Meyve ve Sebzelerin Genetiği Değiştirilmeden Önceki Halleri
Вставка
- Опубліковано 8 лют 2025
- Dünyayı o kadar değiştirmişiz ki maalesef bunu ne kadar hızlı yaptığımızın farkında bile değiliz. Özellikle meyve ve sebzelerin genetiğiyle oldukça fazla oynamışız. Meyve ve sebzelerin genetiği değiştirilmeden önceki halleri oldukça farklı görünüyormuş. Tabii meyvelerin ehlileştirilmesinden sonraki süre zarfında da meyve sebzeler değişime uğramış; ama bunların büyük çoğunluğunu genetik mühendisliğinden yardım alarak yapmışız.
Abone Olmayı Unutmayın: goo.gl/h32dnz
Instagram: / taliogur
►İletişim: alioguriletisim@gmail.com
İlk muzun milattan önce 7 binli yıllarda ehlileştirildiği düşünülüyor. Tabi ilk ekildiğinde şimdikinden oldukça farklı görünüyormuş ve içinde de sert tohumlar varmış.
7 bin yıllık süre içerisinde muz, şimdilerde hepimizin afiyetle yediği son şeklini almış. Kısa vadede her ne kadar fark etmesekte doğayı kendi isteklerimiz doğrultusunda şekillendiriyoruz.
İlk kez milattan önce 5. Yüzyılda Hindistan’da yetiştirilen patlıcan ise bizler tarafından ehlileştirilmeden önce böyle görünüyormuş.
Mor rengi ve kadifeyle oldukça özdeşleşen bu sebzenin ilk hali meğer sandığımızdan çok daha farklıymış. Eski halinin domatese daha çok benzettiğimi de belirteyim.
İlk bakışta taze fasülyeye benzettiniz muhtemelen ama ne yazık ki bu bitki, mısırın ehlileştirilmeden evvelki hali.
İnsanlar tarafından ilk yetiştirilen bitkilerden biri olan mısır aynı zamanda da en büyük değişimi yaşamış bitki gibi görünüyor açıkçası.
Neredeyse elimizi attığımız her şeyi, kendi beklentilerimiz doğrultusunda şekillendiriyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz bir yabani lahana arkadaşlar.
Bu da, bizler tarafından ehlileştirildikten ve genetiği değiştirildikten sonraki hali. Diğer sebze ve meyvelere göre nispeten biraz daha az değişime uğramış gibi görünüyor.
Açıkçası bu resmi ilk gördüğüm zaman beni oldukça şaşırtmıştı. 1645-1672 Giovanni Stanchi tarafından çizilen bu resimde, karpuzun neredeyse 400 yıl önceki halini görüyorsunuz.
Genetik biliminin gelişmesiyle beraber, şimdilerde küp karpuzlar olduğu da düşünüldüğünde bir 400 yıl sonra neler olacağını kestirmek oldukça güç.
İlk başta biraz şaşırtıcı geliyor biliyorum; ama fotoğrafta gördüğünüz elmanın ehlileştirilmemiş hali. Gördüğünüz gibi, bir kiraz kadar küçük neredeyse.
Tüm dünyaya Orta Asya’dan yayıldığı düşünülen ve hemen her kültürde oldukça popüler olan bu meyvenin bile böylesine bir değişme uğramış olması beni şaşırttı açıkçası.
Fotoğrafta gördüğünüz meyve bir şeftali arkadaşlar. Yüzde 36’sı çekirdek, yüzde 64’ü ise yenebilir kısım. Tadı ise, tatlı, tuzlu, ekşi ve toprağımsı olarak aktarılmış.
Açıkçası ben şeftalinin genetiğiyle oynanarak nektari üretildiğini sanıyordum. Meğer şeftalinin ilk hali de tüysüzmüş.
Fotoğrafta gördüğünüz ehlileştirilmemiş bir havuç arkadaşlar. 10. Yüzyılda Orta Asya ve İran’da yetiştirildiği düşünülen bu sebzenin de genetiğiyle oldukça fazla oynamışız.
► Önerdiklerim:
Tüm videolar: goo.gl/AW4tUj
Bilgi videoları: goo.gl/iYdE7I
Eğlenceli videolar: goo.gl/sHx2GM
Korku videoları: goo.gl/wdVGd9
Sanat ve tasarım videolar: goo.gl/65M09Y
Seriler: goo.gl/8tR7E7
►Sosyal Medya Hesaplarım:
/ siradan1adam
/ taliogur
/ taliogur
younow.com/tal...
►Kaynaklar / Sources:
tr.wikipedia.o...
tr.wikipedia.o...
tr.wikipedia.o...
tr.wikipedia.o...
tr.wikipedia.o...
tr.wikipedia.o...
tr.wikipedia.o...
www.businessins...
Meyvelere upgrade gelmiş :ddd
piçtirdin gül
Slider Gaming i
hahahahaha
Kutup Ayısı yorumunu gordum telefonuma baktim android 7.0.1 oldu
Saçmalama Komutan Vasili.
Genetiği değiştirmek değil bu. Sadece Islah edilmiş meyveler sebzeler. Çiftçiler bir sonraki ekim için mahsülünün en kaliteli ürününden tohum elde edip saklar onları ekerdi. Doğal seleksiyon gibi bir şey bu ve gayet normal. Genetiği değiştirilmiş organizmalar fikri 1970 lerde başlıyo ve becerilebiliyor. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
*MEYVE VE SEBZELER YILLAR GEÇTİKÇE GÜNCELLENMİŞ :D*
Ayn🤪😂
Upload gelmiş
Hahhahahahahahahhaahahhahahahahahah upgerde
Ya şurda bir yanlış anlaşılma olmuş galiba sizlere doğrusunu söylemek istiyorum, genetik değiştirmek sadece labaratuvarlarda ileri yöntemler kullanılarak yapılmaz. Mesela elimde elma ağacı var. Bu ağaçtaki elmalardan büyük olanları toplayıp ekersek ve çiftleşme dönemlerinde bu ektiklerimizin çitfleşmesini sağlarsak bu büyük olan elmalardan oluşan yeni ağaçlar elde etmiş oluruz.
Not: küp karpuzların genetiği farklı değildir, karpuz büyürken onu bir kalıbın içine koyuyorlar, karpuz mecbur o şekilde büyüyor. Bu küçük ayaklı kadınların yaptığı sistem.
Türkiye'de bu tarz videolar yapıldığını görmek beni mutlu etti ama videodaki hatanın düzeltilmesi ve 80 kişinin düzeltmeyi beğenmesi içimde umut yeşermesini sağladı.
Ben genelde hiç okunmaz diye düşünüp böyle yorumlar yapmaktan uzak duruyordum ama demekki öyle düşünmemek lazım
Bekir Demir
Hayır, vücuttaki fiziksel değişiklikler sonraki nesle aktarılmaz.
Abdurrahman Coşkun bilim adamı falan mısın? 😀
adam haklı beyler dğılalım
meyvelerin milattan önceki hallerini de ne güzel fotoğraflamışlar (!) :D
Ayten Cc Millattan önce değil ama
bilgi vereyim meyvelerin "miladdan" önceki halleri değil o fotoğraflar, bitkilerin hala yaşayan yabani türleri.
45 beğenmiş bide mal mısınız
whovian stan Oha daha dün 9 du O_O
Ayten Cc tespite tecavüz eissin.
Yanlışınız var O gösterdiğiniz japon elması olarak geçen minik elma türüdür günümüzdede hala ağaçları mevcut
BURCU LPS adam temsili fotosunu gosteriyo 300 yil önceye gidecek hali yok ya ozaman kamera yoktu
jaguar gaming galiba 300 yil sonraya yerine 300 yil onceye gidicek hali yok ya dicektin ^^
BURCU LPS ayy harbi fake değilnişşş👩👩
BURCU LPS seni çoook seviyorum Ablaaaaa
BURCU LPS evet japon digil Azerbaycandada var cennet elmasi diyoruz
Yeni halleri daha güzel ama tatlarını bilmem
Kerimcan Durmaz saçlarımdan tut önce beni yerlerde sürükle canım acısın boşver bu benim için bir zevk fantezi dünyam rengarenk bu daha hiç birşey korkma benden sal kendini bebeğim dediğim anda vur banaahh vur vur vur vur vur vur gel banaahh sal kendini bebeğim dediğim anda vur banaahh!
Kerimcan Durmaz
+xxx snorlax BU N DİYO YAAA..KÜFLÜ SEBZEMİ YEDİ BU?
BEYİN İPTAL YANİ.
Kerimcan Durmaz özellikle salatalık ve muz daha güzel olmuş demi
Kerimcan Durmaz vur bana
Verdiğiniz bilgiler gerçeği yansıtmıyor bence kaynaklarınızı değiştirin ya da daha kapsamlı araştırma yapın kulaktan dolma bilgilerle bu tarz video yapılması çok yanlış ÖRN küp karpuz genetiği değiştirilerek değil cam kutular içerisine konularak geliştirilir
ilker Kan açıklama okumama point
ilker Kan çok haklısın o lahana dediği şeyin lahanayla alakası yok
Meyveler ve sebzeler yıl geçtikçe level atlamış :D
Adamın gösterdiği ve genetiği değiştirilmiş denilen karpuzun 1200 tane çeşidi var ve bunun cidden genetikle mi alakalı olduğunu düşünüyorsun. En basitinden hurma gibi bir meyvenin hem kuru hem de sulu ve yapışkan olduğunu çeşidiyle ve yetiştiği ortam ile alakalı olduğunu sanmayıp bunu bir takım genetiklere bağlamak, gerçeğin üzerini örtüp ortaya başka bir gerçek varmış algısını yaratmak gibidir.
dislike atanlar videodaki genetigiyle oynanmis meyve ve sebzeler :D
youtube kullanıcısı, noktalama işareti kullansan... !
Tam olarak ne dediğin anlaşılmıyor.
Dislike atanlar genetiği değiştirilmiş meyvelere mi benzetilmiş? yoksa dislike atanlar mı katılsın...? 🐣
Herdem Taze seni gidi sözelci
Three Tree, yok aga iliğine sayısalcıyım. 😊
Herdem Taze dislike atanlar , genetigi degistirilmis meyve ve sebzeler dedim. uyarı icin saol bundan sonra noktalama işareti kullanirim. bu sözü sakasina dedim bu arada sacma saçma konusuyo diye algilamayin lütfen
youtube kullanıcısı, boşver unuttum çoktan; hem artık takmıyorum etrafımdakilerin bana doğal olduğum için anormal davranmalarından. Belki de ben "MR. NOBODY"... 👤😊📈
Videoda bahsedilenlerin tamamı mutasyon partenokarpi veya adaptasyon ile alakalı. Bir örnek vermek gerekirse yediğimiz muz partenokarpiktir, yani çekirdeği olan muz hala bulunuyor ve muz ıslahında kullanılıyor. Bir başka örnek ise patlıcan geçirdiği bir genetik mutasyon sonucu günümüzdeki halini almıştır. Adaptasyona ise elma ve ananas örnek olarak verilebilir.
2:39 arkadaslar onlar uzaydan gelmis adamotudur sakin kimseye inanmayin
Beğenmeyen çarpılsın (şaka) Ama yine de begenin.
Peki asıl merak ettiğim 5000 yıl önce olan meyvenin resmini bu günümüzde nasıl görüyoruz?
Genetiği oynanmamış saklanmış tohumlar mevcut yani orjinalleride ilaç sanayisi için üretiliyor.
Eskiden görüntüleri daha kötüymüş ama ha
Sadık TOPRAK zaten iyi olsaydı insanlar değiştirmek istemezdi. Bu insanlar neyin peşinde anlamıyorum. Daima bir eskide takılıp kalma peşindeler. Zaten eskiler beğenmediği için değiştirmişlerdir :)
Oho Neo
Saygılar sharplighttan
Ooo Neo burda
Harbi gerçek misin neo
Ne oha sen buna bakarmıydın Hahahahaha
Biride çıkı demiyorki milattan önce 7000 yılında kim bu meyvelerin resimlerini kim çekti ikincisi 7000 yıl gözlemlenecek bir zaman aralığı değil 7000 yıl boyunca bu işle ilgilenecek memurlarmı seçildi :)
cahilliğin bu kadarı.
derken ?
asıl cahil kimin olduğu belli oluyor 7000 yıl önce meyve böyleydi diyen biri 7000 yıldır bu meyvelerimi gözlemlemiş yada meyvelerin genetik değişimini incelemek için 7000 senedir testlermi yapılmış güldürmeyin insanı :)
sadece genetik dizilimine bakarak eskiden nasıl olduklarını anlamak bile mümkün ayrıca eskiden köpekte yoktu şuan köpek var köpekler kurttan evcilleştirildi diye kurtlar yok mu oldu ? Aynı şekilde eski halleride yok olmadı bu bitkilerin yabani lahana hala türkiyenin bazı bölgelerinde var gidip kendi gözünle gör.
Bilal Öztürk kardes bazi geri kafalilar milattan once suanki teknolojimizden daha ust duzey teknoloji kullandiklarini soyluyolar o fotolar ordan kalma :D
bişey sorcam eskideki o halleri nasıl çektiniz ???
O milattan önce dedikleri günümüzde hala yabani olarak yetişen türleridir. Ve yapay seçilime veya yaşadıkları ortamda büyük bir değişime uğramadıkları sürecede fazla değişmemişlerdir.
1:41 a evet karpuz böyleymiş hatta çekirdeklerini kurutup çayın yanına yada düğünlerde alkollü içeceklerin yanında tuketirlermis yani çekirdekleri büyük ve içi dolu olurmuş
o küçük elmalardan şimdide var ve elmadan güzel reçel oluyor
Abi karantinada sıkıldıkça senin önceden attığın videolar izleyip duruyorum ❤❤❤❤
yalnız 01:31 deki karpuzun yanındaki armut halen aynı armut :D :D
Vallahi çok güzel bir video idi. Son zamanlarda youtube'de hep aynı videoları görüp duruyoruz. Böyle değişik şeyler görmek iyi oldu...:)
Tebrik ederim Güzel Video!
Burak Çelik burda ne arıyon abi
Kralll
abi çok yararlı şeylerle ilgili videolar çekiyorsun senin videolarını büyük bir keyifle izliyorum kimi ztn sasirtiyorsun bizi çok gzl videoların var seni çok seviyoruz böyle devam ☺☺☺
küp karpuzlu genetik değişmeler sonucu oluşmuyorki
kare kalıplar koyularak ousuyor
Bugra Soydas güldürdün hahahhahaahajksmsmdmeme
Ismail Aydoğan ama öyle :d
Eski hallerinin fotoğrafı nasıl çekilmiş o zamanlar fotoğraf makinesi mi vardı?
bence genetik deyilll ..sadece basqa turleri bunlar ...
Yusif Ilyasov aynen öyle sallıyor adam.
KillForStayAlive[TR] dimitri mendeleyev periyodik tablo ile calisma yapmis bilim insanidir. Kendisi elementleri atom agirliklarina gore siralamis ve tabloya son seklini vermistir Gunumuz bilim insanlari o insan adam hattina 101. elementi Mendeleium ismini vermislerdir
Turgay Teke ne alaka?
Turgay Teke 8.sinif life
Aynen.
Dikenli salatalık hala yetişiyor ve hiç batmıyor çok yumuşak ve tatlı
0:46 domates sananlar
Hatırlıyorum da bu video sayesinde bu kanala abone olmuştum aaahhh ah ne güzel günlerdi...
2:53 bu sebze recep ivedik 4 te recepin yanlışlıkla hıyar sanıp yediyi sebze değil mi
3:16 Gözümde canlanır koskoca mazi...
Ali bizim memlekette o salatalıklardan hâla mevcut dikenli dikenli hatta çoğu kişinin eli mahvoluyo
Allah size akıl fikir versin. Olur mu öyle şey?
Selamun aleyküm Ali Oğur sayfanı yeni gördüm vidyoların çok hoşuma gitti insanı bilinçlendiriyor bilgilendiriyor (Başarılarının Devamını dilerim..
O kadar yıl önceki meyvelerin sebzelerin fotoğrafını nerden buldunuz :-D
Aytaç Yıldırım yabani türler hala vardır. Bunu soracağını tahmin edemeyecek kadar aptal olamazlar:))
Aytaç Yıldırım lafı ağzımdan aldın
osman altuntekin ssen gerçekden darwinin evrim zırvası na inanıyor musun bizim atalarımız maymun değil peygamberdi yani hz.Adem
E zaten o yabani türler başka türler... O kadar yıllık yapay seçilimden sonra ikisi arasında gözle görülür farklar oluşmuş herhalde.
Ve yaşasın evrimi bilmeden reddeden bir akıllı daha ......
Çok merak ettim o resimdeki sebze ve meyvelerin eski hali diyorsun ama nereden çekmişler o fotoğrafları
m.ö bilmem ne, ulan o aralar fotoğraf makinasımı vardı,nasıl çektiniz ilk hallerini.
Veysel işçimen eski tablolar
Ege Cankat Aslan ultra full hd, arkası flue tablo... çok ilginç
ege cankat aslan tablolarda doğru çizildiğine nerden biliyon belki troll amaçlı
Veysel işçimen hepsi deği aq bazılarını bilim adamları araştırıyo genetik şifre bilmem ne evrim gibi
Ege Cankat Aslan hayırlısı
Ehlileştirmek derken? Nasıl böyle değişiyorlar ayrıntılı anlatabilir misiniz?
genetiği ile oynanmış değil Doğal seçilim
Bugra özdogan yapay secilim yani yetiştiricilik
Bugra özdogan hayir onlarin icersine bir sey ler enjekte ediyolar
Enjekte ettiği falan yok, onlar zaten doğal.
Doğal seçilim bulunduğu ortama uyum sağlayarak avcılardan korunmayı sağlayan bir seçilim türüdür bunlar ise yapay seçilim araştırmalıydın bence yazmadan önce
o elmanım ehillesdirilmedi. o kucuk elmadan yine var. o elmanın reçeli yapılıyo.
Milatdan önce fotoraf👏👏👏
Abi nasıl değiştiriyolar ya ve ne zaman değiştirmişler .
Tam olarak bir tek karpuza inandım
30.000 aboneden beri takip ediyorum nasıl bu kadar çabuk buyudun abi
MEYVELER GÜNCELLEME GELİRSE
Cihan Şahlıoğlu 1.0 dan 1.1 e yukselirler :D
Batuhan Taşpınar ayn
Önce genetiği deuiştirilmiş ürün nedir hibrit ürün nedir onun bilgisini bi verirsen video daha keyifli olur.
allahim sonumuz hayir ola dedigin gibi insallah 50 yil sonra haplarla beslenmeyiz... su hale bak be daha neler neler gorcez kim bilir off😯
Rumeysa Durak jhxjOxh
yemek yemekten daha güzel nevar la
Kardeşim Allah adını büyük yazar mısın
Karpuz genetiğiyle oynanmadan küp oluyor kalıba koyuyolar büyüyünce şeklini alıyor
bizim köyde kücük elma var adıda aluç elması derler
ClasRoyalTürkiye CRT ayne
Özcan Demir tipe bak tam bir ifşa haahahha
Sende sus kavga çıkmasın kimse sizden bildirim görmek zorunda değil
kimse de çıkıp demiyoki milattan önce bunların fotoğrafını kim nasıl çekti??
cox maraqli idi ugurlarin bol olsun Azerbaycana salam desen sevinerem
abi bunlar çok eski yıllarda kesfedilmisse nasıl fotoğrafını çektiler
Hepsi evrim geçirmiş bu besinlerin desek olur söylenecek son söz bence
10. Yüzyılda kamera veya telefon varmiydi siz gosteriyosunuz
400 yıl sonra 400 yıl geçmiş olacak
LiveYourLife oha lan olum cok zekisin ya yeminle suan kendi zekami sorguladim :D asdfasff
Batuhan Taşpınar :D
Yok canım saçmalama
İrem Del Rey bi kere versene
+LiveYourLife siktir deli
Bayaaa degisilmis hersey heleki mısır ve patlıcan vayyyy canınaaa😮😁 birde elma
Abi soru cevap videosu gelsin +1 leyin de görsün
genetigi degistirilmis yerine yapay secilimle uretilmis demek daha doğru olur. bitkilerde doğal olarak ortaya çıkan varyasyonlardan en çok begendigimizi seçip onun tohumlarını kullanarak bu hale getirmişiz bitkileri. kısacası bitkilerin kendi kontrolümüzde evrimlesmesini sağlamısız
bu bilgiler gerçek olduğunu düşünmüyorum.
Düşünme zaten sallıyor..
@@azraak3975 siktir lan
Dogru degil xd farkli turler
İlkel halleri mi yoksa bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiği için mi
ya salatalıgın eskisine bildigin acuru koymuşlar inanmayın
OYUN KAFALI acur başka bi sebze fotoğraftakiyle alakası yok
soru cevap videosu daha çok yap
Kanka bazılarının salatalığı bilmesi lazım çünkü aramızda bazı hıyar lar vr
Meyvelerin eski halleri diye atıp, genetiği ile oynadıktan sonra daha güzel bir hale geldiğini öne sürüp sanki dünya üzerinde tek çeşit sizin gösterdiğiniz meyvelerden varmış gibi bir algı yaratıyorsunuz. Misal dünya üzerinde 1200 çeşit karpuz çeşidi var ve bu sadece bilinen ve keşfedilmiş rakamlardır. Şimdi bu kadar çok çeşit varken içlerinden en olmaması (yetişmemesi gereken) bir yerde olgunlaşması ve görüntüsünün ve tadının güzel olmasını bekleyemezsiniz. Yani ben karpuz gibi %70 sulu olan bir meyvenin afrika gibi biryer de gerçek estetiğinden daha farklı olarak bir karpuz yetişmesini normal karşılarım. Çünkü şuan bizim coğrafyamızda yetişen bir karpuzun görüntüsü ile başka biryer deki karpuzun yada en basit örneği ile hurma dediğimiz meyvenin hem kuru hemde sulu ve yapışkan çeşidi ve bunun gibi 90 a yakın hurmanın olmasını bir takım deneyler sonucu genetikle alakalı olduğu görüşüne katılırsam, kendimi acilen bir kliniğe kapatmam gerekir.
Hıyarın böyle olduğunu öğrenince yıkıldım lan!
Hocam hıyarın dikenlerini bertaraf etmeyi anladım da boyunu neden uzatmışız ?
Abi patlıcana napmışız biz? 😱
Biri cikipda demiyo milattan once fotograf makinesi varmiydi diye nasil cekildi onlar acaba... :D
cok severek izliyorum iyi ki boyle bi kanal yapmisn basarinin devamini dilerim abi 💟
Genetiği değiştirilmeden önceki halleri dediğin şey akrabaları olabilir, upuzun, küçücük çekirdekli, kalın kabuklu muz ile küçük, büyük çekirdekli, ince kabuklu muzun ortak atası olabilir, aslında genetiği değiştirlmeden önceki halleri dediğin şeylerin de genetiği değişmiş olabilir ama doğal yollarla değişmiştir.
Bence resimdekilerin hepsi lezzetli.
benim bildiğime göre eskiden aşılama yoktu mesela karpuzu kabağa aşılarlar ondan sonra karaerik ile şeftaliyi aşıla tüysüz kışlık şeftali olur bence aşıların getirdiği değişiklik tohumundan ekersen hep aynı ürünü alırsın
o patlıcan milattan önce öyleysee fotoğraf nasıl o kadar kaliteli ???
Gencler cogu yanlış genetik hava şartlarıylada değişebilir. Örneğin burda yediğiniz bir çilekle amerikada yediginiz cilek farkli olabilir yani ormanda farkli yetistirince farklı olabilir.
Iki sey soylemek istiyorum
1.si eski insanlarin fotoraf makinesi nasil bu kadar iyi anlamadım.(karpuz hakkindada onu çizmiş olabilirler ama sonucta resim belki adam kendi kafasina gore cizmis)Eger o zamanldan bu zamana bu meyveler saklandıysa zaten o sure icinde curur.
Ikincisi küp karpuzların genetikle hic bir alakasi yoktur.Karpuz daha küçük iken onu dalindan koparmadan küp veya farklı sekillerdeki kaplarin icine koyarlar.Bu sayede karpuz o kabin seklini alarak büyür.
YOK ARTIK! BENCE........ BENCE BUNLAR SADECE SAÇMA SAPAN Bİ RESİM KESİN BUNLARI BİLGİSAYARDA,NORMAL OLANLARI PROGRAMLA BÖYLE MUTASYONA UĞRAMIŞ GİBİ Bİ GÖRÜNTÜ VERİYOLARDIR!
Hem sen bu fotoğrafları nerden bulup bize gösteriyosun?
Bin yıl önceki fotoğrafı bize nasıl gösterebilirsin ki?😂
😐Ya mümkünse 😐
Bu fotoğraflar hangi yılda çekildi?
Neden bu meyve ve sebzelerin fotoğrafları çekildi?
Nasıl buldun bu fotoğrafları?
Çok fazla soru sormuş olabilirim,
Ama çok garip geldi! Doğal olarak soru sorcam tabiki.
( Videon harika ) 😁😁
Genetiği oynanmamış saklanmış tohumlar mevcut yani orjinalleri'de ilaç sanayisi için üretiliyor.
abi şimdi siz bana şunu söyleyin 100 sene önce elma muz vs. böyle dediniz ama 100 sene önce renkli fotoğraf varmıydı cevap bekliyorum
Hangi milattan öncekilere sordunuz
+1 ali abi sana arastiracak iyi bir sey veriyorum cok merak ettim muz icin . eski muzun DNA sida bizimle %50 aynimiydi yoksa genetigiyle oynanincami %50 bizle ayni oldu DNA si bunu arastirip bir video yaparsan mutlu olurum hem sana yeni bir vidyo iste merak ettik bide tam adin ney simdiden tesekkur ederim ederiz cok guzel is cikariyorsun kesinlikle devam et arkandayiz. bide haftada yada ayda bir sohpet videosu yaparsan cok mutlu oluruz iyi gunler dilerim yeni yilin mutlu ve kutlu olsun :-):-):-):-)
Hani cvp
Vay be neler olmuş bu dünyada, saol karşim baya bişi öğrendim.
hangi kaynağa dayanarak bu videoyu hazırladın kaynagı atta paylaşırsan sevinirim tabi kaynak varsa
Allah abim video atmış çoook güzel harika introya bayılıyorum hele sesine sesin çok samimi ☺️
Çok şaşırdım. Meyvede öyleyse, hayvanlarda nasıl bir değişim var acaba.
M.ö 7000 de genetik mühendisliği mi varmış ?
Sıradan adam videolarını çok seviyorum bu video sayesinde TÜBİTAK a katkı sağlayacağım projemi 👌
aslında lahana diye gosterilen bitki sığır kuyruğu bitkisinin olgunlaşmamış halidir
peki meyvelerin önceki hallerini nasil bulup çekmişler
abi bu resimleri nerden buldun ? :)
iyi de bu meyvelerin çoğu hala var ve birbirine dönüştüğünü sandığınız meyveler sadece aynı aileden geliyor .
Abi bunu babamla izlerdik keşke şimdide olsa cennete gitti babam
02.16.18
of ya önceki hallerinden canım çekti.özellikle salatalık(hıyar)
E karpuzu şeklini değiştirirken şu çekirdeklerinide alaydınız beee
Abi ben o genetiğiyle oynanmamış salatadan yedim dikenliydi tadıda çok ekşiydi bol bol tuz atmak gerekiyor hala bazı köylerde yetiştiriliyor
ŞAŞIRDIM N KELİME.DUMURA UĞRADIM RESMEN.
NERDEN BULDUNUZ BUNLARI?
BU YAŞIMDAYIM BU SEBZELERİ BÖYLE HİÇ GÖRMEMÎŞTİM.KAC SENEDİR BÖYLE YİYORUZ?
VALLA BRAVO!
aslinda hiç bir meyve deyişmedi. sadece ayni turdən olup farkli görunən meyvelerdir. bildiyimiz gibi lahana tek diyil. lahananin kirmizi beyaz yeşil gul gibi olan turleri var. suz gösterdiyiniz tur ise lahananin başka bir turu. mesela elma. elmanin bizim köyde kuçuk olan turleri vardir. sadece onu pazarda satinca alan olmuyor diyə çogu insan elmanin kuçuk turunu görmemiştir. mesela karpuz. karpuzun biz qirmizi olanini görmuşyzdur pazarda. ama karpuzun içi beyza sari olanida vardir. patatesinde bir çox turu vardur. kizrmizi sari koyu renkli ve s olan turleri vardir. ayrica bu resimdeki meyveler asirlar önce vardis resimi nasil olmuşda şimdi yetişmiş gibi çekilmiş? siz gösterdiyiniz bazi meyvelerin söylediyiniz meyvelerle hiç alakasi yok. sadece başka ulkede yetişiyor satişi yayqin olmadigi için görmemişizdir.
abi insanlar ozellikle mi deistirior yoksa meyveler adaptasyon mu geçiriyor
elma nin o kucuk hali hala var ve adida essek elmesi olarak gecer ve tadida nomal elmadan farksiz tabi cekirdekleri bazi insanlari rahatsiz edebiliyor
Ya şu gelişmemiş salatanın dikenleri küçük olanı hala marketlerde ve köylerde var
hatta köy salatası olarak geçiyo
Eski köy salatasının tadı hiç bir yerde yok artık malesef şu an köyde ekilen salataların bile tadı yok.
o küçük elmalar hala mevcut bulundugum yerin parkina ekmisler visne gibi diye yadirgamistim ama tadi elma gibiydi 😁 bence genetik degistirme elbette var ama eminim bu meyve sebzeler de hala mevcut ama görünümü farkli oldugu icin satımı belki cok yaygin degildir
Genetik değişmez sadece ektiğin tohumlardan en iyi, verimli olanı seçersin ondan da yeni ürünler alırsın.Mesela verimli iyi şeftali tohumlarından ilerde daha sulu,tatlı ve büyük şeftaliler almak gibi.