Bir insanın her videosu mu yararlı olur? Demek ki olabiliyormuş. SPSS sınavına hazırlanma sürecinde videolarınızı keşfettim. Sizin videolarınız sayesinde finalinden 40 aldığım sınavın bütünlemesinden 90 aldım. Bu video da çok faydalı olmuş. Teşekkürler
Yurtiçindeki üniversitelerden doktoraya kabul nasıl alınır isimli bir video gelse,mülakat vesayre anlattığınız,çok iyi olur hocam hazır mülakatlara 1ay kalmışken :)
Hocam emeğinize sağlık, ekonomi alanında yüksek lisans yapan bir öğrenci olarak son 1-2 ay çok fazla motivasyon kaybı yaşadım. Yurt dışında doktora hedefinin çok afaki bir hedef olduğunu , bu tür isteklerin gençlik hissiyatından geldiğini ve aslında kendime söylediğim yalanlar olduğuna falan inanmaya başlamıştım son zamanlarda. Videoyu izledikten sonra tekrar bir umut ışığı yandı içimde. Size ne kadar teşekkür etsem azdır, bir gencin hayatına dokunmuş oldunuz, minnetarım.
Sakın umutsuzluğa düşmeyin, bu işin gerçekten sırrı ısrar etmekte ve çalışmaya devam etmekte ,elbette ki bu söylediğimin zor olduğunu biliyorum ama emin olun eninde sonunda isteğinize kavuşuyorsunuz. Sanırım 15-20 yere başvurup red yemişimdir, en son ostim sanayide bir şirkette çay getirip götürüyordum :) ancak yılmadım (ki zaten başka çarem yoktu:)) çalıştım uğraşmaya devam ettim ve oldu. Lütfen sizde yılmayn devam edin, bazen her şey çok kötü gidiyor gibi gözükse de bir gün emin olun amacınıza ulaşmış olacaksınız. Ki videoda dediğim gibi yurtdışında çok fazla seçenek var yeter ki sizin için doğru olan üniversiteyi belirleyin elbette birindne kabul alacaksınız. Tabi ki son ricam bu ülkenin sizlere ihtiyacı olduğunu unutmayın, evet biliyorum torpil çok, haksız bir yerlere gelen insanlar çok ama ülkenin onlara değil sizlere ihtiyacı var, bu nedenle lütfen doktoranızı yurtdışında bitirdikten sonra ülkenize dönmek hep aklınızın bir köşesinde olsun. Israrla çalışmaya devam edin, Şimdiden yurtdışı doktoranız hayırlı olsun diyorum :).
@@AkademikLink Çok teşekkür ederim tekrar hocam, özellikle doktora sonrası ülkeme dönmek arzusu içindeyim zaten. Sizi severek takip etmeye devam edeceğim, videolarınız benim için çok kıymetli hele sci-hub videosundan sonra... :) Öğrenci röportajlarını da dört gözle bekliyoruz. Teveccüh edip cevap yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
@@AkademikLink Hocam ben başvuru süreçleri ile ilgili gerçekten sıkıntı yaşıyorum. Örneğin bir okulun sitesinde tüm gerekli bilgileri veya tarihleri bulamıyorum, bu konuda daha ayrıntılı video çekebilirseniz çok sevinirim.
Merhaba. Ben Ekonomi lisans bölümünde 3. sınıfa geçecek bir ekonomist adayıyım. Yurtdışında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Acaba tecrübelerinizden yararlanmak için bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Aynı bölümden olan bir bilene ihtiyacım var da :)
It was such a useful video, helpful information, a lot of thanks to you. I can understand Turkish well, but i can't write that is why I am writing in English. Thank you again.
Hocam, rica etsem, US'te ilk 50 üniversite için mühendislik doktora başvuruları ile ilgili bir içerik sunabilir misiniz? Kanal oldukça verimli içeriklerle gre, mot. letter konularında ufkumu açtı. Çok teşekkür ederim. Aynı branşta olup, birlikte bir çalışmada yan yana olmayı isterdim. Şansınız bahtınız açık olun. Başarılarınızın artarak devam etmesi temennisiyle, saygılar.
Merhabalar, öncelikle verdiğiniz bilgiler çok çok değerli. Zamanınızı ayırıp bize faydalı olabilmek için o mülakatlara girdiğiniz için teşekkürler. Benim sizden ricam, Almanya özelinde de böyle bir video yayınlamanız. Bütün videolarınıza baktım, göremedim böyle bir video. Şimdiden çok teşekkürler.
Hocam bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Avrupa ülkelerindeki doktora programlarına giriş süreçlerini içeren bir video da paylaşabilir misiniz? İyi günler dilerim.
Gerçekten çok yararlandığım ve bilgilendiğim bir çalışma yapmışsınız. Yürekten teşekkür ederim. Yurt dışında akademik çalışma yapmayı düşünenler için, gereken bilgileri ve düşünme biçimini gösteren bilgilerinizi paylaştığınız için, sağ olun. Başarılar diliyorum.
Hocam merhabalar, bir sonraki videolarınızda eğer ingilterede doktora öğrencilerinden konuştuğunuz olursa başvurdukları vize türünü ve proposallarını nasıl yaptıklarını sorar mısınız ? ( özellikle hukuk gibi sosyal bilimler alanında olursa daha iyi olur ) Konsolosluk anlaşmalı kurumlar ve acentalar çok yanlış bilgiler verebiliyorlarlar.
Hocam merhabalar, maalesef kanalınızı çok geç keşfettim. Çok yardımcı oluyorsunuz, emeğinize sağlık. PDR 3. Sınıf öğrencisiyim ve ben de yurtdışında doktora düşünüyorum. Gmat skorunu daha önce hiç duymamıştım. Bu puan her bölüm için geçerli mi? Internette çok net bir bilgi bulamadım. Bir de ülkemizde YL yaparken araştırma görevlisi olmak için başvuru yapıyoruz. Yurtdışında yüksek lisans için başvuru yapıp daha sonra doktora için ayrıca mı başvuru yapıyoruz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam bu videoyu 2 yıl önce çekmişsiniz ve çok yararlı bir video olmuş. Bu konuda güncel bir video daha çekebilir misiniz? Değişiklikler oldu mu olduysa bunlar neler?
Buna ilişkin bir örnek beyin labinda çalışan liseliler isimli videoda bulunuyor. Maalesef çok genç yaştan itibaren Üniversitelerde lablarda eğitim almaya başlıyorlar.
Hocam merhaba. Ben 10 yıldır Danimarka`da yaşıyorum. Istanbul`daki fena olmayan bir devlet üniversitesinin isletme fakültesinden mezunum. Burda her turlu vasifsiz işte calistim ta ki sürekli oturumu alincaya kadar (2 sene önce adim ) sonu olmayan bu vasifsizligi biryerlerden tersine çevirmek icin ilk geldiğim gunden beridir kafamda olan master yapma fikrini hayata geçirmek icin okulun istediği dil yeterliliğini halletmek icin burda 1 sene lise düzeyinde bir okula gidip B seviye ingilizce aldim Gecen sene bir üniversiteye başvurdum .Bolum başkanı bana okulda gördüğüm derslerleri ilgili bazı teoriler sordu bende 16 sene önce mezun oldugumu, hatirlamadigimi söyledim akabinde yasımın sorun olup olmayacagini sordu ( 39 yasindayim ) velhasıl kelam ` Ret` verdiler sonunda. Bu sene Subat alimleri icin tekrar başvurdum. Bu sefer 2 üniversite ve toplamda 5 bölüme ve bir baska üniversiteye de Eylül alimlerina istinaden on degerlendirme icin evraklarımı gönderdim. Bu on degerlendirme icin basvurudugum okul bana transkripimde yer alan "Economics 1" dersini, ders iceriklerinde göremediklerini söylediler . bende bakınca bunun microeconomi olarak isimlendirildigini gordum ve durumu izah ettim. Onlarda bana bu ikisinin ayni ders oldugunu okuldan bir yazı ile ispatlamamı istediler. Bende okul ile temasa geçtim, okul bana eskiye donuk ders icerigi veremdiklerini söylediler ve güncel ders iceriklerini gönderdiler lakin isletme fakültesi katalogundan fotokopi çekip göndermislerdi. Bende bu sekil, sablon ile göndermemin çok amatörce olacagini, bunu daha profesyonelce yapmamız gerektigini nazikçe dile getirdim nafile... öğrenci islerinin umrunda bile degil. Ayrıca yeni ders icerikleri gene sorunumu cozmuyordu çünkü transkripim ile uyumlu degildi . Transkripsiyon eski , ders icerikleri ise günceldi. Neyse, bende dedim ki bari o zaman bana "Economics 1" dersi ile "Micro economi " nin ayni ders olduğu yazisini verin. Dediler ki : onu biz veremeyiz, profesorler onu inceleyip karar verecek, zaman alır. Tamam dedim, bari sunu yapın düzgün bir format ile o iki dersin iceriklerini imzalı, muhurlu, kaseli gönderin (Gorsunler ki icerikler ayni ve dolayisiyla derste ayni ) o sekil sansimizi deneyelim. Gonderdim o sekil ,sonra dikkatimi çeken baska bir nokta oldu oda Transkripte yer alan Labor economics dersi, ders iceriklerinde hiç yok. Offf dedim, bari Subat alimlari icin başvurularimda bu eksiği bir sekilde telafi edeyim ama zaman kalmadı. bu haliyle ben olsam kendimi almam bu adamlar niye alsın diye dusnuyorum. Ne yapmalıyım hocam ? Saygı ve selamlar
Merhaba.Sizce cpa 3ün altındaysa (yüksek lizans-mannheim iniversite,iktisad bölümü)Amerikada doktora kazanmak mümkünmü(2.8-belke 3e qsldırmak mümkün oldu)
Hocam merhabalar ben Türkçe öğretmenliği lisansında okuyorum felsefe alanında akademik kariyer istiyorum yl ve doktorayi yurt dışında yapmak belli bir süre deneyim kazanmak araştırma yapmak istiyorum lisanataki not ortalamam etkiler mi yl sürecimi
Hocam videonuz ile alakasız olucak kusura bakmayın spss proğramında role ( ınput) sütünu çıkmıyor bende veri girişinde nerde hata yapmış olabilirim cevaplarsanız çok memnun olurum.
Hocam merhaba Harvard hukuk yüksek lisans istiyorum şartlar neler maddi olarak burs imkanları falan var mı mlsf hiç bilgili değilim bilgilendirir misiniz
hocam Almanya'da doktora yapmak istiyorum (cinema-tv alanında tez savunmamı henüz geçtim ve çok beğenildi, yayımlanacak). konuma da karar verdim aslında, ancak o konuyu çalışan hoca bulmanız gerekiyor diyorlar. teker teker ünilerin sitelerine girip hocaların çalışmalarına bakmak biraz uzun sürmez mi ? bir de bazı proje(veya program) olduğu söyleniyor okul dışında onlara doğrudan mı baş vuracağız? burdan bilen biri de yardımcı olabilirse sevinirim. çok teşekkürler şimdiden
Yüksek lisans için devlet üniversitesi ücretleri dönemlik 300-500 tl arasında değişiyor yanlışım yoksa. bunun dışında bir ücret ödenmiyor. Burs ise çok daha detaylı bir konu diyebilirim, çok fazla seçenek ve farklı başvuru ve seçim yolları var. İlerleyen zamanlarda bir video ile konuya değinmeye çalışacağım.
Hocam merhabalar ben Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü bitirdim ve şu an bu alanda yüksek lisans yapıyorum şu an tez aşamasındayım ve doktoramı Türkoloji bölümünde yurtdışında yapmak istiyorum hangi üniversitelerde Türkoloji alanında doktora yapabileceğimi nasıl öğrenebilirim internette baktım ama pek bilgi bulamadım.
Hocam ben size bir şey sormak istiyorum ben Boğaziçi’nde hazırlık okudum , makine mühendisliği 1.sınıfım ve yurt dışı hedefim var üniversite bittiği gibi Amerika’ya gitmek istiyorum baştan MIT ,Harvard ,Colombia gibi değil de yine kaliteli bir okulda yüksek lisans yapıp CV’mi doldurmak için öyle bir okulda okumak istiyorum ardından yukarıda yazdığım top üniversitelerde doktora yapmak istiyorum . Bana şu anki süreçte Türkiye’de ne yapmam gerektiğini ardından da nasıl başvuru yapacağımı ve bu üniversitelerde okumak için neler yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz hocam saygılar ? Bu arada Amerika’da yaşamak istiyorum hayatımın geri kalanında okul bittikten sonra orada çalışmaya başlayıp orada kalıcı olabiliyor muyum ?
Hocam yurtdışı yüksek lisans başvurularında yaş çok etkiler mi acaba? 25 yaşında olan biri geriye düşer mi? İnsanların daha çok 22-23 gibi üniversiteden mezun olduğunu düşünürsek...yoksa üniversitede yaptığımız stajlarla,gönüllü çalışmalarla öne çıkabilir miyiz?
Hocam merhaba, ben de hedefimi yüksek tutmaya devam ediyorum fakat merak ettiğim birşey var.Üniversitedeki hoaların yurtdışına araştırma için gitmesinin sosyallik ve yabancı dil dışında bir yararı var mıdır? Genetik gibi ülkemizde uygun araştırma imkanı olmayanlar dışında istatistikten sosyal bilimlere tüm bu alanlar türkiye'de ya da afirkada internet ve bilgisayar olması halinde eşit imkana sahip değiller mi(kütüphane erişim hakkı olması halinde)? Bu sebeple hocaların da yurtdışına çıkması Erasmus gibi amacı eğitim olamyan sosyalleşme programı mı?
yurtdışına araştırma amaçlı çıkmanın dil ve sosyalleşmenin çok daha ötesinde faydaları oluyor. örneğin benim alanımda hiç bilinmeyen teknik ve yöntemlerin hepsini ben yurtdışına gittiğim üniversitelerde öğrendim, bu tür bilgileri kimse kitaplar ile kolay kolay paylaşmıyor ancak gidip o çalışma gruplarının içine girerek öğrenebilirsiniz. bunun yanı sıra örneiğin benim alanımda Türkiye'den hiç bir akademisyen A+ denilen seviyedeki dergilerde yayın yapamamış durumda. dolayısıyıla bu kadar üst seviye dergilerde nasıl yayın yapılırı tam olarak Türkiye'de öğrenme şansı maalesef günümüzde bulunmuyor, bu tür süreçleri ancak dünyanın en iyi üniversitelerinde en iyi hocalarına yanına giderek onlarla birlikte araştırmalar yaparak ve yazım süreçlerinde yer alarak öğrenebilrisiniz.
Hocam yüksek lisansa başvuru yaparken lisansta okuduğumuz okulun çok önemi var mı Bilgisayar Mühendisliği için? Örnek olması için Sabancı üniversitesinden başvurmakla mef TED gibi ünilerden başvurmak arasında çok fark olur mu?
@@onur6260 Buna katilmiyorum etkili oluyor,hocaların oradan mezunsa misal mit hoca referans oluyor. Buda bnm gibi öğrencidir diyor giriyorsun . Genelde top okullara kabullere bakarsan nerelerden kabul aldıklarıni görürsün . Boğaziçi koc bilkent odtu. Elbetteki diger okullardan kabuller var ama çok çok az. Bunlara oranla çok az. Nadir gibi bisey. Aynısı lisede de gecerli lisansa kabul alirken top okullarin bak mezun olduklari liselere kisilerin anlarsin. Robert kabatas bahcesehir koc lisesi vb. Kactane vardır normal bir ildeki anadolu lisesinden mezun olan birinin boyle okullara gidebildiğini gordunmu yada duydunmu burada okul referans gitmesinde daha çok. Tabi sat puani vb. Önemli . Dediğim gibi elbette giden vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.
@@AkademikLink hocam merhabalar. Ben de bu okullara başvurmak için (master) okuduğum okuldan (okan üniversitesi ). 3.5+ gpa yapip , ustune iyi bir GMAT skoru alıp , ingilizce C1 ve katildigim kulupleri gostersem kabul alabilir miyim ? Yani ilk 30 daki ABD universiteleri TR'de hangi okuldan mezun olduğuma bakarlar mi ? (Not : Referans konusu için , Amerika'da çalişmiş hocam yok, hepsi TR'den )
bayadır takıp ediyorum sizi öncelikle öyle çekilmez bir mahluğum ki anlamadığım şeyden hep nefret ettimişimdir. ben sizdeki ciddiyeti hiç bir zaman anlamadım kendi adınızı vermezsiniz anlarım çünkü çok ama çok gizli işler yürütüyorsunuz (!) universite adını neden vermediniz yok adını verirsenin telif mi yiyecek kanal ? HOCAM ALAHASKINA BİRAZ RAHAT DAVRANIN UA-cam BURASI SİZİ İZLERKEN BENDE GERİLİYORUM
Güzel insan seni hep izleyeceğim. Ama "rekabetçi üniversite" diye bir kavram yoktur. COMPETITIVE UNIVERSITY" diye bir kavram vardır.Competitive demek elalemin oraya gitmek için " can attığı" "kıyasıya mücadele" ettiği, Bilinen, istenen, ne var burada ben de girsem güzel olur dediği anlamındadır.Kurban olayım genç insan buraya bir cevap yaz.!!Eger yazmaz isen BOSTON a gelirim, zaten bizim Türkler oranın adını BOSTANCI olarak değiştirmişler, oraya bir lahmacun dükkanı açarım, tüm fakir Türk öğrencilere yarım dolara 4 lahmacun veririm senin haberin olur! Curriculum Vitae'n de neler var? .Yenge nereli? Oraya nasıl gittin? Vizen ne marka?Daha ne kadar uzun orada yaşayabilirsin?Orada yaşama tutunmak için geleceklere ne demek gerek?Tüm videolarını izlemeliyim.bitti.
Bir insanın her videosu mu yararlı olur? Demek ki olabiliyormuş. SPSS sınavına hazırlanma sürecinde videolarınızı keşfettim. Sizin videolarınız sayesinde finalinden 40 aldığım sınavın bütünlemesinden 90 aldım. Bu video da çok faydalı olmuş. Teşekkürler
Güzel bir boşluğu doldurduğunuzu düşünüyorum, teşekkür ederiz ! :)
Teşekkür ederim:)
Yurtiçindeki üniversitelerden doktoraya kabul nasıl alınır isimli bir video gelse,mülakat vesayre anlattığınız,çok iyi olur hocam hazır mülakatlara 1ay kalmışken :)
Hocam sosyal bilimler alanında yl veya phd yapanlarla röportaj yaparsanız çok iyi olur.
Sevdiğimiz Akademik Link videolarına dönülmüş 👏
Çook sağolun hocam çok faydası oldu :) .. Eşitliğe vesile oldunuz.....
Hocam emeğinize sağlık, ekonomi alanında yüksek lisans yapan bir öğrenci olarak son 1-2 ay çok fazla motivasyon kaybı yaşadım. Yurt dışında doktora hedefinin çok afaki bir hedef olduğunu , bu tür isteklerin gençlik hissiyatından geldiğini ve aslında kendime söylediğim yalanlar olduğuna falan inanmaya başlamıştım son zamanlarda. Videoyu izledikten sonra tekrar bir umut ışığı yandı içimde. Size ne kadar teşekkür etsem azdır, bir gencin hayatına dokunmuş oldunuz, minnetarım.
Sakın umutsuzluğa düşmeyin, bu işin gerçekten sırrı ısrar etmekte ve çalışmaya devam etmekte ,elbette ki bu söylediğimin zor olduğunu biliyorum ama emin olun eninde sonunda isteğinize kavuşuyorsunuz. Sanırım 15-20 yere başvurup red yemişimdir, en son ostim sanayide bir şirkette çay getirip götürüyordum :) ancak yılmadım (ki zaten başka çarem yoktu:)) çalıştım uğraşmaya devam ettim ve oldu. Lütfen sizde yılmayn devam edin, bazen her şey çok kötü gidiyor gibi gözükse de bir gün emin olun amacınıza ulaşmış olacaksınız. Ki videoda dediğim gibi yurtdışında çok fazla seçenek var yeter ki sizin için doğru olan üniversiteyi belirleyin elbette birindne kabul alacaksınız. Tabi ki son ricam bu ülkenin sizlere ihtiyacı olduğunu unutmayın, evet biliyorum torpil çok, haksız bir yerlere gelen insanlar çok ama ülkenin onlara değil sizlere ihtiyacı var, bu nedenle lütfen doktoranızı yurtdışında bitirdikten sonra ülkenize dönmek hep aklınızın bir köşesinde olsun. Israrla çalışmaya devam edin, Şimdiden yurtdışı doktoranız hayırlı olsun diyorum :).
@@AkademikLink Çok teşekkür ederim tekrar hocam, özellikle doktora sonrası ülkeme dönmek arzusu içindeyim zaten. Sizi severek takip etmeye devam edeceğim, videolarınız benim için çok kıymetli hele sci-hub videosundan sonra... :) Öğrenci röportajlarını da dört gözle bekliyoruz. Teveccüh edip cevap yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
@@AkademikLink Hocam ben başvuru süreçleri ile ilgili gerçekten sıkıntı yaşıyorum. Örneğin bir okulun sitesinde tüm gerekli bilgileri veya tarihleri bulamıyorum, bu konuda daha ayrıntılı video çekebilirseniz çok sevinirim.
Merhaba. Ben Ekonomi lisans bölümünde 3. sınıfa geçecek bir ekonomist adayıyım. Yurtdışında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Acaba tecrübelerinizden yararlanmak için bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Aynı bölümden olan bir bilene ihtiyacım var da :)
It was such a useful video, helpful information, a lot of thanks to you.
I can understand Turkish well, but i can't write that is why I am writing in English.
Thank you again.
Hocam çok değerli bilgilerdi, çok teşekkürler. Öğrencilerle olan videoları merakla bekliyorum :)
Güzel sözleriniz için teşekkürler, ilgili videoları yüklemeye başladım :)
Altın değerinde bir video. Çok teşekkürler
Bakış açımı değiştirdiğiniz ve yön verdiğiniz için teşekkür ederim.🌿
Hocam, çok güzel bilgiler bunlar... Çok teşekkürler her şey için.
Çok teşekkürler hocam kolay gelsin :) üniversiteye yeni başlıyorum, bildiğim iyi oldu
Hocam emekleriniz için teşekkürler. Çok faydalandım.
Hocam, rica etsem, US'te ilk 50 üniversite için mühendislik doktora başvuruları ile ilgili bir içerik sunabilir misiniz? Kanal oldukça verimli içeriklerle gre, mot. letter konularında ufkumu açtı. Çok teşekkür ederim. Aynı branşta olup, birlikte bir çalışmada yan yana olmayı isterdim. Şansınız bahtınız açık olun. Başarılarınızın artarak devam etmesi temennisiyle, saygılar.
Nerde ve ne okuyorsunuz acaba direkt phd mi düşünüyorsunuz
Merhabalar, öncelikle verdiğiniz bilgiler çok çok değerli. Zamanınızı ayırıp bize faydalı olabilmek için o mülakatlara girdiğiniz için teşekkürler. Benim sizden ricam, Almanya özelinde de böyle bir video yayınlamanız. Bütün videolarınıza baktım, göremedim böyle bir video. Şimdiden çok teşekkürler.
Hocam sizi dinledikçe dinledikçe çöktüm. Değil yurtdışı yurtiçinde bile ümidim kalmadı😊
kısaca doktorada übermensch olmak gerekiyormuş :D
Hocam, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
ben teşekkür ederim, bir faydası oluyorsa ne mutlu bana:)
:( hocam ortalama için dönem uzatmanın avantajı ve dezavantajını da bir videoda açıklar mısınız teşekkürler
Google'dan Osman Baldudak aramasını yaptım hocam. :)) Birşey çıkmadı
:)) henüz akademi osman baldudak'ın değerini anlamadı hocam ama yakın zamanda google'da kabullenecek ve osman baldudak aramalarda çıkacak :)
Hocam bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Avrupa ülkelerindeki doktora programlarına giriş süreçlerini içeren bir video da paylaşabilir misiniz? İyi günler dilerim.
İlerleyen zamanlarda her ülke için yükseklisans ve doktora yapan kişilere eriştikçe, bu tür videolar ekleyeceğim.
Çok yararlı bir video. Teşekkürler...
Gerçekten çok yararlandığım ve bilgilendiğim bir çalışma yapmışsınız. Yürekten teşekkür ederim. Yurt dışında akademik çalışma yapmayı düşünenler için, gereken bilgileri ve düşünme biçimini gösteren bilgilerinizi paylaştığınız için, sağ olun. Başarılar diliyorum.
Güzel sözleriniz için teşekkürler, bir faydam olduysa ne mutlu bana
Hocam merhabalar, bir sonraki videolarınızda eğer ingilterede doktora öğrencilerinden konuştuğunuz olursa başvurdukları vize türünü ve proposallarını nasıl yaptıklarını sorar mısınız ? ( özellikle hukuk gibi sosyal bilimler alanında olursa daha iyi olur ) Konsolosluk anlaşmalı kurumlar ve acentalar çok yanlış bilgiler verebiliyorlarlar.
çok faydalı bir video olmuş teşekkür ederiz :)
Hocam merhabalar, maalesef kanalınızı çok geç keşfettim. Çok yardımcı oluyorsunuz, emeğinize sağlık. PDR 3. Sınıf öğrencisiyim ve ben de yurtdışında doktora düşünüyorum. Gmat skorunu daha önce hiç duymamıştım. Bu puan her bölüm için geçerli mi? Internette çok net bir bilgi bulamadım. Bir de ülkemizde YL yaparken araştırma görevlisi olmak için başvuru yapıyoruz. Yurtdışında yüksek lisans için başvuru yapıp daha sonra doktora için ayrıca mı başvuru yapıyoruz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam bu videoyu 2 yıl önce çekmişsiniz ve çok yararlı bir video olmuş. Bu konuda güncel bir video daha çekebilir misiniz? Değişiklikler oldu mu olduysa bunlar neler?
Elinize saglik.
Hay maşallah sana hocam
Hocam ses kalitesi diğer videolardan daha kötü rahatsız ediyor :(
Teşekkürler hocam. Peki bu adaylar lise hayatları boyunca ne yapmışlar?
Buna ilişkin bir örnek beyin labinda çalışan liseliler isimli videoda bulunuyor. Maalesef çok genç yaştan itibaren Üniversitelerde lablarda eğitim almaya başlıyorlar.
Cook tesekkurler
Çok teşekkürler.
hocam mimarlık, güzel sanatlar yüksek lisans alımları hakkında bilginiz varsa paylaşmanız çok hoş olur.
Herhangi bir bilgiye ulaştınız mi ?
mükemmel bi video
Psikoloji alanında doktora sonrası hangi ülke veya bölgelerin refah düzeyi/önü daha açık hocam?
Lisans kabul sürecini de anlatabilirmisiniz MIT ye özellikle
Altın niteliğinde bir video....
Bu kalite yok artık sizi anlıyorum ama bu kalite olsa max 50 bin abone olur
Hocam YLSY ile ilgili bir video çekebilir misiniz?
Hocam merhaba. Ben 10 yıldır Danimarka`da yaşıyorum. Istanbul`daki fena olmayan bir devlet üniversitesinin isletme fakültesinden mezunum. Burda her turlu vasifsiz işte calistim ta ki sürekli oturumu alincaya kadar (2 sene önce adim ) sonu olmayan bu vasifsizligi biryerlerden tersine çevirmek icin ilk geldiğim gunden beridir kafamda olan master yapma fikrini hayata geçirmek icin okulun istediği dil yeterliliğini halletmek icin burda 1 sene lise düzeyinde bir okula gidip B seviye ingilizce aldim Gecen sene bir üniversiteye başvurdum .Bolum başkanı bana okulda gördüğüm derslerleri ilgili bazı teoriler sordu bende 16 sene önce mezun oldugumu, hatirlamadigimi söyledim akabinde yasımın sorun olup olmayacagini sordu ( 39 yasindayim ) velhasıl kelam ` Ret` verdiler sonunda. Bu sene Subat alimleri icin tekrar başvurdum. Bu sefer 2 üniversite ve toplamda 5 bölüme ve bir baska üniversiteye de Eylül alimlerina istinaden on degerlendirme icin evraklarımı gönderdim. Bu on degerlendirme icin basvurudugum okul bana transkripimde yer alan "Economics 1" dersini, ders iceriklerinde göremediklerini söylediler . bende bakınca bunun microeconomi olarak isimlendirildigini gordum ve durumu izah ettim. Onlarda bana bu ikisinin ayni ders oldugunu okuldan bir yazı ile ispatlamamı istediler. Bende okul ile temasa geçtim, okul bana eskiye donuk ders icerigi veremdiklerini söylediler ve güncel ders iceriklerini gönderdiler lakin isletme fakültesi katalogundan fotokopi çekip göndermislerdi. Bende bu sekil, sablon ile göndermemin çok amatörce olacagini, bunu daha profesyonelce yapmamız gerektigini nazikçe dile getirdim nafile... öğrenci islerinin umrunda bile degil. Ayrıca yeni ders icerikleri gene sorunumu cozmuyordu çünkü transkripim ile uyumlu degildi . Transkripsiyon eski , ders icerikleri ise günceldi. Neyse, bende dedim ki bari o zaman bana "Economics 1" dersi ile "Micro economi " nin ayni ders olduğu yazisini verin. Dediler ki : onu biz veremeyiz, profesorler onu inceleyip karar verecek, zaman alır. Tamam dedim, bari sunu yapın düzgün bir format ile o iki dersin iceriklerini imzalı, muhurlu, kaseli gönderin (Gorsunler ki icerikler ayni ve dolayisiyla derste ayni ) o sekil sansimizi deneyelim. Gonderdim o sekil ,sonra dikkatimi çeken baska bir nokta oldu oda Transkripte yer alan Labor economics dersi, ders iceriklerinde hiç yok. Offf dedim, bari Subat alimlari icin başvurularimda bu eksiği bir sekilde telafi edeyim ama zaman kalmadı. bu haliyle ben olsam kendimi almam bu adamlar niye alsın diye dusnuyorum. Ne yapmalıyım hocam ? Saygı ve selamlar
serdar kilic 10 yil nasil kalabildin Danimarka da
Sonucunuz ne oldu merak ettim.Ozellikle yaş olayına takıldılar mi master veya doktora kabulünde ?
@@counselorshyda kabul aldım ama bitirmeden döndüm
Hoca bizi ciddiye alıp cevap bile yazmamış. Fakiriz ya, ondandır 😆
@@malcolmy8445 😃
Hocam merhaba ylsy hakkında video çekebilir misiniz?
Bana baya faydalı oldu
Merhaba.Sizce cpa 3ün altındaysa (yüksek lizans-mannheim iniversite,iktisad bölümü)Amerikada doktora kazanmak mümkünmü(2.8-belke 3e qsldırmak mümkün oldu)
Hocam merhabalar ben Türkçe öğretmenliği lisansında okuyorum felsefe alanında akademik kariyer istiyorum yl ve doktorayi yurt dışında yapmak belli bir süre deneyim kazanmak araştırma yapmak istiyorum lisanataki not ortalamam etkiler mi yl sürecimi
Hocam videonuz ile alakasız olucak kusura bakmayın spss proğramında role ( ınput) sütünu çıkmıyor bende veri girişinde nerde hata yapmış olabilirim cevaplarsanız çok memnun olurum.
versiyon farklılığı nedeni ile olabilir bu durum açıkcası çok emin değilim nedeninden
Hocam tarih alanında İngiltere'de doktora yapmak istiyorum. Bunun için şartlar nedir ? Burslu olarak.
Daha fazla gelecek mi öyle videolar ? acaba hocam.
Hocam merhaba Harvard hukuk yüksek lisans istiyorum şartlar neler maddi olarak burs imkanları falan var mı mlsf hiç bilgili değilim bilgilendirir misiniz
Hocam Türkiyede doktora yaparken 6 aylığına yurt dışında doktora için gidiliyor. Bu süreç nasıl oluyor
Hocam neden yüksek lisans Türkiye'de 2 yıl da İngiltere'de 1 yıl ?
Hangi ülkelerde endüstri mühendisliği yüksek lisans önerirsinİz ve o ülkede iş bulmak kolay mı
MIT sanırım.
Hocam gmat ve gre her bolum icin yapmasi gerekli mi sanirin iktisat yuksek lisans yapmak isteyenler giriyormus
Doktora Başvuruları
O paraya Türkiye'de üniversite kuruyorlar.
hocam Almanya'da doktora yapmak istiyorum (cinema-tv alanında tez savunmamı henüz geçtim ve çok beğenildi, yayımlanacak). konuma da karar verdim aslında, ancak o konuyu çalışan hoca bulmanız gerekiyor diyorlar. teker teker ünilerin sitelerine girip hocaların çalışmalarına bakmak biraz uzun sürmez mi ? bir de bazı proje(veya program) olduğu söyleniyor okul dışında onlara doğrudan mı baş vuracağız? burdan bilen biri de yardımcı olabilirse sevinirim. çok teşekkürler şimdiden
vay be hocam 4 senede tr şartlarında ne kadar yaşlanmışsınız xddd
Hocam yüksek lisansta üniversiteye ücret ödüyor muyuz ücret ve burs kısmına değinirseniz ve yorumuma geri dönersiniz çok sevinirim
Yüksek lisans için devlet üniversitesi ücretleri dönemlik 300-500 tl arasında değişiyor yanlışım yoksa. bunun dışında bir ücret ödenmiyor. Burs ise çok daha detaylı bir konu diyebilirim, çok fazla seçenek ve farklı başvuru ve seçim yolları var. İlerleyen zamanlarda bir video ile konuya değinmeye çalışacağım.
2 sene de çökmüşsün be reis
Hocam Anadolu uni ylisans mezunlarını alırlar mı doktoraya ?
Hicam kotu uni de okuyup iyi yerlere gelebilirmiyiz
Kendini geliştirmene bağlı
Hayır
Hocam bu üniversitesi demişsiniz, rakibini yazmışsınız ama üniversitesinin asıl adını vermemişsiniz,öğrenebilir miyiz
Stanford bence
Tıp alanında da gmat isteniyor mu ?
Hocam teşekkürler videoların için Almanya'da istatistik bölümü için yüksek lisans hangi üniversitelerde var ben Google yazdım bulamadım fazla
Hocam merhabalar ben Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü bitirdim ve şu an bu alanda yüksek lisans yapıyorum şu an tez aşamasındayım ve doktoramı Türkoloji bölümünde yurtdışında yapmak istiyorum hangi üniversitelerde Türkoloji alanında doktora yapabileceğimi nasıl öğrenebilirim internette baktım ama pek bilgi bulamadım.
Gerçekten ismini soyleme imkanı yok mu üniversitenin ? En azından harward olup olmadığını soylebilseniz bile çok yardımcı olur.
Harvard değil çünkü açıklama kısmında harvard ' da rekabeti olan bir üniversite yazmış . büyük ihtimalle Oxford ya da Stanford
@@fthv641 eyv brom
MIT bence
Hocam ben size bir şey sormak istiyorum ben Boğaziçi’nde hazırlık okudum , makine mühendisliği 1.sınıfım ve yurt dışı hedefim var üniversite bittiği gibi Amerika’ya gitmek istiyorum baştan MIT ,Harvard ,Colombia gibi değil de yine kaliteli bir okulda yüksek lisans yapıp CV’mi doldurmak için öyle bir okulda okumak istiyorum ardından yukarıda yazdığım top üniversitelerde doktora yapmak istiyorum .
Bana şu anki süreçte Türkiye’de ne yapmam gerektiğini ardından da nasıl başvuru yapacağımı ve bu üniversitelerde okumak için neler yapmam gerektiğini anlatabilir misiniz hocam saygılar ?
Bu arada Amerika’da yaşamak istiyorum hayatımın geri kalanında okul bittikten sonra orada çalışmaya başlayıp orada kalıcı olabiliyor muyum ?
@@mertcakr4900o tarz okullarda ölümcül rekabet var. Adamların istediği kabul şartlarını bir öğrenci yerine getirse en sonunda mahvolur
.
Ne yaptın hocam
nasıl danışmanlık alabiliriz sizden?
kanka harvard için mi hazırlanıyorsun ?
@@fthv641 harvard mba için
@@loveonthebrain1716 ahh inşallah inaşallah .
kabul aldın mı neler yaptın?@@loveonthebrain1716
Hocam yurtdışı yüksek lisans başvurularında yaş çok etkiler mi acaba? 25 yaşında olan biri geriye düşer mi? İnsanların daha çok 22-23 gibi üniversiteden mezun olduğunu düşünürsek...yoksa üniversitede yaptığımız stajlarla,gönüllü çalışmalarla öne çıkabilir miyiz?
Ben de geç başvurdum 28 yaşımdayım sorun olmuyor bence. Geç kalmış degilsin
Hocam merhaba, ben de hedefimi yüksek tutmaya devam ediyorum fakat merak ettiğim birşey var.Üniversitedeki hoaların yurtdışına araştırma için gitmesinin sosyallik ve yabancı dil dışında bir yararı var mıdır? Genetik gibi ülkemizde uygun araştırma imkanı olmayanlar dışında istatistikten sosyal bilimlere tüm bu alanlar türkiye'de ya da afirkada internet ve bilgisayar olması halinde eşit imkana sahip değiller mi(kütüphane erişim hakkı olması halinde)? Bu sebeple hocaların da yurtdışına çıkması Erasmus gibi amacı eğitim olamyan sosyalleşme programı mı?
yurtdışına araştırma amaçlı çıkmanın dil ve sosyalleşmenin çok daha ötesinde faydaları oluyor. örneğin benim alanımda hiç bilinmeyen teknik ve yöntemlerin hepsini ben yurtdışına gittiğim üniversitelerde öğrendim, bu tür bilgileri kimse kitaplar ile kolay kolay paylaşmıyor ancak gidip o çalışma gruplarının içine girerek öğrenebilirsiniz. bunun yanı sıra örneiğin benim alanımda Türkiye'den hiç bir akademisyen A+ denilen seviyedeki dergilerde yayın yapamamış durumda. dolayısıyıla bu kadar üst seviye dergilerde nasıl yayın yapılırı tam olarak Türkiye'de öğrenme şansı maalesef günümüzde bulunmuyor, bu tür süreçleri ancak dünyanın en iyi üniversitelerinde en iyi hocalarına yanına giderek onlarla birlikte araştırmalar yaparak ve yazım süreçlerinde yer alarak öğrenebilrisiniz.
hocam 2,68 ortalamam var hiç mi şansım yok
ayni durumdayim sarilalim 🚬
Yok..
@@restomali Kore de o şansı buldum. Kore hükümet bursu
@@merveozdemir1238 Tebrik ederim. Kore’de yüksek lisans önerir misiniz? Ortam ve yaşantı nasıl acaba?
@@tugcet3156 hocam valla Türkiye de yapıyorum yüksek lisansı. Kore topic veya toefl falan istiyor
Hocam yüksek lisansa başvuru yaparken lisansta okuduğumuz okulun çok önemi var mı Bilgisayar Mühendisliği için? Örnek olması için Sabancı üniversitesinden başvurmakla mef TED gibi ünilerden başvurmak arasında çok fark olur mu?
Elbette ki mezun olduğunuz okulun bir etkisi oluyor ancak bunun etkisi çok büyük değil.
istatistik ve analiz hızlı cevabınız ve görüşünüz için teşekkürler
@@onur6260 Buna katilmiyorum etkili oluyor,hocaların oradan mezunsa misal mit hoca referans oluyor. Buda bnm gibi öğrencidir diyor giriyorsun . Genelde top okullara kabullere bakarsan nerelerden kabul aldıklarıni görürsün . Boğaziçi koc bilkent odtu. Elbetteki diger okullardan kabuller var ama çok çok az. Bunlara oranla çok az. Nadir gibi bisey.
Aynısı lisede de gecerli lisansa kabul alirken top okullarin bak mezun olduklari liselere kisilerin anlarsin. Robert kabatas bahcesehir koc lisesi vb. Kactane vardır normal bir ildeki anadolu lisesinden mezun olan birinin boyle okullara gidebildiğini gordunmu yada duydunmu burada okul referans gitmesinde daha çok. Tabi sat puani vb. Önemli . Dediğim gibi elbette giden vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.
@@sa-xx4zd onların kabul edilmesi en büyük etken ders içerikleri ve orda geçerli olması. Bunda da sadece bu ünilerde var
@@AkademikLink hocam merhabalar. Ben de bu okullara başvurmak için (master) okuduğum okuldan (okan üniversitesi ). 3.5+ gpa yapip , ustune iyi bir GMAT skoru alıp , ingilizce C1 ve katildigim kulupleri gostersem kabul alabilir miyim ? Yani ilk 30 daki ABD universiteleri TR'de hangi okuldan mezun olduğuma bakarlar mi ?
(Not : Referans konusu için , Amerika'da çalişmiş hocam yok, hepsi TR'den )
university of michigan
sorcağım sorulardan biri şu. zenginmiydin nokta
bayadır takıp ediyorum sizi öncelikle öyle çekilmez bir mahluğum ki anlamadığım şeyden hep nefret ettimişimdir. ben sizdeki ciddiyeti hiç bir zaman anlamadım kendi adınızı vermezsiniz anlarım çünkü çok ama çok gizli işler yürütüyorsunuz (!) universite adını neden vermediniz yok adını verirsenin telif mi yiyecek kanal ? HOCAM ALAHASKINA BİRAZ RAHAT DAVRANIN UA-cam BURASI SİZİ İZLERKEN BENDE GERİLİYORUM
Güzel insan seni hep izleyeceğim. Ama "rekabetçi üniversite" diye bir kavram yoktur. COMPETITIVE UNIVERSITY" diye bir kavram vardır.Competitive demek elalemin oraya gitmek için " can attığı" "kıyasıya mücadele" ettiği, Bilinen, istenen, ne var burada ben de girsem güzel olur dediği anlamındadır.Kurban olayım genç insan buraya bir cevap yaz.!!Eger yazmaz isen BOSTON a gelirim, zaten bizim Türkler oranın adını BOSTANCI olarak değiştirmişler, oraya bir lahmacun dükkanı açarım, tüm fakir Türk öğrencilere yarım dolara 4 lahmacun veririm senin haberin olur! Curriculum Vitae'n de neler var?
.Yenge nereli? Oraya nasıl gittin? Vizen ne marka?Daha ne kadar uzun orada yaşayabilirsin?Orada yaşama tutunmak için geleceklere ne demek gerek?Tüm videolarını izlemeliyim.bitti.
Teşekkürler hocam harika bir video olmuş