Nietzsche vs. Dostoievski: Originea Binelui și Răului
Вставка
- Опубліковано 9 лют 2025
- 💬 Alătură-te comunității ▶ / discord
☕ Cumpără-mi o cafea ▶ www.buymeacoff...
🔴 Asigură longevitatea proiectului ▶ / meditatii
🟡 Abonează-te la Newsletter ▶ podcastmeditat...
🔵 PayPal ▶ paypal.me/medi...
🗳️ Devino membru ▶ / meditații
---------------------------------------------------------------
Text: podcastmeditat...
---------------------------------------------------------------
✉️ EMAIL: andrei@podcastmeditatii.com
---------------------------------------------------------------
▶PODCAST INFO:
- Website: podcastmeditat...
- Apple Podcasts: podcasts.apple...
- Spotify: open.spotify.c...
- RSS: / sounds.rss
▶DIALOGURI FILOSOFICE:
- Română: / dialoguri-pe-discord
- Engleză: • Dialoguri în engleză
▶TWITCH:
- LIVE: / meditatii
- Rezumate: / @andrei_vasilachi
▶SOCIAL MEDIA:
- Instagram: / meditatii.podcast
- Facebook: / meditatii.podcast
- Goodreads: / avasilachi
- Telegram (jurnal): t.me/andreivas...
- Telegram (chat): t.me/podcastme...
---------------------------------------------------------------
Bine ai revenit . Mulțumim pentru munca ce o depui
Imi place ceea ce faci. Ascult cu drag si cred ca avem ce invata din cele spuse de tine. Felicitari!
Foarte interesant! Multumesc.
E grozav ceea ce faci!
Mulțumesc cu recunoștință!
Formidabil. Multumim mult !
Eu sincer cred ca nu merge una fără alta, amândoi au dreptate, este foarte dificil de a alege! Super ceea ce faci, felicitări!
f bun video ! multumim !
Guauuuu ești foarte bun!!!! Ce plăcere să te ascult ;)
Hello.
Tot ce ne expui e simplu, la obiect, la nivelul înțelegerii noastre, mulțumiri și felicitări , e fascinant Nietzsche și mai iubit, mai adorat în urma explicațiilor oferite. Avem nevoie sa credem în forța suprema, divina, Creatorul , sa ne cenzuram pornirile către violenta, oarba putere a liberului arbitru... Ne trebuie niște repere în credință religioasa, morala filozofica sa nu devina un haos puterea în mâinile unora demenți precum Putin.
🌟 Felicitări pentru lectura excepțională și complexitatea informațiilor! 📝 📖📚
Mulțumesc Andrei.Datorita tie am reluat lectura..
Cu plăcere, Elena!
F tare 👍multumim🤗
Din câte am înțeles din știința, universul a început dintr-un punct care s-a expandat și după totul s a format bla bla bla, apoi toate nebuloasele vor dispărea, toate galaxiile se vor stinge, deoarece vor consuma toate gazele, și în finalul finalului universul se va restrânge din nou într-un punct care va exploda iar și iar. Ce folos are existenta, nu neapărat a noastră, ci a tot ce e în univers, dacă nu va exista veșnic? Ce folos au acestea fără un Dumnezeu?
Științific vorbind, existența n-are sens. Însuși cuvântul "sens" e o invenție umană. Existențialiștii ar spune că sensul e să-ți creezi propriul sens, cât de dificil n-ar suna asta.
Da, istoric vorbind credința în prezența unei zeități, fie Dumnezeul iudeo-creștin, fie zeii Grecilor Antici, etc, au înzestrat omenirea cu un sens dincolo de lumea fizică și i-au oferit o viziune atotcurpinzătoare a vieții scurte omenești pe acest glob suspendat în cosmos, dar odată cu epoca rațiunii, progresul științific, și alte mișcări culturale, religia și-a pierdut farmecul de convingere - și n-o spun asta cu celebrare, din contra, mă cam întristează asta, deoarece avem în noi un vacuum, avem o necesitate de a avea un sistem moral, de a crede - același Jung vorbea despre instinctul religios la oameni. Dincolo de faptul că religia a și fost extrem de coruptă pe alocuri, din cauza instituțiilor corupte, la nivel individual și spiritual ea avea valoare și avea capacitatea de a ne explica cum să trăim într-un mod convingător. Astăzi mă tem că trăim într-o lume post-Dumnezeu, dar totuși instinctul religios n-a dispărut - mai mulți oameni sunt influențabili față de mișcări culturale, personalități carismatice, politicieni, mișcări revoluționare (cum a fost în sexc XX cu comunismul și fascismul). Cred în valoarea religiei la nivel de individ, la nivel de instituție sunt mult mai sceptic - acolo unde se adună un grup de oameni cu scopul de a influența, apare inevitabil corupția.
=)))...😔
@ Daca mi se permite o rezumare profana: 1. invatatura religioasa, fie crestina, iudaica, budista etc ajuta individul la stabilizarea unor valori de baza sa zicem si la unificarea acestora in randul semenilor, foarte important sa stii ca si vecinul tau are aceleasi valori cu tine, capeti incredere.2. fiecare om e liber sa isi depaseasca conditia si sa adopte valori mai inalte, sa devina...supra-om.3. Societatea in care traiesti impune valori"(norme) sa zicem legale, financiare, administrative, sanitare care trebuie respectate, asadar libertate absoluta de alegere nu exista! si 4 Morala este ceea ce, alaturi de educatie, face defierenta intre noi si vietuitoarele necuvantatoare. Concluzie, viata e cel mai frumos dar pe care cineva? l-a dat acestei lumi (cosmos) stapanite de haos si dezordine. Respect maxim pentru efortul dumneavoastra si pentru elocinta.
Cred că acum , aici , pe pământ noi trăim în iad. Tot felul de boli și suferințe fizice sau psihice , stau ca vulturii în jurul nostru.
Buna! Stiu ca e total pe langa ce faci tu,dar ma intrebam daca poti face un video despre numerologie si ce crezi despre . Multumesc!
Nu prea m-am interesat în profunzime despre asta, dar voi vedea pe viitor dacă are sens să ating și tema asta. Merci de sugestie.
Ioan 3;16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Romani 6;23 Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
ua-cam.com/video/ZdoaO-6Z2pg/v-deo.html
👍
dostoyewski would had not agreed whit nietsche because nietsches advocated authoritarianism (dictatorship)
nietsche was also fataly wrong
Istoric vorbind, iudaismul in formă primară a precedat zoroastrismul. Personificarea binelui și răului aparține zoroastrismului, dar concepția e mai degrabă avramica.
Curios, poate e și așa. Datele din timpurile celea oricum nu-s exacte și multe extrapolări asupra originelor sunt niște aproximații, și există diverse perspective.
Daca nihilistii sunt niste maniheisti abulici, atunci absurdistii sunt niste maniheisti spectaculosi
Place ce gândești dar vocea și dicția lasă de dorit
Majoritatea valorilor umane sunt eronate
Și atunci , religiile ? Isus n-a reușit nimic. Omul a rămas la fel de rău.