Termik Manyetik Şaltere Açtırma Bobini Nasıl Takılır?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 сер 2024
  • Acele Çekim oldu belki ama burda da dursun belki faydalanan olur

КОМЕНТАРІ • 9

  • @suleymankurtcebe2339
    @suleymankurtcebe2339 26 днів тому

    Sağdaki boş yeride açıklasanız daha iyi olurdu?

  • @irfansensoy5901
    @irfansensoy5901 6 місяців тому

    Merhaba.
    Evimize 2 farklı kata birbirinden bağımsız 2 güneş enerjisi sistemi kurduk. Sistemin bağlantı yolu>>(Şebeke>TMŞ>Kaçak Akım Sigortası> İNVERTER> Kat içi kaçak akım sigortası>kat içi sigorta>priz veya lambalar şeklinde.Çoğunlukla stabil çalışırken. Elektrik gidip geldiğinde inverterlerden şebeke tarafındaki kaçak akım ile TMŞ atıyor. Tekrar TMŞ ile kaçak akımı açabilmek için daire içindeki tüm sigortaları kapatıp TMŞ den başlayarak yukarı doğru ges panosundaki kaçak akım kat içerisindeki kaçaka akım ve sigortalar olmak üzere bu sıralamayı izlersek tekrar herşey düzgün çalışıyor. Kat içerisindeki sigortalar kalkık iken TMŞ veya kaçak akımları kaldırırsak illa biri atıyor. Nört ile toprak arasını ölçtük prizlerden 0.7 volt ile 4,3 volt arası değişen değerler aldım. Güneş enerjisi inverter takmadan önce böyle bir sorunumuz yoktu. İnverteri satın aldığımız yer inverterde problem yok kat içi nötr toprak arası sorun var düzeltmeniz gerek dedi. Nötr ile toprak arası ideal değer nedir? Ayrıca kat içerisini kotrol ettik bir sorun görünmüyor. İnverterlerden birini klemens ile köprüledik ve elektrik gidip gelmesini simüle etmek için inverter öncesi kaçak akımı kapatıp açtığımızda diğer inverter ve bağlı bulunduğu kaçak akım atmadı.
    İnverterler öncesi 2 adet 3 faz kaçak akım var. İnverterleri şebekeden gelen fazlardan birine ortak bağlayalım veya farklı fazlara bağlasak bile atma sorunu devam ediyor.SORUN SADECE ELEKTRİK GİDİP GELMESİ DURUMUNDA ORTAYA ÇIKIYOR.Normal zamanda herhangi bir problem olmadan inverterler çalışmasına devam ediyor.
    Buna benzer bir sorunla karşılaştınız mı? Sebebi ne olabilir?
    Yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
    Teşekkür ederim iyi günler.

    • @suleymanadin
      @suleymanadin  3 місяці тому

      Muhtemelen kaçak akımların birinin fazı diğer kaçak akımın nötüründen besleme yapılmıştır. Öncelikle tüm enerji hatlarının noturleri o hattin fazlariyla mi takip ediyor onu takip etmelisiniz. Ges sistemlerinde ilginçtir ki karşılaştığım normalde kusursuz çalışan sistemlerde yağmur yağınca bile kaçak akım attırıyor burada olan şey toprak nötr veya toprak faz arası temas kaçağıdir. Kaçak akımın atmasının amacı gelen faz hatları ve notr enerjileri birbirne girip çıkan enerjileri eşit olmamasidir.

    • @suleymanadin
      @suleymanadin  3 місяці тому

      Ayrıca nötr toprak arası ideal voltaj 1-2 volt gibi uygundur aslında en ideali 0 olması oda çok zor. Bunun yanı sıra Toprak değeri meğer cihazı ile ölçülmektedir.

    • @suleymanadin
      @suleymanadin  3 місяці тому

      Ayrıca bazı sahada çalışan firmaların dönüşü itibariye adını vermek istemediğim bir inverter markasında bu hatalar sıklıkla meydana gelmişti. Umarım senin marka ondan değildir.

    • @suleymanadin
      @suleymanadin  3 місяці тому

      Eğer sorun elektrik gidip gelmede ise sorunu çözmek için ups sistemiyle sadece hat ayırıcı röleye enerji verelim. Bu işi çözmesi gerek. Yada transfer kontaktoru takalım

  • @serkankurt4387
    @serkankurt4387 2 роки тому

    bu açtırma bobinli tmş yi nerde kullanıyoruz amaç olarak

    • @zubeyirbalc5131
      @zubeyirbalc5131 2 роки тому

      yangın koruma roleleri monoblock olarak 125 amepre kadar üretilir..daha fazla akım çeken yerlerde yangın koruma rolesi kullanılır..burdada amaç 300 ma gecen kaçaklarda açtırma bobini yardımıyla Tmş nin enerjisini kesmektir..
      sadece açtırma bobini kendi başına bir işe yaramaz..troid role+akım trafosu+açtırma bobini kombinasyonu ile yangın koruması olarak Tmş nin trip moduna düşmesi sağlanır.

    • @suleymanadin
      @suleymanadin  7 місяців тому

      Açtırma bobinli tmş acil durdurulmasi gereken panolarda kullanılıyor düğmeye basıldığında tüm enerjiyi kesmektedjr