Verhalen in Beeld: Bram van der Vlugt vertelt over de Tweede Wereldoorlog

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 кві 2020
  • “Ik ben Bram van der Vlugt, ik ben 85 jaar, en ik heb dus de Tweede Wereldoorlog nog meegemaakt. En ik woonde toen in Den Haag.”
    In ‘Verhalen in Beeld’ vertelt de bekende acteur op een indrukwekkende manier hoe hij samen met zijn vader en zijn broertje het bombardement op het Bezuidenhout in Den Haag overleefde. Hoe zij moesten schuilen bij een andere familie. Hoe zijn vader probeerde hun spullen uit een brandend huis te halen. Inclusief een rol wc-papier. Zijn moeder is er niet: zij was Joods en is opgepakt omdat ze geen ster wilde dragen.
    Het verhaal van Bram van der Vlugt is een uit een serie verhalen die zijn gemaakt voor het videolespakket ‘Verhalen in Beeld’. Het is een reeks van vijf indrukwekkende (oorlogs)verhalen, allemaal verteld vanuit een ander perspectief, allemaal verteld voor kinderen. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over de oorlog in Nederlands-Indië, voormalig Joegoslavië en over hoe het is om te vechten voor andermans vrijheid tijdens een vredesmissie. Stuk voor stuk verhalen die het waard zijn om verteld te worden, doorverteld te worden aan kinderen. Om zo de vrijheid door te geven aan de toekomst van Nederland.
    👇 Bekijk ook de andere video's van 'Verhalen in Beeld' 👇
    • Nationale Kinderherden...
    Gratis videolespakket
    Het lespakket wordt gratis beschikbaar gesteld en is een van de projecten van de Nationale Kinderherdenking 4 mei. Het lespakket is bedoeld als gespreksstarter voor alle kinderen en (thuis)docenten in Nederland. De video’s zijn zowel in zijn geheel als individueel te bekijken. Iedere video bevat een opdracht, zodat kinderen samen met hun (thuis)docent op een toegankelijke manier met elkaar kunnen nadenken en praten over vrijheid, oorlog en herdenken.
    Over de Nationale Kinderherdenking 4 mei
    Waarom is het bijzonder om in vrijheid te leven? En wat je zelf kunt doen voor onze toekomstige vrijheid? De Nationale Kinderherdenking 4 mei geeft het antwoord op deze vragen. Deze jaarlijkse herdenking laat kinderen op hun eigen manier herdenken en stilstaan bij onze vrijheid. Vanuit Madurodam, het vrolijkste oorlogsmonument ter wereld, maken we deze moeilijke thema’s voor alle kinderen in Nederland begrijpelijk en relevant. Zo herdenken kinderen op geheel eigen wijze de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en anderen die omgekomen zijn in oorlogssituaties en vredesmissies in de decennia daarna. Samen staan zij stil bij allen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Kijk voor meer informatie op www.nationalekinderherdenking.nl.

КОМЕНТАРІ •