Anunnakiler Kimdir? Antik Mısır - Kutsal Metinler: Sümer Tanrıları ve İnsanlığın Başlangıcı

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 лис 2024
  • Bu videomuzda, Anunnakiler'in kim olduğunu, antik Sümer ve Mısır mitolojisindeki yerlerini ve insanlığın başlangıcına dair etkilerini keşfedeceğiz. Anunnakiler, Sümer tabletlerinde ve kutsal metinlerde geçen, insanlığın yaratılışında önemli bir rol oynadığına inanılan tanrılardır. Antik Mısır ve Mezopotamya mitolojilerinin derinliklerine inerek, bu kadim tanrıların hikayelerini ve günümüze kadar ulaşan etkilerini inceleyeceğiz.
    Anunnakiler kimdir? Sümer mitolojisindeki yerleri
    Antik Mısır'da Anunnakilerin izleri
    Sümer tabletleri ve kutsal metinler: Anunnakilerin hikayeleri
    Anunnakilerin insanlığın yaratılışındaki rolü
    Tarihsel ve arkeolojik bulgular ışığında Anunnakilerin incelenmesi
    Anunnakiler ile ilgili komplo teorileri ve modern görüşler
    Anunnakiler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu kadim tanrıların insanlık üzerindeki etkilerini öğrenmek için videomuzu sonuna kadar izlemeyi unutmayın.
    Anunnakiler Kimdir? Antik Mısır - Kutsal Metinler: Sümer Tanrıları ve İnsanlığın Başlangıcı
    #Anunnakiler #AntikMısır #SümerTanrıları #İnsanlığınBaşlangıcı #KutsalMetinler #SümerTabletleri #Mezopotamya #Mitoloji #EskiÇağTarihi #KomploTeorileri #Arkeoloji #Tarih #MitolojiBelgesel #AnunnakiHikayeleri #AnunnakiKomplo #KadimTanrılar #YaratılışEfsaneleri #AntikUygarlıklar #MısırMitolojisi
    Merhaba kanalımızda Tarihi konuları içeren bilgilendirici belgeseller yayınlıyoruz. Bu videolarımızı siz değerli takipçilerimizin hoş, eğitici ve keyifli vakit geçirmesi için özenle hazırlamaya çalışıyoruz. Abone olarak ve videolarımızı beğenerek bizlere destek olabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya adreslerimizi takibe alarak bize ulaşabilirsiniz. İyi seyirler dileriz. Teşekkürler
    İletişim ve İşbirliği için:
    sinirsiztarih@gmail.com
    Sosyal medya hesaplarımız:
    Instagram: @sinirsiztarih
    Twitter: @sinirsiztarih
    Tik-Tok: @sinirsiztarih
    Facebook: sinirsiztarih

КОМЕНТАРІ • 365

  • @Peace.Warrior09
    @Peace.Warrior09 3 місяці тому +9

    Bu tür şeylere inanmasam da aslında kronolojik olarak dinlerin nasıl ortaya çıktığını daha iyi yansıtıyor. Etimolojik açıdan da baktığımızda dillerin birbirinden nasıl etkilendiği ve kelimelerin ve kavramlarının nasıl ortaya çıktığını da ortaya sunuyor elinize sağlık güzel bir video olmuş.

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому +3

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

    • @Peace.Warrior09
      @Peace.Warrior09 Місяць тому

      @@bilalaksoy7778 teşekkür ederim iyi bir bilgi vermişsiniz bu noktada araştıracağım kaynaklar sunmanız da iyi olmuş 👏

  • @ThePaperkiller
    @ThePaperkiller 3 місяці тому +13

    Otuz yıldır kendimi kitaplara adadım . Bulduğum her kitabı okuyorum .
    Artık kitapların ismini konusuyla karıştırır oldum . Okuduğum bir çok kitapta sümer tabletlerindeki yazıları kutsal kitaplara taşıdığını yazıyor.. . Aslında çok büyük hata yapılmış . Çünkü bir kitabı bir kişiye indirgemeleri çok büyük haksızlık olmuş. İsa , Muş, Muhammed gibi tek kişiye gelmiş gibi düşünülmesi çok üzücü.
    Oysa daha bir çok büyük yaşamlar kaybolmuş arada.
    Çok az kaldı bütün gerçeği öğreneceğiz . Bizi bu yalanlarla oyalayan her ne ise ortaya çıkacak .
    Bu yüzden insanlar gerçek yaşam değerini unutmaya yüz tutmuş..
    Bizlerin içinde hiç bir damla kötülük barındırmamamız gerekiyor.
    Çünkü birbirimizle kavga ettiğimiz için kötülük yaptığımız için bizi bir şekilde durdurmak için söylenmiş yazılmış kişileri tek kişiye indirgemişler.
    Kuran’da bile yazıyor “ Allah sana nurundan üfledi” diye .yani Allah bize nurunu katmış ve bizim kötülük yapmamamız gerekiyor.
    Allah can almıyor Azrail’i görevlendirmiş.
    Cehenneme giderken Allah götürmüyor.
    Yani insanları öldürmek için Azrail olmamız gerekmiyor mu?
    Neden kullar Allahtan daha zalim olmak için yarışıyorlar.
    Neden, neden , neden??

    • @omerturkeropenai
      @omerturkeropenai 3 місяці тому

      ASLINDA bütün dinlerin TEK BİR İLAH tarafından aynı kurallar çerçevesinde ve aynı bilgilendirmeyle geldiğini ve yine insaoğluna düşman olan saptırıcının (iblis) insanları hep aynı yöntemlerle saptırdığını yani tek ilahtan uzaklaştırıp 3 ilaha inanmasını sağladığının çok güçlü delilidir. en son örneği de hristiyanlıkta 3 ilahın olması gibi. birkez başarılı olduğu yöntemi hep tekrar tekrar kullanmış, insanlar zenginleştikçe Allah'tan uzaklaşmış ve kendilerini yenilmez (tanrı gibi) olduğuna inandırmış hatta kendileri bile inanmışlar.

    • @yasinyldrm1675
      @yasinyldrm1675 3 місяці тому

      Allah Azze ve celle ruhunda üflediği gibi nefs diye imtihan vesilesinide o ruhun yanına eklediği için insan ruhu iyiliği istediği gibi nefiste her türlü kötülüğü şeytanla birlikte olup istemeni sağlayabiliyor

    • @tyresetv166
      @tyresetv166 3 місяці тому

      Dini, Dinleri Araştırın Sonra
      Yorum Yapın !

    • @muhammedasut4533
      @muhammedasut4533 3 місяці тому

      İslamiyete göre 124 bin peygamber geldi hepsi hak dini temsil etti ve insanlar sürekli dini kullandı veya yanlış yorumladı veya inkar etti diyeceğim şu ki Allah birdir din birdir başından beri hep aynıydı hak din kimi yerde hristyanlaştırıldı kimi yerde yahudaleştirildi insanlar tarafından kimi yerde de Budistleştirildi kimi yerde Sümer kalıntılarına dönüştü sonuç olarak din sömürüldü ve bu sebepten sürekli peygamber geldi insanların böyle değiştirmesine rağmen elbette bazı noktalarda büyük değişiklikler yapamadılar Nuh tufanı melekler vs bazı insanlar böyle belgeselleri görerek İslamın çörütüldüğünü var sayıyor fakat bu tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.emin olun ki insanoğluna bu haz şehvet olduğu sürece yaradan kendini insana gösterse insanın ilk yapacağı şey Yaradanı yıkıp onun yerine geçmek olur bunun milyarlarca örneği mevcuttur.

    • @tyresetv166
      @tyresetv166 3 місяці тому

      @@muhammedasut4533
      Dünya`nın Yaşı 5,5 Milyar Yıl
      İnsanlığın Var Oluşu 1,5 Milyon Yıl
      Dinlerin Yaratılması 2500 Yıl 😅

  • @AhmetSuphiDidikci
    @AhmetSuphiDidikci 4 місяці тому +5

    Cok derin konular. Çok güzel bir anlatım tarzınız var. Emeğine sağlık.

  • @leongraubner5777
    @leongraubner5777 3 місяці тому

    Tarafsız olmanız çok güzel taktir edilesi bu güzel video için teşekkürler ❤️

  • @ozlemyldz1354
    @ozlemyldz1354 3 місяці тому +2

    Antik uzaylılar teorisinin içine komplo teorileri karıştırmadan mitlere göre yapılmış kaliteli bir paylaşım olmuş emekleriniz için teşekkürler

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @fermansami3067
    @fermansami3067 3 місяці тому +2

    Cok anlamli ve güzel bir calisma hicbirsey tesadüf degildir insanlar birbirini kontrol etmek icin o kadar çok sistemler dinler kurmuslarki biz belkide sadece bir kismini biliyoruz kimbilir ???

  • @turkogluturk5468
    @turkogluturk5468 27 днів тому +1

    Ben dinlere inanmıyorum ama tek bir yaratıcıyı kabul ediyorum ve tüm kalbimle inanıyorum yaratıcı vardır ve o tek bir güçdür

    • @ozkanciftci8899
      @ozkanciftci8899 18 днів тому +1

      Yaratıcıyı kabul etmiş olman onun şeriatını reddedeceğin anlamına gelmez. Ben Fatih’i padişah olarak kabul ediyorum ama kanun nameler beni bağmaz desen kellen gider. Çünkü onun otoritesine muhalefet etmiş olursun. Allah yaratıp salıvermedi. Dünya ile alakalı binlerce yol gösterdiği bir kitap(şeriat)a bağlı kıldı bizi. Medeni hayatımız, ticaretimiz, komşuluk hukukumuz, giyim kuşam evlilik üreme çoğalma ve nicelerini bize kuranda bildirdi. Bunlarla birlikte nasıl ibadet edeceğimizi de… ben senin yerinde olsam, yaratıp salıveren bir tanrıya inanmaktansa, yarattım bir elçi rehber klavuz gönderdim. Onlara uyun. Emirlerimi yerine getirin doğruyu yanlışı bu yollarla ayırt edin diyen , gözüm üzerinizde diyen, hesap var hesaba çekeceğim diyen bir ilaha inanmayı tercih ederdim. Anne düşün. Çocuğunu doğurup sokağa bırakanı mı makuldür, hayatı boyunca evladının ensesinde nefesini hissettiren mi?
      Tercih senin. Temiz sahih güzel kaynaklardan araştırıp iman etmeni ümid ediyorum. Selametle.

    • @turkogluturk5468
      @turkogluturk5468 17 днів тому

      @@ozkanciftci8899 kanun her kes içindir

    • @MenuzianEmpire
      @MenuzianEmpire 16 днів тому

      ​@@ozkanciftci8899Öncelikle Allah'ı neden bir insanla/hükümdarla karşılaştırıyorsun? Sonra, adam dinlere inanmıyorum diyor sen gelmişsin Allahtan kurandan şeriattan bahsediyorsun. Harbiden inanılmaz derecede cahillik sergiliyorsunuz bazen

  • @Gezgin-chp
    @Gezgin-chp 13 днів тому

    İşte bu altınında olan ALLAHTIR bu altı unsurun arkasında Allah ve Akıl vardır

  • @selalekler6517
    @selalekler6517 4 місяці тому +3

    emeklerinize sağlık çok güzel bir araştırma ve anlatımınızı yine keyifle izledim.

    • @muratkara8745
      @muratkara8745 4 місяці тому

      Pek emek gibi durmuyor!! Video Daha once izledigim Gercegi bul isimli youtube kanalindan alinti yapilarak yapilmis bu cok belli!! Anlatim tarzi sozcuklee kelimeler ve videodaki ara gecisler tatz neredyse ayni!!

    • @selalekler6517
      @selalekler6517 4 місяці тому

      @@muratkara8745 merhaba. bahsettiğiniz yayınları araştırıp derleyen kanalın da takipçisiyim. Alıntının kanaldan yapıldığı iddianızı ağır bulduğumu belirtmek isterim. bilmem kaç yüzyıl öncesine ait ve spesifik bir konuda geniş bir bilgi edinilemediğini, çok kısıtlı kaynaklardan kısıtlı bilgiler derlendiğini düşünüyorum. haliyle benzerlikler de mümkün olacaktır. 3-5 kaynaktaki ortak bilgiler farklı derlendiğinde doğrudan uzaklaşıp kurguya dönüşebilir diye düşünüyorum. sizin de takdiriniz biraz bu açıdan baktığınız zaman buna paralel olacaktır.

    • @cokbilmis1919
      @cokbilmis1919 4 місяці тому

      @@muratkara8745 Merhaba Murat Bey. Ben videonun görsellerini, geçişlerini hazırlayan kişiyim. "Gerçeği Bul" kanalının Anunnakiler ile alakalı hiçbir videosunu izlemedim. Tamamen özgün bir şekilde videoyu kurguladım. Anlatım benzerliği konusuna gelirsek tabiki olabilir. Bu konunun takdir edersiniz ki kaynağı epey az. Bu yüzden bu benzerlik. Yani "bir videonun anlatımını çalmak" değil kesinlikle buradaki şey. Umarım açıklayıcı olmuştur Murat Bey. İyi günler :).

  • @ox_police
    @ox_police 4 місяці тому +5

    guzel bir video olmuş faydalı teşekurler.

  • @günelsarkhanı
    @günelsarkhanı 3 місяці тому

    eline emeğine sağlık kardeşim. tek nefeste heyecanla izledim

  • @chivass
    @chivass 4 місяці тому +3

    anlatım ve videonun arka plan akışı gayet güzel olmuş

  • @nevinaltunoren1818
    @nevinaltunoren1818 4 місяці тому +15

    5. Veya 6 milyar yıl yaşta dünyaya kimler geldii kimler geçti dinleride bizim korku ve inançlarımız olusturdu

    • @hknclk-rp2zo
      @hknclk-rp2zo 4 місяці тому

      En cok sen i biliyorsun 5ani

    • @nazifmetin389
      @nazifmetin389 4 місяці тому +1

      Oraya gidince dinleri kimin oluşturduğunu görürsünüz😊

    • @nilsu1730
      @nilsu1730 4 місяці тому +2

      @@nazifmetin389 Tabiki Anunnakiler ,yalancı tanrilar
      ..Allah Yahve vs.dinlere sizanlar da onlar....Mutlak yaratıcı sanıp onlarin istedigi rituelleri yapıyorsunuz.Kandirildik yani...Uyanış başladı.

    • @ege4750
      @ege4750 4 місяці тому +2

      ​@@nilsu1730annunakileri biraz daha araştırın bence kendilerinin oluşturduğu dediğiniz dinlerde kendilerini yalanlamaz kendi haklarında bilgi verirlerdi sanırım konu çok komplike ve uzun Allah cc bu konuyla ilgili ayet göndermiştir

    • @BananaBeach519
      @BananaBeach519 3 місяці тому

      @@nazifmetin389 Vereceğin her cevap sadece ve sadece gaipten olacaktır , vereceğin her cevap hayal aleminden olacaktır.
      gidince görürsün bir bilimsel ve gerçekçi cevap olamaz.
      elle tutulur gözle görülür cevap veremeyeceksin yaşamın boyunca.
      hem gidip görmemişsinn hemde gerçek olduğunu idda ediyorsun?!? neye istinaden?
      kutsal kitaplar veya kulaktan duyma.
      yani gözleme,deneye bilime dayalı cevap yok.
      Zeka eğitimle beslenirse insan oluyorsun.

  • @GuldenArasGul
    @GuldenArasGul 3 місяці тому

    Güzel bir video olmuş, emeğinize sağlık olsun

  • @Hz.RadikalPenguen
    @Hz.RadikalPenguen 4 місяці тому +2

    Bu mevzu spekülasyona çok açık ve çokta dikkat çekici. Dünyanın bambaşka yerlerinden aynı hikayeleri duymak biraz garip oluyor. Zamanında ilginç şeyler olmuş diyorum ama tarihi belge, bulgu eksikliği var. Elimizde bir çok coğrafyada aynı olan efsaneler ve sembolizmden başka bir şey yok.
    Son yıllardan milattan önce 1500'lü yıllarda bile Çin'den akdenizin ücra köşelerine kadar aktif ticaretin yapıldığına dair bulgular elde edildi. Milat öncesi küresel ticaret tahminimizden çok daha eskiye dayanıyor olabilir. Bu bir hikayenin diyar diyar yayılmasına vesile olmuş olabilir.

    • @kultigin2607
      @kultigin2607 4 місяці тому

      türklerin 5000 bin yıl ve ötesinde burda olduğuna dair veriler çıktıkça ((acil 3 dünya savaşı çıkaralım insanlar gerçeği öğrenmesin gayreti var>))ağzına sağlık.

  • @can_01
    @can_01 3 місяці тому

    Bence hepsi bu dünyada ve insanlığa yön veriyorlar ve teknolojiyi ilerletiyorlar

  • @dunyatv4782
    @dunyatv4782 19 днів тому

    Kardeşim sorduğun tüm sorulara Kuran cevap vermiş açıklama yapmış bizzat Yaratıcının tarihe hakim ve şahit olması olayları hikmetli lisanı ile anlatması ibret olası öğütler ile insana amaç vermiştir..

  • @MMC2706
    @MMC2706 3 місяці тому

    Bu konu hakkında çok fazla örnek video var ancak konuyu dağıtmadan tekslemeniz ve özgür görsellerle desteklemeniz hem çok anlaşılır hem de güzel bir video ortaya çıkarmış, emeğinize sağlık. Bu arada ergenlere bakmayın gerçeği bul kanalı çok kaliteli olsa da bu işin üstatları Hamza Yardımcıoğlu , Serhat Ahmet Tan, Kaan Ünsal Alphan ve İlham Berat Yılmam'dır.

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому +1

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @PoverPUBGİ
    @PoverPUBGİ 4 місяці тому +4

    AZERBAYCANDAN SELAMLAR

  • @FeyazAkgun-ux8st
    @FeyazAkgun-ux8st 4 місяці тому +1

    Çok somut , doyurucu. Ve net tespitler yapmışsınız çok teşekkür ediyorum bu bilgi dolu video için ❤❤👏👏

    • @sinirsiztarih
      @sinirsiztarih  4 місяці тому

      Teşekkür ederiz, çok sağolun

    • @arifturan2203
      @arifturan2203 4 місяці тому

      Ne somutu ne saçma arkeoloji okudum. Tanrıların arabaları kitabı çöp iddialar ile İsveç li bu otel resepsiyonistini zengin eden bir proje.
      Siz hiç bir boşluğu filan doldurmuyorsunuz. Arkeolojide her şey yeni kazılar buluntularla bütünden yeniden bakıldıktan sonra daima cevaplar gelir. Hiç bir zaman da uzaylı saçmalıkları filan çıkmaz.

    • @ophrynion
      @ophrynion 3 місяці тому

      Ya da siz biraz ham beyinli olduğunuz için kafalanmaya müsaitsiniz.. Diğer ırk onlara itaat etmediği için insanı yaratmaya karar vermişler.. İnsanın kıvamını iyi tutturmak için ondan bundan şundan koyup bir tutam Tanrı kanını da ihmal etmemişler.. Tanrılar dedikleri de XXXL insan şeklinde tasvir edilmiş, daha bir Tanrısal gözüksünler diye de sakallı resmedilmiş yersen.. Yüzmilyonlarca yıl önceden dinozorların bile kalıntılarına rastlayabiliyorken bu üzerini çizdikleri diğer ırka ait neden bir gram bile iz yok diye sordunuz mu hiç kendinize?

  • @aycanozkanlar5630
    @aycanozkanlar5630 3 місяці тому

    Guzel bır anlatım tskler ...

  • @nilsu1730
    @nilsu1730 4 місяці тому +2

    Uyanış başladı.❤

    • @Busebusecik
      @Busebusecik 4 місяці тому

      Çok tatlısınız, ben lezbiyenim. Yaşım 17 ❤❤

    • @ophrynion
      @ophrynion 3 місяці тому +1

      @@Busebusecik Senin ateşin çıkmış Buseciğim:D

  • @sereftufan6141
    @sereftufan6141 4 місяці тому +2

    Selamlar hocam guzel video sag olun hocam kuranda Aclk sekilde varlar bu annaukiler hocam saygllar hocam masallah size

    • @metinkaya2548
      @metinkaya2548 4 місяці тому

      Kur'an ve İncil bu hikayede figüran bile değildir Yahudiler aklını kullanıp çok tanrılı dinden tek tanrılı ve peygamberi olan dine geçiyor ve sonrasında taklitleri ortaya çıkıyor.

  • @İbrahimhamitBulat
    @İbrahimhamitBulat 3 місяці тому

    Güzel bir çalışma olmuş yüreğinize sağlık.

  • @HuryeBora-yl3qj
    @HuryeBora-yl3qj 3 місяці тому

    Elinize emeğinize sağlık.❤

  • @YigidimAslanimTR
    @YigidimAslanimTR 3 місяці тому

    Dostum anlatimin ve konularin cok guzel. Begenerek seyrediyoruz. Basarilarin daim olsun❤

  • @ayferkavak4171
    @ayferkavak4171 4 місяці тому +1

    Günaydın😊
    Teşekkürler

  • @kenguler1703
    @kenguler1703 День тому

    mantiken dusunsen dinlerde bir muamma ...ispati? gormedigimiz seylere inaniyoruz

  • @herseyibilenadam.
    @herseyibilenadam. 4 місяці тому +7

    Kimse kimseden esinlenmedi , tek bir yaşanmışlık vardı sadece. Ama bu günkü gibi biz onlara eskilerin masalları diyip geçtiğimiz için anlamamakta diretiyoruz.

    • @yusufdogan3961
      @yusufdogan3961 4 місяці тому

      Peki o zaman Yunan tanrilari da mi gerçek :))) onlara da mitoloji diyoruz yoksa onlar da mi gerçek :)))😮😮😮😮

  • @ezgi_ezg
    @ezgi_ezg 3 місяці тому

    Sesiniz ve anlatış tarziniz cok güzel. Basarilar dilerim.

  • @AS-jo6rs
    @AS-jo6rs 3 місяці тому

    Tebrik ederim gorselleriniz anlatiminiz su gibi akip gidiyor.gercegi bulu da takip ediyorum.Bence bilgi paylasimi guzel bir sey. Her iki kanalda cok basarili

  • @emingul
    @emingul 4 місяці тому +1

    Çok güzel bir video olmuş Tebrikler anlattığım konularla alakalı çok yorum yapmak isterdim fakat şimdilik dinlemeyi tercih ediyorum

  • @ArifSanYldrm
    @ArifSanYldrm 3 місяці тому

    Guzel anlatm. Enki tuttuğunu altin etsin..amon..

  • @deepdrasticvid
    @deepdrasticvid 4 місяці тому +1

    İyi bir derleme olmuş daha önceki anlatım belgesel ve blog lardan edindiğim bilgi den farklı değil
    Şahsi tecrübe evet yaşadığım bir olaydan dolayı ben illa anunakşler gerçektir demiyorum fakat bizim haricimizde olan akıllı varlıklar var

  • @dead_deal_boy_666
    @dead_deal_boy_666 3 місяці тому +1

    Emeğine sağlık kardeşim gerçeği bul kanaldan başka bir kanal izlemem ama siz de kanalınızı beğendim Uğurlar 🎉

  • @-aristo-
    @-aristo- 4 місяці тому +9

    Kirikkale karakeçili bölgesinde şuan Sümer tabletleri dendi Hitit dendi tam bilmiyoruz ama şuan Japon bi arkeolog çıkarıyor 300 tablet çıkmış söylenen binlerce diyorlar arastirirsan sevinirim bu olaylarla bağlantılı yazılar var diyorlar

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому +1

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

    • @54zippo
      @54zippo 2 місяці тому

      ​@@bilalaksoy7778 her yere kopyala yapıştır yapınca eline ne geçiyo?????

  • @Fatswy
    @Fatswy 3 місяці тому

    Basarilarinizin devamini dilerim cok guzel bi video olmus 💗

  • @ayhanturk7361
    @ayhanturk7361 4 місяці тому

    Temiz bir anlatım olmuş 👍

  • @bekirbuyuktrak4479
    @bekirbuyuktrak4479 4 місяці тому

    Emeğinize sağlık!

  • @ads0140
    @ads0140 4 місяці тому +3

    bu annakiler olsun sümerler olsun allah olsun hic birinin bana faydasi yok olmadi olmayacak ta.o yüzden kafama takmıyorum isterse 1000 tane allah tanri olsun.bana faydasi var mi ? yok.

    • @harunyaldzbas5193
      @harunyaldzbas5193 3 місяці тому

      Faydadan maksadımız nedir.

    • @ads0140
      @ads0140 3 місяці тому

      @@harunyaldzbas5193 efendim faydasi da yok maskadi yok.zaman tükeniyor.surekli tüketen bir nesil üretmeyen bir nesilin ne işine yarayacak.? bilinç yok araştırma yok.okuma yok.sorgulayan bir nesil var.neyi sorguluyorlar sadece gezip eğlenmemize karışmasın kimse.en ilginci sözde %99 Müslüman olan bir ülkede subaheke niçin okunur allahin 99 ismini bilmeyen instagramda tiktokta dinini öğrenen bir topluluk var.bunca karmaşanın içinde kimse doğruyu bulmaz .o yüzden dedim faydası yok bana.neyin doğru neyin yalnis olduğuna karar veremiyoruz artık süreli bir acaba yada şüphe var insanlarda.hadis denen bir olay var.kurandan üstün tutuluyor. kimse kurana inanmıyor hadislere inanıyor. saygılarımla

  • @ayseozkan4668
    @ayseozkan4668 4 місяці тому

    Emeginize saglık cok gùzel anlatmıṣınız saygılarımla

  • @MenuzianEmpire
    @MenuzianEmpire 16 днів тому

    24:24 Ben bu kısmı pek anlamadım. Sudan dağ çıkıyor sonra dağı kim ikiye bölüyor adı ne? Enil gibi duydum ama emin değilim ve bölen şahıs kimin oğlu? Onun oğlu demişsiniz, onun dediğiniz şahıs su mu?

  • @blackshotgunVIII
    @blackshotgunVIII 4 місяці тому +2

    Abi çok mantıklı ya hayır düşünsenize eski çağlarda insanlar tapınaklara yemekler götürürlermiş peki ne için tanrılara adak yani yemeleri için bu bile sorgulamak için yetiyor cidden

    • @yusufdogan3961
      @yusufdogan3961 4 місяці тому

      İnsanlar hayatı anlamlandırmak icin arayış içinde her zaman bu hikayeleri yazmışlar gerçekliği yok
      Tıpkı Yunan tanrilarinin gerçek olmaması gibi sadece hikaye ama sen istersen gene sorgula.

  • @Çikolata_seven
    @Çikolata_seven 18 днів тому

    Bence geçmişteki insanlar bir çok şeyi anlamış ya da hiç anlamamış çünkü hepsinde tanrıyı doyurmak gibi bir düşünce varmış şimdi bizim inancımıza bakacak olursak Allah bize verdiği türlü nimetlerle bizi doyuruyor bence bu geçmişteki insanları tarihi anlamak için günümüz insanlarından sadece bir görüş düşünce istenilmeli hepsini derleyip toparlanmalı çünkü geçmişte her ne yaşandıysa günümüz insanlarının hepsinde sadece konuyla alakalı bir ışık var (düşünce)

  • @msymn9889
    @msymn9889 3 місяці тому +1

    aklıma gelen sorular:
    1-anunakileri kim yarattı
    2-kutsal kitaplara göre Adem 5000 BC civarında yaşadı.O zaman göbeklitepede 10000 BC kimler yaşadı.
    3-Bütün bu bilgileri kim nereden çıkardı ve sümer tableri ise ne zaman. şimdiye kadar neden ortaya çıkmadı.....vs...vs...
    Sonuç olarak evreni yaratan varlık bizim Tanrımızdır.

  • @cuneyttekiner896
    @cuneyttekiner896 4 місяці тому

    Tebrikler. Güzel video olmuş.

  • @EleştirelMüzik
    @EleştirelMüzik 4 місяці тому +6

    Annunakiler türkleri anlatıyor Tengri inancı özellikle

    • @fatmaar7078
      @fatmaar7078 4 місяці тому

      Anunnaki

    • @fatmaar7078
      @fatmaar7078 4 місяці тому

      Mesih masalı kitabinı okuyunuz😅 20:01 20:01

    • @fatmaar7078
      @fatmaar7078 4 місяці тому

      Bu medeniyetler arasında ne kadar zaman farkı var? 20:13

    • @bariscelik1475
      @bariscelik1475 3 місяці тому

      ​@@fatmaar7078git sen kumda oyna belki birsey öğrenirsin Allah indinde tek din İslamdır bunuda o kafana sok.

    • @metinkindar2520
      @metinkindar2520 3 місяці тому

      Evet bugunki Türkler 😂😂😂köle gibi emekliler

  • @erdogankarakocoglu4498
    @erdogankarakocoglu4498 3 місяці тому +1

    Bu anlattiklariniz dinozorlar çağından öncemi yoksa sonramı.

  • @MenuzianEmpire
    @MenuzianEmpire 16 днів тому

    24:45 Burada yerin ve göğün tanrıları, anunnakileri yarattığı söylenenler kimler? Enlil ve Enki anunnakiydi ve 3 ana tanrıdan 2'si değil miydi zaten? Bunları yarattığı söylenen ikili kim?

  • @momentumoptmus2121
    @momentumoptmus2121 4 місяці тому

    Güzeldi ❤

  • @fatihburgucu905
    @fatihburgucu905 29 днів тому

    Şunu sormak lazım adem as mı önce mi var idi yoksa anunakiler mi?

  • @Felasifeci
    @Felasifeci 4 місяці тому +1

    Hayalde geldiler, hayalde yaşadılar, hayalden de gittiler...
    Sümerlerin hayali...

  • @bilalaksoy7778
    @bilalaksoy7778 3 місяці тому +1

    Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
    Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
    Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
    Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
    Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
    Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
    Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
    Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
    Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
    Selamlar

  • @al1602
    @al1602 3 місяці тому

    Perfegt❤

  • @tubacelik6914
    @tubacelik6914 3 місяці тому +19

    1024 bin peygamber gelip geçmiş dünyadan hikayelerin hepsinin aynı veya benzer olması tek Tanrı'nın olduğunı gösteriyor her bilgi tek bir kaynaktan elde edildi

    • @Peace.Warrior09
      @Peace.Warrior09 3 місяці тому

      Dünyada hiç kimse bir şey üzerinde kesin bir yargı belirtmezken bir olayı kendi gözünle görmüş gibi nasıl oluyor da böyle ortaya atıyorsun. Yok işte tek bir kaynaktan geldi . Şöyle oldu böyle oldu. Oldu!! Oradaydın yani sen bütün olayı gözlerinle gördün.
      Bilim insanları 50.000 yıl önceki neandertaller den bahsettiğinde uydur uydur dersiniz Ama siz 124.000 peygamber olduğunu hangi kanıta göre söylersiniz belli değil.

    • @bilalselcuk6240
      @bilalselcuk6240 3 місяці тому +4

      Uzak doğu da bahsedilen hikayeler de farklı tanrılardan bahsediliyor😅😅

    • @sedatruzgar99
      @sedatruzgar99 3 місяці тому

      Mesele o alyı uydurma tanrı bile.boşa. Geçen tanıma boş iş

    • @tubacelik6914
      @tubacelik6914 3 місяці тому

      @@bilalselcuk6240 peygamberleri melekleri ilahlaştırdılar hani çocukken oynadığımız bir oyun vardı 10 15 kişi sıraya dizilir ilkinin kulağına bişey söylerdin herkes anladığını diğerinin kulağına 15.kişiye gidince ne duydun denilirdi ilkinden bambaşka bir kelime söylerdi bu da öyle bişey.. İnsan ve hayal gücü

    • @Pandaonur
      @Pandaonur 3 місяці тому +2

      1024 bin peygamber oldugu ispatlanmadi. Hikayelerin hepsinin ayni olması ise sadece uyarlaması. Her irk kendine uygun bir sekilde uyarlayip kendine destan yaratiyor. Gunumuzde buna bir derdim var etkisi diyiruz. Mor ve otesi bir derdim var sarkisini avrupadan caldila ama sarki resmen bizim sarkimiz. O yuzden bakis acimizi degistirmemiz oazim. Yorum yaparken once felsefe ve mantik egitimi alalim sonra empati en sonra genel tarih ve sosyoloji. Sonra bu konulari yorumlayalim. O zaman 1gigabayte peugamber geldi diye kesin konusmayiz

  • @kadiraptula7893
    @kadiraptula7893 3 місяці тому +1

    Cihan bos deyil ,gecmisden ders almayan insanligin geleceyi felyaket.

  • @dilekulkuyilmaz7911
    @dilekulkuyilmaz7911 3 місяці тому

    Nuh tufanı sayesinde dünya bu tarz varlıklardan temizlendi .

    • @tyresetv166
      @tyresetv166 3 місяці тому

      Şakamısınız Siz 🤣

    • @dilekulkuyilmaz7911
      @dilekulkuyilmaz7911 3 місяці тому

      @@tyresetv166 Araştır evladım .

    • @tyresetv166
      @tyresetv166 3 місяці тому

      @@dilekulkuyilmaz7911
      Araştırmadığımı mı
      Zannediyorsunuz
      40 Yıldır Araştırıyorum
      Böyle Saçma Bir Argüman
      Olmaz 😅

  • @pro_time9575
    @pro_time9575 3 місяці тому

    Bugün bilim teori ve varsayim yada tahminlere göre kitap yazabiliyor eski uygarliklar neden yapmasın

  • @tarihtarih7027
    @tarihtarih7027 4 місяці тому +1

    Değinilmeyen konuya değinmen iyi olmuş

  • @uguryapici1062
    @uguryapici1062 4 місяці тому

    Emeğinize sağlık 👍

  • @EymenEness
    @EymenEness 3 місяці тому

    Allah her şeye kadir olandır ve bunun dışındaki herşey biz Müslümanların için reddedilmesi gerekenlerdir Yaratıcı yalnızca bir tanedir

  • @alexsel7668
    @alexsel7668 4 місяці тому +1

    Tanrı, meleklerinin insanlarla yattığı bunca yılı ve üremenin nerede olduğunu görmedi mi? Ayrıca Tevrat'ta nefilimden kutsal olarak bahsedilir.
    Dini kitapların Yaratılış Tabletlerinden daha zayıf olmasının nedeni de budur.
    Ya da örneğin Tevrat'ta Musa Kudüs'e on iki kişi gönderdiğinde, birkaç metrelik büyük ve güçlü gövdeli insanlardan bahsediyoruz, bu da tufanın Nefilim'i öldüremeyeceği anlamına geliyor.❤

    • @alexsel7668
      @alexsel7668 4 місяці тому

      Dünyanın her yerinde ve ırklarda, insanoğlunun Tanrı'ya ibadet, çalışma ve itaat için adı geçmiştir, ancak Hindistan'da, Vishnu Kasırgası'ndan sonra, Mana güç ve yaşam bilimi, demircilik, tarım ve hayatta kalma verir ve bu dünyadaki tüm hikayelerden farklıdır veya Amerika'da Kokul Kan, Tanrı'nın onları affetmesi için bir tekne yerine Tanrı'nın bir heykelini inşa etmelerini ister.😊

    • @alexsel7668
      @alexsel7668 4 місяці тому

      Dünyanın her yerinde ve ırklarda, insanoğlunun Tanrı'ya ibadet, çalışma ve itaat için adı geçmiştir, ancak Hindistan'da, Vishnu Kasırgası'ndan sonra, Mana güç ve yaşam bilimi, demircilik, tarım ve hayatta kalma verir ve bu dünyadaki tüm hikayelerden farklıdır veya Amerika'da Kokul Kan, Tanrı'nın onları affetmesi için bir tekne yerine Tanrı'nın bir heykelini inşa etmelerini ister.😊😊😊

  • @muratkaragulle2386
    @muratkaragulle2386 3 місяці тому +2

    yerleri gokleri ve alemleri yuce Allah yaratmistir bir zamanlar gok kapilarinin acik oldugu biliniyor bu varliklar olabilir ama bu varliklar insanligi falan yaratamaz

  • @elvinbabayev.travel
    @elvinbabayev.travel 3 місяці тому

    Bazı doğru şeylerin yanlış anlaşılması gibi geldi bana.

  • @bilgekişiderki
    @bilgekişiderki 4 місяці тому

    aloha veya eyvallah hangisi hoşunuza giderse artık

  • @mustafakemalseremet380
    @mustafakemalseremet380 3 місяці тому +1

    Annuşkilerin varlığı zaten tartışılır. Bizden sonrakilerde, atalarımız 20. yüzyılda bir anda uzaya dahi çıkacak teknolojik seviyeye nasıl geldiler, uzaylılardan yardım aldılar derlerse hiç şaşırmayalım...

    • @tyresetv166
      @tyresetv166 3 місяці тому

      ABD`nin Uzaylılar İle İşbirliği
      Yapmadığına Eminmisiniz 😅

  • @hknclk-rp2zo
    @hknclk-rp2zo 4 місяці тому

    Birde burda dinlayelim

  • @COSKUNATAKLI
    @COSKUNATAKLI 3 місяці тому +1

    Göbekli tepe kimlerin eseri?

  • @figenatik8934
    @figenatik8934 4 місяці тому +1

    Teşekkürler.

  • @ox_police
    @ox_police 4 місяці тому +3

    şimdi yukardan bir günceleme gelipte bize şöyle demesin HEPİNİZ BENİ YANLIŞ ANLADINIZ 🤭

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @fatmaar7078
    @fatmaar7078 4 місяці тому +3

    7:08 ilmiye çığ hanımefendi her bulduğumuzu paylaşsaydık ortalık karışırdı demistir

    • @karmende
      @karmende 4 місяці тому

      Evet hatta Tarihin Arka odasında canlı yayında buna benzer bir geçiştirme olmuştu Murat Bardakçı ile olan diyaloglarında

    • @tyresetv166
      @tyresetv166 3 місяці тому

      👍🏻

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @bahadrsemerci7059
    @bahadrsemerci7059 4 місяці тому +2

    Taşlar şimdi yerine oturmaya başladı

  • @mehmetyasa5647
    @mehmetyasa5647 4 місяці тому

    MERHABA İPSALA EDİRNEDEN SELAMLAR"

  • @polat-agîrî
    @polat-agîrî 4 місяці тому +1

    15:33 büyük tufanı eski kavimler biliyordu zaten.
    Zamanla insanlar tekrar yoldan çıkınca kendi inanclarinca konuyu evirdiler.
    Bu bile tutanın olduğunun delilidir

  • @ecesmyrnia
    @ecesmyrnia 3 місяці тому

    Çok emek vermişsiniz gençler emeğinize sağlık. Gençler diyorum çünkü Türkçede tekrardan diye bir kelime olmayıp yeniden ya da tekrar diye tanımlanır.ayrıca Yunanlılar değil Yunanlar ya da Helenler denir . Bunları sadece 2000 sonrası doğumlu olup Türkçe bilmeyenler kullanır. Size hiç layık değil.
    Bir de Anunakiler başlığı atınca Tanrı Anu’dan başlamak daha iyi olur. Bunları düzelterek başarılarınızın devamını dilerim

  • @ozancelebi6966
    @ozancelebi6966 4 місяці тому +7

    Dinler mi Annunaki lerden etkilenmiş yoksa Annunaki ler mi dinden sorusu, sizce de anlattıklarınızla çelişmiyor mu?

    • @Remixadam4590
      @Remixadam4590 4 місяці тому

      Neden celissin onların dini ve peygamberi olamaz mi

    • @ozancelebi6966
      @ozancelebi6966 4 місяці тому

      @@Remixadam4590 Soruyu tekrar okursanız, sonrasında da programı izlerseniz anlayacaksınız... Ya da şöyle diyeyim... Programda bu olayların, semavi dinlerden yüzyıllarca önce olduğundan bahsediliyor...dolayısıyla bu şuna benziyor daha basit bir anlatımla....ilkokul mu daha önce gelir, lise mi..... Teşbihte hata olmaz.... Sağlıkla kalın....

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @KaravallaOya
    @KaravallaOya 3 місяці тому

    123 bin peygamber yollamış bizi yaradan Allahimiz ve biz insanoğlu hala onu arayıp bulamamış kendini ilah etmiş bir yaratigiz kendine ve etrafına çare olamayan zavallı bir varlık insanoğlu iyi olmak bukadar zor işte bunca makluklarin içinde

  • @tinki50
    @tinki50 4 місяці тому +3

    Isvicre'li Erik Von Däniken sensasyon yaratip zengin olmak icin uzun bir zaman önce bizim tanrilar dedigimiz cok ileri bir teknolojiye ve medeniyete sahip insana benziyen uzayli varliklarin dünyaya geldiklerini iddia etmisti. Kendisi akademik birisi degil. Bende malesef gencken onun kitaplarini alip okumustum, fakat iddia ettigi seylerin baska türlü izahi mümkün. Kitaplari cöpe attim, verdigim paralara yazik oldu.

    • @karmende
      @karmende 4 місяці тому

      İleri teknolojili bir uygarlık fikri neden olmasın dedirtiyor, babamların kitaplarını hala saklarım ben

  • @tanzercakr2705
    @tanzercakr2705 4 місяці тому

    Şii kaynaklardan şunları okudum, daha da araştırılabilir
    imam Sadık’tan:
    1- Ademimizden önce bir milyon Adem
    yaratılmıştır ve Ademimiz onların sonuncusudur."
    (Et-tevhid s:277)
    Hisal'de imam Sadık’ın (as) şöyle buyurduğu rivayet edilir: "Allah Azze ve Celle, 12 bin âlem yaratmıştır ve o âlemlerin her biri yedi gök ve yedi yerden daha büyüktür. Bir alemde
    onların aklına, Allah Teâlânin başka bir âlem yarattığı gelmiyor."
    (Hisal, c. 2,s. 639, h. 14)
    Aynı kitapta imam Bâkır’ın (a.s) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
    "Allah Azze ve Celle, bu dünyanın kendisinde onu yarattığı günden
    itibaren yedi âlem yaratmıştır (sonra
    onlar yok etmistir). Onların hiçbiri
    Âdemin neslinden değillerdi. Allah Teâlâ onların hepsini yer kabuğundan yaratmıştır. Bir nesli başka bir nesilden sonra yaratmış ve her biri için bir alemden sonra başka bir âlem yaratmıştır. Sonunda Âdem'i yaratmış…

    • @sukruyldz8769
      @sukruyldz8769 3 місяці тому

      bu söyledigine katılarak şöyle vurgulamak isterim allah azze ve celle dünyayı yarattıgında sizinde söylediginiz gbi 12 alem adem farklı yarattık yaratmıstır bunlarda dünyaya gelerek bu olay da bunlar katında bilindiginden bu sekilde eserler bıkaılmıs ve adem den farklı artık melek mi farklı yaratık oldugundan dolayı güçleri bulundugundan 12 tanrı olarak o dönemde benimsenmiş ve artı olarak da sunu söylemek isterim diyorya anunnakiler mi dinmi birirnden faydalananmıs burda cekişki birinin binden önce olması lazım yani allah azze cella zaten dünyayı bu sistemi tasarlamıs sonrasında adem den önce o yaratıklar bunlarda bu olayı biliyorlardı bundan kasıt bu sekilde eserler var bu na örnek söyle söyleyebilirim hz adem ilk dünyaya geldiginde yalnızdı yalnız kalmamak için allah a dua etti sonrasında dünyaya gelmeden önce peygamberimizin ismini söyleyip onun adınla sana yalvarıyorum beni yazlnız bırakma hz muhammet [s av) daha dogmamıstı bile bu sekilde

  • @imrantoker297
    @imrantoker297 4 місяці тому

    ❤❤❤

  • @ugurpeker311
    @ugurpeker311 4 місяці тому +2

    Ama bukadar benzerlik akıllara zarar ben anlatılanları gayet mantıklı buluyorum.

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @SerkanBastug-e2w
    @SerkanBastug-e2w 4 місяці тому +1

    Allahu Teala diyor ki Ben doğru olmadım ve doğrulamıyorum diyor Ve siz benim ibadet ettirme ibadet edecek olanlardan da değilsiniz diyor Sizin dininiz size benim dinim bana diyor

  • @eminbaldroglu5373
    @eminbaldroglu5373 4 місяці тому +1

    👍

  • @cenkgokyildiz514
    @cenkgokyildiz514 4 місяці тому +2

    Birileri gidip tarihe bu olaylara sanki serpiştirmiş.
    Gerçeğin ne olduğunu çok merak edıyorum.

    • @ozancelebi6966
      @ozancelebi6966 4 місяці тому +3

      Gerçeği merak ediyorsan, Sümer tabletlerini okuman yeterli olur... Tabi kalıplarından kurtulup, bizlere yüzlerce yıldır anlatılan tarih ve dinler tarihi konularına objektif bakabileceksen. Noah Kamer, muazzez İlmiye çığ, Veysel donbaz. Yerli yabancı çok kaynak var.. Sonra birileri tarihe bir takım olaylar mı serpiltirmiş yoksa bütün medeniyetlerde aynı karakterler mi işlenmiş daha net göreceğini düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim...

    • @ismethasturk5469
      @ismethasturk5469 4 місяці тому

      PUTPEREST SÜMERLER ZAVALLI ATEİSTLERİN UMUDU OLMUŞ

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @goncamarinez
    @goncamarinez 4 місяці тому

    Abi şunu bilirim ki eski dünya tarihini çözemeyiz bu kadar kısa ve öz.

    • @yusufdogan3961
      @yusufdogan3961 4 місяці тому

      Sunu bilirim ki bunlar tamamen insan uydurması hikayeler :)) zaten gerçek olarak degil efsane olarak geçer bunlari hiç bir kaynak gerçek kabul etmez bunlara inanan varsa Yunan tanrilarina da inansın :))

    • @enes9674
      @enes9674 4 місяці тому

      @@yusufdogan3961 ahaha aynen bunlara inanan roma tanrısı jüpitere de inansın

  • @B42536
    @B42536 Місяць тому

    Benim anlamadığım, insanlar neden "bir-birinden esinlenmiş" gibi algılıyor? Yani bu kadar farklı coğrafya ve zaman aşamalarında ister astek, maya, ister mesopotamya, ister endonezya aynı tufan, tanrı kavramlarından bahsedecek olursa burdaki tuhaflık aslında aynı bir kaynaktan gelmesi olsa gerek. Tabii, zamanla aşınmaya uğramış/değiştirilmiş metinler arası farklar doğaldır.

  • @Koktug
    @Koktug 3 місяці тому

    Allah din olarak hep Islam'ı (Selam, Selamet, Iyilik, Barış, Slam, Salem, Shalem) indirdiğini söylüyor. Ayrıca din bir hatırlatmadır diyor. Et kurbanı bizde zorunlu değil. Hikayenin dinimizden farkı Nuh Tufanı bizde bölgeseldir, Isa ve Nuh ile ilgili o hikayeler bizde yoktur. 6 gün referans alınan bir yıldıza bir boyuta göre alınmalı çünkü bizim boyutumuzda günler 6. gün yaratıldı. Kuran hep zamanı göreceli anlatır, bunu anlatan ilk kitaptır. Dinimize göre insan çok uzunca bir süre önce saygıya layık olmayacak şekilde yaratıldı ve uzun bir süre sonra Adem lider olarak seçilip eğitim verildi. Ama o dönemde yeryüzünün başka hakimleri var, Adem bunları alt ediyor. Yasaklandığı halde öümsüzlüğün bilgisine ulaşınca da Allah ceza veriyor ve yorulacağımız bir hayatımız oluyor. Islam'da Amin yoktur sonradan sokulmuştur. Inşallah denmesi emrediliyor.

  • @halilyavuz1467
    @halilyavuz1467 3 місяці тому

    Bilimsel ispatı olmayan şeyleri nasıl bu kadar net varmış gibi anlatabiliyorsunuz?

    • @Momentlown
      @Momentlown 3 місяці тому

      Bilimsel olarak şu anki dinlerin içeriklerinin varlığı kanıtlanmamıştır. Fakst insanlar inanıyorlar. Antik Astronot Teorisi Sümer kayıtlarını, dünyanın her yerinden destanlsrı, mitleri, dinleri, inançları karşılaştırarak, sembolik anlatımlarını çözerek veya dünyanın her yerindeki eski antik yapıtları incelryerek destekleniyor. İsterseniz ancient aliens belgeselini izleyebilirsiniz.

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

    • @halilyavuz1467
      @halilyavuz1467 3 місяці тому

      @@bilalaksoy7778 reyiz Annunakiler gibi insan üstü varlıklardan bahsediyorum Sümerler Akadlar gibi varlığı ispatlanmış kavimlerden değil.

    • @Momentlown
      @Momentlown 3 місяці тому

      @@bilalaksoy7778 Peki bu antik astronot teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bir kaç komplocu ve macera perest kişinin ortaya attığı dayanaksız bir şey mi?

    • @Momentlown
      @Momentlown 3 місяці тому

      ​@@bilalaksoy7778Bu teori hakkındaki düşünceniz nedir? Safsatalardan mı ibaret yoksa gerçeklik payı var mıdır?

  • @yasinarda0
    @yasinarda0 2 місяці тому

    1.25 DED DİNLEYİN NORMAL GELİOYR.

  • @nevinaltunoren1818
    @nevinaltunoren1818 4 місяці тому +3

    Annuakileri kim yaratti

    • @Svt964
      @Svt964 4 місяці тому +1

      Aynen gerçekten kim yarattı

    • @benhur2265
      @benhur2265 4 місяці тому

      Bütün bunlar zaten ilk filozoflar tarafından çeşitli yüzyıllarda tartışılmış.
      “İlk neden” teorisi, insan aklı birşeyi nedene bağlamak istediğinden ilk nedeni antik çağlarda arkhe kavramı ile (su, aperion, hava, ateş gibi) açıklanırken sonraları nous(ilk hareket ettirici kozmik akıl gibi) teoriler ki halen m.ö 4-5yy dayız -yani o zamanın insanlarında da aynı zihin makinesi ve düşünebilme yeteneği var sonuçta- bu ilk neden Aristo’nun tanımlamalarıyla sonraları monoteist dinlere ilham kaynağı olacak batıda Magister Primus, İslam’da ilk öğretmen kavramı ile felsefesi adapte edilecektir.
      Yani uzun lafın kısası sonsuza kadar gidemeyeceğine göre bir ilk yaratıcı kavramı sorunu çıkıyor, bu ilk yaratıcıyı da niye biri yaratmamış olsunun bir cevabı yok
      Aydınlanma yüzyılında bu alan numen yani bizim uzay zaman algımızın dışında, varsa bile kavrayamayacağımız bir x ile belirtilmiş bilebileceğimiz şeylerin ise bu uzay zamandaki taktığımız gözlüğe( 5 duyu organı) takılan oluşları, fenomenleri bilebileceğimiz belirtiliyor.
      Tahmin edebileceğiniz gibi bu konu ister istemez dini yaklaşımlarda da etkili olmaya başlamış ve panteist, agnostik gibi düşünceye sahip kişilerde artışa neden olmuştur.

  • @fatmaar7078
    @fatmaar7078 4 місяці тому

    Tanrıların Arabaları'nı okuyan kimin kimden etkilendiğini sormaz bile

    • @Remixadam4590
      @Remixadam4590 4 місяці тому

      Sen sormadın diye kimse sormaz mı yani

  • @ramazanbykc9872
    @ramazanbykc9872 3 місяці тому

    Kuran-ı Kerim de Yaratanın çoğul olarak hitap etmesini bir den çok yaratan varmış gibi algıladığınız yerde anladım ki zerre araştırma yapmamış sadece belgesel izlemişsiniz (alt yazılı :d ) . Zahmet edip bunu bile öğrenmemişsiniz ya da işinize gelmemiş.

  • @kapadokyali_arabaci
    @kapadokyali_arabaci 2 місяці тому +1

    Allah'a inanmamak için kırk takla atıyorsunuz....

  • @58Sniper58
    @58Sniper58 3 місяці тому

    Dinlerin temeli sumerlerdir,. İnsanların bir kural dahilinde yaşamaları için ve ustunlere hizmet etmelerini sağlamak için , isyan etmeyip sukretmeleri için dinlere ihtiyaç vardır... Din Afyondur.

    • @bilalaksoy7778
      @bilalaksoy7778 3 місяці тому

      Akadca ve Sümerceyi araştırdım, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği hâlde buna karşılık ölü bir dil olan akadcanin hem fonetiği hem kökeni hem de grameri bilinen bir dildir.
      Akadcayı anlamak için yaşayan semitik diller olan Amharca, Maltaca, Aramice, İbranice ve Arapça başta olmak üzere 26 semitik dilden yararlanma imkanı vardır. Bu imkan kullanılarak 100 boyunca yapılan çalışmalar sonucunda akadca sözlük çözümünde çok mesafe kat edilmiştir.
      Akadca ve Sümerce üzerine inceleme yaparken; Akadca "naru" kelimesine "şarkıcı" anlamı verilmiş, akadca "naru" kelimesinin fonetiğinden yararlanarak "Sümercedeki "nab" kelimesine de "şarkıcı" anlamı verilmiştir. Sümercenin fonetiği bilinmediği için "nab" kelimesinin fonetiğinin "nab" olduğu bilinmiyor.
      Dolayısıyla Sümerce "nab" fonetiğinde bir kelime olduğunu da bilmiyoruz, sorun Sümercede "nab" kelimesinin anlamının ne olduğu değil; sorun çözülen Akadcada "naru" kelimesinin anlamının neden "şarkıcı olduğunu sorgulamamiz gerekir çünkü Akadca "naru" kelimesi semitik bir dil olan Arapçadaki "nar" kelimesine fonetik olarak benzediği için Akadca "naru" kelimesinin "ateş" anlamında olması gerekirdi.
      Akadlar 3000 yıl tablet pişirmiş bir medeniyete sahip oldukları için "naru" kelimesinin "ateş" anlamını henüz tespit edilememiş ise 5000 yıl tablet pişirmiş Sümerce nasıl çözülmüş olabilir?
      Akadcadaki diğer herhangi bir kelimenin yanlış anlaşılmasını makul görebiliriz, ama 3000 yıl tablet pişirmiş Akadlarin dilinde "naru" kelimesinin "ateş" olduğu henüz tespit edilememiş ise çözdüğünü düşündüğümüz Akadcada ciddi sorun var demektir.
      Bu arada, Sümerce'nin ölü bir dil olarak, fonetiği, kökeni ve gramer yapısı hâlâ daha bilinmediği akademik çevrelerde kabul gördüğü hâlde Sümerce tabletleri tercüme ettiklerini iddia ederek Sümerce ile ilgili kitap yazanların, kitaplarında Sümerce tabletlerdeki alıntıların veya Sümerce tabletlerde bulunduğunu söyledikleri ifadelerin Sümerce tabletlerde bulunan sembolleri de yayınlamaları gerekir ki Sümerce üzerine yazdıkları bilgilerin tutarlılığı üzerine sorgulama yapılabilmesi imkanı olsun,
      Sümerce hakkında bilgisi olmayanların bilgisizliğinden yararlanarak Sümerce tabletleri tercüme ettik diye yanıltmamış olurlar veya sahtekârca davranmamış olurlar.
      Bilindiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'in de otorite kabul ettiği "Samuel Noah Kramer" Sümerce üzerine çok sayıda kitap yazmış bir kişidir. Samuel Noah Kramer" THE SUMERIANS THEIR HISTORY, CULT,URE" eserin 39 sayfada; "Bugünün Sümerologları, parçalı, belirsiz ve gizemli verilerini analiz edip yorumlamakla yetinirler" demiş ve Samuel Noah Kramer aynı yazısının sonunda "gelecek nesilin affetmesini" dilemiştir.
      Selamlar

  • @hasanonbas
    @hasanonbas 3 місяці тому

    Slm. Değişen bir şey yok
    Bu günkü dinler kendilerine harfiyen uyan kullar istemiyormu? İstiyo.
    Eee???

  • @PhormerStudios
    @PhormerStudios 4 місяці тому

    👏👏👏

  • @HopaDogtas
    @HopaDogtas 3 місяці тому

    Tanrının olmadığı gerçeğini bir gün tüm insanlık kabul etmek zorunda kalacak

  • @ertangoren6746
    @ertangoren6746 4 місяці тому

    👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

  • @alpaslanguzle7494
    @alpaslanguzle7494 4 місяці тому

  • @aligenc3473
    @aligenc3473 Місяць тому

    Tam olarak bende dinlerin esinlenmiş olduğuna inanıyorum eski yaşamlardan örneklerle yaratılmıs zaten benzer seyler hep . İnsanın yaratılısı sadece ademden olduğu zaten saçma 2 kişiden nasıl milyonlarca insan olmus bunun çinlisi var arabı zencisi var bu saçma zaten inanmıyordum. Çok duydum bu yaratılıs da altın için bende doğru olabilir Baska bir açıklama yok cünki kayda değer . Nuh tufanı olmuş bütün heryerde yazıyor yaşanmış bi olay önümüzdeki yıllarda da benzer bişey olucak büyük ihtimalle 😅 güzel videoydu benzer seyler dinledim ama seviyorum tekrarı bilgiyi kolay gelsin