Damla sulama sıvı gübreleme tankı yapımı ve tüyoları (20TL Maliyet)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 сер 2024
  • Daha önce yaptığım gübreleme tankı tahmin ettiğimden daha fazla izlenmiş. O tank ne yazık ki dayanamadı. Ben de yenisini yaparken sizinle paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur.

КОМЕНТАРІ • 21

  • @hakanustun1993
    @hakanustun1993  Рік тому

    Derin kuyu Dalgıç pompa kademe arızası tamiri
    ua-cam.com/video/dExw62XX80c/v-deo.html

  • @crazysedatcrazy4083
    @crazysedatcrazy4083 2 роки тому +2

    Plastik tank pek sağlıklı çalışmıyor bizde bir kaç kez denedik.Yuksek Basınç ve Vakum yaratan sistemlere uygun değil.En güzeli Metal gübre tankları.

  • @erdincdurmus4426
    @erdincdurmus4426 2 роки тому +1

    Basınçlı ya da kapalı tanklara hiç gerek yok. Bu sistemi kolayca ağzı açık bir gübre varilinden gübreli suyun azar azar(bu hızı ayarlamak da çok kolay) emilesini sağlayarak da kullanabilirsiniz. Venturi gübreleme aparatı ya da sistemi diye aratırsanız pek çok örneğini göreceksiniz. Sadece sisteme çok basit bir aparat takılıyor ister hazır alın isterseniz kendinizin nasıl yapabileceğinizi gösteren videolara bakarak yapın.

    • @hakanustun1993
      @hakanustun1993  2 роки тому

      Öneri için teşekkürler. Ancak ventüri gübrelemese halihazırda bir güç kaynağı kullanılıyor. Ben yerçekimi ile gübreleme yaptığım için bu sistemi kullanıyorum.

    • @kamilgorevbas60ylonce67
      @kamilgorevbas60ylonce67 2 роки тому

      Venturi damlamada çalılmıyor hortum ucu açıkken ve kısayken çalışıyor.
      İç basınç yapıyor geri tepiyor su

    • @erdincdurmus4426
      @erdincdurmus4426 2 роки тому +1

      ​@@kamilgorevbas60ylonce67 eğer tüm sistem aynı çapta (mesela 16mm) ise aynen dediğiniz gibi oluyor. Eğer damlamalardan daha geniş bir ana hattan dağıtım yapıyorsanız, bu ana hattın başlangıcına bir vana konuluyor ve bu vananın geliş ve gidiş yönünden ana hattan daha ince bir boruyla(damlama sulama borusu)bir bypass yapılarak venturi pompası bu bypas üzerine yerleştiriliyor daha sonra ana boru üstündeki vana emiş gerçekleşene kadar kısılıyor. Bir noktadan sonra basınç dengelendiğinde emiş gerçekleşiyor. Biraz karışık oldu ama ''Venturi pompasi ile 5 tl ye gübre tankı'' diye youtube arama bölümüne yazarsanız, bir arkadaş hem basit bir venturi pompası yapımını(bir silikon tüpü ucu ve damla sulama T parçasıyla) hem de sisteme nasıl entegre edileceğini anlatmış, oradan bakabilirsiniz.

    • @kamilgorevbas60ylonce67
      @kamilgorevbas60ylonce67 2 роки тому +2

      @@erdincdurmus4426 teşekkür ediyorum halihazırda çalışan soğuk silikon ucundan yapma bir venturi sistemim vardı ama damlamada kullanamıyordum bunu söylediğiniz iyi oldu.

    • @taseronciftci
      @taseronciftci 6 місяців тому

      ​@@erdincdurmus4426 merhaba bende bahsettiğiniz sistemi denedim bir çok video izledim fakat başarılı olamadım kuyudan dalgıç ile suyu sisteme basıyorum 50lik kangal boru ile araya bir Vana koydum vananın önüne ve sonrasına 20lik musluk ve boru ile bahsettiğiniz videodaki silikon ucu ile olan sistemi bağladım anahattan 16 lık deliksiz boru ile hat çekip fidanların etrafına delikli ile çember yaptım bu şekilde kurulu sistemde ana hat üzerindeki vanayı kısıp suyu 20 lık vana üzerinden gübre kovasına verdim fakat bir türlü emiş yaptıramadım bir yerde terslik var ama bulamadım

  • @yalcinyilmaz4146
    @yalcinyilmaz4146 2 роки тому +1

    Teferruatli yapma ilkel kalsin daha guzel. Kapağı at gitsin gübrelerin yüzde 90i toz granül vs.. icine attimi karistirmak icab eder. Gübreli su gözüksün bazen ayar yapiyorsun yavaş cektiriyirsun kapali kutuya gerek yok. Eline sağlık yinede

    • @hakanustun1993
      @hakanustun1993  2 роки тому

      Yorum ve tavsiye için teşekkür ederim. Ben yerçekimi ile sulama yaptığım için bu sistem daha uygun gibime geliyor. Motor kullanmadığım için açık sistem bana uygun olmaz sanıyorum ? Eğer olur dersen onu da denerim.

  • @preputium64
    @preputium64 Рік тому

    Hakan hocam son durum ne çalışıyor mu sistem? çalışır haliyle ilgili bi video atarsan tecrübelerini paylaşırsan süper olur

    • @hakanustun1993
      @hakanustun1993  11 місяців тому +1

      merhaba. videoyu attıgımdan beri aktif bir şekilde kullanıyorum. sorun yaşamadım.

  • @emrahuckun2336
    @emrahuckun2336 Рік тому

    Benim elimde metal(demir) tahmini 150-200 litrelik tanklardan var kapağı da kelepçeli- kilitli olanlar var ya onlardan.. Bunu delmek ve kangal boruya bağlantısını sağlam yapmak için hangi tip boru kullanmalı. Önerisi olan var mıdır? Yani pvc boru, ağaç sulama borusu veya yumuşak bahçe hortumu gibi seçeneklerden hangisi verimli olur ve en önemlisi de bu metal varile boruların kaynağını montajını nasıl en verimli yapalirim.

    • @hakanustun1993
      @hakanustun1993  11 місяців тому

      tahmin ettigim metal variller ise kaynak yapması zor olabilir. et kalınlıgı az oldugundan delinme riski yüksektir. ayırca boru bağlantı rekorları genelde sarı diye tabir edilen demir malzemeden oldugundan dolayı kaynak yapımı da problem olabilir. yine kaynak işinde uzman arkadaşlara danışmanızı tavsiye ederim. bu tip işlemlerde en mukavemetli boru bence kangal boru..

  • @ibrahimerenoglu273
    @ibrahimerenoglu273 2 роки тому

    Bir öncesi bidon patladı mı dedin ? Ben de aynı bidondan kullanıyorum 2 senedir. Evin bahçesi olduğundan çeşmeden suluyorum. Sularken biden basınçtan balon gibi şişiyor. patlar mı diye korkuyorum ama 2 senedir sorunsuz işimi görüyor.

    • @hakanustun1993
      @hakanustun1993  2 роки тому +1

      malzemeden malzemeye fark edebilir. sizinki belki daha etli bir malzeme olabilir. umarım uzun ömürlü olur.

    • @ibrahimerenoglu273
      @ibrahimerenoglu273 2 роки тому

      @@hakanustun1993 gübre bidonuydu sanırım. Şimdilik sorun yok. 😉

  • @salimsert4800
    @salimsert4800 2 роки тому

    .