Bu videoyu görmemişim. Eline emeğine sağlık Bu yontem bankacılık sigortacılık finansal kiralama dışındaki şirketlerin degerlemesinde kullanılabilir olarak anladım. Bu tarz videoları bekliyoruz hocam Çok kıymetli bir iş yapıyorsun Teşekkürler
Hocam emeğinize sağlık, basit ama mükemmel ve aydınlatıcı bir sunum olmuş, bilgilerinizi paylaştığınız ve faydalanmamiza imkan tanıdığınız için çok teşekkürler, inşaallah bu tür vidyolarinizin devamı gelir, çok güzel bir eğitim videosu olmuş Devamının gelmesi dileğiyle... Başarılar...
Emeğinize sağlık,süper anlatım.Çocuklar bile anlar.Burada sık sık geçen FAVÖK üzerine de kısa bir açıklama videosu oldukça tamamlayıcı ve konuyu daha iyi anlaşılır yapardı kanaatimce.Kolay gelsin,merakla diğer videolarınızı da beğenmek için,hemen bildirimleri açtım ve abone oldum.
İlginize çok teşekkür ederim. Haklısınız daha detaylı olarak Favök açılımı iyi olabilirdi. İlk defa izlediyseniz kanalımdaki “eğitim” oynatma listesindeki videolar ilginizi çekebilir. Tekrar teşekkür ederim.
Aklımıza takılan mali tahlil ile ilgili soruları size iletebilip bilgi almak istesek bunu nasıl yapabiliriz adresinizi paylaşmanız mümkün olabilir mi?Benimki ursugata@yahoo.com,eğer buraya adres bırakırsanız çok memnun olurum.Dilerseniz aklıma takılan bist şirketlerinin bilanço kalemleri ile ilgili düşünceleri paylaşabiliriz.
Merhabalar Serkan Bey, öncelikle çok güzel bir video olmuş. Bu tür eğitim videoları küçük yatırımcı için birer nimet ama anlayana ve uygulayabilene tabi. Halkımız hep hazır balık peşinde o yüzden bilmedikleri hisselere bir gram uğraş vermeden girip kaybediyorlar ve borsaya küsüyorlar. Siz burada balık vermiyor, balık tutmayı öğretiyorsunuz ve sizi takdir ediyorum. Halkımızın ne kadar hazıra alışkın olduğunu şu videodaki izlenme sayınız ve beğeni sayınız bile ortaya koyuyor. Şunu açıp bir şeyler öğrenmek ve bunları borsada yatırım yapmayı düşündüğü firmalara uygulamak bile zor geliyor bir çok kişiye. Siz bu videonun adını ''X firması 1 sene içinde 3 4 kat değer kazanacak'' diye yapıp tüyo verseydiniz şu izlenme 10 katı olurdu eminim. Her neyse lafı çok uzattım, çok güzel bilgiler veriyorsunuz ve böyle eğitim videolarının devamını istiyoruz. Burada az ama öz kaliteli takipçileriniz, izleyenleriniz var. Herkesin adına teşekkür ediyorum, elinize emeğinize sağlık.. :)
Merhaba Tahir Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İlginiz beni çok sevindiriyor. Eğitim videolarına devam etmeyi düşünüyorum. Sizlerin katkısı ve desteğiyle video içerikleri için fikirler oluşturabiliyorum. Tekrar ilginize teşekkür ederim.
@@MaliTablolar Ben teşekkür ederim Serkan Bey, bir sorum olacaktı. ben temel analizime göre çok güvendiğim bir hisseyi elimde tutuyorum uzun zamandır. Bu hisse OZKGY, sizin bu videonuzu izledikten sonra birde o şekilde hesaplama yaptım ve değeri çok güzel çıktı burada söylemeyeyim(ytd), siz de inceler bakarsınız. Benim sorum GYO larda bu şekilde değer biçmek doğru sonuçlar verir mi ? Çünkü sağlam bir GYO ise hesaplamalarınızdaki nakit benzeri, yatırım amaçlı gayrimenkuller ve finansal yatırımları güçlü çıkıyor. Zaten güzel olan GYO ların PD/DD oranları da 1'in altında.. Ve sizin hesaplarınıza göre de bir değer biçtiğimde defter değerinden de hayli yüksek bir değer çıktı söylediğim hissede. Bu hesaplama her sektörde tutarlı sonuçlar verir mi ?
FD/Favök değeri mal ve hizmet satan sektörlerde hesaplayabiliyoruz. Banka, sigorta, finansal kiralama gibi alanlarda hesaplanmıyor. GYO’lar ise biraz daha ilginç. Çünkü mal ve hizmet satabiliyorlar aynı zamanda kiralama işleri de yapabiliyorlar. Yeniden değerleme nedeniyle karlılıkları çok değişken olabiliyor. Videoda bahsettiğim değerleme yönteminde sektöre göre ucuz kalmış şirketleri bulabiliriz. GYO’lar içinde Ozgyo ucuz kaldıysa bu analizle teyit etmeniz mümkün. Ozgyo esas faaliyetlerinden zarar eden bir firma. Sadece bu değerleme yöntemi incelemeye yetmeyebilir. Zararın nedenini ve sürekli olup olmayacağını anlamak gerekiyor. Temel analiz de yapmanızı öneririm.
Mali Tablolar Teşekkür ederim yalnız ozderici GYO(OZGYO)demedim. Özak GYO (OZKGY)dedim. Özak son bilançosunu incelerseniz kâr yaptığını görürsünüz. Finansal borçları da azalmakta temel analizi gayet iyi. Teşekkür ederim tekrardan bu şekilde de değerlendirme yapacağım bundan sonra alacağım hisselerde.. iyi akşamlar :)
değerleme üzerine daha fazla video yaparsanız çok güzel olur.farklı sektörlerden örnekler olabilir veya farklı değerleme yöntemleri olabilir. yatırımcı fiyatları yanıp sönen sayılardan ibaret görmemeli.teşekkürler saygılar
carrefour bim gibi firmaların çarpanlarıyla sokm değerlemek yanıltıcı olabılır, bu fırmaların kendıne ozel carpanları var cunku hepsının marjları farklı
FD/Favök ile değerleme dışında, başka değerleme yöntemleri için de örnekler gösterirseniz bunların ortalamasını alıp bir değerleme yapabiliriz Serkan bey. Düşünüyor musunuz böyle birşey?
@@MaliTablolar Super olur. Oncelikle tesekkurler hocam. Iki sorum var. Fd/favok verilmemisse ya da hesaplanmamissa nasil olacak? Ipeke de boyle bir durum var da. Ikincisi bu yontem guvenilir midir ya da ne kadar guvenilir sizce?
Kesin bir şey söyleyemem, tek bir yöntem ile analiz hiç bir zaman yeterli gelmeyebilir. Bilanço yapısı, nakit yönetimi, borçluluk durumu gibi konuların da incelenmesi lazım. Fiyatın da iyi olması lazım.
Selamlar 15.07.2022 ye kadar aynı fiyatta kalmış sonra patlama yapmış firma Sizce bu analizde nerede hata yaptınız? Gercekten fikrinizi merak ettiğim için soruyorum iyi günler
Tahtakin 7 saat önce hocam inveoyu sizin hesap yönteminizle hesaplayınca da 40 küsürlerde çıkıyor. ve şu anki fiyatı 127 tl. gedik'i sizin hesap yönteminizle hesaplayınca da 29,61 çıkıyor. ve şu anki fiyatı 21,10 tl. peki pd/dd değerlerine bakarsak gedik 7.48 iken inveonun 6.29 olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? buna bakarsak piyasa degeri olarak gedik daha çok işmiş. bundaki orantısızlık nerden ileri geliyor? değerlemesine göre ucuz olan gedik'in pddd'si daha düşük olması gerekmez miydi? gedik: inveo: fd/favök sistemine göre: 29,61 40 şuan: 21,10 127 pddd 9,14 6,27
Emeğinize sağlık, finansal borçlar kısmı yerine neden toplam borcu hesaba kattınız onu anlamadım, bir de fvaök neden yıllıklandırılmış kullanılıyor, kitapta çeyreklik kullanılıyor sanırım, teşekkürler.
En güncel performansı değerlendirmek için yıllıklandırılmış favök kullanmamız gerekir. 4 çeyrek favök'ü toplayarak son 12 ayda ne kadar favök elde edildiğini buluyoruz. Halkyatırım skorkart tablolarında gösterilen toplam borç finansal borçların toplamıdır. İşyatırım mali tablolar sitesinden teyit edebilirsiniz.
Emeğinize sağlık hocam teşekkür ederim. Bir sorum var fd/favök değer olmayan firmalar var onların şirket değerlemesi nasıl yapılır? Gusgr inceleyebilir misiniz?
Çok teşekkür ederim. FD/Favök’ü olmayan şirketlerin esas faaliyetlerinden zarar ettiğini anlayabiliriz. Eğer zararın geçici olarak sadece belli bir dönem özel bir nedenle olduğunu düşünüyorsanız yine sektör ortalamalarını kullanabilirsiniz. Ancak esas faaliyetlerinden sürekli bir zarar varsa sektör ortalaması kullanmak işe yaramaz diyebilirim. Esas faaliyetlerinden sürekli zarar eden bir firmaya yatırım yapmak riskli olabilir. Gusgr 6 aylık bilançosu geldiği zaman analizini yapabilirim.
Serkan bey, şirket değerleme video'nuzda bahis ettiğiniz Finansal borçlar bilançoda yer alan kısa ve uzun vadeli borçların toplamımıdır? Yoksa Ticari borçlar mıdır? Bilginizi rica ediyorum. Çok selamlar
Hocam öncelikle Allah razı olsun bi sorjm olcaktı. Bu degerlemeyi yıllık bilancodamı yoksa ceyreklik bilancolarda mı bakmak lazım. Birde bize bu konularda kendimizi gliştirecegimi kitap önerilerinizide sölermisiniz.
Merhaba Bilal Bey, yıllıklandırılmış verilerle her dönem hesaplama yapabilirsiniz. Kitap olarak bir çok kaynak var ama değerleme kitapları maalesef yeterli değil.. En son SCALA yayıncılık Damodaran kitaplarını çevireceğini duyurmuştu. Ben de bekliyorum. Favök konusunda videonun başında bahsettiğim kitabı inceleyebilirsiniz.
Yanlış anlamayın sizi eleştirmek adına söylemiyorum, tamamen yöntem / sonuç bağlamında yazmam gerekli. 2020 Temmuz ayında bu analizi yapmışsınız ve hisse senedinin değeri 13,68 imiş. Üzerinden tam 2 sene geçmiş şuan 2022 Temmuz ayındayız ve hisse senedinin fiyatı 12,63. Uzun vadede kağıdı alan biri en fazla %26 kar görmüş (o da tepede satma kabiliyetli biri ise) satmayıp hissenin yükseleceğini düşünen biri sonuç olarak 2 sene sonra onca enflasyon, dolar kuru vs. artışına rağmen zarar etmiş durumda. Bu durum bu değerleme yöntemlerinin bir şey ifade etmediğini kanıtlar mı? O konuda emin değilim çünkü bir hisse senedini temel analizle alma, teknik analizle alma.. Hangi yöntemle almaya karar vereceğiz? Orası muamma fakat videonun 2020 tarihinde çekilmesi bu konuda bize iyi bir backtest yapma imkanı vermiş. Ben de şu sıralar indirgenmiş nakit akımı yöntemi ile değerleme yapmaya çalışıyorum ama bunlar ne ifade edecek, gerçekten ucuz hisseleri buluyor muyuz yoksa bulduğumuzu mu sanıyoruz kafam bir dünya açıkçası. Bu konuda gerek kanal sahibi gerek bu yorumu okuyan izleyenler bu belirttiğim hususta fikirlerini beyan ederlerse sevinirim. Bu hisse bu saatten sonra 19 lira olsa bile enflasyon, döviz kuru almış başını gitmiş, 19 lirayı bulsa kaç yazar? Haksız mıyım acaba?
Merhabalar. Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de size katılıyorum. Perakende sektörü 2020 yılında çok ön plandaydı. Ancak maalesef enflasyon ve rekabet cezaları nedeniyle geri plana atıldı diye düşünüyorum. Piyasa eski çarpanlarla değerlendirmiyor. Sadece bu videoya ve tek bir geçmişe dönük teste bakarak çarpan analizlerinin yetersiz olduğu fikrine katılmak haksızlık olabilir. Bu nedenle çalışmalara devam etmenizi ve sepet yapmanızı tavsiye ederim. Analizi yaptığım zaman şokm hisselerim vardı ancak sonraki gelişmeleri görünce sattım. Şu anda hiç bir perakende hissesine sahip değilim. Size fikir vermesi amacıyla mevcut durumda incelediğim kriterleri özetlemek istiyorum. İlk olarak şirketin büyük ortağının kim olduğunu inceliyorum. Eğer yatırımcı dostu bir patron yoksa çok iskonto görsem bile almıyorum. Patron faktörünü çok duymuştum ama ilk kriter olarak kabul etmem için iyi bir zarar yazmam gerekti :) ikinci kriter ina analizi sonucu %50 iskonto, üçüncü kriter halka açıklık oranının yüzde 50'den küçük olması. Dördüncü kriter çarpan analizi ve 5. kriter grafik analiz. grafik analizde 200 günlük ema ve 200 haftalık ema kullanıyorum. Toplu alım için 200 haftalık ema, herhangi bir anda değişim veya ek alım için 200 günlük ema'dan uzaklığa bakıyorum.
Hocam emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederiz bizi bilgilendirdiğiniz için. Sizden çok şey öğrendim. Bilanço incelerken is yatırımın sitesinde 2 adet FD/favök değeri var, Halk yatırımda 1 adet var. 3 ü de birbirinden farklı. Hangi veriler doğru. Ayrıca sadece iş yatırım yada halk yatırım sitesini kullansak olmaz mı?
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Ben her iki siteyi de kullanıyorum. Özellikle finansal raporlar yeni açıklandıysa güncelleme gecikmeleri olabiliyor. İki kaynaktan kontrol ediyorum. İş yatırımda iki adet olmasının sebebi birisi çeyreklik dönemlerin değeri diğeri (cari kısmındakiler) o anki verilerle güncel olan değeri gösteriyor. İş Yatırım cari değerleri ile Halk Yatırım değerinin aynı olması gerekiyor.
@@MaliTablolar merhaba Çarpanla aynı anlama geliyor diyorsunuz ama çarpanı fd/favök diye tanımlıyoruz fakat marj ise favök/net satışlar olması lazım.iyi akşamlar emeğinize sağlık güzel anlatım
Hocam merhaba. Favok miktarını baz alırken örneğin 1. Bilançoda 1m favok belirtilmiş. Bunu 4 ile çarpıp yilliklandirmak ve daha sonra sektör fd/favok oranı ile çarpmak gerekmez mi. İzlediğim kadarıyla siz direk favok alıyorsunuz..
Merhabalar. Yıllıklandırılmış veriler kullanmamız gerekiyor. İlk çeyreği dörtle çarparsak ortaya çok iyi bir sonuç çıkmayabilir. Mevsimsellik gibi nedenler varsa yanlış sonuç alırız. Bu nedenle her zaman geriye dönük dört çeyreğin yani bir yılın favök (yıllıklandırılmış) kullanmamız daha doğru olur. Halkyatırım sitesi bu veriyi sağlıyor.
Siz bu iş ile kaç yıldır meşgulsünüz. Bunu bir sisteme oturtmak kolay görünmüyor. Bana bayağı zor geldi. Ama öğrenmeye çalışıyorum. Bu grafikleri nasıl yapıyorsunuz bu arada?
Dört yıldır sürekli borsadayım. Daha önce bir-iki yıl alış satış yaptım ama çok bilinçli bir seviyede değildim. Son iki yıldır temel analiz bazlı yatırım yapıyorum. Aslında bir sistem kurmak çok zor değil. Verilerin alınması, Excel’e aktarılması ve grafik hazırlanmasını videolarımda göstermeye çalıştım. Eğitim isimli oynatma listemde eğitim videolarını görebilirsiniz. Yine bir noktada yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
Selamlar. İncelediğiniz şirkete en yakın olan firmaları alabilirsiniz. İlla tüm sektördeki firmaları almanıza gerek yok diye düşünüyorum. Veya piyasanın aşırı fiyatladığı firmaları hesaba dahil etmeyebilirsiniz.
Bu method sanayi kuruluşlarında uygulanabilir. Ama holding, banka, sigorta ve gyo'larda uygulanmaz diyebilirim. Geleceğe yönelik olarak kar büyümelerini esas alarak değerlendirme yapabilirsiniz.
Halkyatırım veya İşyatırım sitesinden benzer şirketleri tek tek incelemek lazım. Eksi FD/FAVÖK olan şirketlerin neden eksi olduğunu iyi anlamak gerekiyor. Geçici bir nedenle eksi değer oluyorsa bazı kabuller yaparak değerlendirebilirsiniz.
Merhaba Recep Bey, yıllıklandırılmış favök eksiyse bu yöntemi kullanamayız diyebilirim. Çeşitli düzeltmelerle (varsayımlarla) favök’ü artıya çıkararak işlem yapmak da bir seçenek.
Merhabalar. Piyasada çok fazla Finansal Analiz kitabı var. Hepsi aynı bakış açısıyla yazılmış. Kitapçılara giderek beğendiğinizi alabilirsiniz. Yaşar Erdinç hocamızın video eğitimleri var. Borfin sitesinde ücretli olarak alabiliyorsunuz. Eğer herhangi bir ders almadan kitap üzerinden öğrenmek istiyorsanız, video eğitimlerle destekleyebilirsiniz. Başarılar dilerim.
Serkan hocam, hesaplamayı yaparken favök yıllıklandırılmışı hesaba katıyoruz, bir sonraki çeyrek dönem fiyat öngürüsü için çeyreksel favök mü almalıyız?
Merhaba Mehmet Bey, yıllıklandırılmış Favök son dört çeyreğin toplamını temsil ediyor. Önümüzdeki çeyrek tahminine göre yaparsak mevsimsellik etkisini hesap dışına çıkarmış oluruz. Örneğin ASELSAN’ın her sene son çeyrek satışları ve karı çok olur. Biz çalışmamızı ikinci çeyreğe göre yaparsak son çeyrek beklentileri devre dışı bırakmış oluruz. Bu nedenle yıllıklandırılmış değeri almanın daha iyi olacağını düşünüyorum.
@@MaliTablolar Serkan bey sektörel olarak nasıl bakmalıyız o zaman, kimi sektör dediğiniz gibi son çeyrek kimisi 2 nci çeyrek kimide 3 ncü çeyrek satışları falan iyi geliyor
Her sektörü kendi döngülerini göze alarak değerlendirmeliyiz. Eğer sektörler aynı olmasına rağmen açıklanan bilançolarda fark varsa yıllıklandırılmış Favök değerini alabilirsiniz.
Örneğin Tüpraş petrol fiyatlarının aşırı düşmesi sonucu eksi favök açıkladı. Ama siz bu durumun geçici olduğunu düşünüyorsunuz. Bu etkiyi hesaplayarak veya önceki yılların sonuçlarına göre tahmin ederek favök’e ekleyebilirsiniz.
Merhaba Oğuzhan Bey, ücretsiz platformlarda tek tek bakarak ortalama yapabilirsiniz. Ücretli uygulamalarda sektör ortalaması verilip verilmediğini bilmiyorum. (Matriks, forex gibi)
Elinize emeğinize sağlık.. bu işlemlerin aynısını "bim" için yaptım. değerleme hisse fiyatı: 45 çıkıyor. ben mi yanlış yaptım yoksa bir tuhaflık mı var acaba?
Hocam Favök çarpanı değerini bulurken ortalama alıyorsunuz. Ancak tüm şirketler aşırı primli olabilir. Dolayısıyla ortalama alarak yanlış bir değerleme yapmış olmazmıyız? Saygılar
Merhaba Ayhan Bey. Finansal borçlar hem uv hem de kv olabilir. Her ikisini de toplamanız lazım. 8,1 sektör ortalamasıdır. Diğer şirketlerin fd/favök değerlerini toplayıp şirket sayısına bölüyorum.
Çok güzel video, sizin kadar sistematik eğitim ve analiz yapan başka kanal yok
Elinize sağlık
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. İlginize ayrıca teşekkür ederim.
Helal sana, bu kadar güzel anlatılır
Çok teşekkürler.cok gerekli bir şey yapıyorsunuz.tek başına okul gibisiniz.sagolun..
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
Guzel bir ozet calisma olmus . Emeginize saglik . Tesekkur ederiz
emeginize sağlık güzel video bilgilendirici olmuş
Serkan hocam bizleri aydınlattığınız için teşekkürler
Ben de ilginize teşekkür ederim. :)
Emeğine sağlık.. Gerçekten faydalı bilgiler. 👏🏼👏🏼👏🏼 Devamını bekliyoruz..
Çok teşekkür ederim ilginize. Hem analiz hem de eğitim videolarına devam edeceğiz.
Selam , teşekkürler. Değerleme hakkında bir fikir vermesi açısından , güzel örnek.
Selam Zafer Bey, ben de ilginize teşekkür ederim.
Bu videoyu görmemişim.
Eline emeğine sağlık
Bu yontem bankacılık sigortacılık finansal kiralama dışındaki şirketlerin degerlemesinde kullanılabilir olarak anladım.
Bu tarz videoları bekliyoruz hocam
Çok kıymetli bir iş yapıyorsun
Teşekkürler
Elinize sağlık Serkan bey. Çok yararlı bir video yine..
Çok teşekkür ederim Ahmet Bey, beğenmenize sevindim.
Sade ve net. Çok teşekkürler.
Super bu tip videoların devamı gelirmi birazda ha detaylı olarak.emeginize sağlık
Çok teşekkür ederim. Kanalımda diğer eğitim videolarımı bulabilirsiniz. Vakit buldukça eğitim videoları hazırlamaya çalışıyorum.
Ağzınıza Sağlık.
Çok teşekkür ederim.
Hocam ağzınıza sağlık. çok teşekkür ederim
Ben de ilginize çok teşekkür ederim.
emeğinize vaktinize ağlık
aradığım videoydu tşkler kardeş
Ben de ilginize teşekkür ederim.
@@MaliTablolar faydalı bilgileri geriden takip etmek istemem bildirim geldiği gibi izledim akşamda bunları excele aktaracam
Ses diksiyon çok güzel
Hocam çok teşekkür ederim. Sizden bu yorumu almak beni çok mutlu etti. Ben de kanalınızı kişisel UA-cam hesabımdan takip ediyorum.
Hocam emeğinize sağlık, basit ama mükemmel ve aydınlatıcı bir sunum olmuş, bilgilerinizi paylaştığınız ve faydalanmamiza imkan tanıdığınız için çok teşekkürler, inşaallah bu tür vidyolarinizin devamı gelir, çok güzel bir eğitim videosu olmuş
Devamının gelmesi dileğiyle...
Başarılar...
Merhaba Yaşar Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizden aldığım geri dönüşler motivasyonumu arttırıyor. Beğenmenize çok sevindim.
Emeğe saygılar teşekkürler.
Emeğinize sağlık,süper anlatım.Çocuklar bile anlar.Burada sık sık geçen FAVÖK üzerine de kısa bir açıklama videosu oldukça tamamlayıcı ve konuyu daha iyi anlaşılır yapardı kanaatimce.Kolay gelsin,merakla diğer videolarınızı da beğenmek için,hemen bildirimleri açtım ve abone oldum.
İlginize çok teşekkür ederim. Haklısınız daha detaylı olarak Favök açılımı iyi olabilirdi. İlk defa izlediyseniz kanalımdaki “eğitim” oynatma listesindeki videolar ilginizi çekebilir. Tekrar teşekkür ederim.
@@MaliTablolar Şu an diğer videolarınızı izliyorum ve beğene basıyorum hepsinde.:))
Aklımıza takılan mali tahlil ile ilgili soruları size iletebilip bilgi almak istesek bunu nasıl yapabiliriz adresinizi paylaşmanız mümkün olabilir mi?Benimki ursugata@yahoo.com,eğer buraya adres bırakırsanız çok memnun olurum.Dilerseniz aklıma takılan bist şirketlerinin bilanço kalemleri ile ilgili düşünceleri paylaşabiliriz.
Malitablolaranaliz@gmail.com adresinden bana yazabilirsiniz.
Tebrikler. 👍
Thank you for such informative training videos
You are welcome.
INA için bir örnek analiz çok güzel olurdu.
Merhabalar Serkan Bey, öncelikle çok güzel bir video olmuş. Bu tür eğitim videoları küçük yatırımcı için birer nimet ama anlayana ve uygulayabilene tabi.
Halkımız hep hazır balık peşinde o yüzden bilmedikleri hisselere bir gram uğraş vermeden girip kaybediyorlar ve borsaya küsüyorlar.
Siz burada balık vermiyor, balık tutmayı öğretiyorsunuz ve sizi takdir ediyorum.
Halkımızın ne kadar hazıra alışkın olduğunu şu videodaki izlenme sayınız ve beğeni sayınız bile ortaya koyuyor. Şunu açıp bir şeyler öğrenmek ve bunları borsada yatırım yapmayı düşündüğü firmalara uygulamak bile zor geliyor bir çok kişiye.
Siz bu videonun adını ''X firması 1 sene içinde 3 4 kat değer kazanacak'' diye yapıp tüyo verseydiniz şu izlenme 10 katı olurdu eminim.
Her neyse lafı çok uzattım, çok güzel bilgiler veriyorsunuz ve böyle eğitim videolarının devamını istiyoruz.
Burada az ama öz kaliteli takipçileriniz, izleyenleriniz var. Herkesin adına teşekkür ediyorum, elinize emeğinize sağlık.. :)
Merhaba Tahir Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İlginiz beni çok sevindiriyor. Eğitim videolarına devam etmeyi düşünüyorum. Sizlerin katkısı ve desteğiyle video içerikleri için fikirler oluşturabiliyorum. Tekrar ilginize teşekkür ederim.
@@MaliTablolar Ben teşekkür ederim Serkan Bey, bir sorum olacaktı. ben temel analizime göre çok güvendiğim bir hisseyi elimde tutuyorum uzun zamandır. Bu hisse OZKGY, sizin bu videonuzu izledikten sonra birde o şekilde hesaplama yaptım ve değeri çok güzel çıktı burada söylemeyeyim(ytd), siz de inceler bakarsınız.
Benim sorum GYO larda bu şekilde değer biçmek doğru sonuçlar verir mi ?
Çünkü sağlam bir GYO ise hesaplamalarınızdaki nakit benzeri, yatırım amaçlı gayrimenkuller ve finansal yatırımları güçlü çıkıyor. Zaten güzel olan GYO ların PD/DD oranları da 1'in altında.. Ve sizin hesaplarınıza göre de bir değer biçtiğimde defter değerinden de hayli yüksek bir değer çıktı söylediğim hissede.
Bu hesaplama her sektörde tutarlı sonuçlar verir mi ?
FD/Favök değeri mal ve hizmet satan sektörlerde hesaplayabiliyoruz. Banka, sigorta, finansal kiralama gibi alanlarda hesaplanmıyor. GYO’lar ise biraz daha ilginç. Çünkü mal ve hizmet satabiliyorlar aynı zamanda kiralama işleri de yapabiliyorlar. Yeniden değerleme nedeniyle karlılıkları çok değişken olabiliyor. Videoda bahsettiğim değerleme yönteminde sektöre göre ucuz kalmış şirketleri bulabiliriz. GYO’lar içinde Ozgyo ucuz kaldıysa bu analizle teyit etmeniz mümkün. Ozgyo esas faaliyetlerinden zarar eden bir firma. Sadece bu değerleme yöntemi incelemeye yetmeyebilir. Zararın nedenini ve sürekli olup olmayacağını anlamak gerekiyor. Temel analiz de yapmanızı öneririm.
Mali Tablolar Teşekkür ederim yalnız ozderici GYO(OZGYO)demedim. Özak GYO (OZKGY)dedim. Özak son bilançosunu incelerseniz kâr yaptığını görürsünüz. Finansal borçları da azalmakta temel analizi gayet iyi. Teşekkür ederim tekrardan bu şekilde de değerlendirme yapacağım bundan sonra alacağım hisselerde.. iyi akşamlar :)
Yanlış anlamışım şirketi, isimleri birbirine çok benziyor. İyi akşamlar.
Teşekkürler hocam.
Ben de ilginize çok teşekkür ederim.
Teşekkürler hocam çok faydalı oldu 👏
Ben de ilginize teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
değerleme üzerine daha fazla video yaparsanız çok güzel olur.farklı sektörlerden örnekler olabilir veya farklı değerleme yöntemleri olabilir. yatırımcı fiyatları yanıp sönen sayılardan ibaret görmemeli.teşekkürler saygılar
Yorumunuz için teşekkür ederim. Fırsat buldukça değerleme üzerine video çekmeyi düşünüyorum. Ben de ilginize teşekkür ederim.
@@MaliTablolar Evet hocam değerleme videoları çok eğitici ve hoş. Holding ve gyo değerleme videoları neredeyse hiç yok hocam bunlar çok çok iyi olur
Tesekkurler
Ben de ilginize teşekkür ederim.
carrefour bim gibi firmaların çarpanlarıyla sokm değerlemek yanıltıcı olabılır, bu fırmaların kendıne ozel carpanları var cunku hepsının marjları farklı
Finansal Borçlar kısmına toplam borcumu yazacağız,İş yatırımda mali tablolar kısmındaki "Finansal Borçları mı?"
hocam hayırlı kandiller ydf nerde bulabilirim video yaparmısın yada yaz yeniden değerleme fonu
FD/Favök ile değerleme dışında, başka değerleme yöntemleri için de örnekler gösterirseniz bunların ortalamasını alıp bir değerleme yapabiliriz Serkan bey. Düşünüyor musunuz böyle birşey?
Merhaba Ahmet Bey, diğer değerleme videoları üzerine çalışıyorum. Tamamlayınca yayınlayacağım. İlginize teşekkür ederim.
@@MaliTablolar Super olur. Oncelikle tesekkurler hocam. Iki sorum var. Fd/favok verilmemisse ya da hesaplanmamissa nasil olacak? Ipeke de boyle bir durum var da. Ikincisi bu yontem guvenilir midir ya da ne kadar guvenilir sizce?
@@MaliTablolar Birinci soruyu dikkate almayin lutfen. Eksiklerim var. Kusura bakmayin.
Kesin bir şey söyleyemem, tek bir yöntem ile analiz hiç bir zaman yeterli gelmeyebilir. Bilanço yapısı, nakit yönetimi, borçluluk durumu gibi konuların da incelenmesi lazım. Fiyatın da iyi olması lazım.
@@MaliTablolar Tesekkurler.
Selamlar
15.07.2022 ye kadar aynı fiyatta kalmış sonra patlama yapmış firma
Sizce bu analizde nerede hata yaptınız? Gercekten fikrinizi merak ettiğim için soruyorum iyi günler
hocam sermayeden kastınız ödenmiş sermaye mi?
Hocam selamlar , peki şrketin kendi favök oranının ortalamasını favökle çarpsak hatalı mı olur ?
Peki net kar üzerinden bir hesaplama yöntemi mevcut mu?
Evet, aynı çalışmayı F/K oranı üzerinden yapabilirsiniz. Sektörün ortalama F/K’sı ile incelediğiniz şirketin F/K’sını karşılaştırabilirsiniz.
@@MaliTablolar çok teşekkür ederim
favök toplamını bulmak için neleri topluyoruz ?? iş yatırımdan rapora bakarken mesela ordaki hangi kalemleri toplayacağız ?
Son dört dönem üretilen favök'ü toplayacağız. FAVÖK= Brüt kar - faaliyet giderleri + Amortisman formülünü kullanabilirsiniz.
Tahtakin
7 saat önce
hocam inveoyu sizin hesap yönteminizle hesaplayınca da 40 küsürlerde çıkıyor. ve şu anki fiyatı 127 tl.
gedik'i sizin hesap yönteminizle hesaplayınca da 29,61 çıkıyor. ve şu anki fiyatı 21,10 tl.
peki pd/dd değerlerine bakarsak gedik 7.48 iken inveonun 6.29 olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? buna bakarsak piyasa degeri olarak gedik daha çok işmiş. bundaki orantısızlık nerden ileri geliyor? değerlemesine göre ucuz olan gedik'in pddd'si daha düşük olması gerekmez miydi?
gedik: inveo:
fd/favök sistemine göre: 29,61 40
şuan: 21,10 127
pddd 9,14 6,27
ikisi de finans sektöründe
Bir sorum olacakti. Ozkaynak yontemiyle degerlenen yere halk skordaki ozkaynaklqri mi yazacagiz
Merhaba Ayhan Bey. Hayır. Duran varlıkların altında özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlar kalemi var. Onu almanız lazım.
Emeğinize sağlık, finansal borçlar kısmı yerine neden toplam borcu hesaba kattınız onu anlamadım, bir de fvaök neden yıllıklandırılmış kullanılıyor, kitapta çeyreklik kullanılıyor sanırım, teşekkürler.
En güncel performansı değerlendirmek için yıllıklandırılmış favök kullanmamız gerekir. 4 çeyrek favök'ü toplayarak son 12 ayda ne kadar favök elde edildiğini buluyoruz. Halkyatırım skorkart tablolarında gösterilen toplam borç finansal borçların toplamıdır. İşyatırım mali tablolar sitesinden teyit edebilirsiniz.
@@MaliTablolar teşekkürler
Emegenize sağlık hocam. Kullanmis olduğunuz Excel grafiklerine nasıl ulaşabiliriz
Teşekkür ederim Sinan Bey. Grafikleri kendim hazırlıyorum. Kanalımdaki "eğitim" isimli oynatma listesinde dikey analiz, trend analiz, oran analiz, karşılaştırmalı analiz videolarımda grafiklerin hazırlanmasını görebilirsiniz.
@@MaliTablolar teşekkür ederim
Emeğinize sağlık hocam teşekkür ederim. Bir sorum var fd/favök değer olmayan firmalar var onların şirket değerlemesi nasıl yapılır? Gusgr inceleyebilir misiniz?
Çok teşekkür ederim. FD/Favök’ü olmayan şirketlerin esas faaliyetlerinden zarar ettiğini anlayabiliriz. Eğer zararın geçici olarak sadece belli bir dönem özel bir nedenle olduğunu düşünüyorsanız yine sektör ortalamalarını kullanabilirsiniz. Ancak esas faaliyetlerinden sürekli bir zarar varsa sektör ortalaması kullanmak işe yaramaz diyebilirim. Esas faaliyetlerinden sürekli zarar eden bir firmaya yatırım yapmak riskli olabilir. Gusgr 6 aylık bilançosu geldiği zaman analizini yapabilirim.
Mali Tablolar İlginize ve cevabınıza teşekkür ederim hocam. İyi çalışmalar.
Serkan bey, şirket değerleme video'nuzda bahis ettiğiniz Finansal borçlar bilançoda yer alan kısa ve uzun vadeli borçların toplamımıdır? Yoksa Ticari borçlar mıdır? Bilginizi rica ediyorum. Çok selamlar
Merhaba Cafer Bey. Kısa ve uzun vadeli finansal borçlardır. Halk Yatırım sitesinden toplam borçlar kalemini de alabilirsiniz.
Mali Tablolar Teşekkür ederim.
Hocam öncelikle Allah razı olsun bi sorjm olcaktı. Bu degerlemeyi yıllık bilancodamı yoksa ceyreklik bilancolarda mı bakmak lazım. Birde bize bu konularda kendimizi gliştirecegimi kitap önerilerinizide sölermisiniz.
Merhaba Bilal Bey, yıllıklandırılmış verilerle her dönem hesaplama yapabilirsiniz. Kitap olarak bir çok kaynak var ama değerleme kitapları maalesef yeterli değil.. En son SCALA yayıncılık Damodaran kitaplarını çevireceğini duyurmuştu. Ben de bekliyorum. Favök konusunda videonun başında bahsettiğim kitabı inceleyebilirsiniz.
Yanlış anlamayın sizi eleştirmek adına söylemiyorum, tamamen yöntem / sonuç bağlamında yazmam gerekli. 2020 Temmuz ayında bu analizi yapmışsınız ve hisse senedinin değeri 13,68 imiş. Üzerinden tam 2 sene geçmiş şuan 2022 Temmuz ayındayız ve hisse senedinin fiyatı 12,63. Uzun vadede kağıdı alan biri en fazla %26 kar görmüş (o da tepede satma kabiliyetli biri ise) satmayıp hissenin yükseleceğini düşünen biri sonuç olarak 2 sene sonra onca enflasyon, dolar kuru vs. artışına rağmen zarar etmiş durumda. Bu durum bu değerleme yöntemlerinin bir şey ifade etmediğini kanıtlar mı? O konuda emin değilim çünkü bir hisse senedini temel analizle alma, teknik analizle alma.. Hangi yöntemle almaya karar vereceğiz? Orası muamma fakat videonun 2020 tarihinde çekilmesi bu konuda bize iyi bir backtest yapma imkanı vermiş. Ben de şu sıralar indirgenmiş nakit akımı yöntemi ile değerleme yapmaya çalışıyorum ama bunlar ne ifade edecek, gerçekten ucuz hisseleri buluyor muyuz yoksa bulduğumuzu mu sanıyoruz kafam bir dünya açıkçası. Bu konuda gerek kanal sahibi gerek bu yorumu okuyan izleyenler bu belirttiğim hususta fikirlerini beyan ederlerse sevinirim. Bu hisse bu saatten sonra 19 lira olsa bile enflasyon, döviz kuru almış başını gitmiş, 19 lirayı bulsa kaç yazar? Haksız mıyım acaba?
Merhabalar. Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de size katılıyorum. Perakende sektörü 2020 yılında çok ön plandaydı. Ancak maalesef enflasyon ve rekabet cezaları nedeniyle geri plana atıldı diye düşünüyorum. Piyasa eski çarpanlarla değerlendirmiyor. Sadece bu videoya ve tek bir geçmişe dönük teste bakarak çarpan analizlerinin yetersiz olduğu fikrine katılmak haksızlık olabilir. Bu nedenle çalışmalara devam etmenizi ve sepet yapmanızı tavsiye ederim. Analizi yaptığım zaman şokm hisselerim vardı ancak sonraki gelişmeleri görünce sattım. Şu anda hiç bir perakende hissesine sahip değilim. Size fikir vermesi amacıyla mevcut durumda incelediğim kriterleri özetlemek istiyorum. İlk olarak şirketin büyük ortağının kim olduğunu inceliyorum. Eğer yatırımcı dostu bir patron yoksa çok iskonto görsem bile almıyorum. Patron faktörünü çok duymuştum ama ilk kriter olarak kabul etmem için iyi bir zarar yazmam gerekti :) ikinci kriter ina analizi sonucu %50 iskonto, üçüncü kriter halka açıklık oranının yüzde 50'den küçük olması. Dördüncü kriter çarpan analizi ve 5. kriter grafik analiz. grafik analizde 200 günlük ema ve 200 haftalık ema kullanıyorum. Toplu alım için 200 haftalık ema, herhangi bir anda değişim veya ek alım için 200 günlük ema'dan uzaklığa bakıyorum.
Hocam emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederiz bizi bilgilendirdiğiniz için. Sizden çok şey öğrendim. Bilanço incelerken is yatırımın sitesinde 2 adet FD/favök değeri var, Halk yatırımda 1 adet var. 3 ü de birbirinden farklı. Hangi veriler doğru. Ayrıca sadece iş yatırım yada halk yatırım sitesini kullansak olmaz mı?
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Ben her iki siteyi de kullanıyorum. Özellikle finansal raporlar yeni açıklandıysa güncelleme gecikmeleri olabiliyor. İki kaynaktan kontrol ediyorum. İş yatırımda iki adet olmasının sebebi birisi çeyreklik dönemlerin değeri diğeri (cari kısmındakiler) o anki verilerle güncel olan değeri gösteriyor. İş Yatırım cari değerleri ile Halk Yatırım değerinin aynı olması gerekiyor.
Öncelikle emeğinize sağlık. Başka bir kaynakta Favök Marjı geçiyor marj= çarpan diyebilir miyiz ?
Teşekkür ederim.
İyi Günler Dilerim
Merhaba Özgür Bey, evet aynı diyebiliriz. İyi günler dilerim.
@@MaliTablolar merhaba
Çarpanla aynı anlama geliyor diyorsunuz ama çarpanı fd/favök diye tanımlıyoruz fakat marj ise favök/net satışlar olması lazım.iyi akşamlar emeğinize sağlık güzel anlatım
Hocam merhaba. Favok miktarını baz alırken örneğin 1. Bilançoda 1m favok belirtilmiş. Bunu 4 ile çarpıp yilliklandirmak ve daha sonra sektör fd/favok oranı ile çarpmak gerekmez mi. İzlediğim kadarıyla siz direk favok alıyorsunuz..
Merhabalar. Yıllıklandırılmış veriler kullanmamız gerekiyor. İlk çeyreği dörtle çarparsak ortaya çok iyi bir sonuç çıkmayabilir. Mevsimsellik gibi nedenler varsa yanlış sonuç alırız. Bu nedenle her zaman geriye dönük dört çeyreğin yani bir yılın favök (yıllıklandırılmış) kullanmamız daha doğru olur. Halkyatırım sitesi bu veriyi sağlıyor.
Bu ara yabancı girişinin yoğunlaştığı "Çemtaş" analizi yapabilirmisiniz..Saygılar.
6 aylık bilanço geldiğinde analizini yapmaya çalışırım.
Serkan hocam, FAVÖK ÇARPAN ı ortalamasını bulacağımız kısa yol yokmu😁 holdingler 46 tanede😁
Bildiğim bir site yok maalesef. Holdingler de incelediğiniz klasmandakileri alabilirsiniz. Örneğin varlıkları 10 milyardan büyük olanlar gibi.
Siz bu iş ile kaç yıldır meşgulsünüz. Bunu bir sisteme oturtmak kolay görünmüyor. Bana bayağı zor geldi. Ama öğrenmeye çalışıyorum. Bu grafikleri nasıl yapıyorsunuz bu arada?
Dört yıldır sürekli borsadayım. Daha önce bir-iki yıl alış satış yaptım ama çok bilinçli bir seviyede değildim. Son iki yıldır temel analiz bazlı yatırım yapıyorum. Aslında bir sistem kurmak çok zor değil. Verilerin alınması, Excel’e aktarılması ve grafik hazırlanmasını videolarımda göstermeye çalıştım. Eğitim isimli oynatma listemde eğitim videolarını görebilirsiniz. Yine bir noktada yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
@@MaliTablolar Herhangi bir eğitim aldınız mı ? Üniversitede hangi bölümü okudunuz acaba ?
Üstat peki bu hesaplama için o sektörde olan bütün firmalarin favöklerini mi toplamamız lazım yoksa bir kaç tane yeterli mi
Selamlar. İncelediğiniz şirkete en yakın olan firmaları alabilirsiniz. İlla tüm sektördeki firmaları almanıza gerek yok diye düşünüyorum. Veya piyasanın aşırı fiyatladığı firmaları hesaba dahil etmeyebilirsiniz.
bu method ile sanayi kuruşlarıda değerlendirilebilr mi . geleceğe yönelik değerlemeler içinde örnek yapabilirmiyiz
Bu method sanayi kuruluşlarında uygulanabilir. Ama holding, banka, sigorta ve gyo'larda uygulanmaz diyebilirim. Geleceğe yönelik olarak kar büyümelerini esas alarak değerlendirme yapabilirsiniz.
@@MaliTablolar Allah Razı olsun başkan . Ego sıfır , Allah işlerini rastgetirsin ..
sektör ortlaması bulmak oldukça zor mesela bazı sektörlerin fd favök oranı eksi olanlar ve hatta olanlar var bunları nasıl hesaplayacagız peki?
Halkyatırım veya İşyatırım sitesinden benzer şirketleri tek tek incelemek lazım. Eksi FD/FAVÖK olan şirketlerin neden eksi olduğunu iyi anlamak gerekiyor. Geçici bir nedenle eksi değer oluyorsa bazı kabuller yaparak değerlendirebilirsiniz.
@@MaliTablolar peki net esas faaliyeti zarar olanları nasıl hesap edecegiz ?
merhaba. teşekkürler. favök'ü eksi olanlar (mesela klgyo) nasıl yapmalı? favökü sıfır olarak mı almalı?
Merhaba Recep Bey, yıllıklandırılmış favök eksiyse bu yöntemi kullanamayız diyebilirim. Çeşitli düzeltmelerle (varsayımlarla) favök’ü artıya çıkararak işlem yapmak da bir seçenek.
Hocam temel analiz üzerine kitap önerir misiniz ? finansal analiz kitabı çok lakin hisse - yatırım üzerine analiz kitabı bulamadım
Merhabalar. Piyasada çok fazla Finansal Analiz kitabı var. Hepsi aynı bakış açısıyla yazılmış. Kitapçılara giderek beğendiğinizi alabilirsiniz. Yaşar Erdinç hocamızın video eğitimleri var. Borfin sitesinde ücretli olarak alabiliyorsunuz. Eğer herhangi bir ders almadan kitap üzerinden öğrenmek istiyorsanız, video eğitimlerle destekleyebilirsiniz. Başarılar dilerim.
Sermaye değerine hangi siteden ulaşabiliriz hocam ?
İşyatırım sitesinden ve analiz101.com sitelerinden bulabilirsiniz. Mali tablolar kısmına bakabilirsiniz.
Serkan hocam, hesaplamayı yaparken favök yıllıklandırılmışı hesaba katıyoruz, bir sonraki çeyrek dönem fiyat öngürüsü için çeyreksel favök mü almalıyız?
Merhaba Mehmet Bey, yıllıklandırılmış Favök son dört çeyreğin toplamını temsil ediyor. Önümüzdeki çeyrek tahminine göre yaparsak mevsimsellik etkisini hesap dışına çıkarmış oluruz. Örneğin ASELSAN’ın her sene son çeyrek satışları ve karı çok olur. Biz çalışmamızı ikinci çeyreğe göre yaparsak son çeyrek beklentileri devre dışı bırakmış oluruz. Bu nedenle yıllıklandırılmış değeri almanın daha iyi olacağını düşünüyorum.
@@MaliTablolar Serkan bey sektörel olarak nasıl bakmalıyız o zaman, kimi sektör dediğiniz gibi son çeyrek kimisi 2 nci çeyrek kimide 3 ncü çeyrek satışları falan iyi geliyor
Her sektörü kendi döngülerini göze alarak değerlendirmeliyiz. Eğer sektörler aynı olmasına rağmen açıklanan bilançolarda fark varsa yıllıklandırılmış Favök değerini alabilirsiniz.
Yıllıklanmis fovukleri eksideyse nasıl yapacaz hocam
Favök geçici bir nedenle eksiyse o nedenin etkisini gidermek için düzeltme yapabilirsiniz.
@@MaliTablolar anlamadım hocam düzeltmeyi neye göre yapacaz hisse fiyatını belirlemek için farklı bir yol mu izliyecez
Örneğin Tüpraş petrol fiyatlarının aşırı düşmesi sonucu eksi favök açıkladı. Ama siz bu durumun geçici olduğunu düşünüyorsunuz. Bu etkiyi hesaplayarak veya önceki yılların sonuçlarına göre tahmin ederek favök’e ekleyebilirsiniz.
@@MaliTablolar valla yine anlamadım bı videoyla aydinlatirasaniz çok sevinirim müsait bir vaktinizde
Hocam iş yatırımda 2020 3. çeyrek finansal borç 694.125.684 gözüküyor siz tablo da başka 2.093.590.000 yazmışsınız nerede yanlış yapıyorum
Erol Bey tekrar kontrol ettim. Kısa vadeli ve uzun vadeli finansal borçların toplamı 2 milyar TL civarında. Mali tablolar kısmından bakabilirsiniz.
@@MaliTablolar teşekkürler
hocam merhabalar, favök çarpanının sektör ortalamasını almak için kısa bir yol yok mu. Sektörde 50 şirket varsa hepsine nasıl bakalım :)
Merhaba Oğuzhan Bey, ücretsiz platformlarda tek tek bakarak ortalama yapabilirsiniz. Ücretli uygulamalarda sektör ortalaması verilip verilmediğini bilmiyorum. (Matriks, forex gibi)
@@MaliTablolar teşekkür ederim sağolun araştırma yapayım:)
Şirketlerin Favök çarpanlarına teker teker baktınız mı?
Evet, Halkyatırım ve İşyatırım internet sitelerinden siz de FD/Favök değerlerini bulabilirsiniz. Cari değerleri almanızı tavsiye ederim.
Serkan hocam video atmiyorsun 😊
Egitimleri naptin bittimi okul
Merhabalar, yeni dönemi bekliyorum.
Okulların durumu belirsiz. :)
Elinize emeğinize sağlık.. bu işlemlerin aynısını "bim" için yaptım. değerleme hisse fiyatı: 45 çıkıyor. ben mi yanlış yaptım yoksa bir tuhaflık mı var acaba?
Hesabınız doğru olmalı. Sektöründe en iyi fiyatlanan firma olduğu için ortalama oranlara göre hesaplandığında fiyat düşük çıkıyor.
@@MaliTablolar teşekkür ederim cevapladığınız için.
Sektörde 40 tane şirket varsa,ortalamayı bulmak için hepsini ekleyecek miyiz favök çarpanı kısmına?
Evet, sayının çok olması ortalama değeri daha kaliteli yapar.
Hocam bu değerleme 3 aylık her bilançoda olur mu yıllık bilançolara mı bakmalıyız ?
Her 3 aylık bilanço açıklandığında güncelleyebiliriz. Geriye dönük 4 çeyrek üzerinden yıllıklandırılmış favök hesaplamamız lazım.
@@MaliTablolar geriye dönük 4 çeyrek yerine 1 tane 12 aylık üzerinden favök hesaplayamaz mıyız hocam
Hocam Favök çarpanı değerini bulurken ortalama alıyorsunuz. Ancak tüm şirketler aşırı primli olabilir. Dolayısıyla ortalama alarak yanlış bir değerleme yapmış olmazmıyız? Saygılar
Evet, haklısınız. Tüm şirketler aşırı primli olursa sizin ilgilendiğiniz firma da primli sonuç çıkartabilir. Saygılar.
Yaptiginizi yapiyorim ama soru isaretleri var. Finansal borclar kvb uvb larim toplamimi yoksa ne? Halk skorda favok ortalamayi gosteriyrsunuz ama kendiniz 8 ortalama buldunuz. Kafam karisti
Merhaba Ayhan Bey. Finansal borçlar hem uv hem de kv olabilir. Her ikisini de toplamanız lazım. 8,1 sektör ortalamasıdır. Diğer şirketlerin fd/favök değerlerini toplayıp şirket sayısına bölüyorum.
@@MaliTablolar tesekkur ederim🙏
Bu çalışmayla golts 47 TL fiyat buldum bakalım calisacakmi ,?
Twitter de varmisiniz.
Twitter kullanıcı adım : analiz_mali
DOHOL inceler misin kardeşim?
Merhaba, 6 aylık bilanço geldiğinde incelemeye çalışırım.
Toplu halde FAVÖK çarpanını görmek isteyenler için
www.ziraatyatirim.com.tr/tr/gunluk-sirket-getiri-ve-carpanlari
Emeğe saygılar teşekkürler.