@@SorinelSorin-xw8tt Mulțumesc, dacă doriți și vreți o să reușiți să faceți multă lume se lasă bătută bine că nu este chiar așa ușor financiar pentru toată lumea mai ales că uni electricieni vor să ia pielea de pe tine de parcă au absorbit 10 ani de facultate să poată lega două cabluri.
Bun! Vrem sa il vedem si in consuma mare, undeva la minim 3000 de watti; evident asta cand veti reusi sa montati si cele 3 baterii! Pentru ca desi pe el scrie 6000, eu nu cred ca poate sa duca mai mult de 3.5 - 4kw maxim! Maaaxim! dar e bine si asa - baterii sa aveti pentru el, ca restul se rezolva! Eu am baterii pe litiu fier fosfat, care au prindere pe surub, nu pe borna clasica auto - inteleg ca bateriile dvs. sunt pe litiu, dar bornele sunt totusi ca la masina?
Cu siguranță îl voi testa la puterea maximă cred că va duce cei 3000w continiu și da bornele la bateriile astea noi sunt mai simple și nu au acel șurub în cap pentru prindere dar vedem ce pot la teste.
La multi ani .... si sa nu ne pripim in decizii .... daca toti alegem sa plecam din tara cine o sa ramana pe aici :) . Daca e de plecat ... eu zic sa plece ticalosii. De unde ? Si cat a costat invertorul?
La multi ani,! Logic așa trebuie să plece toate jegurile astea care nu fac nimic și pe deasupra mai vorbesc și tâmpenii, dar cum ei sunt betonați în aceste funcții cu rude în toate instituțiile nu rămâne decât să-i lăsăm singuri să se guverneze între ei, sunt niste lipitori libidinoase și mi-e o scârbă de câte ori îi văd pe orice plancardă in drum spre muncă, deoarece mă văd obligat să muncesc în 5 locuri să pot trai în țara asta, Invertorul l-am luat de pe AliExpress la 167 de dolari.
salutare din nou, te rog, să argumentezi de ce ai ales sistemul pe 12v si nu 24 sau 48 V.. care crezi că sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de sistem.. și altă rugăminte să ne prezinți modul cum ai fixat panourile pe suport, ce cleme, șuruburi, etc ai folosit.. cum ai conectat panourile (serie, paralel, mix..).. spor în toate
@@costycostica3113 Bună, n-am să argumenteze nimic sunt în teste, am ales sistemul de 12v pentru că este cel mai simplu deoarece pot folosi câte bateri doresc la orice alt sistem ești limitat de numărul bateriilor, sistemul meu deocamdată este doar pentru un consumator adică aerul condiționat care consumă 980 wh, bateriile și panourile sunt legate în paralel logic că altfel nu se poate, nu știu dacă am clarificat totul dar măcar am încercat.
@@MadebyConstantin îmi cer scuze dacă cumva postarea mea te a deranjat cumva, nu laud sau critic pe nimeni, am vrut doar să înțeleg cât mai bine,, fenomenul fotovoltaic,, 😁.. oricum ai oferit destule informații drept pentru care îți mulțumesc, spor în toate
bun la nevoie. da fii atent, NU mai porni invertorul cu rascina cuplata. POrnesti mai intai invertorul apoi bagi stecherul sau dai drumu la consumatori. Spor la munca si sanatate ! ps. nu te-am intrebat, de unde incarci bateria?
Da știu n-am fost atent oricum nu aveam ce să stric este un încălzitor fără nici o placă de bază și invertorul are protecție la pornire accidentală, bateria o încarc cu încărcătorul cu care a venit din fabrică sau o mai pot încărca cu un panou solar mobil de 150 w. Mai am câteva încărcătoare de 12 v noi dacă te interesează, am să le scot la vânzare zilele astea pentru că nu am ce face cu 4 bucăți.
Bravoo Constantineee . Acum chiar ca te duci in Spania . Ca acum ceva timp din cauza astora care au fost la guvernare ai zis ca pleci din tara si ca sti limba Spaniola . Adevarul ca si eu am injurat sistemul care a fost pina acum . In 2016 in urma unei inspectii Belgiene ( ca ma aflam la munca acolo) am denigrat guvernarea Romaniei si am spus ca din cauza lor am ajuns asa . Si n-am fost singurul .Am acte doveditoare . N-am votat cu nici unul din ei . Ce va fi vom vedea .
Mă gândeam la Grecia, Spania nu mai este ce a fost. Am colaborat mult cu un om de afaceri din Grecia până a început pandemia și am vorbit mult cu el, mi-a explicat că la cate chestii știu eu să fac în Grecia nu o să am ce face la câți bani pot câștiga. Grecia este o țară superbă nu zic că Spania nu este dar parcă pare mai simplu să plec în Grecia considerând câte animale trebuie să iau cu mine, sper că români să nu creadă toate prostiile pe care le aud pe tik-toc și să pot rămâne aici dar sincer nu m-ar deranja să părăsesc și țara asta pentru că prostia este mult peste așteptările mele.
@@MadebyConstantin Grecia este o tara profund pro-rusă și cu tendințe comuniste,pt că ei n-au avut comunism și nu știu ce înseamnă.De curând au avut o manifestație cu sute de mii de oameni pro Rusia și împotriva Ucrainei,sunt informații pe Google.
Nu e o critica, doar o parere. Am vazut ca tot cumperi fel si fel de chinezarii si folosesti improvizatii (ca in cazul de fata). Parerea mea e ca sunt bani irositi. Si acum argumentez: - invertorul nu are 6000W. Nu exista 6000W pe priza normala (schuko). Pe priza normala ai max 16A x230V= 3680W. Orice bagi peste risca sa-ti dea foc la casa. - inteleg ca vrei sa alimentezi(momentan) doar AC-ul. Insa daca vrei dori sa extinzi sistemul, inseamna alti bani, alta distractie. Practic cheltuiesti de 2 ori. - 12V vs 24V vs 48 V. 12 V este cea mai problematica. Fiind tensiune mica, va trage intensitate mare. P=U x I (puterea este voltajul X intensitatea). Asta inseamna cabluri baterie care se vor incalzi la consum, daca nu au sectiune serioasa. Mai inseamna si ca bateriile se vor goli destul de repede - pentru ca capacitatea maxima reala este mai mica decat capacitatea nominala. Cu cat scade voltajul bateriei cu atat creste intensitatea absorbita si tot asa. - Deasemenea, sistemul fotovoltaic cum arata? Fara un sistem de management al puterii furnizate de panouri? De exemplu, zi insorita, bateriile incarcate 70%, AC-ul pornit Cum va directiona sistemul tau energia, incat sa incarce bateriile cu voltaj/amperaj corect, sa iti alimenteze si AC-ul si sa ignore surplusul de energie? - Nu stiu cat a costat. Insa, ca idee, puteai folosi un invertor easun 4.2 kw/24 V care costa pe la 1000 lei (din depozit UE, direct de la producator). Conectai panourile, bateriile, reteaua nationala si se ocupa automat de tot, inclusiv trecerea automata pe reteaua nationala, cand bateriile sunt descarcate...etc etc, control prin wifi...si altele. Sunt si variante de putere mai mica, pe 12 V (daca tii neaparat), evident, mai ieftine (800 lei) Inteleg ca-ti place sa experimentezi - doar ai grija, ca experimentele cu electricitatea pot fi foarte periculoase pentru oameni si pentru bunuri, o greseala minora poate sa duca la tragedii.
@@florinnastasa5506 Normal că nu este de 6000 w acela este vârful așa scriu toți pe ele puterea invertorului este de 3000 continiu pe sistem va fi și un controler de care nu sunt așa de mulțumit dar pentru început am să testez ce poate face am mers pe 12 v datorită faptului că pe orice alt sistem ești limitat de baterii adică pentru 24 v este nevoie de 2 sau 4 sau 6 etc. poate ai dreptate cu cablurile dar am luat cabluri foarte groase, este adevărat că mai trebuie să mă interesez de anumite aspecte dar la rețea nu vreau să mă conectez să plătesc surplusul de curent cum laș fi consumat, orice critică constructivă este binevenită. Am incercat să iau alt invertor exact de unde ai spus tu și dobitoci după 5 zile de așteptare nu sau sinchisit să-l trimită.
@@MadebyConstantin Invertoarele offgrid (easun, anenji, pwrmr...etc) NU injecteaza surplusul in retea. Ele au niste moduri de functionare (prioritati) si doar comuta pe retea atunci cand partea solara sau bateriile nu mai pot furniza energia catre consumatori. Iar iarna, daca ai o perioada ca asta de acum, nori si ploaie 1-2 saptamani...ramai fara energie. Sigur, poti incarca "manual" bateriile, cu redresor, sau poti folosi AC-ul direct la retea in aceste perioade dar nu e mai comod un "aparat" care sa faca automat toate astea? Apoi - fata de cheltuieli vs beneficii. Stiu ca o sa spui "sunt banii mei, fac ce vreau" si ai dreptate. Doar vreau sa iti arat si o varianta de calcul cheltuieli vs beneficii, asa cum fac eu. Daca o consideri utila, poti sa o folosesti, daca nu o poti ignora. - parca ziceai in alt clip ca ai cheltuit aprox 6000 lei pe sistemul solar (care nu e inca finalizat si e dedicat doar unui consumator si care nu va furniza energie in perioadele fara soare) - cat e consumul mediu pe toata casa? Sa zicem, o medie de 60 lei/luna(vara/iarna) Rezulta ca ai cheltuit bani cu care ai fi platit toata energia timp de 8 ani. Insa vei alimenta doar un consumator (mai mare)- deci sa zicem ca vei reduce factura cu 50%. Asta inseamna ca, timp de 8 ani, factura ta e de 30 lei (50%) + 60 lei sistemul solar/luna. Merita sau nu....e decizia ta. Eu as fi mers pe un sistem de putere mai mare, complet, cu baterie de 48v si garantie. Sunt destule variante la preturi decente (10.000-14.000 lei, in functie de capacitatea bateriei)(vezi solartech ro; ecobatenergy ro). Puterea mai mare e utila si in perioadele de productie mica si e utila si cand ai soare, pentru ca poti folosi consumatori suplimentari (boiler apa calda, plita inductie...etc etc); si iti ofera si o reducere consistenta a facturii catre furnizor
la fotovoltaice exista un singur cuvant. VICTRON. Mai bine dai un ban in plus acum decat sa iti para rau de electronicele distruse de invertoarele alea de rahat. Iti spun din experienta. Toate cele bune
Sunt un abonat la postările tale dar cred că mă dezabonez că nu ești ceia ce pari nu îți mai da cu părerea că e prea devreme dacă tu ești mai deștept ca noi ăștia care vrem o schimbare am inpresia că nu ești ceia ce vrei tu să pari cred că ești cam scandalos păcat că te urmărem cu drag
@@SORINANGHEL-h9e Chiar te rog să pleci liniștit unde vrei tu și să votezi cu toți dobitoci, ai să realizezi poate prea târziu dar vei realiza că am avut dreptate, sincer crezi că mă doare undeva că nu mai te uiți la mine? Nici nu realizezi cât de mic și în insemnificativ ești de acea nici n-am să-ți duc lipsa, adio și te rog să nu mai răspunzi la acest mesaj deoarece riști să fi blocat pe acest canal.
La mulți ani române! Sa folosești cu drag !
Mulțumesc de asemenea.
Sanatate multa om bun
Mulțumesc de asemenea.
Super ...te urmaresc cu drag ...
Vreau sa fac si eu o instalatie ca aceasta
....urmaresc ...
..Respect maxim !
@@SorinelSorin-xw8tt Mulțumesc, dacă doriți și vreți o să reușiți să faceți multă lume se lasă bătută bine că nu este chiar așa ușor financiar pentru toată lumea mai ales că uni electricieni vor să ia pielea de pe tine de parcă au absorbit 10 ani de facultate să poată lega două cabluri.
SĂNĂTATE SI LA MULTI ANI!!! SUCCES!!!
Mulțumesc la fel.
Bun!
Vrem sa il vedem si in consuma mare, undeva la minim 3000 de watti; evident asta cand veti reusi sa montati si cele 3 baterii!
Pentru ca desi pe el scrie 6000, eu nu cred ca poate sa duca mai mult de 3.5 - 4kw maxim!
Maaaxim!
dar e bine si asa - baterii sa aveti pentru el, ca restul se rezolva!
Eu am baterii pe litiu fier fosfat, care au prindere pe surub, nu pe borna clasica auto - inteleg ca bateriile dvs. sunt pe litiu, dar bornele sunt totusi ca la masina?
Cu siguranță îl voi testa la puterea maximă cred că va duce cei 3000w continiu și da bornele la bateriile astea noi sunt mai simple și nu au acel șurub în cap pentru prindere dar vedem ce pot la teste.
La multi ani .... si sa nu ne pripim in decizii .... daca toti alegem sa plecam din tara cine o sa ramana pe aici :) .
Daca e de plecat ... eu zic sa plece ticalosii.
De unde ? Si cat a costat invertorul?
La multi ani,! Logic așa trebuie să plece toate jegurile astea care nu fac nimic și pe deasupra mai vorbesc și tâmpenii, dar cum ei sunt betonați în aceste funcții cu rude în toate instituțiile nu rămâne decât să-i lăsăm singuri să se guverneze între ei, sunt niste lipitori libidinoase și mi-e o scârbă de câte ori îi văd pe orice plancardă in drum spre muncă, deoarece mă văd obligat să muncesc în 5 locuri să pot trai în țara asta, Invertorul l-am luat de pe AliExpress la 167 de dolari.
Super..
Sper.
salutare din nou, te rog, să argumentezi de ce ai ales sistemul pe 12v si nu 24 sau 48 V.. care crezi că sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de sistem.. și altă rugăminte să ne prezinți modul cum ai fixat panourile pe suport, ce cleme, șuruburi, etc ai folosit.. cum ai conectat panourile (serie, paralel, mix..).. spor în toate
@@costycostica3113 Bună, n-am să argumenteze nimic sunt în teste, am ales sistemul de 12v pentru că este cel mai simplu deoarece pot folosi câte bateri doresc la orice alt sistem ești limitat de numărul bateriilor, sistemul meu deocamdată este doar pentru un consumator adică aerul condiționat care consumă 980 wh, bateriile și panourile sunt legate în paralel logic că altfel nu se poate, nu știu dacă am clarificat totul dar măcar am încercat.
@@MadebyConstantin îmi cer scuze dacă cumva postarea mea te a deranjat cumva, nu laud sau critic pe nimeni, am vrut doar să înțeleg cât mai bine,, fenomenul fotovoltaic,, 😁.. oricum ai oferit destule informații drept pentru care îți mulțumesc, spor în toate
@@costycostica3113 Nu m-au deranjat deloc întrebările tale de acea ți-am și răspuns pentru că așa ne putem ajuta reciproc.
La mulți ani, tuturor!
@@cristibucur8475 La mulți ani.
👍👍👍👍
bun la nevoie. da fii atent, NU mai porni invertorul cu rascina cuplata. POrnesti mai intai invertorul apoi bagi stecherul sau dai drumu la consumatori. Spor la munca si sanatate ! ps. nu te-am intrebat, de unde incarci bateria?
Da știu n-am fost atent oricum nu aveam ce să stric este un încălzitor fără nici o placă de bază și invertorul are protecție la pornire accidentală, bateria o încarc cu încărcătorul cu care a venit din fabrică sau o mai pot încărca cu un panou solar mobil de 150 w. Mai am câteva încărcătoare de 12 v noi dacă te interesează, am să le scot la vânzare zilele astea pentru că nu am ce face cu 4 bucăți.
Salut, sunt eu interesat de un încărcător dedicat Lifepo de min 20 A...
@@valeriugociu5705Din păcate va trebui să cauți pe net ale mele sunt de 14.7v cu 10ah deci jumătate din ce dorești tu.
Cum te găsesc pe OLX?
@nitageorge9141 Nu le-am pus deocamdată dar le pun mâine dacă mai vrei să ei unul și îți trimit un link.
👍
Respect 🙏
Bravoo Constantineee . Acum chiar ca te duci in Spania . Ca acum ceva timp din cauza astora care au fost la guvernare ai zis ca pleci din tara si ca sti limba Spaniola . Adevarul ca si eu am injurat sistemul care a fost pina acum . In 2016 in urma unei inspectii Belgiene ( ca ma aflam la munca acolo) am denigrat guvernarea Romaniei si am spus ca din cauza lor am ajuns asa . Si n-am fost singurul .Am acte doveditoare . N-am votat cu nici unul din ei . Ce va fi vom vedea .
Mă gândeam la Grecia, Spania nu mai este ce a fost. Am colaborat mult cu un om de afaceri din Grecia până a început pandemia și am vorbit mult cu el, mi-a explicat că la cate chestii știu eu să fac în Grecia nu o să am ce face la câți bani pot câștiga. Grecia este o țară superbă nu zic că Spania nu este dar parcă pare mai simplu să plec în Grecia considerând câte animale trebuie să iau cu mine, sper că români să nu creadă toate prostiile pe care le aud pe tik-toc și să pot rămâne aici dar sincer nu m-ar deranja să părăsesc și țara asta pentru că prostia este mult peste așteptările mele.
@@MadebyConstantin Grecia este o tara profund pro-rusă și cu tendințe comuniste,pt că ei n-au avut comunism și nu știu ce înseamnă.De curând au avut o manifestație cu sute de mii de oameni pro Rusia și împotriva Ucrainei,sunt informații pe Google.
Tocmai a fost o manifestație cu sute de mii de oameni care au manifestat pt Ru și împotriva Ucrainei la Atena.
Nu e o critica, doar o parere.
Am vazut ca tot cumperi fel si fel de chinezarii si folosesti improvizatii (ca in cazul de fata). Parerea mea e ca sunt bani irositi. Si acum argumentez:
- invertorul nu are 6000W. Nu exista 6000W pe priza normala (schuko). Pe priza normala ai max 16A x230V= 3680W. Orice bagi peste risca sa-ti dea foc la casa.
- inteleg ca vrei sa alimentezi(momentan) doar AC-ul. Insa daca vrei dori sa extinzi sistemul, inseamna alti bani, alta distractie. Practic cheltuiesti de 2 ori.
- 12V vs 24V vs 48 V. 12 V este cea mai problematica. Fiind tensiune mica, va trage intensitate mare. P=U x I (puterea este voltajul X intensitatea). Asta inseamna cabluri baterie care se vor incalzi la consum, daca nu au sectiune serioasa. Mai inseamna si ca bateriile se vor goli destul de repede - pentru ca capacitatea maxima reala este mai mica decat capacitatea nominala. Cu cat scade voltajul bateriei cu atat creste intensitatea absorbita si tot asa.
- Deasemenea, sistemul fotovoltaic cum arata? Fara un sistem de management al puterii furnizate de panouri?
De exemplu, zi insorita, bateriile incarcate 70%, AC-ul pornit Cum va directiona sistemul tau energia, incat sa incarce bateriile cu voltaj/amperaj corect, sa iti alimenteze si AC-ul si sa ignore surplusul de energie?
- Nu stiu cat a costat. Insa, ca idee, puteai folosi un invertor easun 4.2 kw/24 V care costa pe la 1000 lei (din depozit UE, direct de la producator). Conectai panourile, bateriile, reteaua nationala si se ocupa automat de tot, inclusiv trecerea automata pe reteaua nationala, cand bateriile sunt descarcate...etc etc, control prin wifi...si altele. Sunt si variante de putere mai mica, pe 12 V (daca tii neaparat), evident, mai ieftine (800 lei)
Inteleg ca-ti place sa experimentezi - doar ai grija, ca experimentele cu electricitatea pot fi foarte periculoase pentru oameni si pentru bunuri, o greseala minora poate sa duca la tragedii.
@@florinnastasa5506 Normal că nu este de 6000 w acela este vârful așa scriu toți pe ele puterea invertorului este de 3000 continiu pe sistem va fi și un controler de care nu sunt așa de mulțumit dar pentru început am să testez ce poate face am mers pe 12 v datorită faptului că pe orice alt sistem ești limitat de baterii adică pentru 24 v este nevoie de 2 sau 4 sau 6 etc. poate ai dreptate cu cablurile dar am luat cabluri foarte groase, este adevărat că mai trebuie să mă interesez de anumite aspecte dar la rețea nu vreau să mă conectez să plătesc surplusul de curent cum laș fi consumat, orice critică constructivă este binevenită. Am incercat să iau alt invertor exact de unde ai spus tu și dobitoci după 5 zile de așteptare nu sau sinchisit să-l trimită.
@@MadebyConstantin Invertoarele offgrid (easun, anenji, pwrmr...etc) NU injecteaza surplusul in retea. Ele au niste moduri de functionare (prioritati) si doar comuta pe retea atunci cand partea solara sau bateriile nu mai pot furniza energia catre consumatori.
Iar iarna, daca ai o perioada ca asta de acum, nori si ploaie 1-2 saptamani...ramai fara energie.
Sigur, poti incarca "manual" bateriile, cu redresor, sau poti folosi AC-ul direct la retea in aceste perioade dar nu e mai comod un "aparat" care sa faca automat toate astea?
Apoi - fata de cheltuieli vs beneficii. Stiu ca o sa spui "sunt banii mei, fac ce vreau" si ai dreptate. Doar vreau sa iti arat si o varianta de calcul cheltuieli vs beneficii, asa cum fac eu.
Daca o consideri utila, poti sa o folosesti, daca nu o poti ignora.
- parca ziceai in alt clip ca ai cheltuit aprox 6000 lei pe sistemul solar (care nu e inca finalizat si e dedicat doar unui consumator si care nu va furniza energie in perioadele fara soare)
- cat e consumul mediu pe toata casa? Sa zicem, o medie de 60 lei/luna(vara/iarna)
Rezulta ca ai cheltuit bani cu care ai fi platit toata energia timp de 8 ani.
Insa vei alimenta doar un consumator (mai mare)- deci sa zicem ca vei reduce factura cu 50%. Asta inseamna ca, timp de 8 ani, factura ta e de 30 lei (50%) + 60 lei sistemul solar/luna.
Merita sau nu....e decizia ta.
Eu as fi mers pe un sistem de putere mai mare, complet, cu baterie de 48v si garantie. Sunt destule variante la preturi decente (10.000-14.000 lei, in functie de capacitatea bateriei)(vezi solartech ro; ecobatenergy ro).
Puterea mai mare e utila si in perioadele de productie mica si e utila si cand ai soare, pentru ca poti folosi consumatori suplimentari (boiler apa calda, plita inductie...etc etc); si iti ofera si o reducere consistenta a facturii catre furnizor
Vezi cablurile alea bune să nu fie din aluminiu cuprat, că nu-s prea strălucite în cazul ăsta.
Nu sunt din aluminiu.
la fotovoltaice exista un singur cuvant. VICTRON. Mai bine dai un ban in plus acum decat sa iti para rau de electronicele distruse de invertoarele alea de rahat. Iti spun din experienta. Toate cele bune
@@sorinsabau1664 Fiecare are dreptul la opinia lui tu mergi pe ce dorești de acea este concurență asta este opinia mea.
Am înțeles ca nu e bine sa pornești invertorul cu consumatori cuplați.
@iulianpelin7483 Așa este dar o dată nu este așa de grav plus că nu era un aparat sensibil.
Sunt un abonat la postările tale dar cred că mă dezabonez că nu ești ceia ce pari nu îți mai da cu părerea că e prea devreme dacă tu ești mai deștept ca noi ăștia care vrem o schimbare am inpresia că nu ești ceia ce vrei tu să pari cred că ești cam scandalos păcat că te urmărem cu drag
@@SORINANGHEL-h9e Chiar te rog să pleci liniștit unde vrei tu și să votezi cu toți dobitoci, ai să realizezi poate prea târziu dar vei realiza că am avut dreptate, sincer crezi că mă doare undeva că nu mai te uiți la mine? Nici nu realizezi cât de mic și în insemnificativ ești de acea nici n-am să-ți duc lipsa, adio și te rog să nu mai răspunzi la acest mesaj deoarece riști să fi blocat pe acest canal.
@@MadebyConstantin ești un ciudat scandalagiu de aceia te îjură lumea și la fel mă duare în pulă de canalu tău