Tarihi Rotalar | Süleymaniye Camii | 1. Bölüm
Вставка
- Опубліковано 12 січ 2025
- Ömer Kokal, efsaneleşen, dilden dile aktarılan, hikâyelere konu olan tarihi mekânları geziyor ve tarihe ışık tutan bilgileri yerinden anlatıyor...
"Tarihi Rotalar" her cumartesi saat 12.15'te tv4 ekranlarında, izleyicisiyle buluşuyor...
Bizi sosyal medyada takip edin;
tv4tr
İnstagram.com/tv4tr
tv4comtr
Bizi izleyebileceğiniz platformlar;
D-Smart 87. Kanal, Tivibu 58. Kanal, Kablo TV 48. Kanal, Turkcell TV+ 131. Kanal, Vodafone TV 53. Kanal, BluTV, Turksat 4A frekans 12310
Defalarca gezmeme rağmen yine de keyifle izledim. Emeklerinize sağlık Ömer bey.
tesadü
fen tv 4 de ucundan yakaldım. tam istediğim ve çok beğendiğim bir program, tam benlik. emeği geçen herkese teşekkürler
Tv de şans eseri fatih camii bölümünüze denk geldim ve izlemek çok keyifliydi. Şimdi 1.bölümden izlemeye başladım burdan da. Genel olarak anlatımınız ve çekim muazzam. Az öz bilgiler fazlasıyla akılda kalıcı. Emeğinize sağlık.
7:19 ..bu mezar taşına yan taraftan bakınca 2 tane karşılıklı ağlayan 😭 kadın görürsünüz..
ÖMER KOKAL VE EKİBİNE TEŞEKKÜRLER........
Sizi zevkle izliyorum, 15 gün kadar önce Tv4'te gördüm programınızı, rehber arkadaşlarıma da bahsettim.
Tv4 te rast gelip bayıldığım bir program oldu. Anlatım şahane, çekim muhteşem. Emeğinize sağlık bu tür programların artması dileğiyle 🌺
Ömer hocanın anlatımını çok beğeniyorum. Şimdi tekrardan not ala ala izliyorum. Anlattığı yerleri birde tuttuğum notlar eşliğinde ziyaret emek istiyorum.
Çok güzel yaaa
Kaç kere gidip gezdim buraları. Ama işte bilmeyince... Ahhh ahhh
Bir dahaki gidişimden önce mutlaka izlemem lazım.❤
🌼Değerli Hocam genellikle izlemeye çalışırım sizi bugün TV 4'te izledim, Bilgiler öz , abartısız anlaşılabilir anlam , harikulade uslûp ile büyük bir zevkle izledim, emeğinize nefesinize sağlık Çok teşekkür ediyorum 🌸
Daha önce de gittiğim ,Tur ile de gezdiğim bu yapıyı sade, doğru bilgiler ile izledim, Var olun👏 Ulu Mimar Sinan'a da Rahmetler diliyorum 🤲🤗🌼
Hocam süper bir anlatım teşekkür ederiz. Bir daha görmeye gittiğimde çok farklı bir gözle bu eserlere bakacağım sayenizde🫶🏽
Çok güzel bir anlatimdi iyi yayınlar dilerim
Ömer abi Süleymaniye de avlu da çok önemli bi yeri atlamışsın, avlusunda bordo renkli taşta haç işareti vardı
Teşekkürler iyi yayınlar
Çok başarılı… gereksiz detay olmadığı gibi hap gibi bilgiler… yeni bölümleri merakla bekliyorum
Adam çok güzel anltiyor
Bölümleri zevkle izliyoruz teşekkürler
この番組の記念すべき第1回、イスタンブールが誇る名建築、スレイマニエ・モスクをようやく見られますね。
harika bir yayın.
Çok çok güzel bir belgesel olmuş tebrik ediyorum 👏👏👏👏👏
Süleymaniye Camii'nin lezzeti çok başka. Ne Sultanahmet ne Ayasofya. Bu camiide aldığım manevi tadı hiç birisinde hissedemedim. Belki bu benim kişisel maneviyatımla alakalıdır.
Benim için Ayasofya en başka maneviyatı en yüksek cami
Benim için Ayasofya en başka maneviyatı en yüksek cami
Süleymaniyenin aurasi manevi atmosferi çok başka sizinle aynı fikirdeyim
Bölümleri tam yükleyebilir mısınız lütfen çok faydalı oluyor
Muazzam program. Bir de yüksek sesli müzik ve araya sık giren gereksiz uzun görüntülerle bölünmeden editlense…
Dâr-ı Dünyâ hoştur ammâ âkıbet hûn olmasa
Zevk-i Cennet hoştur ammâ şiddet-i nâr olmasa. Recep 28. 1169
Bağırmadan , bir fotoğrafı eline alıp 35dakika aynı cümleyi en az 15 defa tekrarlamadan, kimseye yalakalık yapmadan da ne kadar güzel program yapılabiliyormuş.
Tebrik ederim
O bunu yaratdi Ben bunu yarattim mimar bunlari yaratmis su insan oglu nekar acizliginin farkina varmadan bu sozleri sarfi ediyo Yaratan Allah c.c dur peki neden bu sozler sarf ediliyo insan oglu sorunca o manada demiyorum diyor ama baska manasimi var .Selametle
Artık İĞRENÇ BETON YAPILAR görmek istemiyoruz!..
İstanbul'da bütünüyle YAPIT anlamında AYDINLANMA (Rönesans) yaşamalı!
İstanbul'un özellikle; haliç ve Boğaz kıyısında olan Üsküdar, Beykoz, Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer gibi ilçelerinde tüm gökdelenler ve eski/yeni binalar mal sahipleri mağdur edilmeden yıkılarak, bu ilçelerin TARİHİ DOKUSUNU bozmadan 2-3 katı geçmeyecek biçimde 1. Ulusal Yapıt Akımına uygun olarak ( Ankara Etnografya Müzesi yapıtı gibi ) KESME TAŞ ve MERMER'DEN evler yine 3-4 katı geçmeyecek biçimde kamu yapıtları/çarşılar yapılmalıdır.
Tasarımlı, düzenli, ağaçlarla donatılmış küçük/büyük yerleşim bölgeleri kurulmalı, bu yerleşim bölgelerine yapılacak yapılar ise:
Şehir dışına 10 km uzaklıkta; köşe başları 50/55 cm genişliğinde en güçlü-dayanaklı AĞIR ÇELİK BORULARDAN, ( Galvanize batırılmış ) her köşe arası boşluklar çaprazlanmış biçimde çelik borular birbirine tutturularak yapılmalı, dış kaplaması da nemden etkilenmeyen ince çelik borular üzerine oturtulmuş birbiri üzerine eklenen geniş, uzun Gazbeton/System 3E vb yapı ürünlerinden kapatılmış biçimde 100/115m2 üzerine kurulu DUBLEKS evler ( 3+1 ) ile alt bölümü dükkan/satış yerinden oluşan üst katları ( 2 kat ) ise 3+1 daire olan 150/200m2 üzerine kurulu TRİPLEKS evlerden oluşmalıdır. Böylece; insanların MUTLU bir YAŞAM sürmesi sağlanacak hem dayanaklı, güvenilir evler olacak hem de yapıtlarda ki görüntü güzelliği ortaya çıkacaktır. Bu YAPIT DEVRİMİ Türkiye'deki tüm il/ilçelerinde tarihi yapısına uygun olarak yapılabilir, İstanbul'un nüfus yoğunluğu bu yeni şehirlere yönlendirebilir.
ÖR; Ümraniye bölgesi, Santral'den Çakmak Köprüsüne değin uzunca dümdüz bir yol üzerinde bulunuyor, bu caddedeki İĞRENÇ BETON BİNALAR yıkılarak İstiklal ve Bağdat Caddesi gibi bir caddeye dönüşmesi için 3-4 katı geçmeyecek biçimde sağı solu 70/100 cm uzunluk 50/80cm genişlik - yükseklik - uzunluk ölçüsünde KÜFEKİ TAŞI ile en sağlam MERMERDEN 1. Ulusal Yapıt Akımına uygun olarak evler, kamu yapıtları, iş yerleri dikilerek turizme açılabilir. Böylece bu YAPITLARI (MİMARİ) görmek için turistler gelecek Türkiye; Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz gibi Arapların petrolden elde ettiği yıllık petrol gelirinin iki katını YAPITLARINI (mimari) görmeye gelen turistlerin bırakacağı dövizlerden elde edecektir.
İtalya ile Fransa:
II. Dünya Savaşı'nda yıkılan kesme taş ve mermerden yapılan tüm eski tarihi yapıları, özüne uygun olarak yeniden yaptı ve bu durum onların, Avrupa'da en fazla turist çeken ülkeler durumuna getirdi. Bu durum yapıtların, ( Mimarinin ) insan üzerinde olumlu etkisinin en büyük kanıtıdır!..
Ülke/Kamu yapıları büyüklüğüne göre köşe başları ağır çelik borulardan; 70/150 cm uzunluk 50/80cm genişlik - yükseklik - uzunluk ölçüsünde ( Dikdörtgen gibi ) en sağlam, kaliteli KÜFEKİ TAŞI/MERMER bloklardan 4-5 katı geçmeyecek biçimde TARİHİ YAPITLAR dikilmelidir.
Önemli:
Çamlıca gibi tepeler; tümüyle yapılaşmaya yasaklanarak tıraş edilip YEŞİLLENDİRİLMELİ, AĞAÇLANDIRILMALI, insanların hafta içi/hafta sonu nefes alacağı piknik yapacağı yerler olmalı.
Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, K.B Çekmece, Silivri, Esenler, Bayrampaşa, Sultangazi, Şirinevler, Beylikdüzü; Tuzla, Kartal, Pendik, Maltepe, Ümraniye, Sultanbeyli, Çekmeköy vb Marmara Denizine kıyısı olan deprem riski çok yüksek ilçelerdeki yapıların % 85 yıkılarak toprakları TARIMA açılmalı belli yerleri de ORMANLIK alan ilan edilmelidir.
Bu bölgelerde 1. Ulusal Yapıt Akımına uygun olarak KESME TAŞ ile MERMERDEN iki/üç katı geçmeyecek biçimde evler, kamu yapıtları yapılıp 20.000 30.00 bin kişilik küçük ilçeler oluşturularak bu bölgeler eskisi gibi YAZLIK olarak kullanılmalı, yapılaşmaya kapatılmalıdır.
( Böylece İstanbul; ROMA şehri gibi kendi kendine yeten bir şehir olacak, ürünlerini üretecek, artan ürünleri Avrupa'ya dışsatım olarak gönderebilecek duruma gelecektir.)
Sizin bu tavsiyeleriniz hangi siyasiye makul gelecek hadi geldi kim kıonforunu terketmek isteyecek artık kıyamet çok yakın bu dğnya bunca zulmü gördü bu insanlar hiç bir şeye layık değiller Bilgileriniz hazine kadar değerli tşkler
Bunlari yillar once gordum.. gıpta ettin...