hidroponic amatör besin eriyiğinin, nihai tanka konulması

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 8 жов 2024
  • Hidroponic besin çözeltisinin hazırlanması ve nihai tanka konulması
    Ayrıntılı olarak bu web adresinden inceleyebilirsiniz.
    www.agaclar.net...

КОМЕНТАРІ • 12

  • @bahirtunca4485
    @bahirtunca4485 5 років тому +4

    Hocam kadir geceniz mubarek olsun.
    Ben yüksek tahsil yapmış,üst düzey yöneticilik yapmış 70yaşında emekli biriyim. Sizi gönülden kutluyorum. Allah size sağlık sıhhat versin.
    Hayatım boyunca bu kadar güzel bir anlatımla (ben görmedim ),bu gibi bilgileri adeta hap gibi vermeniz,insanımıza çok büyük bir nimettir. Aklı,imkanı,arayış içinde olan bir sürü kişiye iş imkanı sunuyorsunuz.
    Çalışmak ,üretmek ve kazanmak isteyenlere büyük bir nimet sunuyorsunuz. Allah sizden razı olsun.
    Bu mübarek gecede dualarım sizinle.
    Yetkililer de bu paylaşımlarınızı görürlerde TÜRKİYE miz için gerekli ve faydalı paylaşımları desteklerler.
    Kalkınma böyle başlar ve gelişir.
    Benim dönemimde büyük büyük profösörlerden bilgi alabilmek için neler çektiğimizi anımsadımda kahroldum.
    Sağlıklar diliyorum.

  • @zekikoc62
    @zekikoc62 4 роки тому

    ÜMİT BEY BU GÜZEL BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

  • @volkandeniz0048
    @volkandeniz0048 6 років тому +1

    Çok çok teşekkürler, emeğinize sağlık hocam....

  • @obacmedikal8298
    @obacmedikal8298 6 років тому +1

    ümit bey merhaba
    videonuz için çok teşekkür ederim ,çok aydınlatıcı oldu , ben marul yapacagım ,marul için son söylegiğiniz rakamlar ec si 0.8 olacak dediniz ,ecsini su ilave ederek ayarlıyoruz galiba ,bu ara ph değeri bozulmazmı ,sonrasında mesela 20 gün sonra ph degerleri düşeçek heralde tekrar yükseltmek için şöylemi yapmam gerekir ,
    aynı sülüsyondan 10 lt lik hazırlayıp ph azaldıysa yeni sülüsyondan ilavemi etmem gerekir ,
    birde kaya yününde fide büyütmek istiyorum fide sıvısı için köklendirici sülüsyon formülü varmı ,
    acil bilgiye ihtiyacım var aydınlatabilirmisiniz ,
    şimdiden teşekkür ederim

  • @mustafayasar3936
    @mustafayasar3936 5 років тому +1

    Sayın Hocam, Anlatımınız için teşekkür ederim. Size bir sorum olacak. Mesela bitkiler için depoya koyduğumuz besin eriyikli suyumuz bir süre sonra yetmeyecek ve azalacaktır. Yani depo yetersiz kalabilir. Acaba bu durumda sadece eksilen miktar kadar sadece su mu ilave etmeliyiz yoksa eksilen miktar kadar ek bir besin eriyikli su mu depoya ilave etmeliyiz? Örneğin domates yetiştiriciliği yapmak için yaklaşık 160 günlük süre var. Bu süre zarfında suyun buharlaşması, bitki tarafından bünyesine alınması gibi vb. olaylar depomuzun suyunu azaltacaktır. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    • @umitince7074
      @umitince7074  5 років тому

      Tüm bu bilgiler ağaçlar net -topraksız tarım forum sayfamda bulabilirsiniz. www.agaclar.net/forum/topraksi...
      Hem besin eriyiği hem de su, bitkiler tarafından alındıkça, ve buharlaşma sonucu su miktarında azalma olacaktır. Elinde olan Ec ve Ph ölçer ile besin eriğini ölçerek, azalan miktar kadar ilave ederek, azalan su ile birlikte tamamlıyoruz. Bir müddet sonra bitki köklerinde istenmeyen tuzların birikmesi nedeniyle , sistemi temiz su ile yıkamalıyız. Yıkama işlemi bir hafta ile, onbeş gün içinde mutlaka yapmalıyız.

    • @umitince7074
      @umitince7074  5 років тому

      www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/33826.htm

    • @mustafayasar3936
      @mustafayasar3936 5 років тому +1

      @@umitince7074 Hocam. Sizin yazılarınızı daha önce okumuştum. Her takıldığımda forumdaki yazılarınızı tekrar okuyorum. Benim uygulamam NFT sistemi olacak. Yani akan su kültürü olacak. Belirli sürelerle devirdaim olacak besinli su. Deneme metodunu uygulayarak teknik bilgimi arttırmaya çalışacağım. Bu iş çok teknik bilgi isteyen bir iş olduğu için işe başlamadan hata yapma olasılığını minimuma indirmeye çalışıyorum. Bundan dolayı topraksız tarım ile alakalı kitaplar aldım ve okudum. Ayrıca üniversitelerdeki makaleleri de inceliyorum.
      Sizin bütün uygulamalarınız katı ortamda gözüküyor. Forumda ve şu anki yazınızda anladığım kadarı ile ilerleyen dönemlerde, azalan depo suyunu EC ve Ph ölçer ile ölçerek, azalan miktar kadar sistemimize "besin eriyikli su" ilave etmemiz gerekiyor.
      Diğer bir konuya değinmişsiniz. Süreç içerisinde bitki köklerinde tuzluluk oluşması ve onun arındırılması.
      1. NFT sisteminde de sistemi temiz su ile yıkamamız gerekiyor mu?
      2. Eğer sistemi temiz su ile yıkayacak isek üretim sezonu boyunca bu uygulamayı her hafta veya her 15 günde bir yapmamızı uygun görüyor musunuz?
      Okuduğum kitaplarda bu konuya değindiklerini görmedim de. Bu sistemde tek takıldığım konu budur diyebilirim. Ayrıca sizin forumda verdiğiniz bazı kritik bilgileri tarım konusunda kitaplar yazan yazarlar nedense vermemiş.
      Başka bir durumda domates fidelerimi kendim yetiştirmeyi düşünüyorum. Fideleri saksılarda yetiştirip daha sonra akan su kültürüne aktaracağım. O su kültüründe de kanallarda depodaki besin eriyikli su ile sisteme sürekli olarak veya belirli sürelerle vereceğim. Fide yetiştirme materyali olarak bu linkteki ürünü uygun gördüm. (urun.n11.com/toprak/cicek-topragi-10-litre-perlitli-torf-steril-torf-ph-ayarli-P303201190) Yazılarınız arasında fide yetiştirme safhasında çok fazla bir bilgi göremedim. Yani fidelerin yetişme süresince gübrelenmesi konusuna. Acaba bu yetiştirme materyalindeki gübre miktarları yetişme süresince yeterli olur mu? Veya siz bu konuda ne önerirsiniz?
      Şimdiden vereceğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

  • @enes4642
    @enes4642 6 років тому

    Ümit bey sadece biber veya sadece domates için tek bir sistem kurmak istersek toplam maliyeti ne kadar oluyor besin eriyiği dışında kalan zamanlayıcı ,su motoru , hava motoru gibi parçaların ?

  • @technologydesignworld7143
    @technologydesignworld7143 4 роки тому

    Amcam bu yaptığıniz a ve b besinleri tüm sebze meyve için geçerli mi veya başka metotları var mı bizi aydınlatabilir misiniz

    • @umitince7074
      @umitince7074  4 роки тому

      Bu ayrıntılı bilgi için, Ağaçlar net ateşkaptan adresinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsin.

  • @obacmedikal8298
    @obacmedikal8298 6 років тому

    size ulaşabileceğim tel veya mail adresi varmıdır