עברה כמעט שנה מאז ראיתי את הסרטון הראשון. אני זוכרת שהיה לי קשה לישון במשך כמה לילות. הייתי בידכאון תקופה שלמה, אך היום אני יכולה להגיד שזה שינה את החיים שלי. התחלתי ללמוד מדע בצורה רצינית דרך קורסים און ליין של אוניברסיטאות מובילות. למדתי על אסטרונומיה של מערכת השמש, על אבולוצית האדם, אבולוציה של בעלי החוליות הראשונים, ואני מסיימת עכשיו קורס בדיוק על זה: כוכבים מסיביים מננס לבן ועד חור שחור, התמזגויות וסופרנובות. לאחרונה הוסיפו לקורס חומר על גלי כבידה. הסרטונים שלך תמיד עזרו לי וחזרתי אליהם שוב ושוב. היום ראיתי בריכוז את הסרטון על גלי הכבידה. נשאר לי רק להגיד לך תודה.. החיים הרבה יותר מעניינים עכשיו. אני אמשיך ללמוד ואעקוב אחרי הסרטונים המרתקים האלו תמיד.
@@Sitaro2222 לי יש דיכאון כשאני לא מבינה משהו ואני מרגישה שאני חייבת להבין את זה ואז יש לי רגשי נחיתות ואני אומרת לעצמי שאין סיכוי שאני אהיה מאלה ששינו את עולם המדע כמו זה וזה וההוא וההיא.
סרטון מעולה!! תודה שאתה משקיע מזמנך על הנושאים האלה. אני כבר יומיים מנסה לדבר עם אנשים על הנושא של גלי כבידה ולרוב אנשים מסתכלים עלי במבט ריק ושואלים "ולמה זה טוב"... אז באמת תודה!
יש לכם טעות בסרטון. גלי כבידה נוצרים עקב שינוי מומנט הקוודרופול של התפלגות המסה, ולכן שינוי בעל סימטריה כדורית וגלילית לא יכול לייצר גלי גבידה, בפרט סופרנובות (בהן המומנט הראשון, ספרי סימטרי, דומיננטי לאין שיעור לעומת האחרים) ו"זריקת מסה", לפחות לא כפי שהצגתם בסביבות 4:58. הגילוי ב-LIGO היה של מיזוג שני חורים שחורים (כל אחד בעל מסה שונה) שמסתובבים (פנימה) סביב מרכז מסה משותף. במקרה זה, בשל שוני במסות - לכל אחד מהחורים השחורים קיים רדיוס וקטור באורך שונה ממרכז המסה (גם במקרה הפשוט, הלא אליפטי) ולכן ניתן לראות שאכן קיים שינוי במומנט הקוודרופול במהלך המיזוג.
מרתק ומדהים. כיף להקשיב לך.האם בני האנוש יכולים לעשות שימוש אחר בגלי הכבידה מלבד לחקור את היקום ולראות רחוק יותר ?אולי למשל...לנוע בעזרת גלי הכבידה במהירות גדולה יותר ...?
שלום, רציתי לשאול אותך שאלה שמטרידה אותי. ראיתי את הסרטונים שלך על האביוגנזה, ואני בהחלט יכול להגיד שהבנתי משהו. ( אני רק בן 12, אז לא הבנתי הכל ) הבנתי שהחיים בכדור הארץ התפתחו ממולקולות של דברים דוממים, בצורה מסויימת. הרי כאן התנאים הם מסויימים, ולכן אנחנו אומרים שכדי לחיות זקוקים למים, אוכל, כמות מסויימת של חמצן, שהשמש לא תהיה רחוקה מידי ולא קרובה מידי, אבל אולי זה לא נכון? זאת רק תאוריה, אבל אם החיים כאן התפתחו בצורה הזאת, אז למה שבכוכב אחר רחוק מכאן הם לא יתפתחו בצורה אחרת ושונה לחלוטין? אולי יש שם גז אחר שלא ידוע לנו? אולי הם בכלל לא נושמים? אולי הם לא צריכים שם שמש? אתה חושב שזה אפשרי?
+גיא גיא בכל מקרה אני ממליץ לך לראות את הסרטון "מוצא החיים מוסבר בפשטות" כי הוא מסכם את הנושא מבלי להיכנס יותר מדי לגנטיקה. יש רק מקום אחד שאנחנו יודעים עליו שבו התפתחו חיים -כדור הארץ. לכן כדי לחפש חיים במקומות אחרים עדיף קודם לחפש מקומות עם תנאים דומים לכדור הארץ בגלל שאנו יודעים ששם יש סבירות גבוה שחיים יתפתחו. ייתכן מאוד שבמקום אחר החיים התפתחו מתנאים אחרים לגמרי (וזה אפילו סביר). אבל כדי להגדיל את הסיכויים למצוא חיים עלינו לחפש דברים מוכרים ותנאים שאנחנו יודעים שגרמו ליצירת חיים. דרך אגב חמצן לא היה אחד התנאים ליצירת חיים, אלא נוצר בגלל תהליך הפוטוסינתזה.
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי תודה על התשובה, ואני אצפה בסרטון, ואני יודע שחמצן לא היה תנאי ליצירת חיים, התכוונתי שאנחנו התחתחנו לכך שאנחנו נושמים חמצן ובלעדיו אנחנו לא יכולים לחיות, כלומר שהוא אחד התנאי כדי לקיים את החיים, לא ליצור אותם
טוב סליחה אני לא מדען ועוד גם דיסלקט, :) פשוט חשבתי ששעונים אטומים הם מאוד מדויקים ומה שגורם לאי דיוק חוץ מהחומר זה איזה שהוא שינוי "בזמן" אז עם יהיה אפשר למדוד את השינוי .....
ת'כלס אני מעדיף ת'סרטונים האלה מאשר סרטוני הפרכה דתיים, מעדיף להשכיל מאשר להוכיח משהו שכבר ידוע מראש.. והיי! סופסוף סרטון שמזכיר לי את הסרט בין כוכבים! חח תמשיך בעבודה הטובה!
לא מתבייש להודות שעד שלפני שהכרתי ת'ערוץ שלך זה לא היה ידוע לי מראש, הכוונה שלי שאחרי סרטון אחד או שניים של הפרכה דתית שלך כבר אפשר להתחיל להבין את זה לבד.. ;)
יש לך סרטונים שבהם אי אפשר להגיב. זה אומר שאתה לא בטוח בטיעונים וחושש מדיונים? ככה ניתן להתרשם. לא מוסיף אמינות. סליחה. אל תדאג אני לא אביך אותך בשאלות.
אולי תסביר לנו מה זה כח ואן הלאן ואיך זה פועל הבנתי שזה עוטף את כדור הארץ ולכן אי אפשר לצאת ולעבור אותו ולהגיע לחלל דהינו מרחק של 300קמ וגם הדובר של נאסא בשנת 2014 הסביר לנו שהם לא יכולים לעבור אותו תודה
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי לדעתי, ענייה ככל שתהיה, משהו חסר בסרטון לגבי ההוכחה שזה באמת נגרם מגלי כבידה. אני מאמין שלפני שיצאו בהצהרה שמדדו גלי כבידה תהיה למדענים פיסת מידע כלשהיא שזה גלי כבידה. אנסה לברר בעצמי ולהגיב פה במידה ואמצא משהו מעניין.
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי לאחר קריאה קטנה באתר בשם gizmodo הבנתי כי יש מספר דרכים להבין שזה גלי כבידה, אחת מהן זה החיישנים שהוצגו בסרטון, ישנה עוד דרך שהחיישנים חייבים לקבל את אותו סימן במרווח זמן של 10 מילישניות מקסימום, שזה החישוב של הזמן המקסימלי שיקח לגל כבידה להגיע מחיישן אחד לשני. אני מאמין שיש עוד דרכים רק צריך לקרוא על הנושא.
אגב יש לי שאלה קטנה, לצ'אנל שלך יש גם שם באנגלית יעני ScienceReasonIsrael אבל חוץ מאנשים שיודעים עברית הסרטון הזה לא ממש עוזר למרות שהשם באנגלית. יהיה נחמד אם תוסיף כתוביות בשביל אנשים אלו. יש לי חברים מחו"ל בסטים שאני תמיד רוצה להראות להם משהו מהסרטונים שלך אבל זה קשה לעשות זאת כי הם לא מבינים כלום ורואים רק תמונות, כמובן שזו החלטה שלך בלבד, אתה לא חייב לבזבז את הזמן שלך בשביל כתוביות, עדיף עוד סרטונים :)
השמח עם תוכלו לעשות סרטון, שיסביר עם אבות ישראל אברהם, יצחק ויעקב. היו קיימים. השמח בנוסף עם תוכלו, לעשות סרטון. על האפיפיורית יוהנה. ועם היא הייתה באמת קיימת.
+עירד רנן האמת שיש סרטון כזה בדרך. בגדול כל התקופה שלפני המלוכה בישראל היא דמיונית. לגבי האפיפיורית יוהנה אתה מוזמן לקרוא בויקיפדיה. אין ראיות חזקות לקיומה...
אז אולי תוכלו, לקחת את כל הרעיות שיש על האפיפיורית יהונה. מה צריך כדי להוכיח, את קיומה ומה הסכוי להצליח בכך. יש מסמך אחד (בלטנית) מהתקופה שלה. שכן אומר שהיא הייתה קיימת השמח עם תעזרו בו וגם בחקר האפיפיורים שחיו בזמן קרוב לשלה לפנייה ואחריה.
Daniel TV בהחלט כך גלקסיית אנדרומדה בשמיים נראת כפי שנראתה לפני 2,520,000 שנים. גם נגיד הם מגלקסיית אנדרומדה יראו את כדוה"א כפי שנראה לפני 2.52 מיליון שנים. אבל כמו שאתה יודע גלקסיות אלו בני למעלה מ13 מיליארד שנה כך שבין איך שהם נראים היום לבין איך שהם נראו לפני 2.52 שנים אין הרבה הבדל. גם את הירח הנמצא בערך 380,000 ק"מ אנו רואים אותו למעשה כפי שהוא היה נראה לפני שנייה ורבע. גם בני אדם הנמצאים מטר ממנו אנו רואים בדי ליי פשוט של כ"כ קצת זמן אז אנחנו לא ממש יכולים להבחין בו.
כיצד נוצר כדור הארץ בשניה ה28 "כדור הארץ מכיל מלירדי מינים של בעלי חיים" .כמה מינים מעריכים שיש 8.7 מיליון כיום כמות מינים ידוע 1.3 מיליון, אני אומנם רק 4 יחל מתמטיקה אבל גם שם יודעים ש 8.7 מיליון זה לא 1000 מיליון ויותר
שאלה אם אתה טוען שאין אלוהים אז אתה יכול להסביר לי כיצד יש הרבה נבואות בתנך שיתגשמו ואם תילמד תנך תראה במו ענייך שיש נבואות שיתגשמו צא ולמד לפחות תידע במה אתה לא מהאמין הכי קל לא להאמין כי אין שם חיוב זה כמו ילד שלא רוצה לעשות משהו מעצלות הוא ימצא הרבה תרוצים למה לא לעשות כך אתה בשיביל לא להאמין אתה מחפס תרוצים לך תלמד תורה תבין שאתה טועה
@@barshitrit3863 יש נבואה שאומרת שיפרצו לנו את החומות אם נתנהג רע וזה אמור להיות נבואה לרומאים למרות שזה כללי מדי בשביל להיות נבואה תחשוב בעצמך יש נבואה שאומרת שאם לא נקשיב לאלוהים אז יהרגו אותנו(מה שמוכיח שהוא סדיסטי) וזה אמור להיות נבואה לשואה שזה לא נכון כי בתקופה ההיא לא התבוללנו והיינו דתיים ועשינו מצוות והיו קהילות יהודיות חרדיות שלמות שמתו וזה קרה לנו הרבה בגלל שאז היינו חלשים והיינו חסרי מדינה ותמיד האמנו באלוהים אז זה לא נכון אין נבואות ואין מדע בתנך וגם אם יש יש כמעט מדע אפסי וכמעט כלום יחסית למדע המודרני של המדענים ואם היה אז למה לא ידענו אז?! אם יש יותר מדע בתנך מאשר במדע של היום אז למה אז היינו פחות מפותחים?! למה התפתחנו בזכות המדענים ולא בזכות התנך?! למה בשביל לגלות את המדע החבוי בתורה אנחנו צריכים להשתמש במדע של היום?! תחשוב בעצמך...
עברה כמעט שנה מאז ראיתי את הסרטון הראשון. אני זוכרת שהיה לי קשה לישון במשך כמה לילות. הייתי בידכאון תקופה שלמה, אך היום אני יכולה להגיד שזה שינה את החיים שלי. התחלתי ללמוד מדע בצורה רצינית דרך קורסים און ליין של אוניברסיטאות מובילות. למדתי על אסטרונומיה של מערכת השמש, על אבולוצית האדם, אבולוציה של בעלי החוליות הראשונים, ואני מסיימת עכשיו קורס בדיוק על זה: כוכבים מסיביים מננס לבן ועד חור שחור, התמזגויות וסופרנובות. לאחרונה הוסיפו לקורס חומר על גלי כבידה. הסרטונים שלך תמיד עזרו לי וחזרתי אליהם שוב ושוב. היום ראיתי בריכוז את הסרטון על גלי הכבידה. נשאר לי רק להגיד לך תודה.. החיים הרבה יותר מעניינים עכשיו. אני אמשיך ללמוד ואעקוב אחרי הסרטונים המרתקים האלו תמיד.
Shira Gar ריגשת
למה שיהיה לך דיכאון
@@Sitaro2222 לי יש דיכאון כשאני לא מבינה משהו ואני מרגישה שאני חייבת להבין את זה ואז יש לי רגשי נחיתות ואני אומרת לעצמי שאין סיכוי שאני אהיה מאלה ששינו את עולם המדע כמו זה וזה וההוא וההיא.
@@ayallatsedek9090 אוקי...
וואו, סיפור ממש מרגש. מאחל לך בהצלחה בקורסים
וואו! קראתי על זה כל כך הרבה בימים האחרונים, ורק עכשיו סוף סוף קיבלתי הסבר ברור, והמידע מועבר בצורה מעולה.
הלוואי שתחזור!!! ראיתי שהסרטון על האדם הראשון נעלם, וכשנזכרתי בערוץ קיבלתי פלאשבאק לכיתה ו.
מדהים!
איזה יופי שחזרת לעשות סרטונים
ישר כוח! סוף סוף קיבלתי הסבר פשוט וברור לנושא הזה
סרטון מקסים, קולע ביותר
תודה!
סרטון מעולה!! תודה שאתה משקיע מזמנך על הנושאים האלה. אני כבר יומיים מנסה לדבר עם אנשים על הנושא של גלי כבידה ולרוב אנשים מסתכלים עלי במבט ריק ושואלים "ולמה זה טוב"... אז באמת תודה!
בהערכה רבה על ההשקעה שלך בהכנה ובהגשת הסרטון. כדי להנגיש את ההתפתחות בגלוי ובידע המדעי. ענייני וברור.
כל הכבודד מעריץ אותך על זה באמת רציתי להבין מה פירוש הגילוי המדעי הזה
תמשיך ככה ! (::
אני פושט מת עליך אתה חכם ואתה וגאון
תודה. אבל אני לא גאון
הערוץ שלך הדבר הכי מעניין בעולם
הופתעתי כשהמורה שלי לפיזיקה הראה לנו את הסרטון הזה (כיתה י"א).
הסרטונים שלך הם אחד הדברים שגרמו לי בכלל לבחור ללמוד פיזיקה בתיכון!
+Pinny the pinecone וואלה? יפה מאוד
אני אמשיך לעשות סרטונים כאלה
תודה על ההסבר המצוין שלך כל סרטון שלך מרחיב את הידע שלי באופן מדהים.
חור שחור אינו כוכב, אלא מתחם בחלל בעל מסה אדירה וכח משיכה עצום. פרט לזה, הסרטון מעניין ויפה.
ראיתי את ההכרזה בלייב התרגשתי כמו ילדה קטנה,
כל הכבוד סרטון מעולה!
וואו מטורף. סרטון נהדר כמו תמיד!
יש לכם טעות בסרטון.
גלי כבידה נוצרים עקב שינוי מומנט הקוודרופול של התפלגות המסה, ולכן שינוי בעל סימטריה כדורית וגלילית לא יכול לייצר גלי גבידה, בפרט סופרנובות (בהן המומנט הראשון, ספרי סימטרי, דומיננטי לאין שיעור לעומת האחרים) ו"זריקת מסה", לפחות לא כפי שהצגתם בסביבות 4:58.
הגילוי ב-LIGO היה של מיזוג שני חורים שחורים (כל אחד בעל מסה שונה) שמסתובבים (פנימה) סביב מרכז מסה משותף. במקרה זה, בשל שוני במסות - לכל אחד מהחורים השחורים קיים רדיוס וקטור באורך שונה ממרכז המסה (גם במקרה הפשוט, הלא אליפטי) ולכן ניתן לראות שאכן קיים שינוי במומנט הקוודרופול במהלך המיזוג.
תודה רבה לך ותודה רבה לאיינשטיין.
אחלה הסבר! הזוי שפרוטון יכול לשנות את עולם המדע ככה.
זה לא הפרוטון שמשנה. בכללי הרזולוציה של החיישן הינה עד שינוי בגודל של פרוטון
@@יצחקביטון-ח4ש חחחחחחחחחח למעלה מ6 שנים אחרי אתה מדבר פה לבעל תואר ראשון מפיזיקה בטכניון, אבל תודה על ההסבר :)
מתי מגיעה הסרטון הבא שלכם?
אני מכור לקול שלך
זה לא הקול האמיתי שלי!
אם ישנה בעיה בזכויות יוצרים של הסרטונים(לדוגמה מתן תורה), האם אפשר להעלות לפחות רק את הקול ללא וידיאו?
למה הפסקת?
מפני שיוטיוב חסם לי את האפשרות לעלות סרטונים
סרטון אדיר ! בבקשה עוד סרטונים על תורת היחסות הגאונית של איינשטיין !
+MrShapronForU יש מצב
התאוריות שלו כל כך מרתקות אבל לאיש ממוצע קשה להבין את זה דרך כתבות מדעיות, והסרטון שלך פשוט מסביר מ0 את התהליך והופך את הסרטון למרתק ברמה יוצאת דופן.
מרתק ומדהים. כיף להקשיב לך.האם בני האנוש יכולים לעשות שימוש אחר בגלי הכבידה מלבד לחקור את היקום ולראות רחוק יותר ?אולי למשל...לנוע בעזרת גלי הכבידה במהירות גדולה יותר ...?
+Saar penarski גם אני שמעתי על זה. זה פשוט נראה לי יותר מדי מדע בדיוני כדי להכניס את זה לסרטון
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי מדע בדיוני = מדע לא ישומי עדיין ??
+מויאל אבי כן...אבל תלוי מתי יהיה אפשר ליישם אותו. כנראה רק בעתיד הרחוק מאוד
+Saar penarski +האמת גם אני חשבתי על זה תחשוב על זה פשוט לתפוס גל ולנוע ביקום במהירות יותר גבוהה ממהירות האור..
או במהירות האור.פשוט לתפוס גל.
הסרטון הכי טוב שראיתי עד עכשיו
היי מה עם הסרטונים שלך על מתן תורה ויציאת מצרים
העלתי שוב
@@יהוהלאקייםבאמת היה נחמד אם היית מבקש רשות
שלום, רציתי לשאול אותך שאלה שמטרידה אותי.
ראיתי את הסרטונים שלך על האביוגנזה, ואני בהחלט יכול להגיד שהבנתי משהו. ( אני רק בן 12, אז לא הבנתי הכל )
הבנתי שהחיים בכדור הארץ התפתחו ממולקולות של דברים דוממים, בצורה מסויימת.
הרי כאן התנאים הם מסויימים, ולכן אנחנו אומרים שכדי לחיות זקוקים למים, אוכל, כמות מסויימת של חמצן, שהשמש לא תהיה רחוקה מידי ולא קרובה מידי, אבל אולי זה לא נכון?
זאת רק תאוריה, אבל אם החיים כאן התפתחו בצורה הזאת, אז למה שבכוכב אחר רחוק מכאן הם לא יתפתחו בצורה אחרת ושונה לחלוטין? אולי יש שם גז אחר שלא ידוע לנו? אולי הם בכלל לא נושמים? אולי הם לא צריכים שם שמש?
אתה חושב שזה אפשרי?
+גיא גיא בכל מקרה אני ממליץ לך לראות את הסרטון "מוצא החיים מוסבר בפשטות" כי הוא מסכם את הנושא מבלי להיכנס יותר מדי לגנטיקה.
יש רק מקום אחד שאנחנו יודעים עליו שבו התפתחו חיים -כדור הארץ. לכן כדי לחפש חיים במקומות אחרים עדיף קודם לחפש מקומות עם תנאים דומים לכדור הארץ בגלל שאנו יודעים ששם יש סבירות גבוה שחיים יתפתחו.
ייתכן מאוד שבמקום אחר החיים התפתחו מתנאים אחרים לגמרי (וזה אפילו סביר). אבל כדי להגדיל את הסיכויים למצוא חיים עלינו לחפש דברים מוכרים ותנאים שאנחנו יודעים שגרמו ליצירת חיים.
דרך אגב חמצן לא היה אחד התנאים ליצירת חיים, אלא נוצר בגלל תהליך הפוטוסינתזה.
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי תודה על התשובה, ואני אצפה בסרטון, ואני יודע שחמצן לא היה תנאי ליצירת חיים, התכוונתי שאנחנו התחתחנו לכך שאנחנו נושמים חמצן ובלעדיו אנחנו לא יכולים לחיות, כלומר שהוא אחד התנאי כדי לקיים את החיים, לא ליצור אותם
יפה מאוד אני עוקב אחריך תמשיך אם הסרטונים שלך
סרטון מעולה! אני מתגעגע לתקופה שבה עשית סרטוני הפרכה לטיעונים דתיים מפגרים, האם תחזור לעשות עוד סרטונים כאלה?
+AWESOMEO מתישהו
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי סרטונים מדהימים!!! תמשיך כך (אנחנו רואים הרבה מהסרטונים בשיעורים בבית הספר)
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי מתי יהיה עוד סרטון?
+ניר חנוקוב שאלה טובה
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי סבבה בלי לחץ . D:
סרטון מדהים ממש עבודה טובה נהנתי מכל רגע
אחלה סרטון! ויש לי שאלה
אז עכשיו בגלל שאפשר למדוד את השטיה בזמן לא צריך שעונים אטומים?
+Dudi kaspi לא בטוח שהבנתי את השאלה.
השתמשו בשעונים אטומים כדי לקבוע שנייה סטנדרטית
טוב סליחה אני לא מדען ועוד גם דיסלקט, :) פשוט חשבתי ששעונים אטומים הם מאוד מדויקים ומה שגורם לאי דיוק חוץ מהחומר זה איזה שהוא שינוי "בזמן" אז עם יהיה אפשר למדוד את השינוי .....
את השינוי במסת הזמן
טוב אני מתחיל להצחיק את עצמי
הסבר מצוין תודה!
אין בעד מה
ת'כלס אני מעדיף ת'סרטונים האלה מאשר סרטוני הפרכה דתיים, מעדיף להשכיל מאשר להוכיח משהו שכבר ידוע מראש..
והיי! סופסוף סרטון שמזכיר לי את הסרט בין כוכבים! חח תמשיך בעבודה הטובה!
+danik62 ידוע מראש? לא לכולם...
לא מתבייש להודות שעד שלפני שהכרתי ת'ערוץ שלך זה לא היה ידוע לי מראש, הכוונה שלי שאחרי סרטון אחד או שניים של הפרכה דתית שלך כבר אפשר להתחיל להבין את זה לבד.. ;)
ההסבר הטוב ביותר שראיתי!!!!!
תודה רבה לך. מעניין מאוד...
תגיד, לדעתך אפשרי לפתח טכנולוגיה שמבוססת על גלי כבידה?
אני חייב לדעת איך קוראים למתפעל הערוץ ולזה שמדבר בסרטונים ,איפה למדת שאתה יודע כ''כ הרבה ? אתה סטודנט? מדען? או סתם אתאיסט שגר עם ההורים שלו ?
+omer numa התשובה לשאלות שלך היא לא.
למה זה חשוב לדעת איך קוראים לי?
סרטון מעולה. אפשר לדעת איך אתה יוצר את האנימציות וההדמיות ברקע?
+Quantom על איזה אנימציות מדובר?
הרוב לקוח מסרטונים שונים באינטרנט
הבנתי, איך לך בעיה של זכויות יוצרים?
+Quantom יש בעיה בחלק מהסרטונים
+Quantom אבל התוכנה שאני משתמש בה היא סוני וגאס
הבנתי, תודה רבה :)
אתה יכול לעשות סרטון על גרעין כדור הארץ, ועל כך שאומרים שעם הזמן הוא מתחיל לזוז וזה יפגע בקרני השמש ?
YB Y על מה אתה מדבר?
ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי על זה שיש האומרים שעם הזמן המגנטיות שבלב כדור הארץ תזוז ויהיו לזה השלכות
YB Y אה...אתה מתכוון לשינוי בשדה המגנטי של כדור הארץ.
כן. תמיד רציתי לדעת האם זה נכון.
YB Yזה נכון. השדההמגנטי של כדור הארץ מתחלף כל כל עשרות אלפי שנים. אין דרך לנבא מתי זה יקרה או מה יהיו ההשפעות של זה.
וואי אתה מסביר בצורה מושלמת
מרתק! תודה רבה
תחזור לעלות סרטונים בבקשה
יוטיוב חסם לי את האופציה
יש לך סרטונים שבהם אי אפשר להגיב. זה אומר שאתה לא בטוח בטיעונים וחושש מדיונים? ככה ניתן להתרשם. לא מוסיף אמינות. סליחה. אל תדאג אני לא אביך אותך בשאלות.
יוטיוב חסם לי את התגובות
אתם אומרים, שהיקום נוצר בעקבות גלי כבידה? שהם מה שיצר את הגלקסיות והכוכבים?
האם בסופו של, דבר גל כבידה נחלש יותר ויותר עד שהוא נעלם?
לא נראה לי שהו נעלם אבל הוא כן מתחלש
אולי תסביר לנו מה זה כח ואן הלאן ואיך זה פועל הבנתי שזה עוטף את כדור הארץ ולכן אי אפשר לצאת ולעבור אותו ולהגיע לחלל דהינו מרחק של 300קמ וגם הדובר של נאסא בשנת 2014 הסביר לנו שהם לא יכולים לעבור אותו תודה
אם אפשר הסבר על האבולוציה של החוקים עצמם
כח הכבידה איך החוק בעצמו נוצר ממה התפתח ולאן הוא הולך
כל הכוכבים שהם מתים, הופכים בתחילה לענק אדום ואז לאחת מהאפשרויות שהצגתם?
כן
לא חושב
ענק אדום זה רק לכוכבים עם מסה כמו של השמש
מדוע כוח המשיכה עובד בים כדי שלא יפול
ולא עובד על נחלים ומנע מהם לזרום
לכאורה זה אותו פיזיקה
מתי תעלה את הפרק השישי של המפץ הגדול
לצערי, לא יעלה
היום כדי להתקבל לאוניברסיטה לא צריך חשיבה מופשטת אלה יכולת חישוב וזה מאוד עצוב
בבקשה תחזור הסרטונים שלך מדהימים
לצערי, יוטיוב חסם לי את האפשרות
אתה יכול לעשות סרטון על כוכבי נויירונים כמו שעשית על חורים שחורים
אני מניח שזה נבדק... אך מניין למדענים שהשינוי נגרם דווקא מגלי כבידה ולא ממשהו אחר ?
+טל הרוש כן זה יכול להיות הרבה דברים, אבל הסיבה שהם חושבים שזה גלי כבידה היא שצורת הגלים תואמת לתחזיות עפ"י החישובים שלהם.
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי
לדעתי, ענייה ככל שתהיה, משהו חסר בסרטון לגבי ההוכחה שזה באמת נגרם מגלי כבידה.
אני מאמין שלפני שיצאו בהצהרה שמדדו גלי כבידה תהיה למדענים פיסת מידע כלשהיא שזה גלי כבידה. אנסה לברר בעצמי ולהגיב פה במידה ואמצא משהו מעניין.
+טל הרוש הם בודקים את הנושא הזה מספטמבר 2015
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי
לאחר קריאה קטנה באתר בשם gizmodo הבנתי כי יש מספר דרכים להבין שזה גלי כבידה,
אחת מהן זה החיישנים שהוצגו בסרטון, ישנה עוד דרך שהחיישנים חייבים לקבל את אותו סימן במרווח זמן של 10 מילישניות מקסימום, שזה החישוב של הזמן המקסימלי שיקח לגל כבידה להגיע מחיישן אחד לשני.
אני מאמין שיש עוד דרכים רק צריך לקרוא על הנושא.
למה אין המשך למפץ הגדול מוסבר בפשטות
אתה מעולה .
תודה! רעיונות לסרטונים נוספים?
מצויין.
אבל מה יקרה לכדור הערץ ברגע שהשמש תיתפוצץ
+sh login41 כדור הארץ יושמד
אתה תוכל לעסות סירטון על "סוף העולם" עם כן אני ישמח
+sh login41 דיברתי על הנושא הזה קצת באחד הסרטונים של המפץ הגדול.
באופן עקרוני היקום יתרחב ויתרחב עד שהכל יהפוך לקר ואפל.
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי אוקיי תודה אני יתחיל ליראות את הסירטון על המפץ הגדול
+sh login41 בהצלחה
אגב יש לי שאלה קטנה, לצ'אנל שלך יש גם שם באנגלית
יעני ScienceReasonIsrael
אבל חוץ מאנשים שיודעים עברית הסרטון הזה לא ממש עוזר למרות שהשם באנגלית.
יהיה נחמד אם תוסיף כתוביות בשביל אנשים אלו.
יש לי חברים מחו"ל בסטים שאני תמיד רוצה להראות להם משהו מהסרטונים שלך אבל זה קשה לעשות זאת כי הם לא מבינים כלום ורואים רק תמונות, כמובן שזו החלטה שלך בלבד, אתה לא חייב לבזבז את הזמן שלך בשביל כתוביות, עדיף עוד סרטונים :)
+Infarlock באנגלית יש הרבה סרטונים...הערוץ הזה מיועד בעיקר לדוברי עברית.
אם אתה מכיר מישהו שרוצה לתרגם...
+ScienceReasonIsrael היגיון ומדע ישראלי אם יש מספיק חומר באנגלית אז אין טעם, למרות שאתה מסכם הכל יחד בצורה רציפה וברורה
+Infarlock תודה. יש 2-3 סרטונים מתורגמים דרך אגב...
ואם היה לי כח הייתי מתרגם/מדבב אותם לאנגלית.
השמח עם תוכלו לעשות סרטון, שיסביר עם אבות ישראל אברהם, יצחק ויעקב. היו קיימים.
השמח בנוסף עם תוכלו, לעשות סרטון. על האפיפיורית יוהנה. ועם היא הייתה באמת קיימת.
+עירד רנן
האמת שיש סרטון כזה בדרך. בגדול כל התקופה שלפני המלוכה בישראל היא דמיונית.
לגבי האפיפיורית יוהנה אתה מוזמן לקרוא בויקיפדיה. אין ראיות חזקות לקיומה...
אז אולי תוכלו, לקחת את כל הרעיות שיש על האפיפיורית יהונה. מה צריך כדי להוכיח, את קיומה ומה הסכוי להצליח בכך. יש מסמך אחד (בלטנית) מהתקופה שלה. שכן אומר שהיא הייתה קיימת השמח עם תעזרו בו וגם בחקר האפיפיורים שחיו בזמן קרוב לשלה לפנייה ואחריה.
+עירד רנן רוב הצופים בערוץ הם יהודים ולא נוצרים ולכן אני חושב שזה פחות רלוונטי
חשבתי שימדדו עוד ועוד גלי כבידה עם החיישן הנ''ל .. מה רק פעם אחת הצליחו לתפוס אותם?
אלוף
אז אם רוצים להסביר את זה ממש בפשטות זה גלי הדף, לא? גם כי לפי ההסבר הזה גם התנגשות של שני טילים או אני מגנטים יוצרים גלי כבידה כאלה גם אם הם קטנים
אם הקרניים עוברות את אותו מרחק הן מבטלות זו את זו? מה?
מהו החלק, החיצוני של החור השחור?
event horizon אופק הארועים אני לא בטוח שבעיברית כוראים לזה ככה
@@zhurs-mom *קוראים
אתה עולה חדש או משהו?
אמרת שהאור שאנו רואים זה כוכב שכך הוא נראה לפני מיליון שנים אז זה אומר שאנחנו רואים גלקיסה רחוקה (כלומר אדומה)היא גלקסיה לפני מיליון שנה
Daniel TV בהחלט כך
גלקסיית אנדרומדה בשמיים נראת כפי שנראתה לפני 2,520,000 שנים. גם נגיד הם מגלקסיית אנדרומדה יראו את כדוה"א כפי שנראה לפני 2.52 מיליון שנים. אבל כמו שאתה יודע גלקסיות אלו בני למעלה מ13 מיליארד שנה כך שבין איך שהם נראים היום לבין איך שהם נראו לפני 2.52 שנים אין הרבה הבדל. גם את הירח הנמצא בערך 380,000 ק"מ אנו רואים אותו למעשה כפי שהוא היה נראה לפני שנייה ורבע. גם בני אדם הנמצאים מטר ממנו אנו רואים בדי ליי פשוט של כ"כ קצת זמן אז אנחנו לא ממש יכולים להבחין בו.
אתה תותח
מה הסדר גודל של גל כבידה ?
זה קצת מוזר שהצליחו לקלוט גלי כבידה דיי מהר אחרי שבנו את הגלאי, אלא אם עוברים גלי כבידה על כדור הארץ בתדירות גבוהה
מרתק
בעזרת גלי כבידה אפשר גם לחזות את עצמת הגלים בים
תעשה האם זה אפשרי אל אנט מן
56 דתיים עשו דיסלייק
רציתי לשאול אם גם אנחנו מושכים את כדור בארץ מהכוח המשיכה שלנו אז למה לא נמשכים אלינו חפצים קטנים
נמשכים אלינו חפצים קטנים, אבל ברמה ממש קטנה כי כוח המשיכה שלנו קטן מאוד
כיצד נוצר כדור הארץ בשניה ה28 "כדור הארץ מכיל מלירדי מינים של בעלי חיים" .כמה מינים מעריכים שיש 8.7 מיליון כיום כמות מינים ידוע 1.3 מיליון, אני אומנם רק 4 יחל מתמטיקה אבל גם שם יודעים ש 8.7 מיליון זה לא 1000 מיליון ויותר
שואלים מאיפה אני יודעת את זה. מכאן כמובן...!
וואו
שאלה אם אתה טוען שאין אלוהים אז אתה יכול להסביר לי כיצד יש הרבה נבואות בתנך שיתגשמו ואם תילמד תנך תראה במו ענייך שיש נבואות שיתגשמו צא ולמד לפחות תידע במה אתה לא מהאמין הכי קל לא להאמין כי אין שם חיוב זה כמו ילד שלא רוצה לעשות משהו מעצלות הוא ימצא הרבה תרוצים למה לא לעשות כך אתה בשיביל לא להאמין אתה מחפס תרוצים לך תלמד תורה תבין שאתה טועה
+אלי בר אין שום נבואה אמיתית שהתגשמה. יש רק אמירות מעורפלות וכלליות בתנ"ך שיכולות להתאים למצבים רבים
איזה נבואות בדיוק?
@@barshitrit3863 יש נבואה שאומרת שיפרצו לנו את החומות אם נתנהג רע וזה אמור להיות נבואה לרומאים למרות שזה כללי מדי בשביל להיות נבואה תחשוב בעצמך
יש נבואה שאומרת שאם לא נקשיב לאלוהים אז יהרגו אותנו(מה שמוכיח שהוא סדיסטי) וזה אמור להיות נבואה לשואה שזה לא נכון כי בתקופה ההיא לא התבוללנו והיינו דתיים ועשינו מצוות והיו קהילות יהודיות חרדיות שלמות שמתו
וזה קרה לנו הרבה בגלל שאז היינו חלשים והיינו חסרי מדינה ותמיד האמנו באלוהים אז זה לא נכון
אין נבואות ואין מדע בתנך וגם אם יש יש כמעט מדע אפסי וכמעט כלום יחסית למדע המודרני של המדענים ואם היה אז למה לא ידענו אז?!
אם יש יותר מדע בתנך מאשר במדע של היום אז למה אז היינו פחות מפותחים?!
למה התפתחנו בזכות המדענים ולא בזכות התנך?!
למה בשביל לגלות את המדע החבוי בתורה אנחנו צריכים להשתמש במדע של היום?!
תחשוב בעצמך...
אני עכשיו מפחד מהתפוצצות השמש
+אילאי נגר אין צורך לדאוג. זה יקרה בעוד מיליארדי שנים
מזה אומר, כוכב מסיבי?
כוכב בעל מסה=משקל עצום בסדר גודל של שלוש שמשות
קצת בדילאי😅
היה מרתק
אז גלי כבידה, הם כמו כח משיכה. רק שהם לא תלויים במסה או או במשקל של דבר מסוים?
כן
יש ממי להעתיק במבחן
.
!
כלומר רמת התימתום של הסטודנטים היא מדהימה
רמת הטמטום שלך היא ענקית אתה לא יודע אפילו לכתוב
???
המדע שיקר לכם הארץ שטוחה
זה הדבר הכי דפוק ששמעתי!
יש צילומים מהחלל!
ולך אין צילומים והוכחות למה אתה חושב ככה
אהה הבתי במודל האור הגלי
בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה
אה, כמובן! גלי כבידה הם מאלוהים! כמובן עדיף להאמין שהכל מאלוהים, מאשר לבצע את החקירות עצמן
״קבוצת״
האואאדמס🐒
אפשר קצת מהחומר שאתה לוקח.......
אין אלוהים
@@zehavit1091 אז מי לפי דעתך ברא את העולם???
@@yarivhazan3222 אף אחד. העולם נוצר לבד
מי יצר את יהוה?
מה רבו מעשייך ה' !
פששש, 0 דיסלקיים? אפילו הדתיים שמים לייק.
+Infarlock אבל הם עדיין רושמים שטויות בתגובות
מדהים
מתי מגיעה הסרטון הבא שלכם?
לא יקרה. איימו על היוצר בחייו.
אני לא שאלתי אותך.
@@עירדרנן אחלה גסות רוח
@@avibamba9024 תוכל לפרט?
אנשים שקשורים לדת איימו עליו ואמרו לו למחוק את הסרטונים וזה יהיה תלוי בחיים שלו. זה מה שעמוד שלו בטיקטוק אמר
אלוף