Ana sayfama düşünce yazayım dedim. Bu video yıllar önce birkaç aylığına hayatımı değiştirmişti. Özellikle Tunca abinin okuduğu kitap miktarını yetersiz bulma anısını hala hatırlarım. O zamanlar liseye gidiyordum, boş vaktim çoktu. Kitap muhabbetleri o kadar samimi gelmişti ki, "ulan ben neden kitap okumuyorum?" demiştim. Her gün 1 kitap okumaya başlamıştım. Keşke yine okuyabilsem. Bir gün bunu okursanız abiler bilin ki, basit bi oyun medyası kanalından daha fazlasınız benim için. Sevgiler.
askerde eline kitaptan başka bir şey geçmiyor ve bunlar içerisinde bölücülük tehlikesi olan kitaplar direk çöpe atılıyor, işin iyi yanı kitabı alıp komutana imzalatırsanız sıkıntı duymadan kitabı okuyabilirsiniz. ben fi ve çi kitaplarını askerde okudum ama bunlar haricinde fantastik ve fantastik olmadığı halde savaş konusu barındıran kitaplar da okuma fırsatım oldu. askeriyenin kütüphanesi de güzeldir dediğim gibi fi ve çi kitapları askeriye kütüphanesindeydi mesela.
Ya bu Tunca nasıl bi adam arkadaş. Anlattığı oyunları dinlesen dersin ki tamam bu adam hayatı boyunca oyun oynamış başka bişi yapmamış. Okuduğu kitapları dinlesen, başını kitaptan kaldırmamış ot gibi yaşamış dersin. Okul anıları, ilişki hikayeleri vs dinleyince ne kadar sosyal, dışa dönük bi adammış diyosun. Tek ömürde 3-4 ömür yaşıyor gibi helal olsun. Komedyshow zamanlarından beri büyük hayranıyım zaten.
İzlemeyi bitirdim. Bırak Multiplayer Kanalını, UA-cam'da izlediğim en iyi videolardan biri oldu. Birçok edebiyatçının yapamayacağı derecede güzel önerilerde bulunmuşsunuz. Çok iyi gidiyorsunuz. Böyle devam.
*Şu konudışı'ların sayısını acilen arttırmamız lazım.. kanalın en eğlenceli içeriği olmasına rağmen gereken değer ve özeni görmüyor. Hatta podcast şeklinde haftada bi kere 2 saat uzunluğunda radyo programımsı bişey yapabilirsiniz.. isim bile hazır;* *Sincap, Sayko ve Kel*
Gönderi yapabilmek demek, Özgürce eleştiri yapabilmek demektir. Şu askerlik başlığı için açtım videoyu çünkü bir ay sürem var askere gitmeye ve dedim sevdiğim adamlar ne anlatıyor bi bakıverem dedim. Bana cidden çok şey kattınız çok teşekkür ederim :)
Ergenlere hitap etme derdi olmayan, kaliteyi amaç edinen ve kafa yapısını kendime bu kadar yakın bulduğum başka bir oyun vb. kanal yok sevgiler harikasınız canlar!
Atatürk'ün bir cephede savaştayken İstanbul'daki arkadaşlarına yazdığı bir mektubu özetle şu şekildedir: "Bana sanat kitapları gönderiniz. Savaş bitip yanınıza döndükten sonra sizlerle sanat konularında konuşurken eksik kalmak istemiyorum." gibi bir mektubu vardır. Bunu öğrendikten sonra kitap okumak nedir, ne anlam ifade eder gibi şeyleri anlamak çok zor olmamalı.
Ben neden oyun meraklısı olmamama rağmen bu adamları sürekli takip ediyorum soruma cevap vermiş oldunuz. Birikimli, bilgi ve tecrübe gibi temeller üzerine inşa edilmiş bir hayat görüşü olan insanların sohbetleri neden bahsediyor olurlarsa olsunlar doyurucu ve ilgi çekici oluyor.
Önceden bu kanalın sadece çizgi roman film eleştirilerini ve ilk izlenimlerini seyrederdim şuan ne olur bildirim gelsinde şu üçlünün muhabbetine ortak olayım diye bekliyorum özellikle tunca abinin anıları beni çok güldürüyor :D
Belirli bir yaşa kadar en çok okuduğum şey Level/Oyungezer dergisiydi. O zamanlar dergide Tuğbek Ölek'in köşesinin adı Cesur Yeni Dünya, Berker Güngör'ünki 1984'tü. Bu isimler bir şekilde aklımda kalmıştı ve lise 1 zamanları bir gün kitapçıda gezerken bu iki kitabı alıp okumaya başlamıştım. Benim kitap okumaya başlamam oyun medyası sayesinde olmuştu, umarım bu video da henüz okumayan arkadaşlar için güzel bir vesile olur. :)
Kitap okumak iyi hoş da, günümüzde her piyasa youtube gibi oldu. Sevdiğin türde kaliteli kitaplar bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Bilen de yazıyor bilmeyende.
hacı nasıl film izlemek için imdb'ye, rotten tomatoes'e, yorumlara bakıyorsun, ya da klasik kültleşmiş filmler garanti iyidir diye açıp izlemeye başlıyorsun, öyle de klasiklere başlarsan garantidir, ya da yorumlar var, tavsiyeler var onlara da bakabilirsin. Hiç google amcaya sordun mu ne okuyayım diye? Orhun'un youtube kanalında bir sürü kitap tavsiye eden videoları var. yanılmıyorsam ya her haftaydı, ya da her aydı, birer kitap, film tavsiye ediyor.
(Tamamını okursanız çok mutlu olurum) Ne güzel insanlarsınız yav, cidden bayağı şey katıyorsunuz hayatıma. Hepinizin hayata karşı duruşlarını takdir ediyorum, içi boşaltılmış kavramların gerçekte nasıl olması gerektiğini güzel bir şekilde anlattığınız için de teşekkür ederim; küçüklüğümde Anıtkabir’e giderken hep herkesin gezdiği yerlere götürürlerdi beni, özellikle de savaş illüstrasyonunun olduğu bölgeye, her ne kadar orası da gezilmesi gereken değerli bir nokta olsa da yaşım ilerledikçe asıl vakit harcanması gereken yerin Atatürk’ün kitaplarının bulunduğu nokta olduğunu idrak etmeye başladım ve her gittiğimde orayı merakla inceliyorum. Atatürk, okuduğum bölüm psikolojiden başlamak üzere Afrika Tarihi’nden tutalım Ekonominin temelleri üzerine ordan da evrim teorisinden tutalım müzikolojiye kadar farklı mecralardan ve alanlardan kitaplar okumuş bir insan, belki mesleğiyle alakası yok denilebilir ama belli ki sahip olduğu vizyonu bu kitapları ne denli anladığına borçlu. Atatürk’ün izinden gerçekten gittiğini iddia eden insanların cumhuriyet tarihindeki asıl devrim olan ve bu ülkenin entelektüel tarihinde çığır açan kültür ve eğitim devrimlerinin peşinden gitmesi gerekiyor; gerçekten bu ülkeye aydın bireyler yetiştirmek ve her birimizin de birer aydın bireyler olması esas kıstas gibi duruyor gerisi boş gibi. Zira Atatürk de kendini her şeyden önce bir eğitimci olarak gördüğünü birçok yerde söylemiş birisi. Ben kitap okumaya gidiyorum, teşvik için teşekkürler, Ankara’dan sevgiler. Nice 300.000lere.
2023'e girerken sınav haftamda kafa dağıtmak için gezerken: "Ulan bu konu dışılar ne güzeldi be..." diye bir gireyim dedim ve şu an kafam bambaşka yerlerde geziyor. 2023'teki en büyük hedeflerim kitap okumamı artırmak ve Anıtkabir'e gitmek. (Pederden kaynaklı olarak hayatımda hiç gitmedim, umarım bir şekilde gitme fırsatını yakalarım.) Bu yıl olmasa bile gittiğim zaman en çok kitap kısmına dikkat edeceğim. Bu yazı için teşekkürler ve mutlu yıllar :)
Benim kitaplara başlama olayım çok ilginç :D TÜYAP kitap fuarlarına zevk için giderken böyle kapağı aşırı ergensi gelen ama böyle taş gibi 700 sayfa olan bir kitap gözüme çarptı, Ejderha Dövmeli Kız diye. Baktım böyle Pegasus da yayınlamıştı baya güzel duruyordu kapaktaki kız falan da güzeldi 40 lira civarında bir fiyat verip aldım. Böyle 50 sayfa okudum hiçbir şey anlamadım zaten böyle devasa polisiye hikayelerde de temeli düzgün atmak lazım sonra aa 100 sayfa 150 sayfa derken kitap acayip açıldı ve 2.5 günde bitirdim kitabı. Meğer bu kitap ergen kitabı değil, İsveç edebiyatından Stieg Larsson (aslen gazeteci ve bu hikayeyi yazdıktan sonra ölüyor ve mürüvetini göremiyor) çok saygıdeğer bir adammış. :D
Valla ben kısa 100 sayfalık kitap yerine uzun 300-600 arası tercih ediyorum. Çünkü bir kere hikayeye bağlandığımda uzun sürmesini bir çırpıda bitmemesini isterim. Geçenlerde okuduğum bir kitap var çok tavsiye ederim ismi Yıldız Gezgini, klasiklerden. Hapishanedeki ölümü bekleyen adamın astral seyahatlerini çok ilgi çekici halde anlatıyor.
yayınlarınızı çok beğeniyorum oyun + konu dışı konseptleri artırırsanız sevinirim oyun altına videoları açınca baya zevkli oluyor kafa açıyor. kitap sohbetinize bir eğitimci olarak imzamı atarım çok haklısınız
Multiplayer gibi bir kurum olarak kitaplar üzerinden bir içerik yapsanız çok güzel olur sanki. Mesela kitaplar üzerine konuştuğunuz bir seri olsa hem kurumunuza yakışır hem de biz izleyenler için keyifli/bilgilendirici olur :)
Uzun bir süredir kendi sığırlığım yüzünden kitap okumuyordum. 3-4 ay önce türkçe netlerim artsın diye yeniden okumaya başladım. Bu dönemde aldığım ilk kitap Fahrenheit 451 idi. Kitabı 2 günde bitirdim, cidden müthiş bir kitaptı. Bu kitabı okuyun okutturun.
Seyrediyoruz kral tadından yenmiyor. Multiplayer arşivine girip izlemediğim videoları izliyorum ve gerçekten çok ama çok sarıyor.. Konu dışı bir kaç video daha vardı bekleyin beni de izleyem.
91'de alfabeyi söktüm. İlk işim o tarihten itibaren kupon biriktirip aldığımız Ana Britannica (Siyah, 12 ciltli) ansiklopedisini okumaktı. Tam hatırlamıyorum ama 1994'te sanıyorum seri tamamlanmıştı. Ansiklopedi ve sözlük okuyarak başladım. Sonra Aziz Nesin, (Kısa öyküleri dışında hicivlerini de okumuştum) Muzaffer İzgü (Yazarın Zıkkımın Kökü adlı eseri, kitap okumanın parayla ilgisinin olmadığını çok güzel anlatır.) ve Rıfat Ilgaz'ı okumuştum. Zaman içinde Dickens ve Gogol'la devam ettim. Rus Edebiyatından Dostoyevski, Tolstoy ve Turgenyev'i okudum. 20'li yaşların başında Antik Yunan Edebiyatı'ndan Ezop, Plütarhos (biyografi yazarıdır, Zweig da asırlar sonra benzer yolu tutmuştur. Tarihi kişilerden ikisini alıp aralarındaki benzerlikleri ve farklılıkları göstererek biyografiler yazmıştır.) Sonra Yahudi üdebadan Stefan Zweig, Franz Kafka, J. D. Sallinger... Sonra biyografi ve Antik dönem ağırlıklı gittik. Bu aralar Cengiz Han'la ilgili bir kitap üzerinde çalışıyorum. Okuyunuz, okutunuz... Bu yutup mutup kimseye kalmaz. Bu dünya Sultan Süleyman'a /שְׁלֹמֹה kalmadı, ki ona rezerveydi.
6 yıl geçmiş. Dün gibiydi. Hukuk istiyordum. Kazandım. Şimdi askere gidiyorum. Kısa dönem çıktı. Umarım fazla zorlanmam. Kendimi tanıyorsam net kötü yere düşerim ve zorlanırım ama neyse... Kitap okuyun arkadaşlar. Askerde ben de okumayı düşünüyorum.
Ya size bir şey itiraf edeyim. Benim en son delicesine oynadığım oyunlar NFS Underground 2, Fifa 2005, Call of Duty 2 falandır. Ondan öncesinde de Fifa 99, Age of Empires, Roller Coaster Tycoon 2 ve DOS oyunları oynadım. Yıllardır da pek fazla oyun oynamıyorum. Ama bir şekilde sizin kanalı izlemeye başladım. Öncelikle gerçekten müteşekkirim çünkü hayatımın en sıkıntılı dönemlerimden birinde, arkadaş gibi oldunuz bana resmen. Hiç oyun oynamıyor olmama rağmen birkaç haftadır sizi izliyorum sürekli. Geçenlerde oyun oynayan birkaç arkadaşın yanında bu oyun muhabbetleri açıldığında fark ettim ki meğer sizi izleye izleye Ubisoft'un Ceo'su kadar konuya hakim olmuşum. :) Biraz muhabbet ettikten sonra hiç oyun oynamadığımı söyleyince kısa bir şaşkınlık oldu ortamdakilerde. Ama işin özüne geleyim mi, aslında bu oyun muhabbetleri benim pek umrumda değil. Ben aslında sadece sizi izliyorum. Oyun muhabbetine de sizin samimiyetinizden ötürü katlanıyorum. Ve oyun dışında başka konular üzerine yaptığınız sohbetler çok daha fazla keyif veriyor bana. Acaba oyun konsepti dışında işler de yapacak mısınız? Yaparsanız bambaşka bir yayın hayatınız olabilir ve bambaşka bir kitle de sizden istifade edebilir diye düşünüyorum. Bu arada ben bir hedef kitleniz olarak kendimi tanımlayayım isterseniz. 26 yaşında, erkek, bekar, öğrenci-çalışan arası, siyasi gerginliklerden bunaldığı için sosyal medya hesaplarını kapalı tutan ama teknolojiyi ve gündemi gizliden takip eden, 10 yıl sonraki kendisi için gizli bir blog tutan, arama başına para vermişçesine arama motoru kullanan ve arama sonuçlarını sayfalarca sömüren, web browser'ında aynı anda 362515 tane sekme açan ve toplamda 2 elin parmağı kadar insanla görüşüp iletişim kuran, mesleğini bilgisayar kullanarak icra ettiği için comfort zone'unu da masaüstü ikonlarıyla oluşturmuş, birçok açıdan da ortalama olmayı kabullenmiş biriyim. Böyle bir hedef kitleniz de var yani. Sizi sevmemin sebebi ise şu: Sizi izlerken sizinle arkadaşmışız ve oturup sohbet ediyormuşuz hissi uyandırıyorsunuz bende. Bir de UA-cam Türkiye'de birçok yerli kanal çocukların zeka seviyesine yönelik işler yapıyor çünkü UA-cam'un en kalabalık ve en çok kazandıran kitlesi çocuklar... Bunun dışındaki izlenebilir kanalların da belli bir içerik matematiği var ve bi' yerden sonra o kanalların marjinal faydası düşüyor. Ama siz, direkt sizsiniz abi. Komik olmaya falan çalışmıyorsunuz. Sanki kahve sohbeti yapan 3 arkadaş gibisiniz. Bir de sanırım sizden keyif almamın bir sebebi daha var. Yaşınız ve toplumsal rolünüz açısından, benim hayatımın bir adım ötesindesiniz. Evlisiniz, işiniz gücünüz var ama bir yandan da 20'lerinizde ruhen kopmuş değilsiniz. Nasıl desem, küfür etmemeye çalışıyorsunuz ama bazen de ağzınızdan kaçıveriyor mesela. :) Özetle hem benim dünyaya baktığım yere yakın bir yerden hitap ediyorsunuz hem de birazcık daha tecrübelisiniz ve sizden bir şeyler öğrenebileceğim hissini veriyorsunuz. Kısacası durum budur muhteremler. Videodaki konuyla ilgili: Kitap okuma alışkanlığının önemine yönelik güzel bir sohbette bulunmuşsunuz ve güzel mesajlar vermişsiniz. Ama kaçırdığınız ufak bir ayrıntı var. Siz oyunlar üzerine eleştiri ve inceleme videoları çekip insanlara izleterek insanların kitap okumasını doğrudan engellemiş olmuyor musunuz? Yani sizin videolarınız zaten 30-45 dk. Videolarınızı izleyen insanlar, kitap okuyabilecekleri zamanı sizinle geçiriyorlar. Onu geçtim, sizin bu 40 dk.lık videolarda işlediğiniz konular ise pc/konsol oyunları üzerine... Yani genel olarak insanların; haftalarını, aylarını ve hatta yıllarını kitap okumak yerine oyun oynayarak geçirmelerini ve okumayan/düşünmeyen bireyler olmalarını sağlamaya yönelik faaliyetlerle dolu bir yaşam biçiminiz var. Ve üzülerek söylemek isterim ki gelecekte okumayan/düşünmeyen bir toplumda yaşayacaksak eğer, bunda sizin -doğrudan- katkınız olmuş olacak maalesef. Bir de 55 yaşınıza geldiğinizde Fallout 23 video'su mu yapacaksınız abi? Bunun bi' sonu olması gerekmiyor mu? O kadar kitap ve o kadar deneyim, Fallout 23 inceleme videosu için miydi yani?
Özür dilerim arkadaşlar. N'olur bağışlayın beni. Ben bu yorumu yazarken insanların hayatını bu kadar zorlaştırabileceğimi düşünmemiştim açıkçası. :( Şaka bir yana, o anda aklıma gelen düşünceleri elimin altındaki en yakın iletişim kutusuna yazdım sadece. "Acaba okular mı", "Onlara nasıl ulaşabilirim", "Mutlaka okumaları lazım" gibi şeyler düşünmedim. Üstelik bir UA-cam kanalındaki yorumları okumakla sorumlu biri/birileri mutlaka vardır. Bu insanlar da ilgisini çeken yorumları yayıncılara paslar zaten. Ayrıca okumasalar da bi' kaybım yok. 20 yıldır görmediğim babama mektup yazmadım sonuçta.
Benim kitap okuma hikayem üniversite hazırlıkta başladı. İlk olarak kişisel gelişim kitaplarını bayılarak(!) okuyordum. Ne kadar inkar etsem de bana kattıkları şeyler oldukça fazla. Her kitap sizi farklı dünyalara ,olaylara, karakterlere kavuşturma imkanı sunuyor. Aslında uzun metraj bir film gibi. Kitapların diksiyonunuza ve hayal gücünüze etki etmediğini görmek mümkün değil. Bir Çin atasözünün de dediği gibi "Kitaplar insanların yolunu aydınlatır".Okuyun, okutun.
Birçok çocuk gibi 4.sınıfta Saftrik Greg'in Günlüğü'nü okuyarak başlamıştım. Eğlenceli, diyalogların ve çizimlerin olduğu çok güzel kitaptı. Ortaokulda okulumun dini kitapları okumama zorlaması sebebiyle 8.sınıfta okumayı bıraktım. 3 yıl sonra, şu sıralar yeni yeni tekrardan oturmaya başladı. George Orwell'ın kitaplarını okuyorum şu an. Bir de D&R da Mark Manson'un Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı'nı aldım. Hiç kişisel gelişim kitabı okumamıştım merak ediyorum etkisi olacak mı. Daha önce kişisel gelişim kitabı okuyan varsa, etkisi oldu mu?
Oha Umut Sarıkaya'ya bile değindiler. Harikasınız. Bir Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi olarak, tavsiyem bir şekilde çok tavsiye edilen, etkileyici denilen bir kitabı okuyun. Daha sonra zaten illa ki kitap okumak alışkanlık haline gelir.
Ne kadar dolu adamlar olduğunuzu bir kez daha anladım bu video sayesinde. İyi ki varsınız :)
3 роки тому+3
Sevgili Orhun, Ahmet Ümit kendisini bilboarddan tanıtarak ünlü etmiş, kanıtlamış biri değil dedin. Tersine Türkiye'ye kitabın reklamını yapma işini bilboarda kitap koyma, reklam çekme işini getiren kendisidir. Bir şekilde kendisini kabul ettirmiş bu gibi isimlerin keşke o kadar da değerli isimler olmadığını okuyup öğrensek. sevgiler.
Kişisel gelişim kitapları ile başladım bu işe sonra polisiye-gerilim kitapları ile devam ettim. Son 3-4 senedir kitap okumuyorum. Geçenlerde elime alayım dedim , aldım okuyorum baya sarıyor kaptırıyorum. Ancak bir iş çıkıyor , bölünüyor ve haliyle kopuyorsun olaydan. Vakit lazım :) Güzel muhabbet olmuş , zevkle izledim.
Çizgi Roman okumanızı tavsiye ederim, okuma alışkanlığı kazanmanız için güzel bir başlangıç olabilir, şahsen ben önce çizgi roman sonra kitap okumaya başladım, şimdi ikisini de severek okuyorum ^_^
20 yaşındayım 450 civarı kitabım var. Sigara, alkol kullanmıyorum, iddia şans oyunu oynamıyorum; o kadar çok para kalıyor ki, bende kitaplara yatırıyorum bütün paramı :)
İrfan İPEK yok hacı yanlışın var kitaplar çok ucuz bende içki sıgara esrar karı kız kumar Bitcoin ne ararsan var yine kitaba para kalıyor ülkede okuyan yok kitaplar Sudan ucuz oyun fiyatlarına bak ama uçmuş
Hayvan Çiftliği'ni okuyun arkadaşlar. Çok kitap okumuş biri degilim ama hayatımda okuduğum en iyi kitaptı. Hem kısa hem de içerik olarak çok kaliteli hikayesi de çok sürükleyici.
manyakmisin oglum papazin kizi, bogulmamak icin ve 1984 kitaplarini okuyan adam bogularak geberir eger anlatim tarzini sevmesem cogu kitabini bitiremezdim 1984 ü yarida biraktim o kadar cok boguldum ki bir yerde. Stefan zweigin kücük kisa kitaplari var 60 sayfalik zaten kisa hikaylerini yayimliyorlar onlarla baslayabilirler klasik romanlara. Orwelin bagzi kitaplari cok cok sikici gelebilir okumayan birine.
geçen bi kitap gördüm adı yak yak yak önsözünde seni gördükten sonra sigara paketini sinirden buruşturdum attım yak albayım yak filan yaziyodu ha bide sıla diye biri "şiir" yazmış ritimle okuyunca kral tv top 10 a giriyosun
İlk ve orta okulda Türkçe hocamız bize sürekli iç karartıcı, dram, üzüntü dolu, bir çocuk için fazlasıyla sıkıcı olan kitapları okumaya zorlardı. O günlerden beri kendimi bi kitabın başına oturmuş bulamıyorum. Ancak şöyle birşey de var akademik kitapları, bilgi veren kitapları okumayı çok seviyorum. En sevdiğim kitap türleri ansiklopediler diyebilirim. Hatta arada vikipediyi açıp (son zamanlarda kapanmış olsa da) rastgele bilgi içerikli farklı şeyleri okurum.
Tunca Arslan eğer bu Tunca Arslan ise bir kitabın arka yazısına yazdığı yazıyla karşılaştım ve bu kitabı Tunca Arslan hatırlayacaktır çünkü bu kitap aslında normal bir kitap değil G.O.R.A filminin senaryosunun basıldığı kitaptır. Yani bu kitabın arka baskı yazısını Tunca Arslan yazmış eğer doğruysa doğrudaur.
Furkan Korkmaz tunca arslan adinda bir sinema eleştirmeni var senin bahsettiğin o. Zaten Tunca kendiside demişti bir videoda beni sinema eleştirmeni olan Tunca Arslan ile çok karıştırıyorlar diye.
Gençlerin, çocukların bu kadar çok izlediği bir kanalda kitap videosu görmek çok güzel.İzleyenlerden bir kişi bile videodan etkilenip, severek takip ettiği bu kişileri örnek alıp kitap okursa daha ne olsun? Süpersiniz.
5 yıl önce bu videoyu görmüştüm o zamanlar orta 2'ydim, o günlerde çok etkilenmiştim ve gaza gelip her gün 2'şer kitap bitirirdim. Hep aynı istikrarla da olmasa da şu anda lise 4'üm ve yaklaşık 3200 küsur kitap okudum faydasını da gördüm. Bu video dediğiniz işe yaradı.
Abilerim değindiğiniz konular için sizlere teşekkür etmek istiyorum.. Çünkü insanlar artık kitaplardan uzaklaştı ve sizin gibi belli bir kitleye ulaşma şansı olan insanların böyle tavsiye verici konularda konuşmasını çok faydalı ve değerli buluyorum. Ayrıca insanların Atatürk'ü anlamayıp sadece fotoğraflarını paylaşarak en büyük Atatürkçü olarak kendini görmesi çok yanlış geliyor bana. Oysa ki Atatürk'ü anlamanın kendini ve düşüncelerini geliştirmek olduğunu düşünüyorum. Uzun lafın kısası cansınız ve iyi ki varsınız sizin gibi insanların çoğalması gerektiğini düşünüyorum. İçtenliğinizi hiç kaybetmemeniz dileğiyle başarılarınızın devamını dilerim :)
japon aileri çocuklarını önünde kitap okumaya dikkat ediyor fakat bizim Türkiyede çoğu babası eline tesbih almış ama kitap okuma yok çocuk ailesini örnek almaz mı
Adil Can Çelik arkadaşın kassettiğini anlamayan sığırlar doluşmuş. Adam multiplayera kitap okuma videosu çekin demiyor, ebeveynler kitap okursa çocuğun taklitle öğrenme mantığından dolayı çocuklar da kitap okuma alışkanlığı kazanır diyor. Eğer salaksanız insanlara cevap yazmadan önce cevap vereceğiniz yorumu 3 kere okuyun anlama güçlüğü çektiğiniz belli çünkü
Eren Çatalkaya O kitabı okuyacaktım hoca daha kapağına bakarak o nasıl kitap falan dedi okutmadı, hala içimde kaldı, nasıl bu kadar önyargılı olabiliyorlar anlamadım, bir de edebiyat öğretmeni olacak
"Portal" örneğine tamamen katılıyorum fakat ben o metafora şöyle bir ekleme yapmak istiyorum: Tamam, tabi ki de bazen kaçmak istiyoruz yaşadığımız bu dünyadan fakat bence o bir kaçış değil, tıpkı bir oyunda güçlerimizi geliştirmek için pratik yaptığımız bir bölgeye gidip, geri gelmek gibi bakıyorum. Çünkü insanın zihni berrak olmadığı zaman en basitinden bir matematik problemini bile çözemiyorken, psikolojimizi etkileyen sorunlarla zaten başa çıkamayız. Dolayısıyla bir ara verip, kendimizi rahatlatıp, zihnimizi geliştirip sonrasında mücadele etmemiz gereken şeylere dönmemiz daha yararlı oluyor. Böyle önemli bir konuyu bizler ile tartıştığınız için teşekkür ederim. Ayrıca sizin de bahsettiğiniz gibi insanlar ile iletişim kurabilmek için doğru iletişim kurmayı öğrenmemiz gerekiyor çünkü bir insanın bence en önem vermesi gereken husus doğrudan veya dolaylı olarak başka insanlarla iletişim kurabilirken kendisini tamamen doğru bir şekilde aktarması ve iletişim kurmasını bilerek, sağlıklı bir iletişim kurmasıdır. Tekrar teşekkür ediyorum.
Abi bu kitap konusunda öğretmenler kesinlikle çok kötüler istiyorlar ki bütün çocuklar türk edebiyatı okusun dünya edebiyatı okusun. Tamam eyvallah okusun ama siz öğretmenler ilkokula ortaokula gidenlere OKU! OKU! OKU! diye baskı yapıp dandik kitaplar okutursanız olcağı o. Adam liseye kadar adam akıllı kitap okumamış sen hemen şunları oku diyemezsin dememelisin. Dediğiniz gibi belli bir seviyeye geldikten sonra okunmalı o tarz kitaplar. Bu konuda bende yaklaşık bir bir buçuk yıldır okuyorum 10.sınıfım onu da arkadaşım sayesinde başladım. Geçen ders boştu bende Batman'in bir çizgi romanını okuyorum boş derse de tanımadığım bir edebiyatçı girdi,kadın eski kafa biraz neyse bu gördü bende ki çizgi romanı bune dedi.Siz daha bunları aşamadınız mı ilkokullu musun sen tarzı laflar söylüyor. Bende dedim ki ben normal roman da okuyorum romanım yeni bitti araya çizgi roman sıkıştırıyım dedim. Bu hala devam etti sonra aldı kitabı başladı konuşanlara vurmaya benim tepem attı verir misiniz dedim bunu yapmaya hakkınız yok dedim falan . Edebiyat öğretmeni olmuşsunuz daha çok okumaya teşvik ediceğinize yaptığınıza bakın tarzı şeyler dedim. Bu hala devam etti kitabı zorla aldım elinden kitabın cidden anası siklmişti. Böyle öğretmenlerin gençlere okuma alışkanlığı konusunda ne gibi katkısı olabilir ki isteyen istediğini okur yani neyi kasıyorsunuz.
İlk okuduğum kitap Gülten dayıoğlu'nun "ben büyüyünce" öğretmenimiz ilkokulda ödev vermişti yanlış kitabı almıştım ama yine de okudum çok etkilemişti beni. O günden sonra tek tük okusam da okumak güzel dedirten birkaç kitap yazayım, Monte Cristo Kontu, Yaşlı Adam ve Deniz, Cimri.
Kırılma noktası gerçekten çok önemli. Ben Gustave Flaubert'in Madam Bovary kitabını okurken o kırılma noktasını yaşamıştım; kitabın bir bölümünde bir karakteri arsenik içip intihar ediyor ve yazar bunu doğal bir şekilde aktarmak için arsenik tadıyor. Kendisi natüralizmin ilk yazarlarından biridir.
Tuğra Şenyüz Hayvan çiftliği'ni tavsiye ederim. İdeolojik bir temeli olsa da onları göz ardı ederek de okunabilecek güzel bir kitap. Bunun dışında iki dirhem bir çekirdek de sıkmayan, deyimlerin tarihini hikayeleştirerek anlatan güzel bir eser.
Videoda Adam fawer ın olasılıksız serisinden bahsetmişler güzel kitaptır.Stefan Zweig kitapları olabilir kısa kısa hikayeleri var.Mesela satranç kitabı 70 küsür sayfa otobüste metroda okumalık.
Her şeye el atın. Kitap, film, dizi, video oyunu, anime, çizgi roman, spor, müzik, şiir... İlgilenin sonra berbat da olsa atmasyon da olsa üretin bir tanecik, gelecekte bakıp bakıp sırıtırsınız en azından.
Ben kitap okumaya başlamadan önce çizgi-roman okumuştum.Batman Aile'nin Ölümüydü.Hikayesi çok iyi işlendiği için çok hoşuma gitmişti.O zaman kitapların da otomatikmen hikayesi iyidir diye bi hikaye kitabı almıştım.Sherlock Holmes'un 4 kitaplık hikaye serisi vardır.İlk kitabı almıştım.O da çok hoşuma gidince fantastik, bilimkurgu ve gözüme takılan ilginç kitapları okumaya başladım ve şuan mutlu bi şekilde hayatıma devam ediyorum.
Ana sayfama düşünce yazayım dedim. Bu video yıllar önce birkaç aylığına hayatımı değiştirmişti. Özellikle Tunca abinin okuduğu kitap miktarını yetersiz bulma anısını hala hatırlarım. O zamanlar liseye gidiyordum, boş vaktim çoktu. Kitap muhabbetleri o kadar samimi gelmişti ki, "ulan ben neden kitap okumuyorum?" demiştim. Her gün 1 kitap okumaya başlamıştım. Keşke yine okuyabilsem. Bir gün bunu okursanız abiler bilin ki, basit bi oyun medyası kanalından daha fazlasınız benim için. Sevgiler.
+1
beni de özendirmişlerdi
Tunca'nın anıları diye özel kolaj video çok güzel olur ya hdnxmbxcn
kesinlikle yapılmalı. efsane olur
kesinlikle yapılması lazım
Sonuna kadar izlenir net
aynen tunca ve anilari
Tunca Arslandan Kestaneler diyr bir kanal var. Orada paylaşılıyor.
Konu dışı daha çok gelsin
+
Allison Becker Bence aralıklarla gelip tadı kaçmasın.
Niye roma
++
Ohm ohm GELMEDİ
neden gelmiyor bende bilmiyom halbuki sevilen bi seriydi
"Açılan kapıya sessizce oturdu."
-Enis KİRAZOĞLU
KDÖALDMSÖlfkşzls
hort
@@metosterlingarcher8577 port
Hort
Videonun ana fikri kitap okuma alışkanlığı kazanmak için askere gidin.
7usususususu
askerde eline kitaptan başka bir şey geçmiyor ve bunlar içerisinde bölücülük tehlikesi olan kitaplar direk çöpe atılıyor, işin iyi yanı kitabı alıp komutana imzalatırsanız sıkıntı duymadan kitabı okuyabilirsiniz. ben fi ve çi kitaplarını askerde okudum ama bunlar haricinde fantastik ve fantastik olmadığı halde savaş konusu barındıran kitaplar da okuma fırsatım oldu. askeriyenin kütüphanesi de güzeldir dediğim gibi fi ve çi kitapları askeriye kütüphanesindeydi mesela.
Eski konu dışı'ları izleyenlere selam olsun
As
Evladım bugün okulda hangi oyunları işlediniz?
world of warcraft , starcraft bide Mario :)
Oyuncu Meteor Peki WoW'da hangi Dungeon'lara girdiniz?
Biz eskiden bu kolları açar bakardık ne var içinde diye.
Bugün Dungeon'lara girmedik Raid yaptık .
İtem levelın kaç?
Ya bu Tunca nasıl bi adam arkadaş. Anlattığı oyunları dinlesen dersin ki tamam bu adam hayatı boyunca oyun oynamış başka bişi yapmamış. Okuduğu kitapları dinlesen, başını kitaptan kaldırmamış ot gibi yaşamış dersin. Okul anıları, ilişki hikayeleri vs dinleyince ne kadar sosyal, dışa dönük bi adammış diyosun. Tek ömürde 3-4 ömür yaşıyor gibi helal olsun. Komedyshow zamanlarından beri büyük hayranıyım zaten.
Adam altın dengeyi uygulamış.Dost Kayaoğlu o konuda niyeyse biraz garip geliyor bana
İzlemeyi bitirdim. Bırak Multiplayer Kanalını, UA-cam'da izlediğim en iyi videolardan biri oldu. Birçok edebiyatçının yapamayacağı derecede güzel önerilerde bulunmuşsunuz. Çok iyi gidiyorsunuz. Böyle devam.
daha çok konu dışı ve artık Tunca Arslan'a yeni bir tişört istiyoruz
Ah ulan her gün podcast yapsanız her gün dinlerim. Multiplayer Radyo istiyoruz bu üçlüye!
*Şu konudışı'ların sayısını acilen arttırmamız lazım.. kanalın en eğlenceli içeriği olmasına rağmen gereken değer ve özeni görmüyor. Hatta podcast şeklinde haftada bi kere 2 saat uzunluğunda radyo programımsı bişey yapabilirsiniz.. isim bile hazır;*
*Sincap, Sayko ve Kel*
sincap orhun
sayko tunca
kel enis
Haahahaklslspsoap
@Ekmek Arası Balgam bxkdkdkgldkvlclclglv
Sen o tarz mi' nin neredeyse tüm podcastlerine yorum atan kız değil misin
@@orpheus2138 bilmem
Kitap okumayı sevmeyen yoktur aradığı kitabı bulamayan vardır
-Kim olduğunu hatırlamıyorum
Aradığın kitabı aramadığın kitapların sayfalarında bulursun hocam
@Nothing is Real aptalsın ki.
Kim olduğunu hatırlamıyorum iyi söz söylemiş
@Nothing is Real aptalsın ki
Hayatîmda bir kitap serisi dışında hiçbir kitaptan zevk almadım
Gönderi yapabilmek demek, Özgürce eleştiri yapabilmek demektir. Şu askerlik başlığı için açtım videoyu çünkü bir ay sürem var askere gitmeye ve dedim sevdiğim adamlar ne anlatıyor bi bakıverem dedim. Bana cidden çok şey kattınız çok teşekkür ederim :)
Hoca kesin wicherin kitabini ovcek
kerem 4174 adam geleceği görmüş xD
adam 4174ten gelıyor galiba
Witcher candır, oynayın; okuyun, oynatın, okutun!
@@emrekoyuncu5652 ve izleyin
@@xroroente2099 hayır izlemeyin
Ergenlere hitap etme derdi olmayan, kaliteyi amaç edinen ve kafa yapısını kendime bu kadar yakın bulduğum başka bir oyun vb. kanal yok sevgiler harikasınız canlar!
Konu dışı daha çok gelsin . Tunca abinin anıları efsane
ebeveynlere bi tavsiye televizyonun başından "çocuğum kalk kitap oku" demenin zerre faydası olmuyor mesela.
Bir arkadaşa ilk okul 2.sınıfta bir kitabımı vermiştim ,sağ olsun bana o kitabı orta okuldan mezun olacağım sene geri verdi :D
Tunca sal artık şu Harvard'ı
Harvard ne
@@gorkem6543 çoğu videoda Hardvard t shirtünü giyiyor
@@gorkem6543 üniversite
gidemediği için heralde
@@orhansenglish gitti harvarddan ayrıldı
Atatürk'ün bir cephede savaştayken İstanbul'daki arkadaşlarına yazdığı bir mektubu özetle şu şekildedir: "Bana sanat kitapları gönderiniz. Savaş bitip yanınıza döndükten sonra sizlerle sanat konularında konuşurken eksik kalmak istemiyorum." gibi bir mektubu vardır. Bunu öğrendikten sonra kitap okumak nedir, ne anlam ifade eder gibi şeyleri anlamak çok zor olmamalı.
Ben neden oyun meraklısı olmamama rağmen bu adamları sürekli takip ediyorum soruma cevap vermiş oldunuz. Birikimli, bilgi ve tecrübe gibi temeller üzerine inşa edilmiş bir hayat görüşü olan insanların sohbetleri neden bahsediyor olurlarsa olsunlar doyurucu ve ilgi çekici oluyor.
Önceden bu kanalın sadece çizgi roman film eleştirilerini ve ilk izlenimlerini seyrederdim şuan ne olur bildirim gelsinde şu üçlünün muhabbetine ortak olayım diye bekliyorum özellikle tunca abinin anıları beni çok güldürüyor :D
normalde pek okuyan biri değilimdir fakat sizin şu sohbeti izledikçe. o kadar iştahlı anlatıyorsunuz ki canım kitap okumak çekiyor
Belirli bir yaşa kadar en çok okuduğum şey Level/Oyungezer dergisiydi. O zamanlar dergide Tuğbek Ölek'in köşesinin adı Cesur Yeni Dünya, Berker Güngör'ünki 1984'tü. Bu isimler bir şekilde aklımda kalmıştı ve lise 1 zamanları bir gün kitapçıda gezerken bu iki kitabı alıp okumaya başlamıştım. Benim kitap okumaya başlamam oyun medyası sayesinde olmuştu, umarım bu video da henüz okumayan arkadaşlar için güzel bir vesile olur. :)
Seyrediyoruz :D
Kitap okumak iyi hoş da, günümüzde her piyasa youtube gibi oldu. Sevdiğin türde kaliteli kitaplar bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Bilen de yazıyor bilmeyende.
Levent AKSOY Bağlaç olan de ve ki ayrı yazılır. Belli ki o sen de o samanlıkta iğneyi bir türlü bulamamışsın...
hacı nasıl film izlemek için imdb'ye, rotten tomatoes'e, yorumlara bakıyorsun, ya da klasik kültleşmiş filmler garanti iyidir diye açıp izlemeye başlıyorsun, öyle de klasiklere başlarsan garantidir, ya da yorumlar var, tavsiyeler var onlara da bakabilirsin. Hiç google amcaya sordun mu ne okuyayım diye? Orhun'un youtube kanalında bir sürü kitap tavsiye eden videoları var. yanılmıyorsam ya her haftaydı, ya da her aydı, birer kitap, film tavsiye ediyor.
Hacı sen kitapları wattpadden mi arıyorsun?
BIÇAKLANMA CEZALI ÜNLÜLERE GİYDİRME CHALLENGE! (ÇOK RİSKLİYDİ)
(Tamamını okursanız çok mutlu olurum) Ne güzel insanlarsınız yav, cidden bayağı şey katıyorsunuz hayatıma. Hepinizin hayata karşı duruşlarını takdir ediyorum, içi boşaltılmış kavramların gerçekte nasıl olması gerektiğini güzel bir şekilde anlattığınız için de teşekkür ederim; küçüklüğümde Anıtkabir’e giderken hep herkesin gezdiği yerlere götürürlerdi beni, özellikle de savaş illüstrasyonunun olduğu bölgeye, her ne kadar orası da gezilmesi gereken değerli bir nokta olsa da yaşım ilerledikçe asıl vakit harcanması gereken yerin Atatürk’ün kitaplarının bulunduğu nokta olduğunu idrak etmeye başladım ve her gittiğimde orayı merakla inceliyorum. Atatürk, okuduğum bölüm psikolojiden başlamak üzere Afrika Tarihi’nden tutalım Ekonominin temelleri üzerine ordan da evrim teorisinden tutalım müzikolojiye kadar farklı mecralardan ve alanlardan kitaplar okumuş bir insan, belki mesleğiyle alakası yok denilebilir ama belli ki sahip olduğu vizyonu bu kitapları ne denli anladığına borçlu. Atatürk’ün izinden gerçekten gittiğini iddia eden insanların cumhuriyet tarihindeki asıl devrim olan ve bu ülkenin entelektüel tarihinde çığır açan kültür ve eğitim devrimlerinin peşinden gitmesi gerekiyor; gerçekten bu ülkeye aydın bireyler yetiştirmek ve her birimizin de birer aydın bireyler olması esas kıstas gibi duruyor gerisi boş gibi. Zira Atatürk de kendini her şeyden önce bir eğitimci olarak gördüğünü birçok yerde söylemiş birisi. Ben kitap okumaya gidiyorum, teşvik için teşekkürler, Ankara’dan sevgiler. Nice 300.000lere.
Okudum :) 2023'e sayılı günler kala gelecekten selamlar!
@@SoyMatteo Yeni yılın çok iyi geçer umarım, sana ve sevdiklerine sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum :)
@@Bati_ Ben de sana diliyorum
2023'e girerken sınav haftamda kafa dağıtmak için gezerken: "Ulan bu konu dışılar ne güzeldi be..." diye bir gireyim dedim ve şu an kafam bambaşka yerlerde geziyor. 2023'teki en büyük hedeflerim kitap okumamı artırmak ve Anıtkabir'e gitmek. (Pederden kaynaklı olarak hayatımda hiç gitmedim, umarım bir şekilde gitme fırsatını yakalarım.) Bu yıl olmasa bile gittiğim zaman en çok kitap kısmına dikkat edeceğim. Bu yazı için teşekkürler ve mutlu yıllar :)
Benim kitaplara başlama olayım çok ilginç :D TÜYAP kitap fuarlarına zevk için giderken böyle kapağı aşırı ergensi gelen ama böyle taş gibi 700 sayfa olan bir kitap gözüme çarptı, Ejderha Dövmeli Kız diye. Baktım böyle Pegasus da yayınlamıştı baya güzel duruyordu kapaktaki kız falan da güzeldi 40 lira civarında bir fiyat verip aldım. Böyle 50 sayfa okudum hiçbir şey anlamadım zaten böyle devasa polisiye hikayelerde de temeli düzgün atmak lazım sonra aa 100 sayfa 150 sayfa derken kitap acayip açıldı ve 2.5 günde bitirdim kitabı. Meğer bu kitap ergen kitabı değil, İsveç edebiyatından Stieg Larsson (aslen gazeteci ve bu hikayeyi yazdıktan sonra ölüyor ve mürüvetini göremiyor) çok saygıdeğer bir adammış. :D
Alper Karaduman oha :D
Sonuç olarak güzel bir kız resmi seni kitap okumaya cezbediyor Xd
Yalnız "Kitap okumuyorum eksikliğini hissetmiyorum" diyen Demet Akalın değildi, Demet Şener'di. Evet... 32:43
Akalın Kanka
@@konuspislik4456 hayır
Valla ben kısa 100 sayfalık kitap yerine uzun 300-600 arası tercih ediyorum. Çünkü bir kere hikayeye bağlandığımda uzun sürmesini bir çırpıda bitmemesini isterim. Geçenlerde okuduğum bir kitap var çok tavsiye ederim ismi Yıldız Gezgini, klasiklerden. Hapishanedeki ölümü bekleyen adamın astral seyahatlerini çok ilgi çekici halde anlatıyor.
16:15 yüreğimi burktun orhun,gülsenize ulan adama
yayınlarınızı çok beğeniyorum oyun + konu dışı konseptleri artırırsanız sevinirim oyun altına videoları açınca baya zevkli oluyor kafa açıyor. kitap sohbetinize bir eğitimci olarak imzamı atarım çok haklısınız
seyrediyoruz
Oha Mesih Paul atreides haha baban suikaste uğruyo go brrr
Multiplayer gibi bir kurum olarak kitaplar üzerinden bir içerik yapsanız çok güzel olur sanki. Mesela kitaplar üzerine konuştuğunuz bir seri olsa hem kurumunuza yakışır hem de biz izleyenler için keyifli/bilgilendirici olur :)
Uzun bir süredir kendi sığırlığım yüzünden kitap okumuyordum. 3-4 ay önce türkçe netlerim artsın diye yeniden okumaya başladım. Bu dönemde aldığım ilk kitap Fahrenheit 451 idi. Kitabı 2 günde bitirdim, cidden müthiş bir kitaptı. Bu kitabı okuyun okutturun.
Hasan Can Başıbüyük tavsiyen için teşekkürler
Seyrediyoruz kral tadından yenmiyor. Multiplayer arşivine girip izlemediğim videoları izliyorum ve gerçekten çok ama çok sarıyor.. Konu dışı bir kaç video daha vardı bekleyin beni de izleyem.
300.000 hayırlı olsun.
bu videodan sonra hepinize saygım arttı.çok kaliteli insanlarsınız bir solukta izledim en kısa zamanda tanışabilmek ümidi ile...
91'de alfabeyi söktüm. İlk işim o tarihten itibaren kupon biriktirip aldığımız Ana Britannica (Siyah, 12 ciltli) ansiklopedisini okumaktı. Tam hatırlamıyorum ama 1994'te sanıyorum seri tamamlanmıştı. Ansiklopedi ve sözlük okuyarak başladım. Sonra Aziz Nesin, (Kısa öyküleri dışında hicivlerini de okumuştum) Muzaffer İzgü (Yazarın Zıkkımın Kökü adlı eseri, kitap okumanın parayla ilgisinin olmadığını çok güzel anlatır.) ve Rıfat Ilgaz'ı okumuştum. Zaman içinde Dickens ve Gogol'la devam ettim. Rus Edebiyatından Dostoyevski, Tolstoy ve Turgenyev'i okudum. 20'li yaşların başında Antik Yunan Edebiyatı'ndan Ezop, Plütarhos (biyografi yazarıdır, Zweig da asırlar sonra benzer yolu tutmuştur. Tarihi kişilerden ikisini alıp aralarındaki benzerlikleri ve farklılıkları göstererek biyografiler yazmıştır.) Sonra Yahudi üdebadan Stefan Zweig, Franz Kafka, J. D. Sallinger... Sonra biyografi ve Antik dönem ağırlıklı gittik. Bu aralar Cengiz Han'la ilgili bir kitap üzerinde çalışıyorum. Okuyunuz, okutunuz... Bu yutup mutup kimseye kalmaz. Bu dünya Sultan Süleyman'a /שְׁלֹמֹה kalmadı, ki ona rezerveydi.
Adamlarda on numara muhabbet var la , hiç ilerletmeden izledim bu kadar uzun videoyu .
Kitaplara daha çok yer ayırın lütfen. Orhun abini 4F2K uygulamasını siz de uygulayabilirsiniz mesela
6 yıl geçmiş. Dün gibiydi. Hukuk istiyordum. Kazandım. Şimdi askere gidiyorum. Kısa dönem çıktı. Umarım fazla zorlanmam. Kendimi tanıyorsam net kötü yere düşerim ve zorlanırım ama neyse...
Kitap okuyun arkadaşlar. Askerde ben de okumayı düşünüyorum.
15:00’ten itibaren olan Tunca’nın hikayesine koptum! 😂
valla sizi bilmem ama bana şu konu dışı videolarının thumbnailları çok güzel geliyor multiplayer abi.
Ya size bir şey itiraf edeyim. Benim en son delicesine oynadığım oyunlar NFS Underground 2, Fifa 2005, Call of Duty 2 falandır. Ondan öncesinde de Fifa 99, Age of Empires, Roller Coaster Tycoon 2 ve DOS oyunları oynadım. Yıllardır da pek fazla oyun oynamıyorum. Ama bir şekilde sizin kanalı izlemeye başladım. Öncelikle gerçekten müteşekkirim çünkü hayatımın en sıkıntılı dönemlerimden birinde, arkadaş gibi oldunuz bana resmen. Hiç oyun oynamıyor olmama rağmen birkaç haftadır sizi izliyorum sürekli. Geçenlerde oyun oynayan birkaç arkadaşın yanında bu oyun muhabbetleri açıldığında fark ettim ki meğer sizi izleye izleye Ubisoft'un Ceo'su kadar konuya hakim olmuşum. :) Biraz muhabbet ettikten sonra hiç oyun oynamadığımı söyleyince kısa bir şaşkınlık oldu ortamdakilerde. Ama işin özüne geleyim mi, aslında bu oyun muhabbetleri benim pek umrumda değil. Ben aslında sadece sizi izliyorum. Oyun muhabbetine de sizin samimiyetinizden ötürü katlanıyorum. Ve oyun dışında başka konular üzerine yaptığınız sohbetler çok daha fazla keyif veriyor bana. Acaba oyun konsepti dışında işler de yapacak mısınız? Yaparsanız bambaşka bir yayın hayatınız olabilir ve bambaşka bir kitle de sizden istifade edebilir diye düşünüyorum. Bu arada ben bir hedef kitleniz olarak kendimi tanımlayayım isterseniz. 26 yaşında, erkek, bekar, öğrenci-çalışan arası, siyasi gerginliklerden bunaldığı için sosyal medya hesaplarını kapalı tutan ama teknolojiyi ve gündemi gizliden takip eden, 10 yıl sonraki kendisi için gizli bir blog tutan, arama başına para vermişçesine arama motoru kullanan ve arama sonuçlarını sayfalarca sömüren, web browser'ında aynı anda 362515 tane sekme açan ve toplamda 2 elin parmağı kadar insanla görüşüp iletişim kuran, mesleğini bilgisayar kullanarak icra ettiği için comfort zone'unu da masaüstü ikonlarıyla oluşturmuş, birçok açıdan da ortalama olmayı kabullenmiş biriyim. Böyle bir hedef kitleniz de var yani.
Sizi sevmemin sebebi ise şu: Sizi izlerken sizinle arkadaşmışız ve oturup sohbet ediyormuşuz hissi uyandırıyorsunuz bende. Bir de UA-cam Türkiye'de birçok yerli kanal çocukların zeka seviyesine yönelik işler yapıyor çünkü UA-cam'un en kalabalık ve en çok kazandıran kitlesi çocuklar... Bunun dışındaki izlenebilir kanalların da belli bir içerik matematiği var ve bi' yerden sonra o kanalların marjinal faydası düşüyor. Ama siz, direkt sizsiniz abi. Komik olmaya falan çalışmıyorsunuz. Sanki kahve sohbeti yapan 3 arkadaş gibisiniz. Bir de sanırım sizden keyif almamın bir sebebi daha var. Yaşınız ve toplumsal rolünüz açısından, benim hayatımın bir adım ötesindesiniz. Evlisiniz, işiniz gücünüz var ama bir yandan da 20'lerinizde ruhen kopmuş değilsiniz. Nasıl desem, küfür etmemeye çalışıyorsunuz ama bazen de ağzınızdan kaçıveriyor mesela. :) Özetle hem benim dünyaya baktığım yere yakın bir yerden hitap ediyorsunuz hem de birazcık daha tecrübelisiniz ve sizden bir şeyler öğrenebileceğim hissini veriyorsunuz. Kısacası durum budur muhteremler.
Videodaki konuyla ilgili: Kitap okuma alışkanlığının önemine yönelik güzel bir sohbette bulunmuşsunuz ve güzel mesajlar vermişsiniz. Ama kaçırdığınız ufak bir ayrıntı var. Siz oyunlar üzerine eleştiri ve inceleme videoları çekip insanlara izleterek insanların kitap okumasını doğrudan engellemiş olmuyor musunuz? Yani sizin videolarınız zaten 30-45 dk. Videolarınızı izleyen insanlar, kitap okuyabilecekleri zamanı sizinle geçiriyorlar. Onu geçtim, sizin bu 40 dk.lık videolarda işlediğiniz konular ise pc/konsol oyunları üzerine... Yani genel olarak insanların; haftalarını, aylarını ve hatta yıllarını kitap okumak yerine oyun oynayarak geçirmelerini ve okumayan/düşünmeyen bireyler olmalarını sağlamaya yönelik faaliyetlerle dolu bir yaşam biçiminiz var. Ve üzülerek söylemek isterim ki gelecekte okumayan/düşünmeyen bir toplumda yaşayacaksak eğer, bunda sizin -doğrudan- katkınız olmuş olacak maalesef. Bir de 55 yaşınıza geldiğinizde Fallout 23 video'su mu yapacaksınız abi? Bunun bi' sonu olması gerekmiyor mu? O kadar kitap ve o kadar deneyim, Fallout 23 inceleme videosu için miydi yani?
naptın lan sen
Özeti??
Adam e-postadan bi'haber bu yorumu atıyor. Kardeşim iletişime buradan mı geçilir? Bir ton ulaşabileceğin yer var ben de mal mal okudum Allah Allah ya.
Özür dilerim arkadaşlar. N'olur bağışlayın beni. Ben bu yorumu yazarken insanların hayatını bu kadar zorlaştırabileceğimi düşünmemiştim açıkçası. :(
Şaka bir yana, o anda aklıma gelen düşünceleri elimin altındaki en yakın iletişim kutusuna yazdım sadece. "Acaba okular mı", "Onlara nasıl ulaşabilirim", "Mutlaka okumaları lazım" gibi şeyler düşünmedim.
Üstelik bir UA-cam kanalındaki yorumları okumakla sorumlu biri/birileri mutlaka vardır. Bu insanlar da ilgisini çeken yorumları yayıncılara paslar zaten. Ayrıca okumasalar da bi' kaybım yok. 20 yıldır görmediğim babama mektup yazmadım sonuçta.
abi çok uzun kısa kısa okudum bende bu abileri seviyorum oyun dışında da sırf muhabbetelerine dinliyordum.
Benim kitap okuma hikayem üniversite hazırlıkta başladı. İlk olarak kişisel gelişim kitaplarını bayılarak(!) okuyordum. Ne kadar inkar etsem de bana kattıkları şeyler oldukça fazla. Her kitap sizi farklı dünyalara ,olaylara, karakterlere kavuşturma imkanı sunuyor. Aslında uzun metraj bir film gibi. Kitapların diksiyonunuza ve hayal gücünüze etki etmediğini görmek mümkün değil. Bir Çin atasözünün de dediği gibi "Kitaplar insanların yolunu aydınlatır".Okuyun, okutun.
Birçok çocuk gibi 4.sınıfta Saftrik Greg'in Günlüğü'nü okuyarak başlamıştım. Eğlenceli, diyalogların ve çizimlerin olduğu çok güzel kitaptı. Ortaokulda okulumun dini kitapları okumama zorlaması sebebiyle 8.sınıfta okumayı bıraktım. 3 yıl sonra, şu sıralar yeni yeni tekrardan oturmaya başladı. George Orwell'ın kitaplarını okuyorum şu an. Bir de D&R da Mark Manson'un Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı'nı aldım. Hiç kişisel gelişim kitabı okumamıştım merak ediyorum etkisi olacak mı. Daha önce kişisel gelişim kitabı okuyan varsa, etkisi oldu mu?
Seyrediyoruz . Bir tek sizin kanalda ileriye almadan izliyorum . Çok samimisiniz .
Tamamen Wattpad kitapları hakkında bi video çekmelisiniz bence , sinir olurum okuyanlara
Arhan Bilge bir de kitap okuduklarını iddia ediyorlar.
Oha Umut Sarıkaya'ya bile değindiler. Harikasınız. Bir Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi olarak, tavsiyem bir şekilde çok tavsiye edilen, etkileyici denilen bir kitabı okuyun. Daha sonra zaten illa ki kitap okumak alışkanlık haline gelir.
Witcher kitapları çizgi romanları şahanedir
Övmeden geçmeyelim dedim :)
Ne kadar dolu adamlar olduğunuzu bir kez daha anladım bu video sayesinde. İyi ki varsınız :)
Sevgili Orhun, Ahmet Ümit kendisini bilboarddan tanıtarak ünlü etmiş, kanıtlamış biri değil dedin. Tersine Türkiye'ye kitabın reklamını yapma işini bilboarda kitap koyma, reklam çekme işini getiren kendisidir. Bir şekilde kendisini kabul ettirmiş bu gibi isimlerin keşke o kadar da değerli isimler olmadığını okuyup öğrensek. sevgiler.
Kişisel gelişim kitapları ile başladım bu işe sonra polisiye-gerilim kitapları ile devam ettim. Son 3-4 senedir kitap okumuyorum. Geçenlerde elime alayım dedim , aldım okuyorum baya sarıyor kaptırıyorum. Ancak bir iş çıkıyor , bölünüyor ve haliyle kopuyorsun olaydan. Vakit lazım :)
Güzel muhabbet olmuş , zevkle izledim.
Çizgi Roman okumanızı tavsiye ederim, okuma alışkanlığı kazanmanız için güzel bir başlangıç olabilir, şahsen ben önce çizgi roman sonra kitap okumaya başladım, şimdi ikisini de severek okuyorum ^_^
Çizgi Roman Dünyası De ayrı
Teşekkürler :3
Hayatımda sadece bir tane çizgi-roman okumuşluğum var o da Civil War. Ben direk kitaplarla başladım açıkcası.
bu videolara baktığımda bu çeşitliliği gördüğümde bu samimiyeti hissettiğimde bir aileyiz diyorum.
20 yaşındayım 450 civarı kitabım var. Sigara, alkol kullanmıyorum, iddia şans oyunu oynamıyorum; o kadar çok para kalıyor ki, bende kitaplara yatırıyorum bütün paramı :)
İrfan İPEK yok hacı yanlışın var kitaplar çok ucuz bende içki sıgara esrar karı kız kumar Bitcoin ne ararsan var yine kitaba para kalıyor ülkede okuyan yok kitaplar Sudan ucuz oyun fiyatlarına bak ama uçmuş
Kesinlikle, isteyene kitap ucuz aslında. Mesela ben sürekli internetten alıyorum bol bol indirimle ucuza geliyor, kampanyaları da takip etmek lazım
bülent dursun kitap fiyatları aşırı fazla çalışmayan bir öğrenci isen
MR. MOBİLE korsan al sende 🤷🏻♂️😂
Ucuz kitap siteleri var ucuzkitapal.com önerebilirim babil.com Vs. Korsan kesinlikle almayın
Çok güzel bir video olmuş. Birçok insanı heveslendirmiş oldunuz, bu tür yararlı içeriklere daha fazla yer verin lütfen :)
Çok güzel muhabbet oldu, devamı gelsin lütfen. Burada 32 yaşında bir öğretmen olarak sizi takip ediyorum seviliyorsunuz...
Hayvan Çiftliği'ni okuyun arkadaşlar. Çok kitap okumuş biri degilim ama hayatımda okuduğum en iyi kitaptı. Hem kısa hem de içerik olarak çok kaliteli hikayesi de çok sürükleyici.
George Orwell'ın kitaplarını öneririm yeni başlamak isteyenler için hem kısa hem kafa açıcıdır.
manyakmisin oglum papazin kizi, bogulmamak icin ve 1984 kitaplarini okuyan adam bogularak geberir eger anlatim tarzini sevmesem cogu kitabini bitiremezdim 1984 ü yarida biraktim o kadar cok boguldum ki bir yerde. Stefan zweigin kücük kisa kitaplari var 60 sayfalik zaten kisa hikaylerini yayimliyorlar onlarla baslayabilirler klasik romanlara. Orwelin bagzi kitaplari cok cok sikici gelebilir okumayan birine.
tunca'yı dinlerken gerçekten kendimi tehditte hissediyorum, bu bizim üsttümüzdekilerin tonunu çok güzel yapıyor
geçen bi kitap gördüm adı yak yak yak önsözünde seni gördükten sonra sigara paketini sinirden buruşturdum attım yak albayım yak filan yaziyodu ha bide sıla diye biri "şiir" yazmış ritimle okuyunca kral tv top 10 a giriyosun
İlk ve orta okulda Türkçe hocamız bize sürekli iç karartıcı, dram, üzüntü dolu, bir çocuk için fazlasıyla sıkıcı olan kitapları okumaya zorlardı. O günlerden beri kendimi bi kitabın başına oturmuş bulamıyorum. Ancak şöyle birşey de var akademik kitapları, bilgi veren kitapları okumayı çok seviyorum. En sevdiğim kitap türleri ansiklopediler diyebilirim. Hatta arada vikipediyi açıp (son zamanlarda kapanmış olsa da) rastgele bilgi içerikli farklı şeyleri okurum.
Tunca Arslan eğer bu Tunca Arslan ise bir kitabın arka yazısına yazdığı yazıyla karşılaştım ve bu kitabı Tunca Arslan hatırlayacaktır çünkü bu kitap aslında normal bir kitap değil G.O.R.A filminin senaryosunun basıldığı kitaptır. Yani bu kitabın arka baskı yazısını Tunca Arslan yazmış eğer doğruysa doğrudaur.
Furkan Korkmaz tunca arslan adinda bir sinema eleştirmeni var senin bahsettiğin o. Zaten Tunca kendiside demişti bir videoda beni sinema eleştirmeni olan Tunca Arslan ile çok karıştırıyorlar diye.
Furkan Korkmaz Bilmece mi bu? Ne yazdın? Türkçe meali ne zaman gelir?
Utku Beni aydınlattın Teşekkürlerimi sunarım kitabı aldığımdan beri bu Tunca Arslan zannediyordum ve bu videonun altına direk yazdım ve Sağol.
Bana göre bu kitap normal bir kitaptır çünkü fareler sıçarken görünmez
Seviliyorsunuz abiler, en sevdiğim videonuz bu oldu. Hakkaten güzel adamlarsınız.
13:25 enisin orhuna bakışı sizce ne anlatıyor 9
Pompa
Çok hoş bir video olmuş, Tunca Enis ve orhun'un anılarını dinlemek keyifliydi
Tunca sondaki göndermen çok iyiydi. :))
anlayan çıkmış sonunda deminden beri yorumlara bakıyorum
Gençlerin, çocukların bu kadar çok izlediği bir kanalda kitap videosu görmek çok güzel.İzleyenlerden bir kişi bile videodan etkilenip, severek takip ettiği bu kişileri örnek alıp kitap okursa daha ne olsun? Süpersiniz.
5 yıl önce bu videoyu görmüştüm o zamanlar orta 2'ydim, o günlerde çok etkilenmiştim ve gaza gelip her gün 2'şer kitap bitirirdim. Hep aynı istikrarla da olmasa da şu anda lise 4'üm ve yaklaşık 3200 küsur kitap okudum faydasını da gördüm. Bu video dediğiniz işe yaradı.
Billboard da wadpat kitapları yazıyordu gittim arka raftan metro 2033 almıştım. ;)
Çok keyifli bir program olmuş. Kitap içerikleri de devam eder umarım.
40 dakikalık muhabbet videosu bulmuşum nasıl seyretmem?
Abilerim değindiğiniz konular için sizlere teşekkür etmek istiyorum.. Çünkü insanlar artık kitaplardan uzaklaştı ve sizin gibi belli bir kitleye ulaşma şansı olan insanların böyle tavsiye verici konularda konuşmasını çok faydalı ve değerli buluyorum. Ayrıca insanların Atatürk'ü anlamayıp sadece fotoğraflarını paylaşarak en büyük Atatürkçü olarak kendini görmesi çok yanlış geliyor bana. Oysa ki Atatürk'ü anlamanın kendini ve düşüncelerini geliştirmek olduğunu düşünüyorum. Uzun lafın kısası cansınız ve iyi ki varsınız sizin gibi insanların çoğalması gerektiğini düşünüyorum. İçtenliğinizi hiç kaybetmemeniz dileğiyle başarılarınızın devamını dilerim :)
Seyrediyoruz
Başka şeylerden de keyif alabilineceğini gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Kitap okuyun, okutun.
24:44 Ali koç
Adam Fawer son kitabı OZ'un başına Türk'lere bir teşekkür yazısı yazmıştı diye hatırlıyorum. Çok güzel bir video olmuş :)
çocukların önünde kitap okusaydınız çocuklar kitap okumayı merak ederlerdi
yanlış, çocuklar oyun oynamayı sevdiği için bunlar da oynuyor.
japon aileri çocuklarını önünde kitap okumaya dikkat ediyor fakat bizim Türkiyede çoğu babası eline tesbih almış ama kitap okuma yok çocuk ailesini örnek almaz mı
Adil Can Çelik arkadaşın kassettiğini anlamayan sığırlar doluşmuş. Adam multiplayera kitap okuma videosu çekin demiyor, ebeveynler kitap okursa çocuğun taklitle öğrenme mantığından dolayı çocuklar da kitap okuma alışkanlığı kazanır diyor. Eğer salaksanız insanlara cevap yazmadan önce cevap vereceğiniz yorumu 3 kere okuyun anlama güçlüğü çektiğiniz belli çünkü
Boran Algan yanlış. Bunlar oyun oynamayı sevdiği için oynuyor, çocuklar da izliyor.
Bençe alakasız multiplayer kananılda kitab mı okuyaçaklar
Anayurt'u okuyacağım. Korku ve fantastik okumayı seven biri olarak beni yeni bir seriyle tanıştırdığınız için çok teşekkürler Enis reis :)
Bilgisayar oyunlarını sevenler için Erebos kitabını tavsiye ederim.Kitap okumayı aşılayabilir bilgisayarla haşır neşir olanlar için
Eren Çatalkaya O kitabı okuyacaktım hoca daha kapağına bakarak o nasıl kitap falan dedi okutmadı, hala içimde kaldı, nasıl bu kadar önyargılı olabiliyorlar anlamadım, bir de edebiyat öğretmeni olacak
Ben öneririm içinde kaldıysa git başla DR'larda genelde vardı pişman olmazsın okurken
Ready player one da iyi olabilir hem kitabı hem filmi var
"Portal" örneğine tamamen katılıyorum fakat ben o metafora şöyle bir ekleme yapmak istiyorum: Tamam, tabi ki de bazen kaçmak istiyoruz yaşadığımız bu dünyadan fakat bence o bir kaçış değil, tıpkı bir oyunda güçlerimizi geliştirmek için pratik yaptığımız bir bölgeye gidip, geri gelmek gibi bakıyorum. Çünkü insanın zihni berrak olmadığı zaman en basitinden bir matematik problemini bile çözemiyorken, psikolojimizi etkileyen sorunlarla zaten başa çıkamayız. Dolayısıyla bir ara verip, kendimizi rahatlatıp, zihnimizi geliştirip sonrasında mücadele etmemiz gereken şeylere dönmemiz daha yararlı oluyor. Böyle önemli bir konuyu bizler ile tartıştığınız için teşekkür ederim. Ayrıca sizin de bahsettiğiniz gibi insanlar ile iletişim kurabilmek için doğru iletişim kurmayı öğrenmemiz gerekiyor çünkü bir insanın bence en önem vermesi gereken husus doğrudan veya dolaylı olarak başka insanlarla iletişim kurabilirken kendisini tamamen doğru bir şekilde aktarması ve iletişim kurmasını bilerek, sağlıklı bir iletişim kurmasıdır. Tekrar teşekkür ediyorum.
Abi bu kitap konusunda öğretmenler kesinlikle çok kötüler istiyorlar ki bütün çocuklar türk edebiyatı okusun dünya edebiyatı okusun. Tamam eyvallah okusun ama siz öğretmenler ilkokula ortaokula gidenlere OKU! OKU! OKU! diye baskı yapıp dandik kitaplar okutursanız olcağı o. Adam liseye kadar adam akıllı kitap okumamış sen hemen şunları oku diyemezsin dememelisin. Dediğiniz gibi belli bir seviyeye geldikten sonra okunmalı o tarz kitaplar. Bu konuda bende yaklaşık bir bir buçuk yıldır okuyorum 10.sınıfım onu da arkadaşım sayesinde başladım. Geçen ders boştu bende Batman'in bir çizgi romanını okuyorum boş derse de tanımadığım bir edebiyatçı girdi,kadın eski kafa biraz neyse bu gördü bende ki çizgi romanı bune dedi.Siz daha bunları aşamadınız mı ilkokullu musun sen tarzı laflar söylüyor. Bende dedim ki ben normal roman da okuyorum romanım yeni bitti araya çizgi roman sıkıştırıyım dedim. Bu hala devam etti sonra aldı kitabı başladı konuşanlara vurmaya benim tepem attı verir misiniz dedim bunu yapmaya hakkınız yok dedim falan . Edebiyat öğretmeni olmuşsunuz daha çok okumaya teşvik ediceğinize yaptığınıza bakın tarzı şeyler dedim. Bu hala devam etti kitabı zorla aldım elinden kitabın cidden anası siklmişti. Böyle öğretmenlerin gençlere okuma alışkanlığı konusunda ne gibi katkısı olabilir ki isteyen istediğini okur yani neyi kasıyorsunuz.
Bu arada ilk okuduğum kitap Drew Karpyshyn'dan Darth Bane Yıkım Yolu'ydu onu da arkadaşımdan almıştım iyi ki bana o kitabı vermişsin Oğuz.
Ah şu salak hocalar. Denetlenmeli kesinlikle
İlk okuduğum kitap Gülten dayıoğlu'nun "ben büyüyünce" öğretmenimiz ilkokulda ödev vermişti yanlış kitabı almıştım ama yine de okudum çok etkilemişti beni. O günden sonra tek tük okusam da okumak güzel dedirten birkaç kitap yazayım, Monte Cristo Kontu, Yaşlı Adam ve Deniz, Cimri.
kralkatili güncesi
erdem ünlü kvothe reis
?
Multiplayer ekibini yakın zamanda harcarlar gibi görünüyor, sizi tanımak güzeldi...
Sonu Atatürkle kapatmanız çok iyi olmuş, saygı ve sevgiyle anıyoruz.
Kırılma noktası gerçekten çok önemli. Ben Gustave Flaubert'in Madam Bovary kitabını okurken o kırılma noktasını yaşamıştım; kitabın bir bölümünde bir karakteri arsenik içip intihar ediyor ve yazar bunu doğal bir şekilde aktarmak için arsenik tadıyor. Kendisi natüralizmin ilk yazarlarından biridir.
Videodaki önerdiğiniz kitapları veya zamanında çok akıcı gelen kitapları önerir misiniz lütfen?
Tuğra Şenyüz Hayvan çiftliği'ni tavsiye ederim. İdeolojik bir temeli olsa da onları göz ardı ederek de okunabilecek güzel bir kitap. Bunun dışında iki dirhem bir çekirdek de sıkmayan, deyimlerin tarihini hikayeleştirerek anlatan güzel bir eser.
UFC Takipçisi Teşekkürler. Önerinizi dikkate alacağım. Tam da bugün sipariş vericektim birkaç kitap bunlara da şans vereceğim.
Tuğra Şenyüz Ne demek, yardımcı olabildiysek ne güzel.
Videoda Adam fawer ın olasılıksız serisinden bahsetmişler güzel kitaptır.Stefan Zweig kitapları olabilir kısa kısa hikayeleri var.Mesela satranç kitabı 70 küsür sayfa otobüste metroda okumalık.
Teşekkür ediyorum. Bu aralar roman okumaktan baymıştım cidden. Kısa, bi solukta biten kitaplar iyi gelebilir,
sağolun.
Ben de konu dışı olarak söyleyim: 300.000 hayırlı olsun
Adamsınız kitap, oyun, film, felsefe 👍😂
Diziyi unuttun :)
Cogito Ergo Sum
Bu tür videolar daha çok gelsin, saatlerce oturup izleyebilirim.
HARVARD UNİVERSİTY
Sayenizde kitap okuyasım geldi . Gidip devam edeyim okuduğum kitaplara
Beyler askerde kaç asker döversem binbaşı olurum?
@Meditatio eyw
Her şeye el atın. Kitap, film, dizi, video oyunu, anime, çizgi roman, spor, müzik, şiir... İlgilenin sonra berbat da olsa atmasyon da olsa üretin bir tanecik, gelecekte bakıp bakıp sırıtırsınız en azından.
Enis abi bedelli :DD
:ddd
Ben kitap okumaya başlamadan önce çizgi-roman okumuştum.Batman Aile'nin Ölümüydü.Hikayesi çok iyi işlendiği için çok hoşuma gitmişti.O zaman kitapların da otomatikmen hikayesi iyidir diye bi hikaye kitabı almıştım.Sherlock Holmes'un 4 kitaplık hikaye serisi vardır.İlk kitabı almıştım.O da çok hoşuma gidince fantastik, bilimkurgu ve gözüme takılan ilginç kitapları okumaya başladım ve şuan mutlu bi şekilde hayatıma devam ediyorum.