#26 Cum scapi de puntile termice? Exemplu la o casa pasiva

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 жов 2024
  • Puntile termice nu doar ca iti pierde caldura/racoarea casei spre exterior, ci mai ales iarna, prezinta zone mai reci, unde se formeaza condens, iar in timp apare mucegaiul, ingrasia, deteriorarea finisajelor si elementelor, degredarea vizuala a acestora, si apar si alte probleme in lant. Daca doresti sa afli intr-o maniera simpla ce reprezinta puntile termice, cum sa le identificam, unde sunt, si cum sa le eliminam sau diminuam, atunci vizioneaza acest video.
    Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website: enciclopediaco...
    Servicii: premiumhouse.md/
    Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
    Surse video/imagini/audio:
    Video by cottonbro from Pexels - www.pexels.com... - production ID_4068404
    Video by olia danilevich from Pexels - www.pexels.com... - production ID_4974702
    Video by Thirdman from Pexels - www.pexels.com... - pexels-thirdman-5583562
    Video by Yaroslav Shuraev from Pexels - www.pexels.com... - pexels-yaroslav-shuraev-6279706
    Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2021 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

КОМЕНТАРІ • 74

  • @mkddiag242
    @mkddiag242 3 роки тому +1

    multi arhitecti sunt foarte lenesi si nu fac toate lucrurile asa cum ar trebuei sa fie oricum, informatia nota 20!!

  • @dumyjobby
    @dumyjobby 3 роки тому +7

    vorbesc mai multe limbi si urmaresc canale similare in special in engleza italiana si francesa si bineinteles romana. Nu este nicaeri un canal ce face videouri despre contructie asa de bine facute. felicitari si tine-o tot asa

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +2

      Va multumesc foarte mult pentru aprecierea si comentariul dvs! Astfel de comentarii ne face sa continuam si sa stim ca ceea ce facem, isi are rostul!!!

  • @catalinmihai6692
    @catalinmihai6692 3 роки тому +5

    Multumim frumos!
    Foarte instructiv si educativ!
    Informatii extrem de importante dar detaliate intr-un mod simplu pe intelesul tuturor romanilor!
    In plus va destanui ca va ascult cu mare placere si datorita faptului ca iubesc dulcele "grai moldovenesc"!
    Va asteptam cu noi postari!
    Mult succes in tot ceea ce faceti!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +4

      Cu multa placere, am depus ceva efort sa prezint informatia intr-o maniera foarte simpla si sa fiu inteles de toti. Multumesc si de aprecierea "graiului moldovenesc" ))) Sanatate!

  • @caveman3201
    @caveman3201 3 роки тому

    Foarte bine-venite aceste informații! La actuala adresă de rezidență, o casa construită prin anii '60 cu foarte multe probleme cauzate din proiectare până la execuția fizică a imobilului, ne confruntăm și cu mucegaiul. Foarte periculos pt. sănătate, evident.
    Îmi puteți oferi date despre programul mai pe la început cu exemplificare "foaie" milimetrica? Cum se numește, vă rog! M-ar ajuta foarte mult la niște proiecte.
    Mulțumesc și pt. acest episod care abundă în informații obiective! Sănătate și mult succes cu casa pasivă!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Cu multa placere. Am vorbit in video ca am folosit programul HTFlux, program licentiat si cu plata. Sanatate si mult spor deasemenea!

  • @nicolaid.1809
    @nicolaid.1809 2 роки тому

    Salutare tuturor,
    Un material video bine pus la punct! Bravo!
    O întrebare la tema respectivă:
    Având în vedere ca majoritatea caselor au chestii atârnate de peretele deja izolat, de ex. Țevele pentru scurgerea apei de ploaie, marchize la terasă, plafoane de lumină pe perete care toate folosesc anumite șuruburi din metal pentru fixare, sunt și astia considerate ca punți termice critice (ca și în cazul exemplului armaturii din beton)? Care sunt metodele prin care aceste elemente de fixare sa nu mai contribuie la pierderea de căldură? Cum este rezolvată aceasta problemă în cazul caselor pasive?
    Mulțumesc frumos!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому +1

      Salutare, merci! Aceste elemente pot fi punti termice, insa punctuale si diminuate, deci fara mare aport fata de o casa incat sa fie ceva semnificativ. Totusi exceptii exista. Daca sunt prea multe sau prea mari (cum de exemplu sunt fatadele ventilate ce au sisteme de prindere in peretii casei, acolo se folosesc elemente de rupere termica cu materiale termoizolatoare).

  • @Familialungu
    @Familialungu 2 роки тому +1

    Supper

  • @stelic9515
    @stelic9515 3 роки тому +4

    Multumesc mult, foarte informativ.

  • @BIGPGA
    @BIGPGA 3 роки тому +1

    Corect ,de când așteptam

  • @utzdeac
    @utzdeac 3 роки тому +1

    Eram curios cum se diminueaza puntile termice la cosul de fum, evacuarea gazelor la centrala termica...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Este mai greu sa izolezi astfel de materiale, de obicei se izoleaza intreg cosul de fum cu materiale rezistente la foc (vata minerala, vermiculita etc) pe intreaga suprafata ce este la interior, si posibil si la exterior. Ceva mai avansat este de a crea o rupere termica undeva cand cosul de fum pleaca spre pod sau acoperis, insa e mai costisitor si nu prea vezi la noi.

  • @Boogieeeeeeee
    @Boogieeeeeeee 3 роки тому +1

    Buna ziua din nou si multumim pentru video!
    Am in plan sa fac acoperis tip terasa necirculabila (cu hidro din EPDM) si doresc sa montez panouri solare pe el. Cum as putea sa le montez ulterior fara a crea o punte termica prin stalpi de fier intrati in placa de beton de la acoperis? Multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +3

      Buna ziua. Cu placere. Pentru acoperisele plate sunt 2 sisteme de prindere: invaziv si neinvaziv. In cazul celui invaziv, exista elemente care sunt prinde de planseul de beton, sapa de panta sau alte elemente cu greutate si solide, iar conexiunile sunt atent hidroizolate. Sistemul neinvaziv presupune nici o gaura, ci fixarea elementelor de prindere de obicei din aluminiu de blocuri din beton simplu de anumite marimi si greutati, pur si simplu asezate pe acoperisul plat, cu anumite membrane de protectie intre betonul dat si membranele EPDM, PVC, TPO sau altele.

    • @Boogieeeeeeee
      @Boogieeeeeeee 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc! In cazul asta, desi terasa e necirculabila, ar trebui sa am in vedere o termoizolatie cu rezistenta la compresie destul de mare, ca sa nu se taseze blocurile in timp si sa imi creeze gropi de apa

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      @@Boogieeeeeeee Foarte corect, iar in unele cazuri se toarna si o sapa deasupra lor.

  • @crhamnusia3756
    @crhamnusia3756 3 роки тому

    Ce software de simulare folosesti? Poti indica un link unde poate fi analizat?

  • @gabilaczo3688
    @gabilaczo3688 3 роки тому

    Buna ziua.am o casa din caramida de 25 cm ,tencuita interior si exterior si intenționez sa o izolez cu vata balzaltica de 15 cm.este suficienta grosimea izolatitiei?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna ziua. Vizionati video Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale - ua-cam.com/video/Q0WI-THuR3s/v-deo.html .

  • @roxanadessi9882
    @roxanadessi9882 3 роки тому

    Doamne ajută!Foarte utile aceste informații.As dori mai multe informații despre o casa din bușteni,sunt româncă dar trăiesc în străinătate și dorim să construim o casa (subsol-parter) la munte (altitudine 850m).Care ar fi alegerea cea mai bună și economică?

  • @hanniballdan
    @hanniballdan 3 роки тому

    Mulțumesc pentru informații! Am o casă în faza la gri ( tencuită interior/exterior). Urmează a fi termoizolată cu panouri rigide de vata bazaltica, grosime 20cm. (S-au termoizolat inclusiv fundațiile atât la interior cât și la exterior, deci se vrea a fi o casă low energy). Trebuie să construiesc un acoperiș de terasă ( placa a fost deja turnată, decuplată de casă). Cum elimin puntea termică, care se va crea prin prinderea căpriorului suport de centura casei? E de ajuns să folosesc 2 cm de polistiren xps între căprior și centură, iar peste căprior, 3 cm de vată, ca sa ajung la nivelul fațadei? (Căpriorul are 15 cm). Sau mai bine construiesc toată structura terasei independent de casă, DUPĂ ce execut termoizolarea fațadei? Mulțumesc încă o dată!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Cu placere! Nu va pot oferi un raspuns pana nu vad plansele de la proiectul dvs cu acel nod. Daca aveti nevoie de o consultatie, va stau la dispozitie, scrieti-mi un mesaj pe pagina de facebook, link-ul e in descrierea de sub video. Multumesc.

  • @SorinMitache
    @SorinMitache 3 роки тому

    Bună ziua domnule Begu. Am o întrebare simpla. E greșit dacă în zonele cu centura sau stâlpi pentru a diminua punțile termice sa izolez la interior cu polistiren. Doar în aceste zone nu peste tot chiar dacă iese o diferență de grosime la pereții interiori.Multumesc anticipat.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua. Ca sa va ofer un raspuns, trebuie sa fac o modelare sa vad daca situatia in cazul dvs se rezolva sau nu. Eu nu prea as folosi polistiren la interior, poate doar cu masuri de protectie despre care am vorbit in video privind 5 Solutii de a termoizola la interior - ua-cam.com/users/results?search_query=5+solutii+de+a+termoizola+la+interior
      Chiar daca se izoleaza doar zonele centurii sau stalpilor, oricum problema se rezolva doar partial, cel mai bine la exterior sa se gandeasca izolatia.

    • @SorinMitache
      @SorinMitache 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ma bucur de răspuns. E o idee hai sa vedem cum ar ieșii în program. Va mai aduc aminte😁. Sant pasionat de construcții datorita studiilor. 🤪

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      @@SorinMitache Okay cand aveti nevoie apelati! Sanatate!

  • @sebastianbadea8626
    @sebastianbadea8626 3 роки тому

    Salut, felicitări pentru toată activitatea. As dori un sfat, am o casa in construcție și urmează să îi realizez anvelopa exterioara. Problema este că am, atât la parter cât și la etaj, terase din beton ce ies din corpul clădirii și susțin zonele respective. Cum pot atenua punțile termice?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Salutare si multumesc! Daca terasele sunt deja construite si nu se poate realiza ruperea termica intre ea si casa, atunci se izoleaza toata terasa cel putin zonele exterioare in contact cu aerul si putin si in sol.

  • @andreicoda6071
    @andreicoda6071 3 роки тому

    Salutare, merci pentru info. Din exemplu care l-ați arătat mi se pare că veți izola casa cu polistiren sau a fost doar un exemplu? Cu punțile termice e fain după o iarnă petrecuta în casă și știind ce nu am reușit să finisez la geamuri după montare a fost și clar unde va apărea mucegai sper după termoizolare și finisare sa diminuez toate neajunsurile.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +2

      Salut si cu placere. In video am folosit unele exemple din proiectul si calculele de punti termice de casa pasiva, dar am folosit si alte exemple pentru a explica anumite informatii. Concret despre izolatiile la casa pasiva o sa vin cu un video in viitor. Dupa o iarna intr-o casa neizolata, insa locuita, se pot observa anumite punti termice, insa nu toate dau de stire din primul an.

  • @gradmihaialexandru3445
    @gradmihaialexandru3445 2 роки тому

    Foarte frumos prezentat.
    Felicitari

  • @nicolaebrus8234
    @nicolaebrus8234 3 роки тому

    12:28/14:32 Din cite vad temperatura minus trece sub talpa fundatiei. Asa trebuie sa fie?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      La talpa fundatiei se fac alte calcule, pe etape, ca in final sa se obtina imaginea prezentata. In realitate acolo temperaturile sunt mai pozitive.

  • @cristiionescu7272
    @cristiionescu7272 3 роки тому

    Buna ziua. La o casa din panouri SIP , pot termoizola colturile la interior cu folie de aluminiu cu bule... am vazut ca sunt 2 modele de folie aluminiu , una ieftina care contine "aluminiu" si alta mult mai scumpa care chiar are o folie de aluminiu f. subtire. Nu gasesc informatii despre cum se termoizoleaza corect o casa din panouri SIP. MULTUMESC

  • @cristianseghedi2826
    @cristianseghedi2826 3 роки тому

    Va salut cu respect!
    Dacă nu am ieșit cu zidaria in exerior ,3 sau 5 centimetri pentru izolatia stalpilor si a centurilor , care ar fi grosimea minima a izolației in acest caz ? . Va rog sa.mi spune.ti atât pentru vata minerală bazaltică cât si pentru polistiren .
    Va mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +2

      Salut si mult respect deasemenea! Orice caz se analizeaza separat, depinde si de zidarie, de grosime, de ce structura de beton avem, ce marimi are, s-a folosit sau nu rosturi din XPS sau alt material etc... La general va recomand video Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale - ua-cam.com/video/Q0WI-THuR3s/v-deo.html .

    • @cristianseghedi2826
      @cristianseghedi2826 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor
      Mulțumesc frumos!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@cristianseghedi2826 cu placere!

  • @vhaleryanadamant1975
    @vhaleryanadamant1975 3 роки тому

    Salut, scuze ca voi comenta la un video gresit.
    Intrebarea este legata de vatelina.
    Este vatelina nociva? Sau este vorba doar despre vata minerala?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Salut, tot ok. Din ce cunosc, ea poate fi un material hipoalergic pentru unele persoane, insa nefiind un material de izolatie uzual pentru a fi analizat, nu va pot spune mai multe.

    • @vhaleryanadamant1975
      @vhaleryanadamant1975 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc, apreciez raspunsul!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@vhaleryanadamant1975 Cu placere!

  • @birrbert
    @birrbert 3 роки тому

    Buna ziua! Material fain in urma caruia "indraznesc" sa va adresez o intrebare. Locuiesc intr-o casa construita din tigla in anii '70 si cumparat de mine acum 3 ani. Fundatia este inaltata la 80 cm peste nivelul solului, adica zidul incepe de la aceasta inaltime. Suprafata zidurilor am izolat cu 10 cm vata bazaltica, insa nu sunt sigur cum sa izolez exteriorul fundatiei. Vorbim de roci imense, suprafata carora este neuniforma. As dori sa elimin puntile termice care exista acum in directia pardoselii din interior, dar totodata cred ca ar fi o idee buna ca aceste roci, care alcatuiesc fundatia sa se poata aerisi; cu alte cuvinte, sa poata scapa de umezeala care provine de exemplu din sol. Ce metode si materiale recomandati?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna ziua, multumesc. Pentru umezeala din sol - se iau masuri de hidroizolare si/sau impermeabilizare, impreuna cu ruperea capilaritatii. Aerisirea la fundatie nu are mare efect, decat doar eliminarea radonului despre care am vorbit intr-un video trecut. Nu pot aprecia din cateva cuvinte scrise situatia dvs, insa la general vorbind: hidroizolati fundatia + rupeti capilaritatea + termoizolati de la fatada pana in jos la talpa fundatiei cu 10 cm de izolatie, de exemplu polistiren extrudat XPS.

    • @birrbert
      @birrbert 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc si apreciez informatiile. Dupa parerea Dvs profesionala, in cazul meu vata bazaltica poate fi folosita cu succes in loc de polistirena XPS?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +2

      @@birrbert Nu e corect sa se foloseasca vata minerala la fundatie, e o greseala foarte grava!!! Mai vizionati va rog video-urile de pe canal, am explicat intr-o sumedenie de video-uri diverse reguli de izolare, unde se foloseste vata minerala, unde polistirenul, ce proprietati au s.a.m.d. Sunt peste 200 video-uri pe canal, la sigur gasiti orice raspuns va intereseaza.

    • @birrbert
      @birrbert 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Am inteles. Inseamna ca voi reviziona cateva clipuri. Spor la treaba.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@birrbert Merci deasemenea!

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 3 роки тому

    Ce soft folosesti aici la 01:23 ?
    Mersi

  • @MariusSoflete
    @MariusSoflete 3 роки тому

    😉

  • @PopaAlexandru.
    @PopaAlexandru. 3 роки тому

    Sonorul e excretabil , probabil continutul e excelent ca de obicei .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +3

      Sorry dar cred ca la dvs e problema. Nu incerc sa pasez vreo vina, insa sunetul a fost inregistrat cu microfon semi-profesionist Rode, la montaj s-a verificat de cateva ori sunetul, iar acum fiind postat, am incercat de pe mai multe dispozitive sa vizionez/ascult video, si totul pare in regula.
      PS: daca ascultati cu casti, aflati ca unele nu transmit sunetul original, ci putin modificat (depinde de setarile Stereo), si poate sa va para un pic diferit. Sanatate!
      PPS: Serios, chiar ma gandesc sa sterg comentariul dvs, am rugat cativa prieteni sa verifice la PC/Laptop/Mobil/Tableta sa verifice sunetul, si totul e okay, chiar foarte okay (nu se aude ffșșșșșș, se aude clar glasul, muzica de fundal e pe minim), iar cuvantul dvs "excretabil" daca ne uitam in dictionar, chiar nu isi are rostul. Sorry, dar comentariul dvs pare un hate ))) Daca nu, si chiar la dvs se aude rau, cautati problema la dvs ))) Multumesc de intelegere!

    • @PopaAlexandru.
      @PopaAlexandru. 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Am incercat videoul de pe telefon si acolo merge sonorul tare si fara distorsiuni .Din pacate eu nu urmaresc nimic pe telefon ,am sa incerc cu un laptop .

    • @PopaAlexandru.
      @PopaAlexandru. 3 роки тому

      Numai in acea zi sonorul a fost distorsionat pe acest dispozitiv ... Am fost tinta unui atac cibernetic sau trebuie sa multumesc Wingozului .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@PopaAlexandru. Ma bucur ca situatia s-a rezolvat, si multumesc pentru precizare. Sper sa va rezolvat situatia cu atacul respectiv!