Biz Mesut ve Ahmet Bayrakdar kardeşler yıllardır arıcılıkla uğraşıyoruz. Hem Türkiyede hem Hollanda'da edinmiş olduğumuz arıcılık tecrübelerimizi sizlerle her fırsatta paylaşmaya çalışıyoruz. Kanalımıza abone olur ve bildirim zilini açarsanız paylaşımlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Bize özelden ulaşmak isteyen arkadaşlar, bize instagram üzerinden @apitherapie.holland adresinden ulaşabilirsiniz. Güzel videolarda buluşmak üzere hoşçakalın!
Öncelikle damızlık saf kraliçe edinmeniz gerek sonra da damızlık olarak edineceğiniz saf arıdan,; bakir kraliçe üretip sadece aynı cinsten arıların bulunduğu (melezlerin olmadığı) isole bölgeye götürüp orada çiftleştirmeniz gerekir. isole bölgeyi kendiniz yada bir kaç arıcı ilede oluşturabilirsiniz, ve 12 km lik daire içinde başka arı ırklarının olmaması gerekir. kolay gelsin.
Bilgiler için teşekkürler. Türkiye de, böyle karışımları sprey olarak arının üzerine de sıkıyorlar. Sizce uygun mudur? Ayrıca, kekiği kaynatmak özelliğini bozmaz mı? Uzmanlar bitki çaylarını, önce suyu kaynatip, ateşi kapattıktan sonra bitkiyi koyunuz diyor. Fikirleriniz benim için çok değerli.
1- Bu uygulamayı sprey olarak; kekik suyunu şeker ile karıştırıp bal sezonundan önce yada sonra çıtaların üzerine sıkabilirsiniz ama açık-kapalı gözlerin üzerine sıkmanız yumurtalara, larvalara ve pupalara (kapalı gözlere) zarar verir buda yavru çürüklüğüne yada larva kireçlemesine sebep olabilir. 2-Ben aynı zamanda üretim teknikeriyim ve bu tür suların elde edilmesinde uygulanılan yol esasen destilasyon usulüdür. Her birimizin bunu destilasyon ile elde etmemiz mümkün değil ve ayrıca destilasyon ile elde edilen sularda uzun süre muhafaza edile bilmesi için konserve ilacı kullanılmakta. Destilasyon usulüne geri dönersek; destilasyonda ürünleri içine kattığınız suyun buharını alırsanız yağını alırsınız, geri kalanı da suyudur, buhar elde edebilmeniz için de belirli bir dereceye kadar kaynatmanız gerekir. ( tr.wikipedia.org/wiki/Damıtma ) Bizler burada çay olarak demleme yerine bitkinin içindeki özü ve etkin madde olan timol, karvakrol ve linalol'u açığa çıkarabilmemiz için aşırıya kaçmayacak şekilde kaynatmamız gerekmektedir. (Tecrübelerimize dayanarak yaptığımız uygulama: kaynamaya başlayınca altı kısılıp, kısık ateşte 10 dakika kaynatılıp ateş kapatılır ve 10 dakika daha beklemeye bırakılır sonra süzülüp bir kapta soğumaya bırakılır.) Açıklamaya vesile olan sorunuz ve ilginiz için teşekkür ederiz.
Yağ ile su homojen bir şekilde karışmayacağı için etkisi sadece kekiğin yani timol maddesinin kokusundan bir miktar etkilenebilirler, kekik suyu kullanmak daha etkili olur kanısındayız. eğer sizin bu konuda deneyiminiz varsa bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. kolay gelsin.
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim kekikleri ne kadar kaynatmak uygundur yani kaynayınca hemen almak mı lazım yoksa birkaç dakika kaynatmak mi gerekiyor.. Selamlar...
aleyküm selam. kaynama noktasına geldikten sonra 10 dakika kaynatıp kapatınız ve o şekilde 15 dakika kadar ağzı kapalı beklesin. ılıyıp buharı çöktükten sonra kullanıma hazırdır. Kolay gelsin. teveccühünüz için teşekkürler.
Öyle bir karışım uygulamadığımız için bir şey diyemiyeceğim. Formik asit günümüzde kimyasal yollardan üretildiği için. Formik kullanmıyoruz. Yavru çürüğü için öncelikle kovanı sıcak ve arı nufusunu yoğun tutmanızı öneririm eğer tekrar ediyorsa anasını bölgenizin eko tipine uygun anayla değiştirmenizi tavsiye ederiz. İlginiz için teşekkür ederiz.
Selam üstadım Hollanda'dan iyi karniyol ana arı nereden alabilirim (Yunanistan için) bildiğiniz iyi bir üretici varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Aydemir bey, fıs fıs ile verirken kapalı ve açık yavru gözlerinin üzerine gelme riski var, gözlerdeki larva ve pupalarda yavru çürüğü oluşmasına sebep olabilir. Ama timol kokusunun yoğunluğu biraz da olsa varroalara etki eder. Katkınız için teşekkür ederiz.
kusura bakmayın Veysel bey, gözümüzden kaçmış olabilir. yolunuz düşerse illaki bekleriz. info@abeehealthy.com dan bize yazabilirsiniz. bekleriz, görüşelim,
Sorunuzu pek anlayamadık, ama Lamiaceae gurubuna ait bitkiler bu mücadelede uygulanabilir. Bunlar Thymus, Origanum, Satureja, Thymbra ve Coridothymus. Bazen de arapçadan dilimize geçen zahter olarakta bilinirler. Uçucu yağ özelliğinin yüksek olması gerekir. kolay gelsin.
Abi Azerbaycandan selamun aleykum. Abi kekik yağı aldım koku yok. Keçen yıl aldığımda bayayı koku vardı. Ne önerirsiniz. Ben yeni aldığım kekik yağını kaç cc verim ?
Kokusu belki depolama ve satış sürecinde uçmuş olabilir, kekik yağı ile varroa mücadelesini ilerleyen zamanda sizlerle paylaşmayı planlıyoruz. Takipte kalın.
Hayırlı akşamlar bayraktar abilerim Bir sorum olacaktı Varoa için kekik suyunu kuru kekikten elde edebilir miyim olursa nasıl hazırlayabilirim Şuan taze kekik olmadığından soruyorum ya da şerbetin içine kekik yağı kullanabilir miyim olursa ne kadar kullanmalıym ya da ticari satılan kekik suyu mu alayım
Teveccühünüz için teşekkürler Abidin Bey, Biz de videomuzda gördüğünüz gibi yaş ve kuru kekik karışımından elde edilen suyu kullandık, yani kuru kekikte kullanabilirsiniz yalnız miktarını biraz fazla kullanmanız ve kaynatma işlemini biraz uzatmanız (5 dakika kadar) gerekir. Kekik yağı yerine hazır satılan kekik suyunu da şerbetinize katabilirsiniz, Biz 14 litrenin üzerine 1 litre kendi yaptığımız kekik suyunu ilave ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dileriz.
Hüseyin bey, koloninizdeki bu problemin ne olduğunu ve sebebinin ne olduğunu bir tahlil ettiriniz. Ona göre uygun bir uygulama yapabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Bulunduğumuz bölgede okaliptüs yaprağı bulmak biraz zor olduğu için onun üzerinde deneyimimiz olmadı, bir şey diyemiyeceğim. Biz videolarımızda sadece denediğimiz ve kendi uyguladığımız usul ve yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. Eğer sizin bir deneyiminiz olduysa, bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Bizden de size selamlar, çalışmalarınızda başarılar.
Videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Degerli bilgiler için teşekkürler. Bir kolniye yaptığınız karışımdan ne kadar verilmesi gerektigini anlayamadım. Bir sefer verdiginizi söylediniz ama bu bir seferde verilen miktar ne kadar. Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
@@aricibayraktarkardesler_NL Cevabınız için teşekkürler. Karışımın 1/15 hazırlandıgını videoda söylediniz. Benim asıl sormak istediğim 1 koloni ye bu karışımdan nekadar verildiği yada hazırlanan bu 16 kg. şurubun kaç koloniye yettiği . Almanya'dan selamlar, sevgiler
Kışa girerken, istisnasız her koloniye 15 kg besleme yapıyoruz. Besleme için kullanılan besinin içine katıyoruz. 14+1 şeklinde oluyor. Bizden de size, sizin şahsınızda tüm almanyadaki gurbetçilere selamlar.
Öncelikle ben emeğe saygı duyan bir insanım Emeğiniz için çok teşekkürler Yagmacilik için merak edenler için bir katkı da ben bulunayım Evet doğrudur kekik te tmol olduğu için Ve kokusu yüksek ve keskin olduğu için yagmaciliga sebep gösterme olasılığı yüksektir Bunu önlemek için ve kesin sonuç almak için Şerbeti buzdolabı poşetine koyarak arılara verirseniz kesin sonuç alacaksınız Buz dolabı poşeti ağzı bağlı olduğu için Kokuyu yapmayacaktır Ayrıca arılar poşeti kendilerine göre poşeti delerek işleyecek tir vehic zayiat olmayacaktır Kesinlikle dikkate alınacak ve tavsiye ettiğim bir uygulamadır Sevgi ve saygılarımla AVŞAR ARICILIK ALI ÇANDIR
Çalışmalarınızı ilgi izliyorum Emeğinize sayğı duyorum Fakat bu şekilde etkin varroa mücedelesi olmaz yetersiz kalır etkin mücadele için kovan başına en az 7 gr timol maddesi olması lazım bu miktarıda kaynama ile elde etmek çok güç... Ancak yaptığınız uygulama çok güzel Nosema serana tedavisi yapılabilir.Yinede bu benim tecrübeme bağlı düşüncelerim yanıla bilirim.Bu uygulamayı gören Arıcıların ben bunu yaptım varroa mücadelem bitti demesinler dikkatli olsunlar kovan kaybı yaşaya bilirler bence varova için yetersiz belki kovanlardaki varroa yükünü bir miktar azaltabilir iyi çalışmalar dilerim...
Bilgi ve tecrübenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Tabi ki 1 tek taşla duvar örülmez, varroa ile mücadelede çoklu ve etkili yöntemlerin kullanılması bazen kaçınılmaz oluyor. Varroa popülasyonunun sürekli kontrol edilip, zamanında mücadele edilmesi gerekir. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Selam abi, videonuzu çok büyük ilgiyle takip ettim. 9. Ayda ilk kolonimi aldım. Carnica volk op simplex. 11 peteğin 8.i baya bi ari nüfusuna sahip idi. Kışlık bakımı falan hepsini yerinde yapmaya çalıştım. Her şeyi bol idi, bal desen, polen desen.. 3 hafta önce thymovar aldım, ve yanına tijm, ceder, munt essence 10 ml kutularda. Bu kovanima 1 adet thymovar ve üzerine bi kaç damla kekik esansı damlatarak verdim. Bi varroa dökümü başladı hiç sorma. Ve her 3 günde varroabodem'i açtığımda baya vardı. Temizledikten sonra bi kaç damla esans damlatarak geri soktum. Nerdeyse 3 hafta falan oldu varroa hala akım akım dökülüyor. Hiç sonu gelmeyecek gibi. Ve bi kaç ölü arida kanat hastalığı gördüm. Özellikle kovan önünde. Ve de fark ettim bi kaç genç ari benim çayirin üzerinde yürüyor. Hava az güneşli olduğunda ise akım akım polen çekiyorlar. Şaştım kaldım ne düşüneceğime. Sizce napmaliyim? Oxaalzuur vermeye hiç niyetim yoktu ama sanki bi şeyler yapmaya gerek duyuyorum. Ya da bu hissiyat sadece beynimde mi?
İyi bir iş için iyi bir niyetle başlamışsınız, devamı da iyi olur umarım. Kimseye uygulayacakları usullerde yönlendirme yapamayız lakin, ismini verdiğiniz ürün Hollandada çokca kullanılan bir üründür, ama içerisinde bir miktar oksalik asit (oxsaalzuur), formik asit (meren zuur) içerir. Başka bir kimyasal kullanmanızı tavsiye etmemiz uygun olmaz, bu sene için zaten gereken uygulamaları yapmışsınız, gönül rahatlığıyla kolonilerinizi kışa katıp sağ salim çıkmalarını bekleyin. seneye daha iyi olur umuduyla. Takibiniz için teşekkür ederiz.
İyi akşamlar. Ben arılarıma kimyasal ilaç vermemek için bütün doğal mücadele yöntemlerini yaptım ama arılarım varroa sebebiyle söndü. Acaba ben mi birşeyi eksik yaptım yoksa varroa için kimyasal ilaç şart mı?
İyi akşamlar Emre Erol, Varroanın ilk görüldüğü bölge hindistan bölgesidir, arıcılar finans açısından kısıtlı oldukları için kimyasal yollarla varroa mücadelesi yapamadılar ama şimdi arılarında varroa etkili olmuyor ve pek fazla varroa görülmüyor. sebebi ise arıların kimyasallarla direnci düşürülmedi ve varroalar kimyasallara karşı bağışıklık kazanamadılar, arılar da kendileri varroa ile mücadeleyi kendileri geliştirdiler. Ülkemizde ve dünyada varroa ile mücadelede kimyasallar belirli kurumlar tarafından millete şartmış gibi empoze edilmeye çalışılıyor. Aslında kimyasallarla varroa ile mücadele edeninde arısında varroa bitmedi, mücadele etmeyenin de , arada ne fark kaldı. Fakat kimyasallarla mücadele edenlerin arı ürünlerdinde kimyasal atıklar olduğu için insanlara kimyasallı ballar sunuldu. Ballarımızın kalitesi diğer ülkelere göre o kadar üstün olmasına rağmen yapılan kimyasal analiz sonucu ballarımız hep gümrüklerde, kontrollerde takıldı. İhracat yapamaz hale geldik. yerinde usullerle zamanında etkili bir şekilde yaparsanız sonuç alacağınız düşüncesindeyim. Kimyasal şart değil, bulunduğumuz ülkede dahi bizim gibi bir çok arıcı varroa mücadelesini doğal yollarla yapmayı tercih ediyor. Açıklamaya sebep olduğunuz için teşekkür ederiz.
Değerli kardeşlerim sizi tebrik ediyorum Biz arıcılığı bilmiyoruz sizin sayenizde ARICILIK yapmaya başlayacağız Ben Rize-Fındıklıda organik sertifikalı ARICILIK yapiyorum ama böyle sizin gibi bir öğretmen edasıyla anlatarak bilgi veriyorsunuz size teşekkür ediyorum Yanlız benim bu bölgede dağ kekiği vardır bu kekikten sizin yaptığınız işle mi yapsam faydası olurmu Birde ben bu kekiği demlik te demliyorum ve içiyorum vücüdümün çok yümüşadiğini ve ağrıların kesildiğini görüyörüm Bu dağ kekiğinin varroaya faydası olur mu şimdiden teşekkür ederim ilginiz için
İltifat ve teveccühünüz için teşekkür ederiz. Siz de anlatış üslubumuzdan fark etmişsiniz, dikkatiniz için de ayrıca teşekkür ederiz. Bir bölgemizde arıcı eğitici ve yetiştiricisi belgesi olan ve temel arıcılık kursları, ana arı yetiştiriciliği kursu, arı ürünlerini üretme ve kullanma kursları veren kardeşleriz. Bilhassa bölgenizdeki kekiği kullanmanız daha iyi netice verecektir. Bir fark ile demleme usulü değil de kaynatma ile kekik suyunu elde ediniz. kaynadıktan sonra kapağını açmadan soğumaya bırakınız, daha iyi sonuç alacaksınızdır. Kolay gelsin.
Faydası olur, fakat derler ya 'tek taşla duvar örülmez' diğer uygulamaları da buna dahil etmek gerekir, Mesela: erkek arı gözü hasatı, kuluçkasız dönem (yapay oğul), pudra şeker uygulaması, kekik suyu, kekik yağlı karton gibi. kolay gelsin teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Sayın Pervin Kaya, Plastik tabanlar kolay temizlenebilirlik ve uzun süre dayanıklılık açısından iyidir lakin tabanların hangi tür plastikten yapıldığına dikkat etmek gerekir gıda ürünleri için kullanabilirlik ve gıda ürünlerinin saklanabilirlik durumu nedir? üzerinde kodları bulunur (# 1 PET # 2 HDPE # 4 LDPE # 5 PP gibi), bu kodlar yapımda kullanılan malzemenin ve yapım usulünün güvenli zararlı olup olmadığını gösterir. Bazı Plastik ürünler kanserojen barındırırlar; bunlardan en belirgin olanı östrojen salgılamasıdır ve bu göğüs kanserine ve diğer hastalıklara sebep olabilmektedir. geniş bilgileri internetten de bulabilirsiniz. Bizim tercihimiz hali hazırda ahşap tabanlardır. Açıklamaya vesile olan sorunuz ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
Yavru çürüklüğü soğukla ve arının anasıyla ilgili bir durum. bunun bir çok nedeni olabilir, öncelikle bunlara dikkat etmek gerekir. Bir kaçını sıralayacak olursak: 1- Ana arının cinsi: ana arı sağlıksız yumurtalar atarlarsa, arılar bunlara bakım yapmaz ve çürüklük oluşur. 2- Ana arının cinsi: ananın kızları hastalıklı larvaları ve pupaları tespit edemezler ve temizlemezlerse yavru çürüklüğü oluşur. 3- Ana arının cinsi: ana arı eko tipe uygun değilse; soğuk havalarda yani gece gündüz hava sıcaklığının çok farklı olduğu ortamlarda yumurtlamayı kesmez ve devam ederse yumurtalar ve larvalar üşüyüp çürüklüğe sebep olabilir. 4- Ana arının cinsi: ana arı kovandaki arı nüfusunu bilemez, kalabalık olmayan ortamlarda yumurtaya devam eder ve arılarda bu yumurta/-larvaları ısıtamazlarsa çürüklük oluşur. Bu sebeplerden kaynaklı durumlarda anayı değiştirmenizi tavsiye ederiz. 5- Koloniler arası çerçeve değişimi, hem hastalığın yayılmasına hem de larva ve pupaların üşümesine sebep olabilir. 6- Beslemede kullanılan polenli kek yada yemlerin kullanılması: eğer polenin elde edildiği kolonilerde hastalıklar varsa bu tip uygulamalarla sizin kovanlarınıza da her türlü hastalığın bulaşma riski artar. 7- Teşvik beslemeleri: eğer gereksiz ise ve hijyenik değilse. 8- Koloninin bulunduğu yer: Rüzgar, soğuk alıyorsa, gölgede ise yani yeteri kadar ısınmıyorsa. 9- Bulunduğunuz bölgede atıkların boşaltıldığı alanlar varsa. daha bir çok sebep sayılabilir. Anayı değiştirin, gereksiz besleme yapmayın, güneye bakan güneş alan yola uzak, atık alanlarına uzak bir yere arılarınızı koyunuz. Kolay gelsin. Umarım okumuşsunuzdur. Geri dönüşüm olursa sevinirim.
sade kekik suyunu arının alabilmesi için ona çekici gelen bir şey olması gerekir, bunun için şerbet kullanıyoruz, ikinci olarakta kış stoğunu bu kombine ile yaparsa kovan içerisinde uzun süren bir kekik kokusu oluşacaktır, o da varroa ya uzun süre etkili olacaktır.
Nida Bey, Söylemeyi düşünüyorduk ama belirtmeyi unutmuşuz, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatıp 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Açıklamaya vesile olduğunuz için teşekkür ederiz.
Aleyküm selam. Halil Bey, Avrupa içinde kargoların el verdiği ölçüde satışımız oluyor. Paket arı, koloni arı, ana arı satışlarımız haziran başı itibariyle başlamaktadır. Hollanda içi koloni satışları nisanda başlamaktadır.
@@aricibayraktarkardesler_NL o holandali adina pofof diyen hirsizlar bubdan 50 yil once bizim yaylalara gelip sozum ona filorayi incelemeye gelmis han gi ciceklerden ilac olurmus dogadan cicekleri kekik lerin cicek soganlarini calip gittiler o zamamnin chapesi yaslilar bunlar cicek soganl!arini caliyor diye kovdular hukumet yanlarina jandarma vererek daglarimizin bitkilerini caldirdi yasli larada gozdagi verdi bizim bitkiler simdi hollandanin alman yanin ingilizin isgrayilin bahcelerini dogasini suslluyor ben bir Rizeuliyim dagimin kekigini hollandanin bahcesinde gorunce icim aciyor
Samimiyetiniz ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Bizim düşüncemiz de her ürün kendi doğasında daha güzeldir. Kendi floramız ve kendi arı ırklarımızda olduğu gibi. Bununla birlikte ürünlerimizin yada genel manada varlıklarımızın korunmaya ve ıshala ihtiyacı var. Bizim yaylanın kekiği derken, ülke hepimizin olduğu gibi dünyada artık hepimizin oldu. Dert hepimizin derdi.
Arıcı arkadaşlar ben kendimce varova ya şöyle çözüm buldum , 100 gr kuru kekik , 100 gr kuru nane 50 gr kuru biberiye iyice harman ettim , bu karışım 10 kovan arı için yaklaşık 2 sene yetecektir , yaklaşık 500 ml sıcak su ya 5 çay kaşığı bu karışımdan atıp demliyorum , karışımın suyunu süzüp yarısını 5 litre şerbete katıyorum , kalan yarısının içine 1 tane limon sıkıyorum ve1 çay bardağı şeker döküp iyice eritiyorum , içinde hiç tanecik olmamalı , gerekirse süzülmeli , bu karışım sprey yada fıs fıs denilen kabın içine koyup bütün çıtaların yüzeyine 3 fıs halinde sıkılmalı , ben iki sene dir bu uygulamayı kendim yapıyorum , özellikle bu sene 10 kovan arılarımın üzerinde 1 tane bile varova görmedim , extradan arılar ın sağlık durumları da çok iyi , nösema , yavru çürüklüğü , varova , hepsine karşı kovanın direncini ve bağışıklığını yükseltmiş oldum , neticede hiç kimyasal yok , doğal organik mücadele , bütün arıcı arkadaşlara tavsiye ederim
@@aricibayraktarkardesler_NL faydasını gördüğüm bir uygulamayı tüm arıcı arkadaşlarımla paylaşmak istedim , ayrıca kanalınızı severek takip ediyor ve çok faydalı buluyorum , sizlere başarılar dilerim , hoşçakalın
Paylaşımlarımız herkes beğenmeye bilir. isteriz ki beğenmeyen arkadaşlar yorumlar bölümünde beğenmedikleri yada yanlış olanları belirtseler de biz de ona göre yanlışlarımızı düzeltsek, bu arkadaşlarımızın varsa fikirlerinden istifade etsek. Tepkiniz için teşekkür ederiz.
Olmaz kardeşim olmaz, kekikle okaliptusla nane ile varroa dokuluyorsa, kovan varroadan kaynıyor demektir. Kıştan çıkmaz o arılar, sağ çıkanlar da çok zayıf çıkar.
Biz Mesut ve Ahmet Bayrakdar kardeşler yıllardır arıcılıkla uğraşıyoruz. Hem Türkiyede hem Hollanda'da edinmiş olduğumuz arıcılık tecrübelerimizi sizlerle her fırsatta paylaşmaya çalışıyoruz. Kanalımıza abone olur ve bildirim zilini açarsanız paylaşımlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz.
Bize özelden ulaşmak isteyen arkadaşlar, bize instagram üzerinden @apitherapie.holland adresinden ulaşabilirsiniz.
Güzel videolarda buluşmak üzere hoşçakalın!
Kekik suyunun 8÷1 oranında şerbete karıştırılması nosema hastalığını düzeltebileceğini söyleyen arıcı kardeşlerimiz var. Bu konuda bir bilgi var mı .?
S.a. hayırlı günler.
Kekik kullanımı ile ilgili "dispilasyon" usulü ile üretileni tavsiye ediyorlar. Bu konuda ne diyorsunuz.
Hayırlı günler komşu kolay gelsin çok güzel bir video olmuş emeğine sağlık komşum destek olmaya geldim bende bekliyorum 🤲🏻👍👏☕☕☕☕🌹
Verdiginiz degerli bilgileriniz için Tesekkürler hemşerilerim.
Almanyadan Hollandaya selamlar
Biz de size teşekkür ederiz. Size ve tüm hemşehrilerimize selamlar.
Yine harika bir video olmuş. Bilgilendirmeniz çok değerli. Kolayliklar dilerim.
Sizlere de kolay gelsin. Beğenileriniz için teşekkür ederiz.
Ne guzel bir abi kardes calismasi abi kardese kardes abiye saygi guzel insanlar Belcikdan selamlar
Bizden de Belçika'ya selamlar.
Sayın mesut ve Ahmet bey karniyol arıyi saf olarak nasıl çoğalta bilirim. Teşekkür ederim Ankaradan selamlar.
Öncelikle damızlık saf kraliçe edinmeniz gerek sonra da damızlık olarak edineceğiniz saf arıdan,; bakir kraliçe üretip sadece aynı cinsten arıların bulunduğu (melezlerin olmadığı) isole bölgeye götürüp orada çiftleştirmeniz gerekir.
isole bölgeyi kendiniz yada bir kaç arıcı ilede oluşturabilirsiniz, ve 12 km lik daire içinde başka arı ırklarının olmaması gerekir. kolay gelsin.
Anlattım çok güzel. Kekik yağını da heyecan la bekliyorum teşekkürler
Kekik yağı uygulamamızı da yakında sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz. Takipte kalın, teşekkürler.
Bilgiler için teşekkürler. Türkiye de, böyle karışımları sprey olarak arının üzerine de sıkıyorlar. Sizce uygun mudur? Ayrıca, kekiği kaynatmak özelliğini bozmaz mı? Uzmanlar bitki çaylarını, önce suyu kaynatip, ateşi kapattıktan sonra bitkiyi koyunuz diyor. Fikirleriniz benim için çok değerli.
1- Bu uygulamayı sprey olarak; kekik suyunu şeker ile karıştırıp bal sezonundan önce yada sonra çıtaların üzerine sıkabilirsiniz ama açık-kapalı gözlerin üzerine sıkmanız yumurtalara, larvalara ve pupalara (kapalı gözlere) zarar verir buda yavru çürüklüğüne yada larva kireçlemesine sebep olabilir.
2-Ben aynı zamanda üretim teknikeriyim ve bu tür suların elde edilmesinde uygulanılan yol esasen destilasyon usulüdür. Her birimizin bunu destilasyon ile elde etmemiz mümkün değil ve ayrıca destilasyon ile elde edilen sularda uzun süre muhafaza edile bilmesi için konserve ilacı kullanılmakta. Destilasyon usulüne geri dönersek; destilasyonda ürünleri içine kattığınız suyun buharını alırsanız yağını alırsınız, geri kalanı da suyudur, buhar elde edebilmeniz için de belirli bir dereceye kadar kaynatmanız gerekir. ( tr.wikipedia.org/wiki/Damıtma ) Bizler burada çay olarak demleme yerine bitkinin içindeki özü ve etkin madde olan timol, karvakrol ve linalol'u açığa çıkarabilmemiz için aşırıya kaçmayacak şekilde kaynatmamız gerekmektedir. (Tecrübelerimize dayanarak yaptığımız uygulama: kaynamaya başlayınca altı kısılıp, kısık ateşte 10 dakika kaynatılıp ateş kapatılır ve 10 dakika daha beklemeye bırakılır sonra süzülüp bir kapta soğumaya bırakılır.)
Açıklamaya vesile olan sorunuz ve ilginiz için teşekkür ederiz.
@@aricibayraktarkardesler_NL ben teşekkür ederim. Zahmet edip bu kadar açıklayıcı bilgi yazdığınız için. İşlerinizde başarılar dilerim.
Emeğinize sağlık. Allah yolunuzu açık eylesin
İltifat ve iyi temennileriniz için teşekkür ederiz.
Güzel bilgiler için Çok çok teşekkür ederim
teşekkürler
Üstad selam,
Kekik yağı mi suyu mu ?
Ustalarım şerbetin içine kekik yağıolarak birkaç damla koyuyorum varoaya etkisi olurmu😊
Yağ ile su homojen bir şekilde karışmayacağı için etkisi sadece kekiğin yani timol maddesinin kokusundan bir miktar etkilenebilirler, kekik suyu kullanmak daha etkili olur kanısındayız. eğer sizin bu konuda deneyiminiz varsa bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. kolay gelsin.
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim kekikleri ne kadar kaynatmak uygundur yani kaynayınca hemen almak mı lazım yoksa birkaç dakika kaynatmak mi gerekiyor.. Selamlar...
aleyküm selam. kaynama noktasına geldikten sonra 10 dakika kaynatıp kapatınız ve o şekilde 15 dakika kadar ağzı kapalı beklesin. ılıyıp buharı çöktükten sonra kullanıma hazırdır. Kolay gelsin. teveccühünüz için teşekkürler.
Çok değerli bilgiler.
İlginize teşekkür ederiz.
Kekik suyu kekik yağı nane okaliptüs yağı karışımına çok az formik asit eklesek Yavru çürüğü tedavisinde etkili olur mu . sprey olarak uygulasak
Öyle bir karışım uygulamadığımız için bir şey diyemiyeceğim. Formik asit günümüzde kimyasal yollardan üretildiği için. Formik kullanmıyoruz. Yavru çürüğü için öncelikle kovanı sıcak ve arı nufusunu yoğun tutmanızı öneririm eğer tekrar ediyorsa anasını bölgenizin eko tipine uygun anayla değiştirmenizi tavsiye ederiz. İlginiz için teşekkür ederiz.
@@aricibayraktarkardesler_NL yanıtınız teşekkürler kolay gelsin 🖐️
Selam üstadım Hollanda'dan iyi karniyol ana arı nereden alabilirim (Yunanistan için) bildiğiniz iyi bir üretici varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim.
Aleyküm selam. Bizden temin edebilirsiriz. İlginiz için teşekkür ederiz.
Merhabalar kekik suyunu sulandırıp fıs fıs seklinde direk kovana püskürtebilirmiyiz.
Merhaba Aydemir bey, fıs fıs ile verirken kapalı ve açık yavru gözlerinin üzerine gelme riski var, gözlerdeki larva ve pupalarda yavru çürüğü oluşmasına sebep olabilir. Ama timol kokusunun yoğunluğu biraz da olsa varroalara etki eder. Katkınız için teşekkür ederiz.
Rotardama gezmeye gelmiştim2022 mayıs ayında size msj yazdım dönmediniz bilgi alışverişinde bulunacaktım
kusura bakmayın Veysel bey, gözümüzden kaçmış olabilir. yolunuz düşerse illaki bekleriz. info@abeehealthy.com dan bize yazabilirsiniz. bekleriz, görüşelim,
Selamlar benim bildiğim kekik oregano yanlışım varsa düzeltin. Çok çeşit kekik vardı adlarını latein ce yazabilirmisiniz
Sorunuzu pek anlayamadık, ama Lamiaceae gurubuna ait bitkiler bu mücadelede uygulanabilir. Bunlar Thymus, Origanum, Satureja, Thymbra ve Coridothymus. Bazen de arapçadan dilimize geçen zahter olarakta bilinirler. Uçucu yağ özelliğinin yüksek olması gerekir. kolay gelsin.
@@aricibayraktarkardesler_NL Tamtamdır cevap olmuş 🙏
Teşekkür ederiz.
Biz teşekkür ederiz.
Hocam emeğinize sağlık güzel bi çekim olmuş
Teşekkürler Halil bey.
Rica ederim ne demek emeğinize sağlık
Çok güzel bilgiler bunlar SELAMLAR iyi çalışmalar dilerim
Teşekkür ederiz. Bizden de size ve memlekete selamlar.
Abi Azerbaycandan selamun aleykum. Abi kekik yağı aldım koku yok. Keçen yıl aldığımda bayayı koku vardı. Ne önerirsiniz. Ben yeni aldığım kekik yağını kaç cc verim ?
Kokusu belki depolama ve satış sürecinde uçmuş olabilir, kekik yağı ile varroa mücadelesini ilerleyen zamanda sizlerle paylaşmayı planlıyoruz. Takipte kalın.
@@aricibayraktarkardesler_NL birde nane yağı ile kekik yağını şuruba karışdırak vermek olarmı. Ve nasıl?
yağ ile su birbirine karışmaz, kekik yağı uygulamamızı sizlerle paylaşacağız. takipte kalın.
Hayırlı akşamlar bayraktar abilerim
Bir sorum olacaktı
Varoa için kekik suyunu kuru kekikten elde edebilir miyim olursa nasıl hazırlayabilirim
Şuan taze kekik olmadığından soruyorum ya da şerbetin içine kekik yağı kullanabilir miyim olursa ne kadar kullanmalıym
ya da ticari satılan kekik suyu mu alayım
Teveccühünüz için teşekkürler Abidin Bey, Biz de videomuzda gördüğünüz gibi yaş ve kuru kekik karışımından elde edilen suyu kullandık, yani kuru kekikte kullanabilirsiniz yalnız miktarını biraz fazla kullanmanız ve kaynatma işlemini biraz uzatmanız (5 dakika kadar) gerekir. Kekik yağı yerine hazır satılan kekik suyunu da şerbetinize katabilirsiniz, Biz 14 litrenin üzerine 1 litre kendi yaptığımız kekik suyunu ilave ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dileriz.
Çok teşekkür ediyorum
Abi benimki bal sezonunda arı kovandan çıkarken yere düşüp ölüyor ne yapmalıyım teşekürler
Hüseyin bey, koloninizdeki bu problemin ne olduğunu ve sebebinin ne olduğunu bir tahlil ettiriniz. Ona göre uygun bir uygulama yapabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Selamlar aynı oranda okaliptüs yaprağı kaynatsam olurmu aceba
Bulunduğumuz bölgede okaliptüs yaprağı bulmak biraz zor olduğu için onun üzerinde deneyimimiz olmadı, bir şey diyemiyeceğim. Biz videolarımızda sadece denediğimiz ve kendi uyguladığımız usul ve yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. Eğer sizin bir deneyiminiz olduysa, bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Bizden de size selamlar, çalışmalarınızda başarılar.
Merhaba hazır aldığım kekik suyunu suruba katsam olur mu ve ne kadar katayim ?
Merhaba, Hazır kekik suyuda olur, 14 litre şerbete 1 litre kekik suyu katılabilir. Kolay gelsin.
Videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Degerli bilgiler için teşekkürler.
Bir kolniye yaptığınız karışımdan ne kadar verilmesi gerektigini anlayamadım. Bir sefer verdiginizi söylediniz ama bu bir seferde verilen miktar ne kadar. Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Kış beslemesi için 15 kilo şerbetin içine 1 ltr kekik suyu karıştırıyoruz. Teveccühünüz için biz teşekkür ederiz.
@@aricibayraktarkardesler_NL Cevabınız için teşekkürler. Karışımın 1/15 hazırlandıgını videoda söylediniz. Benim asıl sormak istediğim 1 koloni ye bu karışımdan nekadar verildiği yada hazırlanan bu 16 kg. şurubun kaç koloniye yettiği . Almanya'dan selamlar, sevgiler
Kışa girerken, istisnasız her koloniye 15 kg besleme yapıyoruz. Besleme için kullanılan besinin içine katıyoruz. 14+1 şeklinde oluyor. Bizden de size, sizin şahsınızda tüm almanyadaki gurbetçilere selamlar.
Öncelikle ben emeğe saygı duyan bir insanım
Emeğiniz için çok teşekkürler
Yagmacilik için merak edenler için bir katkı da ben bulunayım
Evet doğrudur kekik te tmol olduğu için
Ve kokusu yüksek ve keskin olduğu için yagmaciliga sebep gösterme olasılığı yüksektir
Bunu önlemek için ve kesin sonuç almak için
Şerbeti buzdolabı poşetine koyarak arılara verirseniz kesin sonuç alacaksınız
Buz dolabı poşeti ağzı bağlı olduğu için
Kokuyu yapmayacaktır
Ayrıca arılar poşeti kendilerine göre poşeti delerek işleyecek tir vehic zayiat olmayacaktır
Kesinlikle dikkate alınacak ve tavsiye ettiğim bir uygulamadır
Sevgi ve saygılarımla
AVŞAR ARICILIK
ALI ÇANDIR
Tecrübenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. bizden de sevgi ve saygılar.
Emeğinize yüreğinize sağlık.
Teşekkürler.
Çalışmalarınızı ilgi izliyorum Emeğinize sayğı duyorum Fakat bu şekilde etkin varroa mücedelesi olmaz yetersiz kalır etkin mücadele için kovan başına en az 7 gr timol maddesi olması lazım bu miktarıda kaynama ile elde etmek çok güç... Ancak yaptığınız uygulama çok güzel Nosema serana tedavisi yapılabilir.Yinede bu benim tecrübeme bağlı düşüncelerim yanıla bilirim.Bu uygulamayı gören Arıcıların ben bunu yaptım varroa mücadelem bitti demesinler dikkatli olsunlar kovan kaybı yaşaya bilirler bence varova için yetersiz belki kovanlardaki varroa yükünü bir miktar azaltabilir iyi çalışmalar dilerim...
Bilgi ve tecrübenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Tabi ki 1 tek taşla duvar örülmez, varroa ile mücadelede çoklu ve etkili yöntemlerin kullanılması bazen kaçınılmaz oluyor. Varroa popülasyonunun sürekli kontrol edilip, zamanında mücadele edilmesi gerekir. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Emeğinize sağlık
Teşükkürler Yalçın Bey
Selam abi, videonuzu çok büyük ilgiyle takip ettim. 9. Ayda ilk kolonimi aldım. Carnica volk op simplex. 11 peteğin 8.i baya bi ari nüfusuna sahip idi. Kışlık bakımı falan hepsini yerinde yapmaya çalıştım. Her şeyi bol idi, bal desen, polen desen.. 3 hafta önce thymovar aldım, ve yanına tijm, ceder, munt essence 10 ml kutularda. Bu kovanima 1 adet thymovar ve üzerine bi kaç damla kekik esansı damlatarak verdim. Bi varroa dökümü başladı hiç sorma. Ve her 3 günde varroabodem'i açtığımda baya vardı. Temizledikten sonra bi kaç damla esans damlatarak geri soktum. Nerdeyse 3 hafta falan oldu varroa hala akım akım dökülüyor. Hiç sonu gelmeyecek gibi. Ve bi kaç ölü arida kanat hastalığı gördüm. Özellikle kovan önünde. Ve de fark ettim bi kaç genç ari benim çayirin üzerinde yürüyor. Hava az güneşli olduğunda ise akım akım polen çekiyorlar. Şaştım kaldım ne düşüneceğime. Sizce napmaliyim? Oxaalzuur vermeye hiç niyetim yoktu ama sanki bi şeyler yapmaya gerek duyuyorum. Ya da bu hissiyat sadece beynimde mi?
İyi bir iş için iyi bir niyetle başlamışsınız, devamı da iyi olur umarım. Kimseye uygulayacakları usullerde yönlendirme yapamayız lakin, ismini verdiğiniz ürün Hollandada çokca kullanılan bir üründür, ama içerisinde bir miktar oksalik asit (oxsaalzuur), formik asit (meren zuur) içerir. Başka bir kimyasal kullanmanızı tavsiye etmemiz uygun olmaz, bu sene için zaten gereken uygulamaları yapmışsınız, gönül rahatlığıyla kolonilerinizi kışa katıp sağ salim çıkmalarını bekleyin. seneye daha iyi olur umuduyla. Takibiniz için teşekkür ederiz.
İyi akşamlar. Ben arılarıma kimyasal ilaç vermemek için bütün doğal mücadele yöntemlerini yaptım ama arılarım varroa sebebiyle söndü. Acaba ben mi birşeyi eksik yaptım yoksa varroa için kimyasal ilaç şart mı?
İyi akşamlar Emre Erol, Varroanın ilk görüldüğü bölge hindistan bölgesidir, arıcılar finans açısından kısıtlı oldukları için kimyasal yollarla varroa mücadelesi yapamadılar ama şimdi arılarında varroa etkili olmuyor ve pek fazla varroa görülmüyor. sebebi ise arıların kimyasallarla direnci düşürülmedi ve varroalar kimyasallara karşı bağışıklık kazanamadılar, arılar da kendileri varroa ile mücadeleyi kendileri geliştirdiler. Ülkemizde ve dünyada varroa ile mücadelede kimyasallar belirli kurumlar tarafından millete şartmış gibi empoze edilmeye çalışılıyor. Aslında kimyasallarla varroa ile mücadele edeninde arısında varroa bitmedi, mücadele etmeyenin de , arada ne fark kaldı. Fakat kimyasallarla mücadele edenlerin arı ürünlerdinde kimyasal atıklar olduğu için insanlara kimyasallı ballar sunuldu. Ballarımızın kalitesi diğer ülkelere göre o kadar üstün olmasına rağmen yapılan kimyasal analiz sonucu ballarımız hep gümrüklerde, kontrollerde takıldı. İhracat yapamaz hale geldik.
yerinde usullerle zamanında etkili bir şekilde yaparsanız sonuç alacağınız düşüncesindeyim.
Kimyasal şart değil, bulunduğumuz ülkede dahi bizim gibi bir çok arıcı varroa mücadelesini doğal yollarla yapmayı tercih ediyor. Açıklamaya sebep olduğunuz için teşekkür ederiz.
@@aricibayraktarkardesler_NL çok teşekkür ediyorum. Sağolun.
Sicak olarak plastiğe temas ettirmek zararli olurmu
Kullanacağınız plastiğin türüne bağlı etkilenebilir. soğumasını beklemeniz daha iyi olur.
Allah razı olsun abim.
sizden de.
Emeğinize sağlık yanlış anlamadıysam 3 şeker 2 su oranında 15 litre serbete 1 litre kekik suyu katıcaz
Mehmet bey aynen belirttiğiniz gibi.
Değerli kardeşlerim sizi tebrik ediyorum
Biz arıcılığı bilmiyoruz sizin sayenizde ARICILIK yapmaya başlayacağız
Ben Rize-Fındıklıda organik sertifikalı ARICILIK yapiyorum ama böyle sizin gibi bir öğretmen edasıyla anlatarak bilgi veriyorsunuz size teşekkür ediyorum
Yanlız benim bu bölgede dağ kekiği vardır bu kekikten sizin yaptığınız işle mi yapsam faydası olurmu
Birde ben bu kekiği demlik te demliyorum ve içiyorum vücüdümün çok yümüşadiğini ve ağrıların kesildiğini görüyörüm
Bu dağ kekiğinin varroaya faydası olur mu şimdiden teşekkür ederim ilginiz için
İltifat ve teveccühünüz için teşekkür ederiz. Siz de anlatış üslubumuzdan fark etmişsiniz, dikkatiniz için de ayrıca teşekkür ederiz. Bir bölgemizde arıcı eğitici ve yetiştiricisi belgesi olan ve temel arıcılık kursları, ana arı yetiştiriciliği kursu, arı ürünlerini üretme ve kullanma kursları veren kardeşleriz. Bilhassa bölgenizdeki kekiği kullanmanız daha iyi netice verecektir. Bir fark ile demleme usulü değil de kaynatma ile kekik suyunu elde ediniz. kaynadıktan sonra kapağını açmadan soğumaya bırakınız, daha iyi sonuç alacaksınızdır. Kolay gelsin.
Oran konusu sekizde bir olması lazım bildiğim kadarıyla Uludağ üniversitesinde bı hocamız öyle açıklamıştı
bilginizi paylaştığınız için teşekkürler, kolay gelsin.
Bende aktardan aldığım kekik suyu var onu kullanabilirmiyim
Eğer tarihi geçmemiş ise kullanabilirsiniz. Teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Usta ben hep veriyorum faydası varmi
Faydası olur, fakat derler ya 'tek taşla duvar örülmez' diğer uygulamaları da buna dahil etmek gerekir, Mesela: erkek arı gözü hasatı, kuluçkasız dönem (yapay oğul), pudra şeker uygulaması, kekik suyu, kekik yağlı karton gibi. kolay gelsin teveccühünüz için teşekkür ederiz.
Kaç defa verilmeli
Kışa hazırlık yapılan beslemeyle 1 defa verilmesi yeterlidir. 15 kilo karışıma 1 litre olarak verilir. kolay gelsin
Teşekür ederim
Slm. Şurubu poşette verirsek etkili olur mu ?
Aleyküm selam, poşetin uygulanışı açısından yemlik ile verilmesini tercih ediyoruz. tercihiniz sizin için uygulanabilirse, siz bilirsiniz.
Abi plastik taban mı yoksa ahşap taban mı daha iyidir tesekkürler
Sayın Pervin Kaya, Plastik tabanlar kolay temizlenebilirlik ve uzun süre dayanıklılık açısından iyidir lakin tabanların hangi tür plastikten yapıldığına dikkat etmek gerekir gıda ürünleri için kullanabilirlik ve gıda ürünlerinin saklanabilirlik durumu nedir? üzerinde kodları bulunur (# 1 PET # 2 HDPE # 4 LDPE # 5 PP gibi), bu kodlar yapımda kullanılan malzemenin ve yapım usulünün güvenli zararlı olup olmadığını gösterir. Bazı Plastik ürünler kanserojen barındırırlar; bunlardan en belirgin olanı östrojen salgılamasıdır ve bu göğüs kanserine ve diğer hastalıklara sebep olabilmektedir. geniş bilgileri internetten de bulabilirsiniz. Bizim tercihimiz hali hazırda ahşap tabanlardır. Açıklamaya vesile olan sorunuz ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
Kekik suyu, yavru çürüklüğüne iyi gelir mi? Uzman bir arıcı şu anda Türkiye'de değişik ve kokusuz bir yavru çürüklüğü salgınından bahsediyor.
Yavru çürüklüğü soğukla ve arının anasıyla ilgili bir durum. bunun bir çok nedeni olabilir, öncelikle bunlara dikkat etmek gerekir. Bir kaçını sıralayacak olursak:
1- Ana arının cinsi: ana arı sağlıksız yumurtalar atarlarsa, arılar bunlara bakım yapmaz ve çürüklük oluşur.
2- Ana arının cinsi: ananın kızları hastalıklı larvaları ve pupaları tespit edemezler ve temizlemezlerse yavru çürüklüğü oluşur.
3- Ana arının cinsi: ana arı eko tipe uygun değilse; soğuk havalarda yani gece gündüz hava sıcaklığının çok farklı olduğu ortamlarda yumurtlamayı kesmez ve devam ederse yumurtalar ve larvalar üşüyüp çürüklüğe sebep olabilir.
4- Ana arının cinsi: ana arı kovandaki arı nüfusunu bilemez, kalabalık olmayan ortamlarda yumurtaya devam eder ve arılarda bu yumurta/-larvaları ısıtamazlarsa çürüklük oluşur.
Bu sebeplerden kaynaklı durumlarda anayı değiştirmenizi tavsiye ederiz.
5- Koloniler arası çerçeve değişimi, hem hastalığın yayılmasına hem de larva ve pupaların üşümesine sebep olabilir.
6- Beslemede kullanılan polenli kek yada yemlerin kullanılması: eğer polenin elde edildiği kolonilerde hastalıklar varsa bu tip uygulamalarla sizin kovanlarınıza da her türlü hastalığın bulaşma riski artar.
7- Teşvik beslemeleri: eğer gereksiz ise ve hijyenik değilse.
8- Koloninin bulunduğu yer: Rüzgar, soğuk alıyorsa, gölgede ise yani yeteri kadar ısınmıyorsa.
9- Bulunduğunuz bölgede atıkların boşaltıldığı alanlar varsa.
daha bir çok sebep sayılabilir.
Anayı değiştirin, gereksiz besleme yapmayın, güneye bakan güneş alan yola uzak, atık alanlarına uzak bir yere arılarınızı koyunuz. Kolay gelsin. Umarım okumuşsunuzdur. Geri dönüşüm olursa sevinirim.
@@aricibayraktarkardesler_NL Sağolun
Sadece kekik suyu olabilrmi
sade kekik suyunu arının alabilmesi için ona çekici gelen bir şey olması gerekir, bunun için şerbet kullanıyoruz, ikinci olarakta kış stoğunu bu kombine ile yaparsa kovan içerisinde uzun süren bir kekik kokusu oluşacaktır, o da varroa ya uzun süre etkili olacaktır.
Kaynama süresi ne kadar.
Nida Bey, Söylemeyi düşünüyorduk ama belirtmeyi unutmuşuz, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatıp 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Açıklamaya vesile olduğunuz için teşekkür ederiz.
1 litre suya kaç gram kuru kekik koyacaz
Videonun 3.25 dakikasında bu konu hakkında bilgi verilmektedir. Teveccühünüz için teşekkürler.
doz aşımında açık larvalar petek'ten dıaş atılıyor. yaşadım paylaşmak istedim.
Tecrübenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Selam aleyküm ari satiyormusunuz Fransaya
Aleyküm selam. Halil Bey, Avrupa içinde kargoların el verdiği ölçüde satışımız oluyor. Paket arı, koloni arı, ana arı satışlarımız haziran başı itibariyle başlamaktadır. Hollanda içi koloni satışları nisanda başlamaktadır.
@@aricibayraktarkardesler_NL tesekkur ederim bilgileriniz icin ben siparis etmeyi isterim nasil size ulasabilirim
Bize iletişim bilgilerinizi verirseniz sizinle irtibata geçeriz. Buradan yorumlara yazacağınız iletişim bilgileri sadece bizler tarafından görülür,
Me gustaría que tuvieran una tradición al español
thank you
👍
cok guzel bizim yaylalarin kekigi
Evet bizim yaylaların kekiği. :)
@@aricibayraktarkardesler_NL o holandali adina pofof diyen hirsizlar bubdan 50 yil once bizim yaylalara gelip sozum ona filorayi incelemeye gelmis han gi ciceklerden ilac olurmus dogadan cicekleri kekik lerin cicek soganlarini calip gittiler o zamamnin chapesi yaslilar bunlar cicek soganl!arini caliyor diye kovdular hukumet yanlarina jandarma vererek daglarimizin bitkilerini caldirdi yasli larada gozdagi verdi bizim bitkiler simdi hollandanin alman yanin ingilizin isgrayilin bahcelerini dogasini suslluyor ben bir Rizeuliyim dagimin kekigini hollandanin bahcesinde gorunce icim aciyor
Samimiyetiniz ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Bizim düşüncemiz de her ürün kendi doğasında daha güzeldir. Kendi floramız ve kendi arı ırklarımızda olduğu gibi. Bununla birlikte ürünlerimizin yada genel manada varlıklarımızın korunmaya ve ıshala ihtiyacı var. Bizim yaylanın kekiği derken, ülke hepimizin olduğu gibi dünyada artık hepimizin oldu. Dert hepimizin derdi.
Kekik yağı ile varroa mücadelesini bekliyoruz
Yakında paylaşacağız. Takibiniz için Teşekkürler.
Arıcı arkadaşlar ben kendimce varova ya şöyle çözüm buldum , 100 gr kuru kekik , 100 gr kuru nane 50 gr kuru biberiye iyice harman ettim , bu karışım 10 kovan arı için yaklaşık 2 sene yetecektir , yaklaşık 500 ml sıcak su ya 5 çay kaşığı bu karışımdan atıp demliyorum , karışımın suyunu süzüp yarısını 5 litre şerbete katıyorum , kalan yarısının içine 1 tane limon sıkıyorum ve1 çay bardağı şeker döküp iyice eritiyorum , içinde hiç tanecik olmamalı , gerekirse süzülmeli , bu karışım sprey yada fıs fıs denilen kabın içine koyup bütün çıtaların yüzeyine 3 fıs halinde sıkılmalı , ben iki sene dir bu uygulamayı kendim yapıyorum , özellikle bu sene 10 kovan arılarımın üzerinde 1 tane bile varova görmedim , extradan arılar ın sağlık durumları da çok iyi , nösema , yavru çürüklüğü , varova , hepsine karşı kovanın direncini ve bağışıklığını yükseltmiş oldum , neticede hiç kimyasal yok , doğal organik mücadele , bütün arıcı arkadaşlara tavsiye ederim
Uygulamanızı bizimle ve takipçilerimizle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Kolay gelsin, bereketli olsun.
@@aricibayraktarkardesler_NL faydasını gördüğüm bir uygulamayı tüm arıcı arkadaşlarımla paylaşmak istedim , ayrıca kanalınızı severek takip ediyor ve çok faydalı buluyorum , sizlere başarılar dilerim , hoşçakalın
Kuru biberiye nerden bulabiliriz
@@zaferyoleri6605 kuru derken taze olmasın demek istedim , demleneceği için , ayrıca bütün baharatçılarda bulabilirsiniz
Bütün çıtaların tek tek yüzeylerine 3 fıs sıkmak epey zahmetli bir iş. Bunu ne sıklıkla yapıyorsunuz?
👍...
Teşekkürler Demir Bey
Sade kekik olmuyormu
Sade kekiği vermeyi denemedik. Deneyip iyi netice aldığımız uygulamaları sizlerle paylaşıyoruz. Kolay gelsin.
Anlamadığım bu beyenmiyen kişi nesini beyenmedi bu paylaşımın🙄
Paylaşımlarımız herkes beğenmeye bilir. isteriz ki beğenmeyen arkadaşlar yorumlar bölümünde beğenmedikleri yada yanlış olanları belirtseler de biz de ona göre yanlışlarımızı düzeltsek, bu arkadaşlarımızın varsa fikirlerinden istifade etsek. Tepkiniz için teşekkür ederiz.
Olmaz kardeşim olmaz, kekikle okaliptusla nane ile varroa dokuluyorsa, kovan varroadan kaynıyor demektir. Kıştan çıkmaz o arılar, sağ çıkanlar da çok zayıf çıkar.
Uyarılarınız için teşekkür ve saygılarımızı sunarız.
Emeğinize sağlık
Teşekkürler Haydar Bey
👍
👍