Αποστολή της Επιστολής Αποδοχής σχετικά με την προμήθεια των F-35

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 жов 2024
  • Απεστάλη υπογεγραμμένη από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από την έγκριση του ΚΥΣΕΑ, η Επιστολή Αποδοχής (LοA) για την έναρξη του προγράμματος προμήθειας 20 F-35 A Lighting ΙΙ και συναφούς εξοπλισμού, με δικαίωμα παραγγελίας επιπλέον αριθμού 20 μαχητικών αεροσκαφών.
    Διαβάστε περισσότερα εδώ: dendias.gr/ypo...

КОМЕНТАРІ • 20

  • @ΤουλαΤουλα-γ2ν
    @ΤουλαΤουλα-γ2ν 2 місяці тому +2

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!

  • @lemoniaklara1899
    @lemoniaklara1899 2 місяці тому +2

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ💎

  • @charalampossakellaridis6770
    @charalampossakellaridis6770 2 місяці тому +4

    Εύγε πάμε μπροστά επιτέλους, μια ερώτηση και ξέρω δύσκολα απαντάτε, Πρέπει να ντρέπομαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες; Ότι αγαπάμε την πατρίδα μας; Ότι αγαπάμε την θρησκεία μας; Ότι αγαπάμε τν οικογένεια μας;Είμαι χουντικός άμα πω αυτό; Είμαι ακροδεξιός;Μήπως είμαι πατριώτης τελικά γιατί βλέπω πολιτικούς της δεξιάς να μιλανε για LGTV αλλά όχι για της ελληνικές αξίες μήπως μπερδεύτηκαν ορισμένοι;

  • @theotsavaris3809
    @theotsavaris3809 2 місяці тому +1

    Κυριε δεντια να παρουμε και τα καταληλα πυρομαχηκα πυραυλους θελουμε τους καλυτερους !!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • @salosg4
    @salosg4 2 місяці тому +1

    ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!

  • @FLORATOSOTHON
    @FLORATOSOTHON 2 місяці тому +1

    Όπως έχει σχολιαστεί από πολλούς κατ’ επανάληψη, τα οπλικά συστήματα δεν είναι σουβλάκια για να παραγγέλνονται σε μερίδες.
    Ένα ερώτημα είναι γιατί 20 + 20 αντί 24 + 24 με χρονική επέκταση του προγράμματος, αφού οι νέες μοίρες της ΠΑ έχουν 24 Α/Φ;
    Μήπως κάποιοι κάνουν copy paste σε έντυπα της εποχής που οι μοίρες μας είχαν 20
    Α/Φ;
    Ακόμα δεν τα πήραμε τα F-35 και παίζουμε ρητορικά παιγνίδια νίκης.
    Ας τα κάνουν λειτουργικά οι Αμερικανοί που έχουν μόνο 30% διαθεσιμότητα και θα μπορούσαμε να πάρουμε 48 και εμείς για να εξοπλίσουμε μία πλήρη πτέρυγα μάχης και ας κοστίζει όσο 3 F-16 η ώρα πτήσης τους, αρκεί να πετάνε εκεί που θέλουμε εμείς και όχι μόνο εκεί που θέλουν οι Αμερικάνοι.
    Μέχρι τότε, ας πάρουμε την 4η FDI, άλλα 24 Ραφάλ και ας εκσυγχρονίσουν τα υπόλοιπα F-16 Bock 50 σε VIPER και τις 4 ΜΕΚΟ.
    Πάντως, το πρόβλημα της Ελλάδας ποτέ δεν ήταν η έλλειψη μέσων. Ήταν πάντοτε η έλλειψη της πολιτικής βούλησης να χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα μέσα.
    Αυτό μας είναι που μας έφτασε από την αμφισβήτηση μόνο των 6/10 ΝΜ το 1974, στην αμφισβήτηση όλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης σήμερα.
    Η άμυνα της χώρας δεν διασφαλίζεται με συνεχείς αποσπασματικές αγορές έτοιμων και διαφορετικών οπλικών συστημάτων, χωρίς πρόβλεψη μακροχρόνιας υποστήριξης.
    Η πρακτική αυτή εξαντλεί την Ελληνική οικονομία και το σύστημα υποστήριξης των ΕΔ και τελικά μειώνει την αμυντική μας ικανότητα αντί να την αυξάνει.
    Το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα της Τουρκίας είναι η εγχωρία κάλυψη των εξοπλιστικών της αναγκών κατά 80%.
    Αντίθετα εμείς, όσο καλά και να είναι τα έτοιμα, μόλις εξαντληθούν θα παρακαλάμε να μας δώσουν και άλλα, όσο-όσο και θα είμαστε τυχεροί αν δεν εισπράξουμε το γνωστό «βρείτε τα».
    Η αποτελεσματική άμυνα πρέπει να βασίζεται σε τυποποίηση του υλικού και μακροχρόνια προγράμματα εγχώριας συμπαραγωγής και υποστήριξης του.
    Επίσης δεν είναι λύση το ξεπούλημα των αμυντικών μας βιομηχανιών σε ξένους, γιατί μπορεί σήμερα ένα προϊόν τους να καλύπτει τις ανάγκες μας, το διάδοχο σύστημα τους όμως όχι.
    Οι Τούρκοι αντίθετα κάνουν κοινοπραξίες με Τουρκικές και ξένες εταιρείες, σαν νέα εταιρικά σχήματα, για τη συμπαραγωγή των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν.
    Ένα άλλο πράγμα που δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα, είναι η λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών σε δυο κύκλους, έτσι μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής, οι Ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες απαξιώνονται και στην κυριολεξία δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε, πέρα από το να ακριβοπληρώνουμε «ημέτερους» σε διάφορες θέσεις και να προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε το πρόβλημα.
    Καμία αμυντική βιομηχανία στη Γη δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμη, χωρίς τη λειτουργία των δύο κύκλων.
    Ο πρώτος κύκλος αφορά την παραγωγή του κάθε οπλικού συστήματος και συνήθως διαρκεί 10 με 15 χρόνια.
    Ο δεύτερος κύκλος που διαδέχεται τον πρώτο και έχει ανάλογη διάρκεια, αφορά την εργοστασιακή συντήρηση και αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται το νέο οπλικό σύστημα που θα αντικαταστήσει τα προηγούμενα.
    Δυστυχώς εδώ, οι «αρμόδιοι» πολιτικοί μας περίπτερο στο Σύνταγμα να διαχειρίζονταν θα το χρεοκοπούσαν με τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα αυτά.

  • @zcharg0
    @zcharg0 2 місяці тому +4

    Υπουργε θα δουλευουν οποτε χρειαστει η θα σβηνουν remotely με ενα κουμπι απο την βιρντζινια η ουασινγκτον;

    • @cenk2826
      @cenk2826 2 місяці тому

      Amerika ne söylerse öyle olur. Senin bakanını sayan yok 😂

    • @zcharg0
      @zcharg0 2 місяці тому +1

      @@cenk2826 πρόσεχε μεμετακι ούτε τα δικά σας θα δουλεύουν LOL

    • @cenk2826
      @cenk2826 2 місяці тому

      @@zcharg0 Sana teklifim bu amerikalara para kazandırmayalım ve bu siyonist yönetimden kurtulun

  • @panoskos5507
    @panoskos5507 2 місяці тому

    Ανταποκρίνονται στις εθνικές μας απαιτήσεις; Μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κόστος; Μπορούμε να δράσουμε κατά στόχου, χωρίς έγκριση από εξωχώριες δυνάμεις, πχ τον κατασκευαστή; Θα αποκτήσουν και γειτονικές χώρες αυτό το όπλο; Να, γιατί χρειάζεται το ΣΕΑ...

  • @gerasimos2112
    @gerasimos2112 2 місяці тому

    Να μην γυρίσει ο τζιναβωτος από το Παρίσι

  • @gerasimos2112
    @gerasimos2112 2 місяці тому

    Να μην γυρίσει ο τζιναβωτος από το Παρίσι