גו אלון יודע מי האמריקאים שמתוכננת תקיפת פתע של המיצרים שמה שהוא לא מבין שזו תוכנית פרטית של קיסינגר ודיין שמחליטים לסייע למעצמה אירופאית ליפתוח את תעלת סואץ לשיט הניסיון שלו לברר אם בישראל יודעים על מזימה גורמת לרציחתו ולהשתקתו
אני צופה בזה בסוף ספטמבר 23. בימים אלה יש סדרה בכאן 11 על טייסת הפנטומים. הסדרה מחזקת אחד לאחד את מה שאורי בר יוסף הנהדר אומר. כמובן שהם לא אומרים את זה בסדרה, אבל חיל האוויר במלחמה הזו הפקיר את צה"ל!! הפקרה מתוך פחד על ברזל ואנשים עם דם כחול. בני פלד יודע שמאות לוחמים נופלים בגלל אי סיוע!! אבל מטוסויו חשובים יותר. זמר, מפקד טייסת "האחת" חוזר מארה"ב ונכנס להלם קרב בדיוק כמו רבין. יופי של ספר והרצאה. ככה מעבירים ביקורת עניינית אקדמית - לתשומת ליבו של אורי מילשטיין.
כמה שטויות בתשובה אחת. חיל אויר נלחם בתנאים לא הגיוניים. לדוגמא : הייתי בהרצאה של בני פלד ומוסא פלד. מוסא פלד אמר כמו שכתבת. בני פלד שאל אותו, אתם ירדתם לסיני מהבקעה בלי מפות של סיני . ידעתם איפה אתם נמצאים ? קראתם שנבוא להפציץ ! אבל את מי בדיוק, לא ידעתם לתת מיקום. מוסא פלד הודה שזה נכון
לפי מה ששומעים בניתוח התיפקוד של חיל האוויר לסמוך על חיל האווויר שלנו יש בזהיאות ובערבון מוגבל. חיל הכי מושקע לכאורה לא מהווה עוגן לאומי בקונספציה בטחונית. אז נשאלת השאלה: במצבי קיצון שהוא הכי נחוץ האם ניתן בכלל להסתמך עליו? עושה רושם שהוא מהווה איזו זרוע אוטונומית שנותנת שירותי הגנה למדינה. מרגיש כקבלן ביצועים בתחומו. אז לא לקחת אןתו בחשבון? את קיומו? יתכן מצב שמפקד חיל האוויר כדוגמת בני םלד יצהיר שאין לו אפשרות להעניק שירותים שלו. אם כך נב הטא העוגן הבטחוני שלנו? למעשה אין לנו אותו? אס מה שוונ כל הצה"ל שלנו? אם בנסיבות לחץ כגון זה הוא ירוץ לחתום על כניעה ותבוסה?
כולם גאונים על הכורסא ועושים מלחמות מוצלחות. נראה אותך שיורים עליך יושב ומנתח כל כך יפה את המצב . חיל אויר כמו כל צה"ל ומדינת ישראל, נלחם מנחיתות עד להצלחה מדהימה.
מלחמה לא מנתחים מכסא הטייס. בניית כוח טקטי-אסטרטגי כגון חיל אוויר לוקחת שנים. אם מתברר שהיו כשלים בבניית הכוח או הפעלתו, חשוב לנתח אותם למען לא יחזרו בעתיד. הימנעות ממעשה זה עלולה לעלות בתבוסה במלחמה הבאה.
המסר של פרופ' בר יוסף הוא שחיל האוויר מטפל בעצמו וביעדים שהוא לחושב שהם חשובים. הסיפור של ההצלחה בערצב 19 ושינוי החימוש לא מצביע בבירור כל כך שחיל האוויר שינה את דרכו
@@strategicanalysisofegypt7786 חושש שזאת התייחסות רחבה מדי הכוללת הנחות ביחס לתרבות ארגונית של חיל האויר של היום (שכנראה גם היום רחוקה מהרצוי). בהתייחס לספר של פרופ' בר יוסף שקראתיו בתשומת לב: חולשת ניהול המערכה התחלקה במנות נדיבות החל מהדרג המדיני דרך המטכ"ל, עובדה שתרמה ל"עצמאות הניהולית" שיצרה תוצאות שליליות של האלופים פלד, גורדיש ואחרים. אין לי כוונה לרמוז שהיום המצב יותר טוב כאשר האתגרים, בטח לא פחתו.
אלכס, האם ראית סדרת הווידאו של Марк Солонин המוקדשת למלחמות ישראל? למלחמת יום כיפור יש שם נדמה לי 5 וידאו. לדעתי הוא ירד ממש לעומק העניין במה שקרה בכלל ולח"א בפרט. כל כך חשוב איכשהו לצייד את הווידאו שלו בכתוביות בעברית. זה היה מוסיף המון ידע והבנה.
מעניין, אבל לא שמעתי עד עכשיו שום דבר חדש שלא ידעתי. מלחמת יום כיפור היא (בהפרש גדול) המלחמה הנחקרת ביותר בישראל. לטעמי האובססיה לניתוח המלחמה בכל חודש תשרי כבר די מיצתה את עצמה. כידוע, אחת הבעיות שלנו במלחמת יום כיפור הייתה הבעייה הקלאסית של הניסיון להילחם עוד פעם את המלחמה הקודמת. ההתעסקות היתרה במלחמת יום כיפור עלולה לגרום לנו להילחם היום עוד פעם את המלחמה הקודמת למלחמה הקודמת למלחמה הקודמת...
@@יוסףיפה-ח1ד הייתי בן 9 וגרתי בקיבוץ בעמק הירדן. אני זוכר את עצמי יושב עם האחים שלי בשבת אחרי הצהריים, בדירה שלנו ליד החלון, משקיפים על רמת הגולן, מחפשים סימני מלחמה ומספרים בדיחות. אותו לילה ישנו במקלט, מה שמבחינתנו הייתה חזרה לשגרה של עד 71 (ספטמבר השחור). בדיעבד, באותן שעות הכוחות הסורים נעצרו אולי 25 ק"מ מאיתנו. כמובן שבתור ילדי מקלטים שגדלו על הגבול הירדני/סורי היינו רגילים ומתורגלים.
@@NeriKafkafi לאחר האופוריה של תוצאות מלחמת 67 ( הייתי כמעט בן 11 ודי מהר הבנתי מה קרה בה) מלחמת 73 היא סוג של טראומה לאומית ואחריה גם התחיל לצמוח הפשיזם הדתי לאומני . אמנם בעמק הירדן אצלכם הייתה סוג של מלחמת התשה כבר מ1967. את רוב גיוסי המילואים של יחידת השיריון שלנו מ1977 עד 1982 עשינו בפטרולים בגזרת חטיבת צמח מאל-חמה עד מדרום לכפר רופין (נחל בזק) .
הרצאה ממש מעניינת. כמה הערות - בטכנולוגיה של 73 מול צבא מלא בכלי נ"מ, לא היתה לחיל האויר יכולת לתת סיוע קרקעי אפקטיבי בלי אבידות גדולות. הערה שניה, תעלת סואץ היא לא התעלה האנגלית. מבצע הצליחה של המצרים היה יחסית קל מאחר וכמעט לא ירו עליהם בשל מיעוט הכוחות שלנו. שלנו היה יותר קשה בשל ההתנגדות המצרית.
הכוחות שבחזית היו מוגנים בנמ מאסיבי. אבל !!! חיל האוויר היה יכול להפליא מכותיו בעורף אהך הוא כלל לא התאמן לקראת זאת וכמובן שמחוץ לתקיפות חסרות תועלת על שדות תעופה הוא לא עשה מאומה
@@strategicanalysisofegypt7786 נכון. לא צריך להיות גאון גדול ואיש חיל האויר כדי להבין שח״א נכשל כישלון מחפיר במלחמת יוה״כ. אבד 102 מטוסים ואנשי צוות אוויר רבים ולא תרם כמעט כלום לניצחון. את הטנקים הסוריים בעמק הבכא עצרו הטנקים של קהלני ולא מטוסי ח״א! הסיבה: הוא פשוט לא התכונן למלחמה. עסק במסיבות אחרי האופוריה של ששת הימים. להבדיל: למבצעי מוקד וערצב19 הוא התכונן שנים כהלכה והתוצאות היו בהתאם. היה עליו להביא בחשבון את סוללות הטק״א ולהכין תורת לחימה מותאמת. הוא לא עשה זאת ונכשל!
Please keep videos short or edit a full version and, in addition, a "light", short, summarized, “to the point” version. Unfortunately not all of us have the time and patience to sit and watch a 2hr video but nevertheless, we are still interested to hear the main points. I think 20min clips are the Goldilocks length to most busy people.
@@dalialovesdoggies4361 לחלק מאיתנו יש חיים ואין לנו את הפריווילגיה לשבת ולראות שעתיים של זייוני שכל. לכן אמרתי, במקביל לווידאו הארוך, לערוך גרסה קצרה ומתומצתת. לא צריך לצלוב אותי ולהיות אגרסיבי.
הניתוח של בן יוסף לגבי היתנהלות חיל אויר נכון הוא לא מיתיחס לבעיה מיבנית שבה חיל האויר הוא צבא הזר הכי ידידותי לצהל ולא זרוע האויר של צהל חבל שהוא לא מבין את נושא הקונספירציה דיין וקיסנגר מעונינים בהישתלטות מיצרית על התעלה דבר שלדעתם יגרום לפתיחת התעלה לשיט על סמך הבטחה של סאדאת
תוספת: קניתי את הספר של בר-יוסף וקראתי במהלך החג, אז מבחינה זו הוידאו השיג את מטרתו... לבן-יוסף יש כמובן הרבה ביקורת על ח"א של המלחמה. רובה מוצדקת אבל מרגישה כמו להכות סוס מת (מזמן...). הביקורת הכי חוזרת על עצמה בספר זה שח"א במלחמה נכשל בסיוע לכוחות הקרקע. זה עקרונית נכון, רק שחסר ההקשר. ההקשר הוא שאף חיל אויר בעולם, מאז המצאת המטוס, לא פתר את בעיית הסיוע "מתחת לעננים". מטוסים פשוט לא מתאימים למשימה הזו: הם מהירים מדי, פגיעים מדי בגובה נמוך, ויקרים מדי. אחרי המלחמה חשבו שאולי מסוקי קרב יפתרו את הבעיה הזו, אבל הסתבר שלא. היום אולי יש מי שפותר אותה עם כטב"מים, אבל אם כן אז הוא לא מספר לאף-אחד. ביקורת נוספת היא שההתעסקות הרבה בהפצצת שדות תעופה היתה כושלת וגם מיותרת, כי חילות האויר הערבים ממילא לא המריאו. נניח, אבל זה בתכלס לטובת ח"א. אמנם הוא לא סייע לכוחות הקרקע, אבל מצד שני מנע מחילות האויר הערבים לסייע לכוחות הקרקע שלהם. נניח שזה לא בזכות הפצצת שדות תעופה, אלא בגלל שהם פחדו שח"א ישמיד אותם באויר. בכל מקרה, זה נקודה לטובת ח"א, לא נגדו.
הטיעון שלך בנושא חוסר היעילות והעלות הגבוהה בסיוע קרוב לכוחות היבשה ראויה לבחינה מעמיקה. יתרונו הבלעדי של חיל האוויר (למעט טילים ארוכי טווח) הוא ביכולתו לפעול בעומק שטחו של האויב ולגרום לנזקים שיפגעו בניהול המערכה בחזית. חיל האוויר אכן פעל בעומק שטחו של האויב אך בחר להתמקד בתקיפת שדות התעופה. השגיאה שלו, שגם לאחר הכישלון בתקיפות מאסיביות בימים הראשונים של המלחמה, הוא המשיך לדבוק בכך ולא בחן אופציות אחרות של תקיפות עומק. לו היה עושה כן יתכן שתרומתו למלחמה היה גדלה בצורה משמעותית. מציע שתאזין ותקרא הרצאות ומאמרים שלי העוסקים בתקיפת מטרות אסטרטגיות במלחמת יום הכיפורים
@@strategicanalysisofegypt7786 תודה. בר יוסף דווקא עוסק בספר בתקיפות העומק בסוריה (המטכ"ל, תחנת הכוח, בתי הזיקוק) ולא מתפעל מהן, בלשון המעטה. הטראק רקורד ההיסטורי של הפצצות עומק בקיצור מלחמות ארוכות הוא איום ונורא. חוץ משתי הפצצות האטומיות על יפן, אבל זו פריבילגיה שרק האמריקאים יכלו להרשות לעצמם, רק פעם אחת. ואפילו במקרה זה, יש טענה שהיפנים נכנעו יותר בגלל ההצטרפות של ברה"מ למלחמה, ולא הפצצות האטומיות.
צריך להבין שגנרל גרמני שהיו מציעים לו ליפתור בעיות של טקא בעזרת מטוסים הוא היה שואל זה לא מסוכן למטוסים אם זה מסוכן אז תימצאו פיתרון אחר ואם זה לא מסוכן אז הניחו לטקא לא צריך לטפל בו זה היגיון גרמני
פשוט מאוד , הבטיחו לאמריקאים לא להגיב גם אם תפרוץ מלחמה בלי אישור מארה"ב. צהל היה משותק 8 שעות ולא הגיבו בכלל , לא באויר , גם תותחנים לא הגיבו. נתנו למיצרים ולסורים להיכנס בכוונה לתוך שטח ישראל.
יש לא מעט אינדיקציות, כולל תוצאות של תרגילים בינלאומיים משותפים, שטייסי חיל האויר היו והינם מן הטייסים הטובים בעולם. הבעייה היא שאפילו להיות הטייס הטוב בעולם לא עוזר לך הרבה כשאתה טס בלי אמצעים מתאימים מעל איזור מוכה טילי נ"מ ונשק נ"מ יעיל אחר. כפי שהטייסים הרוסים מגלים היום בשמי אוקראינה...
On the contrary. Had the IAF been allowed to carry out תגר and דוגמן, it wouldn't have to operate in a missile-saturated environment and thus could offer much better protection of the IDF land forces.
חבל שאתה לא שומע ומגיב כלאחר יד. כשתשמע את ההרצאה יתברר לך שחיל האוויר, למרות הטילים, ביצע אלפי תקיפות במצרים. מה עוד שלא כל האזורים במצרים היו מוגנים בטילים.
חיל האויר הישראלי עשה עבודה טובה מאוד וקשה למרות טילי סאם 6 שעשו שמות והפילו הרבה מטוסים טוב שלא עשו את תגר במצריים כי אז כל חיל האויר היה נישחק לא דוגמו 5 ולא תגר.. רק ערצב 19 בלבנון מחץ את טילי סאם 6
הרצאה מאוד מעניינת וגם המראיינים שואלים שאלות טובות.
תודה
פשוט מצויין
תודה רבה על הדיון המרתק.
מצוין. הגיע הזמן לרענן את ההסתכלות על הגוף ששואב חלק כל כך גדול ממשאבי המדינה.
המפלגות החרדיות והמשיחיות הן הנהנות העיקריות מתקציבי ומישרות המדחנה. כמובן רק כך מדינת ישראל מוגנת ובטוחה כי יהוה איתנו.
בלעדיו אין לנו צבא ואין לנו מדינה חיל האויר 90 אחוז מעוצמתו ומכוחו של צהל מגן על המדינה וגם עליך
מרתק ביותר
בנוגע להחלפת החימוש ההמונית בתחילת המלחמה,
במלחמה הבאה עם הטילים המדוייקים של חיזבאללה, באמת נישאר בלי חיל אוויר
מרתק!
כיצד הצליח סדאת לעבוד על ישראל - סא"ל שמעון מנדס
ua-cam.com/video/by-nM7ZYqpk/v-deo.html
המרגל אשרף מרואן - סוגיית כפילותו וכשלים בהפעלתו
ua-cam.com/video/L7xZagrkck0/v-deo.html
למה אין מחקר על בתיפקוד של בני פלד עוד לפני המלחמה ? שלדעתי היה גרוע עוד לפני
בוא - תתכבד ותצלם פרק בנושא, משהו רציני ומקיף ולא השמצה סתמית בחצי תגובה.
ד"ר סמיון גולדין -מלחמה ושלום כגורם בהיסטוריה רוסית
ua-cam.com/video/z-gGz9CCPVA/v-deo.html
היה מצויין
מה לגבי אי תקיפת חיל המשלוח העיראקי?
מה ידע ג'ו אלון שבגלל זה נרצח ?
גו אלון יודע מי האמריקאים שמתוכננת תקיפת פתע של המיצרים שמה שהוא לא מבין שזו תוכנית פרטית של קיסינגר ודיין שמחליטים לסייע למעצמה אירופאית ליפתוח את תעלת סואץ לשיט הניסיון שלו לברר אם בישראל יודעים על מזימה גורמת לרציחתו ולהשתקתו
ידע על הדיל שניתן להם ניצחון קטן תמורת שלום מלא. זה אומר הקרבה של מאות חיילים. בפועל הוקרבו 2600 הי"ד.
אני צופה בזה בסוף ספטמבר 23. בימים אלה יש סדרה בכאן 11 על טייסת הפנטומים. הסדרה מחזקת אחד לאחד את מה שאורי בר יוסף הנהדר אומר. כמובן שהם לא אומרים את זה בסדרה, אבל חיל האוויר במלחמה הזו הפקיר את צה"ל!! הפקרה מתוך פחד על ברזל ואנשים עם דם כחול. בני פלד יודע שמאות לוחמים נופלים בגלל אי סיוע!! אבל מטוסויו חשובים יותר. זמר, מפקד טייסת "האחת" חוזר מארה"ב ונכנס להלם קרב בדיוק כמו רבין. יופי של ספר והרצאה. ככה מעבירים ביקורת עניינית אקדמית - לתשומת ליבו של אורי מילשטיין.
אני ראיתי את הסדרה של כאן11. עשו עבודה יפה
כמה שטויות בתשובה אחת. חיל אויר נלחם בתנאים לא הגיוניים.
לדוגמא : הייתי בהרצאה של בני פלד ומוסא פלד. מוסא פלד אמר כמו שכתבת. בני פלד שאל אותו, אתם ירדתם לסיני מהבקעה בלי מפות של סיני . ידעתם איפה אתם נמצאים ? קראתם שנבוא להפציץ ! אבל את מי בדיוק, לא ידעתם לתת מיקום. מוסא פלד הודה שזה נכון
ההתעצמות המצרית חלק א
ua-cam.com/video/8yNzH2XXIss/v-deo.html
האם לפנטום לא היו בעיות בקרבות אוויר? האם לדגמים בישראל היה תותח וולקן (אחרי 1959)?
עבודת המודיעין במבצע אנטבה
ua-cam.com/video/L2ON_I-DGb0/v-deo.html
לפי מה ששומעים
בניתוח התיפקוד של חיל האוויר לסמוך
על חיל האווויר שלנו
יש בזהיאות ובערבון מוגבל.
חיל הכי מושקע לכאורה לא מהווה עוגן
לאומי בקונספציה בטחונית.
אז נשאלת השאלה: במצבי קיצון שהוא הכי נחוץ האם ניתן בכלל להסתמך עליו?
עושה רושם שהוא מהווה איזו זרוע אוטונומית שנותנת שירותי הגנה למדינה.
מרגיש כקבלן ביצועים
בתחומו.
אז לא לקחת אןתו בחשבון?
את קיומו?
יתכן מצב שמפקד חיל האוויר כדוגמת בני םלד יצהיר שאין לו אפשרות להעניק שירותים שלו.
אם כך נב הטא העוגן הבטחוני שלנו?
למעשה אין לנו אותו?
אס מה שוונ כל הצה"ל
שלנו?
אם בנסיבות לחץ כגון זה הוא ירוץ לחתום על כניעה ותבוסה?
כולם גאונים על הכורסא ועושים מלחמות מוצלחות.
נראה אותך שיורים עליך יושב ומנתח כל כך יפה את המצב . חיל אויר כמו כל צה"ל ומדינת ישראל, נלחם מנחיתות עד להצלחה מדהימה.
מלחמה לא מנתחים מכסא הטייס.
בניית כוח טקטי-אסטרטגי כגון חיל אוויר לוקחת שנים.
אם מתברר שהיו כשלים בבניית הכוח או הפעלתו, חשוב לנתח אותם למען לא יחזרו בעתיד.
הימנעות ממעשה זה עלולה לעלות בתבוסה במלחמה הבאה.
בנושא התמדדות מול הטק"א חיל האויר הפיק לקח שהניב את ערצב 19. חיל האויר גם השקיע באמצעים ותו"ל להחליף את "הפצצות הקלע" - היינו תקיפה מנגד.
המסר של פרופ' בר יוסף הוא שחיל האוויר מטפל בעצמו וביעדים שהוא לחושב שהם חשובים. הסיפור של ההצלחה בערצב 19 ושינוי החימוש לא מצביע בבירור כל כך שחיל האוויר שינה את דרכו
@@strategicanalysisofegypt7786 חושש שזאת התייחסות רחבה מדי הכוללת הנחות ביחס לתרבות ארגונית של חיל האויר של היום (שכנראה גם היום רחוקה מהרצוי). בהתייחס לספר של פרופ' בר יוסף שקראתיו בתשומת לב: חולשת ניהול המערכה התחלקה במנות נדיבות החל מהדרג המדיני דרך המטכ"ל, עובדה שתרמה ל"עצמאות הניהולית" שיצרה תוצאות שליליות של האלופים פלד, גורדיש ואחרים. אין לי כוונה לרמוז שהיום המצב יותר טוב כאשר האתגרים, בטח לא פחתו.
אלכס,
האם ראית סדרת הווידאו של Марк Солонин המוקדשת למלחמות ישראל?
למלחמת יום כיפור יש שם נדמה לי 5 וידאו. לדעתי הוא ירד ממש לעומק העניין במה שקרה בכלל ולח"א בפרט.
כל כך חשוב איכשהו לצייד את הווידאו שלו בכתוביות בעברית. זה היה מוסיף המון ידע והבנה.
מעניין, אבל לא שמעתי עד עכשיו שום דבר חדש שלא ידעתי.
מלחמת יום כיפור היא (בהפרש גדול) המלחמה הנחקרת ביותר בישראל. לטעמי האובססיה לניתוח המלחמה בכל חודש תשרי כבר די מיצתה את עצמה. כידוע, אחת הבעיות שלנו במלחמת יום כיפור הייתה הבעייה הקלאסית של הניסיון להילחם עוד פעם את המלחמה הקודמת. ההתעסקות היתרה במלחמת יום כיפור עלולה לגרום לנו להילחם היום עוד פעם את המלחמה הקודמת למלחמה הקודמת למלחמה הקודמת...
Neri
באיזה גיל היית באוקטובר 73 ?
עבורי אז תלמיד כיתה י''ב זה היה שוק כמעט נקודת שבירה למרות שטרם הייתי חייל
@@יוסףיפה-ח1ד הייתי בן 9 וגרתי בקיבוץ בעמק הירדן. אני זוכר את עצמי יושב עם האחים שלי בשבת אחרי הצהריים, בדירה שלנו ליד החלון, משקיפים על רמת הגולן, מחפשים סימני מלחמה ומספרים בדיחות.
אותו לילה ישנו במקלט, מה שמבחינתנו הייתה חזרה לשגרה של עד 71 (ספטמבר השחור). בדיעבד, באותן שעות הכוחות הסורים נעצרו אולי 25 ק"מ מאיתנו.
כמובן שבתור ילדי מקלטים שגדלו על הגבול הירדני/סורי היינו רגילים ומתורגלים.
@@NeriKafkafi לאחר האופוריה של תוצאות מלחמת 67 ( הייתי כמעט בן 11 ודי מהר הבנתי מה קרה בה) מלחמת 73 היא סוג של טראומה לאומית ואחריה גם התחיל לצמוח הפשיזם הדתי לאומני .
אמנם בעמק הירדן אצלכם הייתה סוג של מלחמת התשה כבר מ1967.
את רוב גיוסי המילואים של יחידת השיריון שלנו מ1977 עד 1982 עשינו בפטרולים בגזרת חטיבת צמח מאל-חמה עד מדרום לכפר רופין (נחל בזק) .
לאוזניי כהדיוט, השאלות והנתונים הנשמעים קצת חושפים לא לטובת הביטחון.
הרצאה ממש מעניינת. כמה הערות - בטכנולוגיה של 73 מול צבא מלא בכלי נ"מ, לא היתה לחיל האויר יכולת לתת סיוע קרקעי אפקטיבי בלי אבידות גדולות.
הערה שניה, תעלת סואץ היא לא התעלה האנגלית. מבצע הצליחה של המצרים היה יחסית קל מאחר וכמעט לא ירו עליהם בשל מיעוט הכוחות שלנו. שלנו היה יותר קשה בשל ההתנגדות המצרית.
זהירות. הפרופסור עוין את ההתישבות ביהודה ושומרון.
הכוחות שבחזית היו מוגנים בנמ מאסיבי. אבל !!! חיל האוויר היה יכול להפליא מכותיו בעורף אהך הוא כלל לא התאמן לקראת זאת וכמובן שמחוץ לתקיפות חסרות תועלת על שדות תעופה הוא לא עשה מאומה
@@strategicanalysisofegypt7786 נכון. לא צריך להיות גאון גדול ואיש חיל האויר כדי להבין שח״א נכשל כישלון מחפיר במלחמת יוה״כ. אבד 102 מטוסים ואנשי צוות אוויר רבים ולא תרם כמעט כלום לניצחון. את הטנקים הסוריים בעמק הבכא עצרו הטנקים של קהלני ולא מטוסי ח״א! הסיבה: הוא פשוט לא התכונן למלחמה. עסק במסיבות אחרי האופוריה של ששת הימים. להבדיל: למבצעי מוקד וערצב19 הוא התכונן שנים כהלכה והתוצאות היו בהתאם. היה עליו להביא בחשבון את סוללות הטק״א ולהכין תורת לחימה מותאמת. הוא לא עשה זאת ונכשל!
Please keep videos short or edit a full version and, in addition, a "light", short, summarized, “to the point” version. Unfortunately not all of us have the time and patience to sit and watch a 2hr video but nevertheless, we are still interested to hear the main points. I think 20min clips are the Goldilocks length to most busy people.
Nooo. Keep it long. Plzzzz.
אל תבלבל במוח Sam Bonlowski
אל תבלבל במוח
@@בריגרין please pay attention to what I say: “a light version IN addition, to the full 10 hours or so version. For those of us that also have a life.
@@dalialovesdoggies4361 לחלק מאיתנו יש חיים ואין לנו את הפריווילגיה לשבת ולראות שעתיים של זייוני שכל. לכן אמרתי, במקביל לווידאו הארוך, לערוך גרסה קצרה ומתומצתת. לא צריך לצלוב אותי ולהיות אגרסיבי.
הניתוח של בן יוסף לגבי היתנהלות חיל אויר נכון הוא לא מיתיחס לבעיה מיבנית שבה חיל האויר הוא צבא הזר הכי ידידותי לצהל ולא זרוע האויר של צהל חבל שהוא לא מבין את נושא הקונספירציה דיין וקיסנגר מעונינים בהישתלטות מיצרית על התעלה דבר שלדעתם יגרום לפתיחת התעלה לשיט על סמך הבטחה של סאדאת
מנחם בר
האם היית הזבוב או היתוש ליד אוזנו של קיסינג'ר ?
הכוונה היא ליעף חתף. כניסה נמוכה, הטלת פצצות שמכוח האינרציה עושות מסלול סמי בליסטי.
טילי סאם 6 עשו שמות בחיל האויר הישראלי נ.מ. סוביטי הפיל את הפנטום...
תוספת: קניתי את הספר של בר-יוסף וקראתי במהלך החג, אז מבחינה זו הוידאו השיג את מטרתו...
לבן-יוסף יש כמובן הרבה ביקורת על ח"א של המלחמה. רובה מוצדקת אבל מרגישה כמו להכות סוס מת (מזמן...).
הביקורת הכי חוזרת על עצמה בספר זה שח"א במלחמה נכשל בסיוע לכוחות הקרקע. זה עקרונית נכון, רק שחסר ההקשר. ההקשר הוא שאף חיל אויר בעולם, מאז המצאת המטוס, לא פתר את בעיית הסיוע "מתחת לעננים". מטוסים פשוט לא מתאימים למשימה הזו: הם מהירים מדי, פגיעים מדי בגובה נמוך, ויקרים מדי. אחרי המלחמה חשבו שאולי מסוקי קרב יפתרו את הבעיה הזו, אבל הסתבר שלא. היום אולי יש מי שפותר אותה עם כטב"מים, אבל אם כן אז הוא לא מספר לאף-אחד.
ביקורת נוספת היא שההתעסקות הרבה בהפצצת שדות תעופה היתה כושלת וגם מיותרת, כי חילות האויר הערבים ממילא לא המריאו. נניח, אבל זה בתכלס לטובת ח"א. אמנם הוא לא סייע לכוחות הקרקע, אבל מצד שני מנע מחילות האויר הערבים לסייע לכוחות הקרקע שלהם. נניח שזה לא בזכות הפצצת שדות תעופה, אלא בגלל שהם פחדו שח"א ישמיד אותם באויר. בכל מקרה, זה נקודה לטובת ח"א, לא נגדו.
הטיעון שלך בנושא חוסר היעילות והעלות הגבוהה בסיוע קרוב לכוחות היבשה ראויה לבחינה מעמיקה. יתרונו הבלעדי של חיל האוויר (למעט טילים ארוכי טווח) הוא ביכולתו לפעול בעומק שטחו של האויב ולגרום לנזקים שיפגעו בניהול המערכה בחזית. חיל האוויר אכן פעל בעומק שטחו של האויב אך בחר להתמקד בתקיפת שדות התעופה. השגיאה שלו, שגם לאחר הכישלון בתקיפות מאסיביות בימים הראשונים של המלחמה, הוא המשיך לדבוק בכך ולא בחן אופציות אחרות של תקיפות עומק. לו היה עושה כן יתכן שתרומתו למלחמה היה גדלה בצורה משמעותית. מציע שתאזין ותקרא הרצאות ומאמרים שלי העוסקים בתקיפת מטרות אסטרטגיות במלחמת יום הכיפורים
@@strategicanalysisofegypt7786 תודה. בר יוסף דווקא עוסק בספר בתקיפות העומק בסוריה (המטכ"ל, תחנת הכוח, בתי הזיקוק) ולא מתפעל מהן, בלשון המעטה.
הטראק רקורד ההיסטורי של הפצצות עומק בקיצור מלחמות ארוכות הוא איום ונורא. חוץ משתי הפצצות האטומיות על יפן, אבל זו פריבילגיה שרק האמריקאים יכלו להרשות לעצמם, רק פעם אחת. ואפילו במקרה זה, יש טענה שהיפנים נכנעו יותר בגלל ההצטרפות של ברה"מ למלחמה, ולא הפצצות האטומיות.
צריך להבין שגנרל גרמני שהיו מציעים לו ליפתור בעיות של טקא בעזרת מטוסים הוא היה שואל זה לא מסוכן למטוסים אם זה מסוכן אז תימצאו פיתרון אחר ואם זה לא מסוכן אז הניחו לטקא לא צריך לטפל בו זה היגיון גרמני
פשוט מאוד , הבטיחו לאמריקאים לא להגיב גם אם תפרוץ מלחמה בלי אישור מארה"ב. צהל היה משותק 8 שעות ולא הגיבו בכלל , לא באויר , גם תותחנים לא הגיבו. נתנו למיצרים ולסורים להיכנס בכוונה לתוך שטח ישראל.
קצת צניעות לא הטייסים הטובים בעולםש
יש לא מעט אינדיקציות, כולל תוצאות של תרגילים בינלאומיים משותפים, שטייסי חיל האויר היו והינם מן הטייסים הטובים בעולם. הבעייה היא שאפילו להיות הטייס הטוב בעולם לא עוזר לך הרבה כשאתה טס בלי אמצעים מתאימים מעל איזור מוכה טילי נ"מ ונשק נ"מ יעיל אחר. כפי שהטייסים הרוסים מגלים היום בשמי אוקראינה...
נכון יש טייסים טובים טפחות טובים הכל לפי הפעמון של גאוס
@@daveross6506 מדובר על רמה לאומית לא אישית ישראל לא מעצמת על כמו אמריקה עם 5000 מטוסים 11 נושאי מטוסים
לא השתכנעתי .
יותר מדי פוזיציה להרגשתי
מצטער שלא השתכנעת - אנחנו נאלץ להוריד את הסרטון ולהקליט מחדש עם טום קרוז ושרה נתניהו, שיהיה לך פחות ב'פוזיציה'.
גם אם הוא בפוזיציה, העובדות הן עובדות. הוא לא יכול לכופף אותן, לפוזיציה כזו או אחרת.
מרגיש פוזיציה חבל על הזמן
תמוה ולא ברור
בלי לשמוע את ההרצאה...לאן נעלם ...חיל האוויר לא יכל לעשות כלום מפחד הטיל הרוסי..נגד מטוסים שעשו שמות בחיל האוויר
On the contrary. Had the IAF been allowed to carry out תגר and דוגמן, it wouldn't have to operate in a missile-saturated environment and thus could offer much better protection of the IDF land forces.
חבל שאתה לא שומע ומגיב כלאחר יד. כשתשמע את ההרצאה יתברר לך שחיל האוויר, למרות הטילים, ביצע אלפי תקיפות במצרים. מה עוד שלא כל האזורים במצרים היו מוגנים בטילים.
חיל האויר הישראלי עשה עבודה טובה מאוד וקשה למרות טילי סאם 6 שעשו שמות והפילו הרבה מטוסים
טוב שלא עשו את תגר במצריים כי אז כל חיל האויר היה נישחק לא דוגמו 5 ולא תגר.. רק ערצב 19 בלבנון מחץ את טילי סאם 6