Doamne, vulpița aceea este de toată povestea! Cred că a fost domesticită de turiști, care au ademenit-o cu mâncare. Altfel nu-mi explic de ce se apropie atât de mult d oameni. Văd a nu știu câta oară acest filmuleț, dar decât să scriu un comentariu, mă apuc să-l mai vizionez încă o dată. Încep să-i port de grijă vulpiței pentru că mi-e tare teamă că va coborî, în căutare de oameni, și va ajunge, periculos pentru ea, în ”sălbăticia unei urbe”. Puse una peste alta, e tare drăguță de-mi vine să o pup în bot. Ce admir la tine este siguranța fizică de a călca pe potecile acelea cu grohotișuri. Se vede că ești bine antrenată. M-am tăifăsuit și eu cu două capre negre, pe Transfăgărășan, acum câțiva ani. Am oprit cu mașina într-un loc ce îmi permitea să ies de pe șosea. Dincolo de parapet, la vreo patru- cinci metri, era o stâncă de care mă despărțea un hău, de nu-i vedeam fundul. Pe acea stâncă erau două capre care m-au privit cu ochi calzi, uluitori de blânzi. S-au uitat la mine ca la o arătare, preț de un ținut de respirație, apoi au început să urce pe colții aceea de stâncă. Mi s-a oprit inima și am închis ochii. Mi-a fost teamă ca hăul acela să nu le înghită. Doar eu aveam spaime, ele nu. Te mai aștept, Georgiana.
Vulpita sigur a fost domesticita cu mancare, din pacate pentru ea. Ii place "aventura" in lumea oamenilor, cam cum imi place mie cea in lumea animalelor. Exista riscuri, dar si bucurii. Sper la tot ce e mai bine pentru micuta noastra roscatica! Intr-adevar sunt bine antrenata si calc cu siguranta pe stanci si grohotis. Cel mai bun antrenament l-am facut in urma cu sase ani. Atunci faceam cicloturism in Croatia. Am avut un accident in care am cazut de pe bicicleta si in urma caruia mi-am rupt mana (mai exact olecranul). Scurtez povestea si iti spun doar ca am ajuns in Romania operata, cu tija metalica in cot si cu ghips pe brat. Erau 43 de grade in Bucuresti si nu m-am putut adapta la canicula. Mi se umfla bratul si degetele de la caldura si aveam niste dureri ingrozitoare zi si noapte. Simteam ca intru in depresie. Intr-o dimineata mi-am sunat prietenii si le-am spus ca vreau sa merg la munte. Le-am cerut sa ma ajute pentru ca nu puteam cara decat vreo trei kg in spate. Dupa ce au incercat sa ramana in tabara celor precauti si sa imi descurajeze initiativa de a evada din mediul sigur al apartamentului, au acceptat, neavand de ales, sa ma insoteasca si sa ma ajute sa imi care o parte din echipament. Am urcat cu multa precautie, cu mana in ghips, timp de doua saptamani, pe "toti" muntii. Eram atenta la fiecare pas, puneam piciorul doar pe ce stiam ca este stabil, ma tineam cu o singura mana in zonele cu lanturi. Am parcurs mai multe trasee prin Bucegi si am terminat aventura cu o traversare a muntilor Baiului, Neamtului si Grohotis. Nu am cazut, nu m-am impiedicat, nu m-am dezechilibrat. Eram concentrata maxim pentru ca stiam ca, daca m-as fi lovit chiar si putin in cot, tija metalica ar fi patruns in os ca un cui batut cu un ciocan si ar fi putut sa il despice. Atunci am invatat ca nu am voie sa cad. Si de atunci pasesc cu multa siguranta pe teren denivelat. Bratul mi s-a dezinflamat din prima zi cand am pasit pe munte, imediat ce am dat de racoare. Acum sunt bine datorita implicarii medicilor din Romania si din Croatia si datorita prietenilor si familiei care mi-au fost alaturi. Caprele negre pot ajunge in locuri deosebit de abrupte si pot alerga cu viteze foarte mari. Am avut ocazia sa vad cu ochii mei astfel de performante in Bucegi si Fagaras. Sunt agile si calca cu precizie pe sranci. Sunt experte in acrobatiile pe care le fac. 😀
@@akosgergely6443 , depinde cat de draga iti e. Daca iti e draga tare, tare, tare, e "vulpita", nu "vulpe". La fel ca atunci cand alinti o vaca spunandu-i "vacuta", cand ea e ditamai animalul. 😄
@@GeorgianaModrescu Se spune că noi oamenii, în condițiile unei vieți normale, ne folosim doar 10% din capacitatea creierului. Dacă mă întrebi pe mine , mulți sunt care au creierul nou nouț, dar asta este o altă poveste. 90% din capacitatea lui ne rămâne nefolosit. In cazul în care se pierde o abilitate, avem resurse la care să apelăm. In felul acesta putem dezvolta o altă abilitate care să preia funcțiile celei pierdute. Sau să dezvolte o funcție de apărare a unei abilități care a fost lezată cândva, ca în cazul tau.
Bună seara, Grație profesoarei mele de geografie am îndrăgit natura. Am explorat o singură dată o stâncă foarte greu. Eram cu niște copii. Vă iubesc Cu respect Mirela Nona
Buna seara! Profesorii joaca un rol important in vietile elevilor. Ma bucur ca exista profesori care cultiva dragostea pentru natura. Va multumesc ca impartasiti cu mine amintiri. 🤗
Uluitoare zi de toamnă in Piatra Craiului!M-a încântat traseul,necunoscut pentru mine.Dar drumul noaptea m-a îngrijorat.Am umblat și eu mult in tinerețe pe diverse trasee,dar nu noaptea.Frontala nu am avut niciodată.Aveam echipamente modeste pe atunci.Va multumesc pentru încântare,va admir curajul și dăruirea.Succes și multe satisfacții de tot felul!
Multumim. Din toamna pana in primavara, cand zilele sunt mai scurte si noptile mai lungi, ne mai prinde si noaptea pe traseu. Intr-un fel as putea spune ca suntem obisnuiti, in alt fel, ca am emotii de fiecare data cand fac acest lucru.
Bravo bravo felicitari, sa le faceti tuturor pofta de drumetii, sa descoperim impreuna Creatia divina celestiala in Carpati multumita voua si va doresc tot binele din lume
Tineri, curajosi, sprinteni, frumosi, norocosi, nebuni dar buni, reteta perfecta pentru o viata minunata asa cum vad ca stiti sa v-o faceti. Vremea senina face ca acesti munti sa fie frumosi si stralucitori, veseli, peisajul e, oricum de vis, dar cand este innorat isi arata adevarata fata, sunt... seriosi, dificili, periculosi!
Multumim! Ce frumos ai caracterizat muntii! Chiar asa este Piatra Craiului. Abia astept sa o vizitez din nou si pe vreme innorata. E o minunatie sa vezi stancile printre voaluri de nori.
Curajul vine treptat, din dorinta de explorare si din dragoste pentru natura. De multe ori si mie imi e frica. Curajul nu inseamna lipsa fricii, ci acceptarea si gestionarea ei.
Frumos.Și eu mergeam cu tata înainte pe munte,am fost și în Piatra Craiului de cînd eram în liceu.Mergeam cu tata,însă a mai îmbătrânit,eu am terminat facultatea de medicină dentară la Tg Mureș acum 10 ani.Nu am prea mai avut timp de munte,a, fost și pe Buegi,Piatra Mare,Făgăraș anul acesta .Însă merg singur,mai întâlnesc grupuri,dar doar de 1 zi fac excursii,cât de obosit vin seara,chiar schiopand anul acesta din vf Padina Popii pe traseul Karl Lehmann am fost în august și în Ciuacș pe vf din Pasul Bratocea.Ma mai doare genunchiul drept după coborâre mai abruptă,dar am ajuns jos.Am filmat și cu drona peste tot pe unde am fost,chiar dacă a fost dificil,rucsacul de 7 kg jumătate,îmi iau 2l de apă permanent la mine,că nu știu ce izvoare găsesc.Dacă vreți să mai luați un membru cu dvs când mai mergeți pe munte,aș fi doritor,dar nu am dormit niciodată pe munte,nu am cort,echipament da,ghete,piolet chiar.Andrei Gherman mă numesc,sunt din Brașov.Dacă vă abonați la canalul meu andygherman ,am pus acolo toate filmările cu drona din Făgăraș,Piatra Craiului,Bucegi,Ciucaș de anul acesta.
Ma bucur ca iti place drumetia si natura! Eu, de obicei, merg pe munte cu persoane pe care le cunosc si care ma cunosc. Continua sa explorezi natura si sa le-o arati si altora! Prietenii vor aparea pe masura ce calatoresti.
Vulpita părea ca va așteaptă 😀Oameni buni, mereu găsiți, pe traseele pe care le faceți, animalute sau pasarele care vi se alătură. Mama Natura a "văzut" ca va purtați frumos, cu Ea..... și, are și ea grija de voi. Vulpita e o frumusețe. Iar traseul este minunat. Eu iubesc acest munte, Craiasa Carpaților. Ați vizitat Prapastiile?!? Multumesc frumos pt filmulet 😀😍♥️♥️
Animalele se alatura oricui le iubeste, dragutele de ele! Am fost si in Prapastii. E deosebit acolo! Vom mai merge. Imi place sa merg de mai multe ori in acelasi loc, asa imi pot forma o imagine de ansamblu asupra lui. Multumesc pentru aprecieri!🥰
Bună dimineața, Oameni Frumosi! Ce prietenoasa este vulpita care v-a însoțit, pe traseu, pina la cabana Curmatura, era obișnuită cu oamenii, de la care, probabil, mai primește mincare. 😀😍
Buna dimineata! Da, vulpita sigur e obisnuita sa primeasca mancare. De aceea a si venit la noi si la drumetii care mai erau pe traseu. Daca vedea ca nu ii oferi nimic, te mirosea si mergea mai departe. Din pacate, oamenii le hranesc de drag, fara sa isi dea seama ca le pot face rau.
@@GeorgianaModrescu Da. Dar nu e un lucru normal, pentru ca isi mai baga "coltii" prin cort/rucsac pana ajunge la punga cu mancare. Daca ai lasat-o in cort. O amic a patit-o intr-o noapte fix in fata cabanei Curmatura.
@@vestale4 , noi nu ne tinem niciodata mancarea in cort, tocmai pentru a evita astfel de situatii. Mancarea poate fi agatata in copaci sau dusa peste noapte la cabana. Bine ca i-a furat-o vulpea si nu ursul!😁
Oau ce peisaje superbe! Cand urcai peretele ala, pe aceea poteca cu prapastie in dreapta, m - a luat ameteala. Trebuie sa ai ceva antrenament sa parcurgi asemenea trasee. Prin obiectivul camerei am parcurs si eu acele peisaje de basm! Multumesc si astept sa,, calc pe cararile muntilor "!
Superb. Am făcut traseul, e splendid. P.S : Am văzut capra neagra mai aproape puțin decât voi 😁. Glumesc, desigur, nu asta era important 😁😂😂. Admir ceea ce faci. Ai un stil aparte de a edita.
Nu se întâmplă nimic, draga Georgiana, amândoi sunteți atenți și antrenați..... și aveți și un ziarist care povestește despre voi(corbul care va însoțește)..... asa ca totul este Bine.
Ma bucur ca iti doresti sa vii cu noi. Momentan drumetiile pe care le organizez sunt pentru prietenii apropiati. Pentru toti ceilalti iubitori de natura, realizez aceste filmulete. Calatorii frumoase!
Salutare Giorgiana ! Spune-mi te rog ai facut si partea sudica a Pietrei Craiului si daca da,care ti s-a parut mai dificila ?Imi place foarte mult ceea ce faci si eu sunt un impatimit al muntilor eu sunt din zona Retezatului si am facut si Piatra Craiului partea sudica.
Nu as putea sa spun care dintre cele doua parti ale Pietrei Craiului este mai grea, desi le-amparcurs de mai multe ori pe amandoua. Fiecare are pasaje dificile sau si solicitate, in special pentru incepatori. Cred ca raspunsul nu poate fi decat unul subiectiv.
Bună ziua doamnă Georgiana Fiindcă m am atașat de dv, o să vă spun unde locuiesc. Com Albești Pământeni jud Argeș. Îmi place muntele, sunteți deosebită. Cu respect Mirela Nona
Hello! Mi-ati facut o bucurie imensa postand acest film. Am fost si eu pe acest traseu in septembrie si mi-a placut tare mult. As dori sa merg vara viitoare pe traseul « La lanturi » sau traseul lui Deubel. L-am putea parcurge impreuna. Ce spuneti?
La anul vreau sa ajung si eu acolo,dar inca caut ceva info unde este mai ok sa pui cortul pe creasta,si cam pe unde ar fi surse de apa aproape de creasta (relativ cateva ore-2-3h dus intors pt a realimenta stocul ).Ma poti ajuta cu sfaturi,voi urca de la Cabana Brusturet catre stana Pietricica ..sa campez la ref.Funduri sau Grind 2. Merci
Pot sa iti zic ca, de cate ori am parcurs Creasta Pietrei Craiului, am carat multa apa de jos, pentru ca nu se gaseste apa deloc in zona crestei. Cand am pornit de la Brusturet, am luat patru litri cu mine. Am mai gasit abia La Table apa. E complicat cu apa in Crai. Fara carat nu se poate. Verifica izvoarele pe harta Muntii Nostri, te va ajuta mult sa te orientezi si sa iti faci un plan.
Cata apa ati carat dupa voi, tinand cont ca nu sunt surse de apa si daca este mai grea creasta de nord fata de cea sudica, pe care eu am facut-o in august 2021? 🤗🤗😘🇦🇩
Apa nu mai stiu cata am carat, dar as recomanda pe timp de vara minim doi litri pe zi, doar pentru baut. Soarele e puternic si deshidratarea mare! As zice ca Sudica este cam tot atat de grea cat este Nordica. Calatorii frumoase!🤗😀
Buna seara stimata Domnisoara Georgiana aveti um mesaj in privat ce asteapta de mult un rasp de la dv in legatura cu aceea harta dintr-o filmare vazuta,mult pt intelegere
M-aș aventura și eu însă aș vrea să îmi spună cineva cum de nu va este frica de urși sau lupi? Am văzut imagini cum urșii au coborât și în orașul Sinaia să caute mâncare iar autoritățile fara bun simț nu controlează deloc numărul urșilor ba chiar că pare că au mai multe drepturi ca noi.
Pana in prezent, de cate ori am intalnit ursul, niciodata nu a avut un comportament agresiv, ba din contra, s-a indepartat rapid de mine. Ursul brun nu mananca oameni. Poate fi atras, in schimb, de mancarea acestuia. De aceea nu dorm niciodata cu mancarea in cort. O agat la departare de el, intr-un copac. Ursii din imprejurimile oraselor au fost obisnuiti sa fie hraniti sau sa scotoceasca prin gunoaiele oamenilor. Cei care au facut aceasta greseala sunt cei care ar trebui invinuiti, nu autoritatile. Ursii ar trebui sa ramana saltatici, nu sa manance din mana omului in timp ce acesta se pozeaza cu el. Daca oamenii hranesc aceste animale, ele se vor tele din ce in ce mai putin de prezenta noastra. Deci, nu trebuie sub nici o forma sa le hranim, chiar daca sunt dragute si ne arunca o privire de ursulet de plus! Lupi nu am vazut deloc, sunt niste animale care se tem de om mai mult decat ursii. Am avut norocul sa ii aud o data, si de alte cateva ori sa le vad urmele in zapada. Calatorii frumoase si curaj!
Bineinteles ca nu! Arma au doar vanatorii, dar nu pentru aparare ci pentru vanatoare. Pentru aparare se recomanda spray-ul pentru urs. In plus, ursul nostru nu ataca omul deoarece nu il considera prada. Exceptie face cand ursoaica are pui si simte ca le poti face rau, sau cand il iei prin surprindere, iar ursul vrea sa se apere crezand ca vrei sa-l agresezi.
Dna Giorgiana vă respect dacă pot să vă sun aşa pe dvs pe fratele şi pe prietenul vostru pentru promovarea turismului românesc eu sânt un simplu ciupercar nu am urcat mai mult de 1.800 dincolo de jnepeni unde se fac afine eu am umblat pentru cîştig prin dvs văd ce munți frumoşi avem (totul sau nimic vă mulțumesc)
Doamne, vulpița aceea este de toată povestea! Cred că a fost domesticită de turiști, care au ademenit-o cu mâncare. Altfel nu-mi explic de ce se apropie atât de mult d oameni. Văd a nu știu câta oară acest filmuleț, dar decât să scriu un comentariu, mă apuc să-l mai vizionez încă o dată. Încep să-i port de grijă vulpiței pentru că mi-e tare teamă că va coborî, în căutare de oameni, și va ajunge, periculos pentru ea, în ”sălbăticia unei urbe”. Puse una peste alta, e tare drăguță de-mi vine să o pup în bot. Ce admir la tine este siguranța fizică de a călca pe potecile acelea cu grohotișuri. Se vede că ești bine antrenată. M-am tăifăsuit și eu cu două capre negre, pe Transfăgărășan, acum câțiva ani. Am oprit cu mașina într-un loc ce îmi permitea să ies de pe șosea. Dincolo de parapet, la vreo patru- cinci metri, era o stâncă de care mă despărțea un hău, de nu-i vedeam fundul. Pe acea stâncă erau două capre care m-au privit cu ochi calzi, uluitori de blânzi. S-au uitat la mine ca la o arătare, preț de un ținut de respirație, apoi au început să urce pe colții aceea de stâncă. Mi s-a oprit inima și am închis ochii. Mi-a fost teamă ca hăul acela să nu le înghită. Doar eu aveam spaime, ele nu. Te mai aștept, Georgiana.
Vulpita sigur a fost domesticita cu mancare, din pacate pentru ea. Ii place "aventura" in lumea oamenilor, cam cum imi place mie cea in lumea animalelor. Exista riscuri, dar si bucurii. Sper la tot ce e mai bine pentru micuta noastra roscatica!
Intr-adevar sunt bine antrenata si calc cu siguranta pe stanci si grohotis. Cel mai bun antrenament l-am facut in urma cu sase ani. Atunci faceam cicloturism in Croatia. Am avut un accident in care am cazut de pe bicicleta si in urma caruia mi-am rupt mana (mai exact olecranul). Scurtez povestea si iti spun doar ca am ajuns in Romania operata, cu tija metalica in cot si cu ghips pe brat. Erau 43 de grade in Bucuresti si nu m-am putut adapta la canicula. Mi se umfla bratul si degetele de la caldura si aveam niste dureri ingrozitoare zi si noapte. Simteam ca intru in depresie. Intr-o dimineata mi-am sunat prietenii si le-am spus ca vreau sa merg la munte. Le-am cerut sa ma ajute pentru ca nu puteam cara decat vreo trei kg in spate. Dupa ce au incercat sa ramana in tabara celor precauti si sa imi descurajeze initiativa de a evada din mediul sigur al apartamentului, au acceptat, neavand de ales, sa ma insoteasca si sa ma ajute sa imi care o parte din echipament. Am urcat cu multa precautie, cu mana in ghips, timp de doua saptamani, pe "toti" muntii. Eram atenta la fiecare pas, puneam piciorul doar pe ce stiam ca este stabil, ma tineam cu o singura mana in zonele cu lanturi. Am parcurs mai multe trasee prin Bucegi si am terminat aventura cu o traversare a muntilor Baiului, Neamtului si Grohotis. Nu am cazut, nu m-am impiedicat, nu m-am dezechilibrat. Eram concentrata maxim pentru ca stiam ca, daca m-as fi lovit chiar si putin in cot, tija metalica ar fi patruns in os ca un cui batut cu un ciocan si ar fi putut sa il despice. Atunci am invatat ca nu am voie sa cad. Si de atunci pasesc cu multa siguranta pe teren denivelat. Bratul mi s-a dezinflamat din prima zi cand am pasit pe munte, imediat ce am dat de racoare. Acum sunt bine datorita implicarii medicilor din Romania si din Croatia si datorita prietenilor si familiei care mi-au fost alaturi.
Caprele negre pot ajunge in locuri deosebit de abrupte si pot alerga cu viteze foarte mari. Am avut ocazia sa vad cu ochii mei astfel de performante in Bucegi si Fagaras. Sunt agile si calca cu precizie pe sranci. Sunt experte in acrobatiile pe care le fac. 😀
@@akosgergely6443 , depinde cat de draga iti e. Daca iti e draga tare, tare, tare, e "vulpita", nu "vulpe". La fel ca atunci cand alinti o vaca spunandu-i "vacuta", cand ea e ditamai animalul. 😄
@@akosgergely6443 Nu, nu! E vulpiță! Clar! Am întrebat o sută de români și din sondaj a ieșit că e vulpiță.
@@GeorgianaModrescu Se spune că noi oamenii, în condițiile unei vieți normale, ne folosim doar 10% din capacitatea creierului. Dacă mă întrebi pe mine , mulți sunt care au creierul nou nouț, dar asta este o altă poveste. 90% din capacitatea lui ne rămâne nefolosit. In cazul în care se pierde o abilitate, avem resurse la care să apelăm. In felul acesta putem dezvolta o altă abilitate care să preia funcțiile celei pierdute. Sau să dezvolte o funcție de apărare a unei abilități care a fost lezată cândva, ca în cazul tau.
@@crinapop9907 , asa e, suntem foarte adaptabili.
Cât de minunat este să te hrănești pe un vârf de munte și cu o panorama încântătoare. O filmare superbă.
Mulțumesc.
Da, iti da un sentiment unic de libertate. Multumim!😀
Va multumesc, dragilor, pt că, odată cu voi, mai pot ajunge să străbat și eu aceste locuri de basm!
Cu drag! Multumim ca ne-i transmis bucuria ta!
Superb.Am fost si eu pe acolo in tinerete.Acu la 68 de ani e ceva mai greu....Doamne ce frumoasa tara avem...Drumuri bune,fara baiuri va doresc!♥️
Multumesc! Felicitari pentru drumetiile facute! 😀
Multumesc si eu,numai de bine iti doresc!♥️
Bună seara,
Grație profesoarei mele de geografie am îndrăgit natura.
Am explorat o singură dată o stâncă foarte greu.
Eram cu niște copii.
Vă iubesc
Cu respect
Mirela
Nona
Buna seara! Profesorii joaca un rol important in vietile elevilor. Ma bucur ca exista profesori care cultiva dragostea pentru natura. Va multumesc ca impartasiti cu mine amintiri. 🤗
Foarteeee foarteeee frumos...și peisajul, și tot.....⭐⭐⭐⭐⭐
Multumesc!😀
Ce splendori, ce frumusețe!
Piatra Craiului este deosebita datorita calcarului din care este compusa.
Superb traseul și o filmare pe măsură! Felicitări!
Multumim!😀
Respect va urmăresc cu drag
Respect va urmăresc din inima
AU CA MA IA CU AMETIALA PE BUNE SUPER FELICITARI!
😄 Multumesc! Si pe mine ma lua ameteala cand am fost prima data in zona. Apoi m-am obisnuit.
Superbe peisaje !
Ma bucur ca ti-au placut!😀
Superb!!!
Multumesc!
Frumoase peisaje ... drumuri bune ...
Multumesc!
Te admir! Ești minunata 😘🤗
Multumesc!🤗
Minunate priveliști,mulțumesc. Sunteți formidabili.
Multumim! 😀
Imagini excelente , filmare excelenta si talent narativ. M-am abonat. Continuați!
Multumesc! Ma bucur mult ca iti place!😀
Totul e mirific.Dar ce curaj aveți măi copii,Dumnezeu să aibă grijă de voi.
Multumim! Asa sa fie! 😀
Fantastic! Peisajele sunt de-a dreptul impresionante.
Asa este! Iubesc Piatra Craiului, e o bijuterie a tarii noastre si a naturii!
Uluitoare zi de toamnă in Piatra Craiului!M-a încântat traseul,necunoscut pentru mine.Dar drumul noaptea m-a îngrijorat.Am umblat și eu mult in tinerețe pe diverse trasee,dar nu noaptea.Frontala nu am avut niciodată.Aveam echipamente modeste pe atunci.Va multumesc pentru încântare,va admir curajul și dăruirea.Succes și multe satisfacții de tot felul!
Multumim. Din toamna pana in primavara, cand zilele sunt mai scurte si noptile mai lungi, ne mai prinde si noaptea pe traseu. Intr-un fel as putea spune ca suntem obisnuiti, in alt fel, ca am emotii de fiecare data cand fac acest lucru.
👏👏👏Big like! Vulpiță asta e de vis!😻
Da, e scumpica rau!
Multumim pentru videoclipul României frumoase ! Un timp bun tuturor !
Ma bucur ca v-a placut! Calatorii frumoase! 😀
Bravo bravo felicitari, sa le faceti tuturor pofta de drumetii, sa descoperim impreuna Creatia divina celestiala in Carpati multumita voua si va doresc tot binele din lume
Multumim!
Super edit
Multumesc!
Un peisaj superb! 🏞️
Da, Piatra Craiului este de vis! 😀
Tineri, curajosi, sprinteni, frumosi, norocosi, nebuni dar buni, reteta perfecta pentru o viata minunata asa cum vad ca stiti sa v-o faceti. Vremea senina face ca acesti munti sa fie frumosi si stralucitori, veseli, peisajul e, oricum de vis, dar cand este innorat isi arata adevarata fata, sunt... seriosi, dificili, periculosi!
Multumim! Ce frumos ai caracterizat muntii! Chiar asa este Piatra Craiului. Abia astept sa o vizitez din nou si pe vreme innorata. E o minunatie sa vezi stancile printre voaluri de nori.
@@GeorgianaModrescu Norii, ceata, dau muntilor o aura de mister, nici nu stiu cand sunt mai frumosi, in soare sau in ceata...
@@neverbefore2729 sunt frumosi mereu!
Foarte frumos ⬆️⬆️⬆️💚🤗👏🛎
Multumesc! Chiar a fost o excursie minunata! 😀
Simt animalele OMUL BUN ! BRAVO pentru drumeții și video. M-am abonat. Spor în continuare!
Multumesc! 😀
Fascinante locuri.m-ar plăcea sa am curajul vostru...respect...
Curajul vine treptat, din dorinta de explorare si din dragoste pentru natura. De multe ori si mie imi e frica. Curajul nu inseamna lipsa fricii, ci acceptarea si gestionarea ei.
Foarte frumoasa filmare.
Multumesc!
Curajosi lor, ați avut o vreme superba, sa vedeți toată frumusețea acestui Munte minunat. Va doresc și alte trasee la fel de frumoase. 😀😍
Multumim! 😀
Maica Domnului sa fie cu voi
Asa sa fie!
Superb Episod 😍
Multumim! 😀
Imagini superbe. Multumim pt.share! 👍 + 1 prieten 😀
Multumesc! Ma bucur mult! 😀
Impresionant ❤️
Multumim! 😀
Ați prins o zi minunata și se vede bine tot peisajul. 😀😍
A fost o vreme perfecta!
Este masivul meu preferat ești foarte drăguță👍👍👍
Multumesc! Si mie imi sunt foarte dragi acesti munti!
Cat de tare e totul acolo...bravo Georgiana for sharing!
Multumesc! 😀
traseu minunat, vreme super buna, o zi minunata din viata voastra. Doi oameni foarte curajosi . Mutumesc
Chiar a fost o zi minunata! Multumim!
Momentul cu apusul soarelui este copleșitor....Dumnezeiesc 😍😍😍🙏❤❤❤......dar bineînțeles totul este superb 🤗😘
Multumesc! Da, este ca in Rai. Am si eu de fiecare data sentimentul ca apusul este un moment sfant. 😀
Multumim pentru drumetie, superb!
😀 ma bucur mult ca va place!
Frumos, Magnific, Frumos.....
Multumesc!
Foarte fain episod. Felicitări!
Multumesc!
Felicitări pentru ce faceți!
Multumim!
Frumos.Și eu mergeam cu tata înainte pe munte,am fost și în Piatra Craiului de cînd eram în liceu.Mergeam cu tata,însă a mai îmbătrânit,eu am terminat facultatea de medicină dentară la Tg Mureș acum 10 ani.Nu am prea mai avut timp de munte,a, fost și pe Buegi,Piatra Mare,Făgăraș anul acesta .Însă merg singur,mai întâlnesc grupuri,dar doar de 1 zi fac excursii,cât de obosit vin seara,chiar schiopand anul acesta din vf Padina Popii pe traseul Karl Lehmann am fost în august și în Ciuacș pe vf din Pasul Bratocea.Ma mai doare genunchiul drept după coborâre mai abruptă,dar am ajuns jos.Am filmat și cu drona peste tot pe unde am fost,chiar dacă a fost dificil,rucsacul de 7 kg jumătate,îmi iau 2l de apă permanent la mine,că nu știu ce izvoare găsesc.Dacă vreți să mai luați un membru cu dvs când mai mergeți pe munte,aș fi doritor,dar nu am dormit niciodată pe munte,nu am cort,echipament da,ghete,piolet chiar.Andrei Gherman mă numesc,sunt din Brașov.Dacă vă abonați la canalul meu andygherman ,am pus acolo toate filmările cu drona din Făgăraș,Piatra Craiului,Bucegi,Ciucaș de anul acesta.
Ma bucur ca iti place drumetia si natura! Eu, de obicei, merg pe munte cu persoane pe care le cunosc si care ma cunosc.
Continua sa explorezi natura si sa le-o arati si altora! Prietenii vor aparea pe masura ce calatoresti.
Vulpita părea ca va așteaptă 😀Oameni buni, mereu găsiți, pe traseele pe care le faceți, animalute sau pasarele care vi se alătură. Mama Natura a "văzut" ca va purtați frumos, cu Ea..... și, are și ea grija de voi. Vulpita e o frumusețe. Iar traseul este minunat. Eu iubesc acest munte, Craiasa Carpaților. Ați vizitat Prapastiile?!? Multumesc frumos pt filmulet 😀😍♥️♥️
Animalele se alatura oricui le iubeste, dragutele de ele! Am fost si in Prapastii. E deosebit acolo! Vom mai merge. Imi place sa merg de mai multe ori in acelasi loc, asa imi pot forma o imagine de ansamblu asupra lui. Multumesc pentru aprecieri!🥰
Foarte frumos!
Multumesc! :)
Foarte frumos și aventuros! Felicitari 🤗
Multumesc! 😀
wow super imagini
Multumesc!
Ești minunata!
Multumesc! 😀
Bună dimineața, Oameni Frumosi! Ce prietenoasa este vulpita care v-a însoțit, pe traseu, pina la cabana Curmatura, era obișnuită cu oamenii, de la care, probabil, mai primește mincare. 😀😍
Buna dimineata! Da, vulpita sigur e obisnuita sa primeasca mancare. De aceea a si venit la noi si la drumetii care mai erau pe traseu. Daca vedea ca nu ii oferi nimic, te mirosea si mergea mai departe. Din pacate, oamenii le hranesc de drag, fara sa isi dea seama ca le pot face rau.
Aceea vulpe isi mai ia si singura mancarea, daca campezi in fata cabanei si nu o ascunzi.
@@vestale4, sunt descurcarete vulpile.
@@GeorgianaModrescu Da. Dar nu e un lucru normal, pentru ca isi mai baga "coltii" prin cort/rucsac pana ajunge la punga cu mancare. Daca ai lasat-o in cort. O amic a patit-o intr-o noapte fix in fata cabanei Curmatura.
@@vestale4 , noi nu ne tinem niciodata mancarea in cort, tocmai pentru a evita astfel de situatii. Mancarea poate fi agatata in copaci sau dusa peste noapte la cabana.
Bine ca i-a furat-o vulpea si nu ursul!😁
Amintiri! Ați reușit să le adunați pe cele mai frumoase și de neuitat.
👏👏👏
Da, vom ramane cu niste amintiri superbe!
Mi-a plăcut f mult aventura ta (a voastră). M-ai convis:m-am abonat la canal. La mai mare... PIATRA! 👏
Multumim! 😀
Frumos, felicitări si multumim pt noul episod !
Multumesc! 😀
Crai, muntele meu de suflet🙂.
E tare frumos Craiul! 😀
M-am abonat esti superba
Multumesc!
Ce frumos! Ce minunat!
Multumesc! 😀
@@GeorgianaModrescu totuși ati avut curaj sa va prindă noaptea in munți, ați riscat unpicuț....felicitări...
@@gabibratfalean8528 , ne mai prinde noaptea cand sunt putine orele de lumina, mai ales cand e frumos. 😀
Salutare sănătate respect felicitări sărut mâinile Giorgiana respect
Multumesc. Sanatate!
Oau ce peisaje superbe!
Cand urcai peretele ala, pe aceea poteca cu prapastie in dreapta, m - a luat ameteala.
Trebuie sa ai ceva antrenament sa parcurgi asemenea trasee.
Prin obiectivul camerei am parcurs si eu acele peisaje de basm!
Multumesc si astept sa,, calc pe cararile muntilor "!
Ma bucur tare mult cand cineva imi spune ca a parcurs traseul impreuna cu mine. E un mare compliment! 😀
Cel mai tare ma atras vulpea ca se ține de voi.
Voia de mâncare.
Voia mancare mititica, dar nu e bine sa ii dam pentru ca se domesticeste prea tare si apoi poate sa o pateasca. Si asa se apropie prea tare de oameni.
@@GeorgianaModrescu
Am înțrles ❤😉🤗
Ursul vine in zona unde este apa..acolo sant foarte mari șanse să îl întâlnești.
Asa este.
Superb. Am făcut traseul, e splendid. P.S : Am văzut capra neagra mai aproape puțin decât voi 😁. Glumesc, desigur, nu asta era important 😁😂😂. Admir ceea ce faci. Ai un stil aparte de a edita.
Ce dragut! Ma bucur ca ai vazut capra mai aproape! :))
Am avut mai demult o seara in care am dormit cu o capta neagra langa bivuac, la cativa metri. 😀
De ce ti se pare aparte stilul meu de a edita?
Nu se întâmplă nimic, draga Georgiana, amândoi sunteți atenți și antrenați..... și aveți și un ziarist care povestește despre voi(corbul care va însoțește)..... asa ca totul este Bine.
Da, a fost bine pana la final. 😀
Minunat, dacă organizezi drumeții as vrea sa merg și eu, mulțumesc
Ma bucur ca iti doresti sa vii cu noi. Momentan drumetiile pe care le organizez sunt pentru prietenii apropiati. Pentru toti ceilalti iubitori de natura, realizez aceste filmulete. Calatorii frumoase!
Mulțumesc frumos
Frumoase imagini, clare, filmate cu talent. Ce echipament folositi? Camera, microfon etc...
Folosesc echipamente de la GoPro deoarece imi este mai simplu sa le car.
@@GeorgianaModrescu Am banuit dar nu eram sigur. Multumesc pentru raspuns.
@@MrrCornel cu drag!
Bună, sa știi ca sunt invidios pe voi 😏. Sunteți norocoși ☘️👍🙏
Fa si tu ca noi! 😀
@@GeorgianaModrescu pot sa vin cu voi? 🏃 😀
Salutare Giorgiana ! Spune-mi te rog ai facut si partea sudica a Pietrei Craiului si daca da,care ti s-a parut mai dificila ?Imi place foarte mult ceea ce faci si eu sunt un impatimit al muntilor eu sunt din zona Retezatului si am facut si Piatra Craiului partea sudica.
Nu as putea sa spun care dintre cele doua parti ale Pietrei Craiului este mai grea, desi le-amparcurs de mai multe ori pe amandoua. Fiecare are pasaje dificile sau si solicitate, in special pentru incepatori. Cred ca raspunsul nu poate fi decat unul subiectiv.
In iulie am mâncat în picioare la curmătura,doar capre negre și veverițe,și cheile pisicii, la fel
Cabana Curmatura poate fi destul de aglomerata. Insa e atat de imbucurator sa gasesti aratea animale! 😀
Bună ziua doamnă
Georgiana
Fiindcă m am atașat de dv, o să vă spun unde locuiesc.
Com
Albești
Pământeni jud
Argeș.
Îmi place muntele, sunteți deosebită.
Cu respect
Mirela
Nona
Frumos ca locuiti intr-o zona de munte, aproape de natura. 😀
Hello! Mi-ati facut o bucurie imensa postand acest film. Am fost si eu pe acest traseu in septembrie si mi-a placut tare mult. As dori sa merg vara viitoare pe traseul « La lanturi » sau traseul lui Deubel. L-am putea parcurge impreuna. Ce spuneti?
Bunz ziua! Ma bucur ca v-a placut filmuletul. In general, la munte, merg cu persoane pe care le cunosc si in care am incredere.
@@GeorgianaModrescu Inteleg si va respect decizia. Va doresc cat mai multe calatorii insorite si frumoase ! 😉
@@ilovenatureforever7003 , multumesc! Calatorii frumoase!
La anul vreau sa ajung si eu acolo,dar inca caut ceva info unde este mai ok sa pui cortul pe creasta,si cam pe unde ar fi surse de apa aproape de creasta (relativ cateva ore-2-3h dus intors pt a realimenta stocul ).Ma poti ajuta cu sfaturi,voi urca de la Cabana Brusturet catre stana Pietricica ..sa campez la ref.Funduri sau Grind 2.
Merci
Pot sa iti zic ca, de cate ori am parcurs Creasta Pietrei Craiului, am carat multa apa de jos, pentru ca nu se gaseste apa deloc in zona crestei. Cand am pornit de la Brusturet, am luat patru litri cu mine. Am mai gasit abia La Table apa. E complicat cu apa in Crai. Fara carat nu se poate. Verifica izvoarele pe harta Muntii Nostri, te va ajuta mult sa te orientezi si sa iti faci un plan.
@@GeorgianaModrescu cat ar fi de la creasta pana la izvorul La Table?
@@PaulDanciu , eu am facut o ora jumate. Nu mai stiu cat era pe indicator.
Cata apa ati carat dupa voi, tinand cont ca nu sunt surse de apa si daca este mai grea creasta de nord fata de cea sudica, pe care eu am facut-o in august 2021? 🤗🤗😘🇦🇩
Apa nu mai stiu cata am carat, dar as recomanda pe timp de vara minim doi litri pe zi, doar pentru baut. Soarele e puternic si deshidratarea mare!
As zice ca Sudica este cam tot atat de grea cat este Nordica. Calatorii frumoase!🤗😀
Minunat ar fi fain să veniți pe clisura dunări pe vârful trescovăț lumea nu prea a auzit de iel
Venim si pe acolo, ca-i o zona tare frumoasa! Timp sa fie! 😀
🌲🌲🌲💐🌺
😀
Buna seara stimata Domnisoara Georgiana aveti um mesaj in privat ce asteapta de mult un rasp de la dv in legatura cu aceea harta dintr-o filmare vazuta,mult pt intelegere
M-aș aventura și eu însă aș vrea să îmi spună cineva cum de nu va este frica de urși sau lupi? Am văzut imagini cum urșii au coborât și în orașul Sinaia să caute mâncare iar autoritățile fara bun simț nu controlează deloc numărul urșilor ba chiar că pare că au mai multe drepturi ca noi.
Pana in prezent, de cate ori am intalnit ursul, niciodata nu a avut un comportament agresiv, ba din contra, s-a indepartat rapid de mine. Ursul brun nu mananca oameni. Poate fi atras, in schimb, de mancarea acestuia. De aceea nu dorm niciodata cu mancarea in cort. O agat la departare de el, intr-un copac.
Ursii din imprejurimile oraselor au fost obisnuiti sa fie hraniti sau sa scotoceasca prin gunoaiele oamenilor. Cei care au facut aceasta greseala sunt cei care ar trebui invinuiti, nu autoritatile. Ursii ar trebui sa ramana saltatici, nu sa manance din mana omului in timp ce acesta se pozeaza cu el. Daca oamenii hranesc aceste animale, ele se vor tele din ce in ce mai putin de prezenta noastra. Deci, nu trebuie sub nici o forma sa le hranim, chiar daca sunt dragute si ne arunca o privire de ursulet de plus!
Lupi nu am vazut deloc, sunt niste animale care se tem de om mai mult decat ursii. Am avut norocul sa ii aud o data, si de alte cateva ori sa le vad urmele in zapada.
Calatorii frumoase si curaj!
@@GeorgianaModrescu îți mulțumesc enorm pentru mesaj, multa sănătate și câți mai mulți munți cuceriți !
👍✌
👍✌
Încearcă sa găsești refugiul Sochima
Da-mi un indiciu.
V-as da dacă as ști, ca și eu îl caut, știu doar ca e în zona de nord a masivului
Mi au transpirat mainile pe tel doar uitandu ma😅😅😅
:))
@@GeorgianaModrescu 😄
Capritele va arătau drumul...... Ați avut, pe tot traseul, "îngeri care va protejau"............
Erau "ingeri" care ne trimiteau pietre la vale. Simpatice sj periculoase capritele!
„Pietrei Craiului”.
Multumesc! Ups! 😁
Aveți pistol arma dacă vine vreun urs ??
Bineinteles ca nu! Arma au doar vanatorii, dar nu pentru aparare ci pentru vanatoare. Pentru aparare se recomanda spray-ul pentru urs. In plus, ursul nostru nu ataca omul deoarece nu il considera prada. Exceptie face cand ursoaica are pui si simte ca le poti face rau, sau cand il iei prin surprindere, iar ursul vrea sa se apere crezand ca vrei sa-l agresezi.
@@danielmedrea8184, ce este TN?
@@GeorgianaModrescu Tennessee USA
@@GeorgianaModrescu Smoky mountains
@@danielmedrea8184 , frumos! Cred ca e de vis cand ninge!
Dna Giorgiana vă respect dacă pot să vă sun aşa pe dvs pe fratele şi pe prietenul vostru pentru promovarea turismului românesc eu sânt un simplu ciupercar nu am urcat mai mult de 1.800 dincolo de jnepeni unde se fac afine eu am umblat pentru cîştig prin dvs văd ce munți frumoşi avem (totul sau nimic vă mulțumesc)
Salut ai mai castigat un abonat.
Va invit si la mine
Multumesc! 😀