Sen varya Adamsın yasin Adam. insanlar farkında değil ne kadar faydalı birşey yaptığının . statik proje için ben idecad ve sap2000 kursuna gittim para ödedim. o zamanlar böyle yardımcı olanlar olsa gidipte ankarada sürünmezdim.
güzel kardeşim yüreğine sağlık gayet güzel olmuş kac zamandır böyle bir şey bakıyordum. Allah razı olsun yeni başlayanlar olarak gayet tatmin edici. sesine emeğine sağlık..
Hocam çok güzel şekilde anlatmışsınız.İdecad le ilgili baştan sona proje yapımını anlatan video yoktu hiç.Diğer partlarda gelir İnşallah :) ,Emeğiniz için teşekkürler
Yasin kardeş emeğine sağlık. İdecad Statik Proje anlamında hazırladığın bu eğitim serisi gerçekten çok güzel. Şuana kadar izlediğim idecad videoları arasında favorimdir. Farklı konularda Yeni videolarını sabırsızlıkla bekliyorum. Allah razı olsun. İyi çalışmalar.
Kısa yollar derken komut değiştirmeyi mı kastediyorsunuz son duvar metrajı videosunda ona tekrar değindim hala takıldığınız yer varsa buradan anlatmaya çalışayım...
Çok teşekkürler yasin hocam ağzına sağlık sayende idecad statik proje çizimi öğrenmem oldu. Emeğine yüreğine sağlık tekrardan.😊 İlk adımı sayende attık. Geliştirmek için.
İnşaat mühendisleri (özellikle yeni mezunlara) için internetteki en faydalı video serisi olmuş tebrikler helal olsun. Sta4cad için de videolari dört gözle bekliyoruz kolay gelsin:)
Bende mimarlık öğrencisiyim.. Programı aktif olarak kullanmayacağım ama hem yapının strüktür kısmını kavramak hem de meslekler arası diyalog adına çok faydalı buldum videoyu.. Sonuçta ortak bir yapıda çalışyoruz.. videoları film gibi izliyorum. :) Emeğinize sağlık..
Planlarım arasında etütü yapılmış bir binanın uygulama projesini de çizmeyi düşünüyorum sizin gibi mimarlık öğrencilerinin çok faydalı olacağı kanaatindeyim...
Rica ederim... Evet çizmeyi düşünüyorum ama öncesinde mimari uygulama projesi çizeceğim ardından Sta4Cad ile aynı projeyi çözmeyi düşünüyorum ama şuan yoğunluktan dolayı vaktim kısıtlı:(
hocam paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Dersinizi bire bir uyguluyorum. Yalnız merdiven çizerken geniş yelpaze merdivenleri program rıht olarak gösteriyor ve korkuluğu boydan boya projeyi de aşacak şekilde çiziyor. 2-3 kez silip denedim, çözüm aradım ama bulamadım. idecad 8 demo programı kullanıyorum. Böyle görünmesinin sebebi nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Kardeş emeğin için ne kadar teşekkür etsek az.sağol herşey için.acaba üzerinde çalıştığın projeyi buraya ekleyebilirmisin veya buna benzer herhangirini?
Teşekkürler.Elemanları yalnızca aks kesişim noktalarından mı yerleştirmemiz gerekli? Örneğin 13:20 deki kolonu köşe yanaşıklı olarak, import ettiğimiz kolon çiziminin köşesine yerleştirirsek sonrasında bir sıkıntı mı oluyor? Çünkü her kolon için kaçıklık hesaplamaktansa böylesi daha pratik.
Hayır böyle bir şart yok dilediğiniz noktadan pratik şekilde yapabilirsiniz. Sadece program aks noktasını daha kolay tanımladığı için oradan yapmayı tercih ettim. Genelde kolon köşelerini tutmuyor çünkü import yapılan kısım sadece görsel olarak yer alıyor
Yasin hocam iyi günler öncelikle videolariniz için çok teşekkürler. Derslerinizi takip ettim bana çok faydası oldu. Biraz daha ilerletmek istiyorum.Sürekli bazi kaynaklardan idecad i arastiriyorum fakat sizinde bildiginiz gibi cok fazla kaynak yok. Acaba idecad in analiz ayarları kısmı için bi video çekebilirmisiniz veya güzel bi kaynak onerebilirmisiniz. Analiz ayarlarinda suneklilik duzeyi x ve y kısminı neye göre ayarliyoruz? Çoğu kişi sürekliliği 8 al diyor ama sebebini aciklamiyor. Üniversitedeki hocalarimizda aynı şekil. Bu konuda yardımcı olursaniz sevinirim. Tekrardan tesekkurler.
Süneklik düzeyi arttıkça binaya etki ettirdiğimiz deprem yükünü azaltıyor gibi düşünebiliriz. Yapı sünek oldukça donatı miktarını artırıyor özellikle kolon kiriş birleşim bölgelerinde kuşatılmış kolon hatası alırız. Tam tersi durumda katsayı azaldıkça daha çok deprem kuvvetine maruz bırakıyoruz bu da kesit yetersiz hatası oluşturuyor. Bunun en iyi bilgisini tabi ki yönetmelikten öğrenilmesi lazım. web.itu.edu.tr/celep/files/y1.pdf bu pdf' de 12. sayfada hangi durumlarda r katsayısını kaç seçmemiz gerektiğini basitçe açıklamış.
yasin bey emeğinize sağlık çok iyi olmuş. bu miari projenin downloadını verebilir misiniz uygulama yaparken aynı projeyle yapalım. ayrıca düzeltmede söylediğiniz mimari planda normal kat dikkate alınır sözünüze göre biz statik projeyi çizerken mimari projedeki normal kat planından mı başlayacağız.
Rica ederim... Videonun altında linki var oradan indirebilirsiniz. Mimari projeye bakarken yukarıdan aşağıya, Statik projeye bakarken ise aşağıdan yukarıya bakılıyor gibi düşünebiliriz. Dolasıyla mimari projede normal kat planı statik projenin zemin kat tavanı kalıp planı olarak geçiyor.
Şehirden şehire değişiyor özellikle küçük şehirlerde fiyatlar daha iyi büyük şehirlerde rekabet fazla. M2 fiyatı 1.25 tl'ye kadar düşen yerde var daire başı 300tl alanda var
merhabalar ben autocad de mimari projede herhangi bir değişiklik yaptığımda idecade import etmek istediğimde invalid file version hatasını alıyorum. herhangi bir değişiklik yapmazsam projeyi olduğu gibi import edebiliyorum sadece. autocad 2018 student ve idecad 8 demo versiyon kullanıyorum.
Merhabalar şefim. Ben İnş. Müh. 4. sınıf öğrencisiyim. Bitirme ödevim 10 katlı betonarme konutun idecad statik programı ile analizi. Bu mimariyi bodrum+zemin+8 kat olarak kullanabilir miyim ? 1,2,3,....8. katların kat planları aynıymış gibi ? En sonda çatı planını yapabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler.
Tabiki sadece kat kopyalamasını fazla yapacaksın hocanız sizden mimari emsal isteyecek hali yok sadece bundan dolayı ilave işlemler gerekebilecek örneğin benim girdiğim temel kalınlığı kurtarmayacak yada beton sınıfını artırmak gerekebilecek.
gerçekten çok faydalı video serisi olmuş teşekkürler. Bir yorumda şöyle demişsiniz: 'Planlarım arasında etütü yapılmış bir binanın uygulama projesini de çizmeyi düşünüyorum sizin gibi mimarlık öğrencilerinin çok faydalı olacağı kanaatindeyim...' acaba video eklendi mi yoksa eklenecek mi ben de dört gözle bekliyor olacağım.
sen adamın dibisin aylardır kullanıyorum programı sayende bir suru hatamı telafı ettım senden rıcam bıde anlızden sonra projeyı ve sonuçları degerlendiren bir kaç video daha çekebilirmisin analizden sonra ne yapılmazlı neler yapılabılir daha ekomık daha akıllıca çözümler birk tüyo şimdiden teşekkürler sevgiler ve saygılarımla
Güzel yorumun için teşekkür ederim ama şuan projeciliğe ara verdim şantiye şefliği yapmaktayım vaktim olursa ki zor gibi görünüyor ancak o zaman yapabilirim:(
temel çizerken mimariyi aktif ediyoruz. döseme kenarı butonuna bastığım anda kalıp planı aktif oluyor bu yüzden çizemiyorum temeli yardım eder misiniz?
Diyelim kesit yetersiz geldi ve kolonu büyütmemiz lazım cephenin dışına doğru büyültemeyiz öyle değil mi dolasıyla iç tarafa doğru büyümesine izin veriyor gibi düşünebiliriz.
Elinize Emeğinize sağlık. Çok faydalı oldu. Programı hiç bilmiyordum sayenizde öğrendim. Bir noktada yardımınıza ihtiyacım var. Kendim için tasarladığım ev projesi var. 1. derecede deprem bölgesinde yapılacak.Kirişli radye temel yapmak istiyorum. Ama bir türlü yapamadım. Zemin döşemesi +0,45 kotunda olacak. Temel üst kotu da -0,45 kotunda olacak. Bu konu ile ilgili zamanınız varsa bir vidyo paylaşabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler. Bilginizden istifade ettim hakkınızı helal edin.
Kotunu değiştirmek istediğiniz döşeme temel kiriş vs. taşıyıcı elemanın üzerine çift tıklayarak özellikler bölümünde kot kısmı var oradan kolayca değişiklik yapabilirsiniz. Video konusunda projeciliğe ara verdim şuan şantiye şefiyim ancak hakediş yaparken videoya alıp metraj ve hakediş videosu çekebilirim.
selam hea500 çelik kolon var bu kolonun altına tekil bir temel yapıp analiz yapacağım ve kolon için nasıl bir temel yapmam gerekir onu bulmaya calışıyorum bunu nasıl yapabilirim bir video hazırlayabilirmisiniz.
Mimari projeye göre örneğin binanın köşesindeki kolonu cepheye doğru büyütme imkanı olamaz yada kat holündeki bir kolonu daire içine doğru büyütürsek esnetikliği bozarız.
Şirkette İdecadMimari yok extra maliyet olduğu için lisansını satın almadılar. Birde bazı projelerde sadece idecad ile çözülmüyor Etabs gerekebiliyor bu yüzden evrensel olan AutoCad kullanılıyor.
Elinize emeğinize sağlık ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim gerçekten çok işimi gördü. Birde mümkünse sta4cad ile statik proje çizmeye dayalı videolar da çekebilirmisiniz ?
Gerçekten emeğinize sağlık gayet anlaşılır ve öğretici bir çalışma olmuş. Başka İdecad eğitim setlerinden öğrenemediğim bir çok şey öğrettiniz bana ve eminim izleyen bütün meslektaşlarımıza. Bir kaç sorum olacaktı eğer zamanınız olursa cevaplayabilirseniz sevinirim. 1. Bina girişindeki kapıyı yapmaya uğraştım biraz zor oldu kotuyla oynaya oynaya yerine denk getirdim lakin bodrum katı ve zemin katı arasında bittiği zorladı beni. kolay yolu varmıdır ? örnek olarak çizip kısa bir video ile atabilirmisiniz ? ilerde böyle bir sorunla karşılaşabilme olasılığımıza karşı. 2. Muhtemelen betonarme merdiven olmayacak dediğiniz bir merdiven var ya bodrum da ve çatı katında onları çelik materyal veya ahşap materyal tanımlayıp öyle çözersek olur mu ? Çelik ve Ahşapta hesap aksı çizmeyeceğiz herhalde :S En başta dediğim gibi gerçekten çok teşekkürler, Çalışmalarınızın devamını diliyorum. Kanalınıza da abaone oldum :))
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 1. Açıkçası bu zamana kadar yaptığım projelerden hiç birinde açmadım gerekte duymadım daha öncede belirttiğim gibi hem güvenli tarafta kalmak hemde uğraşmamak adına o detaylara pek girmiyorum. Daha detaylı bir video çekmeyi düşünüyorum ama ne zaman olur şuan için kestiremiyorum. 2. İdeStatik olduğu için çelik ya da başka malzemeyi çözmeyecektir ancak çeliğe ait malzeme özelliklerini ayarlar kısmında tanıtırsanız analiz kısmında o değerler ile çözüm yapacaktır ama dediğim gibi bence gerek yok.
Diyelim kesit yetersiz geldi ve kolonu büyütmemiz lazım cephenin dışına doğru büyütemeyiz öyle değil mi dolasıyla iç tarafa doğru büyümesine izin veriyor gibi düşünebiliriz yada daire içinde kötü bir çıkıntı oluşturuyor esnetikliği bozuyor bu tür durumlarda mimari projeye bakılarak tercih edilir esnetiklik+güvenlik+maliyet hepsini göze alarak tasarım yapmamıız gerekiyor.
Merhaba hocam 4 katlı her katta 3 konut olan bir yapıda 4.katı dublex ve havuz isteniyor yani çatıda makine dairesinin olduğu bölümde havuz tasarlamamız gerekiyor bir türlü işin içinden çıkamıyorum bu konuda aşırı derecede yardıma ihtiyacım var ve en üst kat asmolen diğer katlar plak döşeme isteniyor bir türlü statik abilerden cevap alamadım zeminde olsa sıkıntı yok ama çatıda çevremde fikri olan yok ve buna benzer örnek bir mimari ya da statik proje bulamadım nasıl yaparız acaba yardımcı olur musunuz öneriniz ne olur elinizde örnek bir proje var mı
Özellikle fabrika türü yapılarda kirişlere bağlanan kren gibi hareketli sistemler olur bu gibi durumlarda kirişlere extra hareketli yük tanımlamanız gerekir.
Tekrar verdiğim linkten indirip sorunu çözebilirsin. Modelleme konusunda fazla sorun yaşamazsın ancak hesap kısmında tabi ki bu videolar yeterli değil en azından mimari proje geldiğinde nereden başlıyacağını bilirsin üzerine biraz düşersen hesap kısmını da rahatlıkla halledebilirsin.
Projemi import ettikten sonra aks çizmeye çalışıyorum fakat A aksından sonra B tıkladığım halde çizili görünmüyor ama harf atlamaya devam ediyor muhtemelen çiziyorum ama ilgili aksı göremiyorum bu sorunu nasıl çözebilirim
Hocam uzun süre olmuş ama umarım hesabınızı kullanıyorsunuzdur. Attığınız mimari proje linkindeki proje de blokları patlatmak için aks ve kolaları seçmede sorun yaşamıyorum ama kirişleri seçemiyorum. Şayet vaktiniz varsa bakabilir misiniz?
Büyüme sınırından kastınız aks sınırı ise o sınırı belirledikten sonra belirli bir mesafe bırakıp program otomatik aks etiketini yerleştiriyor. Bunu yapmamızda ki amaç akslar projeden çok uzak kalıp gereksiz pafta kullanımı olmasın ve görselliği bozmasın.
Bir konuda bana yardımcı olun. idecad 8 de yeni malzeme tanımladığımda istediğim elastisite modülünü ve kayma modülünü giremiyorum yani elastisite modülünü 3000 girdiğimde neden kayma modülünü 230 girmeme izin vermiyor
İyi günler hocam 2 tane sorum olacaktı birinci sorum bağlı bulunduğum belediye asansör kuyusu donatı kesit planı istiyor manuel olarak daha önce hiç çizmedim galiba idecadde otomatik olarakta vermiyor sanırsam sizden ricam sıfırdan bu konuyu anlatma şansınız olursa çok memnun olurum projede henüz çok yeniyim 2.sorum buradaki belediye yeni bir kararla çatı katı için çatı çelik planı istiyor buradaki statikçilerle görüştüm onlarda bilmiyoruz diyorlar lütfen bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim not:idecad çelik programına sahibim
Sen varya Adamsın yasin Adam. insanlar farkında değil ne kadar faydalı birşey yaptığının . statik proje için ben idecad ve sap2000 kursuna gittim para ödedim. o zamanlar böyle yardımcı olanlar olsa gidipte ankarada sürünmezdim.
Estağfurullah:):):) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Tam 1 aydır baştan sona idecad örnek proje çizimi arıyordum çok teşekkür ederim emeğinize sağlık umarım devamını getirirsiniz :)
Rica ederim :)
gerçekten çok faydalı oldu çok sağolun videoların devamını dört gözle bekliyoruz :)
Rica ederim :)
Emeğinize sağlık çok anlaşılır bir video olmuş
güzel kardeşim yüreğine sağlık gayet güzel olmuş kac zamandır böyle bir şey bakıyordum. Allah razı olsun yeni başlayanlar olarak gayet tatmin edici. sesine emeğine sağlık..
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Cümlemizden razı olsun İnşaAllah...
Hocam çok güzel şekilde anlatmışsınız.İdecad le ilgili baştan sona proje yapımını anlatan video yoktu hiç.Diğer partlarda gelir İnşallah :) ,Emeğiniz için teşekkürler
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Vakit buldukça devamını yükleyeceğim :)
Süper bir haber bu :)
Yasin kardeş emeğine sağlık. İdecad Statik Proje anlamında hazırladığın bu eğitim serisi gerçekten çok güzel. Şuana kadar izlediğim idecad videoları arasında favorimdir. Farklı konularda Yeni videolarını sabırsızlıkla bekliyorum. Allah razı olsun. İyi çalışmalar.
Rica ederim fırsat buldukça bilgimi paylaşmaya çalışacağım...
Muhteşemsin be hoca. Okulda öğretmezler şunu yeminle
Teşekkür ederim :)
Adamsın kardeşim gerçekten teşekkür ederim senin gibi insanlar hep varolsun.
Güzel yorumun için ben teşekkür ederim :)
RABBİM RAZI OLSUN EMEGİNİZE AGZINIZA SAGLIK. GERCEKTEN COK YARARLI BİR PAYLAŞİM OLMUS. DEVAMINI SABIRLA BEKLİYORUM.
Cümlemizden razı olsun. Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
oldukça başarılı bir anlatım ellerinize sağlık. Autocad hakkında kullandığınız kısa yollarla ilgili bir video çekmenizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Kısa yollar derken komut değiştirmeyi mı kastediyorsunuz son duvar metrajı videosunda ona tekrar değindim hala takıldığınız yer varsa buradan anlatmaya çalışayım...
Çok teşekkürler yasin hocam ağzına sağlık sayende idecad statik proje çizimi öğrenmem oldu. Emeğine yüreğine sağlık tekrardan.😊 İlk adımı sayende attık. Geliştirmek için.
Elinize sağlık.çok güzel olmuş
çok teşekkür ederim. Videoların devamını beklıyorummmm.
Rica ederim :)
Yasin Bey emeğinize sağlık Allah razı olsun ..
Rica ederim... Cümlemizden razı olsun...
Tam aradığım gibi bir anlatım teşekkürler :)
Rica ederim:)
Çok faydalı bir video olmuş emeğinize sağlık.
Rica ederim...
İnşaat mühendisleri (özellikle yeni mezunlara) için internetteki en faydalı video serisi olmuş tebrikler helal olsun. Sta4cad için de videolari dört gözle bekliyoruz kolay gelsin:)
Guzel yorumunuz için ben teşekkür ederim vakit bulduğum ilk fırsatta yüklemeyi düşünüyorum
allah razı olsun bir çok insana faydanız olucaktır allah işinizi rast getirsin herşey için teşekkürler
Cümlemizden razı olsun. Rica ederim ne demek.
Videolar süper olmuş elinize sağlık. Kar yükü ve çatı yükünüde bir video yapıp ekleseniz.
Rica ederim.. Umarım vakit buldukça istekleriniz doğrultusunda video yükleyeceğim
usta sen çok hayırlı bi iş yapıyorsun . eline emeğine sağlık
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.
Rica ederim :)
Yasin hocam emeginize saglik.. Çok tesekkurler..
Rica ederim:)
supersin kardesim cok faydali oldu emegine yuregine nefesine sağlık umarim devami gelir videolarinin selamlar
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim şuan için zor ama ilk fırsatta kanala tüm bilgimi aktarmaya çalışacağım...
Emeğinize sağlık Yasin Bey mükemmel çalışma olmuş :)
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
HOCAM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK
Rica ederim :)
emeğin için ne kadar teşekkür etsek az.eline sağlık
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Ağzına yüreğine sağlık Yasin.
Hocam elinize yüreğinize sağlık. Yeni başlayanlar için mükemmel ötesi birşey olmuş :) ALLAH razı olsun
Rica ederim :) Hedef kitle yeni başlıyanlardı zaten, programı kullandıkça araştırdıkça devamı gelir. Cümlemizden razı olsun...
Bende mimarlık öğrencisiyim.. Programı aktif olarak kullanmayacağım ama hem yapının strüktür kısmını kavramak hem de meslekler arası diyalog adına çok faydalı buldum videoyu.. Sonuçta ortak bir yapıda çalışyoruz.. videoları film gibi izliyorum. :) Emeğinize sağlık..
Planlarım arasında etütü yapılmış bir binanın uygulama projesini de çizmeyi düşünüyorum sizin gibi mimarlık öğrencilerinin çok faydalı olacağı kanaatindeyim...
Yasin Akay Süper haber.. Sabırsızlıkla bekliyorum o halde.. Tekrardan emeğinize sağlık
Oldukça faydalı ve başarılı bir video olmuş. Emeğiniz için teşekkürler
BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR TEŞEKKÜRLER KARDEŞ.
Rica ederim :)
Eline sağlık, çok faydalı bir video. Allah yolunu açık etsin :)
Rica ederim... Güzel dilekleriniz içinde teşekkür ederim :D
elinize sağlık gerçekten ama rica etsek projeleri bize de atabilir misiniz yukardaki linlerde mevcut değil de ?
Çok Teşekkürler dostum .Tebrik Ederim . Sta4cad ile de bu projeyi veya başkasını çekebilirsen memnuniyetle izleyeceğiz.
Rica ederim... Evet çizmeyi düşünüyorum ama öncesinde mimari uygulama projesi çizeceğim ardından Sta4Cad ile aynı projeyi çözmeyi düşünüyorum ama şuan yoğunluktan dolayı vaktim kısıtlı:(
hocam paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Dersinizi bire bir uyguluyorum. Yalnız merdiven çizerken geniş yelpaze merdivenleri program rıht olarak gösteriyor ve korkuluğu boydan boya projeyi de aşacak şekilde çiziyor. 2-3 kez silip denedim, çözüm aradım ama bulamadım. idecad 8 demo programı kullanıyorum. Böyle görünmesinin sebebi nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Kardeş emeğin için ne kadar teşekkür etsek az.sağol herşey için.acaba üzerinde çalıştığın projeyi buraya ekleyebilirmisin veya buna benzer herhangirini?
Rica ederim. Yandex'e ekleyeceğim yakında videonun altında linki paylaşacağım.
Teşekkürler.Elemanları yalnızca aks kesişim noktalarından mı yerleştirmemiz gerekli? Örneğin 13:20 deki kolonu köşe yanaşıklı olarak, import ettiğimiz kolon çiziminin köşesine yerleştirirsek sonrasında bir sıkıntı mı oluyor? Çünkü her kolon için kaçıklık hesaplamaktansa böylesi daha pratik.
Hayır böyle bir şart yok dilediğiniz noktadan pratik şekilde yapabilirsiniz. Sadece program aks noktasını daha kolay tanımladığı için oradan yapmayı tercih ettim. Genelde kolon köşelerini tutmuyor çünkü import yapılan kısım sadece görsel olarak yer alıyor
süpersin başgan eline sağlık
Rica ederim...
emeğine sağlık hocam
Yasin hocam iyi günler öncelikle videolariniz için çok teşekkürler. Derslerinizi takip ettim bana çok faydası oldu. Biraz daha ilerletmek istiyorum.Sürekli bazi kaynaklardan idecad i arastiriyorum fakat sizinde bildiginiz gibi cok fazla kaynak yok. Acaba idecad in analiz ayarları kısmı için bi video çekebilirmisiniz veya güzel bi kaynak onerebilirmisiniz. Analiz ayarlarinda suneklilik duzeyi x ve y kısminı neye göre ayarliyoruz? Çoğu kişi sürekliliği 8 al diyor ama sebebini aciklamiyor. Üniversitedeki hocalarimizda aynı şekil. Bu konuda yardımcı olursaniz sevinirim. Tekrardan tesekkurler.
Süneklik düzeyi arttıkça binaya etki ettirdiğimiz deprem yükünü azaltıyor gibi düşünebiliriz. Yapı sünek oldukça donatı miktarını artırıyor özellikle kolon kiriş birleşim bölgelerinde kuşatılmış kolon hatası alırız. Tam tersi durumda katsayı azaldıkça daha çok deprem kuvvetine maruz bırakıyoruz bu da kesit yetersiz hatası oluşturuyor. Bunun en iyi bilgisini tabi ki yönetmelikten öğrenilmesi lazım. web.itu.edu.tr/celep/files/y1.pdf bu pdf' de 12. sayfada hangi durumlarda r katsayısını kaç seçmemiz gerektiğini basitçe açıklamış.
Yasin Akay çok teşekkürler hocam sagolun
Harika dersler olmuş kardeşim
yasin bey emeğinize sağlık çok iyi olmuş. bu miari projenin downloadını verebilir misiniz uygulama yaparken aynı projeyle yapalım. ayrıca düzeltmede söylediğiniz mimari planda normal kat dikkate alınır sözünüze göre biz statik projeyi çizerken mimari projedeki normal kat planından mı başlayacağız.
Rica ederim... Videonun altında linki var oradan indirebilirsiniz. Mimari projeye bakarken yukarıdan aşağıya, Statik projeye bakarken ise aşağıdan yukarıya bakılıyor gibi düşünebiliriz. Dolasıyla mimari projede normal kat planı statik projenin zemin kat tavanı kalıp planı olarak geçiyor.
çok işime yaradı saolun
Rica ederim...
Gerçekten harika anlatım. teşekkür ederiz.
Şunu öğrenmek istiyorum. böyle bir proje çizmek piyasada ne kadar ediyor.?
Şehirden şehire değişiyor özellikle küçük şehirlerde fiyatlar daha iyi büyük şehirlerde rekabet fazla. M2 fiyatı 1.25 tl'ye kadar düşen yerde var daire başı 300tl alanda var
18:48 - 18:51
S268 kolon
Büyüme sınırlarında neden alttaki tıka tıkladın
Bildiğim kadarıyla yukarıdakine tıklamaliyiz değil mi??
Yanılıyor muyum?
Aynen öyle olması gerekiyor yanlış tıklamışım...
merhabalar ben autocad de mimari projede herhangi bir değişiklik yaptığımda idecade import etmek istediğimde invalid file version hatasını alıyorum. herhangi bir değişiklik yapmazsam projeyi olduğu gibi import edebiliyorum sadece. autocad 2018 student ve idecad 8 demo versiyon kullanıyorum.
hocam bilgisayar konfigürasyonunuzu öğrenebilir miyim? Gayet stabil duruyor.
8 gb ram 2 gb ekran kartı i5-3210M hp pavilion g6 2.5 ghz
yığma yapılarla ilgili videonuz var mı?
Hayır yok her bir kısım için detaylı video çekmeyi düşünüyorum...
Merhabalar şefim. Ben İnş. Müh. 4. sınıf öğrencisiyim. Bitirme ödevim 10 katlı betonarme konutun idecad statik programı ile analizi. Bu mimariyi bodrum+zemin+8 kat olarak kullanabilir miyim ? 1,2,3,....8. katların kat planları aynıymış gibi ? En sonda çatı planını yapabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler.
Tabiki sadece kat kopyalamasını fazla yapacaksın hocanız sizden mimari emsal isteyecek hali yok sadece bundan dolayı ilave işlemler gerekebilecek örneğin benim girdiğim temel kalınlığı kurtarmayacak yada beton sınıfını artırmak gerekebilecek.
gerçekten çok faydalı video serisi olmuş teşekkürler. Bir yorumda şöyle demişsiniz: 'Planlarım arasında etütü yapılmış bir binanın uygulama projesini de çizmeyi düşünüyorum sizin gibi mimarlık öğrencilerinin çok faydalı olacağı kanaatindeyim...' acaba video eklendi mi yoksa eklenecek mi ben de dört gözle bekliyor olacağım.
Yok daha eklenmedi kanala abone olursanız her eklediğim video için sizi bildirim gelecektir.
abone olmuştum bekliyorum teşekkürler iyi çalışmalar
emeğine sağlık
Rica ederim :)
sen adamın dibisin aylardır kullanıyorum programı sayende bir suru hatamı telafı ettım senden rıcam bıde anlızden sonra projeyı ve sonuçları degerlendiren bir kaç video daha çekebilirmisin analizden sonra ne yapılmazlı neler yapılabılir daha ekomık daha akıllıca çözümler birk tüyo
şimdiden teşekkürler
sevgiler ve saygılarımla
Güzel yorumun için teşekkür ederim ama şuan projeciliğe ara verdim şantiye şefliği yapmaktayım vaktim olursa ki zor gibi görünüyor ancak o zaman yapabilirim:(
kardeş layer iso komutunu ka ve kp olarak nasıl değiştirdiğini açıklar mısın
Videoyu ayrıntılı tekrar izlerseniz kolayca yapabilirsiniz hala yapamıyorsanız ayrıntılı link atarım.
hocam bu kirişleri girerken küçük açılı obje sorunu veriyor ne yapmamız lazım.
Önemli değil herhangi bir sorun teşkil etmiyor
tek tek idecad de çizeceğimize hazır çizilmişini atıyoruz perfect, fakat kiriş olarak seçtiğin katman aslında sıva
Layer isminde bir hata olmuş olabilir farketmedim.
temel çizerken mimariyi aktif ediyoruz. döseme kenarı butonuna bastığım anda kalıp planı aktif oluyor bu yüzden çizemiyorum temeli yardım eder misiniz?
Temeli rota komutu ile çizmeyi deneyin.
Hocam cizdiginiz statik proje belediyeye uygun mudur ?
Analiz kısmındaki hataların çözümünden sonra uygundur.
kolonları oturttuktan sonra büyüme sınırlarını neye göre belirliyoruz
Diyelim kesit yetersiz geldi ve kolonu büyütmemiz lazım cephenin dışına doğru büyültemeyiz öyle değil mi dolasıyla iç tarafa doğru büyümesine izin veriyor gibi düşünebiliriz.
Yasin Akay cok tesekkur ederim ☺ video icin de ayrica tesekkur ediyorum 2 gundur daha 1. Videodayim yavas yavas anlayarak daha iyi oluyor
Emeginize saglik
Elinize Emeğinize sağlık. Çok faydalı oldu. Programı hiç bilmiyordum sayenizde öğrendim. Bir noktada yardımınıza ihtiyacım var. Kendim için tasarladığım ev projesi var. 1. derecede deprem bölgesinde yapılacak.Kirişli radye temel yapmak istiyorum. Ama bir türlü yapamadım. Zemin döşemesi +0,45 kotunda olacak. Temel üst kotu da -0,45 kotunda olacak. Bu konu ile ilgili zamanınız varsa bir vidyo paylaşabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler. Bilginizden istifade ettim hakkınızı helal edin.
Kotunu değiştirmek istediğiniz döşeme temel kiriş vs. taşıyıcı elemanın üzerine çift tıklayarak özellikler bölümünde kot kısmı var oradan kolayca değişiklik yapabilirsiniz. Video konusunda projeciliğe ara verdim şuan şantiye şefiyim ancak hakediş yaparken videoya alıp metraj ve hakediş videosu çekebilirim.
selam hea500 çelik kolon var bu kolonun altına tekil bir temel yapıp analiz yapacağım
ve kolon için nasıl bir temel yapmam gerekir onu bulmaya calışıyorum
bunu nasıl yapabilirim bir video hazırlayabilirmisiniz.
Büyüme sınırlarını neye göre yön belirtiyorsunuz ?
Mimari projeye göre örneğin binanın köşesindeki kolonu cepheye doğru büyütme imkanı olamaz yada kat holündeki bir kolonu daire içine doğru büyütürsek esnetikliği bozarız.
Yasin bey neden ide mimari kullanmadınız da AutoCad den transfer için uğraştınız.
Şirkette İdecadMimari yok extra maliyet olduğu için lisansını satın almadılar. Birde bazı projelerde sadece idecad ile çözülmüyor Etabs gerekebiliyor bu yüzden evrensel olan AutoCad kullanılıyor.
Elinize emeğinize sağlık ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim gerçekten çok işimi gördü. Birde mümkünse sta4cad ile statik proje çizmeye dayalı videolar da çekebilirmisiniz ?
Planlarım arasında vardı ancak şuan şantiye şefliği yapmaktayım ve vaktim çok kısıtlı:(
Hmm peki yinede çok saolun bu videolar gerçekten işime çok yaradı...
kirişlerde küçük açılı obje hatası bir türlü düzeltemedim nasil düzeltebilirim acaba
Düzeltmenize gerek yok önemli değil
abi teşşekürler herşey için bu programmı nasıl indirebilirm yardımcı olabilirmisin
İdeCAD demo yazarsan resmi sitesinden indirebilirsin...
Gerçekten emeğinize sağlık gayet anlaşılır ve öğretici bir çalışma olmuş. Başka İdecad eğitim setlerinden öğrenemediğim bir çok şey öğrettiniz bana ve eminim izleyen bütün meslektaşlarımıza.
Bir kaç sorum olacaktı eğer zamanınız olursa cevaplayabilirseniz sevinirim.
1. Bina girişindeki kapıyı yapmaya uğraştım biraz zor oldu kotuyla oynaya oynaya yerine denk getirdim lakin bodrum katı ve zemin katı arasında bittiği zorladı beni. kolay yolu varmıdır ? örnek olarak çizip kısa bir video ile atabilirmisiniz ? ilerde böyle bir sorunla karşılaşabilme olasılığımıza karşı.
2. Muhtemelen betonarme merdiven olmayacak dediğiniz bir merdiven var ya bodrum da ve çatı katında onları çelik materyal veya ahşap materyal tanımlayıp öyle çözersek olur mu ? Çelik ve Ahşapta hesap aksı çizmeyeceğiz herhalde :S
En başta dediğim gibi gerçekten çok teşekkürler, Çalışmalarınızın devamını diliyorum. Kanalınıza da abaone oldum :))
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
1. Açıkçası bu zamana kadar yaptığım projelerden hiç birinde açmadım gerekte duymadım daha öncede belirttiğim gibi hem güvenli tarafta kalmak hemde uğraşmamak adına o detaylara pek girmiyorum. Daha detaylı bir video çekmeyi düşünüyorum ama ne zaman olur şuan için kestiremiyorum.
2. İdeStatik olduğu için çelik ya da başka malzemeyi çözmeyecektir ancak çeliğe ait malzeme özelliklerini ayarlar kısmında tanıtırsanız analiz kısmında o değerler ile çözüm yapacaktır ama dediğim gibi bence gerek yok.
Teşekkür ederim hocam.
Hocam mimari projeyi tekrardan yükleyebilir misiniz?
Beton genisleme sınırları neye gore belirlenir o kısmı anlayamadm :)
Diyelim kesit yetersiz geldi ve kolonu büyütmemiz lazım cephenin dışına doğru büyütemeyiz öyle değil mi dolasıyla iç tarafa doğru büyümesine izin veriyor gibi düşünebiliriz yada daire içinde kötü bir çıkıntı oluşturuyor esnetikliği bozuyor bu tür durumlarda mimari projeye bakılarak tercih edilir esnetiklik+güvenlik+maliyet hepsini göze alarak tasarım yapmamıız gerekiyor.
Merhaba hocam 4 katlı her katta 3 konut olan bir yapıda 4.katı dublex ve havuz isteniyor yani çatıda makine dairesinin olduğu bölümde havuz tasarlamamız gerekiyor bir türlü işin içinden çıkamıyorum bu konuda aşırı derecede yardıma ihtiyacım var ve en üst kat asmolen diğer katlar plak döşeme isteniyor bir türlü statik abilerden cevap alamadım zeminde olsa sıkıntı yok ama çatıda çevremde fikri olan yok ve buna benzer örnek bir mimari ya da statik proje bulamadım nasıl yaparız acaba yardımcı olur musunuz öneriniz ne olur elinizde örnek bir proje var mı
24:23 hangi durumlarda hareketli yük tanımlıyoruz ? yeni mezunum. vidyolar çok güzel emeğine sağlık..
Özellikle fabrika türü yapılarda kirişlere bağlanan kren gibi hareketli sistemler olur bu gibi durumlarda kirişlere extra hareketli yük tanımlamanız gerekir.
plan görünümünde kirişleri koyarken beyaz olmuyor bende çizgili oluyor nasıl beyaz ile tarayabiliriz
mimari projeyi neden indiremiyorum ?
abi ben import ettikten sonra idecad den ızgaralar siliniyo ve aks atılmıyor bunun nedeni nedir
Programı silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsin...
bende idecad 7x64 demo yüklüde acaba aotuced ten proje aktarabilirmiyim idecade
Evet aktarabilirsiniz ama güncel versiyonu kullanmanızı tercih ederim.
Merhaba hocam.Acaba mimari yi tekrar yükleyebilir misiniz ? Link çalışmıyor da.
hocam verdiğiniz mimaride kirişler zaten patlamış onun için idecade atmakta zorlanıyorum nasıl birleştirebilirim?
Block komutu ile birleştirebilirsiniz.
Beyler, zemin özelliklerle ilgili ne yapabiliyoruz, zemin katmanları nasıl girilir
abi ya ben bu verdiğin mimari projeyi indiriyorum ama tam olarak videodaki mimari proje değil
İşe yaramayan kısımları çıkardım.
videoyu beğendim ancak ekran görünmüyor
Bilgisayarınız da sıkıntı olabilir mi daha önce hiç böyle bir sorun ile karşılaşan olmadı?
Hocam iyi günler perspektif çizimde de gözüküyor autocadden aktardığım görüntü nasıl düzeltebilirim
kopyalama yapamıyorum tüm layerlerın kilidini nasıl açabilirim ya da açmam gerekiyor mu acaba
Layerlerin kilidi tüm layerleri seçip kilit işaretine çift tıklayarak kolayca açabilirsiniz ancak ben projede layer kitlemesi yapmadım.
Yasin Akay Anladim projede Kilitli duruyordu da kendim istemsiz kitledim sanirim
Eğer proje benim video da anlattığım proje ise tekrar indirip eskisini silerek yapabilirsin başka proje ise ayrıntılı anlatırım
Yasin Akay sizin projeniz yasin abi biz bunu ogrenedikten sonra disariya proje cizme asamasina gelebilir miyiz
Tekrar verdiğim linkten indirip sorunu çözebilirsin. Modelleme konusunda fazla sorun yaşamazsın ancak hesap kısmında tabi ki bu videolar yeterli değil en azından mimari proje geldiğinde nereden başlıyacağını bilirsin üzerine biraz düşersen hesap kısmını da rahatlıkla halledebilirsin.
Hocam projeyi tekrar paylaşabilir misiniz?
İdecad ile köprü tasarımı mümkün müdür?
Bildiğim kadarıyla mümkün değil
SAP2000 ile çizimi mümkün
Projemi import ettikten sonra aks çizmeye çalışıyorum fakat A aksından sonra B tıkladığım halde çizili görünmüyor ama harf atlamaya devam ediyor muhtemelen çiziyorum ama ilgili aksı göremiyorum bu sorunu nasıl çözebilirim
Hocam uzun süre olmuş ama umarım hesabınızı kullanıyorsunuzdur. Attığınız mimari proje linkindeki proje de blokları patlatmak için aks ve kolaları seçmede sorun yaşamıyorum ama kirişleri seçemiyorum. Şayet vaktiniz varsa bakabilir misiniz?
Seçemiyorum derken yeşil kesik çizgili şeklinde altta görebiliyor musunuz? Kiriş layerinin kilitli olup olmadığını kontrol ettiniz mi
Hocam büyüme sınırının mantığını anlayamadım. Tam olarak neye göre yapıldığını açıklayabilir misiniz?
Büyüme sınırından kastınız aks sınırı ise o sınırı belirledikten sonra belirli bir mesafe bırakıp program otomatik aks etiketini yerleştiriyor. Bunu yapmamızda ki amaç akslar projeden çok uzak kalıp gereksiz pafta kullanımı olmasın ve görselliği bozmasın.
hocam import ederken invalid file version hatası alıyorum demo sürüm o yüzden mi ?
Autocad dosyanızı 2013 gibi eski bir sürümle kaydederseniz sorun olmayacaktır
Bir konuda bana yardımcı olun. idecad 8 de yeni malzeme tanımladığımda istediğim elastisite modülünü ve kayma modülünü giremiyorum yani elastisite modülünü 3000 girdiğimde neden kayma modülünü 230 girmeme izin vermiyor
hocam binamız yamuksa yamuk aksı nasıl çizecez bir türlü bulmadım bi fikriniz varmı acaba
Merhaba mimari projeyi tekrar yükleyebilme şansınız var mı ?
Bu proje hala elinizdeyse atabilir misiniz
hocam video için teşekkürler.
ancak projeyi idecad e import edemedim, gerçersiz die bir ibare çıkıyor neden acaba?
AutoCAdi 2010 formatında kaydetip tekrar deneyiniz.
Hocam ben idecadi indiremiyorum macbook oldugu icin nasil yapicam desteklenmiyor diyor
İyi günler hocam 2 tane sorum olacaktı birinci sorum bağlı bulunduğum belediye asansör kuyusu donatı kesit planı istiyor manuel olarak daha önce hiç çizmedim galiba idecadde otomatik olarakta vermiyor sanırsam sizden ricam sıfırdan bu konuyu anlatma şansınız olursa çok memnun olurum projede henüz çok yeniyim 2.sorum buradaki belediye yeni bir kararla çatı katı için çatı çelik planı istiyor buradaki statikçilerle görüştüm onlarda bilmiyoruz diyorlar lütfen bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim not:idecad çelik programına sahibim
Emeğinize sağlık hocam.Biz programı Nasıl temin edicez sitesinden indirdim ama kurulumda şirket ismi falan istiyor kurulum yapmadım 😊
Şirket ismine herhangi bir isim yazabilirsiniz demo versiyonunu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz
Allah razı olsun adamsınız 🙏
Mimari projeye nasıl ulaşabilirim ?
hocam merhaba mimari proje linki hata veriyor mimari projeye nasıl ulaşabilirim
Açıklama kısmından mimari proje kaldırılmış elinde olan atabilir mi ?