Kupiłem opuszczonego Transportera T4

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 31 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 55

• @pmnicopm
    @pmnicopm 20 днів тому +2

Bardzo fajny egzemplarz :) gratuluję zakupu i zapraszam z wizytą do mnie :)

• @DanielTomaszewski0
      @DanielTomaszewski0  20 днів тому

Jak Dzik się sprawuje?

• @pmnicopm
      @pmnicopm 20 днів тому

@DanielTomaszewski0 jeździ i wozi :) ale jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia jest by się marudny niebieski nie przyczepił :)

• @MaQmbak
    @MaQmbak Місяць тому +2

Ale zdrowy 😮
    Piekny strzał 😍

• @DanielTomaszewski0
      @DanielTomaszewski0  Місяць тому

Zrobię konserwację to przeżyje te nowe busy

• @MaQmbak
      @MaQmbak Місяць тому +1

@DanielTomaszewski0 on już je przeżył 😉

• @Wiktor796PL
    @Wiktor796PL Місяць тому +2

Naprawdę niezły unikat, gratuluję zakupu.
    Ja w tym roku kupiłem polskiego Passata 2003 roku, można powiedzieć od rodziny. Jeżdżę na co dzień i jestem zadowolony. Taki Transporter też jest samochodem, który chciałbym kiedyś mieć, bardzo praktyczny pojazd.

• @DanielTomaszewski0
      @DanielTomaszewski0  Місяць тому +1

Jak zadbasz o niego to będzie jeździł dłużej niż nowy Passat, jeżdziłem Audi A6 C5 1.9TDI 110KM przez 15 lat i żadnej awarii tylko eksploatacja

• @MateuszFromTychy
    @MateuszFromTychy 17 днів тому +2

Ja pół roku temu odkupiłem swój były samochód, którego pierwszym właścicielem był mój ojciec, od gościa któremu sprzedaliśmy naszą Toyotę, też w sumie bez oglądania i marudzenia tylko SKP i tyle. Niestety już nie da się wrócić do polskiej flagi na tablicach, a szkoda. Życzę udanego jeżdżenia i frajdy z nabytku

• @DanielTomaszewski0
      @DanielTomaszewski0  16 днів тому

Gratuluję że udało się odkupić. Jeśli masz flagowe to możesz zostawić jak ja czarne tutaj zostawiłem

• @M_Mar2
    @M_Mar2 Місяць тому +3

Super stan, fotel kierowcy tylko zmeczony, ale do naprawienia

• @DanielTomaszewski0

@@M_Mar2 najważniejsze że materiał dobry, tapicer naprawi gąbkę i będzie jak nowy

• @arkadym6012
    @arkadym6012 Місяць тому +4

blacha widać zdrowa wszędzie ,ja mam 2,4 D z przebiegiem podchodzi już pod 300 tysięcy ale nie wydaje mi się oryginalny przebiegiem .Auro zjechało prawie cała Polskę pół Niemiec z przyczepką i nadal lata .Stara motoryzacja jest nie zawodna nie to co nowe gówna plastowe .Zakonserwuj podwozie nadkola posłuży wieki

• @DanielTomaszewski0

Myślę dokładnie tak samo. Jutro może zrobię odcinek ze stacji diagnostycznej i zobaczę jak wygląda podwozie.

• @Limahl45
      @Limahl45 22 дні тому +2

Moje T4 2.4 D dwadzieścia lat temu przyjechał kupić klient i mówi ojoj 300000 tys km , ja w śmiech jakie 300 ma Milion Trzysta...klient i tak kupił.

• @tomaszszczepanik4752
    @tomaszszczepanik4752 Місяць тому +1

Piękny....

• @piotrzielinski4597
    @piotrzielinski4597 Місяць тому +2

Super to tak jak wydobyć T 34 z bagna😅

• @maciekmaciek-r6l
    @maciekmaciek-r6l Місяць тому +2

Witam ładnie się zachował ten samochód . Sam też chciałbym kupić coś nie używanego przez kilka kilkanaście lat jakiegoś wrosta osiedlowego poloneza caro ,maluszka , opla kadeta albo jakiegoś dostawczaka mercedes "kaczka" lub fiata ducato pierwszej generacji . fajnie że się udało kupić bo często nie ma takiej możliwości bo ktoś zmarł i sprawy własnościowe są nierozwiązane pozdrawiam i życzę dobrej eksploatacji transportera 🙂👍

• @DanielTomaszewski0

Jak będziesz chciał to możliwe że z kilkoma wrostami co stoją wiele lat u mnie będę się rozstawał, mam malucha, duże Fiaty, Mercedesy w123. Coś o nich nagram może jak pogoda będzie sprzyjała.

• @pijon3574
      @pijon3574 Місяць тому

​@@DanielTomaszewski0jestem zainteresowany

• @DanielTomaszewski0

@@pijon3574 Postaram się w przyszłym tygodniu nagrać coś o moich gratach czekających na czas żeby porobić.

• @witek1407
    @witek1407 Місяць тому +1

Też niedawno kupiłem T4 w takiej samej konfiguracji (i nawet kolor ten sam) jeszcze przedliftowy z 2002r. tyle że silnik u mnie to 2.5tdi 88KM. Auto z niemiec, przebieg 340tyś i przez ostatnie 11lat zrobił niecałe 60tyś km. Auto mechanicznie w stanie bardzo dobrym.
    Blacharsko było kila rzeczy do zrobienia
    Zauważyłem że u ciebie przedni zderzak jest już z wersji poliftowej tak samo jak u mnie

• @DanielTomaszewski0

To mamy takiego samego, mój też 2002r.
      Nie jestem znawcom modelu ale wydaje mi się że ten poliftowy przód ze skośnymi lampami miały tylko caravelle i multivany a zwykłe blaszaki miały stary przód do końca tylko przedni zderzak jest poliftowy.

• @witek1407
      @witek1407 Місяць тому

@@DanielTomaszewski0 kolegi tata ma t4 ze skośnymi a napewno nie jest to caravelle ani multivan. Może wersje ciężarowe (czyli takie jak nasze) miały do końca stary przód a osobowe miały lift ze skośnymi lampami.

• @DanielTomaszewski0

@ właśnie to miałem na myśli bo dostawcze zawsze widziałem na starych lampach tylko osobowe po 97 widziałem na nowym przodzie

• @witek1407
      @witek1407 Місяць тому

@@DanielTomaszewski0 nigdy się nie interesowałem T4 co kiedy i jak, ale na to wygląda że tak jest. A swoją kupiłem bardzo mocno przypadkiem i dosyć tanio jak na ceny T-czwórek w zastępstwie za sharana mk1 który jeździ cały czas z przyczepką i bez tylnych foteli. Sharan bardzo fajne auto i mega pakowne, nawet ostatnio wiozłem szafę 2,5m wysoką gdzie w t4 się tego zrobić nie da bez otwartych drzwi a do sharana się mieści z zamkniętą klapą 😄

• @peciu745
      @peciu745 Місяць тому +1

Hej super zakup ja mam t4 2.5 tdi 99r w longu od 2006 r nim jeżdżę ma przejechane 720 tys i jeździ codziennie 😅pozdrawiam

• @ExFarmer
    @ExFarmer Місяць тому +2

Miałem t4 z 1.9 td i 2.5tdi oba tak samo dobre no ale mocy nie oszukasz, i dzwięk motoru r5. Jezeli twoj bus faktycznie jest z 2001 i ma fabryczny silnik to jest szansa że masz koło rozrządu na półksiężyc jak tdi a nie na klin który lubiło ściąć

• @DanielTomaszewski0

Stare sprawdzone konstrukcje bez ekościemy, to będzie jeździło i tu nie ma co się psuć. Jeśli chodzi o moc to niestety to na dalszą drogę się nie nadaje ale tak jak ja potrzebuje czasami koło domu max 10km to daje radę

• @Sejaklpg
    @Sejaklpg Місяць тому +2

Super stan, widać, ze oryginał bo masz jeszcze oryginalną folie zabezpieczająca na nadkolach z tylu i progach przednich. Tylko nie myj go żadnym dimmerem ani szczotkami :( szkoda lakieru.

• @TomaszMarciniak-jd8ht
    @TomaszMarciniak-jd8ht Місяць тому +2

Fajnie że blaszka😊 . Ale Ci się fuksło

• @DanielTomaszewski0

@@TomaszMarciniak-jd8ht a najlepsze że znam ten samochód od początku bo był mojego znajomego, który zmarł z ponad 15 lat temu i auto wypłynęło dopiero teraz i przypadkiem spotkałem go. Jeszcze po jego śmierci kupiłem wtedy Mercedesa W123 który stoi i czeka na remont. Może zrobię o tym kolejny film

• @Luj08
    @Luj08 Місяць тому +3

Mam takiego 1.9 td z 92 przebieg 188tys stal z 7 lat i zapalil od strzala

• @DanielTomaszewski0

@@Luj08 to musi palić od strzała byle by był prąd i paliwo

• @Luj08
      @Luj08 Місяць тому +1

@DanielTomaszewski0 tak ale to jest aż dziwne że po tak długim postoju tak zapalił identycznie jak na filmie i to bez grzania świec bo słabo grzeją

• @DanielTomaszewski0

@ przy takim przebiegu ma kompresję jak nowy więc wystarczy mu prąd i paliwo i musi palić, mam też Mercedesy W123 i po wielu latach potoju odpalić muszą na pół obrotu

• @michamarszaek7914
    @michamarszaek7914 Місяць тому +1

popracuj nad dzwiekiem bo tragedia

• @DanielTomaszewski0

@@michamarszaek7914 wiem, tu nie było nic planowane. Auto w nocy kupione i rano wyszedłem zobaczyć co kupiłem i spontanicznie zacząłem nagrywać telefonem, a wiatr był dość mocny.

• @Kamzos99
    @Kamzos99 Місяць тому +1

Szkoda, że nie ma tablic z flagą. Niby to tylko tablica, ale by pokazywała długą polską historię tego auta. Taka wisienka na torcie.

• @DanielTomaszewski0

Zgadza się ale po śmierci właściciela i sprawie spadkowej rodzinka przerejestrowała. Mam kilka innych samochodów na flagowych i czarnych tablicach.

• @Dominik-c8x
    @Dominik-c8x Місяць тому +2

Biały kruk

• @DanielTomaszewski0

@@Dominik-c8x no dosłownie biały, zobacz na wcześniejszym filmie jak wygląda od spodu

• @RuchOporu-v8
    @RuchOporu-v8 Місяць тому +1

Jak mogłeś kupić od kogo opuszczonego wv T4 kto ci sprzedał jak był opuszczony

• @DanielTomaszewski0

Opuszczony to znaczy nie używany przez wiele lat. Historię opowiem w następnym odcinku ale po śmierci właściciela i zrobieniu postępowania spadkowego został sprzedany.

• @RuchOporu-v8
      @RuchOporu-v8 Місяць тому

@DanielTomaszewski0 a no chyba że tak ile dałeś

• @DanielTomaszewski0

@@RuchOporu-v8 Chcieli 19 ale udało się za 10 wyrwać.

• @RuchOporu-v8
      @RuchOporu-v8 Місяць тому

@DanielTomaszewski0 to i tak dobra cena

• @DanielTomaszewski0

@@RuchOporu-v8 Wiem, ale trochę kosztów będę miał jeszcze bo po takim postoju to na dzień dobry wymiana rozrządu, oleje, płyny, hamulce i konserwacja.