Foarte bune explicațiile. Am mai văzut un concept cu 16 subșarpante (4 șarpante × 4 subșarpante) care se taie pe rând 4 subșarpante în cicluri anuale pentru a le reface vigoarea rodirii.
Da este o coroana care se practica mai putin si la portaltoi de talie mica si nu ai voie sa ratezi un an ! Daca va place ,puteti incerca !la multi ani ! 🥂
La mulți ani! Mulțumesc pentru lămurire. Este interesant procedeul. Ceva asemănător cu coacăzul dar nu îmi permite timpul acum. Poate la pensie cu alți cireși.
Sa trăiți 1000 de ani ,cu sănătatea! Cele mai tari tutoriale, explicații ci vocabular de profesionist pe înțelesul începătorilor și nu numai! Cu respect, multă sănătate! 🙏👏👏👌💪💪👍
Domnule, vă multumesc pentru informațiile împărtășite cu noi. Eu, personal am învătat, învăț si sper că voi învăța si in viitor din cunoștințele dumneavoastră. Va doresc multă sănătate și spor la lucru. Vă salut.
Sa va dea Dumnezeu sănătate! un adevărat Profesor, după ce am vizionat câtăva videoclipuri ale dv, am realizat cât de prost au fost pomi mei tăiați, si ma gândesc sa-i înlocuiesc pe aproape toți și sa ii formez exact asa cum ii formați dv, multumec pentru felul în care explicați!
SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI VIATA LUNGA PENTRU CA PRIN DARURILE DE UN EXCELEN PROFESIONIST SI UN PEDAGOG DE MARE CLASA SA FITI O BINECUVANTARE PENTRU TOTI CEI CE IUBESC CEIA CE A CREIAT DUMNEZEU CU PUTEREA SI INTELEPCIUNEA LUI PENTRU FERICIREA SI DESFATAREA OMULUI .
Avem ce învăta,deșii eu lucrez la plantații de multă vreme. Felicitări și vă multumim pentru clipurile dumneavoastră să aveți sănătate și zile frumoase.
Multumesc mult! Îmi pare rău că nu v-am găsit mai demult. Acum livada mea ar fi arătat altfel. Învăț din mers și recuperez! Vă doresc multă sănătate și putere de muncă!
@@pomicolanalbant Iata ca, dupa 9 luni, am vizionat din nou acest videoclip!👍 Foarte bun videoclipul, intotdeauna urmaresc totul despre ciresi si nu numai!! Iubesc ciresele, am deja un pom de 5 ani, pe rod, pe care singura l-am format cu greu😃😃😃 dar pomisorul nu m-a dezamagit: e frumos si imi face niste cirese ca dupa carte! Cat despre gust, exact ca ciresele copilariei!
M-ați lămurit .La câte întrebări noi despre cum și de ce ,avem noi cei care vă urmărim, bănuiesc că ne-ar mai trebui vreo câteva zeci de ani pt a lămuri și descifra această artă. Vă doresc multă sănătate și cred că peste vreo 30 ani ,vă veți putea pensiona ,cu gândul și bucuria că în urma dumneavoastră a rămas o duzina de discipoli care vor putea transmite mai departe aceste cunoștințe. Cu recunoștință Mulțumesc și Doamne-ajută
Nu va trebuie o viata ca sa deprindeti aceste tehnici ! Va puneti cu burta pe tutoriale mele si dupa un an de vizualizari ,va puteti nu-mi profesionist !
De stiam lucrurile acestea anul trecut🙂Sa vad ce mai pot repara nu numai la ciresi ci si la ceilalti pomi Multumim pentru informatiie detaliate Salutari din Jud Alba
Da...ati explicat foarte bine...esentialul...vad ca sunteți si echipat ca un "soldat ucrainean" cu toate ustensilele...felicitari! Numai ca in loc de dulăii (câinii)aceia de lângă dvs. ar trebui sa aveti niste tineri studenti care sa invete la fata locului! :):) :)
Să trăiți.Chiar vroiam să intervin la un cireș,dar ați spus că trebuie doar când înflorește caisul.Asa că mai aștept pentru că am de tăiat mult la interior.Multumesc frumos pentru acest videoclip că îmi este de folos.Eu nu am livadă dar am pomi în curte și de tăiat am învățat tot de pe UA-cam,dar nu am mare experiență și trebuie să mă uit la videoclip și după aceea să tai să nu greșesc.Sanatate multă.
Minunat explicat ! Eu am un cires de 4 ani , l am taiat cum am stiut , a dezvoltat ramuri pletoase ...ce sa i fac ? Cum sa l tai acum in verde ? Multumesc frumos ptr. sfaturi ! Sa va dea Dumnezeu Vesnic SANATATE !
Dacă ramurile au o poziție orizontala sau sub orizontala , le scurtati la o lungime de foarfeca , iar cele care sunt peste orizontala , le scurtati și pe acestea la 40/50 cm . Dar dacă considerați ca ramurile de schelet sunt prea lungi și nu pot susține încărcătura ,trebuie sa scurtati din schelet de deasupra unei ramuri de transfer , preferabil deasupra unei ramuri care merge către exterior ! Este foarte important construirea ramurilor de schelet in primii patru ani de la plantare ,adica scurtarea ramurilor de schelet la 40-50 cm in fiecare an când se fac tăierile in repaus vegetativ
Felicitari pentru nivelul de implicare in mediul online! Saptamana aceasta ajung in zona la dumneavoastra sper sa reusim sa ne intalnim . Simion Bogdan - Marcoser
Cea mai profesinista si mai pe înțelesul tuturor amatorilor în horticultura. De nectarine puteți aprofunda Din 5 am pierdut 3 MoniliozA etc. Taierile ca la piersici ori ceva special? Mulțumesc
Taierea ca la piersic ,iara tratamentele de iarna ua-cam.com/video/VBF1CecWp2w/v-deo.html plus cele de primavara pentru monilioza sunt abligatorii 👉ua-cam.com/video/l3uocalH40E/v-deo.html
Bună dimineața sunt un fan al dumneavoastră va urmăresc permanent am și eu o livada mica cu câțiva pomi din toate soiurile i-am stropit de 2 ori cu rețeta care ne-ati arătat-o dar găsesc greu solutile v-aș ruga dacă puteți să îmi spuneți o reteta de stropit universala pentru sinburoase și samintoase pentru tot anul va doresc numai bine!
Sant valabile la toate speciile , iar perioada efectuarii, este de la pornirea in vegetatie a mugurelui sau lastrului vegetativ deasupra caruia se ececuta incizia,si pana in luna iunie.
Va urez un an (2025)cu multa sanatate si bucurii...suntem cu caietele deschise si cu urechile ciulite la invataturile practice pe care ni le predati in mod exemplar'Eu sunt unul dintre cei mai incepatori dintre incepatori.Intrebarea mea la lectia de astazi este:daca am fi condus primele 2 sau 3 sarpante sub un unghi mai deschis ,respectiv de vreo 45 de grade (la dvs, au 60 de grade)vigoarea lor ar fi fost astompata ,pomul nu s-ar fi "repezit"spre verticala atat de acerb si dupa cum stim unghiurile intre 45 si 55 de grade sunt cele care asgura un raport optim intre crestere si fructificare .
Frumos explicat. Am o intrebare: am vazut ca se recomanda doar doua sarpante. Eu am lasat intre 5-7 vrand sa il dirijez sub forma de tufa spaniola. Care ar fi dezvoltarea viitoare a pomului care acum trece pe anul 3/4?
Din câte știu eu tufa spaniolă nu are șarpante. Ce ramuri se lasă se tratează ca subsarpante și se elimină în cep după 2-3 ani. Fenomenul de îngroșare al șarpantelor nu există acolo deoarece nu există ramuri de schelet sau șarpante - de-aia îi zice tufă. Căutați canalul sezon agricol.
Daca a-ti lasat deja atatea sarpante si ciresul este altoit pe gizela de exemplu,aveti deja tufa spaniola si in cazul asta nu mai faceti bifurcatii la sarpante si nu lasati nici subsarpante ci numai ramuri de rod . Cele medii le lasati asa,cele lungi le scurtati la 35-40 cm,iar cele din interior le scoateti la cep de doua degete.
Tutorialul despre taierile la cais mi-a fost foarte util si acesta este al doilea an in care il aplic la cais. Acum am aflat ca pot proceda asemanator si la cires. Totusi la prun e diferit, nu? :) In sensul ca putem si la prun sa prelungim sarpanta prin transfer pe o ramura anuala pe care o scurtam pentru a se ramifica si prelungi, insa ce creste pe interior vom elimina la inel si nu in cep pentru a evita lastarii lacomi iar subsarpantele fie le vom transfera pe o ramura anuala pe care o lasam neatinsa, fie le reducem taind in lemn multianual, eventual deasupra unei ramuri de rod sau in devenire (pinten, smicea, buchet de mai, etc.).
Bună ziua domnule Ion am o rugăminte la dumneavoastră ,cireșul soiul cordial se preteaza la forma tip palmetă sau m-ai bine spus pe sirmă vă mulțumesc anticipat, Va doresc multă sănătate
Isărescu știe că aruncați cu aur în noi ? Sunteți cel mai bun de pe UA-cam pe segmentul ăsta . Să trăiți mult și bine!
Mai bine sa nu stie ,ca-mi ia din capital :))
Foarte inspirată formularea!
S@@pomicolanalbantSă trăiți, vă ascult cu plăcere , vă rugăm să îmi spuneți ce înseamnă la măr tăierea 1 la 3 vă mulțumim Să trăiți .
Suntem norocosi sa sunt oameni ca el care ne impartasesc si noua sfaturi ptr ingrijirea pomilor. Respect si mii de multumiri.
👍🤝
Foarte bune explicațiile. Am mai văzut un concept cu 16 subșarpante (4 șarpante × 4 subșarpante) care se taie pe rând 4 subșarpante în cicluri anuale pentru a le reface vigoarea rodirii.
Da este o coroana care se practica mai putin si la portaltoi de talie mica si nu ai voie sa ratezi un an !
Daca va place ,puteti incerca !la multi ani ! 🥂
La mulți ani!
Mulțumesc pentru lămurire. Este interesant procedeul. Ceva asemănător cu coacăzul dar nu îmi permite timpul acum. Poate la pensie cu alți cireși.
Un om deosebit, cu explicați pe înțelesul tuturor, mulțumesc frumos și vă doresc multă sănătate ❤
Va salut si va mulțumesc !
Sa trăiți 1000 de ani ,cu sănătatea! Cele mai tari tutoriale, explicații ci vocabular de profesionist pe înțelesul începătorilor și nu numai! Cu respect, multă sănătate! 🙏👏👏👌💪💪👍
Zile frumoase va doresc !
Cel mai bun profesor. Felicitări !
Va multumesc pentru apreciere !
Respect! Un practician cu vocație de teoretician. SPOR!
Multumesc
Multumim pentru explicatiile amanuntite si lucrurile importante pe care ni le dati cu privire la curatare la fiecare specie de pomi !
Cu placere !
Un mare profesionist. Mult respect.
Va mulțumesc !
Felicitări, împărtășiți cunoștințele acumulate de.a lugul vietii cu atata dragoste si plăcere. Mare OM sunteți!
Sănătate!
Multumim pentru tot si ganduri bune va doresc !
Cu mare atenție ascult, îmi cer iertare pomilor mei, mulțumesc 🌴🌳.
:))
@@pomicolanalbant am un cireș de 10 ani și nu l-am tăiat niciodată îmi este frică să nu se usuce
Meseriaș de prima mana
Sănătate va doresc
Va salut 👍
Domnule, vă multumesc pentru informațiile împărtășite cu noi. Eu, personal am învătat, învăț si sper că voi învăța si in viitor din cunoștințele dumneavoastră. Va doresc multă sănătate și spor la lucru. Vă salut.
Va salut si ma bucur !
Sa va dea Dumnezeu sănătate! un adevărat Profesor, după ce am vizionat câtăva videoclipuri ale dv, am realizat cât de prost au fost pomi mei tăiați, si ma gândesc sa-i înlocuiesc pe aproape toți și sa ii formez exact asa cum ii formați dv, multumec pentru felul în care explicați!
Nu trebuie sai inlocuiti ,se pot adapta in doi trei ani ,prin taieri de ajustare !
Mulțumesc frumos! Ca amator in domeniul acesta informațiile dumneavoastră îmi sunt de mare folos 🙏
Va salut si ma bucur !
SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI VIATA LUNGA PENTRU CA PRIN DARURILE DE UN EXCELEN PROFESIONIST SI UN PEDAGOG DE MARE CLASA SA FITI O BINECUVANTARE PENTRU TOTI CEI CE IUBESC CEIA CE A CREIAT DUMNEZEU CU PUTEREA SI INTELEPCIUNEA LUI PENTRU FERICIREA SI DESFATAREA OMULUI .
Multumesc pentru evaluare
0
Explicație de manual! Genial! Mulțumim mult de tot. Multă sănătate!
Dumnezeu să vă dea sănătate. Explicații foarte bune. Am învățat și mai avem multe de învățat de la dumneavoastră.
Va salut si va mulțumesc !
Mult respect si" JOS PALARIA " pt modul de explicare pe intelesul tuturor!
Va mulțumesc !
Foarte bine explicat pe înțelesul tuturor .Mult succes și sănătate .
Si eu va multumesc ! 🤝
Sunteti bun de predat la facultatea de horticultura sectia pomicultura , aveti un dar de a explica , pe intelesul tuturor .
Da dar pe youtube sunt mai multi studenți si in afara de asta ,aici se invata pentru a practica !Nu pentru diploma !
Multumim si va mai asteptam cu alte informatii de interes.,e cel mai omenos exemplu sa transmitem mai departe cunoasterea .Felicitari.
Va multumesc pentru tot ceea ce invat de la dumneavoastra.Explicatii pe intelesul tuturor.Sanatate sa aveti si putere de munca!
Ma bucur ! S-aveti fericire !
Felicitari! Va ajutati semenii foarte mult cu aceste prezentari. Multa sanatate sa faceti mai departe asta, o faceti bine si noi avem ce invata.
Va salut ! 🤝
Mulțumesc frumos pentru sfaturi! Să vă dea Dumnezeu multă sănătate !
Si dumneavoastra
Mulțumim,ne dați informații foarte prețioasă,clare,pe înțelesul începătorilor !
Ma bucur sa aud asta ! 👍
Mulțumesc foarte mult pentru frumoasa expunere, dragoste și artă pentru un om cu suflet și pasiune pentru pomi!
Va salut !
Multumesc din suflet pt postare! Minunat explicat si foarte util! Sanatate !
O zi frumoasa sa aveti !
De fiecare data sfaturile sunt foarte explicite!Multumim!
Va mulțumesc !
Sunteți minunat,va mulțumesc pentru aceste detalii!
Felicitări !! Sunteți minunat ,adevărat profesionist !
Si eu va mulțumesc !
Foarte bine explicat, multa sănătate vă doresc!
Va salut !
Mulțumim pentru sfaturi și Explicații.
Cele bune !
Avem ce învăta,deșii eu lucrez la plantații de multă vreme. Felicitări și vă multumim pentru clipurile dumneavoastră să aveți sănătate și zile frumoase.
Va mulțumesc ! 👍
Multumim ca ne impartasiti din cunostintele valoroase,iar modul cu o faceti(partea didactica),jos palaria! Sanatate maxima!🪚
Deosebit foarte pe înțelesul oamenilor
Sunteti extrordinar,o enigma!!!
Cele bune !
Sănătate multă, sa ne mai învățați, mulțumim frumos.
Va mulțumesc ! Si Zile frumoase va doresc !
Felicitari! Dumnezeu sa va ocroteasca pentru ca sunteti aur curat . Sapca jos , mainile la spate si asteptam urmatorul video.Numai bine
Da,multumesc pentru loialitate
Mulțumim pentru aceste informații atât de utile în aceasta perioada
Zile frumoase va doresc !
Buna ziua
din inima va multumesc ,ca sunteti atat de aproape de noi cu informatiile acestea,multa sanatate!👏
Da va mulțumesc si eu !👍🤝
Multumesc mult! Îmi pare rău că nu v-am găsit mai demult. Acum livada mea ar fi arătat altfel. Învăț din mers și recuperez! Vă doresc multă sănătate și putere de muncă!
Va salut ! Tineti aproape !
Mulțumesc om bun. Vă apreciez mult. ❤❤❤
Mulțumesc. Așa detaliat și la obiect, la cireș, încă nu am gasit. Toată stima.
Da,si voi veni cu tutoriale care sa ajute si pe cei care au in curți, pomi care nu au fost dirijati niciodata !👍🤝
Domnul să vă binecuvânteze 🤗. Foarte bine explicații. Mulțumim 👍
Si eu va multumesc ! 🤝
Felicitări,multa sănătate!
Va mulțumesc !
Mulțumesc mult pt profesionalismul cu care ați explicat...
Va mulțumesc ! Zile bune !
Felicitări și multă sănătate, ascult și vă urmăresc cu mult drag, adevărat profesionist.
Va mulțumesc ! 🤝
pentru un incepator ca mine sunteti aur, foarte bine explicat...multumim!
Ma bucur ! Cele bune !
Mulțumesc pentru toate sfaturile.Mult respect ddomnule.Va sătuț de la CLUJ.
Va mulțumesc ! Si ma bucur ! 🤝
Foarte bine explicat. Vă mulțumesc mult.
Va salut si va mulțumesc !
Excelentă explicatie
10 cu felicitări
Fiți binecuvântat!!!
Multumim
Mulțumesc pentru informații,foarte bine explicat! Sănătate multă vă doresc! 👍🙏
Întotdeauna ne sunteți de mare ajutor cu explicațiile clare pe care ni le dați! Mulțumim!
Chiar ma bucur
@@pomicolanalbant Iata ca, dupa 9 luni, am vizionat din nou acest videoclip!👍
Foarte bun videoclipul, intotdeauna urmaresc totul despre ciresi si nu numai!!
Iubesc ciresele, am deja un pom de 5 ani, pe rod, pe care singura l-am format cu greu😃😃😃 dar pomisorul nu m-a dezamagit: e frumos si imi face niste cirese ca dupa carte! Cat despre gust, exact ca ciresele copilariei!
Mult respect pt tot ce prezentati , avem ce invata de la asa un om , cand ne prezentati un videoclip cu taierea trandafirilor urcatori? Mult respect!
Nu promit prea curand ! Dar va mulțumesc pentru sugestie !🤝
Vasile sunteți bine informat mulțumesc pentru informare
Va mulțumesc ! Si ma bucur !
M-ați lămurit .La câte întrebări noi despre cum și de ce ,avem noi cei care vă urmărim, bănuiesc că ne-ar mai trebui vreo câteva zeci de ani pt a lămuri și descifra această artă. Vă doresc multă sănătate și cred că peste vreo 30 ani ,vă veți putea pensiona ,cu gândul și bucuria că în urma dumneavoastră a rămas o duzina de discipoli care vor putea transmite mai departe aceste cunoștințe. Cu recunoștință Mulțumesc și Doamne-ajută
Nu va trebuie o viata ca sa deprindeti aceste tehnici !
Va puneti cu burta pe tutoriale mele si dupa un an de vizualizari ,va puteti nu-mi profesionist !
Imi place teribil cum prezinti, felicitari
Va mulțumesc !
De stiam lucrurile acestea anul trecut🙂Sa vad ce mai pot repara nu numai la ciresi ci si la ceilalti pomi Multumim pentru informatiie detaliate Salutari din Jud Alba
Atata timp cat pomul regenereaza ,puten face si reparatii !👍
Excelente explicațiile, mulțumim că ne împărtășiți și nouă din tainele meseriei.
Ma bucur sa aud asta ! Si va multumesc ca ma urmariti !
Da...ati explicat foarte bine...esentialul...vad ca sunteți si echipat ca un "soldat ucrainean" cu toate ustensilele...felicitari! Numai ca in loc de dulăii (câinii)aceia de lângă dvs. ar trebui sa aveti niste tineri studenti care sa invete la fata locului! :):) :)
Corect :)))
Ce bine ar fi
Cu adevărat un pedagog !
Ce
Cel mai tare profesor
Mulțumim și multă sănătate .
Si eu va multumesc !
Sa va dea d-zeu sanatate maxima,ma-ti luminat,cu ciresul
Ma bucur ! 🤝
Complimenti,cel mai bun material!
Ma bucur sa aud asta !
Spor la muncă și mulțumim frumos pentru învățăturile pe care ni le dati.
Sanatate maestre ! Multumim ! Ai o lectie si cu taieri la visin ! Spor !
Nu am facut filmare pe visin
Profi, meseriaș. Mulțumesc foarte mult!
Zile frumoase va doresc !
foarte frumos explicat !
multumesc !
Si eu va multumesc !
Explicatii foarte utile, sunteti profesionist, felicitari.
Multumesc
Problema e ca acel prun nu a fost ingrijit la timp(taieri) acum a fost hacuit in caz de seceta se va usca.Dumnezeu sa-i dea ploaie.
profesionist,am ce invata de la dvs....felicitari!😀😀😀
Va multumesc pentru apreciere !
Super explicatia!Multumim!
Si eu va multumesc ! 🤝
Sunteți minunat ! Mulțumim !
Va mulțumesc ! Zile frumoase va doresc !
Foarte utila prezentarea! Mulțam fain!
Si eu va multumesc !🤝
Mulțumesc mult. Mult succes
Va mulțumesc ! 👍
Să trăiți.Chiar vroiam să intervin la un cireș,dar ați spus că trebuie doar când înflorește caisul.Asa că mai aștept pentru că am de tăiat mult la interior.Multumesc frumos pentru acest videoclip că îmi este de folos.Eu nu am livadă dar am pomi în curte și de tăiat am învățat tot de pe UA-cam,dar nu am mare experiență și trebuie să mă uit la videoclip și după aceea să tai să nu greșesc.Sanatate multă.
Ma bucur !
Buna ziua, multumim frumos pentru informatii. Cel mai bine explicat! Un video pentru taierea la visin primavara, aveti?
Va mulțumesc !
Foarte utile informatiile!
Minunat explicat ! Eu am un cires de 4 ani , l am taiat cum am stiut , a dezvoltat ramuri pletoase ...ce sa i fac ? Cum sa l tai acum in verde ? Multumesc frumos ptr. sfaturi ! Sa va dea Dumnezeu Vesnic SANATATE !
Dacă ramurile au o poziție orizontala sau sub orizontala , le scurtati la o lungime de foarfeca , iar cele care sunt peste orizontala , le scurtati și pe acestea la 40/50 cm . Dar dacă considerați ca ramurile de schelet sunt prea lungi și nu pot susține încărcătura ,trebuie sa scurtati din schelet de deasupra unei ramuri de transfer , preferabil deasupra unei ramuri care merge către exterior !
Este foarte important construirea ramurilor de schelet in primii patru ani de la plantare ,adica scurtarea ramurilor de schelet la 40-50 cm in fiecare an când se fac tăierile in repaus vegetativ
@@pomicolanalbant Multumesc frumos ! SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE INTREGII FAMILII !
Excelentă prezentare
Va mulțumesc !
Felicitari pentru nivelul de implicare in mediul online! Saptamana aceasta ajung in zona la dumneavoastra sper sa reusim sa ne intalnim . Simion Bogdan - Marcoser
Foarte de folos.multumim
Va salut !
Mulțumim pentru sfaturi
Super prezentare!
🤝
Mulțumim, maestre!
Si eu va multumesc !
Cea mai profesinista si mai pe înțelesul tuturor amatorilor în horticultura.
De nectarine puteți aprofunda
Din 5 am pierdut 3
MoniliozA etc.
Taierile ca la piersici ori ceva special?
Mulțumesc
Taierea ca la piersic ,iara tratamentele de iarna ua-cam.com/video/VBF1CecWp2w/v-deo.html plus cele de primavara pentru monilioza sunt abligatorii 👉ua-cam.com/video/l3uocalH40E/v-deo.html
Foarte bun sfatul cu crestatul..
Ma bucur !
Excelente explicatii...multumesc!...un tutorial cu taierea la visin aveti in vedere ?
Sigur ca da ,este pe lista !👍
SA NE TRAESTI DOMNULE PROFESOR,TARA VAIUBESTE
Vad si va multumesc tuturor !
Mulțumesc pe înțelesul tuturor
🤝
Un profesionist!
Da. Mersi
Cu placere !
Foarte educativ, multumesc mult. Puteti va rog sa iomi spuneti in ce perioada a anului ati facut aceste taieri
In septembrie !
🎉🎉🎉🎉 multumim frumos !!!
Cu mare drag !
Bună dimineața sunt un fan al dumneavoastră va urmăresc permanent am și eu o livada mica cu câțiva pomi din toate soiurile i-am stropit de 2 ori cu rețeta care ne-ati arătat-o dar găsesc greu solutile v-aș ruga dacă puteți să îmi spuneți o reteta de stropit universala pentru sinburoase și samintoase pentru tot anul va doresc numai bine!
ua-cam.com/video/Fk5YxOdM8ZU/v-deo.htmlsi=3qyWvM8LpnoAVfwpsi
ua-cam.com/video/KQ9an6qE0-I/v-deo.htmlsi=LGMn7yeKuULRUJjx
Felicitari !
Va mulțumesc !
Respect și sănătate. Acele incizii,crestări sânt valabile și la măr ,păr, prun....etc,și care este perioada optimă pt. efectuarea lor? Vă mulțumesc.
Sant valabile la toate speciile , iar perioada efectuarii, este de la pornirea in vegetatie a mugurelui sau lastrului vegetativ deasupra caruia se ececuta incizia,si pana in
luna iunie.
Foarte frumos și bine explicat. Se poate venii pentru a vedea pe viu și întreba ce nu s-ar înțelege din prima?
Incerc sa organizez asta in luna martie !
@@pomicolanalbant , aștept cu nerăbdare.
Cum se va afla data la care veți organiza evenimentul?
Va urez un an (2025)cu multa sanatate si bucurii...suntem cu caietele deschise si cu urechile ciulite la invataturile practice pe care ni le predati in mod exemplar'Eu sunt unul dintre cei mai incepatori dintre incepatori.Intrebarea mea la lectia de astazi este:daca am fi condus primele 2 sau 3 sarpante sub un unghi mai deschis ,respectiv de vreo 45 de grade (la dvs, au 60 de grade)vigoarea lor ar fi fost astompata ,pomul nu s-ar fi "repezit"spre verticala atat de acerb si dupa cum stim unghiurile intre 45 si 55 de grade sunt cele care asgura un raport optim intre crestere si fructificare .
Multumesc
Cu drag!
Frumos explicat. Am o intrebare: am vazut ca se recomanda doar doua sarpante. Eu am lasat intre 5-7 vrand sa il dirijez sub forma de tufa spaniola. Care ar fi dezvoltarea viitoare a pomului care acum trece pe anul 3/4?
Din câte știu eu tufa spaniolă nu are șarpante. Ce ramuri se lasă se tratează ca subsarpante și se elimină în cep după 2-3 ani. Fenomenul de îngroșare al șarpantelor nu există acolo deoarece nu există ramuri de schelet sau șarpante - de-aia îi zice tufă. Căutați canalul sezon agricol.
Daca a-ti lasat deja atatea sarpante si ciresul este altoit pe gizela de exemplu,aveti deja tufa spaniola si in cazul asta nu mai faceti bifurcatii la sarpante si nu lasati nici subsarpante ci numai ramuri de rod .
Cele medii le lasati asa,cele lungi le scurtati la 35-40 cm,iar cele din interior le scoateti la cep de doua degete.
@@pomicolanalbant Din pacate, am deja si bifurcatii. Sa vad ce fac cu ele de la toamna incolo. Acum am deja atata rod ca nu-mi vine sa cred...
Mulțumesc frumos pt.minunatele informații.Sănatate vă doresc și rod bogat in anul 2022.Poate vă vizitez livadă anul ăsta .🌺
Tutorialul despre taierile la cais mi-a fost foarte util si acesta este al doilea an in care il aplic la cais. Acum am aflat ca pot proceda asemanator si la cires. Totusi la prun e diferit, nu? :) In sensul ca putem si la prun sa prelungim sarpanta prin transfer pe o ramura anuala pe care o scurtam pentru a se ramifica si prelungi, insa ce creste pe interior vom elimina la inel si nu in cep pentru a evita lastarii lacomi iar subsarpantele fie le vom transfera pe o ramura anuala pe care o lasam neatinsa, fie le reducem taind in lemn multianual, eventual deasupra unei ramuri de rod sau in devenire (pinten, smicea, buchet de mai, etc.).
Corect ! Felicitari !👍
Bună ziua domnule Ion am o rugăminte la dumneavoastră ,cireșul soiul cordial se preteaza la forma tip palmetă sau m-ai bine spus pe sirmă vă mulțumesc anticipat, Va doresc multă sănătate
Va salut ! Doar daca este altoit pe portaltoi de talie mică !
La multi ani ! 🥂