Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο - ( Πασχαλίδης,Μποφίλιου,Χαλκιάς....)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 лют 2025
  • Συναυλία - αφιέρωμα που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ την Δευτέρα 28 Μάρτη στον Περισσό,για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο,
    Το πρώτο μέρος ήταν η παρουσίαση του εμβληματικού έργου του Γ. Μαρκόπουλου «Χρονικό», σε στίχους του Κ. Χ. Μύρη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1969 στο ιστορικό στούντιο «Λήδρα» και την ίδια χρονιά ανέθεσε στους Νίκο Ξυλούρη και Μαρία Δημητριάδη την ερμηνεία για την ηχογράφηση του έργου στο δίσκο.
    Στη συναυλία, το «σεργιάνι» στις στιγμές της ελληνικής ιστορίας, στα διδάγματά της, στα «χρόνια τα δίσεκτα», στη δύναμη του λαού, στη «μέρα αναστάσιμη που ο λαός θα παίζει τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριά», ανέλαβαν ερμηνευτικά οι Νατάσσα Μποφίλιου και Μίλτος Πασχαλίδης.
    Το δεύτερο μέρος της συναυλίας, όπου στην ερμηνεία τη σκυτάλη πήραν οι Λάκης Χαλκιάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Δάφνη Ζουρνατζή και Γεωργία Φασουλάκη, αποτελούνταν από επιλογές από τα έργα του συνθέτη, μερικά από τα πιο γνωστά, αγαπητά και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια.
    Κι ακολούθησαν πλήθος άλλα αγαπημένα κομμάτια, επιλογές από διάφορα έργα του συνθέτη: Το «Αχ. Πλάτανε μου», «Από μεγάλον έρωτα» σε στίχους Πόλυς Κυριακού και «Εκ βαθέων» σε ποίηση του Γιώργου Βολουδάκη, από τον κύκλο τραγουδιών «Εντεύθεν», το «Πέρα από τη θάλασσα» σε στίχους Ερρίκου Θαλασσινού και «Γκρεμισμένα σπίτια» σε στίχους Νότη Περγιάλη από «Τα πρώτα τραγούδια», «Οι οχτροί» σε στίχους Γιώργου Σκούρτη, «Η Ελλάδα (Λένγκω)» και «Ζαβαρα-Κατρα-Νέμια» σε στίχους του συνθέτη, από τη σειρά τραγουδιών«Ανεξάρτητα», ο «Πρόλογος για τον Αθανάσιο Διάκο», «Τα λόγια και τα χρόνια» και «Μαλαματένια λόγια» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, από το μουσικό έργο «Θητεία», το «Κάτω στης Μαργαρίτας τ' αλωνάκι» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, από το μουσικό έργο «Ήλιος ο πρώτος», τα «Μιλώ για τα παιδιά μου» και «Η Φάμπρικα» σε στίχους Γιώργου Σκούρτη, από τον κύκλο τραγουδιών «Μετανάστες», το «Χίλια μύρια κύματα μακριά τ' Αϊβαλί» σε στίχους Κ. Χ. Μύρη, από το μουσικό έργο «Ιθαγένεια», «Την εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα)» σε στίχους Μιχάλη Κατσαρού, από τη σειρά τραγουδιών «Τα τραγούδια του νέου πατέρα», τα «Παραπονεμένα λόγια» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, από τον κύκλο τραγουδιών «Σεργιάνι στον κόσμο».
    Συμμετείχαν: Η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία της Ανθής Γουρουντή.
    Πηγή: 902.gr

КОМЕНТАРІ • 55

  • @jotapiccinin3609
    @jotapiccinin3609 Рік тому +2

    .Μουσική το Μεγαλείο της κάθε Ψυχής...
    Ερμηνείες που θα μένουν Αθάνατες στην Οίκουμενη ...!!!
    Σας Ευχαριστούμε όλους σας!!!
    Danke schön !!! Grazie !!!!

  • @ΜΑΡΙΑΦΟΥΚΑ-ε2ε
    @ΜΑΡΙΑΦΟΥΚΑ-ε2ε 2 роки тому +7

    Υπεροχη συναυλια!! Μουσικες, ερμηνειες!! Λεγκω Λεγκω.. μου πληγωνεις την καρδια!! Παντα κλαιω!! Να ειστε ολοι καλα!! Ευχαριστουμε!!!

  • @mixalisandreadakis8383
    @mixalisandreadakis8383 3 роки тому +10

    Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της μουσικής του Γιάννη Μαρκόπουλου.. Οι ερμηνείες ήταν αξιέπαινες. Συγχαρητήρια και στους μουσικούς που χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν η συναυλία. Χιλια μπράβο σε όλους!!!!

  • @eftixiapantsiou6683
    @eftixiapantsiou6683 Рік тому +1

    Υπεροχη η ερμηνεία του Μιλτου Πασχαλιδη και της Νατάσας μποφιλιου μουσικη αθανατος Μαρκόπουλος

  • @ΕλένηΒεζύρη
    @ΕλένηΒεζύρη 2 роки тому +7

    Απλά μεγαλειώδες!!!!!!! Σας ευχαριστούμε όλους!!!!

  • @vickyknoedler1019
    @vickyknoedler1019 4 роки тому +15

    Παναγιά μου τι μουσική ήταν αυτή τι φωνές τι ερμηνείες τι ψυχές ! Ξεψύχησα και εγώ μαζύ τους !!

    • @nikoskefalas528
      @nikoskefalas528 Рік тому

      ΟΙ,γίγαντες,και,έμειναν,τστολια,κυβερνώντα.

    • @nikoskefalas528
      @nikoskefalas528 Рік тому

      Ξεψύχησαν,οι,γίγαντες,και,μείναν,στην,Πατρίδα...ΜΑΣ,τα,κυβερνώντα,ΤΣΟΦΛΙΑ.
      🎉

  • @koumbouras1
    @koumbouras1 5 років тому +14

    η ομορφιά της ερμηνείας Μποφιλιου,συγκλονιστική..!!!

  • @chrolgami
    @chrolgami Рік тому +4

    Από τα πολύτιμα της πολιτιστικής μας προίκας

  • @Κωνσταντίνα-ν7φ
    @Κωνσταντίνα-ν7φ 13 днів тому

    Ολοι υπεροχοι!!!
    Πατριδουλα ,Μιλτο τη Κυριακη 2/2/25,θαμαι και εγω εκει για το Αλλο Μεγαλο..ΘΑΝΟΣ
    ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ.

  • @GeorgiaBMTH19
    @GeorgiaBMTH19 Рік тому +5

    Μακαρι να ήταν και ο Ξυλούρης

  • @mitsibabakou2641
    @mitsibabakou2641 Рік тому +2

    Νατασα Μποφιλιου ΥΠΕΡΟΧΗ !!!

  • @eftixiapantsiou6683
    @eftixiapantsiou6683 Рік тому

    Γειά

  • @LuisDreamon5397
    @LuisDreamon5397 4 роки тому +9

    Νατασσα, ΦΩΝΑΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • @LuisDreamon5397
    @LuisDreamon5397 7 років тому +12

    πεθαίνω με τους παπάδες στη πρώτη θέση χαχαχαχα :) :) :)

  • @Παυλογιώργης
    @Παυλογιώργης Рік тому

    Σούλαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!

  • @ΝικηφόροςΔελέντας
    @ΝικηφόροςΔελέντας Місяць тому

    Γαργανουράκης ΕΠΙΚΟΣ...!!!

  • @ΑΝΝΑΧΑΤΖΙΑΒΡΑΑΜ
    @ΑΝΝΑΧΑΤΖΙΑΒΡΑΑΜ 4 роки тому +4

    57:05 καλα το παιδακι εχει φωνη φαινομενο! Μηπως ξερει κανεις το ονομα του?

    • @mihamike
      @mihamike  4 роки тому +2

      Γεωργία Φασουλάκη

    • @ΑΝΝΑΧΑΤΖΙΑΒΡΑΑΜ
      @ΑΝΝΑΧΑΤΖΙΑΒΡΑΑΜ 4 роки тому +1

      @@mihamike να'σαι καλα!! δεν θα σε πειραζε αν το ανεβαζα στο καναλι μου ετσι? Εχω μεινει εντυπωσιασμενη απο την ερμηνεια της.Ειμαι μουσικος και ασχολουμε αρκετα χρονια με την διδασκαλια παιδιων και η αληθεια ειναι οτι μου φαινεται πολυ μικρο το κοριτσακι για την φωνη που ακουσα!

    • @mihamike
      @mihamike  4 роки тому +1

      @@ΑΝΝΑΧΑΤΖΙΑΒΡΑΑΜ Δεν μου ανήκει τίποτα,οπότε ελεύθερα.Εδώ είναι στα 14 και για να την επιλέξει ο Μαρκόπουλος.....Καλό βραδάκι!!!

  • @ntinageorgioy4281
    @ntinageorgioy4281 8 років тому +14

    Πασχαλίδης, Χαλκιάς, Γαργανουράκης , τέλειοι!!

    • @anestisk13
      @anestisk13 8 років тому +12

      κι η Μποφίλιου ήταν υπέροχη !! :)

    • @demitrio1339
      @demitrio1339 7 років тому +5

      Και η Ζουρνατζή φανταστική φωνή παιδιά, ψάξτε την..

    • @vilakiify
      @vilakiify 5 років тому

      @@anestisk13 χαχαχαχαχαχαχα

  • @vickyknoedler1019
    @vickyknoedler1019 4 роки тому

    Τώρα πρόσεξα το Mail η Σταυρουλα Χρονοπούλου έκανε καλή κριτική για την Μποφίλιου και αν θυμάμαι την παρέλαβα και της τα είπα λίγο . Εκεί μπερδευτήκατε , δεν πειράζει !!!!!!!!

    • @stavrosnicolaou4702
      @stavrosnicolaou4702 Рік тому

      Συγχωρούμε την vicky. Ειναι συγχισμενη,νομιζει οτι είναι καλλιτεχνης

  • @ΑΝΝΑΧΑΤΖΙΑΒΡΑΑΜ
    @ΑΝΝΑΧΑΤΖΙΑΒΡΑΑΜ 4 роки тому +4

    ua-cam.com/video/cUD7LtIIVbg/v-deo.html οποιος θελει να απολαυσει την μικρη Γεωργια ας πατησει σε αυτον εδω τον συνδεσμο. Ευχαριστω πολυ τον mihamike για τις αμεσες απαντησεις και γι αυτη την παραχωρηση!!

  • @vickyknoedler1019
    @vickyknoedler1019 4 роки тому +3

    Κάποιο λάθος κάνετε άγω δε είπα τίποτα κακό για την Μποφίλιου είχα μείνει κατάπληκτη με την ερμηνεία όλων των καλλιτεχνών όσο για την Μποφίλιου η ερμηνεία της είναι τόσο μοναδική ο τρόπος που τραγουδάει λέει τα πάντα , άλλος την κατέκρινε μεγάλο λάθος ,εκτός αυτού είμαι και εγώ καλλιτέχνης επιτυχείς και σέβομαι τους συναδέλφους , αν κάποιος δεν είναι της αρεσκείας μου , δεν λέω τίποτε .

  • @petrosanonimos
    @petrosanonimos 3 роки тому

    Ρε σεις πως λεγεται το τραγουδι στο 54 λεπτο? Υπεροχο, εχω τρελαθει αλλα δεν μπορω να το βρω πουθενα

    • @SaslisGiorgos
      @SaslisGiorgos 2 роки тому +3

      Λέγεται "εκ βαθέων" και οι στίχοι είναι του Γ. Βολουδάκη από το άλμπουμ Εντεύθεν που ο Γ. Μαρκόπουλος έβγαλε το 2015. Και γω δυσκολεύτηκα πάρα πολύ αλλά τελικά το βρήκα.

    • @yiannimil1
      @yiannimil1 2 роки тому +1

      54:00

  • @vickyknoedler1019
    @vickyknoedler1019 4 роки тому

    Διορθώνω : κακή : κριτική .

  • @antiexousiasths1
    @antiexousiasths1 4 роки тому +1

    1:27:50

  • @arititzouma2540
    @arititzouma2540 3 роки тому

    31:49

  • @allilouxia
    @allilouxia 4 роки тому +1

    ο υμνος της ΚΝΕ η χειρότερη στιγμή της συναυλίας

  • @eftixiapantsiou6683
    @eftixiapantsiou6683 Рік тому

    Ηλεος

  • @vilakiify
    @vilakiify 5 років тому +2

    Αυτή η Μποφίλιου όλο κλαίει δεν ξέρει να τραγουδάει καν!!!!!

    • @anestisk13
      @anestisk13 5 років тому +4

      Σεβαστή η άποψή σας κυρία μου, ωστόσο εγώ διαφωνώ :)

    • @LuisDreamon5397
      @LuisDreamon5397 4 роки тому +2

      καλα, νταξει!!! δε πας καλα!!!!

    • @LuisDreamon5397
      @LuisDreamon5397 4 роки тому +1

      @@anestisk13 αν το ελεγε ευγενικα, απλα θα την εγραφα!!! αλλα το λεει λες και ειναι κ εγω δε ξερω ποια!!! τι ηθελε να της φερουμε να ακουσει σε αυτα τα τραγουδια; την Φουρειρα να της το εκανε πιο χαρουμενο;

    • @anestisk13
      @anestisk13 4 роки тому

      @@LuisDreamon5397 δεν πάω καλά επειδή διαφωνώ μαζί σας ??

    • @vickyknoedler1019
      @vickyknoedler1019 4 роки тому

      Η Μποφίλιου νοιωθει την ποίηση την μουσική την σημασία δακρύζει σπαράζει με την ιστορία και αλληγορία των λόγων , τι να κάνη να κακαρίζει ;; Μη χειρότερα κυρία μου δεν έχετε δει πόλεμο κακομοιριά κτλ κτλ κτλ !!