Zehirsiz Sofralar Belgeseli 4. Bölüm - Doğa Dostu Çiftçiler 2 (Hüseyin Genç & İsmail Çetintaş)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 бер 2020
  • Dünyada yılda 3 milyon ton tarım zehiri, yani pestisit kullanılıyor. Türkiye’de ise bu rakam yılda yaklaşık 60 bin ton. Pestisit kullanımı ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı gibi toprak, su ve hava kirliliğine, biyolojik çeşitliliğin azalmasına ve iklim değişikliğine neden oluyor.
    Zehirsiz Sofralar belgeseli, tarım zehirleri olarak bilinen pestisitlerin nasıl ortaya çıktığı, zararları ve doğa dostu alternatiflerini ele alıyor. Avrupa Birliği, Sivil Toplum Diyaloğu V Programı kapsamında finanse edilen ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin yürüttüğü Zehirsiz Sofralar projesi kapsamında yapılan belgeselde, konunun uzmanları ve çiftçiler bir yandan pestisitlerin yok edici etkilerini anlatırken, diğer yandan da zehirsiz üretim ve sofraların mümkün olduğunu gösteren alternatif yöntemlere dair uygulamalardan bahsediyor.
    Zehirsiz Kampanya'ya destek olun; bizi zehirleyen, doğaya zarar veren pestisitler yasaklansın: change.org/ZehirsizSofralar
    Zehirsiz Sofralar web sayfası: zehirsizsofralar.org/

КОМЕНТАРІ • 8

  • @muratyemenici9023
    @muratyemenici9023 3 роки тому +3

    İsmail Bey'i ve eşini uzun yıllardır takip ediyorum. Meyvelitepe Çiftliği'nde yaptıkları sadece ülkemiz için değil, tüm dünyaya örnek olabilecek nitelikte. Tüm güzellikler onlarla olsun.

  • @cacecace7375
    @cacecace7375 Рік тому

    Emeğinize sağlık.

  • @user-kc9rl5pe2k
    @user-kc9rl5pe2k 7 днів тому

    Hüseyin Bey, selamlar. Ürünlerinizi nasıl ulaşabiliriz. Oğuz.

  • @karacaypermakultur1170
    @karacaypermakultur1170 3 роки тому

    Toprağı sürmeden buğdayı nasıl ediyorsunuz?

    • @eyvahridvan
      @eyvahridvan 2 роки тому +1

      tohumlar kil ile kaplanır. tohum topu yapılır. bu toplar toprağa serpilir üstüne de kalınca malç yapılır. olay temelde bu. bu teknik ile iklime ve yöreye göre tohumu doğru seçerseniz bir yılda iki farklı mahsulü hasat edebiliyorlar. fukuokanın ekin sapı devrimi adlı kitabını öneririm.

  • @mahomaho7489
    @mahomaho7489 Рік тому +1

    Meyve bahçesinde budama yapmadığından bahsediyor ama budama yapmayınca kültür bitkileri ki meyve ağaçları da bu gruba giriyor mesela elma ağaçları da bunlardan biri, bu tip ağaçlar budama yapılmadığı zaman ciddi olarak zarar görüyor ileriki yıllarda ölümler görülüyor dalları çok sağlıksız hale geliyor hastalık topluyor, az sayıda kalın dalı olması gerekirken çok sayıda ince dalı oluyor. Bir mantık yürütemedim açıkçası bir meyve ağacı nasıl budanmaz bir çağrışım yapamadım. Açıklama yapan olursa sevinirim

    • @pelaskalp1816
      @pelaskalp1816 5 місяців тому +1

      Bir kere budadin mi aģaç òmùrboyu budama istiyor budanmazsa kuruyor.Baştan beri budamazsan budamaya gerek kalmiyor.

    • @huseyinn3452
      @huseyinn3452 3 місяці тому

      ​@@pelaskalp1816 Ama dalların gençleşmesi için budama gerekli değil mi? Fındıkta da budanır her yıl