Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Sınavları geçtikten sonra 3 senelik tecrübe şartını sağlamak için hangi şirketlere, nasıl başvurabiliriz, gayrimenkul değerleme uzman yardımcıları nasıl istihdam ediliyorlar.
merhaba, bu bağlantıdan ulaşabilirsin. Kariyer sitelerine ilan veriyorlar. İlanlar, Facebook gruplarında da olabiliyor. Değerleme uzman yardımcısı bulundurma şartı mevzuat gereği var. O yüzden mutlaka şirketteki çalışan oranında uzman yardımcısı alımı yapıyorlar. spk.gov.tr/kurumsal-iletisim/gayrimenkul-degerleme-kuruluslari
hayır, bildiğim kadarıyla mümkün değil. Uzman yardımcısı olmanın amacı; rapor yazmayı , saha incelemesi, evrak incelemesini yapmayı öğrenmek içindir. Bu meslek sadece belgeyle yapılan bir meslek değil. Bilmiyorsanız yapamazsınız.
Ziraat Mühendisi olarak kamuda görev yapmaktayım. Gayri Menkul Değerleme Lisansını aldığım takdirde bundan faydalanabilir miyim? Tecrübe şartını sağlamak için nasıl bir yol izleyebiliriz?
merhaba, tecrübe şartı ile ilgili uygulama esasları bağlantıda var. Orada da yazdığı gibi kamu kurumunda çalışıyorsan gayrimenkul ile ilgili bir birimde çalışman gerekiyor. O birime atanman mantıklı olacaktır ama bunun doğrulamasını TDUB'a sorarak yap. Örnek vermek gerekirse Milli Emlak'ta ilgili birimde çalışıyor olmak, belediyede çalışıyorsan emlak, imar vb bir birimde çalışmak, orman müdürlüğü'nde kadastro mülkiyet müdürlüğü gibi ilgili birimleri kastediyor -benim anladığım- tdub.org.tr/Images/Uploads/Tecrube_Kosulu_Uygulama_Esaslari.pdf
@@recepozlu7152 Hayır. Kurumdan ayrıldıktan sonra çözüm ortağı olarak iş yapan bir uzmanın yanında çalışırsan(sgk olmalı) ve bankalara tanımlanmışsan, her sene en az 1 tane raporun varsa tecrübe şartını tevsik edebilirsin. Başka da çözüm yok gibi duruyor.
@@aksuvari verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ederim Kamu da işçi olarak çalışan birisi Kendi işini kurup çalışabiliyor böyle bir durumda yeni olmayacak o zaman sizin dediğiniz
Merhaba hocam, her yil icin en az 1 raporda imzalamış olmamiz gerektigini söylediniz, Bir yilda 3 rapor imzalarsak 3 yıllık staj suremizi erkenden yapmis sayılır mıyız? Teşekkürler, saygılar
Hocam merhabalar finans ve bankacılık 3. Sınıf öğrencisiyim. Doçent hocalarımla görüştüğümde bağımsız değerlendirici alanına yönelmemi önerdiler aklımda gayrimenkul değerleme uzmanlığı var açıkcası kafam çok karışık mezun olmama 1.5 sene gibi kısa bir süre kaldı sektör hakkında bilginiz var mı işe alım süreçleri nasıl oluyor işe alım sitelerinde incelediğimde çoğu şirket deneyim istiyor yani splden alacağım lisanslar kariyerimin başında değilde ortalarında mı işe yarayacak. Video çok faydalıydı. Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba bu soruyu kısmen diğer videoda dahil olmak üzere cevapladım aslında ama ben senin yerinde olsam yanlış hatırlamıyorsam 6-7 tane SPK lisansı vardı. Hepsini alırdım. Kastettiğim düzey bir düzey 2 3 türev araçları gayrimenkul değerleme uzmanlığı kredi derecelendirme. Hocalarının yönlendirdiği sanırım bağımsız denetçilik o da bir alternatif olmak üzere hepsini alırdım. Bunların hepsini al ve bir daha iş problemi yaşamazsın.
merhaba öncelikle bu güzel video için size çok teşekkür ederim. aklıma takılan bir şeyi size sormak istiyorum. gayrimenkul değerleme uzmanlığı sınavını geçtikten sonra 3 yıl boyunca bir değerleme şirketinde ya da çözüm ortağında çalışma zorunluluğu yılda en az bir rapora imza atma zorunluluğu var demişsiniz. peki bu değerleme şirketinde yada çözüm ortağında bir ay boyunca 30 gün mutlak suretle sigortamızın yatması gerekiyor mu? yani ayda bir kaç gün kendimizi orada sigortalı göstersek ve de yılda bir tane rapora imza atsak bu kabul edilir mi ? soruma cevap verirseniz çok sevinirim. ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim
Tevsik belgesi alırken ben hem raporları hem her yıl kestiğim faturaları hem de sgk dökümümü göndermiştim. Bu bağlantıda uygulama esasları var. Ayrıca 30 gün SGK yatması yetmez diye tahmin ediyorum. tdub.org.tr/Images/Uploads/Tecrube_Kosulu_Uygulama_Esaslari.pdf
Finansed'in gayrimenkul mevzuatı kitabını almıştım. Diğer dersler için internetteki kaynaklardan faydalandım. "SPL veya SPK ders notları pdf" diye aratırsanız karşınıza çıkar. Bu konuyla ilgili bir videom daha var. onu da izleyin.
:)) Güzel soru. Olabilse ben yapardım. Sözde düzenli içerik üretecek arka plana sahibim. Görüldüğü üzere zaman olmuyor. Tabii ki zamanım oluyor ama kalan zamanda kendimle, sorumluluklarımla, dinlenerek geçiriyorum. Zaman problemini çözebilirsen firmalar tarafından bir yasak yok ama yine de pek hoş karşılamazlar. Onlar için işini yapmana engel olacak her şey sevimsizdir. Bir firmada kendine yer edinir, güven sağlarsın. O zaman işler değişir. Kimse geri kalan zamanında ne yaptığına bakmaz. Yeri gelmişken, kadrolu bir uzman olarak çalışırken şahıs firması kurup dışarıdan ekspertiz işleri alan bir personeli işten çıkarıldıklarına , eskiden çalıştığım bir firmada şahit oldum. Buna toleransları yok. Kadrolu değil de çözüm ortağı olarak, yani iş başı fatura kestiğin bir şekilde çalışıyorsan yine sorun olmaz.
@aksuvari çok teşekkür ederim hocam cevap verdiğiniz için :) peki hocam ben her ay sosyal içerik üreticisi vergisi ödüyorum uzman yardımcılığı yaparken sorun teşkil eder mi?
merhaba, yaş sınırı yok. 75 yaşındaki kişi bir zahmet yapmasın. Bu meslek zaten hem saha ve hem bilgisayar başında tempolu bir iş. Ben 75 yaşında olsam asla yapmam. Hatta 60 yaşından sonra bile yapmayı mantıklı bulmuyorum.
SPL'nin şeffaf olmayan usullere dayandırarak yapmış olduğu bir elektronik sınav. Eskiden Anadolu Üniversitesi bu sınavı merkezi sınav sistemi ile yapıyordu şimdilerde ise SPL kurumunun kendisi yapıyor ve tamamıyla derin şaibeler ve manipülasyonlar içermektedir. Girmiş olduğu her elektronik sınav sonrası 90-100 puan bekleyen ve konusunda uzman nice insanların emeklerinin gaspedildiği tamamıyla enayi silkeleme üzerine kurulu, hakkınızı ararken bile size en az 2 sefer daha para yatırmanızı isteyen hiçbir şekilde güven vermeyen katıksız para tuzağı bir sınav sistemi.! Eskiden Anadolu Üniversitesi SPL adına bu sınavı yaparken çok daha güvenilir olduğunu, adayların emeklerinin ve paralarının gaspedilmediğini açıkça söylemek isterim.
@@aksuvari siz sınavlara elektronik sınav ortammında mı girdiniz? yoksa anadolu ünv. nin yapmış olduğu kitapçık sınavında mı.? ben son 5 yıldır bariz yaşanan, sadece kendimin değil değişik günlerde yapılan elektronik sınav günü konuştuğum birçok adayın telaffuz ettiği bir şaibeden bahsediyorum. ana kurumunun ayyuka çıkmış manipülatif durumları bir yana spl nin yapmış olduğu elektronik sınavlarla ne yazık ki adaylar birer birer yolunmaktadır. işin garip olan tarafı ise; sınava itiraz edip cevaplarınızı görmek istediğini belirtir bir dilekçe verip sınav itiraz ücretini de peşinen yatırmanıza rağmen adayların aklıyla dalga geçer gibi; size verilen cevap; "biz baktık notunuzda bir değişiklik olmamıştır." bu cevaba 2 kez vermiş olduğum itiraz cevabında; ilk itirazımda sınav sonuçlarıma beraberce bakmam ve gerçek notumun ne olduğunu bana ispat etmeniz gerektiğini ve bu sebeple talep ettiğiniz ücreti peşinen yatırdığımı, zaten size güvenseydim bu şekilde bir itiraz yapmayacağımı yazılı olarak bildirmemin akabinde ise; bana pişkin pişkin verilen yazılı cevapta; bu talebinizi karşılamak için 290TL daha ücret yatırmanız gerekmektedir şeklinde olmuştur.! 20 yıldır esas mesleğim olan konu hakkında 4 kez üst üste girmiş olduğum ders sınavından her defasında 44 veya 48 almış olmam hem olasılık ve istatistik bilimiyle hem de iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Aklı ve İngilizcesi olan bu şaibeli kurumun akademik kadrosu olmayan kurulca kendi düzenlediği ve kendi değerlendirdiği sınavlara girmez. Paranıza yazık. Gidin sınavı geçmeniz halinde uluslararası sertifikaya sahip olacağınız ve tüm dünya ülkelerinde geçerli kurumlardan hangi lisansı istiyorsanız ona başvuru yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. işin ilginç ve benim haklılıığımı tayit eden bir başka yanı ise; spl bu uluslararası kurumlardan hiçbir emeğiniz zayi edilmeden alacağınız lisansları TR de akredit olması için sizi tekrar yeterlilik sınavına sokma cüretine girişmiş olması durumu söz konusudur. kumar masasındaki işletmeci gibi para tuzağı hali içinde bulunan bu durum bile spl nin nasıl bir şaibeler havuzunda yüzdüğünün en sarih ispatıdır.
@@aksuvari BEN DE 2015 DE ANADOLU ÜNV. NİN DÜZENLEDİĞİ SINAVDAN HİÇ ÇALIŞMADAN 76-84-88 ALARAK 3 DERSTEN DE GEÇTİM NE GARİPTİR Kİ; SON 2 YILDIR SPL NİN ELEKTRONİK SINAVINDAN TEK DERSİNDEN 48 ÜSTÜ PUAN VERMİYORLAR. OYSA Kİ; HER GİRDİĞİM SINAV EN AZ 92 BEKLEDİĞİM SINAVLAR OLMASINA RAĞMEN.... SİZCE BU DURUMDA VE ÜSTÜNE SINAV SONUÇLARINI BANA GÖSTERMEYEN BİR KURUM HAKKINDA ŞAİBEDEN ŞÜPHELENİLMEMESİ MÜMKÜN MÜDÜR.?
Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Sınavları geçtikten sonra 3 senelik tecrübe şartını sağlamak için hangi şirketlere, nasıl başvurabiliriz, gayrimenkul değerleme uzman yardımcıları nasıl istihdam ediliyorlar.
merhaba, bu bağlantıdan ulaşabilirsin. Kariyer sitelerine ilan veriyorlar. İlanlar, Facebook gruplarında da olabiliyor. Değerleme uzman yardımcısı bulundurma şartı mevzuat gereği var. O yüzden mutlaka şirketteki çalışan oranında uzman yardımcısı alımı yapıyorlar.
spk.gov.tr/kurumsal-iletisim/gayrimenkul-degerleme-kuruluslari
Detaylı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim ☺️ 🙏🏻keşke sınav merkez yerlerine mersin eklense ne hoş olur 🥲
Teşekkürler. Konuyla ilgili bir video daha var. İsterseniz onu da izleyin. Her bölgede bir sınav merkezi diye karar vermişler. Olsa iyi olurdu tabii.
Bir yerde çalışırken başka bir yerde uzman yardıcısı olarak çalışabilir miyiz aynı zamanda
hayır, bildiğim kadarıyla mümkün değil. Uzman yardımcısı olmanın amacı; rapor yazmayı , saha incelemesi, evrak incelemesini yapmayı öğrenmek içindir. Bu meslek sadece belgeyle yapılan bir meslek değil. Bilmiyorsanız yapamazsınız.
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
teşekkürler
Ziraat Mühendisi olarak kamuda görev yapmaktayım. Gayri Menkul Değerleme Lisansını aldığım takdirde bundan faydalanabilir miyim? Tecrübe şartını sağlamak için nasıl bir yol izleyebiliriz?
merhaba, tecrübe şartı ile ilgili uygulama esasları bağlantıda var. Orada da yazdığı gibi kamu kurumunda çalışıyorsan gayrimenkul ile ilgili bir birimde çalışman gerekiyor. O birime atanman mantıklı olacaktır ama bunun doğrulamasını TDUB'a sorarak yap. Örnek vermek gerekirse Milli Emlak'ta ilgili birimde çalışıyor olmak, belediyede çalışıyorsan emlak, imar vb bir birimde çalışmak, orman müdürlüğü'nde kadastro mülkiyet müdürlüğü gibi ilgili birimleri kastediyor -benim anladığım- tdub.org.tr/Images/Uploads/Tecrube_Kosulu_Uygulama_Esaslari.pdf
@@aksuvari Kamu da çalışırken özel sektör firmansında stajer olabiliyor muyuz
@@recepozlu7152 Hayır. Kurumdan ayrıldıktan sonra çözüm ortağı olarak iş yapan bir uzmanın yanında çalışırsan(sgk olmalı) ve bankalara tanımlanmışsan, her sene en az 1 tane raporun varsa tecrübe şartını tevsik edebilirsin. Başka da çözüm yok gibi duruyor.
@@aksuvari verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ederim
Kamu da işçi olarak çalışan birisi Kendi işini kurup çalışabiliyor böyle bir durumda yeni olmayacak o zaman sizin dediğiniz
Merhaba hocam, her yil icin en az 1 raporda imzalamış olmamiz gerektigini söylediniz,
Bir yilda 3 rapor imzalarsak 3 yıllık staj suremizi erkenden yapmis sayılır mıyız? Teşekkürler, saygılar
Hayır, her yıla ait 1 rapor olmalı
Merhabalar, ben mimarım meslekte 2 yılımı doldurdum. Uzmanlığa direkt başlayabiliyor muyum? Uzman yardımcılığı yapmam gerekiyor mu 1 yıl?
merhaba, uzman yardımcılığı yapman gerekiyor. Örnek vermek gerekirse çalıştığım firmadaki uzman yardımcısı inşaat mühendisi idi.
Hocam merhabalar finans ve bankacılık 3. Sınıf öğrencisiyim. Doçent hocalarımla görüştüğümde bağımsız değerlendirici alanına yönelmemi önerdiler aklımda gayrimenkul değerleme uzmanlığı var açıkcası kafam çok karışık mezun olmama 1.5 sene gibi kısa bir süre kaldı sektör hakkında bilginiz var mı işe alım süreçleri nasıl oluyor işe alım sitelerinde incelediğimde çoğu şirket deneyim istiyor yani splden alacağım lisanslar kariyerimin başında değilde ortalarında mı işe yarayacak. Video çok faydalıydı. Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba bu soruyu kısmen diğer videoda dahil olmak üzere cevapladım aslında ama ben senin yerinde olsam yanlış hatırlamıyorsam 6-7 tane SPK lisansı vardı. Hepsini alırdım. Kastettiğim düzey bir düzey 2 3 türev araçları gayrimenkul değerleme uzmanlığı kredi derecelendirme. Hocalarının yönlendirdiği sanırım bağımsız denetçilik o da bir alternatif olmak üzere hepsini alırdım. Bunların hepsini al ve bir daha iş problemi yaşamazsın.
merhaba öncelikle bu güzel video için size çok teşekkür ederim. aklıma takılan bir şeyi size sormak istiyorum. gayrimenkul değerleme uzmanlığı sınavını geçtikten sonra 3 yıl boyunca bir değerleme şirketinde ya da çözüm ortağında çalışma zorunluluğu yılda en az bir rapora imza atma zorunluluğu var demişsiniz. peki bu değerleme şirketinde yada çözüm ortağında bir ay boyunca 30 gün mutlak suretle sigortamızın yatması gerekiyor mu? yani ayda bir kaç gün kendimizi orada sigortalı göstersek ve de yılda bir tane rapora imza atsak bu kabul edilir mi ? soruma cevap verirseniz çok sevinirim. ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim
Tevsik belgesi alırken ben hem raporları hem her yıl kestiğim faturaları hem de sgk dökümümü göndermiştim.
Bu bağlantıda uygulama esasları var. Ayrıca 30 gün SGK yatması yetmez diye tahmin ediyorum.
tdub.org.tr/Images/Uploads/Tecrube_Kosulu_Uygulama_Esaslari.pdf
Verimli bilgiler için teşekkürler. Gayrimenkul değerleme için 4 ders demişsiniz. Bu ders notlarını nereden temin edbilirim bir öneriniz var mı ?
Finansed'in gayrimenkul mevzuatı kitabını almıştım. Diğer dersler için internetteki kaynaklardan faydalandım. "SPL veya SPK ders notları pdf" diye aratırsanız karşınıza çıkar. Bu konuyla ilgili bir videom daha var. onu da izleyin.
Hem youtuberlık yapıp hemde gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir miyiz?
:)) Güzel soru. Olabilse ben yapardım. Sözde düzenli içerik üretecek arka plana sahibim. Görüldüğü üzere zaman olmuyor. Tabii ki zamanım oluyor ama kalan zamanda kendimle, sorumluluklarımla, dinlenerek geçiriyorum. Zaman problemini çözebilirsen firmalar tarafından bir yasak yok ama yine de pek hoş karşılamazlar. Onlar için işini yapmana engel olacak her şey sevimsizdir. Bir firmada kendine yer edinir, güven sağlarsın. O zaman işler değişir. Kimse geri kalan zamanında ne yaptığına bakmaz. Yeri gelmişken, kadrolu bir uzman olarak çalışırken şahıs firması kurup dışarıdan ekspertiz işleri alan bir personeli işten çıkarıldıklarına , eskiden çalıştığım bir firmada şahit oldum. Buna toleransları yok. Kadrolu değil de çözüm ortağı olarak, yani iş başı fatura kestiğin bir şekilde çalışıyorsan yine sorun olmaz.
@aksuvari çok teşekkür ederim hocam cevap verdiğiniz için :) peki hocam ben her ay sosyal içerik üreticisi vergisi ödüyorum uzman yardımcılığı yaparken sorun teşkil eder mi?
beyana dayalı, gelir vergisi şeklinde ödüyorsun sanırım. Eğer öyleyse sorun olmaz. SGK yatırmıyor isen hiç sorun olmaz.
@@aksuvari vergi ödediğimiz için mecburen b kategorisinde sgklı gözüküyorum. Ama ödeme yapmıyorum hocam.
yarı zamanlı bir iş olarak görüldüğü için sorun olmaz diye tahmin ediyorum.
Yaş sınırı var mi ?
Mesela Yapı denetim de yaş siniri 75 tir
merhaba, yaş sınırı yok. 75 yaşındaki kişi bir zahmet yapmasın. Bu meslek zaten hem saha ve hem bilgisayar başında tempolu bir iş. Ben 75 yaşında olsam asla yapmam. Hatta 60 yaşından sonra bile yapmayı mantıklı bulmuyorum.
Hemen döndüğünüz için çok teşekkürler...ben Bursa'da elk müh bilirkişiyim bizim meslekte çok lazım oluyor mahkemelerde
Bu nedenle bu belgeyi almak istiyorum
@@mehmetalibire4495 başarılar
Spl üye olmak zorunlu gösteriyor spl üyelik ücretli mi
hayır, üyelik ücretli değil. Sınava girmek istiyorsanız üye olmak zorundasınız. Sınava gireceğiniz zaman sınav ücretini ödeyeceksiniz.
gayrimekul değerleme yardımcısı maaşlı mı çalışır
evet, uzman yardımcısı maaş ve diğer sosyal haklardan faydalanır.
hocam slmlar. size ulaşmak istiyorum. mail adresinizi verebilirmisiniz.
satismuduru@gmail.com buradan yazabilirsin.
SPL'nin şeffaf olmayan usullere dayandırarak yapmış olduğu bir elektronik sınav. Eskiden Anadolu Üniversitesi bu sınavı merkezi sınav sistemi ile yapıyordu şimdilerde ise SPL kurumunun kendisi yapıyor ve tamamıyla derin şaibeler ve manipülasyonlar içermektedir. Girmiş olduğu her elektronik sınav sonrası 90-100 puan bekleyen ve konusunda uzman nice insanların emeklerinin gaspedildiği tamamıyla enayi silkeleme üzerine kurulu, hakkınızı ararken bile size en az 2 sefer daha para yatırmanızı isteyen hiçbir şekilde güven vermeyen katıksız para tuzağı bir sınav sistemi.! Eskiden Anadolu Üniversitesi SPL adına bu sınavı yaparken çok daha güvenilir olduğunu, adayların emeklerinin ve paralarının gaspedilmediğini açıkça söylemek isterim.
Olabilir, bilmiyorum. Ben sınava odaklandım. Zaman bulup çalışabildiğimde geçtim.
@@aksuvari siz sınavlara elektronik sınav ortammında mı girdiniz? yoksa anadolu ünv. nin yapmış olduğu kitapçık sınavında mı.? ben son 5 yıldır bariz yaşanan, sadece kendimin değil değişik günlerde yapılan elektronik sınav günü konuştuğum birçok adayın telaffuz ettiği bir şaibeden bahsediyorum. ana kurumunun ayyuka çıkmış manipülatif durumları bir yana spl nin yapmış olduğu elektronik sınavlarla ne yazık ki adaylar birer birer yolunmaktadır. işin garip olan tarafı ise; sınava itiraz edip cevaplarınızı görmek istediğini belirtir bir dilekçe verip sınav itiraz ücretini de peşinen yatırmanıza rağmen adayların aklıyla dalga geçer gibi; size verilen cevap; "biz baktık notunuzda bir değişiklik olmamıştır." bu cevaba 2 kez vermiş olduğum itiraz cevabında; ilk itirazımda sınav sonuçlarıma beraberce bakmam ve gerçek notumun ne olduğunu bana ispat etmeniz gerektiğini ve bu sebeple talep ettiğiniz ücreti peşinen yatırdığımı, zaten size güvenseydim bu şekilde bir itiraz yapmayacağımı yazılı olarak bildirmemin akabinde ise; bana pişkin pişkin verilen yazılı cevapta; bu talebinizi karşılamak için 290TL daha ücret yatırmanız gerekmektedir şeklinde olmuştur.! 20 yıldır esas mesleğim olan konu hakkında 4 kez üst üste girmiş olduğum ders sınavından her defasında 44 veya 48 almış olmam hem olasılık ve istatistik bilimiyle hem de iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Aklı ve İngilizcesi olan bu şaibeli kurumun akademik kadrosu olmayan kurulca kendi düzenlediği ve kendi değerlendirdiği sınavlara girmez. Paranıza yazık. Gidin sınavı geçmeniz halinde uluslararası sertifikaya sahip olacağınız ve tüm dünya ülkelerinde geçerli kurumlardan hangi lisansı istiyorsanız ona başvuru yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. işin ilginç ve benim haklılıığımı tayit eden bir başka yanı ise; spl bu uluslararası kurumlardan hiçbir emeğiniz zayi edilmeden alacağınız lisansları TR de akredit olması için sizi tekrar yeterlilik sınavına sokma cüretine girişmiş olması durumu söz konusudur. kumar masasındaki işletmeci gibi para tuzağı hali içinde bulunan bu durum bile spl nin nasıl bir şaibeler havuzunda yüzdüğünün en sarih ispatıdır.
Ben sınava Anadolu Üniversitesi yaparken de girdim, elektronik sınava da girdim. En son 2019'da girdim ve elektronik sınavı geçtim.
@@aksuvari BEN DE 2015 DE ANADOLU ÜNV. NİN DÜZENLEDİĞİ SINAVDAN HİÇ ÇALIŞMADAN 76-84-88 ALARAK 3 DERSTEN DE GEÇTİM NE GARİPTİR Kİ; SON 2 YILDIR SPL NİN ELEKTRONİK SINAVINDAN TEK DERSİNDEN 48 ÜSTÜ PUAN VERMİYORLAR. OYSA Kİ; HER GİRDİĞİM SINAV EN AZ 92 BEKLEDİĞİM SINAVLAR OLMASINA RAĞMEN.... SİZCE BU DURUMDA VE ÜSTÜNE SINAV SONUÇLARINI BANA GÖSTERMEYEN BİR KURUM HAKKINDA ŞAİBEDEN ŞÜPHELENİLMEMESİ MÜMKÜN MÜDÜR.?
Geçmiş olsun, SPK başkanına e-posta gönderdin mi? SPL yön. kur başkanına ulaştın mı? Dava açmayı denedin mi? Yani ilk aklıma gelenler bunlar.