Interview with an Engineering Manager from Google - Emre Kanlikilicer

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 28 сер 2024

КОМЕНТАРІ • 26

  • @ahmetbcakici
    @ahmetbcakici  2 роки тому +1

    Spotify üzerinden dinlemek isterseniz: open.spotify.com/episode/6JJobgwQ63spvawtLNOHNo

  • @ahmetkarakaya3091
    @ahmetkarakaya3091 2 роки тому +5

    Çok temiz bir Türkçe ile çok akıcı bir anlatım olmuş.Çok mütevazi ama bir o kadar da başarılı birisinin kariyer hayatını dinlemek oldukça motive edici.

  •  2 роки тому +3

    Güzel içerik ve kaliteli konuk. Google vb büyük firmalar ile remote çalışma olanaklarını da sorsaydın, bence bir çok kişinin ilgileneceği bir katkı olurdu yayın içeriğine...

  • @harunguven8581
    @harunguven8581 2 роки тому +1

    cok iyi, umarim daha cok kisi izleyip bilgilenir.

  • @captaintech8337
    @captaintech8337 2 роки тому

    Çok güzel ve kaliteli bir sohbet olmuş. Çok teşekkürler.

  • @sametmutevelli
    @sametmutevelli 2 роки тому

    Çok kaliteli bir sohbet olmuş. Teşekkürler.

  • @otorvalds
    @otorvalds 2 роки тому

    Emre abi Google'da çalışıyor ama bir defa bile Golang demedi çok kırıldım :) Ahmet abi çok alçak gönüllü davranmış bence kendisi nerd ötesi yani bugüne kadar tanıyabileceğiniz en iyi yazılım mühendislerinden biridir kendisine buradan da saygılar diyorum :)

  • @furkang34
    @furkang34 2 роки тому +1

    Framework kullanimi bankalarda vs de böyle. Anladigim kadariyla trendyol tekerlegi bastan kesfediyor.

  • @huseyinomerguray947
    @huseyinomerguray947 2 роки тому

    Harika!

  • @leplop337
    @leplop337 2 роки тому +1

    Videoyu izlemeden kaliteli bir video olduğunu anladım.

    • @ahmetbcakici
      @ahmetbcakici  2 роки тому +1

      Bu videoda maalesef teknik açıdan kaliteyi çok fazla sağlayamadım. Ancak Emre abinin kalitesi bu pürüzleri kapatacaktır umarım:)
      Teşekkürler yorum için.

  • @NONAME-lg3tg
    @NONAME-lg3tg 2 роки тому +1

    Yazilimci mulakatlari ile ilgili bir video gelsin [nasil hazirlanilir, kademeler nelerdir, neler söylenilir & söylenmez, soru cesitleri vs.] arti +1

  • @reyatur
    @reyatur 2 роки тому

    en merak ettigim sey benim soydimda çakıcı aga nir böyle oluyor alamiom

  • @enesugur6279
    @enesugur6279 2 роки тому

    Yazılım vede siber güvenlik alanında tecrübeli biri Googlede iş başvurusunda bulunabilirmi? Yani Google veya Microsoft gibi firmalar diplomaya bakiyorlarmi, (not: ben iş sağlığı 2 yıllık açıktan okudum )

    • @ahmetbcakici
      @ahmetbcakici  2 роки тому

      Daha çok bakmıyorlar diye biliyorum yaptığımız soru-cevaplardan vs.

  • @nusretyinanc4310
    @nusretyinanc4310 2 роки тому

    Abi iyi günler yaklaşık 1 senedir çeşitli yazılım ile alakalı videolarınızı seyretmekteyim. Size bir soru sormak istiyorum ;
    Küçüklüğümden beridir hayalim hep bilgisayar üzerine olmuştur. Yaşım ilerledikçe bilgisayarlar ile ilgili olan bilgi havuzum sürekli arttı. Bu sene üniversite sınavına girdim lakin istediğim üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümüne girecek puanı yapamadım ve mezuna kaldım şimdi tekrardan hazırlanıyorum hedefim Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği. Size sorum ise Google, Facebook, Apple, Microsoft gibi büyük çaplı yazılım şirketlerine girmek için üniversitenin bilinirliği, ismi önemli mi ? Yoksa üniversite de iken kendimizi geliştirmemiz mi önemli ? Ailem sürekli tıp, diş, eczacılık gibi bölümlere yönelmemi istiyor garanti iş gözüyle bakıyor benim ise hayalim Avrupa da ki büyük yazılım şirketlerinde mühendis olmak bana bu konu hakkında ne önerirsiniz. Vereceğiniz cevap benim için gerçekten önemli, şimdiden teşekkür ederim.

    • @ahmetbcakici
      @ahmetbcakici  2 роки тому

      Merhabalar, öncelikle çok teşekkürler ilgin ve sorun için.
      Sorunu özetle "Üniversitenin dev teknoloji firmalarındaki yeri nedir?" olarak anlıyorum. Şöyle ki üniversitenin isminden ziyade her şeyden önce liyakatın olduğu bir firmada mesleki gelişim önce gelir. Çünkü zaten bir firmaya girmek için en az bir mülakattan geçmeniz gerekmektedir. Ve bu mülakat sonucu da sizin teknik açıdan kendinizi ne kadar geliştirdiğinizi, gerçekten sektörde yer alabilir misiniz, verilen işleri yapabilir / adapte olabilir misiniz bunu göstermektedir. Haliyle iyi bir üniversite çıkışlı olsak bile özellikle mevzu bahis Google, Facebook gibi yerlerse kendimizi ekstra geliştirmemişsek ilerlememiz çok zor zira ciddi mühendislik mülakatları yapılıyor. Yani kısacası üniversite mi ağır basar yoksa kendimizi geliştirmek mi dersen elbette ikincisi derim. Fakat iyi üniversitede okumak da kendini geliştirmen konusunda o kadar yardımcı olacaktır bu da bir gerçek. Yani eğer olabiliyorsa ikisi birden neden olmasın? Olamıyorsa da gücümüzün yettiği en iyi üniversiteye girmeye çalışıp bunla beraber eğitim sürecince kendimizi sıkı bir şekilde geliştirmeye çalışmak en güzel yol olacaktır. O yüzden dediğim gibi endişe etmene gerek yok üniversitenin kalitesi, bilinirliği elbette bir + olacak olsa bile tek faktör o değil. Sen girebildiğin en iyi yere gir ve kendini sıkı geliştir istediğin yere kısa sürede geleceksindir. Umarım cevap olmuştur:)

    • @nusretyinanc4310
      @nusretyinanc4310 2 роки тому

      @@ahmetbcakici Cevap oldu abi. Teşekkür ederim, iyi günler.

  • @naturetraveler5407
    @naturetraveler5407 Рік тому

    adam hep kendini anlatmış. pozisyona göre maaşlar nedir. net olarak ne gibi teknolojiler kullanıyor detaylıca anlatılmamış. kendi ne kadar alıyor. oralara gelmek için neler yapmak lazım. v.s . adama mütevazi demişler ama hiç ilgisi yok. şurdan burdan kendini anlatmış bana ne adamdan

  • @Yasin-oq6zl
    @Yasin-oq6zl 2 роки тому

    Selam Ahmet, 22 yaşında ktü istatistik ve bilgisayar bilimleri okuyacağım, okurken front end alanında gelişmek için işe girmek istemiyorum sence yaşım ve bölümüm sıkıntı olur mu?

    • @ahmetbcakici
      @ahmetbcakici  2 роки тому

      Merhaba eğer kendinizi yeterince geliştirirseniz herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Yaşın genç olması ve yaşıtlarından ileride olmanın elbette sağladığı bir avantaj var fakat sizin yaşınız da zaten oldukça uygun. Geri kalan şey azminizle sektöre yönelik sıkı çalışmanız böylelikle kısa sürede kariyere atılabilirsiniz.

    • @Yasin-oq6zl
      @Yasin-oq6zl 2 роки тому

      ​@@ahmetbcakici peki linkedin vb yerlerde paylaşım yapsam okurken dersten sonra çalışabileceğim iş bulabilir miyim? # staj # frontend gibi etiketlerle paylaşım yapınca çok kişinin önüne düşüyor.

    • @ahmetbcakici
      @ahmetbcakici  2 роки тому

      @@Yasin-oq6zl Maksat paylaşım yapmaktan ziyade gerçekten isteğinizi, gelişiminizi ve bilginizi gösterecek kalitede paylaşımlar yapmak olmalı diye düşünüyorum. Yani sürekli bir proje yapıp veya öğrendiğiniz bir bilgiyi sunup paylaşım yapmanız tabii ki lehinize olacaktır ve önünüzü açacaktır.

    • @Yasin-oq6zl
      @Yasin-oq6zl 2 роки тому

      @@ahmetbcakici hayır şöyle, öğrenciler # staj # işilanı gibi etiketlerle " x ünide y bölümünde okuyorum staj arıyorum" gibi paylaşım yapınca etiketler ve bağlantılarla çok kişiye ulaşıyor, ben de " kendimi geliştirmek için okuldan sonra çalışabileceğim iş arıyorum" gibi bir paylaşım yapsam bir iş bulabilir miyim, yoksa direkt etrafımdaki şirketlere mi ulaşsam

    • @ahmetbcakici
      @ahmetbcakici  2 роки тому

      @@Yasin-oq6zl tabii yapabilirsin, ihtiyaçlarına göre ikisini de yapman mantıklı olur. bir şeyi istiyorsan onu elde etmek için elinde ne kadar fazla seçenek / alternatif varsa zorla derim. yani hem sen ulaş, hem dilersen paylaşım yap vs. fakat şunu unutma ki kuru isteğin bir sonuca varması zordur. yani senin elinde de koz olması lazım insanlar neden seni işe / staja alsın, senin farkın ne, nası çalışma ve hazırlıklar yaptın ki sana olumlu dönüş olsun? bu sorulara karşı profilin, portfolyon, CV'n vs. cevap veriyor olması lazım. tabii sen yine hem kendini teknik olarak yani bu sorduğum soruların cevabı noktasında kendini geliştir hem de yine kendi iş arama noktasındaki faaliyetlerini yapabilirsin.