Hej Peter. Hvilken temperatur skal jeg bruge i varme mode, når jeg bruger kølestokken. Er det udblæsning temperaturen eller temperaturen på rørene. Tak for en super god video. Vh Martin.
Det vil varierer fra model til model, men brug Danfoss Ref.tools. Det er forventelig at den vil ligge med et kondenseringstryk på ca. 15-20 grader over rumtemperaturen.
Hej Henrik. Nej jeg kører ikke ud mere, jeg underviser kun. Jeg kan kun anbefale at du tager kontakt til en montør som er KMO godkendt og får en snak med ham/hende. Hvis det lyder fornuftigt så brug ham/hende. Mvh peter
Hej Niels. Den letteste måde at finde en tæthedsprøvningstryk på er ved at bruge Danfoss APPen. Ref. Tools værktøjet Ref. Slider. find R32 (Eller det kølemiddel du ønsker at bruge.) Ifølge Dansk Standard DS 378-2 er reference temperaturen 55°C for en luftkølet kondensator. Så det max tilladelige tryk (PS) er 55°C = 34,19 baro. AT beskriver i deres at-vejledning b.4.2 at tæthedprøvning skal vær mellem 50-100% af PS. så en tæthedsprøvning på R32 skal foretages med et tryk mellem 18,1-34,19 baro. Bemærk på nogle varmepumper er CE godkendt til at køre med et højere tryk så der er det det der gælder. Men hvis du tæthedsprøver over 20 baro og under 34,19 baro så bør du have gjort gældende regler for tæthedsprøvning. Håber du kan bruge svaret. Mvh. Peter
@@phkoleteknik Skal lige høre til de bar.. Hvis man tager APPen og siger R32 ved 55* så giver det et bar på 35.20 og du har skrevet 34.19 bar.. Er det bare mig der læser den forkert ??
Hej Peter.
Hvilken temperatur skal jeg bruge i varme mode, når jeg bruger kølestokken. Er det udblæsning temperaturen eller temperaturen på rørene.
Tak for en super god video.
Vh Martin.
Det letteste vil være at tage kondenseringstrykket og på den måde se temperaturen.
@@phkoleteknik mange tak for hurtigt svar 😉
jeg er lige min startet køleuddannelse og har god hjælp af dine klip.
Hej Peter hvor meget udkastet tampetuer når den installeret til 30 grader ? Og hvor meget trykke det skal være under 30 grader ?
Det vil varierer fra model til model, men brug Danfoss Ref.tools. Det er forventelig at den vil ligge med et kondenseringstryk på ca. 15-20 grader over rumtemperaturen.
Hej. Jeg har en varmepumpe som jeg gerne vil have service på. Kører du ud eller kan du anbefale en dygtig? Vh Henrik
Hej Henrik.
Nej jeg kører ikke ud mere, jeg underviser kun. Jeg kan kun anbefale at du tager kontakt til en montør som er KMO godkendt og får en snak med ham/hende. Hvis det lyder fornuftigt så brug ham/hende.
Mvh peter
@@phkoleteknik Tak for svar Peter. Det vil jeg gøre. Vh Henrik
Tak for videoen Peter.
Er godt med lidt indblik,men dog alt for kompliceret til mig,så det er noget en fagmand kun skal gøre.
Ja det har du helt ret i, det er derfor det kræver et lovpligtig kølecertifikat. før man må arbejde på et køleanlæg eller en varmepumpe.
Hej Peter super fedt med køle info på dansk
Tak Henrik
Hej Peter, kan du oplyse hvor højt man skal op i tryk ved en tæthedsprøvning med R32 kølemiddel? Evt. Et link til info på nettet.
Vh Niels
Hej Niels.
Den letteste måde at finde en tæthedsprøvningstryk på er ved at bruge Danfoss APPen. Ref. Tools værktøjet Ref. Slider. find R32 (Eller det kølemiddel du ønsker at bruge.)
Ifølge Dansk Standard DS 378-2 er reference temperaturen 55°C for en luftkølet kondensator. Så det max tilladelige tryk (PS) er 55°C = 34,19 baro.
AT beskriver i deres at-vejledning b.4.2 at tæthedprøvning skal vær mellem 50-100% af PS.
så en tæthedsprøvning på R32 skal foretages med et tryk mellem 18,1-34,19 baro.
Bemærk på nogle varmepumper er CE godkendt til at køre med et højere tryk så der er det det der gælder. Men hvis du tæthedsprøver over 20 baro og under 34,19 baro så bør du have gjort gældende regler for tæthedsprøvning.
Håber du kan bruge svaret.
Mvh. Peter
@@phkoleteknik hej Peter, tak for præcist og fyldestgørende svar..
Har downloadet app'en og testet med R32.👍🏼
Vh Niels
@@phkoleteknik Skal lige høre til de bar.. Hvis man tager APPen og siger R32 ved 55* så giver det et bar på 35.20 og du har skrevet 34.19 bar.. Er det bare mig der læser den forkert ??
@@Mr1975johnny Du kan i appen vælge mellem atmosfære/overtryk eller absoluttryk, der er en bars 1.018 bars forskel på de to