Frumos clipul cu prezentarea detaliata si secventarea pe minute, un 10 de la mine. Si sa dau si un raspuns: pe scurt, nu, pe lung: pentru ca am alta gama de acumulatori, de pe vremea cand nu prea era Totalul pe piata si nu e practic sa detin 2 marci. La flexuri nu ma mai aplec catre alte marci ( am avut cateva " de la rusi" ) si am ajuns sa apreciez ce ofera in plus marcile mari. Cu am mai spus am o pereche de bocanci si sunt foarte multumit de ei. Cred ca e o marca cu care poti tine o casa in picioare.
Daca cel care a sudat/taiat este aceeasi persoana cu prezentatorul, felicitari! La felul cum ii curge electrodul, nu-i nici pe departe novice intr-ale sudurii, cordonul continuu si taietura precisa spun totul! Am sudat si eu in urma cu cativa zeci de ani :-(, ma descurcam binisor. Anul acesta, cu invertorul mesterului, am incercat si m-am facut de ras, bine ca am folosit deseuri, nu am stricat profilele bune cumparate evident de mine. Invertorul chiar arata bine, pretul este ok si mai ales dimensiunile ultracompacte ma determina sa-l includ pe lista viitoarelor achizitii. Mesterul are alta marca de invertor, probabil cea mai cunoscuta de pe piata (ma feresc sa dau nume) a folosit tot electrozi de 2.5, supertit fin. Si da, manualele de producator nu se arunca, cei care isi comanda piese de schimb online stiu deja asta! Cu siguranta invertorul este cea mai importanta scula care-mi lipseste, inlocuind sudura cu orice altceva (surub-piulita, nituri, autoforante, sertizare), invocand motivul lipsei de spatiu. Insa daca in sfarsit am reusit anul acesta sa-mi construiesc atelierul "vietii", invertorul a devenit un "must have", de aceea cu atat mai benefic acest clip pentru mine. Felicitari pentru filmulet, util pentru cei intr-adevar incepatori ca mine!
Cu siguranta a ales acea grosime de metal, daca realiza cordon pe doua profile de grosimi diferite si mai subtiri atunci altfel statea treaba. De la marca asta am doar o pereche de bocanci si sunt foarte multumit de ei, scule nu detin deoarece an pornit pe alte marci. Am un invertor dar am schimbat cablurile din oferta cu altele mai lungi.
o alta chinezarie, zic eu din ce am vazut, destul de buna. cam scumpa. poate sunt altele la fel dar ceva mai ieftine. nu am probat dar am vazut filmulete. ex almaz. referitor la amperaj, recomand ca atunci cind cumparati un astfel de amparat sa luati unul cu amperaj mai mare. de ex daca avem doua aparate din aceeasi gama(cum ar fii o alta marca similara cu acest TOTAL) eu as alege pe cel care are amperaj mai mare, deoarece niciodata un amparat de sudura nu o sa scoata amperajul maxim la care este proiectat, din mai multe motive. si chiar daca setam spre ex 90 A din pontetiometru, acest(sau acel) aparat nu scoate exact 90A. in timpul sudarii se poate observa cum variaza amperajul pe ecran. daca nu vedeti acest lucru inseamna ca paretea electronica ce raspunde de acest afisaj nu este foarte performanta, dar asta nu inseamna ca afecteaza calitatea procesului de sudura. daca am vrea sa facem o referire pertinenta la calitatea unui aparat, atunci este necesara folosirea pe o perioada mai indelungata de timp, si, sa mai cunoastem si alte lucruri. daca il comparam cu alte scule de acelasi gen, la fel este necesara folosirea acestora, ca sa putem face o comparatie. eu chiar analizez de ceva timp citeva marci de astfel de aparate. imi vine greu sa ma decid tocmai pentru ca nu am cum sa lucrez cu ele si atunci este cam inselatoare ideea pe care ti-o poti forma numai pe baza filmuletelor de pe youtube. in mare este o prezentare si o recomandare ok.
Am achiziționat un aparat almaz es0016. Am făcut o mică proba cu el cu electrozi bazici. Se verifică teoria cu polaritatea inversă. ADICĂ: normal masa aparatului se leagă la + și clestele la -. Dar ca să sudezi cu electrod bazic se inversează bornele. Citiți teoria si vețiînțelege dece. Asa că dacă aveți invertor sau orice aparat cu curent continuu(modele vechi) regula de polaritate inversa este functională. Electrodul nu se va mai lipi asa des.
Brandul TOTAL face unelte destul de fiabile per ansamblu. De ce se promoveaza aparate de sudura de capacitate mare ? Pentru electrozi de 2,5 tensiunea de sudare este intre 65-80 A la majoritatea aparatelor, iar pentru 3,2 tensiunea este de 90-120 A la majoritaea aparatelor. Eu sudez in general cu 69 A cu 2,5 si cu 96 A cu 3,2. Un aparat mare cere si o putere de alimentare mare. In cazul acestui aparat este nevoie de o putere de 8 kva (scrie in cartea tehnica), asta la intrarea in aparat. Este foarte posibil ca in cazul multor cumparatori puterea sa fie mai mica la intrarea in aparat si acesta sa nu declanseze arcul electric... apoi RETUR. Pentru aparatul TOTAL de 130 A puterea necesara este de 5,1 kva , asta inseamna ca ai sanse sa il folosesti si cu un prelungitor de 20 m chiar daca esti pe capat de retea. Prin capat de retea ma refer la acele bransamente unde tensiunea la priza este undeva la 6,5- 8 kva. Foarte important sa nu confundati functia anti-stick/ anti -lipire cu absenta lipirii. La aparatele vechi/clasice cand se lipea electrodul si nu erai suficient de rapid si atent se inrosea electrodul si se topea tot in cateva secunde. Functia anti-lipire previne topirea electrodului in caz de lipire.
Cu electrod de 2,5 poți suda o masa ( de lucru), un gard? Cum stabilesc grosimea optima a electrodului? Poate faceți un video in care exemplificați cum așez fiarele, cum sudez și cum tratez sudura după aceea.... Mulțumesc! :)
Cu 2.5 sudezi garduri pentru vreo rezervație de bizoni, nu pentru gospodărie. Unul de 2mm e suficient în majoritatea cazurilor. Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da e să te protejezi: o mască bună, bocanci, mănuși și să nu sudezi vreodată cu pielea expusă. În rest, înveți repede despre amperaje și grosimea materialelor.
De obicei electrozii bazici se utolizeaza pentru sudura otelului cu o concentrație de carbon ceva mai mare .meege si la "fierul" care il avem si in gospodarie. E mai simplu sa sudezi cu rutilic sau tit. E mult de explicat. Dar ca idee : "fierul beton simplu are carbon mai putin decît cel striat. Dacă sudezi dou vergele de fier nestriat recomand tir sau rutilic, dac sudezi fier striat recomand bazic. " oricum e multă teorie la mijloc. Dacă vrei să înțegi mai multe citeste cursuri de sudura si sudabilitate.
2:54... la vechiul aparat de sudura aveam un cablu lung de vreo 11 metri...sigur e mai ușor sa te urci cu un cablu decât cu un aparat oricât ar fi el de mic
Da, dar si cand trebuie sa-l strang, stau si adun la cabluri. 😀 Apoi poate am nevoie sa mai ajustez curentul de sudare, daca sunt singur trebuie sa tot urc si sa cobor.
@@DemoToolsYT mi se pare mult mai ușor sa suedez pe o scara ținând cablul in mana decât sa stau cu aparatul in spate... sunt convins de asta... dar na sa car după mine ditamai aparatul... l-am vândut și cumpărat unul cu aceeași tehnologie, teoretic poate ai dreptate cu lungimea identică practic eu am sudat cu cablul de 11 m iar masa maxim 1,2 m... cu ajustatul... este precum reglatul oglinzilor la mașina... dacă o conduci doar tu de câte ori le reglezi?...
Salut!Am și eu clipuri cu sudura în argon pe canalul meu ..totuși trebuia sa iei ceva pe tine cu mânecă lunga când ai făcut demonstrația..succes pe viitor!
Daca mai testezi aparate de sudura, ar fi util un clampmetru cu care sa masori curentul real, mai ales pentru cele care au display. De obicei mai "mint".
aparatele de sudura "MINT" intotdeauna. si clampmetru "MINTE"(mai putin, bineinteles. asta datorita unor probleme care tin de FIZICA. niciodata nu vei vedea aceeasi intensitate continuu pe ecran. tot timpul va fluctua.
Am achiziționat un aparat Kraft&Dele cu sîrmă și electrozi la 500 ron.Întrebarea este...pui masa la + și la - port-electrodul sau pot fi interschimbabile???
Electrodul la + si masa la -, dar nu au culori diferite? Nu sunt sudor profesionist, stiu ca uneori este necesara inversarea polaritatii pentru sudarea unor materiale mai pretentioase precum fonta sau aluminiul, si atunci se inverseaza, masa la + si electrodul la -.
3 роки тому+2
Felicitări pentru video, bine ca ai găsit ruleta 😁😄✌😎
Cum se sudează totusi fiinda din alte tutoriale am observat că nu se vede decât flama atunci când porți casa de protecție. Cum vezi elementele și cum știi în ce direcție sa sudezi?!
Asa se vede in filmare, dar in realitate prin filtru se vad foarte bine elementele pe care le sudezi si pe unde duci electrodul. Mai ales la mastile heliomate ai reglaje, cat de mult sa se inchida filtrul.
@@florineusebio Pe stationar e bun dar mai trebuie sa al deplasezi . Aici este o problema . Fiabil este ca pot suda cu el o zi intreaga fara probleme .
Chiar sunt folositoare, bune pe langa casa. Problema vine cand pe specificatii gasesti trecut 190..250...am vazut chiar si 300A ceea ce imposibil de scos din asa ceva. (Toate brandurile mari cu scule profi au un maxim 160A)Inteleg ca e marketing, dar daca vrei sa inveti sa sudezi, cum o sa reușești cu toate minciunile? Daca ai nevoie de un prelungitor de 30-50m care nu e tocmai gros, nu prea reusesti sa sudezi cu 90a, te duci la 180...cel putin din ce am observat in cateva incercari de-ale mele, tot amator fiind. Keep up the good work 🤝
🤣🤣🤣 uite ma la el, zâmbetul ala cu subînțeles 🤣🤣🤣 pai da avem un aparat de sudura la fel de mic, rusesc - Paton 🤣🤣🤣. Maestre am sudat cu acest model, vide cineva Total și mai fac teste, a trecut și acest aparat prin mana, am sudat cu 3,25, aparatul s-a comportat exemplar, cablurile s-au incalzit, dar se pot schimba cu altele mai groase. Foarte buna prezentarea maestre, siiii bine ai revenit 😊✌ Te salut cu stima! 👋
Toata lumea s-a prins la cine bateam apropo 😂. Vb la modul serios, imi place aparatul, e mult mai bun decat al meu ala rosu. Mersi, ma bucur ca iti place, te salut si ne vedem la Iasi din cate am inteles 🖖
@@mihaela255 eu am "topit" 2 electrozi de 3,25 unul după altul pt un test, cablurile din pachet s-au încălzit, după am pus mai groase ( de 16mm cred) si s-a descurcat bine aparatul, cablurile neavând nimic
Nu i nimic rau in a fii sponsorizat ...este oarecum normal este un bussines vlog ul si inteleg am vrut sa stiu pt a nu lua de bune unele lucruri despre sculele de la total desii inclusiv eu am scule de la ei si anume un circular de banc cu taiere la unghi pacat ca i fix in schimb are putere mare si trece prin lemn ca prin branza pare calitativ in schimb o sa vedem si fiabilitatea in timp ....in rest despre celelalte comparatii si pareri referitor la unelte pe care le faci esti obiectiv ,probezi ceea ce afirmi si i mi place ceea ce faci
@@mariusbradean9491 Voi fi obiectiv intotdeauna indiferent ce produse prezint, a fost si va fi mereu conditia pe care o impun inainte sa inchei o intelegere de colaborare. Vreau ca aici, pe acest canal, oamenii sa aiba incredere in review-urile mele, dar sigur, se poate intampla ca eu sa fiu multumit de o unealta iar altcineva sa nu fie 😀
Ai spus cam tot despre acest invertor de sudură: dimensiuni cam ce poti face cu el dar era foarte important să spui si ce greutate are oricum știu că este destul de ușor in comparație cu un aparat clasic de sudură dar totuși ar fi fost de important de știut și greitatea.
@@DemoToolsYT te salut cu drag și respect! Sincer î-mi era dor de tine! Abia aștept să mai faci niște prostii în direct! Ai ceva special în acele momente... 😜 Și pe bune, oricât ar fi scula aia de sculă tot dă un fail... 😜
Aș fi dorit ca in prezentare să se arate cum se sudează două piese separate... nu cum se așterne sudura pe o placă de metal. În românește expresia ,,scheme explodate ,, e improprie ...fiind o traducere mot a mot din engleză și sună ff ciudat. Corect e schema de montaj .De asemeni exprimarea ,,,regulatorul pentru curentul de amperaj,, este pleonasm .Am mai auzit-o .
Multumesc pentru comentariu, desi a fost scris cu singurul scop de a critica. E ok, se accepta, dar doar cand e cazul. Sintagma "schema explodata" este folosita de absolut toata lumea, si transmite cel mai bine termenul propus. Nu prea inteleg cum ar fi pleonasm "regulator pentru amperaj", cata vreme amperajul trebuie reglat de undeva, in acest caz, acel regulator, sau spune-i cum vrei tu. E ca si cum ai spune ca robinet de presiune e pleonasm, desi exemplul nu e cel mai bun, dar nici departe nu sunt. Cat despre "as fi dorit sa vad doua piese sudate", stim amandoi ca e un simplu moft, eu am vrut si reusit sa demonstrez exact ce mi-am dorit, capacitatea aparatului de a sustine un curent continuu pentru arcul electric, pentru diametrul electrodului respectiv, la amperajul reglat de mine (aici probabil o sa spui ca am facut un alt pleonasm). Ca acel cordon de metal topit a fost dat pe o singura piesa, sau la imbinarea a doua piese, este irelevant, si o stii bine. Nu prea intervin la acest gen de comentarii, dar cred ca pentru ceilalti urmaritori, merita un raspuns.
@@tasos58 Maestre, tu te-ai legat de regulator si amperaj, ai spus ca asocierea dintre cele doua cuvinte, e pleonasm. Am si eu o rugaminte, mergi rogu-te si cauta-ti o ocupatie, ca ti-ai atins obiectivul, m-ai plictisit. Mersi.
@@PaguPvs-le eu am un procraft awh 285 merge de rupe.am sudat cu el mult si niciodata nu a intrat in protectie.amlerajul afisat il impart la 2 ca sa fie aproape de cel real.de ex cu un electrod de 2.5reglez amperajul la 180
chiar ma uitam si eu zilele astea dupa un invertor.. am vazut si prezentarea ta pentru cei de la atomico.ro. inca nu sunt decis. as vrea sa fac niste scaune, dar inca nu am gasit nici modelul
Am observat că invertorul are termostat, deci în concluzie dacă trag 2 - 3 electrozi unul după altul trebuie să așteptăm 30 - 40 de minute pentru a putea să mai tragi unul, dar nu garantez că îl poate duce până la capăt ! Aceste aparate sunt o mizerie !
@@florineljettamk5144 am lucrat cu așa ceva, nu este un aparat de lucru, este doar pentru casă, nu rezistă să suedezi cu el mai mult de 15 - 20 de minute !
@@DemoToolsYT Uite acum îmi vine în minte și Almaz , are kg puține, este invertor, ajunge la 200 Amp. Și găsești la oferta sun 300, aștept părerea ta a?
Mai oameni buni,aparate pentru lucru la taranoaia recomand cele care suportă fluctuatii ale tensiuni de 15 %,astea sunt cele profi,nu vreau sa fac reclama dar sunt câteva firme care nu costa mult.sudura este mult mai rezistenta structural decât lipitura care la temperaturi scăzute devine casante,sunt și astea pe categorii...un aparat bun pentru lucru la țară trebuie sa fie luat în calcul sudura cu super bazic ,este cea mai rezistenta,mai rezistenta decât sudura cu supertit fin și sârmă flux fără gaz.sudura în mediu protector de gaz este cea mai eficientă dacă este folosit cum.trebuie.de câți bani atâta pește....
Mai depinde si ce vrei sa faci, daca vrei sa-ti faci rampa pentru camion, dai cu bazic, daca iti faci un suport de trandafiri n-ai nevoie de super bazic.
Se vede că ești amator, dar nu e rea deloc sudura! Să știi că prețul m-a uimit, parcă e prea mic ținând cont că atunci când au apărut, unul costa foarte mult!!
Ce parere aveti despre sculele TOTAL, le-ati cumpara? - ua-cam.com/video/OcrXbhWlOaQ/v-deo.html
nu le-AM folosit sau auzit...
Frumos clipul cu prezentarea detaliata si secventarea pe minute, un 10 de la mine. Si sa dau si un raspuns: pe scurt, nu, pe lung: pentru ca am alta gama de acumulatori, de pe vremea cand nu prea era Totalul pe piata si nu e practic sa detin 2 marci. La flexuri nu ma mai aplec catre alte marci ( am avut cateva " de la rusi" ) si am ajuns sa apreciez ce ofera in plus marcile mari. Cu am mai spus am o pereche de bocanci si sunt foarte multumit de ei. Cred ca e o marca cu care poti tine o casa in picioare.
@@emmakoncept3445 Multumesc 🖖
Când sudezi electrodul trebuie sa atingă metalul sau se tine la câțiva milimetrii distanta cât sa facă arc? Mulțumesc.
@@chiroscasebastian Trebuie sa atinga metalul pana face arc, apoi tinut undeva la 2-4 mm fata de piesa.
Bună seara! Felicitări, pentru prezentare! Caut un invertor și în acest video am găsit tot ce mă interesa Mulțumesc frumos!
Buna seara, multumesc pentru apreciere 🖖
Raport calitate preț bun ✌️ Frumos clipul maestre ✔️
Mersi maestre 🖖
@@nutotiziaristisuntcorecti184 Testele nu te-au convins?
Daca cel care a sudat/taiat este aceeasi persoana cu prezentatorul, felicitari! La felul cum ii curge electrodul, nu-i nici pe departe novice intr-ale sudurii, cordonul continuu si taietura precisa spun totul! Am sudat si eu in urma cu cativa zeci de ani :-(, ma descurcam binisor. Anul acesta, cu invertorul mesterului, am incercat si m-am facut de ras, bine ca am folosit deseuri, nu am stricat profilele bune cumparate evident de mine. Invertorul chiar arata bine, pretul este ok si mai ales dimensiunile ultracompacte ma determina sa-l includ pe lista viitoarelor achizitii. Mesterul are alta marca de invertor, probabil cea mai cunoscuta de pe piata (ma feresc sa dau nume) a folosit tot electrozi de 2.5, supertit fin.
Si da, manualele de producator nu se arunca, cei care isi comanda piese de schimb online stiu deja asta! Cu siguranta invertorul este cea mai importanta scula care-mi lipseste, inlocuind sudura cu orice altceva (surub-piulita, nituri, autoforante, sertizare), invocand motivul lipsei de spatiu. Insa daca in sfarsit am reusit anul acesta sa-mi construiesc atelierul "vietii", invertorul a devenit un "must have", de aceea cu atat mai benefic acest clip pentru mine.
Felicitari pentru filmulet, util pentru cei intr-adevar incepatori ca mine!
Da, eu am sudat, eu am filmat, dar n-am experienta in sudura, am sudat destul de putin la viata mea. Mersi pentru apreciere 🖖
@@DemoToolsYT Inseamna ca este talent nativ👍
Cu siguranta a ales acea grosime de metal, daca realiza cordon pe doua profile de grosimi diferite si mai subtiri atunci altfel statea treaba. De la marca asta am doar o pereche de bocanci si sunt foarte multumit de ei, scule nu detin deoarece an pornit pe alte marci. Am un invertor dar am schimbat cablurile din oferta cu altele mai lungi.
o alta chinezarie, zic eu din ce am vazut, destul de buna. cam scumpa. poate sunt altele la fel dar ceva mai ieftine. nu am probat dar am vazut filmulete. ex almaz. referitor la amperaj, recomand ca atunci cind cumparati un astfel de amparat sa luati unul cu amperaj mai mare. de ex daca avem doua aparate din aceeasi gama(cum ar fii o alta marca similara cu acest TOTAL) eu as alege pe cel care are amperaj mai mare, deoarece niciodata un amparat de sudura nu o sa scoata amperajul maxim la care este proiectat, din mai multe motive. si chiar daca setam spre ex 90 A din pontetiometru, acest(sau acel) aparat nu scoate exact 90A. in timpul sudarii se poate observa cum variaza amperajul pe ecran. daca nu vedeti acest lucru inseamna ca paretea electronica ce raspunde de acest afisaj nu este foarte performanta, dar asta nu inseamna ca afecteaza calitatea procesului de sudura.
daca am vrea sa facem o referire pertinenta la calitatea unui aparat, atunci este necesara folosirea pe o perioada mai indelungata de timp, si, sa mai cunoastem si alte lucruri. daca il comparam cu alte scule de acelasi gen, la fel este necesara folosirea acestora, ca sa putem face o comparatie. eu chiar analizez de ceva timp citeva marci de astfel de aparate. imi vine greu sa ma decid tocmai pentru ca nu am cum sa lucrez cu ele si atunci este cam inselatoare ideea pe care ti-o poti forma numai pe baza filmuletelor de pe youtube.
in mare este o prezentare si o recomandare ok.
Marca Total si Almaz sunt produse de Micul Fermier Romania, probabil cu piese din china .
caut reparator inverter sudura .
Este foarte compact mi-ar face plăcere să-l testez.
Am fost mereu sceptic legat de astea mici asa, dar asta mi-a placut, e mai bun decat ce am eu.
Am achiziționat un aparat almaz es0016. Am făcut o mică proba cu el cu electrozi bazici. Se verifică teoria cu polaritatea inversă. ADICĂ: normal masa aparatului se leagă la + și clestele la -. Dar ca să sudezi cu electrod bazic se inversează bornele. Citiți teoria si vețiînțelege dece. Asa că dacă aveți invertor sau orice aparat cu curent continuu(modele vechi) regula de polaritate inversa este functională. Electrodul nu se va mai lipi asa des.
Brandul TOTAL face unelte destul de fiabile per ansamblu. De ce se promoveaza aparate de sudura de capacitate mare ? Pentru electrozi de 2,5 tensiunea de sudare este intre 65-80 A la majoritatea aparatelor, iar pentru 3,2 tensiunea este de 90-120 A la majoritaea aparatelor. Eu sudez in general cu 69 A cu 2,5 si cu 96 A cu 3,2. Un aparat mare cere si o putere de alimentare mare. In cazul acestui aparat este nevoie de o putere de 8 kva (scrie in cartea tehnica), asta la intrarea in aparat. Este foarte posibil ca in cazul multor cumparatori puterea sa fie mai mica la intrarea in aparat si acesta sa nu declanseze arcul electric... apoi RETUR. Pentru aparatul TOTAL de 130 A puterea necesara este de 5,1 kva , asta inseamna ca ai sanse sa il folosesti si cu un prelungitor de 20 m chiar daca esti pe capat de retea. Prin capat de retea ma refer la acele bransamente unde tensiunea la priza este undeva la 6,5- 8 kva. Foarte important sa nu confundati functia anti-stick/ anti -lipire cu absenta lipirii. La aparatele vechi/clasice cand se lipea electrodul si nu erai suficient de rapid si atent se inrosea electrodul si se topea tot in cateva secunde. Functia anti-lipire previne topirea electrodului in caz de lipire.
Cu electrod de 2,5 poți suda o masa ( de lucru), un gard? Cum stabilesc grosimea optima a electrodului? Poate faceți un video in care exemplificați cum așez fiarele, cum sudez și cum tratez sudura după aceea.... Mulțumesc! :)
Da, destul de bine. Suprafata sa fie bine curatata iar piesele bine aliniate. E suficient 2,5
Un singur strat de sudura sau mai multe?
@@DemoToolsYT si cu spatiu foarte mic intre ele.
Da, ajunge pt cele mai comune situatii.
Cu 2.5 sudezi garduri pentru vreo rezervație de bizoni, nu pentru gospodărie.
Unul de 2mm e suficient în majoritatea cazurilor.
Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da e să te protejezi: o mască bună, bocanci, mănuși și să nu sudezi vreodată cu pielea expusă.
În rest, înveți repede despre amperaje și grosimea materialelor.
Mulțumesc frumos pentru sfat! :)
Ar fi minunat daca ne-ar explica cineva diferenta dintre un electrod bazic, supertit, sau rutilic . pentru ce sunt recomandati si pentru ce nu sunt .
Diferenta consta in compoziția chimica a pastei de invelis a electrodului. Acest invelis are mai multe roluri.
De obicei electrozii bazici se utolizeaza pentru sudura otelului cu o concentrație de carbon ceva mai mare .meege si la "fierul" care il avem si in gospodarie. E mai simplu sa sudezi cu rutilic sau tit. E mult de explicat. Dar ca idee : "fierul beton simplu are carbon mai putin decît cel striat. Dacă sudezi dou vergele de fier nestriat recomand tir sau rutilic, dac sudezi fier striat recomand bazic. " oricum e multă teorie la mijloc. Dacă vrei să înțegi mai multe citeste cursuri de sudura si sudabilitate.
@@firicelll Multumesc .
2:54... la vechiul aparat de sudura aveam un cablu lung de vreo 11 metri...sigur e mai ușor sa te urci cu un cablu decât cu un aparat oricât ar fi el de mic
Da, dar si cand trebuie sa-l strang, stau si adun la cabluri. 😀 Apoi poate am nevoie sa mai ajustez curentul de sudare, daca sunt singur trebuie sa tot urc si sa cobor.
Plus de asta, scade eficienta si cablul de masa tot cam atat de lung ar trebui sa fie. E mai greu.
@@DemoToolsYT mi se pare mult mai ușor sa suedez pe o scara ținând cablul in mana decât sa stau cu aparatul in spate... sunt convins de asta... dar na sa car după mine ditamai aparatul... l-am vândut și cumpărat unul cu aceeași tehnologie, teoretic poate ai dreptate cu lungimea identică practic eu am sudat cu cablul de 11 m iar masa maxim 1,2 m... cu ajustatul... este precum reglatul oglinzilor la mașina... dacă o conduci doar tu de câte ori le reglezi?...
@@DemoToolsYT la inverter nu am folosit cablul lung... dar îmi e dor de el... nu l-am folosit ca îmi e teama sa nu-l ard
@@DemoToolsYT in 30 de secunde strângeam cablul nu cred ca îmi lua mai mult...
Salut!Am și eu clipuri cu sudura în argon pe canalul meu ..totuși trebuia sa iei ceva pe tine cu mânecă lunga când ai făcut demonstrația..succes pe viitor!
Este adevarat, am zis ca trag doi electrozi si gata, dar in mod normal asa este, trebuie sa fii acoperit peste tot. Mersi.
Daca mai testezi aparate de sudura, ar fi util un clampmetru cu care sa masori curentul real, mai ales pentru cele care au display. De obicei mai "mint".
aparatele de sudura "MINT" intotdeauna. si clampmetru "MINTE"(mai putin, bineinteles. asta datorita unor probleme care tin de FIZICA. niciodata nu vei vedea aceeasi intensitate continuu pe ecran. tot timpul va fluctua.
Da un clampmetru bine zici
Interesant spune-mi te rog merge la un generator de 2,4kw de la aceeasi firma,,,,Total,,,
Nu stiu, nu mai am aparatul sa vad ce specificatii are, dar ar trebui sa scrie pe site cat consuma. Este link in descriere.
Niciodata
Am achiziționat un aparat Kraft&Dele cu sîrmă și electrozi la 500 ron.Întrebarea este...pui masa la + și la - port-electrodul sau pot fi interschimbabile???
Electrodul la + si masa la -, dar nu au culori diferite? Nu sunt sudor profesionist, stiu ca uneori este necesara inversarea polaritatii pentru sudarea unor materiale mai pretentioase precum fonta sau aluminiul, si atunci se inverseaza, masa la + si electrodul la -.
Felicitări pentru video, bine ca ai găsit ruleta 😁😄✌😎
😁 Din cate am, n-am cum sa nu dau de vreuna rapid asa
Bună seara!Un test cu invertorul de sudura Total Industrial MMA 200A puteti face?
Daca imi trece prin mana, il voi testa
Te salut Daniel 🙋♂️
La prima vedere pare că face o treabă chiar bună micuțul. 😁👌
Frumoasă prezentare. 🙂👍
Salutare, cu ce l-am testat eu, chiar face. Mersi 🖖
Cum se sudează totusi fiinda din alte tutoriale am observat că nu se vede decât flama atunci când porți casa de protecție. Cum vezi elementele și cum știi în ce direcție sa sudezi?!
Asa se vede in filmare, dar in realitate prin filtru se vad foarte bine elementele pe care le sudezi si pe unde duci electrodul. Mai ales la mastile heliomate ai reglaje, cat de mult sa se inchida filtrul.
:) mulțumesc frumos pentru lămurire!
Fratzioaree, in sfarsit un video in Romaneste, m-am saturat sa urmaresc de astea in englezza, sa sudez si eu ceva :) Numai bine !
Mersi la fel
Are cutie de transport!?
Nu
Buna amplasarea pe stativ, departe de brocuri! Merge si cu bazici, desigur.
chiar mi-ar trebui. Traful meu are 17 kile. am o placere sa-l car!
Este bine la 17 kile . Al meu are vreo 40 si ceva . Pe viitor chiar ma gindesc la o schimbare numai cind ma gindesc la greutatea lui .
@@cristiansumedrea puse impreuna ma depasesc pe mine in greutate. zic eu sa-i faci mormant. m-am saturat de caluri. wireless nu sunt ?
@@florineusebio Pe stationar e bun dar mai trebuie sa al deplasezi . Aici este o problema . Fiabil este ca pot suda cu el o zi intreaga fara probleme .
mie imi fluieri...? totusi,cand inverterul mi s-a prajit,am regretat foarte mult traful...
@@cristiansumedrea ia-ti inverter ,dar pastreaza traful.altfel,patesti ca mine...
Chiar sunt folositoare, bune pe langa casa. Problema vine cand pe specificatii gasesti trecut 190..250...am vazut chiar si 300A ceea ce imposibil de scos din asa ceva. (Toate brandurile mari cu scule profi au un maxim 160A)Inteleg ca e marketing, dar daca vrei sa inveti sa sudezi, cum o sa reușești cu toate minciunile? Daca ai nevoie de un prelungitor de 30-50m care nu e tocmai gros, nu prea reusesti sa sudezi cu 90a, te duci la 180...cel putin din ce am observat in cateva incercari de-ale mele, tot amator fiind. Keep up the good work 🤝
Mai mint și ei, că doar n-o să intre la pușcărie pentru asta.
O fi pe la 120-130A.
🤣🤣🤣 uite ma la el, zâmbetul ala cu subînțeles 🤣🤣🤣 pai da avem un aparat de sudura la fel de mic, rusesc - Paton 🤣🤣🤣.
Maestre am sudat cu acest model, vide cineva Total și mai fac teste, a trecut și acest aparat prin mana, am sudat cu 3,25, aparatul s-a comportat exemplar, cablurile s-au incalzit, dar se pot schimba cu altele mai groase.
Foarte buna prezentarea maestre, siiii bine ai revenit 😊✌
Te salut cu stima! 👋
Toata lumea s-a prins la cine bateam apropo 😂. Vb la modul serios, imi place aparatul, e mult mai bun decat al meu ala rosu. Mersi, ma bucur ca iti place, te salut si ne vedem la Iasi din cate am inteles 🖖
Deci, cu un electrod mai gros de 2,5, se încălzesc cablurile....
@@DemoToolsYT da, da ne vedem la Iași 😊✌
@@mihaela255 eu am "topit" 2 electrozi de 3,25 unul după altul pt un test, cablurile din pachet s-au încălzit, după am pus mai groase ( de 16mm cred) si s-a descurcat bine aparatul, cablurile neavând nimic
Te rog sa mi spui daca esti sponsorizat de cei de la TOTAL
Prezint si testez sculele celor de la TOTAL pe canalul Blade Romania, da.
apreciez sinceritatea
@@mariusbradean9491 Nu este nimic de ascuns, doar sunt publice toate clipurile pe unde apar :D
Nu i nimic rau in a fii sponsorizat ...este oarecum normal este un bussines vlog ul si inteleg am vrut sa stiu pt a nu lua de bune unele lucruri despre sculele de la total desii inclusiv eu am scule de la ei si anume un circular de banc cu taiere la unghi pacat ca i fix in schimb are putere mare si trece prin lemn ca prin branza pare calitativ in schimb o sa vedem si fiabilitatea in timp ....in rest despre celelalte comparatii si pareri referitor la unelte pe care le faci esti obiectiv ,probezi ceea ce afirmi si i mi place ceea ce faci
@@mariusbradean9491 Voi fi obiectiv intotdeauna indiferent ce produse prezint, a fost si va fi mereu conditia pe care o impun inainte sa inchei o intelegere de colaborare. Vreau ca aici, pe acest canal, oamenii sa aiba incredere in review-urile mele, dar sigur, se poate intampla ca eu sa fiu multumit de o unealta iar altcineva sa nu fie 😀
am luat acm 2 ani un mini edon cu 300 e la fel de mare si a topit un bazic de 5 fara sa intre in protectie! nu e chiar ietin! parerea mea!))))))).
Ce electrozi folosiţi?
Supertit de 2,5
Cat costa
Aveti link catre produs in descriere 🖖
Ai spus cam tot despre acest invertor de sudură: dimensiuni cam ce poti face cu el dar era foarte important să spui si ce greutate are oricum știu că este destul de ușor in comparație cu un aparat clasic de sudură dar totuși ar fi fost de important de știut și greitatea.
Mi-a scapat 😁
Preturi?
In lei
Sudezi chiar binișor maestre eu am un esab arc 180
Multumesc 🖖
la cati A ...aparatul func. 100 la 100....
Salut! Nu prea ai mai postat în ultimul timp!
Dar am revenit 😊🖖
@@DemoToolsYT te salut cu drag și respect! Sincer î-mi era dor de tine! Abia aștept să mai faci niște prostii în direct! Ai ceva special în acele momente... 😜 Și pe bune, oricât ar fi scula aia de sculă tot dă un fail... 😜
@@neacsudanut7145 😂🖖
Aș fi dorit ca in prezentare să se arate cum se sudează două piese separate... nu cum se așterne sudura pe o placă de metal.
În românește expresia ,,scheme explodate ,, e improprie ...fiind o traducere mot a mot din engleză și sună ff ciudat. Corect e
schema de montaj .De asemeni exprimarea ,,,regulatorul pentru curentul de amperaj,, este pleonasm .Am mai auzit-o .
Multumesc pentru comentariu, desi a fost scris cu singurul scop de a critica. E ok, se accepta, dar doar cand e cazul. Sintagma "schema explodata" este folosita de absolut toata lumea, si transmite cel mai bine termenul propus. Nu prea inteleg cum ar fi pleonasm "regulator pentru amperaj", cata vreme amperajul trebuie reglat de undeva, in acest caz, acel regulator, sau spune-i cum vrei tu. E ca si cum ai spune ca robinet de presiune e pleonasm, desi exemplul nu e cel mai bun, dar nici departe nu sunt. Cat despre "as fi dorit sa vad doua piese sudate", stim amandoi ca e un simplu moft, eu am vrut si reusit sa demonstrez exact ce mi-am dorit, capacitatea aparatului de a sustine un curent continuu pentru arcul electric, pentru diametrul electrodului respectiv, la amperajul reglat de mine (aici probabil o sa spui ca am facut un alt pleonasm). Ca acel cordon de metal topit a fost dat pe o singura piesa, sau la imbinarea a doua piese, este irelevant, si o stii bine. Nu prea intervin la acest gen de comentarii, dar cred ca pentru ceilalti urmaritori, merita un raspuns.
,,Curentul de amperaj ,,este pleonasm...ori spui reglarea curentului ori spui reglarea amperajului...
@@tasos58 Maestre, tu te-ai legat de regulator si amperaj, ai spus ca asocierea dintre cele doua cuvinte, e pleonasm. Am si eu o rugaminte, mergi rogu-te si cauta-ti o ocupatie, ca ti-ai atins obiectivul, m-ai plictisit. Mersi.
@@DemoToolsYT obiectivul meu e sa te fac mai bun
Marca total e bunicica...dar pretul la bondarul ala e cam piperat
Frumoase scule și valabile
marca total nu e chiar ieftină în comparație cu altele asemănăroare (steinhaus, procraft)
Total e peste cele doua menționate de tine, spun sigur pt ca am lucrat cu toate cele trei 😉
@@PaguPvs-le ai dreptate.invertoru procraft minte la amperaj
@@bmarian9357 procraft minte peste tot, pe toate etichetele 😅✌
@@PaguPvs-le eu am un procraft awh 285 merge de rupe.am sudat cu el mult si niciodata nu a intrat in protectie.amlerajul afisat il impart la 2 ca sa fie aproape de cel real.de ex cu un electrod de 2.5reglez amperajul la 180
iar te-ai gandit la Pagu cand ai spus de spatiu de depozitare.. 😂😂
chiar ma uitam si eu zilele astea dupa un invertor.. am vazut si prezentarea ta pentru cei de la atomico.ro. inca nu sunt decis. as vrea sa fac niste scaune, dar inca nu am gasit nici modelul
Exact 😃
@@floreamihai. 🤣🤣🤣
Sudează bine pentru un aparat hobby de buget
Am observat că invertorul are termostat, deci în concluzie dacă trag 2 - 3 electrozi unul după altul trebuie să așteptăm 30 - 40 de minute pentru a putea să mai tragi unul, dar nu garantez că îl poate duce până la capăt !
Aceste aparate sunt o mizerie !
sudezi cu el cat vrei si pun pariu ca nu sare termostatul
@@florineljettamk5144 am lucrat cu așa ceva, nu este un aparat de lucru, este doar pentru casă, nu rezistă să suedezi cu el mai mult de 15 - 20 de minute !
Salut este scump și nici măcar de firmă. Sunt unele foarte bune la 300 și sub 300 lei, invertor și firmă bună( la 200 Amp)
Salut, ce inseamna de firma la 300 de lei?
@@DemoToolsYT Te salut și respect, nu sunt Gică Contra, acum nu-mi aduc aminte, cum aflu te anunț
@@DemoToolsYT Uite acum îmi vine în minte și Almaz , are kg puține, este invertor, ajunge la 200 Amp. Și găsești la oferta sun 300, aștept părerea ta a?
Almaz-ul nu este "de firma", doar ca e mai popular pentru ca e ieftin.
@@mariano23rou91 Esab?😃
💪💪
👏👏👏
☝️
Nu cred ca poti folosi electrozi mai grosi de 2,5 mm !
Poate suda pana la 4
Merge de trăsnește! Ai uimit câte poate face lighioana asta mică , chiar cu bazici
Mai oameni buni,aparate pentru lucru la taranoaia recomand cele care suportă fluctuatii ale tensiuni de 15 %,astea sunt cele profi,nu vreau sa fac reclama dar sunt câteva firme care nu costa mult.sudura este mult mai rezistenta structural decât lipitura care la temperaturi scăzute devine casante,sunt și astea pe categorii...un aparat bun pentru lucru la țară trebuie sa fie luat în calcul sudura cu super bazic ,este cea mai rezistenta,mai rezistenta decât sudura cu supertit fin și sârmă flux fără gaz.sudura în mediu protector de gaz este cea mai eficientă dacă este folosit cum.trebuie.de câți bani atâta pește....
Mai depinde si ce vrei sa faci, daca vrei sa-ti faci rampa pentru camion, dai cu bazic, daca iti faci un suport de trandafiri n-ai nevoie de super bazic.
Suport de trandafiri poți face și fără sudură capul și experienta. @@DemoToolsYT
Cam scump tantarul.
3:21... cleștele DE masa
😁 Corect
pocnitoarea asta de invertor 629 de lei,la bani astia iau ceva mult mai bun ,astia de la TOTAL pun pe toate rahaturile-industrial😂
Dar de sudat, sudeaza bine
Se vede că ești amator, dar nu e rea deloc sudura! Să știi că prețul m-a uimit, parcă e prea mic ținând cont că atunci când au apărut, unul costa foarte mult!!
la cum ai sudat... numai incepator nu esti =))
Sunt amator, mai lipesc cand si cand doua fiare 😊🖖
Vorbărie multă,, sărăcia omului.. Mult bla bla.. Bla