesine bolca serpiyorum. Üzerinden bir hafta geçince aynı işlemi tekrarlıyorum, bitki yaklaşık 15 gün içinde tertemiz oluyor. Mutlaka deneyin. Tamamen doğal bir çözüm.
@@birkavanozkekik cevap için çok teşekkür ederim.. herhangi bir odun külü iş görürmü ? Yada özellikle kullanmamız gereken bir odun külümü olmalı ? Cevap için şimdiden teşekkür ederim..
@@Serthukum Rica ederim. Ben meşe odunu külü kullanıyorum. Reçinesi olmayan ağaçların külünü kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
@@birkavanozkekik anladım hocam çok teşekkür ederim kolay gelsin..🙏🙏
@@birkavanozkekik hocam Allah sizden razı olsun kül uygulamasının 2. Gününde bile çok bariz değişimler oldu bitkilerim an itibariyle daha sağlıklı gelişime başladılar .. size ne kadar teşekkür etsem azdır ve bundan sonra sıkı takipçinizim inş çok yakın zamanda istediğiniz yere gelirsiniz iyi akşamlar..
Biber tohumu ektim ama sadece ot gibi uzun yapraklar cikiyo 2 ay olcak hala ayni tohumfa mi sikinti acaba
İki ay çok uzun bir süre. Şimdiye kadar yeşermediyse tohum bozuk çıkmıştır.
Açık balkonum gunes görüyor fakat aynı zamanda bulunduğum şehir ile alakali oldukça rüzgarlı bir yer.Ruzgar zarar verir mi.Kapali balkonum da var ama orası gunes görmüyor.Ruzgar olayı taze soğan ve sarımsak için de sormak istiyorum.Ruzgari severler mi sevmezler mi.Cevaplarssaniz çoookk sevinirim.❤
Domates güneşi seviyor fakat özellikle sırık domateslere rüzgar çok zarar veriyor. Soğan ve sarımsağı baş elde etmek için yetiştiriyorsanız bahçe gibi bir ortamda güneş gerekli. Ama soğan ve sarımsağı taze olarak tüketmek, yeşilliği den yararlanmak istiyorsanız güneş gerekmez. Yine yeşilliği için diktiğiniz doğan ve satımsağa rüzgar zarar verir. Ama baş elde etmek istediğiniz ve bahçede yetiştirdiğimiz soğanın yapraklarına rüzgarın zarar vermesi sorun olmaz. Çünkü orada önemli olan baş kısmının yani soğan ve sarımsağın toprağın altında kalan kısmının büyümesidir.
HOCAM merhaba, ben arazilere ait olan ne sebze varsa bunların tohumlarını stok edip bir dahaki seneye ekmek isterim. Bunları nasıl canlı tutabilirim . İlaç vurarak mı 🙄🙂
Ben tohumları iyice kuruttuktan sonra peçeteye sarıp küçük kavanozların içine koyup kavanozun üzerine hangi tohum olduğunu yazdıktan sonra kapağını sıkıca kapatıyorum. İstanbul rutubetli bir şehir olduğu için kavanozun içinde peçete saılı olduğundan rutubet kapmadan çok güzel muhafaza oluyor. Tohumları genelde baharda ektiğimde çok güzel yeşeriyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde kavanoza gerek kalmadan pamuklu ve kağıt torbalarda kolay muhafaza edilebilir. Sizde bulunduğunuz ilde bu kıriterleri gözönüne alarak tohumlarını muhafaza edebilirsiniz.
@@birkavanozkekik Hocam toplu halde ilaç vurmamız gerekmiyor mu. Daha sağlam ve dayanıklı kalsınlar diye. Çünkü arada bir yıl geçecektir
@@mesututas8841 Ata tohumu dediğimiz tohumlar ilaçsız olur. Nenelerimiz sandıklarında senelerce tohum saklamış, bir şey olmamış. Tohumun düşmanı rutubet ve güvedir. Bunlara karşı cam kavanozu kullanıyorum. Önemli olan ilaçsız, doğal olarak bir şeyleri kotarabilmek. Tohumlarımda hiç ilaç kullanmadım. Nasıl bir ilaç kullanmayı düşünüyorsunuz doğrusu merak ettim.
@@birkavanozkekik Reis normal ilaçlı karpuz çekirdeği ve birçok tarımsal gübreler var ve ilk yıl ekilmezse bile bunları sonraki yıllar ekiliyor bu yüzden hep taze kalıyor.
Yanmis hay an gubresini nereden alabiliriz
Hayvan yetiştiren çiftlikler ve köylerde yine hayvan yetiştirenlerden alabilirsiniz.
Maşallah canlar maşallah
Çok teşekkür ederim sağolun.❤️❤️
Merhaba 1 aya yakındır fide ektim ama hiç gelişme yok sanki
Havalar çok serin normaldir. Bitki soğuk havada büyümeyi durdurur.
Yanmış gübre nerden alınır😮
Çiftliklerden veya köylerde hayvan yetiştirenlerden alabilirsiniz.
En sevdiğim şey dalından toplamak ya
Kim sevmez, en güzel terapidir.
@@birkavanozkekikMerhaba şuan ekim yapabilirmiyiz tohum geç mi kalındı
@@suay1251 Hayır geç değil, tohum ekim zamanı.
Şu an patlıcan biber domates tohumu ekilir mı
@@ahmetyildiz1 Evet, ekebilirsiniz.
Şuan biberleri ektim saksıya ve dışarda duruyor yeni diktim tutar mı bodrumda yaşıyorum şuan gece 11 derece oluyor sıcaklık en soğuk. Cevap verirseniz çok sevinirim…
Balkonuma koydum 1 gece soğuk diye sonra hava ısınınca tekrar çıkardım artık içeriye almak istemiyorum sürekli yerini değiştirmek istemiyorum 😢😢 tutar mı acaba 2. Gün bugün can suyunu verdim bir de yarın vermem gerekiyormuş sanırım 3 güne tamamlamak için.
Tutar, canlılığını korur fakat büyümez yada çok yavaş büyür. Şu sıralar kapalı ortam en iyisi.
@@birkavanozkekikşimdi içeriye alsam yerini değiştirdim diye bir sorun olur mu domates salatalık ve çilekte ektim bilgim yok videolara bakıp yapmaya çalışıyorum 🥹🙏🏻
@@Gul-yh9wk Yeri sıksık değişen bitkiler ortama alışmak için büyümeyi durdurur. Bu da bitkinin gelişimini geciktirir. Balkonunuz güney cepheye bakıyor ve gömme balkonsa, meteorolojiden hava sıcaklığını takip ederek hava sıcaklığı 11 veya 12 derece ve üzerinde olursa yerini hiç oynatmayın. Balkonlar kuytu olduğu için bu sıcaklıkta sorun olmaz. Ama tamamen açık havaya ( teras gibi) çıkarmak için 18 dereceyi beklemek gerekir.
@@birkavanozkekik şuan 17 20 derece arası oluyor dışarda kalsınlar o zaman içeriye almım olur mu ya da alayım 1 ay sonra dışarıya çıkarayım
Merhaba benim tohumlarım çimlendi ama büyümüyor bir boy büyük yere geçirdim gene büyümedi ne yapmam lazım fikri olan ?
Bitki soğukta büyümeyi durdurur. Bulunduğu ortamı değiştirin.
Biberler hastalanınca külden bahsettiniz nasıl yapılıyor açarmısınız
Külü bitkinin üzerine avuçla bolca serpiyorum. Özellikle bitkinin yaprak altlarına, orta göbeğine ve hastalığın bulaştığı her yere gelişi güzel serpiyorum. Bir hafta içinde iyileşme kendini gösteriyor ama 15 gün içinde üç veya dört kez bu işlemi tekrarlıyorum. Hastalıktan eser kalmıyor.
@@birkavanozkekik ne külü
@@muruvvetdeveci1657 Meşe odunu külü kullandım. Reçinesi olmayan diğer ağaçların külü de olabiliyormuş.
Külü toprağa mı serpiyorsunuz, ve hangi haşere ve hastalık türlerini engelliyor@@birkavanozkekik
@@ilaclamauzman1945 Külü bitkilerin yapraklarında oluşan bitlenme, böceklenme, yapraklarda oluşan şekerleme ( tatlı şerbeti dökülmüş gibi yapış yapış oluyor) ve bitkinin üzerinde ve toprağın içinde oluşan tırtıllarda kullandım. Tırtılda hem toprağa hem bitkiye avuç avuç bolca serptim. Diğer hastalıklarda bitkinin yeni çıkan filizlerinin ortasına ve diğer yaprak ve gövdelerine serptim. Bu işlemi bir kaç gün aralıkla tekrarladım. Kimi bir hafta, kimi onbeş gün içinde yok oldu.
Bir saksıya kaç adet biber ekebiliriz ki ?
Saksının büyüklüğüne ve biberin cinsine göre değişir. Küçük boyutlu, cin biberi, Arnavut biberi gibi biberleri 1 veya 2 lt saksılara bir tane fide dikebilirsiniz. Dolma biber, kapya biber gibi iri biberlerin bir fidesini en az 5 lt bir saksıya dikmeniz gerekir. Bu ölçülere göre daha büyük saksılara fide sayısını arttırarak dikebilirsiniz.
Teşekkür ederim bilgilerniz için.
30 tane fide cıkar ürün verir
Ne kadar güzellllllllllll ❤
Ne kadar güzellllllllllll 🌶️🌶️🌶️🫑🫑🫑🫑🫑🌶️🌶️🌶️🌶️🫑🫑
Eline emeğine sağlık canım ablacığım benimmm balım ablammmm 💜 mükemmel bir paylaşım 💜
Sağol canım, çok teşekkür ederim. Beğenmene sevindim.❤️❤️
Ab jetzt jedes Jahr muss ich sie Vorbild nehmen sie sind super
Çok teşekkür ederim.
Ben karstayim kapya biber ektim tohumudan ürün verdi .ama kızarmadılar neden acaba
Kapya biberin kızarması için dalında uzun süre beklemesi gerekir. İklim şartlarından dolayı süre mi yetmedi?
@@birkavanozkekik olabilir çünkü bastaraflari kızarmaya başladı. Ama don oluşmaya başladığı için toplamak zorunda kaldık.
@@ayasayaz6269 Kars'a soğuklar çok erken geliyor. Burda İstanbul da babamın bahçesinde yetiştirdiğimiz de de çok beklemek zorunda kaldık. Diğer biberleri yetiştirerek daha yüksek verim alabilirsiniz. Kolay gelsin.
---pazardan aldığımız biberi kurutup mu tohumlama yapmalıyız yoksa yaşken de olur mu?
--- gübre kullanmadığımız takdirde büyüme olmaz mı? ille de gübre kullanmak gerekiyor mu?
Videonuz başlangıc ve sonuç olarak sanki kompozisyon gibi olmuş... elinize emeğinize sağlık...
Pazardan aldığınız dolma biber, sivri biber gibi yeşil biberlerin tohumu yeşermez. Kapya biber gibi iyice olgunlaşmış, kıpkırmızı olmuş biberlerin tohumu yeşerir. Mesela kapya biberin tohumunu şimdi ekmek isterseniz kurutmanıza gerek yok hemen ekebilirsiniz. Ama başka bir zaman ekmek isterseniz biberin çekirdeklerini kurutup rutubetlenmeyecek bir şekilde muhafaza ederek saklayabilirsiniz.
Gübre kullanmadığınız zaman biber fisesi büyür, çiçek açar, biber oluşur fakat çok sınırl sayıda olur. Gübreli toprakta verim çok yüksek olur.
İki tane domates fidesini 5 kg yogurt kovasına eksem yeri dar mı olur
Kovaya sadece bir fide dikin. Daha güzel ürün verecektir.
@@birkavanozkekikbir saksıya bir fide yani
@@Moonlight-sb2of Evet.
Masallah subhanallah
Çok teşekkür ederim.
Abla benim ki 25 gün geçti hala bu boyda değil
Daha çok erken. Zamanla özellikle havalar ısındığında çok çabuk büyüdüğünü göreceksiniz.
Abla ora 50. Katmi 😮
Ellinin yarısı.
👏👏👏👏👏👏👏👏
Teşekkür ederim.
👏🏻👏🏻
❤️❤️❤️
❤❤❤❤❤❤❤❤
Teşekkür ederim.
👏👏👍
Teşekkür ederim.
🌻🌹🙏
🙏
20👍
🙏❤️
.................