insanların Tyler'i benimsemesinin en büyük sebebi gerçek olmaması. Film boyunca Tyler'ın ne kadar mükemmel olduğunu izleyici fark ediyor, fakat çoğunluk empati kuramıyor çünkü Tyler üst düzey bir insan. fakat izleyicinin empati kurabileceği biri var, o da Narrator'un ta kendisi. film boyunca onunla kurduğumuz empati film sonunda Narrator'un Tyler olduğunu gördüğünde aradaki bütün duvarları yıkıyor, Narrator ile empati kuran izleyici aynı onun gibi Tyler'a dönüşebileceğine inanıyor, olasıkları arttırıyor bu da bence Fight Club'u en iyi "literally me" karakteri yapıyor.
literally me karakterlerin yaşadığı olaylara verdikleri ekstrem tepkiden çok duygusal çalkantıları onları literally me yapıyor. Ekstrem tepkiler onları sadece daha ilgi çekici kılıyor. Aynı duygusal çalkantıdan sonra bizler gibi gündelik hayatlarına devam etselerdi, bizlere kendi ezikliklerimizi yüzümüze vuran literally me diyemeyecek kadar utandırıcı karakterler olurlardı diye düşünüyorum. Özellikle incel'ler fazla utanç verici bulurlardı o karakterler aynaya bakmak gibi gelirdi. Literally me, insanların incellikten kurtulması veya aksine incel olması için bir katalizör. Ancak modern dünyada bir çok erkek bu hisle tek başına mücadele etmek zorundaydı, literally me bir tür grup terapisi görevi görüyor. Gerçekten de modern erkeklerin grup terapisidir literally me. Bana kalırsa modern erkekler, köle filozoflardır, eğitim seviyesi gelişiyor ancak sosyal statü düşüyor. Bu durumda pesimist bir doomer olmak, şaşırtmamalı. Düşene bir tekme daha vuran sosyal sistemimiz, bu doomer'ları aşşağılamaya devam ediyor. Tepki olarak agresifleşen(izlediği filmlerdeki karakterlere dönüşen) internet kullanıcıları da, oldukça şizofrenik psikopat düşüncelerini öfkelerini millete kusuyor. Tabi bunu da aşşağılayarak bir anlamda körüklemeye devam ediyor internet alemi. Bu bully'lik yapan kesimi anlamam mümkün değil o yüzden onlara sadece yapmamaları gerektiğini söyleyebilirim. Ancak, bu literally me tayfası, onların öfkesinden zevk alan topluma öfkelenmeyi bırakmalılar, onun yerine yapmaları gereken o tayfanın en önem verdiği sosyal statüyü ele geçirip, kendileri gibi olan insanları yukarı çekmek olmalı. Bizim asıl hastalığımız sosyal statümüzün düşük olmasıdır, pesimist düşüncelerimiz değil (basit mutlu ve toplum için olumlu hayallerimiz var ama onları bile sağlayamayacak kadar düşük statümüz bizi pesimist kılıyor). Gençler, tüm dünya erkekleri aynı boku hissediyor, sizler Türkiyede olduğunuz için bunu misliyle yaşıyorsunuz sadece, size Berserk animesini ve mangasını öneririm, bizlerden çok daha basit hayalleri olan ama çok daha boktan bir hayat yaşayan Guts'ın mücadelesini izledikten sonra içinde bulunduğunuz duruma daha kolay adapte olursunuz. Bir abiniz olarak, hepinize sevgimi ve saygımı sunarım biz erkeklerin en çok yokluğunu çektiği iki şey. Madem yıkıldık, bari birlik olalım, birbirimize destek olalım, en büyük tavsiyem kendiniz gibilere yardım etmeniz, size en iyi gelecek şey, sizin gibilere destek olmak olacaktır.
Sinema sektörü 'maalesef' erkek egemenliğinde kısmı gereksiz olmuş. Bunun sebebi çok açık, erkek yönetmenler çok daha iyi. Boşuna kendimizi kandırmamıza gerek yok. Bir kadın yönetmen tarafından çekilen en iyi film American Psycho'dur ve bu filmin başrolü de bir 'literally me' karakteri. Diğer film ise The Matrix'tir ki o sayılmaz bile çünkü Wachowskilerin ikisi de doğuştan erkek bireyler. Sonradan trans olmuş olmaları kafalarındaki erkek beyni gerçekliğini değiştirmez.
Merhaba, öncelikle fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Kadın yönetmenlerin çektiği mevcut filmlerle ilgili görüşünüzü anlıyorum. Lakin şu ana kadar erkek yönetmenlerin çektiği film sayısıyla kadın yönetmenlerin çektikleri arasında muhtemelen çok büyük bir fark vardır. Dolayısıyla net bir karşılaştırma yapabilmek için yeterli kadın yönetmenin şans bulabildiğini pek düşünmüyorum. Sonuçta kötü film çeken binlerce erkek yönetmen de var. Ama bunların dışında tabii ki bir filmi beğenip beğenmemek oldukça subjektif bir seçim. Örneğin günümüzde popüler olan Greta Gerwig, birçok izleyicinin yapımlarını merakla takip ettiği ve genel anlamda eleştirmenler tarafından da beğenilen bir kadın yönetmen. Onun filmlerini biz beğenmeyebiliriz ya da bize hitap etmeyebilir. Ancak onun da bir alıcısı var. Dolayısıyla film çekmeye devam etmesi bence olumlu bir durum. Bu süreç devam ettiği sürece belki ileride sizin de filmlerini seveceğiniz bir kadın yönetmenle tanışabiliriz.
@@kameraliflanor film sayısı eşitsizliğine katılıyorum. Eşit sayıda kadın ve erkek yönetmen filmi olsa çok daha fazla güzel kadın yönetmen filmi görürüz. Ama 'lgbt' 'ezilen ırklar' 'girls power' gibi propagandalar ve sektör baskısı tüm yönetmenlerin ama özellikle kadın yönetmenlerin bağımsız ve iyi filmler yapmasını engelliyor gibi düşünüyorum.
"Bazen de hedefine ulaşmak için birtakım fedakarlıklar yaparak." O sırada Nightcrawler filmi olduğu aklına gelir ve Kameralı Flanör ekler, "ya da yaptırarak." Kahkaha atıyorum :d
literally me bir kadın karakter arıyorsan şu ejderha dövmeli kız serisi olabilir. Queen gambit de olabilir. Ama böyle depresif ve var oluşsal boşlukta olan kadın karakter maalesef sinema sektöründe pek yok. Kill bill olabilir mi bilmiyorum çocukken izlemiştim.
Kardeşim güzel video olmuş, ellerine sağlık. Video konusu "literally me" olunca yorumlardaki tatsız fikirli insanlar kaçınılmaz oluyor sanırım. Çoğu sektörde olduğu gibi sinema sektöründe de cinsiyet eşitsizliği var tabi ki. "Malesef" diyerek bundan şikayetçi olmakta gayet haklısın. Tyler Durden'ı iyi bir insan sanan insanlar Fight Club'ın neyi eleştirdiğini bir gün anlarlar diye umuyorum.
film karakterleri gerçek değil ama ben gerçeğim neden onlara benzemem gereksin ki onlar sadece bi ideoloji ben ise idolojiler bütünüyüm. ( ben derken herkes olabilir olay egoizm değil)
Kadın ve erkek maalesef eşit değil. Eşit olsaydı maden ocaklarında hep erkekler çalıştırılmazdı. Bence bu tarz konularda yorum yaparken kadın-erkek eşitliğine pek girmemen daha iyi olur çünkü sorun gerçekten eşitlik olsaydı eğer erkeklerin egemen oldukları ağır şartlarda yapılan işlerde de kadınlar çalıştırılırdı. Son yıllarda bu çok dönüyor etrafta fakat kadın ve erkeğin eşit olması birçok açıdan mümkün değil eşit haklar olmalı ancak bazı alanlarda elbette bir cinsiyet ön plana çıkabilir bunda bir sorun yok. İlla eşit olsun diye kaliteyi düşürmek anlamsız bence.
sırf erkek egemenliği cümlesinden disslike bu ne saçma bi cümle insanların ilgi alanları vardır ve sinema ve film sektöründe erkeklerin ilgisi daha fazla olabilir mesela tıpta kadınlar yüzdelik olarak fazla olduğundan tıp okulları kadın egemenliği altında mı diyeceğiz ne saçma bi eleştri ve ayrıca filmlerde erkek karakterlerin ana karakter seçilmesi de temaya bağlıdır cinsiyetten bağımsız ve bunu da bi kenara bırakacaksak yalnızlık teması gibi temaları erkekler üzerinden işlenmesinin bir diğer sebebi gerçek hayatta erkeklerde daha yogun işlenmesi mesela bir aşk filminde de kadın karakter ön planda olabilir bunun neresini cinsiyetçiliğe bağladın anlamıyorum her şeyi cinsiyetçiliğe bağlamaktan beyniniz yağ bağlamış
eşitliği her şeyde eşit olmak olarak algılıyorlar, bir işte kim iyiyse işini o yapsın, buradaki cinsiyetçi yaklaşım kadar saçma bir yaklaşım görmedim. Bakın bir işte bir erkek daha iyi olabilir veya bir kadın, bu taraf iyi olduğu için diğer tarafta iyi olmak zorunda değil, ayrıca bu videonun konusu ile cinsiyetçiliği nasıl harmanlamış arkadaş anlamış değilim.
@@baywick5891 Merhaba, fikirlerinizi belirttiğiniz için ikinize de teşekkür ederim. Sinema bağımsız bir şekilde üretim yapılması oldukça zor bir alan. Dolayısıyla kadın ya da erkek farketmez, herkes birtakım sınırlamalar içerisine girip derdini anlatmak için bütçe bulmaya çalışıyor. Bu imkanlar da erkek sinemacıların daha fazla olmasından ötürü doğal olarak çoğunlukla onlara veriliyor. Bu yüzden kadınların daha kötü film çektiği kanısına varabilmemiz için elimizde yeterli bir veri yok. Kötü film çeken binlerce erkek yönetmen de var. Dolayısıyla ortada orantısız bir durum var. Yani aslında videodaki konuyu özel olarak cinsiyetçiliğe bağlamadım. Videoda bahsedeceğim filmlerin ana karakterleri tamamen erkeklerden oluşuyordu, bunun nedenini açıklamak üzere de o konuya değindim.
@@kameraliflanor argümanların yok sadece varsayım üzerine konuşuyorsun ben de bundan bahsediyorum zaten kadın erkekle bağıntılı durum yok ve kadınlara bütçe verilmediğine dair de bi argümanın yok çünkü günümüz şartlarında pozitif ayrımcılıktan ötürü kadınlar daha bile destek alıyor ama ben hala işi cinsiyetçiliğe bağlamama tarafındayım videoda zaten tek sorun gördüğüm cinsiyetçilik kısmı onun harici videon iyi ve bu arada eleştrilere açık olduğun için de mutlu oldum
Erkek egemenliği kısmında atom bombası gibi patladım.
Admin pussy dusurmeyi amaclamis orda
insanların Tyler'i benimsemesinin en büyük sebebi gerçek olmaması. Film boyunca Tyler'ın ne kadar mükemmel olduğunu izleyici fark ediyor, fakat çoğunluk empati kuramıyor çünkü Tyler üst düzey bir insan. fakat izleyicinin empati kurabileceği biri var, o da Narrator'un ta kendisi. film boyunca onunla kurduğumuz empati film sonunda Narrator'un Tyler olduğunu gördüğünde aradaki bütün duvarları yıkıyor, Narrator ile empati kuran izleyici aynı onun gibi Tyler'a dönüşebileceğine inanıyor, olasıkları arttırıyor bu da bence Fight Club'u en iyi "literally me" karakteri yapıyor.
video manyak başarılı olmuş eline sağlık
Başo burdaymış..
literally me karakterlerin yaşadığı olaylara verdikleri ekstrem tepkiden çok duygusal çalkantıları onları literally me yapıyor. Ekstrem tepkiler onları sadece daha ilgi çekici kılıyor. Aynı duygusal çalkantıdan sonra bizler gibi gündelik hayatlarına devam etselerdi, bizlere kendi ezikliklerimizi yüzümüze vuran literally me diyemeyecek kadar utandırıcı karakterler olurlardı diye düşünüyorum. Özellikle incel'ler fazla utanç verici bulurlardı o karakterler aynaya bakmak gibi gelirdi. Literally me, insanların incellikten kurtulması veya aksine incel olması için bir katalizör. Ancak modern dünyada bir çok erkek bu hisle tek başına mücadele etmek zorundaydı, literally me bir tür grup terapisi görevi görüyor. Gerçekten de modern erkeklerin grup terapisidir literally me. Bana kalırsa modern erkekler, köle filozoflardır, eğitim seviyesi gelişiyor ancak sosyal statü düşüyor. Bu durumda pesimist bir doomer olmak, şaşırtmamalı. Düşene bir tekme daha vuran sosyal sistemimiz, bu doomer'ları aşşağılamaya devam ediyor. Tepki olarak agresifleşen(izlediği filmlerdeki karakterlere dönüşen) internet kullanıcıları da, oldukça şizofrenik psikopat düşüncelerini öfkelerini millete kusuyor. Tabi bunu da aşşağılayarak bir anlamda körüklemeye devam ediyor internet alemi. Bu bully'lik yapan kesimi anlamam mümkün değil o yüzden onlara sadece yapmamaları gerektiğini söyleyebilirim. Ancak, bu literally me tayfası, onların öfkesinden zevk alan topluma öfkelenmeyi bırakmalılar, onun yerine yapmaları gereken o tayfanın en önem verdiği sosyal statüyü ele geçirip, kendileri gibi olan insanları yukarı çekmek olmalı. Bizim asıl hastalığımız sosyal statümüzün düşük olmasıdır, pesimist düşüncelerimiz değil (basit mutlu ve toplum için olumlu hayallerimiz var ama onları bile sağlayamayacak kadar düşük statümüz bizi pesimist kılıyor). Gençler, tüm dünya erkekleri aynı boku hissediyor, sizler Türkiyede olduğunuz için bunu misliyle yaşıyorsunuz sadece, size Berserk animesini ve mangasını öneririm, bizlerden çok daha basit hayalleri olan ama çok daha boktan bir hayat yaşayan Guts'ın mücadelesini izledikten sonra içinde bulunduğunuz duruma daha kolay adapte olursunuz. Bir abiniz olarak, hepinize sevgimi ve saygımı sunarım biz erkeklerin en çok yokluğunu çektiği iki şey. Madem yıkıldık, bari birlik olalım, birbirimize destek olalım, en büyük tavsiyem kendiniz gibilere yardım etmeniz, size en iyi gelecek şey, sizin gibilere destek olmak olacaktır.
Sinema sektörü 'maalesef' erkek egemenliğinde kısmı gereksiz olmuş. Bunun sebebi çok açık, erkek yönetmenler çok daha iyi. Boşuna kendimizi kandırmamıza gerek yok. Bir kadın yönetmen tarafından çekilen en iyi film American Psycho'dur ve bu filmin başrolü de bir 'literally me' karakteri. Diğer film ise The Matrix'tir ki o sayılmaz bile çünkü Wachowskilerin ikisi de doğuştan erkek bireyler. Sonradan trans olmuş olmaları kafalarındaki erkek beyni gerçekliğini değiştirmez.
Merhaba, öncelikle fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Kadın yönetmenlerin çektiği mevcut filmlerle ilgili görüşünüzü anlıyorum. Lakin şu ana kadar erkek yönetmenlerin çektiği film sayısıyla kadın yönetmenlerin çektikleri arasında muhtemelen çok büyük bir fark vardır. Dolayısıyla net bir karşılaştırma yapabilmek için yeterli kadın yönetmenin şans bulabildiğini pek düşünmüyorum. Sonuçta kötü film çeken binlerce erkek yönetmen de var. Ama bunların dışında tabii ki bir filmi beğenip beğenmemek oldukça subjektif bir seçim. Örneğin günümüzde popüler olan Greta Gerwig, birçok izleyicinin yapımlarını merakla takip ettiği ve genel anlamda eleştirmenler tarafından da beğenilen bir kadın yönetmen. Onun filmlerini biz beğenmeyebiliriz ya da bize hitap etmeyebilir. Ancak onun da bir alıcısı var. Dolayısıyla film çekmeye devam etmesi bence olumlu bir durum. Bu süreç devam ettiği sürece belki ileride sizin de filmlerini seveceğiniz bir kadın yönetmenle tanışabiliriz.
@@kameraliflanor film sayısı eşitsizliğine katılıyorum. Eşit sayıda kadın ve erkek yönetmen filmi olsa çok daha fazla güzel kadın yönetmen filmi görürüz. Ama 'lgbt' 'ezilen ırklar' 'girls power' gibi propagandalar ve sektör baskısı tüm yönetmenlerin ama özellikle kadın yönetmenlerin bağımsız ve iyi filmler yapmasını engelliyor gibi düşünüyorum.
@@kameraliflanor zırlamican
@@matsalleh1340
Neden güldüm ben buna hahahaha
@@kameraliflanor kudurmican.
Patrick BATEMAN Literally Me
"Bazen de hedefine ulaşmak için birtakım fedakarlıklar yaparak." O sırada Nightcrawler filmi olduğu aklına gelir ve Kameralı Flanör ekler, "ya da yaptırarak."
Kahkaha atıyorum :d
literally me bir kadın karakter arıyorsan şu ejderha dövmeli kız serisi olabilir. Queen gambit de olabilir. Ama böyle depresif ve var oluşsal boşlukta olan kadın karakter maalesef sinema sektöründe pek yok. Kill bill olabilir mi bilmiyorum çocukken izlemiştim.
Mad Max Fury Road tam olmasa da güçlü bir karakter yaratılmıştı
Kardeşim güzel video olmuş, ellerine sağlık. Video konusu "literally me" olunca yorumlardaki tatsız fikirli insanlar kaçınılmaz oluyor sanırım. Çoğu sektörde olduğu gibi sinema sektöründe de cinsiyet eşitsizliği var tabi ki. "Malesef" diyerek bundan şikayetçi olmakta gayet haklısın. Tyler Durden'ı iyi bir insan sanan insanlar Fight Club'ın neyi eleştirdiğini bir gün anlarlar diye umuyorum.
Teşekkürler video sunumum için yararlı olacak, kaynakça bölümüne koyacağım.
Kameralı Flanör erkek egemen sinemaya karşı bir başkaldırıdır.
BU ADAM AYNI BEN YA
Recep ivedik literally me
film karakterleri gerçek değil ama ben gerçeğim neden onlara benzemem gereksin ki onlar sadece bi ideoloji ben ise idolojiler bütünüyüm.
( ben derken herkes olabilir olay egoizm değil)
Nasıl yani, şimdi ben Alex DeLarge değilmiyim?
Kameralı Flanör aynı ben ya
Kadın ve erkek maalesef eşit değil. Eşit olsaydı maden ocaklarında hep erkekler çalıştırılmazdı. Bence bu tarz konularda yorum yaparken kadın-erkek eşitliğine pek girmemen daha iyi olur çünkü sorun gerçekten eşitlik olsaydı eğer erkeklerin egemen oldukları ağır şartlarda yapılan işlerde de kadınlar çalıştırılırdı. Son yıllarda bu çok dönüyor etrafta fakat kadın ve erkeğin eşit olması birçok açıdan mümkün değil eşit haklar olmalı ancak bazı alanlarda elbette bir cinsiyet ön plana çıkabilir bunda bir sorun yok. İlla eşit olsun diye kaliteyi düşürmek anlamsız bence.
Ryan goslin ryan goslinge benzeyenler yarismasinda 2. Olmustur 1. Benim
Yakın zamanda büyük bir youtuber olacaksın gibime geliyor. bekleyelim bakalım
İlgi çekici bir video emeğine sağlık
bu adam aynı ben real
ilgi çekici bir video olmuş, başarılar
Güzel video, emeğine sağlık
sırf erkek egemenliği cümlesinden disslike bu ne saçma bi cümle insanların ilgi alanları vardır ve sinema ve film sektöründe erkeklerin ilgisi daha fazla olabilir mesela tıpta kadınlar yüzdelik olarak fazla olduğundan tıp okulları kadın egemenliği altında mı diyeceğiz ne saçma bi eleştri ve ayrıca filmlerde erkek karakterlerin ana karakter seçilmesi de temaya bağlıdır cinsiyetten bağımsız ve bunu da bi kenara bırakacaksak yalnızlık teması gibi temaları erkekler üzerinden işlenmesinin bir diğer sebebi gerçek hayatta erkeklerde daha yogun işlenmesi mesela bir aşk filminde de kadın karakter ön planda olabilir bunun neresini cinsiyetçiliğe bağladın anlamıyorum her şeyi cinsiyetçiliğe bağlamaktan beyniniz yağ bağlamış
eşitliği her şeyde eşit olmak olarak algılıyorlar, bir işte kim iyiyse işini o yapsın, buradaki cinsiyetçi yaklaşım kadar saçma bir yaklaşım görmedim. Bakın bir işte bir erkek daha iyi olabilir veya bir kadın, bu taraf iyi olduğu için diğer tarafta iyi olmak zorunda değil, ayrıca bu videonun konusu ile cinsiyetçiliği nasıl harmanlamış arkadaş anlamış değilim.
@@baywick5891 Merhaba, fikirlerinizi belirttiğiniz için ikinize de teşekkür ederim. Sinema bağımsız bir şekilde üretim yapılması oldukça zor bir alan. Dolayısıyla kadın ya da erkek farketmez, herkes birtakım sınırlamalar içerisine girip derdini anlatmak için bütçe bulmaya çalışıyor. Bu imkanlar da erkek sinemacıların daha fazla olmasından ötürü doğal olarak çoğunlukla onlara veriliyor. Bu yüzden kadınların daha kötü film çektiği kanısına varabilmemiz için elimizde yeterli bir veri yok. Kötü film çeken binlerce erkek yönetmen de var. Dolayısıyla ortada orantısız bir durum var. Yani aslında videodaki konuyu özel olarak cinsiyetçiliğe bağlamadım. Videoda bahsedeceğim filmlerin ana karakterleri tamamen erkeklerden oluşuyordu, bunun nedenini açıklamak üzere de o konuya değindim.
@@kameraliflanor argümanların yok sadece varsayım üzerine konuşuyorsun ben de bundan bahsediyorum zaten kadın erkekle bağıntılı durum yok ve kadınlara bütçe verilmediğine dair de bi argümanın yok çünkü günümüz şartlarında pozitif ayrımcılıktan ötürü kadınlar daha bile destek alıyor ama ben hala işi cinsiyetçiliğe bağlamama tarafındayım videoda zaten tek sorun gördüğüm cinsiyetçilik kısmı onun harici videon iyi ve bu arada eleştrilere açık olduğun için de mutlu oldum
@@kameraliflanor sırf kendini düzgünce ifade etmenden dolayı cidden beğendim fikirlerimiz farklı olabilir teşekkürler
@@kameraliflanor düzgün film yapsınlar o zaman tek vasfı kadın güjü sjw filmleri yapacaklarına
güzel video bro
Çok iyi video olmuş ama erkek egemenliği yerinde gümledim
Güzel video başarılar
Erkek olarak devam etsin marvel kadin yapti hepsi çöp
Good video
malesef erkek egemen asdfghj düşüyomu la böyle admin