Emisiunile dvs sunt pt mine lecții de viata deși am o vârstă... 61Generatia noastră nu a avut de unde sa învețe multe lucruri. Am fost aruncați în viata cu mâinile goale și o mulțime de false credințe inoculate de mici. Și viata a dat cu noi de toți pereții dar poate asa treb sa se întâmple la timpul acela
Doamna,sunteti minunata! Comentariul dumneavoastra m-a umplut de bucurie pentru ca chiar si la onorabila dumneavoastra varsta sunteti deschisa si in acceptare! Va felicit din tot sufletul! 💐
Cel mai fericit om este cel ce şi-a descoperit liniştea (pacea interioară) ! Cel mai bogat om nu este cel care are cel mai mult, ci cel care are nevoie de cel mai putin !
@@mihaicazacu5642 constientizezi, da, dar cum scoți emotiile negative? Cum știi că au ieșit? Ai plins, ai scris, ai facut temele din familie? Strabunii?
În calitate de psiholog, e important sa stii, sa aprofundezi, sa cunoști, sa deții informații, aspect care îl caracterizează pe domnul profesor Daniel David, dar și mai important este sa știi sa le transmiți în asa maniera încât sa ajungi la inima, capacitatea de înțelegere a celui ce te asculta...ceea ce cred, personal, ca reușește și asta face din el nu numai un psiholog bun, dar și un om de excepție!
Minunat! Cunostintele care au venit,mi au clarificat multe lucruri,...am inteles de ce sunt fericita, am inteles ca sunt in om normal...si ca am grija de comportamentele mele. Sunt fericita ca am deschis acest canal in acest moment!
D-na Mirela Vasadi Blasius,emanati caldura sufleteasca,emisiunile d-voastra sunt placute,interesante si educative.Televiziunea a ajuns sa ne nimiceasca viata.Vedem zilnic omeni lipsiti de valoare umana care sunt ridicati la rang de valori ale acestei tati. Domnul Profesor Doctor Daniel David,sunteti un OM si o PERSONALITATE cum rar mi-a fost dat sa vad.Sunt tare mahnita ca dumneavoastra si alti oameni de valoare preferati sa stati in umbra.Dumneavoastra ar trbui sa fiti cel putin Ministrul Educatiei.Nu va doare cand vedeti ce oameni au ajuns in fruntea acestei tari?Nu va doare cand vedeti cum suntem umiliti si batjocoriti ?Va rog sa ma iertati ca va vorbesc astfel,dar atunci cand iti ajunge cutitul la os nu mai poti avea decenta sa gandesti rational si pozitiv. Cu pretuire,un om prabusit.
Sublim, de-a dreptul sublim. Mai spune cineva ca filosofii antici n-aveau dreptatea lor...Tot ce s-a spus aici intr-o forma sau alta a existat pe atunci sau cel putin s-a prefigurat. E de ajuns sa te uiti la stoici precum Marcus Aurelius, multe idei de aici se regasesc in Meditatiile lui. Exemplu ca nu poti controla ce fac cei din jurul tau si ca nu mereu se vor comporta cu tine cum vrei si te astepti tu si ti se pare tie normal. Marcus Aurelius isi spunea astfel: "Să-ţi spui dis-de-dimineaţă: voi întâlni un indiscret, un neobrăzat, un invidios, un egoist." Deoarece in viziunea lui: "Ori de câte ori te loveşti de obrăznicia cuiva, întreabă-te de îndată: "E cu putinţă să nu existe în lume obraznici?" Nu se poate! Nu cere atunci un lucru imposibil." Tot asa: "Nu pe imaginaţiune, ci pe actele sale se întemeiază fericirea şi nefericirea unei fiinţe înzestrate cu minte şi cu sociabilitate, după cum viciul, ori vrednicia se sprijinesc nu pe o stare pasivă, ci pe fapte." Tot el spunea ca "pe oameni ori ii educi, ori ii suporti". Tot el spunea ca oamenii trebuie sa se ajute intre ei si tot el spunea foarte intelept ca: "Nimeni n-a ajuns nenorocit vreodată, numai pentru că nu s-a preocupat de ceea ce se petrece în sufletul altuia, însă aceia care nu ascultă cu luare-aminte de mişcările sufletului lor propriu, ajung în mod necesar în nenorocire." Astfel: "Nicăieri nu-şi găseşte omul un adăpost mai liniştit şi mai senin decât în propriul lui suflet." Sincer, multe multe asemanari intre stoicism si ceea ce este prezentat aici, din punct de vedere psihologic. Fascinant. Minunata perspectiva oricum asupra fericirii!
Santeti minunați 🙋🏼♀️❤️sa dea bunul Dumnezeu cât mai mulți oameni cu așa gândire sant plăcute la Dumnezeu și naturi și universului ca cei ne Fericiți distruge totul și trăiesc greu și caută an viața altora așa ca viața fiecaruiea este cea mai importantă 😍🙋🏼♀️❤️🙏
Si in Bucuresti e foarte buna. Sunt perspective diferite, in Cluj se merge pe modelul cognitivist (CBT) care din punctul meu e vedere trateaza problemele de suprafata, in Bucuresti pe modelul integrativ care trateaza problemele ca fiind un ansamblu si intra mai mai mult in inconstient.
Bună ziua !Mi - ați dat de gândit !As dori să conștientizez mai mult ce- mi face placere și ce nu !Pentru a fi fericită as dori să aleg mai bine ce știu să fac cu mulțumire sufletească .Mulțumesc pentru emisiune!
Astazi mi-am gasit masina zgariata in parcare, am parcat-o corect dar un sofer a acrosat-o. Datorita faptului ca am invatat ce inseamna gandirea rationala m-am ingrijorat putin dar nu m-am panicat.
Si probabil ca si parintii acestora invata ce sa-i invete pe propriii lor copii. Ca degeaba acesti copii primesc o educație in scoli si acasa se confruntă cu prejudecățile parintilor , bunicilor , mediului în care trăiesc . In Romania, in primul rand cei ce lucreaza in mass media ar trebui "educați" cum sa se comporte ... Cum sa se comporte față de cetățean, cum să prezinte o știre.
Multumesc frumos pentru emisiune! Pacat ca nu am invatat aceste lucruri inca din copilarie. Parerea mea este ca suntem o societate bolnava! Numai bine va doresc! Sa fiti iubiti!
Domnule DANIEL, excelenta prezentare ! Ca observator atent, apreciez foarte mult valoarea invatarutilor oferite dar la nivel fizic am am observat ceva. Aveti nevoie sa va ocupati un pic de rinichi. Pungile de sub ochi, sunt un semn inechivoc al unei functionari mai putin optime a rinichilor. O cura cu ceai de coada calului si eventual post negru intermitent de 12-24 ore, pot remedia aceasta problema.
EU PRIN GÎNDIRE POZITIVĂ CRED CÎND EȘTI FERICIȚI SI TOTUL IN JURUL TĂU E FRUMOS ȘI GÎNDIREA NEGATIVĂ E CÎND EȘTI SUPARAT ȘI TOTUL IN JURUL TĂU VEZI TOTUL IN NEGRUL ȘI INPORTANT E SĂ STII SĂ TE CONTROLEZI ȘI SĂ IUBEȘTI ATUNCI NU POȚI URÎ
Clar ca întotdeauna! O singură afirmație mi se pare discutabilă, aceea referitoare la valoarea omului. Da, Omul, ca ființă generică, este valoros (raportat la alte specii). Însă, indivizii umani concreți nu pot fi, toți, valoroși. Valoarea e atribuită din exterior, așa cum se întâmplă cu toate lucrurile. Nu cred că se poate susține ideea valorii în sine/pentru sine ci doar a valorii pentru cineva sau in comparație cu alt/ceva...
Gândiți-vă la faptul ca totul este indus, cred ca omul este un mijloc și nu o stare, iluzia poate fi creativa, corpul uman poate fi desantat, definiția mintii umane este ambigua, definiția omului în sine este sa fie echivalent, sa fie un om de voința, poate nimic mai mult, poate în viitor omul nu va influenta societatea, dar și societatea trebuie sa facă pași chiar dacă șanț mici ei vor delfinii înțelegerea umana, a vrea, a dori, perspectiva este atât de diferita pentru ființe, se presupune ca omul este indubitabil în funcție de stare și nu de gândire, poate toți santem perfecți,scopul omului nu este sa fie perfect, scopul ființei este sa fie ea sau el o proprie dogma, închipuiți-vă ca la școală sar preda cursuri de înjurături... M ai ce frumos sar învață,. Gândind în ansamblu înjurătură nu are un scop peiorativ, înseamnă că persoana respectiva nu vrea nimic, dar dacă se ghidează după un om care schiopateaza și nu este perfect va dovedi sine însuși, nimic mai mult. Din fericire ființă umana nu se ghidează după, se ghidează continuu, opacitatea nu consta decât în mici schimbări, se presupune ca oamenii nu au nici o calitate, calitatea normalității este sa nu i ducem și sa nu deținem, nimic mai mult
Rațiunea este cea mai înaltă virtute cind nu este rezultatul unui calcul. Ma îndoiesc că viața decurge conform teoriei d-voastră altfel spus este frumos ce susțineți.
Booh!? Nu cred că rațiunea este o virtute (=integritate morală, curăție, etc). Rațiunea ține de capacitatea de a gândi , a face raționamente. Mulți filozofi sunt pe arătură cu rațiune cu tot. Rațiunea este esențială, pe lângă altele. Integritatea morală este o virtute înaltă pe care trebuie să o folosești cu instrumentul rațiunii.
@@guitaovidiu4710 ,,Dubito ergo COGITO, COGITO, ergo sum" Mă îndoiesc, deci cuget, cuget , deci exist. Nu putem concepe existența noastra,fără dreptul de a ne îndoim. Că să știi și tu, ,,cugetătorule!"
Eu stiu unele pt vindecare a umbrei... Louise Hay, Jeanne Ruland, ... Începeți undeva si atinci gasiti si alte cărți. Googel cu titlu gindirea rațională, sau călătorii samane, sau prelucrarea umbrei...
Buna ziua d.nule David . Eu m.am nscris la un curs in Bucuresti pe CBT , fiindca am crezut ca mi veti fi formator . Insa am constatat ca de fapt nu dvs w nteti formatorul . Ma simt dezamagita. Cand veniti de fapt la cursul la care de fapt m am inscris ptr ca dvs ati fi formator ?
E normal sa nu înțelegi. Cauta cărți care te interesraza, ocupa te de tine, fa ce ți place si asa ajungi mai departe. Învață ceva nou... O limba, un sport
Eu nu prea înțeleg cum vine asta cu copii care-s nefericiți_ pentru că nu știu ce le-ar face plăcere..🤔 De fapt îi văd toată ziua călare pe gaming , și atunci ce să înțeleg , că le-ar place mai mult temele dar se abțin..? Bă ce-aș băga niște lecțiii , dar mă ține jocul ăsta , may Ciakanika die !😝😂
Consider ca prin munca continua cu tine ajungi sa ai o gandire rațională in detrimentul celei iraționale. Practica e mama învățăturii, deci nu sunt deloc vorbe goale.
Foarte dezamăgit, să aflu, la 3:55, că la psiholog vin clienți și nu pacienți. După mine, asta e o bilă neagră și o realitate tipică. Altfel, foarte util.
TubeOzaurus asa gandeam si eu inainte de a trai cu o psiholoaga.... client inseamna ca persona nu este bolbava..... ci doar invata sa se inteleaga pe sine si cum sa gandeasca.... a dori sa consulti un psiholog nu te face automat un pacient ci un client.
Scoala doreste sa obtina oameni nefericiti . Sunt profesori nefericiti , profesori inecati in acte si care nu sunt lasati sa dezvolte personaliatea umana a celir in devenire spre stadiul de adult . Scoala romaneasca are aceleasi bareme tiranice de pe vremea comunismului .
Citez direct din cursurile domnului David "când facem consiliere psihologică, nu lucrăm cu oameni cu patologii, facem optimizare şi dezvoltare personală şi avem clienţi. Când facem psihoterapie, tratăm patologii şi avem pacienţi". Deci când persoana sănătoasă merge la psiholog doar pentru a-şi rezolva nişte probleme de viaţă şi nu prezintă afectivitate de nivel clinic, se numeşte client.
Buna ziua, vreau sa va explic ca psihologul nu poate avea pacienti, deoarece el nu este medic si nici psihiatru. Psihologul trateaza omul din fata lui ca pe cineva care are tot ceea ce trebuie pentru a reusi, de asta psihologul nu trebuie sa "il trateze", ci doar sa il sustina in demersul lui de a se cunoaste si de a se vindeca emotional. Cand spui de cineva ca este pacient, inseamna ca el e defect si vine la tine sa il faci bine. Deci din start il subapreciezi, el e defect si tu esti cel care il va face bine. Poate acum observati ca nu este ceva rau in a fi client si nu pacient. Este normal sa nu se perceapa aceasta mica diferenta...dar care are un rol clar.
@arta.fericirii poate cer prea mult dar a-ți putea adăuga English captions ? Am avut o discuție cu un prieten despre ce s-a discutat în acest video și mi-a cerut sa îi trimit acest video dar din păcate el vorbește doar engleză și nu sunt captions
Emisiunile dvs sunt pt mine lecții de viata deși am o vârstă... 61Generatia noastră nu a avut de unde sa învețe multe lucruri. Am fost aruncați în viata cu mâinile goale și o mulțime de false credințe inoculate de mici. Și viata a dat cu noi de toți pereții dar poate asa treb sa se întâmple la timpul acela
M-ati facut sa zambesc doamna. Generatia dumneavoastra nu a avut de unde, dar aveti acum placerea sa raspanditi aceste cunostinte mai departe.
Si.eu sint din generația 1960, dar am început drumul asta 1993.
Doamna,sunteti minunata! Comentariul dumneavoastra m-a umplut de bucurie pentru ca chiar si la onorabila dumneavoastra varsta sunteti deschisa si in acceptare! Va felicit din tot sufletul! 💐
Cel mai fericit om este cel ce şi-a descoperit liniştea (pacea interioară) !
Cel mai bogat om nu este cel care are cel mai mult, ci cel care are nevoie de cel mai putin !
Frumos spus dar global. Ori dr Daniel explica cce sa constientizam, cum obtinem pacea interioara.
Si cum iti găsești liniștea? Numai așa, stai linistit? Sau lucrezi cu interiorul tau?
@@mihaicazacu5642 constientizezi, da, dar cum scoți emotiile negative? Cum știi că au ieșit? Ai plins, ai scris, ai facut temele din familie? Strabunii?
O emisiune extraordinara! Un invitat de excepție! Cel mai bun, rațional și talentat psiholog! Felicitări! :)
ca o adevarata lectie de viata ce-ti imbogateste cunoasterea. Apreciez mult. Multumesc !
Splendid! Seamănă cu filozofia stoică - ce nu poți controla nu ar trebui să ne afecteze.
În calitate de psiholog, e important sa stii, sa aprofundezi, sa cunoști, sa deții informații, aspect care îl caracterizează pe domnul profesor Daniel David, dar și mai important este sa știi sa le transmiți în asa maniera încât sa ajungi la inima, capacitatea de înțelegere a celui ce te asculta...ceea ce cred, personal, ca reușește și asta face din el nu numai un psiholog bun, dar și un om de excepție!
Felicitări pentru emisiune! Felicitări domnului David felicitări doamnei Mirela Vasadi !
Minunat! Cunostintele care au venit,mi au clarificat multe lucruri,...am inteles de ce sunt fericita, am inteles ca sunt in om normal...si ca am grija de comportamentele mele.
Sunt fericita ca am deschis acest canal in acest moment!
Felicitari invitatului si modeartoarei pentru ideea de a-l chema in emisiune!
minunat! am găsit material pentru ora de dirigenție. mulțumesc!
O emisiune extraordinara! Felicitari pentru aceasta emisiune! Multumim domnule profesor!
Multumesc cu admiratie si bucurie si recunostinta tuturor !
Magica emisiune !
D-na Mirela Vasadi Blasius,emanati caldura sufleteasca,emisiunile d-voastra sunt placute,interesante si educative.Televiziunea a ajuns sa ne nimiceasca viata.Vedem zilnic omeni lipsiti de valoare umana care sunt ridicati la rang de valori ale acestei tati.
Domnul Profesor Doctor Daniel David,sunteti un OM si o PERSONALITATE cum rar mi-a fost dat sa vad.Sunt tare mahnita ca dumneavoastra si alti oameni de valoare preferati sa stati in umbra.Dumneavoastra ar trbui sa fiti cel putin Ministrul Educatiei.Nu va doare cand vedeti ce oameni au ajuns in fruntea acestei tari?Nu va doare cand vedeti cum suntem umiliti si batjocoriti ?Va rog sa ma iertati ca va vorbesc astfel,dar atunci cand iti ajunge cutitul la os nu mai poti avea decenta sa gandesti rational si pozitiv.
Cu pretuire,un om prabusit.
Așa ar fi bine, să iasă mai mult în fața! Așa cum MODERATOAREA a adus în fața noastră acest de OM de mare valoare!
Odată ce ai indentificat punctele tale forte este bine să te implici în activități care corespund cu aceste puncte - bine zis, domnule profesor !
Interviu de calitate și educativ. Mulțumesc pentru ideile expuse.
Superba emisiune ,felicitari !
Foarte frumos interviul. Intre timp domnul Daniel David a devenit rector la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
❤
E o placere sa il ascult pe domnul doctor. Felicitari pentru emisiune!
F.f.f.frumos si instructiv! Minunat dl.profesor! Felicitari d.nei moderatoare! O atitudine excelenta si ptofesionista!
Felicitări, domnule profesor!
Sublim, de-a dreptul sublim. Mai spune cineva ca filosofii antici n-aveau dreptatea lor...Tot ce s-a spus aici intr-o forma sau alta a existat pe atunci sau cel putin s-a prefigurat. E de ajuns sa te uiti la stoici precum Marcus Aurelius, multe idei de aici se regasesc in Meditatiile lui. Exemplu ca nu poti controla ce fac cei din jurul tau si ca nu mereu se vor comporta cu tine cum vrei si te astepti tu si ti se pare tie normal. Marcus Aurelius isi spunea astfel:
"Să-ţi spui dis-de-dimineaţă: voi întâlni un indiscret, un neobrăzat, un invidios, un egoist." Deoarece in viziunea lui:
"Ori de câte ori te loveşti de obrăznicia cuiva, întreabă-te de îndată:
"E cu putinţă să nu existe în lume obraznici?" Nu se poate! Nu cere
atunci un lucru imposibil."
Tot asa:
"Nu pe imaginaţiune, ci pe actele sale se întemeiază fericirea şi
nefericirea unei fiinţe înzestrate cu minte şi cu sociabilitate, după
cum viciul, ori vrednicia se sprijinesc nu pe o stare pasivă, ci pe
fapte."
Tot el spunea ca "pe oameni ori ii educi, ori ii suporti". Tot el spunea ca oamenii trebuie sa se ajute intre ei si tot el spunea foarte intelept ca:
"Nimeni n-a ajuns nenorocit vreodată, numai pentru că nu s-a preocupat de
ceea ce se petrece în sufletul altuia, însă aceia care nu ascultă cu
luare-aminte de mişcările sufletului lor propriu, ajung în mod necesar
în nenorocire."
Astfel:
"Nicăieri nu-şi găseşte omul un adăpost mai liniştit şi mai senin decât în propriul lui suflet."
Sincer, multe multe asemanari intre stoicism si ceea ce este prezentat aici, din punct de vedere psihologic. Fascinant. Minunata perspectiva oricum asupra fericirii!
K
Corect formulat! Și ar fi bine sa luăm aminte fiecare!
Santeti minunați 🙋🏼♀️❤️sa dea bunul Dumnezeu cât mai mulți oameni cu așa gândire sant plăcute la Dumnezeu și naturi și universului ca cei ne Fericiți distruge totul și trăiesc greu și caută an viața altora așa ca viața fiecaruiea este cea mai importantă 😍🙋🏼♀️❤️🙏
De ascultat, memorat si aplicat! 👏🙏⚜
Momentul 25 este esența vieții, de a te accepta așa cum ești. Felicitari!
Multumim! O emisiune deosebita. Trebuie promovata si impartasita!
Felicitari ,Cluj ! Cred ca aveti cea mai buna scoala de psihoterapie din tara.
Si in Bucuresti e foarte buna. Sunt perspective diferite, in Cluj se merge pe modelul cognitivist (CBT) care din punctul meu e vedere trateaza problemele de suprafata, in Bucuresti pe modelul integrativ care trateaza problemele ca fiind un ansamblu si intra mai mai mult in inconstient.
Adorabil...trebuie să fac o schimbare
Bună ziua !Mi - ați dat de gândit !As dori să conștientizez mai mult ce- mi face placere și ce nu !Pentru a fi fericită as dori să aleg mai bine ce știu să fac cu mulțumire sufletească .Mulțumesc pentru emisiune!
Bravo, Domnul Daniel David!
Multumim pentru aceasta emisiune interesantă ,care ne ajuta sa ne cunoastem mai bine sinele!!!
Foarte Frumos interview. Thank you!
Absolut incredibil domnul....
Superb interviu! Vă mulțumesc!
Multumesc frumos!
Numai bine va doresc! Sa fiti iubiti!
Mulțumesc pentru invitații pe care ii aduceți în emisiuni!
Buna învățătură! Eu,am descoperit spusele d-lui prof,inainte sa-l aud.Probabil,este rezultatul alegerilor mele.Multumesc Universului pentru învățătură primită!
Multumim pentru ceea ce faceti!
Mulțumim pentru emisiune.
Așa e ,și pentru mine viața este o vacanță continuă!
Iubesc ceea ce fac.
Cel mai tare profesor!
Felicitări pt emisiune
Nefericirea rațională este ceea ce poate experimenta un om lucid.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯MULȚUMESC FOARTE MULT PT TOATE EMISIUNILE DVS.SI MULT SUCCES IN TOT CEIA CE FACE ȚI.❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Mulțumesc! Respect!
Minunat invitatul 👍
Dacă am înțelege cu toții ce spune acest om am fi fericiți. Mulțumesc! 💖😉
Fericirea se câștigă cu greu! Foarte adevărat!
un interviu minunat
Respect si mulțumiri!
Astazi mi-am gasit masina zgariata in parcare, am parcat-o corect dar un sofer a acrosat-o. Datorita faptului ca am invatat ce inseamna gandirea rationala m-am ingrijorat putin dar nu m-am panicat.
Bună seara vă mulțumesc pentru dumneavoastră ..Mirela ..
O lectie sanatoasa !!!~
In Japonia in primii 3 ani, copii invata cum sa se compoarte, cum sa simta:). Pe urma invata materie.
Si probabil ca si parintii acestora invata ce sa-i invete pe propriii lor copii. Ca degeaba acesti copii primesc o educație in scoli si acasa se confruntă cu prejudecățile parintilor , bunicilor , mediului în care trăiesc .
In Romania, in primul rand cei ce lucreaza in mass media ar trebui "educați" cum sa se comporte ... Cum sa se comporte față de cetățean, cum să prezinte o știre.
La noi la crestinii ortodocsi "trebuie" este înlocuit cu " lăsarea în voia Lui Dumnezeu ".
Multumesc frumos pentru emisiune! Pacat ca nu am invatat aceste lucruri inca din copilarie. Parerea mea este ca suntem o societate bolnava!
Numai bine va doresc! Sa fiti iubiti!
Felicitari lui Prof. Dr.David
Domnule DANIEL, excelenta prezentare ! Ca observator atent, apreciez foarte mult valoarea invatarutilor oferite dar la nivel fizic am am observat ceva. Aveti nevoie sa va ocupati un pic de rinichi. Pungile de sub ochi, sunt un semn inechivoc al unei functionari mai putin optime a rinichilor. O cura cu ceai de coada calului si eventual post negru intermitent de 12-24 ore, pot remedia aceasta problema.
Foarte interesant! Multumim!
Mi-a placut ,am inteles partial .E necesar sa citesti mult ,despre gandire rationala si irationala,ca sa ajungi sa gandesti rational.
Adavarat ase Va multumesc
Super! Mulțumesc!
EU PRIN GÎNDIRE POZITIVĂ CRED CÎND EȘTI FERICIȚI SI TOTUL IN JURUL TĂU E FRUMOS ȘI GÎNDIREA NEGATIVĂ E CÎND EȘTI SUPARAT ȘI TOTUL IN JURUL TĂU VEZI TOTUL IN NEGRUL ȘI INPORTANT E SĂ STII SĂ TE CONTROLEZI ȘI SĂ IUBEȘTI ATUNCI NU POȚI URÎ
Clar ca întotdeauna! O singură afirmație mi se pare discutabilă, aceea referitoare la valoarea omului. Da, Omul, ca ființă generică, este valoros (raportat la alte specii). Însă, indivizii umani concreți nu pot fi, toți, valoroși. Valoarea e atribuită din exterior, așa cum se întâmplă cu toate lucrurile. Nu cred că se poate susține ideea valorii în sine/pentru sine ci doar a valorii pentru cineva sau in comparație cu alt/ceva...
Miar fi placut enorm sa fi trait si eu aicea atmósfera in persoana
Multumim.
SUPERB.MULTUMIM
Mulțumim🌈
Gândiți-vă la faptul ca totul este indus, cred ca omul este un mijloc și nu o stare, iluzia poate fi creativa, corpul uman poate fi desantat, definiția mintii umane este ambigua, definiția omului în sine este sa fie echivalent, sa fie un om de voința, poate nimic mai mult, poate în viitor omul nu va influenta societatea, dar și societatea trebuie sa facă pași chiar dacă șanț mici ei vor delfinii înțelegerea umana, a vrea, a dori, perspectiva este atât de diferita pentru ființe, se presupune ca omul este indubitabil în funcție de stare și nu de gândire, poate toți santem perfecți,scopul omului nu este sa fie perfect, scopul ființei este sa fie ea sau el o proprie dogma, închipuiți-vă ca la școală sar preda cursuri de înjurături... M ai ce frumos sar învață,. Gândind în ansamblu înjurătură nu are un scop peiorativ, înseamnă că persoana respectiva nu vrea nimic, dar dacă se ghidează după un om care schiopateaza și nu este perfect va dovedi sine însuși, nimic mai mult. Din fericire ființă umana nu se ghidează după, se ghidează continuu, opacitatea nu consta decât în mici schimbări, se presupune ca oamenii nu au nici o calitate, calitatea normalității este sa nu i ducem și sa nu deținem, nimic mai mult
Foarte frumos cum explicati pe intelesul tuturor. Ati reusit sa introduceti in scoli ... ?
Ce sa facem sa modelam și să schimbăm comportamente negative în comportamente bune?
Sfaturi super ok
Rațiunea este cea mai înaltă virtute cind nu este rezultatul unui calcul. Ma îndoiesc că viața decurge conform teoriei d-voastră altfel spus este frumos ce susțineți.
Booh!? Nu cred că rațiunea este o virtute (=integritate morală, curăție, etc). Rațiunea ține de capacitatea de a gândi , a face raționamente. Mulți filozofi sunt pe arătură cu rațiune cu tot. Rațiunea este esențială, pe lângă altele. Integritatea morală este o virtute înaltă pe care trebuie să o folosești cu instrumentul rațiunii.
În primul rând că nu e teoria lui, e
teoria științei numită psihologie. Iar în al doilea rând, dacă te îndoiești, vezi să nu rămâi îndoită.
@@guitaovidiu4710
,,Dubito ergo COGITO, COGITO, ergo sum"
Mă îndoiesc, deci cuget, cuget , deci exist.
Nu putem concepe existența noastra,fără dreptul de a ne îndoim.
Că să știi și tu, ,,cugetătorule!"
Reverență!
Aveti recomandari de carti sau articole pentru a dezvolta gandirea rationala?
Eu stiu unele pt vindecare a umbrei... Louise Hay, Jeanne Ruland, ... Începeți undeva si atinci gasiti si alte cărți. Googel cu titlu gindirea rațională, sau călătorii samane, sau prelucrarea umbrei...
Unde se formeaza oamenii care îi invata pe copii, la gradi sau in scoala primara, sagandeasca rational? Sunt cursuri de formatori in acest sens?
Nu cred. Cred ca unele persoane sunt inclinate preponderent sa gandeasca mai mult rational decat altele.
Sunt cursuri de formare, inteligenta emotionala. De exemplu pentru a deveni un psiholog trebuie sa ai inteligenta emotionala.
@@parascanciprian1051 exista carti Tarot pt inteligenta emotionala. E ca o psihologie
Eu nu înțeleg cum o ființă rațională poate să fie fericită trăind condiția actuală a omului.
Un exemplu de gandire irationala :))
Foarte simplu ! Dacă viața, să zicem, este un pahar umplut pe jumătate, privește, de obște, partea plină a paharului.
Buna ziua d.nule David . Eu m.am nscris la un curs in Bucuresti pe CBT , fiindca am crezut ca mi veti fi formator . Insa am constatat ca de fapt nu dvs w nteti formatorul . Ma simt dezamagita. Cand veniti de fapt la cursul la care de fapt m am inscris ptr ca dvs ati fi formator ?
👏🏽👏🏽❤️
de ce am primit asta ca tema la latina =)))
eu la psihologie:))
❤️
🌠🌠🌠🌠🌠
Copiii din Romania sunt nefericiti pentru ca exista severitate in sistem.Profesorii sunt rigizi.
Minunat!
m o obligat maica mea sa ascult asta ca cica poate schimb si eu cv la mine da n am inteles nimic
Mai asculta odata,acesta este secretul.
E normal sa nu înțelegi. Cauta cărți care te interesraza, ocupa te de tine, fa ce ți place si asa ajungi mai departe. Învață ceva nou... O limba, un sport
💋💯❤
💝🌹
Eu nu prea înțeleg cum vine asta cu copii care-s nefericiți_ pentru că nu știu ce le-ar face plăcere..🤔 De fapt îi văd toată ziua călare pe gaming , și atunci ce să înțeleg , că le-ar place mai mult temele dar se abțin..? Bă ce-aș băga niște lecțiii , dar mă ține jocul ăsta , may Ciakanika die !😝😂
Ce frumos vb!!! Din păcate sunt doar vb . Iar faptele sunt altele . Prea multa filozofie ieftina.
Consider ca prin munca continua cu tine ajungi sa ai o gandire rațională in detrimentul celei iraționale. Practica e mama învățăturii, deci nu sunt deloc vorbe goale.
Pai, trebuie trait tot ce se învață. Daca numai citesti si nu folosești, degeaba
Chiar că n-ai înțeles nimic. Te depășește. Mergi la somnic, nu-i de tine chestia asta!
Foarte dezamăgit, să aflu, la 3:55, că la psiholog vin clienți și nu pacienți. După mine, asta e o bilă neagră și o realitate tipică.
Altfel, foarte util.
TubeOzaurus asa gandeam si eu inainte de a trai cu o psiholoaga.... client inseamna ca persona nu este bolbava..... ci doar invata sa se inteleaga pe sine si cum sa gandeasca.... a dori sa consulti un psiholog nu te face automat un pacient ci un client.
Scoala doreste sa obtina oameni nefericiti . Sunt profesori nefericiti , profesori inecati in acte si care nu sunt lasati sa dezvolte personaliatea umana a celir in devenire spre stadiul de adult . Scoala romaneasca are aceleasi bareme tiranice de pe vremea comunismului .
Psihologul nu e medic si cei care apeleaza nu inseamna ca sunt bolnavi,pacienti,ci clienti!
Citez direct din cursurile domnului David "când facem consiliere psihologică, nu lucrăm cu oameni cu patologii, facem optimizare şi dezvoltare personală şi avem clienţi. Când facem psihoterapie, tratăm patologii şi avem pacienţi". Deci când persoana sănătoasă merge la psiholog doar pentru a-şi rezolva nişte probleme de viaţă şi nu prezintă afectivitate de nivel clinic, se numeşte client.
Buna ziua, vreau sa va explic ca psihologul nu poate avea pacienti, deoarece el nu este medic si nici psihiatru. Psihologul trateaza omul din fata lui ca pe cineva care are tot ceea ce trebuie pentru a reusi, de asta psihologul nu trebuie sa "il trateze", ci doar sa il sustina in demersul lui de a se cunoaste si de a se vindeca emotional. Cand spui de cineva ca este pacient, inseamna ca el e defect si vine la tine sa il faci bine. Deci din start il subapreciezi, el e defect si tu esti cel care il va face bine. Poate acum observati ca nu este ceva rau in a fi client si nu pacient. Este normal sa nu se perceapa aceasta mica diferenta...dar care are un rol clar.
@arta.fericirii poate cer prea mult dar a-ți putea adăuga English captions ? Am avut o discuție cu un prieten despre ce s-a discutat în acest video și mi-a cerut sa îi trimit acest video dar din păcate el vorbește doar engleză și nu sunt captions