Veteriner Hekim Yemi Değiştirdi | Süt Verimi %20 Arttı

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 вер 2024

КОМЕНТАРІ • 21

  • @mesutmantar1575
    @mesutmantar1575 7 місяців тому +2

    EMEĞİNİZE SAĞLIK FURKAN BEY.
    ÜRETİCİNİN BÜTÜN İNEKLERİNE MAŞALLAH.🤲

  • @muratolmezogullari3994
    @muratolmezogullari3994 7 місяців тому

    EMEKLERINE SAĞLIK HOCAM

  • @aliozupakce9088
    @aliozupakce9088 7 місяців тому +1

    Furkan bey iyi günler yeminizi depolasak en az kaç ay dayanır

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 7 місяців тому

      Ali Bey merhaba. Yemlerimizin raf ömrü 12 aydır.

    • @aliozupakce9088
      @aliozupakce9088 7 місяців тому

      @@drfurkandilber cevabınız için teşekkürler furkan bey peki neden 12 ay diğer yemler 3 ay kullanma ömrü varken akıllı yem neden 12 ay

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 7 місяців тому

      @@aliozupakce9088 Akıllı Yemlerin üretiminde raf ömrünü kısaltan nişasta (Mısır, arpa, buğday, buğday kepeği vb) ve şeker (melas vb) bulunmamaktadır. İçeriğinde bitkisel protein kaynakları (küspeler) ve vitamin mineraller bulunmaktadır. Bunların içinde Vitamin A ve D3 hariç diğerlerinin raf ömrü 12 aya kadar çıkmaktadır. Ancak biz Akıllı Besi yemlerini 10 aylık, diğer yemleri de 1-6 aylık arasında stoklu çalışılmasını, bizden ve bayilerimizden taze taze temin edilmesini tavsiye ederiz.

  • @zeuscrett
    @zeuscrett 7 місяців тому +1

    Furkan bey bir hayvanda a z ye maliyet ne kadar sizin yemle ortalama

    • @zeuscrett
      @zeuscrett 7 місяців тому +1

      Cevap verirseniz sevinirim

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 7 місяців тому +3

      Merhabalar. Besleme maliyeti konusunda size yardımcı olabilirim. Ortalama 25 litre süt verimi olan ineklerde ;
      2,5 kg Akıllı Süt yemi
      5 kg Mısır flake
      20 kg Mısır silajı
      4 kg kuru ot
      2 kg saman
      Tmr recetesini tavsiye ediyoruz.
      Bu yem miktarlarının bölgenizdeki fiyatlara göre maliyetini hesaplayabilirsiniz.
      Ayrıntılı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

  • @anka1688
    @anka1688 4 місяці тому

    Hayvalarda çelermeye sebebiyet veriyormu

  • @halukalpkaya7895
    @halukalpkaya7895 7 місяців тому +3

    Beğendiğimi söyleyemeyeceğim bir çekim olmuş gene de emeklerinize sağlık. Uyardınız ama elde en azından labarotuar analizi olmadan başka bir yemi kötülediğiniz de sizin malum diğer üreticilerden ne farkınız kalıyor. Rasyonu ve süt verimini anlayamadım. 4 inekten günde 60 Litreden 70 Litreye çıktığını anladım. Daha fazla süt kaliteli mısır silajı ve kaliteli yonca otu verilmeden mi bekleniyor. Ari işletmeden hayvan almaktan saf hayvan almak anlamı çıkarılmamamalı. 2 alacanın kafadaki renk simetrisi literatür saflık bilgisine uymuyor. Bu kadar camları küçük ve hayvanların dışkı içinde olduğu bir çiftliği veteriner hekim yönetiyorsa sade üreticiden daha ne beklemeliyiz. Ayni şeyi tekrarlayacağım. Sürü yönetimi, besleme, hijyen, hayvan refağı ve beslemeye bağlı hastalıkların oluşmasını engellemek zootekninin alanı olmalıdır. Hayvanları hasta ediyoruz düzeltmeye çalışıyoruz. Hasta etmeden yüksek verim ile çalışmak varken. Yorumumu beğenmeyebilirsiniz hatta silebilirsiniz de ben de sizin bu sefer ki videonuzu beğenmedim. İyi akşamlar. beklentilerimi karşılayabilecek çekimlerde görüşmek üzere.❤

    • @sametbolukbas
      @sametbolukbas 7 місяців тому

      İlhan yüksel tarım kredi yemin analizini yaptı paylaştı. İzleyebilirsiniz

    • @halukalpkaya7895
      @halukalpkaya7895 7 місяців тому

      @@sametbolukbas
      Samet bey iyi akşamlar. Dediğiniz kişiyi tanımıyorum. Müsait olduğumda izleyeceğim. Zaman darlığından oldukça seçiciyim. Genel olarak bu konularda en azından lisans ve lisans üstü eğitimleri olanları takip etmeye çalışıyorum. (bunun yanında takip ettiğim ve çok değerli bulduğum bir kaç alaylı kişi de var) Uzun yıllardır çeliklerde elementlerin analizi üzerine çalışıyorum. Genelde çalışma alanım ölçme ve görüntüleme olarak nano partikül büyüklüğünün altı. Bu tip işleri Dünyada geçerliliği olan akredite olmuş kurumlarda şahit numunelerle yapmak gerekir. Yıllardır maralfalfa ve türevleri üzerine araştırmalar yapıyorum daha hiç kimse bir şey diyemedi. Adının önündeki ünvana bakmaksızın her türlü kişiye karşı yazdıklarımı yazılı kaynak göstererek ispatlayabilirim. siz ne kadardır uğraşıyorsunuz bilmiyorum. Ben 15 senemi işkembenin esrarı ve koyunlarda serviksi kayıpsız ve kanamasız geçebilmek için harcadım. Toplam yaşamımın neredeyese dörtte biri. Malesef maddi imkansızlıklar çalışmalarımın hızlı ilerlemesine engel oluyor. ❤❤❤

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 7 місяців тому +1

      Haluk Bey eleştiri ve önerileriniz için teşekkür ederiz. Videoda herhangi bir yem firmasını doğrudan eleştirmemeye özen gösterdik. Veteriner Hekim arkadaşımız hem kendi hem de hizmet verdiği işletmelerle ilgili saha tecrübelerini samimi bir şekilde dile getirmeye çalıştı. Hatta videonun 10:50 kısmında ticari yem firmasına karşılık bir düzeltme cümlesi kullandım.
      İşletmedeki ineklerin SGS'si 300 gün olmasına rağmen hem gebeliklerinin yeniden sağlanmış olması hem de süt verimleri gayet yeterli bir başarı olduğunu söylemek gerekir.
      İşletmenin alt yapısı dediğiniz gibi yeterli olmayabilir. Bir yıl önce küçükbaştan büyükbaşa dönüştürülen bir barınak olduğunu söylediler. Maddi imkanlar elverdiği taktirde yeni yapılacak ahırın yerini de bize gösterdiler.
      Her türlü eleştiriye müsamahalı olmaya özen gösteriyoruz. Sağlıcakla kalınız.

    • @halukalpkaya7895
      @halukalpkaya7895 7 місяців тому +1

      @@drfurkandilber
      Furkan bey hiç bir zaman kırıcı ifadeler kullanarak , kendim deneyerek emin olmadığım veya kaynağı belirsiz ifadelere yer vererek yorum yapmadım. Zaten böyle bir şey bana uygun değil. Sizin uyarmanızı da dile getirdim. Benim gene anlayamadığım noktalar var. Bu konularda lisans eğitimim olmasa da özellikle lisans üstü yayınlardan oldukça fazla okumam var. Sağılır gün sayısı zaten 300 gün olması gerekmiyor mu? Bu hayvanların genetik kapasitesi yaklaşık 10 ton/yıl yani ortalama 33 litre/gün değil midir? Bu kapasiteye mısır silajı ve yonca otu vermeden ulaşabilmek mümkün mü? Dünya da geçerli olan bu ineklerden 13,5 ay yani yaklaşık 405 günde bir buzağı almak gerekmiyor mu? Bunlar doğru ise başarının bu ortalamalara yakın olması hatta geçmesi gerekmez mi?
      Bu arada geçtiğimiz yılda prim alabilmek için Devletin buzağılama aralığını esneterek 450 güne çıkarmasını son derece yanlış ve zararlı bir uygulama olarak görüyorum. Kriterleri esneterek değil daraltarak bir yerlere gelebiliriz. Sandığınızdan daha öte sistemin içindeyim. İşletmelerde yeminli ve sorumluluğu paylaşacak teknik personel zorunluluğu konulması için kendimce çalışmalar yapıyorum. Ulaştığım sayısal kaynaklar doğru olmadığı için bu çalışmam da yavaş ilerliyor. Ben yukarıdaki kriterlere uygun yorum yapamayacaksam niye izleyerek bana göre çok değerli olan ve yaşım göz önüne alındığında kısalan vaktimi harcıyorum.
      Ben her zaman yetiştiricimizin bilinçlendiğinde kar ederek sürdürülebilir bir hayvancılık yapabileceğini düşünüyorum. Bana göre hayvan sayımız çok fazladır. Hayvan sayımızı azaltmadan eti ve sütü ne çoğaltabiliriz ne de ucuzlatabiliriz. Verimsiz bakılan her hayvan bu Ülkenin sınırlı olan otunu boştan yere tüketiyor. Olmayan dövizimizle ithal ettiğimiz başta soya ve DDGS gibi kaliteli proteinleri boştan yere kullanıyoruz. Sanırım biraz söyleyecek sözüm olması gerekir. Bu Ülke için 3 tane evlat yetiştirdim. Biri lisans üstü eğitim yaptı, biri 2. üniversitesini okuyor diğeri Ülkemizin en saygın Devlet üniversitelerinin birinde okuyor. Her ay aldığım maaşın 1/3 oranında emekli destek primi ödeyerek çalışmaya devam ediyorum. Yılda ödediğim vergi dolaylı vergilerle birlikte ortalama kurumlar vergisi kadar tutuyor. Bununla da yetinmeyip KB ta tüm Dünyada ses getirecek bir proje üzerinde çalışıyorum. Tek sıkıntım kendimi ifade edemiyorum. İyi akşamlar dilerim.❤❤❤imla hataları ve devrik cümleler olabilir kusura bakmayın hızlı yazmak durumunda kalıyorum.

    • @ilhanyazc9947
      @ilhanyazc9947 7 місяців тому +1

      Hocam gebe hayvan tekrar kızgınlık gösterirmi?