סיכום קצר: ב. הרצון לקבל מקורו במחשבת הבריאה, ככל שהרצון לקבל גדול יותר כך הפירוד מהבורא גדול יותר והדבר מוגשם יותר. ג. סדר השתלשלות העולמות אבי"ע כנגד שם הוי"ה, עשר ספירות אך העולמות הן כנגד חכמה, בינה, תפארת ומלכות, כשמלכות כוללת שש ספירות. הסדר הוא כך. 1. קוצו של יוד, כתר, גולגלת, אדם קדמון. 2. חכמה, אריך אנפין, אצילות. 3. בינה, אבא ואמא, בריאה. 4. תפארת, זעיר אנפין, יצירה. 5. מלכות, עשיה.
אות א: ענין מחשבת הבריאה, בתור כוללת את גם את הרצון לקבל וגם את השפע. אות ב: ענין רצון לקבל והשפע, בתור אור וכלי יחד (לאור אות אות א הנ''ל, שיש להם שורש אחד). == באות א התבאר שגם הרצון לקבל (מכנה זאת: שורש הרצון לקבל, וצ"ב, אולי כוונתו היות ומדובר רק בבחינת כללות, ואין עדיין גדר רצון לקבל, לכן זה מכונה שורש רצון לקבל, ולא רצון לקבל ממש) וגם השפע, "כלולים" במחשבת הבריאה, היא "שורש" לשניהם (אלא שיש לחלק בינהם, האם מדובר על יש מיש או יש מאין כו'). עפי"ז מבאר כאן, שצריך להבין שהרצון לקבל והשפע נערכים כיחידה אחת, שני צדדים של אותו המטבע, פנמיות וחיצוניות, "תוכנו של החיים שבגוף ההוא" (לשון בה"ס), המכונה: "אור וכלי" (כמדומה מכנה גם כאן: שהם "כלולים" יחד, הרצון לקבל כלול בשפע, וצ"ע כאן המושג כלולים). מחמת שהם מגיעים משורש אחד. וכל ירידת השתלשלות העולמות, זה שינויי ערכים של רצון לקבל והשפע אשר עימו יחד. #ירידת השתלשלות הרצון לקבל - כלומר הרצון לקבל פחות ממוזג עם הרצון להשפיע, ויותר עומד לעצמו (מה שנקרא שצד הרצון לקבל יותר "שולט" לעומת צד השפע. השווה רמח"ל). יש יותר רצון לקבל למען עצמו. ¶¶¶ אות ג': ענין "סדר השתלשלות" הרצון לקבל, לפי ד' בחינות אותיות שם הויה ושורשן (לאחר שביאר שהרצון לקבל והשפע באים יחד, וציין שכל ההשתלשלות היא תמיד יחד. כעת מבאר מהו הסדר של השתלשלות הרצון לקבל ממחשבת הבריאה).
תודה רבה לרב
תודה רבה על החוכמה
מועבר בצורה ברורה ורהוטה
התודעה היא תכלית החיים לאמץ מיידי בגדול
סיכום קצר: ב. הרצון לקבל מקורו במחשבת הבריאה, ככל שהרצון לקבל גדול יותר כך הפירוד מהבורא גדול יותר והדבר מוגשם יותר.
ג. סדר השתלשלות העולמות אבי"ע כנגד שם הוי"ה, עשר ספירות אך העולמות הן כנגד חכמה, בינה, תפארת ומלכות, כשמלכות כוללת שש ספירות.
הסדר הוא כך.
1. קוצו של יוד, כתר, גולגלת, אדם קדמון.
2. חכמה, אריך אנפין, אצילות.
3. בינה, אבא ואמא, בריאה.
4. תפארת, זעיר אנפין, יצירה.
5. מלכות, עשיה.
בס"ד.
ציינת שבכל דור ודור יש נביאים. גם היום? לא ברורה האמירה תודה
בסד
שלום אלון
גם היום יש אנשים קדושים, מזוככים, שיש להם מגע עם בורא העולם, ומקבלים מסרים ממנו.
לא נבואה ממש, אבל מעין נבואה.
ידידך אמג
אות א: ענין מחשבת הבריאה, בתור כוללת את גם את הרצון לקבל וגם את השפע.
אות ב: ענין רצון לקבל והשפע, בתור אור וכלי יחד (לאור אות אות א הנ''ל, שיש להם שורש אחד).
==
באות א התבאר שגם הרצון לקבל (מכנה זאת: שורש הרצון לקבל, וצ"ב, אולי כוונתו היות ומדובר רק בבחינת כללות, ואין עדיין גדר רצון לקבל, לכן זה מכונה שורש רצון לקבל, ולא רצון לקבל ממש) וגם השפע, "כלולים" במחשבת הבריאה, היא "שורש" לשניהם (אלא שיש לחלק בינהם, האם מדובר על יש מיש או יש מאין כו').
עפי"ז מבאר כאן, שצריך להבין שהרצון לקבל והשפע נערכים כיחידה אחת, שני צדדים של אותו המטבע, פנמיות וחיצוניות, "תוכנו של החיים שבגוף ההוא" (לשון בה"ס), המכונה: "אור וכלי" (כמדומה מכנה גם כאן: שהם "כלולים" יחד, הרצון לקבל כלול בשפע, וצ"ע כאן המושג כלולים).
מחמת שהם מגיעים משורש אחד.
וכל ירידת השתלשלות העולמות, זה שינויי ערכים של רצון לקבל והשפע אשר עימו יחד.
#ירידת השתלשלות הרצון לקבל -
כלומר הרצון לקבל פחות ממוזג עם הרצון להשפיע, ויותר עומד לעצמו (מה שנקרא שצד הרצון לקבל יותר "שולט" לעומת צד השפע. השווה רמח"ל).
יש יותר רצון לקבל למען עצמו.
¶¶¶
אות ג': ענין "סדר השתלשלות" הרצון לקבל, לפי ד' בחינות אותיות שם הויה ושורשן (לאחר שביאר שהרצון לקבל והשפע באים יחד, וציין שכל ההשתלשלות היא תמיד יחד. כעת מבאר מהו הסדר של השתלשלות הרצון לקבל ממחשבת הבריאה).
מתוק מדבש
מאיזה ספר הרב קורא
פתיחה לחכמת הקבלה, בספר הזהר, מבעל הסולם
לא שומעים שאלות