Hoe maak je een koi vijver? Begin met het idee en ontwerp..

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 10

  • @w.vanwijk81
    @w.vanwijk81 21 день тому +1

    Ik heb ook net een koivijver aangelegd draaid nu vier maanden 18 kuub 9 koi ik heb wel bewust voor pomp gevoerd gekozen. ook wel veel voordelen. Ik kan overal goed bij ook voor onderhoud en ook makkelijk te vervangen als iets stuk gaat. Mijn aansluiting twee bodemdrains gaan eerst naar een sieve 3 die staat wel gravity dan de pomp van de pomp naar het hoofdfilter van redlabel 20/25 happy. ik kan ook goed de bodemdrains spoelen.het draaid fantastisch glas helder water en stabiel.ik heb de vijver zelf aangelegd we zijn er super trots op.ik ben meer dan 20 jaar hobbyist nog altijd leuk om naar UA-cam filmpjes te kijken

    • @TheSchoolofKoinl
      @TheSchoolofKoinl  21 день тому +1

      Wat een toffe reactie. Klinkt goed die setup. Van mij mag je dit wel gravity noemen omdat het van vijver eerst naar sieve gaat( voorfilter). Top gemaakt dus. Ik hoop dat je er jaren van gaat genieten weer.

  • @HerbertteLintelo-m2h
    @HerbertteLintelo-m2h 21 день тому +1

    Hoi, volgens mij moet bij afbeelding 3 RUIMTE de UV lamp voor het biologisch filter en niet in de retour naar de vijver (ivm doden goede bacteriën uit het biologisch filter)

    • @TheSchoolofKoinl
      @TheSchoolofKoinl  20 днів тому +1

      Fijn dat je zo nauwkeurig kijkt en oplet. Wellicht bedoel je de getekende gravity opstelling.
      Eigenlijk moet de uv lamp als je die los met behuizing koopt altijd direct achter de pomp omdat de diameter van de uv dan 40 of 50mm of zo is waar je het water door moet duwen. Enige uitzondering zijn de uv lampen in trommelfilters.
      Uv is altijd om zweefalg te doden. Niet voor bacterien. Er gaan er wel een aantal dood maar een groot deel blijft gewoon leven hoor. Daarnaast zitten de belangrijke bacterien toch wel in je filter. Die paar die wegspoelen mis je niet.

    • @HerbertteLintelo-m2h
      @HerbertteLintelo-m2h 18 днів тому +1

      @@TheSchoolofKoinl ik begrijp het verhaal van ‘diameter’ (praktisch). Ik heb 2 vijvers (grafity en pompgevoed) en in beide is de volgorde UV, trommel, bewegend bed (kaldnes) en Japanse matten.. bevalt me zeer goed zo. Reden was dat ik altijd dacht dat dat UV meer ‘dood’ maakt dan alleen alg en dus ook de ‘goede’ bacteriën..

  • @NielsTichelaar
    @NielsTichelaar 17 днів тому +1

    Even een vraag. ik woon in friesland en ons kraanwater is top. nou vraag ik me af of ik alsnog Water Conditioner moet gebruiken voor eventuele zware metalen? chloor enz zit er niet in. weet niet of dit heel nl zo is. en zo ja welk merk kan je hiervoor het beste gebruiken kan alleen maar op aquarium maat flessen vinden? thanks

    • @TheSchoolofKoinl
      @TheSchoolofKoinl  17 днів тому +1

      Je kan bij de watermaatschappij opvragen wat er bij je uit de kraan komt. Dat zal voor mensen nooit veel zwaar metaal zijn gok ik. Vandaar dat we in NL geluk hebben en er goede kwaliteit medicijn( goed schoon water) uit de kraan komt. Die conditioners zijn in 99procent van de gevallen onzin en verkoop praatjes

    • @NielsTichelaar
      @NielsTichelaar 17 днів тому +1

      @@TheSchoolofKoinl Heel erg bedankt voor je snelle reactie.

  • @CruStiii
    @CruStiii 22 дні тому +1

    Heb net een vijver gelegd in de tuin van 15kuub in gravity opstelling met een filter berekend op ong. 10 koi van gemiddeld 60cm met als doel de vissen gewoon gezond te houden.
    En om even de startende mensen een gedacht te geven van de bouwkost zit ik op ong. 13k euro (incl. bouwstenen, beton, filter, deksteen, polyester,(lucht)pompen, buizen, ... en alles zelf gedaan) en volgens mijn berekeningen kost mij deze vijver tussen 1000 en 1300 euro per jaar (water, stroom, voer, ex.)
    Bij deze je nog even bedanken voor je video's die me toch voor een stuk hebben geholpen bij de bouw!

    • @TheSchoolofKoinl
      @TheSchoolofKoinl  22 дні тому +1

      Hele toffe reactie! Dankjewel. En heel veel plezier van je nieuwe vijver!