Cristina trebuie să-l mai invitați pe acest om este mai mult decât un istoric,este mirific ,cum vorbește și expune prin vorbe i storia te face să nu te mai oprești urmărindu-l. Succes și FELICITĂRI PENTRU VLOG.
Pe dl. Damian Anfile dorim sa il mai vedem la acest podcast si in viitor si deasemenea pe dl. Bogdan Simion. Niste oameni foarte interesanți, e o placere sa ii ascultăm!
Felicitari, Cristiana, pentru invitat! Este o placere sa il vad pe domnul Anfile si pe partea cealalta a mesei, un profesionist pe care nu te saturi sa il asculti! Mult succes! 🤗
Domnule Damian, să ne anunțați vă rog când aveți susținerea tezei de doctorat, sper să fie o ședință publică, mi-ar plăcea să cred că multor oameni le-ar plăcea să participe, în persoană. Dacă va fi transmisă în direct pe Internet, cu atât mai bine, iată că îi "șoptesc" o idee domnului Constantinescu, sper !
Foarte fain podcastul, felicitări, Damian! Ascult deja a 3-a oară. Aș îndrăzni însă să recomand Cristianei să considere pentru viitor mai puține întreruperi. Pentru mine au fost frustrante.
Pe Catalin Oprisan cu tema despre primul razboi mondial dar cu articole de ziar din perioada. Sa nu uite sa aminteasca de vizita ambasodorului Japoniei la Marasesti
Buna ziua! Felicitări ! Aștept cu nerăbdare următorul invitat! Pe viitor,va rog, sunetul mai sus… nu se aude destul de bine… putem regla noi din telefon . Mulțumesc!
Câteva zale din lanțul care închidea cornul de aur sunt in muzeul de la Topkapi sau la cel arheologie care e lângă, le-am văzut sunt așa de mari că nu pare să poată să fi fost folosite la altceva și parcă au și ghimpi pe ele
@@armonialumina am fost acolo și erau expuse, aproape sigur la Topkapi, era acum vreo zece ani, țin minte că erau foarte mari și că erau puse vertical, e unul din lucrurile care m-a impresionat, și altul a fost cât de mică era sabia lui Ștefan cel mare
@@armonialumina sincer cred că aia nu e sabia lui Ștefan cel mare, e o sabie pe care Petru Rareș a dat-o așa ca să dea o sabie, un domn cum era Stefan cel mare "graba varsatoriu de sânge" nu a avut o singură sabie 😁😁😁
Sunt un roman bătrân, fara nici cea mai mica importanta pentru tine, tinere cetitor. Am un respect deosebit pentru domnul Damian Anfile. Totuși, nu pot sa nu ma întreb de ce nu s-au spus lucruri importante despre Constantin cel Mare. De exemplu ca acest împărat, considerat sfant atât de bisericile ortodocse din Orient si Estul Europei cat si de biserica catolica, a fost un împărat deosebit de brutal, care printre altele a fost si un criminal, omorând la ordinele lui numeroși oameni nevinovați. De exemplu Constantin cel Mare si-a omorât propriul fiu, pe cel mare pe nume Crispus, tot Constantin cel Mare a ordonat asasinarea propriei soții, cea de-a a doua, pe nume Fausta. Vezi tinere cetitor, omiterea unor astfel de fapte constitue o manipulare. Eu de indemn ca in viata sa nu crezi nimic din cele spuse din partea unei autorități, fie ele si religioase, cauta sa te documentezi temeinic si încearcă sa treci totul prin filtrul gandirii tale rationale. Sa nu crezi nici ce-ti spun eu acuma. Pentru Mina Cristina, O cultura nu se face cu o vizionare a unui film pe Netflix despre căderea Bizanțului. Altfel dacă te documentai temeinic, ai fi văzut ca Bizantul la 1453 era numai o umbra din ce fusese cu 1000 de ani înainte. Caderea Constantinopolui era inevitabila. Imperiul Bizantin in anul 1453 era in proporție nici 5% din ce fusese pe timpul lui Constantin cel Mare. Deci nu trădarea a dus la căderea Bizantului, căderea lui a fost rezultatul unui proces evolutiv, întins pe sute de ani si unde expansiunea islamului a contat cel mai mult. Dar au fost si alte cauze.
Mulțumim pentru feedback-ul argumentat! Referitor la faptele lui Constantin Cel Mare, Damian vă poate răspunde. Iar eu, ca moderator , am făcut o documentare amănunțită ca să pot face acest interviu.Căderea Constantinopolului nu a avut loc, din cauză că au trecut 1000 de ani ci pentru că acest Sultan Mehmet al II lea Fatih a avut o ambiție feroce și o strategie masivă de a-l cuceri! Circumstanțele de trădare din interior au favorizat acest lucru.Vedeți intrarea pe la Cornul de Aur cum s-a produs...cum au târât corăbiile pe uscat ca să evite lanțurile de sub apă...de asemenea tunul Basilic, proiectat de un maghiar din Brașov, Osman, a dărâmat zidurile....
@@armonialumina Astea-s doar detalii, care chiar dacă sunt adevarate, nu schimba datele problemei, caderea Constantinopolului era o chestiune de timp, fiind inevitabila. Una din cauzele decăderii Byzantului au fost si anumite cruciade pornite dinspre Occident si care treceau prin Constantinopol... adică frații lor intru creștinism reprezentați de Roma. Corupția endemica a Byzantului, atacuri succesive ale diferitelor popoare barbare, mai apoi ale musulmanilor (aparitia islamului fiind o cauza importanta!), infiltrații ale barbarilor migratori din Asia... iata iar cateva din cauzele ce au făcut căderea Byzantulu inevitabila. Daca te uiti pe harta Byzantului la 1453 totul era o ruina, imperiul Byzantin daca mai controla 3% din teritoriu, poate nici atat! Orice civilizatie are o perioada de existenta, dupa care dispare in nisipul timpului. Asiști in aceasta perioada si la decadenta Occidentului, trebuie doar sa deschizi ochii si sa vezi, la un moment dat aceasta civilizație înfloritoare, de care suntem cu toții atât de atașați, va dispărea. Procesul este deja pornit, e numai o chestiune de timp, prăbușirea unei civilizații fiind un proces evolutiv, ce tine poate chiar câteva secole. Vezi disparatia civilizatiei din Egiptul faraonic.
@christian2M cu tot respectul pe care îl meritați, ceea ce spuneți dumneavoastră nu are nicio valoare științifică, pot chiar sa afirm ca sunt doar speculații pseudostiintifice. Doar dacă aveți dv o intensa activitate de cercetare academica asupra acestor lucruri aș putea să consider adevărate cele spuse de dv. Dar dacă ceea ce afirmați sunt doar părerile dv sau sunt preluate de la cine știe cine, trebuie sa afirm cu părere de rău că afirmațiile dv sunt fără valoare, o simpla flecareala.
@@ciprianferent7592 Bai Ciprian, adică tu vrei sa spui ca aici suntem in aula academica a științei? Pai nici Damian Anfile nu se considera, dupa cele spuse de el însuși, un istoric, ci un pasionat al istoriei. Acuma, ce nu ti-a plăcut din cele spuse de mine? Ca cel pe care lumea creștina il numește Constantin cel Mare a fost un criminal, un om brutal, tipic de altfel multor împărați romani? Pai pune mana si cauta, eu ti-am dat niște repere, dacă am greșit vino aici si spune-mi dacă am greșit si unde. Uite, repet: Constantin cel Mare a fost un criminal, si-a omorât propriul fiu, pe Crispus si de asemeni si-a omorât propria sotie, pe Fausta. Ca sa nu mai adaug cum a fost omorâta, in ce condiții brutale si de asemeni ca a mai omorât si pe alții. Cauta si te luminează, sa nu crezi niciodată cele spuse de cineva la prima vedere, cauta din mai multe surse. Mie-mi pare ca n-ai înțeles nimic. Sper sa ma înșel.
@@christian2M faptul ca va permiteți sa folosiți apelativul "bai" deși nu am avut "onoarea" să vă cunosc, mă face să cred ca nivelul dumneavoastă de educatie tinde spre zero. Mai mult, faptul că ati folosit persoana a ıı-a în adresare în timp ce eu am folosit pronumele de politețe, pentru ca nu-i așa, am vorbit cu o persoana care nu-mi este apropriata, arata căt de mult ați eșuat la capitolul educație. În consecință, orice discuție cu o persoana care reacționează și se exprimă în acest mod este inutila.
Vezi primul episod dedicat 👑Împărăteselor Bizanțului👑 ua-cam.com/video/Uzd8YCJVfQg/v-deo.html
Respect pentru domnul Damian Anfile si domnisoara Cristina !!
mulțumim!😇
Un invitat care asigură succesul!👏mulțumim Damian!👏🙏❤️
O persoană deosebită, instruită, informată, inteligentă, cum rar se mai întâlnește în ziua de astăzi.
Respectele mele, Damian Anfile!
Extraordinar. Va multumesc si va iubesc
Mulțumim și noi! 😇😇😇
Nu stiam de Armonia. Mi-a placut mult. Si de Damian , si de superba amfitrioana
😉mulțumim
Se bat influencerii să-l invite pe Damian în podcast!
Aduce audiență garantată!
Ce bine că avem o astfel de vedetă a istoriei😍 România mai are o șansă prin oamenii care îl urmează pe Damian😇
Au si de ce sa se bata pentri un asememea erudit.De la Neagu Djuvara,Razvan Teodorescu sau Dan Amedeo Lazarescu nu am mai ascultat un om atat de citit
Captivant!👍
Foarte placuta interlocutoare pt Damian. Succes dragilor!
@@alexradulescu2274 mulțumim
Superba lectie de istorie, mulțumesc 😊
🙂😉
Foarte bun domnul Anfile! Urmaresc cu interes tot ce prind cu acest om, deosebit pentru vremurile astea!
Mă bucur că am ales un invitat de valoare! Damian este un lider de opinie în materie de teologie și istorie! 😎
E un fenomen domnul Anfile!
@@armonialumina vă sugerez să vizitați Lesvos
Cristina trebuie să-l mai invitați pe acest om este mai mult decât un istoric,este mirific ,cum vorbește și expune prin vorbe i storia te face să nu te mai oprești urmărindu-l. Succes și FELICITĂRI PENTRU VLOG.
Daa! Așa este! Damian este valoros și charismatic! Stilul său narativ este admirabil!♥
Senzational acest om! O incantare de fiecare data
🤩🤩🤩
Felicitări!
mulțumesc😇
tare de tot
Un om genial ca de obicei ❤
Pe dl. Damian Anfile dorim sa il mai vedem la acest podcast si in viitor si deasemenea pe dl. Bogdan Simion. Niste oameni foarte interesanți, e o placere sa ii ascultăm!
😍😉♥️
Subscriu la acest comentariu!
Like pentru Damian!
Felicitări domnule Damian !!!
Felicitari, Cristiana, pentru invitat! Este o placere sa il vad pe domnul Anfile si pe partea cealalta a mesei, un profesionist pe care nu te saturi sa il asculti! Mult succes! 🤗
Mulțumesc Laura,mă bucur că ți place! Mulțumesc pentru design și crearea logo-ului!😍😍😍😍
Invitat unicat !
Domnule Damian, să ne anunțați vă rog când aveți susținerea tezei de doctorat, sper să fie o ședință publică, mi-ar plăcea să cred că multor oameni le-ar plăcea să participe, în persoană. Dacă va fi transmisă în direct pe Internet, cu atât mai bine, iată că îi "șoptesc" o idee domnului Constantinescu, sper !
Damian, așteptăm o lansare publică a tezei de doctorat🤩😍
Retinut
Damian Anfile inepuizabil
Grozav
felicitări pentru invitat! !
🙂😉
Foarte fain podcastul, felicitări, Damian! Ascult deja a 3-a oară. Aș îndrăzni însă să recomand Cristianei să considere pentru viitor mai puține întreruperi. Pentru mine au fost frustrante.
Ești grăbită! Dimpotrivă, față de alții Cristina știe să asculte!!!
Interesant podcast
Multumim! 😇
Excelent!
multumesc!😊
La mai multe episoade cu Damian. Ar fi frumos si cu Oprisan la podcast
😁daa! bună idee.am notat
Oooo, NU!! Oprișan este extrem enervant, vorbește tare, mult și prost😮😮
Supeeeeeeeeer tare
Poate ar fi bine să nu ne mai uităm atât de mult la filme! Zic și eu! 😊
Vă mulțumesc pentru feedback-ul rapid și interes! Pe cine ați dori să mai vedeți la podcast-ul 😍♥Armonia lu'meena?
super tare podcast. Il mai vrem pe Damian si pentru alte podcasturi, poate despre Dimitrei Cantemir
Mulțumim! Da, urmează în curând un nou episod cu Damian Anfile despre Imperiul Bizantin. De notat și Dimitrie Cantemir 😎@@bogdanpopsor2516
Legat de al doilea prenume, v-ați dat de gol încă de la primul podcast cu Oprișan, in timp ce povesteați despre doamna Olga Carp. 😅
✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌
Domnule Anfile , primul lucru :EXCELSIOR ! Iar al 2 lea :Plecaciune !
As putea sa va contactez in privat ?
Gratulor !
RC
Bună Radu! Pe Damian îl poți contacta pe site ul lui www.damiananfile.ro sau pe instagram Damian Anfile 🙂
@@armonialumina va multumesc !La multi ani !🤗❤️
@@raduacuceu Cu plăcere! La Mulți Ani! 🥳
Pe Catalin Oprisan cu tema despre primul razboi mondial dar cu articole de ziar din perioada. Sa nu uite sa aminteasca de vizita ambasodorului Japoniei la Marasesti
notat
Întunecatul secol paisprezece"de Touchman 1:03:39
?
Buna ziua! Felicitări ! Aștept cu nerăbdare următorul invitat! Pe viitor,va rog, sunetul mai sus… nu se aude destul de bine… putem regla noi din telefon . Mulțumesc!
Am înțeles.Mulțumim pentru feedback. Rezolvăm 😇
Câteva zale din lanțul care închidea cornul de aur sunt in muzeul de la Topkapi sau la cel arheologie care e lângă, le-am văzut sunt așa de mari că nu pare să poată să fi fost folosite la altceva și parcă au și ghimpi pe ele
unde ai găsit aceste info?
@@armonialumina am fost acolo și erau expuse, aproape sigur la Topkapi, era acum vreo zece ani, țin minte că erau foarte mari și că erau puse vertical, e unul din lucrurile care m-a impresionat, și altul a fost cât de mică era sabia lui Ștefan cel mare
@@catalin5674 super! Nici acum nu am înțeles de ce ei încă nu ne dau înapoi sabia lui Ștefan cel Mare, sigur știe Damian😁😍🙂
@@armonialumina și merită văzut muzeul de istorie al tehnici și știința din lumea musulmană, parcă așa îi zice, e lângă Topkapi
@@armonialumina sincer cred că aia nu e sabia lui Ștefan cel mare, e o sabie pe care Petru Rareș a dat-o așa ca să dea o sabie, un domn cum era Stefan cel mare "graba varsatoriu de sânge" nu a avut o singură sabie 😁😁😁
Vedeti ca ati pus canalui de youtube al lui Constantinescu Sorin in descriere
da.e corect😎
@@armonialuminada, ma scuzati 😊
Invitat mai bun pentru primul podcast nici că se putea...
😍
Veți vorbit și Despre Alexandru Macedon Burebista Ghins Han etc?
În curând😁
Nu stiam ca se numește si Alexandru....
😉 m-am documentat
La 51:35 tot despre "Istoria impreriilor" este vorba?
daa! ua-cam.com/video/NRuOTkSgDbs/v-deo.html😍
Promo'SM
Despre ce film e vorba la 18:27?
😁Mini-seria „Istoria Imperiilor: Otomanii” Rise of Empires: Ottoman ua-cam.com/video/Noy4UeGGr0k/v-deo.html
Sunt un roman bătrân, fara nici cea mai mica importanta pentru tine, tinere cetitor. Am un respect deosebit pentru domnul Damian Anfile. Totuși, nu pot sa nu ma întreb de ce nu s-au spus lucruri importante despre Constantin cel Mare. De exemplu ca acest împărat, considerat sfant atât de bisericile ortodocse din Orient si Estul Europei cat si de biserica catolica, a fost un împărat deosebit de brutal, care printre altele a fost si un criminal, omorând la ordinele lui numeroși oameni nevinovați. De exemplu Constantin cel Mare si-a omorât propriul fiu, pe cel mare pe nume Crispus, tot Constantin cel Mare a ordonat asasinarea propriei soții, cea de-a a doua, pe nume Fausta. Vezi tinere cetitor, omiterea unor astfel de fapte constitue o manipulare. Eu de indemn ca in viata sa nu crezi nimic din cele spuse din partea unei autorități, fie ele si religioase, cauta sa te documentezi temeinic si încearcă sa treci totul prin filtrul gandirii tale rationale. Sa nu crezi nici ce-ti spun eu acuma.
Pentru Mina Cristina,
O cultura nu se face cu o vizionare a unui film pe Netflix despre căderea Bizanțului. Altfel dacă te documentai temeinic, ai fi văzut ca Bizantul la 1453 era numai o umbra din ce fusese cu 1000 de ani înainte. Caderea Constantinopolui era inevitabila. Imperiul Bizantin in anul 1453 era in proporție nici 5% din ce fusese pe timpul lui Constantin cel Mare.
Deci nu trădarea a dus la căderea Bizantului, căderea lui a fost rezultatul unui proces evolutiv, întins pe sute de ani si unde expansiunea islamului a contat cel mai mult. Dar au fost si alte cauze.
Mulțumim pentru feedback-ul argumentat! Referitor la faptele lui Constantin Cel Mare, Damian vă poate răspunde. Iar eu, ca moderator , am făcut o documentare amănunțită ca să pot face acest interviu.Căderea Constantinopolului nu a avut loc, din cauză că au trecut 1000 de ani ci pentru că acest Sultan Mehmet al II lea Fatih a avut o ambiție feroce și o strategie masivă de a-l cuceri! Circumstanțele de trădare din interior au favorizat acest lucru.Vedeți intrarea pe la Cornul de Aur cum s-a produs...cum au târât corăbiile pe uscat ca să evite lanțurile de sub apă...de asemenea tunul Basilic, proiectat de un maghiar din Brașov, Osman, a dărâmat zidurile....
@@armonialumina Astea-s doar detalii, care chiar dacă sunt adevarate, nu schimba datele problemei, caderea Constantinopolului era o chestiune de timp, fiind inevitabila. Una din cauzele decăderii Byzantului au fost si anumite cruciade pornite dinspre Occident si care treceau prin Constantinopol... adică frații lor intru creștinism reprezentați de Roma. Corupția endemica a Byzantului, atacuri succesive ale diferitelor popoare barbare, mai apoi ale musulmanilor (aparitia islamului fiind o cauza importanta!), infiltrații ale barbarilor migratori din Asia... iata iar cateva din cauzele ce au făcut căderea Byzantulu inevitabila. Daca te uiti pe harta Byzantului la 1453 totul era o ruina, imperiul Byzantin daca mai controla 3% din teritoriu, poate nici atat! Orice civilizatie are o perioada de existenta, dupa care dispare in nisipul timpului. Asiști in aceasta perioada si la decadenta Occidentului, trebuie doar sa deschizi ochii si sa vezi, la un moment dat aceasta civilizație înfloritoare, de care suntem cu toții atât de atașați, va dispărea. Procesul este deja pornit, e numai o chestiune de timp, prăbușirea unei civilizații fiind un proces evolutiv, ce tine poate chiar câteva secole. Vezi disparatia civilizatiei din Egiptul faraonic.
@christian2M cu tot respectul pe care îl meritați, ceea ce spuneți dumneavoastră nu are nicio valoare științifică, pot chiar sa afirm ca sunt doar speculații pseudostiintifice. Doar dacă aveți dv o intensa activitate de cercetare academica asupra acestor lucruri aș putea să consider adevărate cele spuse de dv. Dar dacă ceea ce afirmați sunt doar părerile dv sau sunt preluate de la cine știe cine, trebuie sa afirm cu părere de rău că afirmațiile dv sunt fără valoare, o simpla flecareala.
@@ciprianferent7592 Bai Ciprian, adică tu vrei sa spui ca aici suntem in aula academica a științei? Pai nici Damian Anfile nu se considera, dupa cele spuse de el însuși, un istoric, ci un pasionat al istoriei. Acuma, ce nu ti-a plăcut din cele spuse de mine? Ca cel pe care lumea creștina il numește Constantin cel Mare a fost un criminal, un om brutal, tipic de altfel multor împărați romani? Pai pune mana si cauta, eu ti-am dat niște repere, dacă am greșit vino aici si spune-mi dacă am greșit si unde. Uite, repet: Constantin cel Mare a fost un criminal, si-a omorât propriul fiu, pe Crispus si de asemeni si-a omorât propria sotie, pe Fausta. Ca sa nu mai adaug cum a fost omorâta, in ce condiții brutale si de asemeni ca a mai omorât si pe alții. Cauta si te luminează, sa nu crezi niciodată cele spuse de cineva la prima vedere, cauta din mai multe surse. Mie-mi pare ca n-ai înțeles nimic. Sper sa ma înșel.
@@christian2M faptul ca va permiteți sa folosiți apelativul "bai" deși nu am avut "onoarea" să vă cunosc, mă face să cred ca nivelul dumneavoastă de educatie tinde spre zero. Mai mult, faptul că ati folosit persoana a ıı-a în adresare în timp ce eu am folosit pronumele de politețe, pentru ca nu-i așa, am vorbit cu o persoana care nu-mi este apropriata, arata căt de mult ați eșuat la capitolul educație. În consecință, orice discuție cu o persoana care reacționează și se exprimă în acest mod este inutila.
Cam slab sonorul....:(
am reglat intre timp. ascultă următorul podcast 😉