مصاحبه با علامه مولانا صبغت الله مولوی زاده در محفل طلاب ولایت فراه در دارالعلوم عالی هرات. قسمت اول

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 жов 2024
  • دارالعلوم عالي هرات، مسجد جامع علامه سعد الدین تفتازانی.
    تهداب این مسجد در زمان حضرت عثمان غني رضي الله عنه گذاشته شده و در طول تاريخ بناهای آن دست خوش تغییر گردیده که آخرین بناء آن توسط شیخ الاسلام مولانا جليل الله مولوی زاده باهمکاری مالي خودشان و عده معدودی از خیرین مسلمان این کشور احداث گردید.
    طبق عادت مردم و علماء این ديار هر جا مسجدي است در کنار خود حجره ای برای درس و تدریس طلاب علوم دینی دارد که یکی از علماء در آنجا به تدریس مشغول است.
    مسجد جامع علامه تفتازانی نیز از آن عده مساجد شهر علم پرور هرات باستان است با فرق اینکه این مسجد دارالعلومی را در آغوش خود داشته و دارد که از دير باز در آن علماء متبحر و نامداری چون علامه سعدالدین تفتازانی، امام فخر الدین رازی، مولانا عبدالرحمن جامی، مولانا حسين واعظ کاشفی و بحرالعلوم عارف بالله مولانا رحمت الله صدیقی رحمهم الله تعالی در آن مدت های مدیدی را به تصنيف و تدریس پرداخته و شاگردان بزرگي را تربيت نموده اند.
    این سلسله به نحو بومي خود ادامه داشت تا اینکه شیخ الاسلام مولانا جليل الله مولوی زاده پس از ذخیره نمودن بارهای بزرگ علمی از نزد بزرگمردان علم و دانش دارالعلوم ديوبند راهی ديار خود هرات گردید و این مدرسه را رونق بیشتری بخشید و در کنار تصنیفات بس ارزشمند در فقه و تفسیر و حدیث، تا حال هزارها شاگرد را به جامعه اسلامي تقديم نموده که آنها پس از فراغت در کنار ایشان ایستاده و شعبات مختلف درسي را تحت هدایت شان پیش می برند.
    دارالعلوم عالي هرات در بخش های ذیل برای طلاب علم، خدمات ارزنده ای ارائه می کند:
    ١. روخوانی، روان خوانی و صحیح خوانی قرآن کریم
    ٢. دروس عربي از درجه اولی تا دوره کوچک.
    ٣. دوره بزرگ احادیث نبوي که سالانه صدها طالب از اطراف و اکناف افغانستان پس از کامل کردن شرائط داخله، به این دوره شامل گردیده و پس از خواندن دروس و دو مرحله امتحان برای خدمت مخلصانه به جامعه اسلامي ما تقدیم می گردند.
    ٤. دوره تخصص فقه حنفي که سالانه مشتاقان زیادی از افغانستان، ایران، تاجیکستان را تحت تربيه فقهی خویش قرار می دهد.
    ٥. شعبه دارالافتاء که مسلمانان از داخل و خارج سوالات خویش را مطرح نموده و پاسخ خود را از مفتیان زحمت کش این نهاد أخذ می کنند.
    ٥. دارالافتاء صفحه مجازي دارالعلوم در تلگرام که توسط مولانا احسان الله مولوی زاده به نحو احسن پیش برده شده و بیش از سه هزار مشترک دارد.
    ٦. بخش فرهنگي که در پخش و نشر اهداف و برنامه های این دارالعلوم ارایه خدمت می کند.
    ٧. شعبه فعال آنلاين که با داشتن اساتید دلسوز مرد و زن به تعلیم نونهالان این مرز و بوم در خارج از کشور عزیز ما فعالیت به سزایی دارد.
    ٨. بخش جامعة البنات كه در اين بخش نزديك به چهارصد نفر دختران و زنان مسلمان این سرزمین آموزش های دینی ابتدایی، متوسطه و عالي مشتمل بر دوره حديث و فوق عالي دوره تخصص فقه حنفي را می آموزند و به عنوان خواهر مدرس و نیز دعوتگر به جامعه اسلامي تقديم می شود
    به امید قبولي این خدمات از سوی او تعالی

КОМЕНТАРІ • 9

  • @Qamar-s3v
    @Qamar-s3v 6 місяців тому +1

    جزاکم الله خیرا❤❤

  • @sh.afghan
    @sh.afghan 6 місяців тому +1

    ماشاءالله

  • @عبدالحمیدحماسی-ق1ق
    @عبدالحمیدحماسی-ق1ق 2 роки тому +1

    حفظكم الله يا استاذي

  • @MahdiRasooly-b6h
    @MahdiRasooly-b6h 9 місяців тому +1

    ❤الله متعال شما را خیر دهد ❤

  • @TorpiklQarizadeh
    @TorpiklQarizadeh 2 місяці тому

    جزاک الله خیرا کثرا 😭😭😭🇵🇸🇵🇸🇵🇸❤️❤️❤️

  • @huec8551
    @huec8551 2 роки тому +2

    مطالب مفیدی بود. امید طلاب از اطلاعات موجود استفاده ی حد اعظمی را کرده بتوانند و انگیزه ای برای پیشرفت تعلیمی بیشتر شود.

    • @Qamar-s3v
      @Qamar-s3v 6 місяців тому

      ما شاء الله ❤❤

  • @القناةعبدالصبور
    @القناةعبدالصبور 2 роки тому

    ههههههه ههههههه ههههههه ههههههه ههههههه ههههههه ههههههه ههههههه ههههههه

  • @amanimohammadaziz7959
    @amanimohammadaziz7959 2 роки тому

    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮