Çok iyi olmuş kısa ve öz anlatımınızı çok beğendim. Docker ve Github için başlangıçtan ileri seviyeye eğitim serisi hazırlarsanız sevinirim. Kolay gelsin.
Bu konuda çok video baktım daha iyi bir video görmedim bu kadar sürede bu kadar iyi anlattığın için teşekkürler. 15 yıldır youtubedayım 3. yorumumu sana atıyorum.
anlatım sade ve anlaşılır olmuş. az bir bilgiyle işin temeli net bir şekilde anlaşılabiliyor. emeğinize sağlık. buna ek olarak kubernetes hakkında da bu tip bir içerik bekliyoruz artık.
Merak edilen nokta atışı konulara odaklanıyorsunuz tebrik ederim.👍 Etrafıma sizin videolarınızı tavsiye ediyorum. Kısa zamanda hedeflerinize ulaşmanızı dilerim.
Ağzınıza sağlık Ömer bey, backend geliştirici olarak docker'la biraz geç tanışmış olsamda hızlı bir şekilde adapte olmaya çalıştığım bu süreçte videonuz faydalı oldu, teşekkürler.
Merhaba, yeni keşfettim kanalınızı. Hayırlı olsun. Anlatım stilinizi beğendim, konuyu özetleyecek şekilde anlatmışsınız. Daha uzun ve detaylı içerikler görmek isteriz. Mesela docker örneğinde, oluşturulan bir uygulamayı baştan sona adım adım containerize edene kadarki durumu bizlere göstermeniz bizi mutlu edecektir. Çeşitli senaryolar ile, mesela kubernetes vs ornekleri. Vaktiniz olur mu bilemem ancak koyarsanız çok sevinirim. Teşekkürler
2 ay önce Udemy'den "Docker" eğitimi aldım. Eğitmen türk ve özel bir firmada devops, sanallaştırma bir şeyi olarak çalışlıyor. Eğitimin yarısına geldim. Docker nedir ne işe yarar ne zaman kullanmak gerekiri hala çözemedim. Videoları izliyorum ama ekstra araştırma yapmam da gerekiyor. Eğitmen! anlatırken hiciv de yapıyor. Taki şurada 17 Dk'lık videoyu izleyene kadar. O kursun yorumuna "Para kazanma hırsı" ile yapılmış eğitim seti yazmak durumunda kaldım. Vaktim gitti. Bazen şu udemy kursları o kadar sinir bozucu ki. Ömer Bektaş'i tekrar tebrik etmek lazım. Emeğine sağlık.
merhabalar. rica etsem github workflow ile aciton oluşturma(cı/cd) gibi işlemler hakkında da bir video çeker misiniz? docker gibi acitons da birazcık karmaışık bir konu.
örneğin pi sayısının 100000000000 (yüz milyarıncı) basamağını hesaplamak windows vs wsl üzerinde python ile %50 fark oluyor. peki linux alpine ile bunu hesaplasak ? fark ne kadar olur. docker ile windows üzerinde oluşturduğumuz sanal ortam alpine e göre mi hesaplar, windows a göre mi? ben bunu denerim.
Çok iyi video olmuş elline diline sağlık. Bir kaç problemim var. Docker ile nginx php 8.0.0 ve sql kurmam lazım. Fakat sorun şu ki portları da dahil ederek build edip runlıyorum. nginx 8090 portunda php defaul 9000 portunda sql ise 3306 default portta çalışmasına rağmen 8090 ve 3306 portuna erişim sağlayamıyorum. Sorun Nerede olabilir ? Bir çok repo incelledim docker hubda bir kaç imaj buldum fakat onlarda çalışmıyor. Digitalocean kullanıyorum 32 Cpu 128 GB ramli bir makinada çalışıyorum. Yanıtın için şimdiden teşekkür ederim
@@merbekta problemi 8 saatlik uğraştan sonra çözdüm. include /etc/nginx/conf.d/*.conf; tek sorun bu satırı eklemeyi unuttuğum içinmiş. Çok saçma ama işe yaradı 😁 Yanıtın için teşekkür ederim
Aslında böyle özel durumlar için video çeksem iyi olur. İnsanlar golang c++ python bu dilleri docker üzerinde geliştirme ortamı olarak kullanmak istiyorlar. Eğer fırsat bulursam yaparım.
@@merbekta evet ben, bi kardeşimizin github projesini docker içine yükleyip bu imaji her zaman kullanmak için kalıcı hale geitmek istiyorum bunu öğrenmeye çalışıyom
Tabi yapabilirsin. Öncelikle kullandığın teknolojileri docker compose haline getiren lazım. Mysql php vb örneğin. Daha sonra container yaratılırken senin o çalışan projeyi klasör olarak gösterirsin ve kopyalarsın.
hocam prod ortamında güncellemeyi nasıl yapıyorsunuz , ve mesela benim için söylüyorum ben her projemde node js next js ve bir db kullanıyorum ana sunucum ubuntu bu yönlendirmeyi nginx ilemi yaparım ana ubuntu sunucumda bir nginx oda gelen istekleri docker conteiner nginx yönlendirir oda kendi networkunda yönlendirme , fakat nasıl güncelleme atıdığını pek anlamadım servisleri durdurmak sıkıntı ayrıca hata almaaları duruumunda conteinerlar tekrar oto ayağa kalkıyor mu , emeğiniz için teşekkürler
Selam, teşekkür ederim! Prod ortamında güncellemeler genellikle rolling update ya da bluegreen deployment ile yapılıyor. Rolling ile servisleri durdurmadan işi çözebilirsin. Eğer hata oluşursa da zaten eski sürüme rollback yaparsın. Next.js ve Node.js için Nginx yönlendirmesi mantıklı bence. Ana ubuntu suncuudaki nginxe gelen istekleri Docker konteynerlarındaki Nginx’e ya da diğer servislere yönlendirebilirsin. Bunu reverse proxy ile yapabilirsin. Bu işler bizim tercih meselsi bence. Güncelleme sırasında konteynerların otomatik olarak tekrar ayağa kalkması için docker compose veya docker swarm ile mümkün. Ve konteynerlarındaki 'restart policy' ile çökme durumunda tekrar başlama protokolünü tanımlayabilirsin. Umarım çok karışık anlatmadım :) Bunlar ile ilgili video düşünüyorum ama ne zaman belli değil.
@@merbekta hocam docker çok basit ve etkili anlatmışsınız tekrardan teşekkür ederim , umarım bunlarla ilgili videolar gelir çünkü sizin anlatımınız nokta atışı , tekrardan beni bilgilendirdiğiniz ve videoya gösterdiğiniz emek için teşekkür ederim , bahsettiğiniz konuları araştıracağım,
Yazılımla ilgili yeterli Türkçe kaynak olmadığı için genelde Türkçe videolar izlemeyi tercih etmiyorum. Docker ile ilgili son 1 yıldır belki 30 İngilizce video izlemişimdir. Burada anlatılanlar da onlardan geri kalmış değil. Ben de yazılım geliştirme ile ilgili içerikler üretiyorum ve bu videoya birkaç eleştirim olacak. Öncelikle yüzünün bulunduğu kamera görüntüsünün sürekli ortada olması iyi olmamış. Özellikle terminalde bir şeyler yazarken arkadaki yazıları kapattı. Bu videoyu yazılımcılara anlatıyorsun. Dockerhub'a Google play benzetmesi yaomak yerine GitHub benzetmesi yapmanı beklerdim. Unutmamak gerekiyor ki bu video 2023 yılına ait. Şuan da (2024 Eylül) içerik üretme konusunda kendini daha çok geliştirdiğini fark ediyorum. Sen benden daha tecrübeli bir yazılımcı olduğun için karşılıklı sorularla güzel bir içerik çıkarabiliriz.
hocam benim şimdi ilk projem olucak laravel kullanarak bir web sitesi yapıp yayınlamayı düşünüyorum biraz araştırma yaptım ve karşıma docker filan çıktı daha önce hiç hosting domain filan alıp kullanmadım sadece göz ucundan aşinalığım var tek başıma çalışan biri olarak bir ekip yada profesyonel bir şirket ile de çalışmadığım için bu tür şeyleri öğrenip hatalarını çözmeye çalışmak ve ayriyeten bunların mantığını anlamak beni mental olarak tüketiyor :D sizce web sitesi geliştirip yayınlama aşamasına gelene kadar docker öğrenilip kullanılmalı mı yada ne kadar hakim olunmalı ? veya benim localhostten web sitesi geliştirme rahatlığımı docker ne kadar değiştirebilir arada geliştirirken farklı bir hata yaşayabileceğim durumlar olur mu ne önerirsiniz
Bence bu işlere yeni başlayanların üretim aşamasında Docker kullanmaması gerekiyor. O kadar boşulacak konu varken birde docker ile uğraşmak can sıkıcı olur. Dersen ki geliştirme aşamasında olur mu olur. Ama o bile ilk aşamalarda şart değil. Kendini rahat hissetiğinde docker'a adım atabilirsin.
@@merbekta yani videolardan anladığım şey. Docker containerlar sayesinde bize sanal makine oluşturuyor biz bu makinenin içerisine imageleri kullanarak nasıl ki windows bilgisayara yazılım geliştirmek için uygulamaları indiriyoruz aynısını imageler üzerinde yapıyoruz. Bir framework yada dış kaynaktan birşey indireceksek DockerFile ile bu işlemi yapıyoruz sonrasında ise windowsta localde nasıl geliştiriyorsak siteyi aynı şekilde geliştirmeye devam ediyoruz ve siteyi yayınlarken container ımızı yayınlıyoruz tarzında anladım ve düşüncem kadar basit gözüküyorsa ben sitemi localde geliştirip ilerde docker ı uygun paketlerle donattığımda sitemi kolayca docker a taşırım diye düşünüyorum. Uygulama aşamasında çıkan hatalar düşüncemin ne kadar yanlış olduğunu gösterecektir zaten :D
Hocam direk windows power shell içerisinde kurulum yapabiliyoruz değil mi? Konuya sistem gereksinimleri açısından bakıyorum. windows/wsl/Ubuntu mu, windows/ wsl/ docker mı daha stabil ve sistem kaynaklarını daha verimli kullanır?
Hangisinin daha performanslı olduğuna dair rasyonel bir veri yok elimde. Bir kaç yerde "Win->Wsl->Ubuntu->Docker" kullanımının daha performanslı olduğunu okudum. Ama dediğim gibi hiç birinde kanıt yoktu. Mantığım arada bir katman daha olduğu için bu yöntemin daha performanslı olamayacağını söylüyor. Eğer test edersen benimle de paylaş lütfen :)
Juniorumsu bir developer'ım ve son zamanlarda docker üzerine düşmeye başladım. Tam da bu günlerde bu videoyu atmanız güzel bir tesadüf oldu :)
Ailecek, beğenerek izliyoruz.
Yüreğinize, emeğinize sağlık. Hiç bir yerde bu kadar sade ve detaylı konuyu bize aktarabilen olmamıştı. Videolarınızın devamı gelmesi dileğiyle.
Rica ederim, faydalı olmasına sevindim.
Çok iyi olmuş kısa ve öz anlatımınızı çok beğendim. Docker ve Github için başlangıçtan ileri seviyeye eğitim serisi hazırlarsanız sevinirim. Kolay gelsin.
Bu kadar basit ve net anlatıma denk gelmedim. Süper anlatım, elinize sağlık.
Bu konuda çok video baktım daha iyi bir video görmedim bu kadar sürede bu kadar iyi anlattığın için teşekkürler. 15 yıldır youtubedayım 3. yorumumu sana atıyorum.
Faydalı olmasına sevindim.
@@merbekta Nodejs indir yazısının altındaki link nedir acaba paylaşır mısın
Bi süredir Docker üzerine araştırma yapıyordum. Çok iyi zamanda ve çok faydalı bir video. Teşekkürler.
Çok keyifli bi video olmuş. Ayrıca hem kısa hem öğretici . Teşekkürler.
anlatım sade ve anlaşılır olmuş. az bir bilgiyle işin temeli net bir şekilde anlaşılabiliyor. emeğinize sağlık.
buna ek olarak kubernetes hakkında da bu tip bir içerik bekliyoruz artık.
Merak edilen nokta atışı konulara odaklanıyorsunuz tebrik ederim.👍 Etrafıma sizin videolarınızı tavsiye ediyorum. Kısa zamanda hedeflerinize ulaşmanızı dilerim.
Cok Cok iyi bir video teşekkürler . Eğitim seti şeklinde bir docker eğitimi çekseniz tadından yenmez.
Kaliteli bir kanal oluşturmuşsun ben de youtube'a başlamak istiyorum hayal ettiğim şeyi çok güzel uyguluyorsun umarım kanalın istediğin seviyeye gelir
baştan sona bilgi dolu bir video. emeğine sağlık
Çok akıcı bir video, keyifle izledim ve anladım. Bir ara durdurup denemeler yaptım. Emeğinize sağlık.
Ağzınıza sağlık hocam. Devamını bekliyoruz :)
Harikasin Omer, bende Docker'a yeni basladim, cok faydali oldu, tesekkurler..
Faydalı olmasına sevindim. Kolay gelsin :)
Ömer hocam çok teşekkür ederim. Dockerı ilgi çekici bir şekilde anlatacak nadir insanlardan birisiniz.
Süpersiniz 🎉
Çok iyi ve faydalı bir video, elinize sağlık.
Açıklayıcı bir video, teşekkürler 💯
cok tesekkurler cok faydali bir yayin olmus emeginize saglik
Ağzınıza sağlık Ömer bey, backend geliştirici olarak docker'la biraz geç tanışmış olsamda hızlı bir şekilde adapte olmaya çalıştığım bu süreçte videonuz faydalı oldu, teşekkürler.
Çok temiz ve açıklayıcı bir video olmuşşşş abone oldum üzerine bildirimleri açtım
Cok tesekkür ederim, cok faydali bir icerik olmus.
ağzna sağlık abi..diksiyonun çok güzel.
Tertemiz bir anlatım. Emeğinize sağlık
Hocam çok güzel bir anlatım olmuş. Bu güzel yorumunuzla docker serisi gelir mi diye merak etmiyor değilim. 😊
Merhaba, yeni keşfettim kanalınızı. Hayırlı olsun. Anlatım stilinizi beğendim, konuyu özetleyecek şekilde anlatmışsınız. Daha uzun ve detaylı içerikler görmek isteriz. Mesela docker örneğinde, oluşturulan bir uygulamayı baştan sona adım adım containerize edene kadarki durumu bizlere göstermeniz bizi mutlu edecektir. Çeşitli senaryolar ile, mesela kubernetes vs ornekleri. Vaktiniz olur mu bilemem ancak koyarsanız çok sevinirim. Teşekkürler
Sonrasında sunucuya göndermeyi, uygulamada bir update oluşturmuşsak bu sunucudaki containeri nasıl güncelleriz uzaktan vs vs 😊
Teşekkürler. Docker serisine farklı senaryolarla devam etmeyi düşünüyorum.
Program çalışmayabilir dedin , hemen abone oldum beğendim
Sen nasıl bir kralsın ❤️
@@merbekta yolun açık olsun :))
2 ay önce Udemy'den "Docker" eğitimi aldım. Eğitmen türk ve özel bir firmada devops, sanallaştırma bir şeyi olarak çalışlıyor. Eğitimin yarısına geldim. Docker nedir ne işe yarar ne zaman kullanmak gerekiri hala çözemedim. Videoları izliyorum ama ekstra araştırma yapmam da gerekiyor. Eğitmen! anlatırken hiciv de yapıyor. Taki şurada 17 Dk'lık videoyu izleyene kadar.
O kursun yorumuna "Para kazanma hırsı" ile yapılmış eğitim seti yazmak durumunda kaldım. Vaktim gitti.
Bazen şu udemy kursları o kadar sinir bozucu ki.
Ömer Bektaş'i tekrar tebrik etmek lazım. Emeğine sağlık.
Faydalı olmasına sevindim :)
aglayacagim o kadar guzel anlatmissin ki gercekten param olsa Join olup bagis atardim. Cok tesekkur ederim :D:D:D
Her şey para mı :) Yorumun daha kıymetli.
Teşekkürler, Emeginize sağlık.
Harika bir video. Teşekkür ederim
Çox gözəl anlatdınız, təşəkkür edirəm. Azərbaycandan salamlar
selamlar 🖖
Çok kral bir video.
Tesekkürler, emeginize saglik
teşekkürler 👌
harikasınız
Teşekkürler
elinize sağlık
Çok teşekkür ederim🎉🎉❤
başarılı 👌
docker süper birşey
Kral ya
merhabalar. rica etsem github workflow ile aciton oluşturma(cı/cd) gibi işlemler hakkında da bir video çeker misiniz? docker gibi acitons da birazcık karmaışık bir konu.
lxc/lxd ile alakalı da video çekebilir misini? Teşekkürler
örneğin pi sayısının 100000000000 (yüz milyarıncı) basamağını hesaplamak windows vs wsl üzerinde python ile %50 fark oluyor. peki linux alpine ile bunu hesaplasak ? fark ne kadar olur. docker ile windows üzerinde oluşturduğumuz sanal ortam alpine e göre mi hesaplar, windows a göre mi? ben bunu denerim.
ya abi senden bi ricam olacak, bize laravel projesini docker ile anlatabilirmisin, bunun icin bir video yapabilirmisin
Çok iyi video olmuş elline diline sağlık. Bir kaç problemim var.
Docker ile nginx php 8.0.0 ve sql kurmam lazım.
Fakat sorun şu ki portları da dahil ederek build edip runlıyorum.
nginx 8090 portunda
php defaul 9000 portunda
sql ise 3306 default portta çalışmasına rağmen 8090 ve 3306 portuna erişim sağlayamıyorum. Sorun Nerede olabilir ? Bir çok repo incelledim docker hubda bir kaç imaj buldum fakat onlarda çalışmıyor.
Digitalocean kullanıyorum
32 Cpu 128 GB ramli bir makinada çalışıyorum. Yanıtın için şimdiden teşekkür ederim
Bu sistemi compose ile mi yaptın ? Şu an portları dinlemeye açmadığın için göremiyorsun sanırım. Kanalda docker compose videosu var ona bakabilirsin.
@@merbekta problemi 8 saatlik uğraştan sonra çözdüm.
include /etc/nginx/conf.d/*.conf; tek sorun bu satırı eklemeyi unuttuğum içinmiş. Çok saçma ama işe yaradı 😁 Yanıtın için teşekkür ederim
merhaba güzel video olmuş ben docker içinde python programı yazıp bunu bilgisayarımda çalıştırmayı deniycem galiba biraz daha araştırmam gerek
Aslında böyle özel durumlar için video çeksem iyi olur. İnsanlar golang c++ python bu dilleri docker üzerinde geliştirme ortamı olarak kullanmak istiyorlar. Eğer fırsat bulursam yaparım.
@@merbekta evet ben, bi kardeşimizin github projesini docker içine yükleyip bu imaji her zaman kullanmak için kalıcı hale geitmek istiyorum bunu öğrenmeye çalışıyom
merhaba hali hazırda yayında olan linux bir sunucuda çalışan bir web sitesini dockerla windows 10 da çalışan bir sunucuya aktarabilir miyim ?
Tabi yapabilirsin. Öncelikle kullandığın teknolojileri docker compose haline getiren lazım. Mysql php vb örneğin. Daha sonra container yaratılırken senin o çalışan projeyi klasör olarak gösterirsin ve kopyalarsın.
Docker desktop acmadan dockeri komut satiri ile nasil kullaniyorsunuz?
Önce docker desktop açıyorum sonra komut satırından devam diyorum
hocam prod ortamında güncellemeyi nasıl yapıyorsunuz , ve mesela benim için söylüyorum ben her projemde node js next js ve bir db kullanıyorum ana sunucum ubuntu bu yönlendirmeyi nginx ilemi yaparım ana ubuntu sunucumda bir nginx oda gelen istekleri docker conteiner nginx yönlendirir oda kendi networkunda yönlendirme , fakat nasıl güncelleme atıdığını pek anlamadım servisleri durdurmak sıkıntı ayrıca hata almaaları duruumunda conteinerlar tekrar oto ayağa kalkıyor mu , emeğiniz için teşekkürler
Selam, teşekkür ederim! Prod ortamında güncellemeler genellikle rolling update ya da bluegreen deployment ile yapılıyor. Rolling ile servisleri durdurmadan işi çözebilirsin. Eğer hata oluşursa da zaten eski sürüme rollback yaparsın.
Next.js ve Node.js için Nginx yönlendirmesi mantıklı bence. Ana ubuntu suncuudaki nginxe gelen istekleri Docker konteynerlarındaki Nginx’e ya da diğer servislere yönlendirebilirsin. Bunu reverse proxy ile yapabilirsin. Bu işler bizim tercih meselsi bence.
Güncelleme sırasında konteynerların otomatik olarak tekrar ayağa kalkması için docker compose veya docker swarm ile mümkün. Ve konteynerlarındaki 'restart policy' ile çökme durumunda tekrar başlama protokolünü tanımlayabilirsin. Umarım çok karışık anlatmadım :) Bunlar ile ilgili video düşünüyorum ama ne zaman belli değil.
@@merbekta hocam docker çok basit ve etkili anlatmışsınız tekrardan teşekkür ederim , umarım bunlarla ilgili videolar gelir çünkü sizin anlatımınız nokta atışı , tekrardan beni bilgilendirdiğiniz ve videoya gösterdiğiniz emek için teşekkür ederim , bahsettiğiniz konuları araştıracağım,
Yazılımla ilgili yeterli Türkçe kaynak olmadığı için genelde Türkçe videolar izlemeyi tercih etmiyorum. Docker ile ilgili son 1 yıldır belki 30 İngilizce video izlemişimdir. Burada anlatılanlar da onlardan geri kalmış değil.
Ben de yazılım geliştirme ile ilgili içerikler üretiyorum ve bu videoya birkaç eleştirim olacak. Öncelikle yüzünün bulunduğu kamera görüntüsünün sürekli ortada olması iyi olmamış. Özellikle terminalde bir şeyler yazarken arkadaki yazıları kapattı. Bu videoyu yazılımcılara anlatıyorsun. Dockerhub'a Google play benzetmesi yaomak yerine GitHub benzetmesi yapmanı beklerdim.
Unutmamak gerekiyor ki bu video 2023 yılına ait. Şuan da (2024 Eylül) içerik üretme konusunda kendini daha çok geliştirdiğini fark ediyorum.
Sen benden daha tecrübeli bir yazılımcı olduğun için karşılıklı sorularla güzel bir içerik çıkarabiliriz.
hocam benim şimdi ilk projem olucak laravel kullanarak bir web sitesi yapıp yayınlamayı düşünüyorum biraz araştırma yaptım ve karşıma docker filan çıktı daha önce hiç hosting domain filan alıp kullanmadım sadece göz ucundan aşinalığım var tek başıma çalışan biri olarak bir ekip yada profesyonel bir şirket ile de çalışmadığım için bu tür şeyleri öğrenip hatalarını çözmeye çalışmak ve ayriyeten bunların mantığını anlamak beni mental olarak tüketiyor :D sizce web sitesi geliştirip yayınlama aşamasına gelene kadar docker öğrenilip kullanılmalı mı yada ne kadar hakim olunmalı ? veya benim localhostten web sitesi geliştirme rahatlığımı docker ne kadar değiştirebilir arada geliştirirken farklı bir hata yaşayabileceğim durumlar olur mu ne önerirsiniz
Bence bu işlere yeni başlayanların üretim aşamasında Docker kullanmaması gerekiyor. O kadar boşulacak konu varken birde docker ile uğraşmak can sıkıcı olur. Dersen ki geliştirme aşamasında olur mu olur. Ama o bile ilk aşamalarda şart değil. Kendini rahat hissetiğinde docker'a adım atabilirsin.
@@merbekta yani videolardan anladığım şey. Docker containerlar sayesinde bize sanal makine oluşturuyor biz bu makinenin içerisine imageleri kullanarak nasıl ki windows bilgisayara yazılım geliştirmek için uygulamaları indiriyoruz aynısını imageler üzerinde yapıyoruz. Bir framework yada dış kaynaktan birşey indireceksek DockerFile ile bu işlemi yapıyoruz sonrasında ise windowsta localde nasıl geliştiriyorsak siteyi aynı şekilde geliştirmeye devam ediyoruz ve siteyi yayınlarken container ımızı yayınlıyoruz tarzında anladım ve düşüncem kadar basit gözüküyorsa ben sitemi localde geliştirip ilerde docker ı uygun paketlerle donattığımda sitemi kolayca docker a taşırım diye düşünüyorum. Uygulama aşamasında çıkan hatalar düşüncemin ne kadar yanlış olduğunu gösterecektir zaten :D
hocam assemblyi nasıl çalıştırabilirm
Bir ubuntu imajı üzerinden derleyeicileri vs kurup çalıştırabilirsin.
Merhaba windows ta nasil kurulur bu?
Şuradan indirip kurabilirsin. www.docker.com/products/docker-desktop/
🤌
bu kadar zahmete ne gerek var ... docker cidden boş iş
Hocam direk windows power shell içerisinde kurulum yapabiliyoruz değil mi? Konuya sistem gereksinimleri açısından bakıyorum. windows/wsl/Ubuntu mu, windows/ wsl/ docker mı daha stabil ve sistem kaynaklarını daha verimli kullanır?
Hangisinin daha performanslı olduğuna dair rasyonel bir veri yok elimde. Bir kaç yerde "Win->Wsl->Ubuntu->Docker" kullanımının daha performanslı olduğunu okudum. Ama dediğim gibi hiç birinde kanıt yoktu. Mantığım arada bir katman daha olduğu için bu yöntemin daha performanslı olamayacağını söylüyor. Eğer test edersen benimle de paylaş lütfen :)
teşekkürler