Mükemmel bir soru ve mükemmel bir anlatım. Teşekkürler hocam. Bu arada sorduğunuz sorunun cevabını c, d ve e şıkları olarak düşündüm kütleler farklıysa ve bilmiyorsak yorumlayamayız onları diye düşündüm hocam.
@@gump7237 İbrahim'i bir rakip olarak değil, öğrencinin sesi olarak görmelisin. Hepimize birçok imkan sağlayan hocaların en büyük destekçisi, teşvikçisidir.
Hocam bana kattığınız şeylerden biri de harfleri büyük fontla yazarak büyüklüğü küçüklüğü kıyaslamak :) Açısal momentum sorularımda artık kocaman I’lar var :)
Hocam statikte isiya donusum olmadi dedik ya bu kisimlari detayli anlattiginiz video ya da video oneriniz var mi acaba tam anlayamadim da o kismi ama harika anlattiniz soruyu hocam cok tesekkurler
Hocam merhaba çok güzel anlatmışsınız ama sadece şunu anlamadım sürtünme kuvveti neden iş yapmadı neden statik oldu açıklayabilir misiniz müsaitseniz :) bu arada öğretmenler gününüzü de kutlarım
Birkaç yerde kullandığım enerji korunumundan kastım "mekanik" enerji korunumudur. İlgilenenler için hareket denklemlerini içeren tam çözüm: ibb.co/f0bvG9F
hocam kaymadan ötelenme olması için Vdönme=Vöteleme olmalı bu yüzden Vötelemeyi sınırlayan şey Vdönme bu nedenle I değeri fazla olan zor döner Vdönme küçülür buna bağlı Vöteleme küçülür çünkü ayak uydurmalı desem ne kadar doğru bi mantık olur ?
Hocam size bu sorudan bağımsız bir soru sormak istiyorum Ertan Hoca kuvvet ve hareket konusunu anlatırken dönme dolap için dönme ve titreşim hareketi yapar diye anlatmisti ancak 345 yayınları tyt fizik soru bankası kitabında bunu yanlış kabul etmiş .Bunu açıklar misiniz hocam?
Hocam sonda sorduğunuz soru için C D E demişssiniz aşağıda ama A şıkkını yorumlamak içinde kütle bilmek gerekmezmi ? enerji eşitliğinde v=w.r yi yazınca dahada net gözüküyor
ua-cam.com/video/mws8qQT7lWw/v-deo.html şunu izleyebilirsin. Daha ileri düzey istersen de (liseyi azıcık aşar ama yine de anlayabilirsin diye düşünüyorum), ua-cam.com/video/A7fjSQ-OfMc/v-deo.html
Fs=kN statik sürtünme durumunda sürtünmenin alabileceği maksimum değeri verir. Buradaki de statik sürtünme ve büyüklüğü kN ile bulunmaz. Hareket denklemleriyle yaptığım bir çözümü link olarak bırakmıştım. Onu inceleyebilirsin.
Hocam bazı soru bankalarında bu soru şu şekilde sorulmuş. İki farklı silindir vermiş eğik düzlemden serbest bırakmış. Soruda sürtünme olup olmadığı , cisimlerin kayma ve dönme hareketleri ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiş. Bu bilgileri vermeden bizi bu tip soruları nasıl çözebiliriz.
@@tolgabilginfizik Hocam bu kadar hızlı cevap vereceğinizi düşünmüyordum. Öncelikle çok teşekkür ederim. Elimde iki tane örnek soru var acaba onları atabileceğim bir yer var mı belki benim kaçırdığım bir nokta vardır. Yoksa sizin dediğiniz gibi çözmemiz mümkün değil. Direk bilgi vermeden hangisi önce ulaşır veya hızı nedir diye soruyorlar.
L’nin çizgisel hızına daha büyük dedik ve yarıçapları eşit dolayısıyla L’nin açısal hızı da daha büyük olması gerekmiyor mu ? E açısal hızı kazandıran şey de torktur torku sağlayan şey de sürtünme kuvveti ve yarıçap yarıçapları eşitse L’ye uygulanan sürtünme kuvvetinin daha büyük olması gerekmiyor mu ? Buradaki tezatı anlayamadım hocam v=w.r denklemini soruya uygulayınca bozuluyor sanki işler.
Değişkenlerden biri de eylemsizlik momenti. Ne kadar açısal hız kazanacağı torkun yanı sıra eylemsizlik momentine de bağlı. Kütleleri aynı diye, dönme eylemsizlikleri aynı olmuyor. Açıklama kısmında matematiksel çözüm bırakmıştım. Onu da inceleyebilirsin.
ivmelendirmek ve iş yapmak aynı kapıya çıkmıyor. Kütle çekim potansiyel enerjisi azalırken bir bölümü zeminden yansıyıp (statik sürtünme sayesinde) dönme kinetik enerjisine dönüşüyor. Bu alışılmışın dışında bir ifade olabilir ama sadece bir benzetme yapıyorum. Eğik düzlemin iş yapabileceği türde bir enerjisi yok.
Kütle merkezine göre tork etkilerine bakıyoruz. Mg ve bileşenleri kütle merkezinden geçtiği için torkları sıfır. Bir kuvvetin dönme etkisi yaratıp yaratamayacağını anlamak için tork yaratıp yaratmadığına bakarız.
hocam kütleleri farklı olsaydı bence c ve e şıklarını yorumlayamazdık. L'nin çizgisel hızı da ivmesi de net kuvveti de yine K'ye göre büyük olur ve daha kısa sürede yere ulaşır ancak kütleyi ve bileşenini bilemeyeceğimiz için sürtünme hakkında yorum yapamayız. doğru mu düşünüyorum hocam? linkini bıraktığınız matematiksel çözümden hangilerini yorumlayıp yorumlayamayacağımızın cevabını pek anlayamadım.
@@tolgabilginfizik kaynadan ötelenme varsa mgsinteta temas ettiği noktaya göre döndürme etkisinde bulunur. Ben böyle modellemenin doğru olduğunu düşünüyorum
ua-cam.com/video/A7fjSQ-OfMc/v-deo.html ua-cam.com/video/mws8qQT7lWw/v-deo.htmlsi=ALTorLkBlNUIg__C Şu iki videoyu izleyip bulunan sonuçların aynılığından, doğru olup olmadıklarına kendiniz karar verebilirsiniz.
Hocam anlamadigim birsey var burda surtunmesiz bi zmein olsa hemen yan tarafta ve bi kutu olsa kup hepsinden once inecek cunku donme 0 ama donen cisimlerde eylemsizlik torku buyuk olan daha yavas ulasiyor dahabaz dondugu icin enerji cizgisel hiza daha cok donusmez mi ? özetle hic donmeyen 1.oluyorken neden daha az donen degilde daha fazla donen 2.oluyor (cisimleri yarisiyor gibi dusundum)
Hocam Nihat bilgin'de bir soru var, yorumumu cevaplarsanız çok sevinirim kaliteli yayın diye soruya direkt yanlış diyemedim. Soruda sürtünmesiz eğik düzlemde bir küp bir de silindir var, öncülde diyor ki ikisinin de potansiyel enerjisi öteleme kinetik enerjiye dönüşür. Ben doğru dedim çünkü dönerek ilerleyen cismin açısal hızı değişmez sürtünme olmadığı için ama yayın yanlış kabul etmiş. Sizce nasıl olacak ?
Hocam merhabalar konuyla alakasız ama bir şey soracaktım cevaplarsanız sevinirim:) Paralel levhaya bırakılan elektron + kutuptan - kutuba doğru ilerliyor bu ilerleme sırasında elektriksel kuvvetlere karşı iş yapılır sorunun öncülünde ise elektriksel kuvvetler iş yapar diyor bu da doğru değil mi sonuçta iş pozitif ya da negatif olabilir yani elektriksel kuvvetler negatif iş yaptığı için iş yapılır sayılmaz mı
Bu konuda formüllerin ötesine geçen çok güzel söyleşiler yapılabilir fakat şu aşamada bir kuvvetin yaptığı işin F.deltaX olduğunu hatırlamanız yeterlidir:)
Hocam katmadan dönmek sözcüğünün anlamını tam manasıyla bu video sayesinde öğrendim. Çok teşekkürler. Bu arada hocam k ve l nin kütleleri farklı olsaydı hangi şık yorumlanamaz diye sormuşsunuz. Ben B derdim. Neden B dediğimi de açıkkıyim. Belki yanlıştır bilemem ama ben böyle düşündüm. Şimdi ben K nın kitlesine 2m dedim L nin kütlesini sabit bırakıp m dedim. K nın kütlesi artınca eylemsiz momenti de kütleye bağlı olduğu için artacaktır ve L nin eylemsizlik momentinden büyük olacaktır. Ama enerji korumundan dolayı hızı K nın daha az olacaktır L ye göre. Şimdi L yere K dan daha önce ulaşacaktır. Yani L nin hem hızı fazla hem de ivmesi. (t si daha küçük olduğu için). Bu durumda Fnetleri kıyaslarsak FnetL=m.A dır. FnetK ise =2m.a dir. (büyük A büyük ivme küçük a küçük ivmeyi temsil ediyor.). Burada herhangi bir sayısal değeri tam olarak bilmediğimiz için Fneti yorumlayamıyoruz. Ben böyle yaptım yanlışım varsa lütfen söyleyin hocam. Teşekkürler.
Son sorduğunuz soruda D şıkkı doğru olarak yorumlanamazdı bence
4 роки тому+3
D ve E diye düşünüyordum, net kuvveti biliyoruz ama kütlenin bileleşeninin nasıl etkiyeceğini bilmiyorsak sürtünmeyi de yorumlayamazdık sanırım, öyle mi?
Hocam MEB kitabını yazanlar bu videoyu izlesinler. Kitapta sürtünmesiz düzlemden aşağı kaymadan dönerek ilerleyen cisimler var.
😄
Eğik düzlemde kaymadan dönen cisimlerde sürtünme kuvveti iş yapmaz. Güzel bilgi.
Mükemmel bir soru ve mükemmel bir anlatım. Teşekkürler hocam. Bu arada sorduğunuz sorunun cevabını c, d ve e şıkları olarak düşündüm kütleler farklıysa ve bilmiyorsak yorumlayamayız onları diye düşündüm hocam.
Öğretmenler gününüz kutlu olsun hocam.
Hocam sen her yerdesin rakipler böyleyse tırsmaya başladım :))
@@gump7237 görünmez kahramanlar var dostum onlardan korkmalısın gördüğünden değil ;)
@@PenaltiMatematik görünmez işte onlar, onları hiç görmeyeyim yoksaa 😅😅😅
@@gump7237 İbrahim'i bir rakip olarak değil, öğrencinin sesi olarak görmelisin. Hepimize birçok imkan sağlayan hocaların en büyük destekçisi, teşvikçisidir.
Denemenizden geldim hocam, çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.
Açısal hızı iki cisim için de neden aynı tuttuk ben onu anlayamadım hocam
Benim de kafam oraya takıldı
Açısal hızlarını nasıl kiyaslayabiliriz
Hocam teğetsel ivme kavramını açıklar mısınınız ? Merkezcil ivme ile farkı nedir?
Hocam çok bilgilendirici çok öğretici bir soru çözümüydü, teşekkürler
ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 😊🌹🌹
Hocam kanalınızı yeni keşfettim ve gerçekten çok başarılısınız.Video için de teşekkürler.
Hocam bana kattığınız şeylerden biri de harfleri büyük fontla yazarak büyüklüğü küçüklüğü kıyaslamak :) Açısal momentum sorularımda artık kocaman I’lar var :)
Hocam öğretmenler gününüz kutlu olsun :D çok teşekkürler
Çok iyi bir anlatım gerçekten, abone oldum.
Hocam öğretmenler gununuz kutlu olsun, deneme ne zaman çikar şamarlanmak istiyorum tabiri caizse
Hocam statikte isiya donusum olmadi dedik ya bu kisimlari detayli anlattiginiz video ya da video oneriniz var mi acaba tam anlayamadim da o kismi ama harika anlattiniz soruyu hocam cok tesekkurler
Hocam makaralarla ilgili bir video çekebilir misiniz?Makaralardaki dönme sayısı vs.
Hocam son sikta surtunme kuvveti is yapmaz dediniz ama f neti hesaplarken dahil ettiniz .Aciklar misiniz?
Tolga Hocam elinize, emeğinize sağlık 🙏👏
Hocam kütleleri farklı olduğu zaman nasıl bir yorum yapabiliriz bir video çekseniz bu konuyla alakalı
Hocam merhaba çok güzel anlatmışsınız ama sadece şunu anlamadım sürtünme kuvveti neden iş yapmadı neden statik oldu açıklayabilir misiniz müsaitseniz :) bu arada öğretmenler gününüzü de kutlarım
hocam basit harmonik harekette açısal hız /açısal frekans hakkındaki kavram yanılgısından bahsettiginiz bir video var mı?
ua-cam.com/video/Ck0MqEgw7tQ/v-deo.html
Birkaç yerde kullandığım enerji korunumundan kastım "mekanik" enerji korunumudur.
İlgilenenler için hareket denklemlerini içeren tam çözüm:
ibb.co/f0bvG9F
elinize sağlık hocam
hocam kaymadan ötelenme olması için Vdönme=Vöteleme olmalı bu yüzden Vötelemeyi sınırlayan şey Vdönme bu nedenle I değeri fazla olan zor döner Vdönme küçülür buna bağlı Vöteleme küçülür çünkü ayak uydurmalı desem ne kadar doğru bi mantık olur ?
Vson = kök 2gh/(k+1) denklemi neden işe yaramadı
Hocam size bu sorudan bağımsız bir soru sormak istiyorum Ertan Hoca kuvvet ve hareket konusunu anlatırken dönme dolap için dönme ve titreşim hareketi yapar diye anlatmisti ancak 345 yayınları tyt fizik soru bankası kitabında bunu yanlış kabul etmiş .Bunu açıklar misiniz hocam?
Hocam harikasınız tesekkurler
Hocam sonda sorduğunuz soru için C D E demişssiniz aşağıda ama A şıkkını yorumlamak içinde kütle bilmek gerekmezmi ? enerji eşitliğinde v=w.r yi yazınca dahada net gözüküyor
ua-cam.com/video/mws8qQT7lWw/v-deo.html şunu izleyebilirsin. Daha ileri düzey istersen de (liseyi azıcık aşar ama yine de anlayabilirsin diye düşünüyorum), ua-cam.com/video/A7fjSQ-OfMc/v-deo.html
@@tolgabilginfizik hatamı farkettim hocam 2.linkteki videoda çok öğretici oldu teşekkürler iyi akşamlar
Hocam burada sürtünmelerin farklı olmasını sağlayan ne? Yerden yediği tepki kuvvetleri aynı cisimlerin?
Fs=kN statik sürtünme durumunda sürtünmenin alabileceği maksimum değeri verir. Buradaki de statik sürtünme ve büyüklüğü kN ile bulunmaz. Hareket denklemleriyle yaptığım bir çözümü link olarak bırakmıştım. Onu inceleyebilirsin.
@@tolgabilginfizik teşekkürler hocam ama cisimler hareket ederken etki etmiyor mu. Nasıl statik oluyor
4:50 deki gibi sürtünmesiz durumda cisimlerin yuvarlandığı soruyu yazan hoca dislike atmış😁
Hâla düzeltmediğine göre dislike atabilirler evet 🤣
Tolga hocam kral insansın
Hocam bazı soru bankalarında bu soru şu şekilde sorulmuş. İki farklı silindir vermiş eğik düzlemden serbest bırakmış. Soruda sürtünme olup olmadığı , cisimlerin kayma ve dönme hareketleri ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiş. Bu bilgileri vermeden bizi bu tip soruları nasıl çözebiliriz.
Çözemezsiniz:)
@@tolgabilginfizik Hocam bu kadar hızlı cevap vereceğinizi düşünmüyordum. Öncelikle çok teşekkür ederim. Elimde iki tane örnek soru var acaba onları atabileceğim bir yer var mı belki benim kaçırdığım bir nokta vardır. Yoksa sizin dediğiniz gibi çözmemiz mümkün değil. Direk bilgi vermeden hangisi önce ulaşır veya hızı nedir diye soruyorlar.
Sondaki sorunun cevabı E mi
sağolun hocam🥰
Kralll yaw😁
Hocam Siz olmasanız fizigimiz Allah a emanet
L’nin çizgisel hızına daha büyük dedik ve yarıçapları eşit dolayısıyla L’nin açısal hızı da daha büyük olması gerekmiyor mu ? E açısal hızı kazandıran şey de torktur torku sağlayan şey de sürtünme kuvveti ve yarıçap yarıçapları eşitse L’ye uygulanan sürtünme kuvvetinin daha büyük olması gerekmiyor mu ? Buradaki tezatı anlayamadım hocam v=w.r denklemini soruya uygulayınca bozuluyor sanki işler.
Değişkenlerden biri de eylemsizlik momenti. Ne kadar açısal hız kazanacağı torkun yanı sıra eylemsizlik momentine de bağlı. Kütleleri aynı diye, dönme eylemsizlikleri aynı olmuyor. Açıklama kısmında matematiksel çözüm bırakmıştım. Onu da inceleyebilirsin.
@@tolgabilginfizik anladım hocam cevap için çok çok sağ olun
Süpeeeeeersiniz hocam.
hocam sürtünme kuvveti iş yapmaz diyoruz ama f neti bulurken sinüs bileşeninden sürtünme kuvvetini çıkarıyoruz bu nasıl oluyo
ivmelendirmek ve iş yapmak aynı kapıya çıkmıyor. Kütle çekim potansiyel enerjisi azalırken bir bölümü zeminden yansıyıp (statik sürtünme sayesinde) dönme kinetik enerjisine dönüşüyor. Bu alışılmışın dışında bir ifade olabilir ama sadece bir benzetme yapıyorum. Eğik düzlemin iş yapabileceği türde bir enerjisi yok.
Hocam burada paylaştığınız sorular denemede olacak mı
Hayır:) Denemedeki sorular daha ayarında ve daha güzel olacaklar:)
Hocam her şeyi anladım çok teşekkür ederim ama bir sorum olacak.Eğik düzlem sonrasında düz yolda sürtünme kuvveti nasıl olur kafam karışıyo o konuda
zaten kaymadan dönerek düzlüğe indiklerinden sürtünme sıfır olur.
Hocam tam videonuzu izliyordum bu konuyu da açıklamışsınız
Teşekkür ederim
Super onculler hocam
hocam sürtünme kuvveti olmadığında mgsina'nın cismi döndürmemesinin sebebi nedir o da aynı doğrultuda
Kütle merkezine göre tork etkilerine bakıyoruz. Mg ve bileşenleri kütle merkezinden geçtiği için torkları sıfır. Bir kuvvetin dönme etkisi yaratıp yaratamayacağını anlamak için tork yaratıp yaratmadığına bakarız.
kanka şöyle düşün bi mesela bi şeyi kaydırıyom bir yere takılıyor sonra dönerek yoluna devam ediyo aslında burdaki fs bizim engel
hocam kütleleri farklı olsaydı bence c ve e şıklarını yorumlayamazdık. L'nin çizgisel hızı da ivmesi de net kuvveti de yine K'ye göre büyük olur ve daha kısa sürede yere ulaşır ancak kütleyi ve bileşenini bilemeyeceğimiz için sürtünme hakkında yorum yapamayız. doğru mu düşünüyorum hocam? linkini bıraktığınız matematiksel çözümden hangilerini yorumlayıp yorumlayamayacağımızın cevabını pek anlayamadım.
C-D-E yorumlanamazdı kütle bilinmeden.
Sürtünme kuvveti aşağı yönde olmalı. Dolayısıyla sürtünme kuvveti ile ilgili çözümü yeniden yapmalısınız
Tavsiyem, bu konuyu tekrar düşünmenizdir.
@@tolgabilginfizik kaynadan ötelenme varsa mgsinteta temas ettiği noktaya göre döndürme etkisinde bulunur. Ben böyle modellemenin doğru olduğunu düşünüyorum
Daha detaylı olan video vardı kanalda. ona bakabilirsiniz. bu düşüncenizin neden yanlış olduğuna kısaca değinmiştim
@@tolgabilginfizik onu izledim o yüzden modelleme dedim.
ua-cam.com/video/A7fjSQ-OfMc/v-deo.html
ua-cam.com/video/mws8qQT7lWw/v-deo.htmlsi=ALTorLkBlNUIg__C
Şu iki videoyu izleyip bulunan sonuçların aynılığından, doğru olup olmadıklarına kendiniz karar verebilirsiniz.
Hocam anlamadigim birsey var burda surtunmesiz bi zmein olsa hemen yan tarafta ve bi kutu olsa kup hepsinden once inecek cunku donme 0 ama donen cisimlerde eylemsizlik torku buyuk olan daha yavas ulasiyor dahabaz dondugu icin enerji cizgisel hiza daha cok donusmez mi ? özetle hic donmeyen 1.oluyorken neden daha az donen degilde daha fazla donen 2.oluyor (cisimleri yarisiyor gibi dusundum)
ua-cam.com/video/mws8qQT7lWw/v-deo.html şunu izlemeni tavsiye ederim.
Hocam Nihat bilgin'de bir soru var, yorumumu cevaplarsanız çok sevinirim kaliteli yayın diye soruya direkt yanlış diyemedim.
Soruda sürtünmesiz eğik düzlemde bir küp bir de silindir var, öncülde diyor ki ikisinin de potansiyel enerjisi öteleme kinetik enerjiye dönüşür. Ben doğru dedim çünkü dönerek ilerleyen cismin açısal hızı değişmez sürtünme olmadığı için ama yayın yanlış kabul etmiş. Sizce nasıl olacak ?
Sürtünme yoksa dönmeye başlamaz.Doğrusun👍
Çünkü dönerek ilerleye cismin açısal hızı değişmez sürtünme olmadığı için kısmını anlayamadım ama neyse
Hocam merhabalar konuyla alakasız ama bir şey soracaktım cevaplarsanız sevinirim:) Paralel levhaya bırakılan elektron + kutuptan - kutuba doğru ilerliyor bu ilerleme sırasında elektriksel kuvvetlere karşı iş yapılır sorunun öncülünde ise elektriksel kuvvetler iş yapar diyor bu da doğru değil mi sonuçta iş pozitif ya da negatif olabilir yani elektriksel kuvvetler negatif iş yaptığı için iş yapılır sayılmaz mı
Doğru. İş negatif de olsa, pozitif de olsa, iş yapılmış olur.👍
@@tolgabilginfizik teşekkürler hocam
Hocam sürtünme soruda cismin kaymadan dönmesine neden oldu.Peki öteleme hızına karşı da bir sürtünme göstermemiz gerekmez mi?
Gerekmez. Önemli olan cismin sürtünen yüzeyinin hızı:) Yüzeylerin kaymasını engellemeye çalışır sürtünme. Hepsi bu.
Hocam peki o kaymadan dönmesini sağlayan sürtünme kuvveti neden iş yapmıyor veya kaydığında neden iş yapıyor diye de sorabilirim :)
Bu konuda formüllerin ötesine geçen çok güzel söyleşiler yapılabilir fakat şu aşamada bir kuvvetin yaptığı işin F.deltaX olduğunu hatırlamanız yeterlidir:)
Hocam katmadan dönmek sözcüğünün anlamını tam manasıyla bu video sayesinde öğrendim. Çok teşekkürler. Bu arada hocam k ve l nin kütleleri farklı olsaydı hangi şık yorumlanamaz diye sormuşsunuz. Ben B derdim. Neden B dediğimi de açıkkıyim. Belki yanlıştır bilemem ama ben böyle düşündüm. Şimdi ben K nın kitlesine 2m dedim L nin kütlesini sabit bırakıp m dedim. K nın kütlesi artınca eylemsiz momenti de kütleye bağlı olduğu için artacaktır ve L nin eylemsizlik momentinden büyük olacaktır. Ama enerji korumundan dolayı hızı K nın daha az olacaktır L ye göre. Şimdi L yere K dan daha önce ulaşacaktır. Yani L nin hem hızı fazla hem de ivmesi. (t si daha küçük olduğu için). Bu durumda Fnetleri kıyaslarsak FnetL=m.A dır. FnetK ise =2m.a dir. (büyük A büyük ivme küçük a küçük ivmeyi temsil ediyor.). Burada herhangi bir sayısal değeri tam olarak bilmediğimiz için Fneti yorumlayamıyoruz. Ben böyle yaptım yanlışım varsa lütfen söyleyin hocam. Teşekkürler.
Tam denklemleri yazdığım çözümün linki var yorumumda. Oradan çözümü kontrol edebilirsin. Teşekkürler:)
Hocam dünkü yayın kesmedi eski videoları eritmeye geldim :D
:) Hepsini birden eritme bence. Günde 2 tane yeter.
@@tolgabilginfizik hocam konular bitti zaten fizikte 14/14 için 2 tane yetmez bakalım geçen seneki gibi yanlışı doğru saymazlarsa :)
@@mervarass Kaçta kaç yaptın
Son sorduğunuz soruda D şıkkı doğru olarak yorumlanamazdı bence
D ve E diye düşünüyordum, net kuvveti biliyoruz ama kütlenin bileleşeninin nasıl etkiyeceğini bilmiyorsak sürtünmeyi de yorumlayamazdık sanırım, öyle mi?
@ Bence de
yazma işleminde hangi programı kullanıyorsunuz sayın hocam?
pdf annotator hocam.
@@tolgabilginfizik grafik tablet mi, android tablet mi kullanıyorsunuz?
wacom one hocam
"Wacom one" tam ismi veya versiyonu da var mı sayın hocam@@tolgabilginfizik
Tolga hocam geçiyoruz.
😅😅😅
Hocam hiçbirini yorumlayamazdık :D Sadece C'ye yanlış diyebilirdik bence.
Matematiksel çözümü bırakmıştım açıklamaya. Oradan kontrol edebilirsin.
Sen git o kadar üniversiteye gir %100 ingilizce fizik oku sonra gecenin bir saati yine yks videoları izle...