Mitä jos ei ole tukihenkilöä eikä perhettä tai ketään tukemassa?
Рік тому+2
Erittäin tärkeä kysymys, kiitos! On hyvinkin mahdollista, että lähipiiristä ei 'tukihenkilöä' löydy, ja kuten videoilla oli puhetta, oikein läheinen ei välttämättä ole siihen paras mahdollinen, koska mukana olisi liikaa tunteita, ja voisi tulla sen pohjalta tehneeksi reaktiivisia asioita. Tukiverkostoa on todellakin tärkeä olla - eli ymmärtäjiä, kriisikeskusteluapua, henkistä tukea, käytännönasioiden palveluja ja tarvittaessa lakiapua. Siitä muodostuu tukiverkosto. Alla joitakin ideoita, jotka eivät ole vaihtoehtoja, vaan eri lähteitä, joista voi saada koottua ihmisiä, jotka ovat rinnallakulkijoita eri asioissa. Kerro tilanteesi, että olet esimerkiksi niin uupunut, että tarvitsisit jonkun, joka voisi auttaa, koska itse niin väsy, 'aivosumussa' - tai kuinka haluatkaan asian ilmaista. 1.) Vertaistukiryhmä, sillä näitä absurdeja juttuja käsittää vain toinen sanoja asioita kokenut! Narsismin uhrien tuki ry:llä on ryhmiä (fyysisiä ja virtuaalisia) ja erilaista tukipuhelintoimintaa; lisäksi tukiryhmiä löytyy esimerkiksi FB:sta. >> NUT: www.narsisminuhrientuki.fi/tukea-uhrille/ 2.) Kriisiapua saa esimerkiksi Kriisikeskusverkostosta, jossa on nykyisin myös etävastaanottomahdollisuus - heillä ollee tietoa ja ideoita tahoista, joista saattaisi löytyä myös tukihenkilö/-löitä: mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/ 3.) Terveydenhuollon puolelta olisi tärkeä olla myös sen puolen tukihlö - esimerkiksi terveyskeskuksen psykologi, psykiatrian erikoissairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja, jonka kanssa saisi pahaa oloa purettua sekä hoidettua 'lääkäriasiat', koska fyysinen terveys on avainasemassa. 4.) Sosiaalipuolen tukihlö on myös hyvä olla, jos sen puolen palveluja tarvitsee; eli apua tiedon hankinnassa ja hakemuksissa jne, jos niitä tarvitsee tehdä sosiaalipuolelle t. KELAan. 5.) Myös Kirkon keskusteluapu kannattaa hyödyntää, sieltä löytyy varmasti kuuntelijaa kriisitilanteeseen - ja ehkäpä tukihlö myös: kirkonkeskusteluapua.fi 6.) Oikeusasioissa: ◉ Oikeusapuinfoa: oikeus.fi/oikeusapu/fi ◉ ’Tietoa parisuhteesta & lakititetoa’: www.vaestoliitto.fi/parisuhde ◉ NUT / Maksuton lakineuvonta: www.narsisminuhrientuki.fi/tukea-uhrille/maksuton-lakineuvonta/ ♡Toivon sydämestäni, että esimerkiksi näiltä tahoilta etsit ja saat apua ja turvaa!♡
🔴 Löydät minut myös FACEBOOKISTA: facebook.com/narsistivsmina
Mitä jos ei ole tukihenkilöä eikä perhettä tai ketään tukemassa?
Erittäin tärkeä kysymys, kiitos!
On hyvinkin mahdollista, että lähipiiristä ei 'tukihenkilöä' löydy, ja kuten videoilla oli puhetta, oikein läheinen ei välttämättä ole siihen paras mahdollinen, koska mukana olisi liikaa tunteita, ja voisi tulla sen pohjalta tehneeksi reaktiivisia asioita.
Tukiverkostoa on todellakin tärkeä olla - eli ymmärtäjiä, kriisikeskusteluapua, henkistä tukea, käytännönasioiden palveluja ja tarvittaessa lakiapua. Siitä muodostuu tukiverkosto.
Alla joitakin ideoita, jotka eivät ole vaihtoehtoja, vaan eri lähteitä, joista voi saada koottua ihmisiä, jotka ovat rinnallakulkijoita eri asioissa. Kerro tilanteesi, että olet esimerkiksi niin uupunut, että tarvitsisit jonkun, joka voisi auttaa, koska itse niin väsy, 'aivosumussa' - tai kuinka haluatkaan asian ilmaista.
1.) Vertaistukiryhmä, sillä näitä absurdeja juttuja käsittää vain toinen sanoja asioita kokenut! Narsismin uhrien tuki ry:llä on ryhmiä (fyysisiä ja virtuaalisia) ja erilaista tukipuhelintoimintaa; lisäksi tukiryhmiä löytyy esimerkiksi FB:sta.
>> NUT: www.narsisminuhrientuki.fi/tukea-uhrille/
2.) Kriisiapua saa esimerkiksi Kriisikeskusverkostosta, jossa on nykyisin myös etävastaanottomahdollisuus - heillä ollee tietoa ja ideoita tahoista, joista saattaisi löytyä myös tukihenkilö/-löitä: mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/
3.) Terveydenhuollon puolelta olisi tärkeä olla myös sen puolen tukihlö - esimerkiksi terveyskeskuksen psykologi, psykiatrian erikoissairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja, jonka kanssa saisi pahaa oloa purettua sekä hoidettua 'lääkäriasiat', koska fyysinen terveys on avainasemassa.
4.) Sosiaalipuolen tukihlö on myös hyvä olla, jos sen puolen palveluja tarvitsee; eli apua tiedon hankinnassa ja hakemuksissa jne, jos niitä tarvitsee tehdä sosiaalipuolelle t. KELAan.
5.) Myös Kirkon keskusteluapu kannattaa hyödyntää, sieltä löytyy varmasti kuuntelijaa kriisitilanteeseen - ja ehkäpä tukihlö myös: kirkonkeskusteluapua.fi
6.) Oikeusasioissa:
◉ Oikeusapuinfoa: oikeus.fi/oikeusapu/fi
◉ ’Tietoa parisuhteesta & lakititetoa’: www.vaestoliitto.fi/parisuhde
◉ NUT / Maksuton lakineuvonta: www.narsisminuhrientuki.fi/tukea-uhrille/maksuton-lakineuvonta/
♡Toivon sydämestäni, että esimerkiksi näiltä tahoilta etsit ja saat apua ja turvaa!♡