Dr.Burak DOĞAN TUSKONSEPT 2022 (Başarısızlıklardan doğan başarılar)
Вставка
- Опубліковано 7 лют 2025
- TUS Nedir?
TUS yani Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı, tıp fakültesinden mezun olan hekimlerin uzmanlık eğitimi için girdikleri ve tercih yaptıkları bir sınavdır. ÖSYM tarafından her yıl yılda 2 kez yapılmaktadır. TUS’a girebilmek için yabancı dil sınavından (Tıpdil, YÖKDil…) en az 50 puan alınması gerekmektedir. Yabancı dil sınavından geçen adaylar TUS’a girebilirler, TUS’ta da 45 puan ve üzerinde alan hekimler tercih yapabilme hakkı kazanırlar.
Neden TUS’a giriyoruz?
6 yıl tıp mı okunur dedikleri tıp fakültesi; temel bilimleriydi, stajlardı, intörnlüktü derken tüm zorluklarıyla ve tabiki de güzellikleriyle beraber bir gün bitmekte. Mezuniyet sonrası bazılarımız hayatına pratisyen hekim olarak devam eder, bazılarımız da “Pratisyen hekim olmak istemiyorum, ben hayalini kurduğum uzmanlık dalında ilerlemek istiyorum!!” der ve işte o zaman TUS kapısı aralanır. Hani okurken yakın çevrenizden “Sen şimdi ne doktorusun?” gibi soruları çokça duyardık ya, işte bu sınav ne doktoru olacağınıza karar verdiğiniz bir sınavdır. Şöyle de diyebiliriz; aldığınız puan ve sıralama hayatınızın geri kalanını ne doktoru olarak geçireceğinizi belirler. Bu yüzden TUS’a hazırlık süreci streslidir. Kimi zaman o çok istediğimiz bölümde kendimizi hayal ettikçe büyük bir hırsla çalışırız ama kimi zaman da motivasyonumuz düşer, hatta tükeniriz. Bırakın ders çalışmayı masanın başına geçmek bile zor gelir. İşte böyle anlarınızda size destek olacak, size yol gösterecek bir rehbere ihtiyaç duyarsınız. Tuskonsept ekibi olarak özveriyle TUS’a çalışan hekim arkadaşlarımıza rehber olmaktayız.
TUS’ta kaç soru çıkıyor?
TUS Temel bilimler ve Klinik bilimler olarak 2 oturumda yapılmaktadır. Temel Bilimler 120 soru (150 dakika) ve Klinik Bilimler 120 soru (150 dakika) olmak üzere toplam 240 soru çıkmaktadır. Temel Bilimlerde Anatomi’den 14, Fizyoloji’den 10, Histoloji ve Embriyoloji’den 8, Biyokimya Mikrobiyoloji Patoloji Farmakoloji’den 22’şer soru çıkmaktadır. Klinik Bilimlerde Dahiliye’den 29 soru , Dahili küçük stajlar’dan 13 soru, Pediari’den 30 soru, Genel cerrahi’den 25 soru, Cerrahi Küçük stajlar’dan 11 soru , Kadın doğum’dan 12 soru çıkmaktadır.
Hangi kaynaklardan çalışmalıyız?
TUS çalışırken ana çalışma kaynağımız “TUS çalışmak için “ oluşturulmuş pratik kaynaklar olmalıdır. TUS hocalarının hazırladıkları kaynakları bir dershaneye kayıt olarak topluca elde edebildiğiniz gibi internet aracılığıyla kendi istediğiniz şekilde de satın alabilirsiniz.
Konulara hakim olmak kadar soru tiplerine de aşina olmak gereklidir. Bu süreçte çözeceğiniz kaliteli ve çeşitli sorular sınavdaki soruların tanıdık gelmesini sağlayacaktır. Tuskonsept ekibinin derece yapmış değerli hekimleri tarafından hazırlanan quizleri, beklenen soruları ile hedefi tam 12’den vurmaktadır.
Tuskonsept sizlere neler sunuyor?
Hekimlerin başarısını düşünmek ve hak ettiklerini alması için gerçekçi hamleler yapmak bizim ana görevimizdir.
Ders dinlemek ve kitap doldurmak TUS’un %5’lik kısmıdır.
Profesyonel danışmanlık hizmetinin yükü fazla ancak katkısı gerçek bir puan artışıdır.
Sizlere aktaracağımız çok fazla pratik yöntem var.
“Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları kendisi yapacak kadar uzun yaşamıyor.” Lev Tolstoy
📌
• Ders çalışıyorum ama puanım neden artmıyor?
• Kitapları tekrar ederken zamanım yetişmiyor.
• Nasıl çalışacağımı bilmiyorum.
• Bir yerlerde yanlış yapıyorum ama nerede?
• Keşke bir yer olsa ve bütün süreç boyunca nerede ne yapmam gerektiğini gösterse…
Bu tarz sorunlar yaşıyorsan çözüm için doğru yerdesin📍
Amacımız tus sınavı ile sizin aranızda köprü olmak
📌
Programlarınızı uzun görüşmeler sonucunda seviyenize, mesai durumunuza, hedeflerinize ve çevresel faktörlere göre birlikte düzenliyoruz
📌
Tuskonsept programında sadece ders ismi yazmaz. Hangi dersi nasıl şekilde çalışacağınızı anlatıyoruz ve takip ediyoruz
TUS sürecini en az 6 ay kısaltmanın senin için değeri nedir? Biz sana bunu vaadediyoruz.
TUS’ta başarıyı kitap tekrar sayısı ile ölçen düşünce eskide kalmıştır! Bu düşünce tusiyerin mental sürecini, çevresel koşullarını, öğrenme ve odaklanmasını hiçe sayar. Başarıyı kitaba, ders dinlemeye endeksler. Oysaki başarı kitaptaki bilginin zihinde yoğurulması ve tekrar sınava yansıtılması ile olur.
Tuskonsept ekibiyle çalışmanın farkını hisset!
-Size ait bireysel grup,
-Size özel çalışma programı,
-TUS sürecinizi yönlendiren primer danışman ve yardımcı danışman,
-TUS derecelerinin hazırlamış olduğu quizler ve beklenen sorular etkinliği
📌
Burada sizleri sadece motive ederek tus çalıştırmıyoruz
Hem pratik ve eğlenceli bir şekilde tus çalışacaksın hem de kendini yalnız hissetmeyeceksin
📌
İddia ediyoruz! Eğer daha sıkı bir takip sistemi varsa sisteme devam etmek zorunda değilsiniz
📌
Danışmanlık ücreti ödemek danışmanlıktan tam faydalanmak anlamına gelmez.
Son 4 yıldır günde 10 saat Tusun içindeyiz.
⭐️Daha ayrıntılı bilgi ve danışmanlık hizmetimiz için bizimle iletişime geçin.