Naprawdę niezły unikat, gratuluję zakupu. Ja w tym roku kupiłem polskiego Passata 2003 roku, można powiedzieć od rodziny. Jeżdżę na co dzień i jestem zadowolony. Taki Transporter też jest samochodem, który chciałbym kiedyś mieć, bardzo praktyczny pojazd.
Ja pół roku temu odkupiłem swój były samochód, którego pierwszym właścicielem był mój ojciec, od gościa któremu sprzedaliśmy naszą Toyotę, też w sumie bez oglądania i marudzenia tylko SKP i tyle. Niestety już nie da się wrócić do polskiej flagi na tablicach, a szkoda. Życzę udanego jeżdżenia i frajdy z nabytku
blacha widać zdrowa wszędzie ,ja mam 2,4 D z przebiegiem podchodzi już pod 300 tysięcy ale nie wydaje mi się oryginalny przebiegiem .Auro zjechało prawie cała Polskę pół Niemiec z przyczepką i nadal lata .Stara motoryzacja jest nie zawodna nie to co nowe gówna plastowe .Zakonserwuj podwozie nadkola posłuży wieki
Witam ładnie się zachował ten samochód . Sam też chciałbym kupić coś nie używanego przez kilka kilkanaście lat jakiegoś wrosta osiedlowego poloneza caro ,maluszka , opla kadeta albo jakiegoś dostawczaka mercedes "kaczka" lub fiata ducato pierwszej generacji . fajnie że się udało kupić bo często nie ma takiej możliwości bo ktoś zmarł i sprawy własnościowe są nierozwiązane pozdrawiam i życzę dobrej eksploatacji transportera 🙂👍
Jak będziesz chciał to możliwe że z kilkoma wrostami co stoją wiele lat u mnie będę się rozstawał, mam malucha, duże Fiaty, Mercedesy w123. Coś o nich nagram może jak pogoda będzie sprzyjała.
Też niedawno kupiłem T4 w takiej samej konfiguracji (i nawet kolor ten sam) jeszcze przedliftowy z 2002r. tyle że silnik u mnie to 2.5tdi 88KM. Auto z niemiec, przebieg 340tyś i przez ostatnie 11lat zrobił niecałe 60tyś km. Auto mechanicznie w stanie bardzo dobrym. Blacharsko było kila rzeczy do zrobienia Zauważyłem że u ciebie przedni zderzak jest już z wersji poliftowej tak samo jak u mnie
To mamy takiego samego, mój też 2002r. Nie jestem znawcom modelu ale wydaje mi się że ten poliftowy przód ze skośnymi lampami miały tylko caravelle i multivany a zwykłe blaszaki miały stary przód do końca tylko przedni zderzak jest poliftowy.
@@DanielTomaszewski0 kolegi tata ma t4 ze skośnymi a napewno nie jest to caravelle ani multivan. Może wersje ciężarowe (czyli takie jak nasze) miały do końca stary przód a osobowe miały lift ze skośnymi lampami.
@@DanielTomaszewski0 nigdy się nie interesowałem T4 co kiedy i jak, ale na to wygląda że tak jest. A swoją kupiłem bardzo mocno przypadkiem i dosyć tanio jak na ceny T-czwórek w zastępstwie za sharana mk1 który jeździ cały czas z przyczepką i bez tylnych foteli. Sharan bardzo fajne auto i mega pakowne, nawet ostatnio wiozłem szafę 2,5m wysoką gdzie w t4 się tego zrobić nie da bez otwartych drzwi a do sharana się mieści z zamkniętą klapą 😄
Miałem t4 z 1.9 td i 2.5tdi oba tak samo dobre no ale mocy nie oszukasz, i dzwięk motoru r5. Jezeli twoj bus faktycznie jest z 2001 i ma fabryczny silnik to jest szansa że masz koło rozrządu na półksiężyc jak tdi a nie na klin który lubiło ściąć
Stare sprawdzone konstrukcje bez ekościemy, to będzie jeździło i tu nie ma co się psuć. Jeśli chodzi o moc to niestety to na dalszą drogę się nie nadaje ale tak jak ja potrzebuje czasami koło domu max 10km to daje radę
Super stan, widać, ze oryginał bo masz jeszcze oryginalną folie zabezpieczająca na nadkolach z tylu i progach przednich. Tylko nie myj go żadnym dimmerem ani szczotkami :( szkoda lakieru.
@@TomaszMarciniak-jd8ht a najlepsze że znam ten samochód od początku bo był mojego znajomego, który zmarł z ponad 15 lat temu i auto wypłynęło dopiero teraz i przypadkiem spotkałem go. Jeszcze po jego śmierci kupiłem wtedy Mercedesa W123 który stoi i czeka na remont. Może zrobię o tym kolejny film
@ przy takim przebiegu ma kompresję jak nowy więc wystarczy mu prąd i paliwo i musi palić, mam też Mercedesy W123 i po wielu latach potoju odpalić muszą na pół obrotu
@@michamarszaek7914 wiem, tu nie było nic planowane. Auto w nocy kupione i rano wyszedłem zobaczyć co kupiłem i spontanicznie zacząłem nagrywać telefonem, a wiatr był dość mocny.
Opuszczony to znaczy nie używany przez wiele lat. Historię opowiem w następnym odcinku ale po śmierci właściciela i zrobieniu postępowania spadkowego został sprzedany.
Bardzo fajny egzemplarz :) gratuluję zakupu i zapraszam z wizytą do mnie :)
Jak Dzik się sprawuje?
@DanielTomaszewski0 jeździ i wozi :) ale jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia jest by się marudny niebieski nie przyczepił :)
Ale zdrowy 😮
Piekny strzał 😍
Zrobię konserwację to przeżyje te nowe busy
@DanielTomaszewski0 on już je przeżył 😉
Naprawdę niezły unikat, gratuluję zakupu.
Ja w tym roku kupiłem polskiego Passata 2003 roku, można powiedzieć od rodziny. Jeżdżę na co dzień i jestem zadowolony. Taki Transporter też jest samochodem, który chciałbym kiedyś mieć, bardzo praktyczny pojazd.
Jak zadbasz o niego to będzie jeździł dłużej niż nowy Passat, jeżdziłem Audi A6 C5 1.9TDI 110KM przez 15 lat i żadnej awarii tylko eksploatacja
Ja pół roku temu odkupiłem swój były samochód, którego pierwszym właścicielem był mój ojciec, od gościa któremu sprzedaliśmy naszą Toyotę, też w sumie bez oglądania i marudzenia tylko SKP i tyle. Niestety już nie da się wrócić do polskiej flagi na tablicach, a szkoda. Życzę udanego jeżdżenia i frajdy z nabytku
Gratuluję że udało się odkupić. Jeśli masz flagowe to możesz zostawić jak ja czarne tutaj zostawiłem
Super stan, fotel kierowcy tylko zmeczony, ale do naprawienia
@@M_Mar2 najważniejsze że materiał dobry, tapicer naprawi gąbkę i będzie jak nowy
blacha widać zdrowa wszędzie ,ja mam 2,4 D z przebiegiem podchodzi już pod 300 tysięcy ale nie wydaje mi się oryginalny przebiegiem .Auro zjechało prawie cała Polskę pół Niemiec z przyczepką i nadal lata .Stara motoryzacja jest nie zawodna nie to co nowe gówna plastowe .Zakonserwuj podwozie nadkola posłuży wieki
Myślę dokładnie tak samo. Jutro może zrobię odcinek ze stacji diagnostycznej i zobaczę jak wygląda podwozie.
Moje T4 2.4 D dwadzieścia lat temu przyjechał kupić klient i mówi ojoj 300000 tys km , ja w śmiech jakie 300 ma Milion Trzysta...klient i tak kupił.
Piękny....
Super to tak jak wydobyć T 34 z bagna😅
Witam ładnie się zachował ten samochód . Sam też chciałbym kupić coś nie używanego przez kilka kilkanaście lat jakiegoś wrosta osiedlowego poloneza caro ,maluszka , opla kadeta albo jakiegoś dostawczaka mercedes "kaczka" lub fiata ducato pierwszej generacji . fajnie że się udało kupić bo często nie ma takiej możliwości bo ktoś zmarł i sprawy własnościowe są nierozwiązane pozdrawiam i życzę dobrej eksploatacji transportera 🙂👍
Jak będziesz chciał to możliwe że z kilkoma wrostami co stoją wiele lat u mnie będę się rozstawał, mam malucha, duże Fiaty, Mercedesy w123. Coś o nich nagram może jak pogoda będzie sprzyjała.
@@DanielTomaszewski0jestem zainteresowany
@@pijon3574 Postaram się w przyszłym tygodniu nagrać coś o moich gratach czekających na czas żeby porobić.
Też niedawno kupiłem T4 w takiej samej konfiguracji (i nawet kolor ten sam) jeszcze przedliftowy z 2002r. tyle że silnik u mnie to 2.5tdi 88KM. Auto z niemiec, przebieg 340tyś i przez ostatnie 11lat zrobił niecałe 60tyś km. Auto mechanicznie w stanie bardzo dobrym.
Blacharsko było kila rzeczy do zrobienia
Zauważyłem że u ciebie przedni zderzak jest już z wersji poliftowej tak samo jak u mnie
To mamy takiego samego, mój też 2002r.
Nie jestem znawcom modelu ale wydaje mi się że ten poliftowy przód ze skośnymi lampami miały tylko caravelle i multivany a zwykłe blaszaki miały stary przód do końca tylko przedni zderzak jest poliftowy.
@@DanielTomaszewski0 kolegi tata ma t4 ze skośnymi a napewno nie jest to caravelle ani multivan. Może wersje ciężarowe (czyli takie jak nasze) miały do końca stary przód a osobowe miały lift ze skośnymi lampami.
@ właśnie to miałem na myśli bo dostawcze zawsze widziałem na starych lampach tylko osobowe po 97 widziałem na nowym przodzie
@@DanielTomaszewski0 nigdy się nie interesowałem T4 co kiedy i jak, ale na to wygląda że tak jest. A swoją kupiłem bardzo mocno przypadkiem i dosyć tanio jak na ceny T-czwórek w zastępstwie za sharana mk1 który jeździ cały czas z przyczepką i bez tylnych foteli. Sharan bardzo fajne auto i mega pakowne, nawet ostatnio wiozłem szafę 2,5m wysoką gdzie w t4 się tego zrobić nie da bez otwartych drzwi a do sharana się mieści z zamkniętą klapą 😄
Hej super zakup ja mam t4 2.5 tdi 99r w longu od 2006 r nim jeżdżę ma przejechane 720 tys i jeździ codziennie 😅pozdrawiam
Miałem t4 z 1.9 td i 2.5tdi oba tak samo dobre no ale mocy nie oszukasz, i dzwięk motoru r5. Jezeli twoj bus faktycznie jest z 2001 i ma fabryczny silnik to jest szansa że masz koło rozrządu na półksiężyc jak tdi a nie na klin który lubiło ściąć
Stare sprawdzone konstrukcje bez ekościemy, to będzie jeździło i tu nie ma co się psuć. Jeśli chodzi o moc to niestety to na dalszą drogę się nie nadaje ale tak jak ja potrzebuje czasami koło domu max 10km to daje radę
Super stan, widać, ze oryginał bo masz jeszcze oryginalną folie zabezpieczająca na nadkolach z tylu i progach przednich. Tylko nie myj go żadnym dimmerem ani szczotkami :( szkoda lakieru.
Zgadza się, Pierwszy raz widzę tą folię w T4
Fajnie że blaszka😊 . Ale Ci się fuksło
@@TomaszMarciniak-jd8ht a najlepsze że znam ten samochód od początku bo był mojego znajomego, który zmarł z ponad 15 lat temu i auto wypłynęło dopiero teraz i przypadkiem spotkałem go. Jeszcze po jego śmierci kupiłem wtedy Mercedesa W123 który stoi i czeka na remont. Może zrobię o tym kolejny film
Mam takiego 1.9 td z 92 przebieg 188tys stal z 7 lat i zapalil od strzala
@@Luj08 to musi palić od strzała byle by był prąd i paliwo
@DanielTomaszewski0 tak ale to jest aż dziwne że po tak długim postoju tak zapalił identycznie jak na filmie i to bez grzania świec bo słabo grzeją
@ przy takim przebiegu ma kompresję jak nowy więc wystarczy mu prąd i paliwo i musi palić, mam też Mercedesy W123 i po wielu latach potoju odpalić muszą na pół obrotu
popracuj nad dzwiekiem bo tragedia
@@michamarszaek7914 wiem, tu nie było nic planowane. Auto w nocy kupione i rano wyszedłem zobaczyć co kupiłem i spontanicznie zacząłem nagrywać telefonem, a wiatr był dość mocny.
Szkoda, że nie ma tablic z flagą. Niby to tylko tablica, ale by pokazywała długą polską historię tego auta. Taka wisienka na torcie.
Zgadza się ale po śmierci właściciela i sprawie spadkowej rodzinka przerejestrowała. Mam kilka innych samochodów na flagowych i czarnych tablicach.
Biały kruk
@@Dominik-c8x no dosłownie biały, zobacz na wcześniejszym filmie jak wygląda od spodu
Jak mogłeś kupić od kogo opuszczonego wv T4 kto ci sprzedał jak był opuszczony
Opuszczony to znaczy nie używany przez wiele lat. Historię opowiem w następnym odcinku ale po śmierci właściciela i zrobieniu postępowania spadkowego został sprzedany.
@DanielTomaszewski0 a no chyba że tak ile dałeś
@@RuchOporu-v8 Chcieli 19 ale udało się za 10 wyrwać.
@DanielTomaszewski0 to i tak dobra cena
@@RuchOporu-v8 Wiem, ale trochę kosztów będę miał jeszcze bo po takim postoju to na dzień dobry wymiana rozrządu, oleje, płyny, hamulce i konserwacja.