Pai si asta e muncă?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 кві 2024
  • Discutam azi despre munca. Unde putem trage linia intre munca si orice altceva? E ok sa castigi bine fara sa muncesti in sensul traditional al cuvantului? ↓↓↓ Mai multe informatii ↓↓↓
    Website: www.BlogDeIT.ro
    Facebook: / vlogdeit
    Aparatura mea:
    Filmez cu Samsung NX300 - bit.ly/2hAtrKl
    Si uneori cu Logitech C920 - bit.ly/2gYZQWi
    Folosesc un trepied Velbon - bit.ly/2h
    Lumina circulara: bit.ly/2Cx29hD
    Muzica:
    / joakimkarud
    / joakimkarud
    Soundcloud : / dj_immex
    Facebook : / immexbeats
    UA-cam : / immexbeatz

КОМЕНТАРІ • 22

  • @danutz_plusplus
    @danutz_plusplus 2 місяці тому +1

    Exemplele mai exotice de munca, date in video, sunt din pacate exceptii. Cativa (as spune ca un numbar extrem mic, comparativ cu marea majoritate) pot sa aiba genul asta mai exotic de munca doar pentru ca marea majoritate nu au genul asta de munca. In mod sigur nu s-ar putea mentine un sistem daca toti sunt influenceri si youtuberi.
    Si de asta nu sunt de acord ca oricine poate sa aiba un job netraditional. Vor ramane in continuare o minoritate infima, cand ne referim la numere, cei care au astfel de job.
    Si in continuare, situatia economica din care incepi sau in care te-ai nascut, decide enorm de mult unde ai sanse sa ajungi. Aducand discutia inapoi in campul mai traditional de munca, tindem sa ne uitam doar la acei cativa care reusesc (survivor bias) si sa ii folosim ca exemplu pt toti ceilalti care nu au reusit; si uitam complet de marea majoritate care au incercat si au esuat. Ca sa nu mai vorbim ca pozitia din care te nasti iti afecteaza din start cate sanse ai sa tot incerci si sa esuezi, inainte de a abandona. Cu suficiente resurse nici nu ai nevoie sa incerci; o sa cumperi din start un business care deja functioneaza.
    Deci nu, marea majoritate nu vor putea sa aiba genul asta de joburi netraditionale, pentru ca nu pot fi sustinuti de un sistem in majoritate de astfel de joburi. Iar pozitia in care te nasti in continuare decide enorm de mult care ii probabilitatea sa reusesti. Ne uitam doar la cei care reusesc, si nu auzim nimic de majoritatea care esueaza.

    • @VlogDeIT
      @VlogDeIT  2 місяці тому

      Nu toti pot dar tu poti, cel care se uita la video. Sa fie 100.000 youtuberi nu ajuta dar sa repare electrocasnice sau sa faca o amenajare interioara pot mai multi. Al only fans limita de intrare e si mai mica. Sunt cateva exemple dar sunt multe altele.

  • @IrinaMacoveifr
    @IrinaMacoveifr 3 місяці тому +10

    nu e prima data cand ma gandesc ca in calitate de alba as fi platita mult mai bine decat japonezul ala pe ora doar ca sa fiu prezenta in diferite locatii in oricare tara din Asia - consider ca e munca, atata vreme cat timpul e singura resursa pe care o avem de fapt si restul (abilitati, deprinderi, educatie) sunt la voia unei sorti prea putin favorabile. Atata vreme cat incaseaza niste bani pentru a se certa pe tiktok se considera ca si-au investit timpul si energia intr-o 'munca', bravo lor! 😁😄🤣 As face asta? Nu. De ce? De proasta. De idealista. Consider ca orice vine usor, pleaca la fel de usor, intr-un fel sau altul. Poate si pentru ca am mentalitate de sarac invatat cu jugul. Si pentru ca n-as putea sa stau plecata pe drumuri ani de zile la rand. Sau sa ma cert 2 ore continuu. Merita sa incerc surse alternativo-inventive de venit, de genul asta? Cu siguranta da.

  • @cartoonbnw660
    @cartoonbnw660 24 дні тому

    Intr-adevar, trebuie fiecare din noi, sa incercam sa monetizam ce avem, si chestia este ca ei sunt pamant, si au reusit...
    Tare grea e viata asta - as spune .

  • @nicoletas3930
    @nicoletas3930 3 місяці тому +3

    Și eu consider ca e munca, chiar dacă nu este aia clasica la care ne gândim noi, sau părinții noștri. Lumea se schimba și asta înseamnă să ne adaptam la noi concepte, în afara de clasicul 9-5.
    Chiar dacă poate nu e morala, sau obișnuită, pana la urma cineva depune un efort și câștigă niște bani, chiar dacă sta 2 ore pe Tik Tok sa urle, înseamă ca are o audienta pt care satisface o anumita nevoie (de entertainment) etc.

  • @testoasa111
    @testoasa111 2 місяці тому +1

    Cred ca e mulți se referă la muncă printr-un contract individual de muncă la privat/stat.

  • @StefanBanu
    @StefanBanu 3 місяці тому +2

    Atata timp cat este legal ceea ce face si e platit/a pentru acel lucru eu zic ca este munca. Daca este moral, daca e bine, daca e rau, asta deja e alta discutie. Felicitari pentru subiect. Uite un alt subiect care pe mine ma intereseaza este cel legat de "Universal Basic Income". Cum ar arata lumea in viitor daca nu ai fi obligat sa muncesti? adica sa ai o baza sigura de venit daca tu ai alege sa nu muncesti. S-ar lenevi unii oameni mai mult? sau din contra ar investi timp in ceea ce ii pasioneaza cu adevarat si ar excela intracolo?

    • @VlogDeIT
      @VlogDeIT  3 місяці тому

      Complicata treaba cu UBI. Nici nu stiu daca e posibil...

    • @IrinaMacoveifr
      @IrinaMacoveifr 2 місяці тому

      nu e vorba de lene, mentalitatea e problema: ua-cam.com/users/shorts-xOLaf4U8d8?si=E_JlTJ0M_l7pa47n

    • @VlogDeIT
      @VlogDeIT  2 місяці тому

      Nu merge linkul :(

    • @IrinaMacoveifr
      @IrinaMacoveifr 2 місяці тому

      @@VlogDeIT modificat, scuze

  • @SomogyiCosmin
    @SomogyiCosmin 3 місяці тому

    Singura mea parere este ca mesajul pe care il pot receptiona tinerii care urmaresc acest clip este urmatorul:
    1. Ca nu ai nevoie de scoala sa faci bani.
    2. Ca este ok sa urmezi modelele pe care le-ai mentionat tu.
    Este bine? Este rau?

    • @VlogDeIT
      @VlogDeIT  3 місяці тому +3

      Contribuie cu ceva la discutie.