@@alayinalimonsuyu7767 Konuşma dili ile imla kuralları her zaman girift şekilde bulunmayabilir. Her insanda olduğu gibi hanımefendiye de ''herkez'' telaffuzu kolay gelmiştir ve öyle söylemiştir. Zaten bundan dolayıdır ki toplumun genel kanısı ''herkes'' kelimesinin ''herkez'' şeklinde yazılacağıdır. İmla kurallarını konuşma diline bu kadar empoze etmek istiyorsanız bağlaç olan de'nin söylemini de istop ederek gerçekleştirmeniz gerekir.
Şuan çok garip bir mutluluk yaşıyorum. Önerdiğiniz kitapların 5 ini okudum ve 2 si de kitaplığımda vardı, sanırım okuma listemde yabancı ve davayı öne koyacağım. Benim için 1984 anlattıklarınızın arasında en etkileyici olandı. Okuduğumda afallamıştım. Resmen sizinle tanıştığımdan beri kitaplara daha çok vakit ayırır oldum. Evet elbette kitap okuyordum ama bu kadar değildi. 22 yaşında genç bir kadın olarak makyaj malzemesini,çanta vs ihtiyacım olmasa bile alma dürtüsü oluyordu içimde. Ama artık kitaplara olan aşkım o kadar arttı ki , birşey beğenince " Ayşe boşver,okumak istediğin bir sürü kitap var . Onlara harcarsın o parayı" diyorum. Hatta yaklaşık 20 tane almak istediğim kitap var , sırf onları alacam diye o kadar mutluyum ki. Begüm abla bu kanalı açarak ben ve benim gibi bir sürü insana ışık tuttuğun için çok teşekkür ederim.
Gerçekten kitabın satışı durdurulunca birden fiyatların uçması bana saçma geliyor. O kadar fahiş fiyatlara satıp "Gençler de hiç kitap okumuyor" diye sizlanmalari ayrı bir ironi.
Bu işi yapanlar ticaret yapıyor.Arz talep dengesi diye de birsey var.Az olan mala talep çok olursa fiyat artar.Ama işi ticaret için yapmıyorsanız düşük kârla da satılabilir
@@all_summer_in_a_day Hayır özel bir kitaptan bahsetmiyordum. Ama videoda da bahsedilen Hayatın Kaynağı normalde 27-30 tl arasında satılıyorken şimdi 200 tlye satılıyor. Anathem isimli kitap 9 tlye satılıyorken şimdi 150-200 tlye satılıyor.
1- Ayn Rand - Hayatın Kaynağı 2- Gabriel Garcia Marquez - Kırmızı Pazartesi 3- Virginia Wolf - Kendine Ait Bir Oda 4- Gogol - Bir Delinin Hatıra Defteri (içinde özellikle "Palto" hikayesi) 5- Franz Kafka - Dava 6- Wilhelm Reich - Dinle Küçük Adam 7- George Orwell - 1984 8- Albert Camus - Yabancı 9- Magda Szabo - İza'nın Şarkısı 10- Harper Lee - Bülbül'ü Öldürmek Kitaplarla ilgili detaylar için videoyu izlemek önemli!
Listenden yola çıkarak 8 kitap sipariş ettim. Yazarlık hayatına iki ay önce adım attım ve ilk kitabım basıldı. İkinci kitabıma başlamadan biraz daha okuma yapmam lazım.
"Bir kitabı sevmek o kitabı doğru zamanda okumakla çok ilişkili bir durum" kesinlikle katılıyorum. Özellikle bazı kitapları ikinci kez okuduğunuzda da bunu Anlıyorsunuz. Ben dava'yı ikinci kez okuduğumda bambaşka etkileşimler almıştım. Konu roman değil ders kitabı gibiydi vs.
Kırmızı Pazartesi Palto Dava Dinle küçük adam 1984 Yabancı Albert camus İdanın şarkısı Bülbülü öldürmek (Yorumlarda çok aradım bulamadım önerilen sekiz kitap ilk ikisi eksik kusura bakmayın)
Kürk Mantolu Madonna Oldukça güzel ve Karşılıklı sevgi düşüncelerinin tahlil edildiği bir kitap. Fakat bu romanda affı mümkün olmayan bir kurgu hatası var. Belki de kitap basılırken kısaltmak için olabilir mi Bilmem bir veya birkaç bölüm kitaptan kesilip alındıysa ( kitabı basanlar ya da editörler bunu niçin yapsınlar, o da ayrı bir konu) öyle bir hata meydana gelmiş olabilir. Hatıralarını yazan başkahraman Almanya'dan geliyor Türkiye'de evlilik yapıyor 17-18 yaşında büyük kızı ve bundan küçük çocukları oluyor son olarak Ankara'ya uğrayan yabancı kadının yanındaki 10-11 yaşlarındaki kızın Almanya'dan gelmeden önce sevgilisiyle ilişkisinden Doğan müşterek kızı olduğuna anlıyor onun üzerine Bu hatırasını deftere geçiyor. Defteri iş yerindeki çekmece ye bırakıyor rahatsızlanıp işe gidemediği dönemde iş arkadaşından defteri istiyor o da alıp getiriyor O durumda defterin hiç dokunmadan uzun yıllar o çekmecede kalmış olması gerekir.Bu önemli nokta ıskalanmış. aslında yazarın 2-3 sayfayla açıklayabileceği bir durum. Kurguyu bir şekilde kurtarabilirdi. Fakat bu haliyle kitap ne yazık ki büyük bir kurgu falsosu taşıyor
@@salihkralkiral9432 Raif efendinin hastalanmasının sebebi zaten bir kızının olduğunu öğrenmesi. Zaten öğrendikten sonra hastalanıyor yazıyor ve bir daha işe gidemeyecek hale geliyor.
@@bilalbahadur2053 Eğer öyleyse benim iddialarım doğrulanmış oluyor. Yani Almanya'daki kızını yenilerde görmüş oluyor ve hastalanıyor. Bu durumda 8-10 yaşlarındaki bu kızla, daha sonra Almanya'dan gelince evlenmesi sonucu, en büyüğü 17-18 yaşlarında olan kız arasındaki yaş çelişkisi açıkça ortaya çıkmıyor mu?
@@salihkralkiral9432 merhabalar:) Raif efendi defteri yazmaya başladığı yıl 1933 yani hastalandığı zamandan 10 yıl önce Marie puder la geçirdiği zamanlar ise defteri yazmaya başlamasından 10 yıl önce yani aslında defteri yazarken 9-10 yaşlarında dediği Marie puder dan olan kızı hastalandığı zaman 20 yaşında oluyor ve liseye giden kızı da ondan küçük oluyor umarım doğru anlamış ve anlatabilmisimdir:)
Yıllar, yüzyıllar önce yazılmış kitaplarda bu günü görebilmek ne müthiş bir his! Okumak, nasıl da hayatımızla doğru orantılı? Keşke herkes yaşasa bu duyguları. Emeğine sağlık, teşekkür ediyorum Begüm hanım. 😙
Ayn boş konuşmuyo . diğer bazı booktuberlar gibi boş yapmıyor. Vay efm dün okumuştum bugün fazla okuyamadım cnm okumak istemedi ama yarın okuyacam bir booktuber olarak bugün okumadığım halde video karşısına geçtim sizin için . Kıymetimi bilin fln..... ego patlamasıda yok . Çok sade ve saadete hemen giriyo . Başarılı bir UA-camr.
Bıktık bu Cambly'nin her videonun içinden zırt diye çıkmasına. Gecenin Sonuna Yolculuk, Kapıların Dışında,Simyacı, Otomatik Piyano ve Algernon'a Çiçekler listede olabilirdi. Şiddetle tavsiye ediyorum hepsini.
@@celineswift7296 Simyacı'yı severek okuyan da var okumayan da.Ancak bence herkes Simyacı eserine bir şans tanımalı sonuçta bir kitap için herkes aynı duyguyu taşımaz.Teşekkürler ve size saygı duyuyorum lütfen beni yanlış anlamayın.
Kitapları o kadar güzel anlatıyorsunuz ki sanki hepsini kendiniz yazmışsınız gibi gerçekten tebrik ederim sizi dinlerken hiç sıkılmıyorum videolarınız zaten harika bunu da izlemekten zevk aldım kitapları okumaktan da zevk alacağıma eminim😊
Suç ve ceza yi ilk okuduğum da 1998 de 18 yaşındaydım. Dediğiniz gibi 1 yil önce tekrar okudum. Vee şimdi anlıyorum ki okumanın farkı yaşla alakası varmış. O vakitler pek anlamamıştım . Genç ve toy dum ...
Bu listeye iki kitap eklemek istiyorum. Mai ve Siyah, Martin Eden... Martin Eden gerçekten bazı yerlerini, karakterimizin hissettiği abartılı aşk duygusu sebebiyle çile çekerek okuduğum bir kitaptı ama okuduktan ve üzerinden biraz vakit geçtikten sonra hayatımın birçok yerinde Martin Eden'in bakışıma kattığı farklılığı hissettim. Herkesin belli bir yaşa gelmeden okuması gerektiğini düşünüyorum
Bir listede benden; insan ne ile yaşar, beyaz zambaklar ülkesinde, sol ayağım, katip bartabellynin hikayesi, simyacı, şeker portakalı, beyaz diş, vahşetin çağrısı, bir ömür nasıl yaşanır, dönüşüm, satranç, monte kristo kontu, aşk ve gurur.
Martı, peşi sıra Mavi Tüy, Hayvan Çifliği, Göğü Delen Adam (bence sistem eleştirilerinin en güzeli) gibi kitaplar da eklenebilir 👍🏻 Çook yararlı bir video olmuş,emeğine sağlık 💜
30 yaşından önce okunması gereken kitaplara; Yaşar Kemal’den, Orhan Pamuk’tan, Oğuz Atay’dan ve Sebahattin Ali’den herhangi birinin herhangi bir kitabına yer verilmemesi gerçekten üzücü... 🥺
Begüm abla sen nasıl harika bir insansın yaa.. Sevmediğim kitapları sen anlatınca okuma isteği geliyor ve alıp okuyunca o kitaba bayılıyorum. Eline emeğine yüreğine sağlık. ♥
merhaba begum hanım ben karantınanın ılk çıktıgı zamanlarda tek öğrencı evımde yaşarken sızı ızleye ızleye kıtap okuma alışkanlıgı kazandım, bilmiyorum illaki size böyle şeyler yazıp destek olan, sizi bu içerikleri yaptığınız için huzurlu hissettiren bu minvalde mesajlar alıyorsunuzdur, ama bilin istedim bizzat sizi izleye izleye sevdim kitapları, sevgiyle kalın.
Sizi biraz geç de olsa keşfettim. 30 yaşıma bir senem kaldı bu arada düğün hazırlıklarım da var ama sizin listenizde okumadığım birkaç kitap var 30 olmadan onları da tamamlayacağım. Son birkaç yılda kitap okumayı ihmal etmiştim ama sizi keşfettikten sonra tabiri caizse içimdeki ateş tekrar tutuştu teşekkür ederim ilhamımı bulmama yardımcı oldunuz sıkı takipçinizim artık :)
Bir öneri de benden : Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Noah Harari. Çok güzel kitaplardan bahsetmişsiniz. Hayatın Kaynağı'nı e-kitap olarak okumayı düşünüyorum.
Kitaplar mı karakterimizi şekillendiriyor, yoksa karakterimize uygun kitaplar mı seçiyoruz tartışılır ancak; birine "en sevdiği" ve/veya kendisinde en çok iz bırakan kitapları sorduğunuzda aldığınız cevapla o insanı tanıyabilmeniz müthiş bir şey. Kanalınızı yeni keşfettim. Çok beğendim. Başarılar dilerim. (Hemen abone oldum tabi ki.)
Çok geç kalmışım bu videoya ama yine de yazmak istedim. Ayn Rand’ı gerçekten tanıyarak önerdiyseniz beni çok şaşırttınız çünkü izlediğim diğer videolaranızdan anladığım kadarıyla kadın erkek eşitliğine önem veriyorsunuz. (Birkaç kez kurtlarla koşan kadınlardan bahsetmiştiniz hatta kızınız tek bir kitap okuyacak olsa o kitap bu olurdu demiştiniz.) Ve Ayn Rand kadın olmasına rağmen erkeklerin üstün olduğunu birkaç kez dile getirmiş bir yazar hatta bir kadın başkan adayı olursa ona oy vermeyeceğini bunun saçmalık olduğunu da söylemiş. Bahsettiğiniz kitabı ben okumadım aslında hiçbir kitabını okumadım hem kadın-erkek hakkındaki görüşleri yüzünden hem de toplumdaki azınlıklara karşı olan acımasız yaklaşımları beni çok fazla soğuttu. Bu kadar severek anlattıysanız eminim bu kitapta bu kadar bariz bir şekilde bu fikirler yoktur ki bu bu kitabı ilgi çekici yapıyor bence sırf bu yüzden(bu kadar beğenmenizi garip bulduğum için)listeme ekleyip okuma kararı aldım. Çok merak ediyorum açıkçası yazımını
Kendine Ait Bir Oda'yı bence öncelikle erkekler okumalı kadınları daha iyi anlayabilmesi için. Gogol muhteşemdi. Beni çok etkiledi. Kollektif yayınlarının resimli baskısı çok güzel. Çizimler de çok iyiydi. Dostoyevski nin sözü aklıma geldi "Hepimiz Gogol'un paltosundan çıktık." Kırmızı Pazartesi ve Bülbülü Öldürmek de çok etkilemişti benim. Yine muhteşem bir video. Emeğinize sağlık
Abla 20 ya da 25 yaşına gelmeden okunması gereken kitapların olduğu bir video da çeker misin? Çünkü bu videoda 20-30 arası dedin ve benim yaşım tutmuyor 😔
Merve Arslan nacizane tavsiye vereyim 15-16 yaslarindaydan. Marti johnatan livingston İki sehrin hikayesi Kuyucakli yusuf Hayvan ciftligi Sodom ve gomore
keşke bu videoların altında videoda bahsi geçen kitapların listesi olsa.Bazı videolarınızın altında var mesela.Açıklamalar kısmında bahsi geçen kitapların listesi yazmayınca habire durdurup geri dönerek izlemek zorunda kalıyorum.Ama liste olsa ağız tadıyla dinleyip,sonra videonun altındaki açıklamalardan kopyalayarak , bilgisayarımdaki satın alacağım kitaplar listeme ekleyebilirim.
20 yaşındayım ve hayatın kaynağı harici önerdiğiniz tüm kitapları okumuşum, videoyu izleyince kendimi tüm soruları doğru yapmış bir öğrenci gibi mutlu hissettim , pdf olarak ulaştığım hayatın kaynağı kitabına da büyük dikkatle kısa zamanda başlayacağım, tüm önerileriniz birbirinden besleyiciydi, tesekkür ederiz ☺️
Kendine ait bir oda ve kırmızı pazartesi kitaplarını yeni almıştım. Bu videoda görmek beni ayrıca mutlu etti,ayrıca Kendine Ait Bir Oda'uı aynı yaşta okumaya başlayacak olmamız gülümsetti😊
O kadar güzel anlattınız ki şuan tüm işimi bırakıp kitaplarıma dönmek istedim. Ayrıca Rus Dili ve Edebiyatı mezunu olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Gogol hakkında söyledikleriniz çok doğru.
Tavsiyeleriniz üzerine büyük bir iştahla neredeyse tüm kitapları tek solukta okudum . “Bülbülü öldürmek “ kitabı hatta en iyilerim arasına girdi lütfen önerilerinize devam edin , sevgiler ❤️
Aklıma harika bir fikir geldi. İngilizcenizi geliştirmişken ya da belki ileride Türk Klasiklerinin tanıtımını ingilizce çekebilirsiniz çünkü bunu yapan çok az kişi var ve klasiklerimizi dünyaya tanıtabilmek önemli bence. Türk klasikleri bilginizle ingilizceyi kullanarak edebiyatımızın yurt dışında da tanınmasinı sağlayabilirsiniz. 😊
Yabancı, Kırmızı Pazartesi ve Kendine Ait Bir Oda'yı okudum sizin sayenizde. Diğerlerini de ekim listeme alıyorum. Ancak Kendine Ait Bir Oda'yı yeniden okumayı düşünüyorum çünkü yazarın kalemini bilmeden okumuştum ve neredeyse yarısını anlamamıştım, oturamamıştım. Teşekkürler.
Albert Camus "Yabancı" 'nın Türk Filmi versiyonu da var "YAZGI". İzlemek isteyene... Ayn Rand'ın tüm kitapları okunmalı. Keşke baskıları olsa. Ben pdf olarak okumuştum. Ama kitaplıkta mutlaka bulunmalı.
Daha ilk kitap önerinizde videodan çıktım gittim ve kitabın ilk iki bölümünü okuyup geri geldim gerçekten okunması gereken bir kitap her kitap böyle hissettirmez keşke biraz daha vaktim olsa da okumaya devam etsem diyeceğiniz bir kitap çok teşekkür ediyorum iyi ki var sizin gibi çok okuyan insanlar. İşimizi çok kolaylaştırıyorsunuz belki böyle bir kitabı bulmak için onlarca çer çöp kitabı okumamız gerekecekti. Saygılar.
Bir videonuzda da şiir kitabı tavsiyeleri verirseniz çok güzel olur. Roman okumanın yanında her ayda en az 1 şiir kitabına yer vermek istiyorum. Ve buna yeni başlayacagım. Başlangıç icin de iyi tavsiyeleriniz olacaktır.
ABLA ÖNERDİĞİN KİTAPLAR İÇİN COK TŞEKKÜRLER.SENDEN BİR RİCAM KONUŞURKEN DAHA CALI KONUŞMAN VE ANLATMAK İSTEDİĞİN KİTAP İÇİN BIDI BIDI UZUN CÜMLELER DEĞİLDE DAHA ANA HATLAR ANAHTAR KELİMELER ÜZERİNDEN YÜRÜMEN UZATMADAN
Ayn Rand/ Hayatın Kaynağı kitabını okudum fakat sevemedim onun yerine Suç ve Ceza olabilir.Kitabı sevemememin önemli bir kısmını çeviri oluşturuyor.Çeviri güzel olmayınca kitaba çok da giremiyorsunuz.En iyi sistem eleştirilerinden biri de Hermann Hesse 'nin eğitim sistemini sorguladığı Çarklar Arasında kitabıdır tavsiye ederim.
Bana göre her insanın kalitesini okuduğu kitaplardan anlamak mümkün.sizin de çok kaliteli insan ve okur olduğunuzu anladım.bu kanalı yeni keşf etdim.ve çok sevdim
Kitaplara ilginiz o kadar hoş ki benim için idol alınılası sayılı insanlardansınız. Sizin sayenizde gün içinde gerek ders çalışmak gerek kitap okumak gibi motivasyon isteyen aktiviteleri gerçekleştirmemde payınız çok büyük. Teşşekkür ederim.
Lise öğrencisi olan oğlumun online derslerine kulak misafiri oldum bugün. Türkçe dersinde Suç ve Ceza’yı işliyorlar. O kadar keyif aldım ki yorumlarından...
Hayatta yol tutmanın, yön değiştirmenin, hedef belirlemenin, başarının, istek ve arzuların, beklentilerin, önerilerin, nasihatlerin, rehberliklerin... ve OKUMA tarzının yaşı ya da yaş sınırı diye birşey söz konusu olamaz.
Begüm Hanım, hoş bir video olmuş, teşekkür ederim, güzel eserler önermişsiniz. Ama sanıyorum dünya edebiyatının en zengin edebiyatı olan -benim nazarımda- Türk Edebiyatına yer vermemişsiniz. Buna çok üzüldüm. Yani bir Yakup Kadri, Reşat Nuri, Sabahattin Ali, Halit Ziya az şey midir? Türk okuyucusunun önceliği kendi derdi, kendi sesi olan eserler olmadılır. Okuyucularımızı bu doğrultuda yönlendirmeliyiz. Sizi büyük bir merakla takip ediyorum, sevgiler. :)
Özü guzel bi insansin kitap okumak benim icin cok zor olmasina ragmen senin gibi insanlarla sevmeye basliyorum alistirmaya calisiyorum kendimi iyiki varsiniz sen ve senin gibi temiz kalpli kitapsever insanlar insanlar 🤗💜
Gabriel Garcia Marquez en sevdiğim yazarlar arasında videoda görünce sevindim.Popüler feminist akımına kendini kaptırmış kadınlar için Virginia Woolf çok faydalı olur çünkü gerçek feminizim Virginia Woolf’dan öğrenilir.Çok güzel bir video abla eline sağlık
Ayn Rand’ın Hayatın Kaynağı kitabını hiçbir yerde bulamıyorum. Bulduğum yerlerde de 200 300 tl civarı. Bulabileceğim hiçbir yer yok mu pegasus basacaktı fakat hala basılmadı
“Hayatınızda size okuyun diyecek olan o kadar kişi ile karşılaşacaksınız ki onlara "kütüphanenizde hangi kitaplar var?"diye sorun. Bu, sizi okumuş adamlara ve tavsiye edilen doğru kitaplara götürecektir.” Canlı Kitap, Ümit Yüksel
“Kitap okumuyorsa evlenme.”
- Charles Darwin
ben de bunu aklımdan zaten vardı ama charles darwin ilk sormuş :)
Herkeze meraba dan sonrasını izlemedim .
@@alayinalimonsuyu7767 Konuşma dili ile imla kuralları her zaman girift şekilde bulunmayabilir. Her insanda olduğu gibi hanımefendiye de ''herkez'' telaffuzu kolay gelmiştir ve öyle söylemiştir. Zaten bundan dolayıdır ki toplumun genel kanısı ''herkes'' kelimesinin ''herkez'' şeklinde yazılacağıdır. İmla kurallarını konuşma diline bu kadar empoze etmek istiyorsanız bağlaç olan de'nin söylemini de istop ederek gerçekleştirmeniz gerekir.
Aynen
@@edaozer97 senmalsin
Bunun 20 yaş öncesi de gelsin diyenler +1leyin
deniz genç +1
Var zaten kanalda 20 yaş önce okunması gerekenler videosu
ua-cam.com/video/VFfRNdvDSGU/v-deo.html
+1111
Gelmesin 20 olcam 13 gun sonra:(
Şuan çok garip bir mutluluk yaşıyorum. Önerdiğiniz kitapların 5 ini okudum ve 2 si de kitaplığımda vardı, sanırım okuma listemde yabancı ve davayı öne koyacağım. Benim için 1984 anlattıklarınızın arasında en etkileyici olandı. Okuduğumda afallamıştım. Resmen sizinle tanıştığımdan beri kitaplara daha çok vakit ayırır oldum. Evet elbette kitap okuyordum ama bu kadar değildi. 22 yaşında genç bir kadın olarak makyaj malzemesini,çanta vs ihtiyacım olmasa bile alma dürtüsü oluyordu içimde. Ama artık kitaplara olan aşkım o kadar arttı ki , birşey beğenince " Ayşe boşver,okumak istediğin bir sürü kitap var . Onlara harcarsın o parayı" diyorum. Hatta yaklaşık 20 tane almak istediğim kitap var , sırf onları alacam diye o kadar mutluyum ki. Begüm abla bu kanalı açarak ben ve benim gibi bir sürü insana ışık tuttuğun için çok teşekkür ederim.
Gerçekten kitabın satışı durdurulunca birden fiyatların uçması bana saçma geliyor. O kadar fahiş fiyatlara satıp "Gençler de hiç kitap okumuyor" diye sizlanmalari ayrı bir ironi.
Bu işi yapanlar ticaret yapıyor.Arz talep dengesi diye de birsey var.Az olan mala talep çok olursa fiyat artar.Ama işi ticaret için yapmıyorsanız düşük kârla da satılabilir
@@Eren-yl2qi haklısınız
@@gamzesimsek5780 siz de haklısınız sonuna kadar.
@@all_summer_in_a_day Anlamadım ne demek istediğinizi
@@all_summer_in_a_day Hayır özel bir kitaptan bahsetmiyordum. Ama videoda da bahsedilen Hayatın Kaynağı normalde 27-30 tl arasında satılıyorken şimdi 200 tlye satılıyor. Anathem isimli kitap 9 tlye satılıyorken şimdi 150-200 tlye satılıyor.
1- Ayn Rand - Hayatın Kaynağı
2- Gabriel Garcia Marquez - Kırmızı Pazartesi
3- Virginia Wolf - Kendine Ait Bir Oda
4- Gogol - Bir Delinin Hatıra Defteri (içinde özellikle "Palto" hikayesi)
5- Franz Kafka - Dava
6- Wilhelm Reich - Dinle Küçük Adam
7- George Orwell - 1984
8- Albert Camus - Yabancı
9- Magda Szabo - İza'nın Şarkısı
10- Harper Lee - Bülbül'ü Öldürmek
Kitaplarla ilgili detaylar için videoyu izlemek önemli!
Listenden yola çıkarak 8 kitap sipariş ettim. Yazarlık hayatına iki ay önce adım attım ve ilk kitabım basıldı. İkinci kitabıma başlamadan biraz daha okuma yapmam lazım.
hepsini okumuşum hepsi de mükemmel eserler ama listede dostoyevski görmemek biraz üzdü:((
"Bir kitabı sevmek o kitabı doğru zamanda okumakla çok ilişkili bir durum" kesinlikle katılıyorum. Özellikle bazı kitapları ikinci kez okuduğunuzda da bunu Anlıyorsunuz. Ben dava'yı ikinci kez okuduğumda bambaşka etkileşimler almıştım. Konu roman değil ders kitabı gibiydi vs.
L.N. Tolstoy "İnsan Neyle Yaşar" ve Cengiz Aytmatov "Gün Olur Asra Bedel" isimli eserleri muhakkak okunması gereken kitaplar içinde yer almalıdır.
Insan ne ile yaşarı dün aldim
Ergun Tunc ikisinide okudun ikidiside ayrı müthiş bir kitap❤️
Ergun Tunc ikisinide okudun ikidiside ayrı müthiş bir kitap❤️
Gun var esre beraber eserini biz dersliklerimizde oyrenirik,hetta universitet imtahanina da salinir .
@@samsungmobilee7949 evet aynen 11-cı sınıf kitabında var o ama eser yani büyük hacimli değil
Kitap okumak bir tutkudur.
Kütüphaneye gidip istedigim kitabı orda bulamamak önce uzuyor , sonra başkası okuyor diye seviniyorum.
Kırmızı Pazartesi
Palto
Dava
Dinle küçük adam
1984
Yabancı Albert camus
İdanın şarkısı
Bülbülü öldürmek
(Yorumlarda çok aradım bulamadım önerilen sekiz kitap ilk ikisi eksik kusura bakmayın)
Ayn Rand_hayatin kaynağı
Vinginia wolf_kendine ait bir oda
Çok sağol. Dd
Cengiz Aytmatov "Gün Olur Asra Bedel" okunması gereken kitaplar içinde yer almalıdır.
Kazancakis - Zorba
Dostoyevski - Yeraltından Notlar
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
Oscar Wilde - Dorian Gray'in Portresi
Ücü'nu okudum zorba kitabı cidden dehşet bir hazine.
Kürk Mantolu Madonna Oldukça güzel ve Karşılıklı sevgi düşüncelerinin tahlil edildiği bir kitap. Fakat bu romanda affı mümkün olmayan bir kurgu hatası var. Belki de kitap basılırken kısaltmak için olabilir mi Bilmem bir veya birkaç bölüm kitaptan kesilip alındıysa ( kitabı basanlar ya da editörler bunu niçin yapsınlar, o da ayrı bir konu) öyle bir hata meydana gelmiş olabilir. Hatıralarını yazan başkahraman Almanya'dan geliyor Türkiye'de evlilik yapıyor 17-18 yaşında büyük kızı ve bundan küçük çocukları oluyor son olarak Ankara'ya uğrayan yabancı kadının yanındaki 10-11 yaşlarındaki kızın Almanya'dan gelmeden önce sevgilisiyle ilişkisinden Doğan müşterek kızı olduğuna anlıyor onun üzerine Bu hatırasını deftere geçiyor. Defteri iş yerindeki çekmece ye bırakıyor rahatsızlanıp işe gidemediği dönemde iş arkadaşından defteri istiyor o da alıp getiriyor O durumda defterin hiç dokunmadan uzun yıllar o çekmecede kalmış olması gerekir.Bu önemli nokta ıskalanmış. aslında yazarın 2-3 sayfayla açıklayabileceği bir durum. Kurguyu bir şekilde kurtarabilirdi. Fakat bu haliyle kitap ne yazık ki büyük bir kurgu falsosu taşıyor
@@salihkralkiral9432 Raif efendinin hastalanmasının sebebi zaten bir kızının olduğunu öğrenmesi. Zaten öğrendikten sonra hastalanıyor yazıyor ve bir daha işe gidemeyecek hale geliyor.
@@bilalbahadur2053 Eğer öyleyse benim iddialarım doğrulanmış oluyor. Yani Almanya'daki kızını yenilerde görmüş oluyor ve hastalanıyor. Bu durumda 8-10 yaşlarındaki bu kızla, daha sonra Almanya'dan gelince evlenmesi sonucu, en büyüğü 17-18 yaşlarında olan kız arasındaki yaş çelişkisi açıkça ortaya çıkmıyor mu?
@@salihkralkiral9432 merhabalar:) Raif efendi defteri yazmaya başladığı yıl 1933 yani hastalandığı zamandan 10 yıl önce Marie puder la geçirdiği zamanlar ise defteri yazmaya başlamasından 10 yıl önce yani aslında defteri yazarken 9-10 yaşlarında dediği Marie puder dan olan kızı hastalandığı zaman 20 yaşında oluyor ve liseye giden kızı da ondan küçük oluyor umarım doğru anlamış ve anlatabilmisimdir:)
Yıllar, yüzyıllar önce yazılmış kitaplarda bu günü görebilmek ne müthiş bir his! Okumak, nasıl da hayatımızla doğru orantılı? Keşke herkes yaşasa bu duyguları. Emeğine sağlık, teşekkür ediyorum Begüm hanım. 😙
Ya yaşasın sosyal medyada da mantıklı insanlar varmış 😊güzel öneriler👏
Ayn boş konuşmuyo . diğer bazı booktuberlar gibi boş yapmıyor. Vay efm dün okumuştum bugün fazla okuyamadım cnm okumak istemedi ama yarın okuyacam bir booktuber olarak bugün okumadığım halde video karşısına geçtim sizin için . Kıymetimi bilin fln..... ego patlamasıda yok . Çok sade ve saadete hemen giriyo . Başarılı bir UA-camr.
@@Esmadernn kanal linki?
Hayvan Çiftliği, Beyaz Zambaklar Ülkesinde kesin kez okunmalı lisede üniversitede müftedata girmeli. Simyacı da listede olmalı 20li yaşlarda okunmalı
Öyle güzel anlatıyorsunuz ki kitapları okumadan aşık oluyor insan.
Evlenecegim kisiye ilk sorum ”kitap okuyormusun?” Olacak. 🙃
' Musun ' kelimesini ayrı yaz da ; eğer kitap okuyorsa aniden senden soğumasın.
@@alpayyigit7364 ahahah
Bıktık bu Cambly'nin her videonun içinden zırt diye çıkmasına. Gecenin Sonuna Yolculuk, Kapıların Dışında,Simyacı, Otomatik Piyano ve Algernon'a Çiçekler listede olabilirdi. Şiddetle tavsiye ediyorum hepsini.
Özellikle Simyacı ve Algernon'a Çiçekler ikisi de harika eserler.
Bana sorarsanız simyacı tam bir hayalkırıklığı. Abartıldığı kadar da iyi bir kitap değil ayrıca. Büyük beklentilerle okunmamalı
@@celineswift7296 Simyacı'yı severek okuyan da var okumayan da.Ancak bence herkes Simyacı eserine bir şans tanımalı sonuçta bir kitap için herkes aynı duyguyu taşımaz.Teşekkürler ve size saygı duyuyorum lütfen beni yanlış anlamayın.
@@gudumlufuze tabiki de herkes bi şans tanımalı ben sadece fazla yüksek beklentilerle okumayın diyorum :)
@@celineswift7296 sizin kararınız ne diyeyim ki :)
Kitapları o kadar güzel anlatıyorsunuz ki sanki hepsini kendiniz yazmışsınız gibi gerçekten tebrik ederim sizi dinlerken hiç sıkılmıyorum videolarınız zaten harika bunu da izlemekten zevk aldım kitapları okumaktan da zevk alacağıma eminim😊
Sevilay çok teşekkür ederim, mutlu etti yorumun.💐
İyiki senınle tanıştık okadar hoş anlatıyorsunuzkı sızı dınleme bayılıyorum çoğu kitabını aldımmmm
Suç ve ceza yi ilk okuduğum da 1998 de 18 yaşındaydım. Dediğiniz gibi 1 yil önce tekrar okudum. Vee şimdi anlıyorum ki okumanın farkı yaşla alakası varmış. O vakitler pek anlamamıştım . Genç ve toy dum ...
"Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık."
Dostoyevski’nin sözüydü sanırım
Konstantin Lopushanski filmi aklıma geldi))
Bu listeye iki kitap eklemek istiyorum. Mai ve Siyah, Martin Eden...
Martin Eden gerçekten bazı yerlerini, karakterimizin hissettiği abartılı aşk duygusu sebebiyle çile çekerek okuduğum bir kitaptı ama okuduktan ve üzerinden biraz vakit geçtikten sonra hayatımın birçok yerinde Martin Eden'in bakışıma kattığı farklılığı hissettim. Herkesin belli bir yaşa gelmeden okuması gerektiğini düşünüyorum
Bir listede benden; insan ne ile yaşar, beyaz zambaklar ülkesinde, sol ayağım, katip bartabellynin hikayesi, simyacı, şeker portakalı, beyaz diş, vahşetin çağrısı, bir ömür nasıl yaşanır, dönüşüm, satranç, monte kristo kontu, aşk ve gurur.
Martı, peşi sıra Mavi Tüy, Hayvan Çifliği, Göğü Delen Adam (bence sistem eleştirilerinin en güzeli) gibi kitaplar da eklenebilir 👍🏻
Çook yararlı bir video olmuş,emeğine sağlık 💜
30 yaşından önce okunması gereken kitaplara; Yaşar Kemal’den, Orhan Pamuk’tan, Oğuz Atay’dan ve Sebahattin Ali’den herhangi birinin herhangi bir kitabına yer verilmemesi gerçekten üzücü... 🥺
Okuduğumuz her kitabı doğru zamanda okuma dileğiyle. Yine çok güzel bir video 🌼
💙Hepsini listeme ekledim...(liste aldı başını gidiyor ) sevgiyle kalın 💙
Listenizden paylaşım yapabilir misiniz acaba :)
Bülbülü öldürmek öyle bir kitaptır ki; hala hatırladığımda aklıma gelince için sızlar. (16 yasimda okumuştum. Şimdi 23 üm. )
Türk edebiyati klasiklerinden okumak isteyenler Reşat Nuri Güntekin in Acımak romanını okumalısınız . Bir babanın hikayesi.
Fatih Başaran kesinlikle
Çalıkuşuda💜
@@gulistan9063 Onu daha okumadım ama eminim mutlaka iyidir .
@@fatihbasaran8973 zülfi livaneli'nin anlatisi cok guzel.kitaplarini okumanizi tavsiye edebilirim
@@gulistan9063 Bu yıl içerisinde Kardeş payı ve Serenad ı okumuştum .Bence de çok iyi bir yazar .
20 ile 30 yaş arası dediniz, 20 yaşındayım ve saydığınız 10 kitabın 5’ini okudum, mutlu ve huzurluyum ☘️
Steinbeck Gazap Üzümleri unutulmaması gereken kitaplardan
Videoyu izlemeden okunması gereken kitapları yorumlardan öğrendim, emeğe saygı olsun; beğeni, 5 yorum yaptık.
Begüm abla sen nasıl harika bir insansın yaa.. Sevmediğim kitapları sen anlatınca okuma isteği geliyor ve alıp okuyunca o kitaba bayılıyorum. Eline emeğine yüreğine sağlık. ♥
40 YAŞINDAN SONRA OKUNMASI GEREKEN 10 KİTAP ı da bekliyoruz
Hediye kitap kampanyasına gelmiyorsunuz nerelerdesiniz 😊😀
@@alkan6566 zaman yokta ondan
Dur daha ya ablam 40 yaşını geçsin :D
10 dua kitabı :)
@@armahankar7107 😂😂😂
DİKSİYONUN ÇOK İYİ. BİZE DİKSİYON HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİN?
20 yaşından önceki gençler içinde okunması gereken kitaplar konulu bir video çekseniz keşke😊
merhaba begum hanım ben karantınanın ılk çıktıgı zamanlarda tek öğrencı evımde yaşarken sızı ızleye ızleye kıtap okuma alışkanlıgı kazandım, bilmiyorum illaki size böyle şeyler yazıp destek olan, sizi bu içerikleri yaptığınız için huzurlu hissettiren bu minvalde mesajlar alıyorsunuzdur, ama bilin istedim bizzat sizi izleye izleye sevdim kitapları, sevgiyle kalın.
Sizi biraz geç de olsa keşfettim. 30 yaşıma bir senem kaldı bu arada düğün hazırlıklarım da var ama sizin listenizde okumadığım birkaç kitap var 30 olmadan onları da tamamlayacağım. Son birkaç yılda kitap okumayı ihmal etmiştim ama sizi keşfettikten sonra tabiri caizse içimdeki ateş tekrar tutuştu teşekkür ederim ilhamımı bulmama yardımcı oldunuz sıkı takipçinizim artık :)
Bir gün daha ne kadar güzelleşebilir.
Ah ah... Senin gibi kitap kurdu bir arkadaşım olsaydı keşke 💫Neyse ki booktuber olarak sen varsın 💙 Teşekkür ederiz 🌻
Bir öneri de benden : Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Noah Harari. Çok güzel kitaplardan bahsetmişsiniz. Hayatın Kaynağı'nı e-kitap olarak okumayı düşünüyorum.
20 yaşındayım ve en çok ihtiyaç duyduğum video buydu ☺️ çok sağolun.
Kitap okumaya ara vermiştim ama okumadığım kitapları sizin yorumunuzla dinleyince buna pişman oldum, bağımlılık yapıyor videolarınız
Kitaplar mı karakterimizi şekillendiriyor, yoksa karakterimize uygun kitaplar mı seçiyoruz tartışılır ancak; birine "en sevdiği" ve/veya kendisinde en çok iz bırakan kitapları sorduğunuzda aldığınız cevapla o insanı tanıyabilmeniz müthiş bir şey. Kanalınızı yeni keşfettim. Çok beğendim. Başarılar dilerim. (Hemen abone oldum tabi ki.)
Çok geç kalmışım bu videoya ama yine de yazmak istedim. Ayn Rand’ı gerçekten tanıyarak önerdiyseniz beni çok şaşırttınız çünkü izlediğim diğer videolaranızdan anladığım kadarıyla kadın erkek eşitliğine önem veriyorsunuz. (Birkaç kez kurtlarla koşan kadınlardan bahsetmiştiniz hatta kızınız tek bir kitap okuyacak olsa o kitap bu olurdu demiştiniz.) Ve Ayn Rand kadın olmasına rağmen erkeklerin üstün olduğunu birkaç kez dile getirmiş bir yazar hatta bir kadın başkan adayı olursa ona oy vermeyeceğini bunun saçmalık olduğunu da söylemiş. Bahsettiğiniz kitabı ben okumadım aslında hiçbir kitabını okumadım hem kadın-erkek hakkındaki görüşleri yüzünden hem de toplumdaki azınlıklara karşı olan acımasız yaklaşımları beni çok fazla soğuttu. Bu kadar severek anlattıysanız eminim bu kitapta bu kadar bariz bir şekilde bu fikirler yoktur ki bu bu kitabı ilgi çekici yapıyor bence sırf bu yüzden(bu kadar beğenmenizi garip bulduğum için)listeme ekleyip okuma kararı aldım. Çok merak ediyorum açıkçası yazımını
Abla sen anlattıkça hemen şimdi okuyasım geliyor. Çok güzel bir video olmuş...
Önerdiğin 4 kitabı okumuştum. İlk önerdiğini kütüphaneden bulmaya çalışacağım. Diğerlerini de alacağım. Önerilerin için teşekkür ederim. 💕
Kendine Ait Bir Oda'yı bence öncelikle erkekler okumalı kadınları daha iyi anlayabilmesi için.
Gogol muhteşemdi. Beni çok etkiledi. Kollektif yayınlarının resimli baskısı çok güzel. Çizimler de çok iyiydi. Dostoyevski nin sözü aklıma geldi "Hepimiz Gogol'un paltosundan çıktık."
Kırmızı Pazartesi ve Bülbülü Öldürmek de çok etkilemişti benim.
Yine muhteşem bir video. Emeğinize sağlık
Abla 20 ya da 25 yaşına gelmeden okunması gereken kitapların olduğu bir video da çeker misin? Çünkü bu videoda 20-30 arası dedin ve benim yaşım tutmuyor 😔
Merve Arslan nacizane tavsiye vereyim 15-16 yaslarindaydan.
Marti johnatan livingston
İki sehrin hikayesi
Kuyucakli yusuf
Hayvan ciftligi
Sodom ve gomore
Merve Aslan bi tavsiye de ben vereyim Ursula K. Le Guin eserleri harika özellikle Mülksüzler. Çok güzel ve sorgulayıcı bir distopya. 😊👌
@@Tokatlikraliceburhan teşekkür ederim
@@dilan1139 teşekkürler
@@jae9430 Arkadaşımda varmış :) yarın okumaya başlıyorum 👍
Çok pahalı kitaplar. Almak istiyorum fakat ders kitaplarım mecburen öncelikli geliyor. Kütüphaneye gidiyorum:( bazen istediğimi bulamıyorum...
Sadece kırmızı pazartesi yi okudum ve aşık oldum ...
+ Santiago yavrum neyin var?
- Beni öldürdüler Vene hala...
keşke bu videoların altında videoda bahsi geçen kitapların listesi olsa.Bazı videolarınızın altında var mesela.Açıklamalar kısmında bahsi geçen kitapların listesi yazmayınca habire durdurup geri dönerek izlemek zorunda kalıyorum.Ama liste olsa ağız tadıyla dinleyip,sonra videonun altındaki açıklamalardan kopyalayarak , bilgisayarımdaki satın alacağım kitaplar listeme ekleyebilirim.
20 yaşındayım ve hayatın kaynağı harici önerdiğiniz tüm kitapları okumuşum, videoyu izleyince kendimi tüm soruları doğru yapmış bir öğrenci gibi mutlu hissettim , pdf olarak ulaştığım hayatın kaynağı kitabına da büyük dikkatle kısa zamanda başlayacağım, tüm önerileriniz birbirinden besleyiciydi, tesekkür ederiz ☺️
Ben bulamadım, paylaşır mısınız lütfen
@@muzafferckay2609 pdf drive uygulaması var Hayatın Kaynağı dahil bir çok kitabın pdf'ni bulabilirsiniz 🙂
@@vefamemmedova8 çok teşekkür ederim
Ece Altınok Önemli olan aslında okumuş olman değil sadece,ne anladığın,neler çıkardığındır.
Her yaş okuyabilir bunları. 30 lu yaşlardaki insanlar okuyun, geç değil
Ayn Rand Hayatın Kaynağı harikadır. Bu kitaptan bahsettiğiniz için çok mutlu oldum.😊
Ben niye başlığa bu kadar sevindim çoğu yerde 20 li yaş öncesi başlıklı altında öneriler vardı iyi oldu bu teşekkürler
1000 sayfayı 3-4 günde bitiren varsa helal olsun.
Hayatın kaynağı kitabı üniversitemin kütüphanesinde varmış🥳 inanılmaz heyecanlıyım😇teşekkürler ❤️
O kadar güzel bir video ki. Kalem defter elimde hepsini not alarak ve büyülenerek izledim. Çok teşekkür ederim Begüm hanım
Kendine ait bir oda ve kırmızı pazartesi kitaplarını yeni almıştım. Bu videoda görmek beni ayrıca mutlu etti,ayrıca Kendine Ait Bir Oda'uı aynı yaşta okumaya başlayacak olmamız gülümsetti😊
O kadar güzel anlattınız ki şuan tüm işimi bırakıp kitaplarıma dönmek istedim. Ayrıca Rus Dili ve Edebiyatı mezunu olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Gogol hakkında söyledikleriniz çok doğru.
1984'den ziyade Hayvan Ciftligi benim icin çok daha etkileyici olmuştu. Listede Stefan Zweig Vicdan Zorbaliga Karşı olabilirdi!
1984'ü hiç sevmedim.
Hayatın Kaynağı'nı sizin tavsiyenizle okudum. Çok beğendim. Teşekkür ederim.
Bülbülü öldürmek kitabını okuyun çok güzel.
Begenmedim pek.
Ben de okudum ama inanilmaz etkilenemedim maalesef
ben de sevemedim
70. sayfadayım. Sabir vaziyetinde okuyorum.
@@ecegulbudak4040 ben de okuyorum şuan ama beni de pek etkileyemedi :(
Tavsiyeleriniz üzerine büyük bir iştahla neredeyse tüm kitapları tek solukta okudum . “Bülbülü öldürmek “ kitabı hatta en iyilerim arasına girdi lütfen önerilerinize devam edin , sevgiler ❤️
Aklıma harika bir fikir geldi. İngilizcenizi geliştirmişken ya da belki ileride Türk Klasiklerinin tanıtımını ingilizce çekebilirsiniz çünkü bunu yapan çok az kişi var ve klasiklerimizi dünyaya tanıtabilmek önemli bence. Türk klasikleri bilginizle ingilizceyi kullanarak edebiyatımızın yurt dışında da tanınmasinı sağlayabilirsiniz. 😊
Yabancı, Kırmızı Pazartesi ve Kendine Ait Bir Oda'yı okudum sizin sayenizde. Diğerlerini de ekim listeme alıyorum. Ancak Kendine Ait Bir Oda'yı yeniden okumayı düşünüyorum çünkü yazarın kalemini bilmeden okumuştum ve neredeyse yarısını anlamamıştım, oturamamıştım. Teşekkürler.
Hayatın Kaynağı tekrar basılsa keşke, çevremde okutmak istediğim o kadar insan varki. Vidyo da cok güzeldi Begüm, cok tesekkürler.
Albert Camus "Yabancı" 'nın Türk Filmi versiyonu da var "YAZGI". İzlemek isteyene...
Ayn Rand'ın tüm kitapları okunmalı. Keşke baskıları olsa. Ben pdf olarak okumuştum. Ama kitaplıkta mutlaka bulunmalı.
Videonun başlığı çok heyecan verici. İyi ki 20 yaşındayım.. Türk edebiyatında var mı önerebileceğiniz kitaplar? 🤷♀️
Daha ilk kitap önerinizde videodan çıktım gittim ve kitabın ilk iki bölümünü okuyup geri geldim gerçekten okunması gereken bir kitap her kitap böyle hissettirmez keşke biraz daha vaktim olsa da okumaya devam etsem diyeceğiniz bir kitap çok teşekkür ediyorum iyi ki var sizin gibi çok okuyan insanlar. İşimizi çok kolaylaştırıyorsunuz belki böyle bir kitabı bulmak için onlarca çer çöp kitabı okumamız gerekecekti. Saygılar.
34 yaşındayım, bunu yazmak için girdim, çıkıyorum😬
Bir videonuzda da şiir kitabı tavsiyeleri verirseniz çok güzel olur. Roman okumanın yanında her ayda en az 1 şiir kitabına yer vermek istiyorum. Ve buna yeni başlayacagım. Başlangıç icin de iyi tavsiyeleriniz olacaktır.
Canan Sezer karavandaki adama bakın derim
@@hasangokkayak141 tavsiyeniz icin tesekkur ederim
@@suleeroglu8647 tavsiyenize uyacagim tesekkur ederim
21'de 10/3 iyi gidiyorum
Çok güzel bir liste olmuş benim ekleyebileceğim cesur yeni dünya ve karamozov kardeşler okumadıysanız öneririm
Sizi saatlerce dinleyebilirim.1984 dediğinizden daha fazlası kesinlikle Begüm Hanım:)
Virginia hanımın bilinç akış tekniği ile yazmasından mütevellit alışkın olmayanlar bu tarza kitabı okumakta sıkıntı yaşayacaktır
ABLA ÖNERDİĞİN KİTAPLAR İÇİN COK TŞEKKÜRLER.SENDEN BİR RİCAM KONUŞURKEN DAHA CALI KONUŞMAN VE ANLATMAK İSTEDİĞİN KİTAP İÇİN BIDI BIDI UZUN CÜMLELER DEĞİLDE DAHA ANA HATLAR ANAHTAR KELİMELER ÜZERİNDEN YÜRÜMEN UZATMADAN
Videoda bahsettiiin kitapları açıklama kısmına yazsan ekran görüntisi almak açısından daha iyi olur. ❤️😘
Ayn Rand/ Hayatın Kaynağı kitabını okudum fakat sevemedim onun yerine Suç ve Ceza olabilir.Kitabı sevemememin önemli bir kısmını çeviri oluşturuyor.Çeviri güzel olmayınca kitaba çok da giremiyorsunuz.En iyi sistem eleştirilerinden biri de Hermann Hesse 'nin eğitim sistemini sorguladığı Çarklar Arasında kitabıdır tavsiye ederim.
Bana göre her insanın kalitesini okuduğu kitaplardan anlamak mümkün.sizin de çok kaliteli insan ve okur olduğunuzu anladım.bu kanalı yeni keşf etdim.ve çok sevdim
Kitaplara ilginiz o kadar hoş ki benim için idol alınılası sayılı insanlardansınız. Sizin sayenizde gün içinde gerek ders çalışmak gerek kitap okumak gibi motivasyon isteyen aktiviteleri gerçekleştirmemde payınız çok büyük. Teşşekkür ederim.
çok güzel anlatıyorsunuz kitapları listeme ekledim sadece reklam kısmını atlayıp izledim
o kadar güzel konuşuyorsunuz ki,hayranım anlatımınıza.
Videolarını oldukça başarılı buluyorum ve video sonunda kitap konusunda doymuş olarak hissediyorum. Dolu dolu okumalar 🙏
1984 önermiyeceksiniz diye size yavaş yavaş sinirlenmeye başlamıştım. Teşekkürler.
Lise öğrencisi olan oğlumun online derslerine kulak misafiri oldum bugün. Türkçe dersinde Suç ve Ceza’yı işliyorlar. O kadar keyif aldım ki yorumlarından...
Hayatta yol tutmanın, yön değiştirmenin, hedef belirlemenin, başarının, istek ve arzuların, beklentilerin, önerilerin, nasihatlerin, rehberliklerin... ve OKUMA tarzının yaşı ya da yaş sınırı diye birşey söz konusu olamaz.
Anlatım güzel, akıcı yararlı. Ses tonu da güzel. Bilgilendirme de güzel. Afganistan'dan size saygılar.
Harika anlatmışsınız bayıldım fakat Türk yazarlardan da örnekler isterdim genellikle hep yabancı yazarlar öneriliyor :(
Begüm Hanım, hoş bir video olmuş, teşekkür ederim, güzel eserler önermişsiniz. Ama sanıyorum dünya edebiyatının en zengin edebiyatı olan -benim nazarımda- Türk Edebiyatına yer vermemişsiniz. Buna çok üzüldüm. Yani bir Yakup Kadri, Reşat Nuri, Sabahattin Ali, Halit Ziya az şey midir? Türk okuyucusunun önceliği kendi derdi, kendi sesi olan eserler olmadılır. Okuyucularımızı bu doğrultuda yönlendirmeliyiz. Sizi büyük bir merakla takip ediyorum, sevgiler. :)
Özü guzel bi insansin kitap okumak benim icin cok zor olmasina ragmen senin gibi insanlarla sevmeye basliyorum alistirmaya calisiyorum kendimi iyiki varsiniz sen ve senin gibi temiz kalpli kitapsever insanlar insanlar 🤗💜
Umarım sayenizde bu insanlar kitap okuma alışkanlığı yapar
Dinle Küçük adamla ilgili siylediklerine harfiyen katılıyorum. O nasıl bir dildir o nasıl bir anlatım ve küçücük incecik bir kitap
Gabriel Garcia Marquez en sevdiğim yazarlar arasında videoda görünce sevindim.Popüler feminist akımına kendini kaptırmış kadınlar için Virginia Woolf çok faydalı olur çünkü gerçek feminizim Virginia Woolf’dan öğrenilir.Çok güzel bir video abla eline sağlık
Ayn Rand’ın Hayatın Kaynağı kitabını hiçbir yerde bulamıyorum. Bulduğum yerlerde de 200 300 tl civarı. Bulabileceğim hiçbir yer yok mu pegasus basacaktı fakat hala basılmadı
“Hayatınızda size okuyun diyecek olan o kadar kişi ile karşılaşacaksınız ki onlara "kütüphanenizde hangi kitaplar var?"diye sorun.
Bu, sizi okumuş adamlara ve tavsiye edilen doğru kitaplara götürecektir.”
Canlı Kitap, Ümit Yüksel
Her kitabın tüm satırlarında yaşanan anlar, bambaşka bir dünya yaratır...
30 yaşından sonra okuma alışkanlığı edindiğim bu günlerde bu videoya yeni denk gelmem üzdü 😞
Hiç okuma alışkanlığı olmadan ölmekten iyidir
Videolarınızdan her zaman yararlanmak için indiriyorum.
Her kitabın bir zamanı olduğuna kesinlikle inanıyorum. Bazen kafa yapın uymuyor bazen hayatın.