ظهر عاشورا نوحه سوزناک اشک خون _خطبه حضرت زینب سلام الله علیها در توضیحات

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 лип 2024
  • #روضه_سوزناک #قمه_زنی #ظهرعاشورا
    🏴 خطبه کوبنده خانم حضرت زینب کبری سلام الله علیها در مذمت کوفیان بی وفا:
    حِذْيَم بن شريك اسدى مى گويد: در آن روز به حضرت زينب (عليها السّلام) سخن گفت. گويا ایشان با زبان امیرالمومنین (عليه السّلام) سخن میگفت. به سوى مردم اشاره كرد كه «ساكت شويد!»
    ناگاه نفسها در سينه ها حبس شد و زنگ كاروانها از حركت ايستاد، سپس آن حضرت پس از حمد و ثناى الهى و درود بر حضرت محمد و خاندان پاكش چنين فرمود:
    اى كوفيان! اى نيرنگ بازان و پيمان شكنان و بى وفايان و مكر پيشه گان! هرگز اشك چشمانتان خشك مباد و ناله هايتان آرام نگيرد.
    شما همانند آن زنى هستيد كه رشته خود را پس از بافتن وتابيدن وا مى تابيد. شما سوگندهايتان را دستاويز فساد ميان خود قرار داده ايد. در ميان شما جز لاف زدن، خودپسندى، دشمنى، دروغ، تملّق و چاپلوسىِ كنيزكان، و كينه توزى دشمنان نيست، يا مانند سبزه اى در كنار لجنزار و نقره اى بر سر گورهاييد. آگاه باشيد كه براى آخرت خويش بد چيزى را از پيش فرستاديد؛ خشم خدا شما را فرا خواهد گرفت و براى هميشه در عذاب جهنم خواهيد ماند.
    آيا براى برادرم (حسین علیه السّلام) گريه مى كنيد؟ آرى به خدا سوگند بايد كه بگرييد، چرا كه شما شايسته گريستن ايد؛ پس فراوان گريه كنيد و اندك بخنديد، چرا كه ننگ گريبان شما را گرفت و لكه آن براى هميشه به دامن شما نشست كه هرگز نمى توانيد آن را پاك كنيد.
    چگونه مى توانيد اين لكه ننگ را پاك كنيد؟
    كشتن فرزند خاتم پيامبران، معدن رسالت و آن كس كه سرور جوانان اهل بهشت است و پناهگاه حريم شما و پناه حزب و گروه شما و قرارگاه آرامش شما، بهبودى بخش زخم هايتان، پناهگاه شما در گرفتاريها، رهبر شما به هنگام نبرد، حجت بزرگ براى شما و چراغ روشن راههايتان بود، آگاه باشيد كه بد توشه اى را براى خود از پيش فرستاده ايد و بار سنگين بدى را براى روز رستاخيزتان بر دوش گرفته ايد.
    نابود شويد نابود! واژگونی بر شما باد واژگون! تلاشهايتان تباه، دستهايتان بريده و كالايتان گرفتار خسارت باد؛ شما به خشم خدا گرفتار گشته و خوارى و بيچارگى بر شما حتمى شد!
    واى بر شما! آيا مى دانيد چه جگرى را از محمد (صلى الله عليه وآله) شكافتيد؟ و چه پيمانى را گسستيد؟ و چه حرمسراى ارزشمندى از پیامبر را آشكار كرديد و چه حرمتى را از او هتك كرديد؟ و چه خونى را از او بر زمين ريختيد؟ به راستى كار زشت و وحشتناكى انجام داده ايد، كه نزديك است به خاطر اين كار، آسمانها از هم متلاشى گردد و زمين شكافته شود و كوهها به شدت فرو ريزد!
    كار شما، زشت، بسيار فاجعه بار، تيره و تار، وخامت بار و نادرست و( از بدی و زشتی) به گستردگى زمين و آسمان بود. آيا اگر از آسمان خون ببارد تعجب مى كنيد؟ عذاب آخرت براى شما خواركننده تر است و آنان هرگز يارى نمى شوند.
    مهلت خداوند شما را مغرور نسازد، چرا كه خداوند كارى شتابزده نمیكند و انتقام خون مظلوم هرگز از او فوت نمى شود، به يقين پروردگار در كمين ما و شماست.
    آنگاه حضرت زينب سلام الله علیها اين اشعار را خواندند:
    (اگر پيامبر از شما بپرسد، اين چه كارى بود كه كرديد با آنكه شما امت آخر الزمان بوديد ، چه پاسخ خواهيد داد؟
    شما چه كرديد با اهل بيت و فرزندان و عزيزان من، جمعى را به اسارت برديد و گروهى را به خون آغشته كرديد.
    اين پاداش من نبود ـ با آنكه من خيرخواه شما بودم ـ اينكه در حق خويشاوندانم اينگونه به من جفا كنيد.
    من مى ترسم همان عذابى كه قوم «اِرَم» را به نابودى كشاند، بر شما نيز فرود آيد).
    پس از اين خطابه جانسوز حضرت زینب سلام الله علیها روى از آنان برگرداند.
    دراين حال، مردم را ديدم كه حيرت زده اند و از اندوه و پشيمانى، دست به دندان مى گزند.
    «حِذْيَم» مى افزايد: به كنارم نگريستم، پيرمردى را ديدم كه اشك مى ريزد و محاسنش با قطرات اشكش تر شده بود. در همان حال دستان خود را به آسمان بلند كرد و گفت:《پدر و مادرم فداى شما باد! پيرانتان بهترين پيران، زنانتان بهترين زنان و جوانانتان بهترين جوانانند. دودمان شما كريم و بزرگوار و فضل و منزلت شما بزرگ و عظيم است》.
    آن هنگام حضرت زين العابدين علیه السّلام رو به حضرت زینب سلام الله علیها كرده و فرمودند: «عمه جان آرام بگيرید، سرگذشت گذشتگان براى آنان كه مانده اند مايه عبرت است».
    سپس افزودند: «وَأَنْتِ بِحَمْدِاللهِ عالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَة، فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهَّمَة»؛ (خداى را سپاس كه شما عالمه تعليم نديده و خردمندِ خرد نياموزيده هستی).
    در ادامه فرمودند: «گريه و زارى، آنان را كه رفته اند به ما باز نمى گرداند».
    با اين سخنِ امام ، حضرت زينب(عليها السلام) آرام گرفتند و سکوت کردند.
    احتجاج طبرسى، ج 2، ص 109 - 114.
    #اصحاب_الحسین #ماه_محرم
    #عاشورا
    #کاروان_کربلا

КОМЕНТАРІ •