Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο... Από πού κινδυνεύει ο κόσμος, ώστε να τον σώσει η ομορφιά; Από τον θεό, από τον διάβολο, από τον παθολογικό ορθολογισμό, από τον φανατισμό του μαρξισμού, από ποιον; Η ομορφιά είναι η επιβεβαίωση της δύναμης , της νεότητας, της υπόσχεσης για μέλλον, της ακμής, και σαν τέτοια δεν νιώθει την ανάγκη για δράση. Δεν χρειάζεται τις πατερίτσες της ευφυίας, της πνευματικότητας, της διαλεκτικής. Αντίθετα, το άσχημο περιέχει το γήρας, το πλησίασμα του ηλιοβασιλέματος, την παρακμή. Σχεδόν όλη, αν όχι όλη, η ιστορία της φιλοσοφίας, του πολιτισμού και τέχνης δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αποτέλεσμα μιας φθοράς της ψυχολογικής και φυσικής κατάστασης των κάθε φορά "σοφών" ανθρώπων. Η κουλτούρα μας, δεν είναι τίποτε άλλο από μια εξιστόρηση αυτών των δύο παραμέτρων. Και συνήθως αυτοί που χρειάζονται επιβεβαίωση, είναι αυτοί που νιώθουν μέσα τους να τους τρώει το σαράκι του συνεχούς κόπου, της παρακμής. Τρανταχτά παραδείγματα: ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Επίκουρος..
Ο Επίκουρος;;;;;;;; Από πού και ως ταυτίζεις τον Επίκουρο με τη φθορά και την παρακμή; Ο Νίτσε τον θαύμαζε γιατί υποστηρίζει μια ζωή ευχαρίστησης χωρίς τον φόβο του κάθε ιερατείου
Ο Νίτσε δεν απορρίπτει το "καλό" και το "κακό". Απορρίπτει το καλό στην απόλυτη τιμή του, όπως και το "κακό" στην απόλυτη τιμή του. Δηλαδή, καταγγέλλει την αποιστορικοποίηση τους. Τα εκλαμβάνει ως συμπεριφορές του ανθρώπου, μέσα στο αιώνιο γίγνεσθαι και τίποτε περισσότερο. Σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό, που εκλαμβάνει το καλό (θεός) και το κακό (διάβολος), ώς τις πρώτες αιτίες, από τις οποίες εκπορεύεται ο κόσμος. Συνεπώς, ο Χριστιανισμός αποδίδει στον κόσμο την ενοχή και την αμαρτία και ο άνθρωπος δύναται να σωθεί με την τυφλή υπακοή στον θεό. Μάλιστα, σώζεται όχι σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά στο επέκεινα. Αντίθετα, ο Νίτσε μέσα από το αιώνιο γίγνεσθαι (όπως και ο Ηράκλειτος), την απόρριψη της πρώτης αιτίας και την πολλαπλότητα του κόσμου, φρονεί πως μόνο μ' αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος εμφανίζεται ώς αθώος, ως απαλλαγμένος από την αμαρτία, εδώ, στον κόσμο μας (βλ. "Το φως των ειδώλων" - Η θεωρεία μας είναι οτι κανείς δεν αποδίδει στον άνθρωπο τις ιδιότητες του - ούτε ο θεός, ούτε η κοινωνία , ούτε οι πρόγονοι, ούτε ο εαυτός του κλπ κλπ")
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο... Από πού κινδυνεύει ο κόσμος, ώστε να τον σώσει η ομορφιά; Από τον θεό, από τον διάβολο, από τον παθολογικό ορθολογισμό, από τον φανατισμό του μαρξισμού, από ποιον;
Η ομορφιά είναι η επιβεβαίωση της δύναμης , της νεότητας, της υπόσχεσης για μέλλον, της ακμής, και σαν τέτοια δεν νιώθει την ανάγκη για δράση. Δεν χρειάζεται τις πατερίτσες της ευφυίας, της πνευματικότητας, της διαλεκτικής.
Αντίθετα, το άσχημο περιέχει το γήρας, το πλησίασμα του ηλιοβασιλέματος, την παρακμή.
Σχεδόν όλη, αν όχι όλη, η ιστορία της φιλοσοφίας, του πολιτισμού και τέχνης δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αποτέλεσμα μιας φθοράς της ψυχολογικής και φυσικής κατάστασης των κάθε φορά "σοφών" ανθρώπων. Η κουλτούρα μας, δεν είναι τίποτε άλλο από μια εξιστόρηση αυτών των δύο παραμέτρων.
Και συνήθως αυτοί που χρειάζονται επιβεβαίωση, είναι αυτοί που νιώθουν μέσα τους να τους τρώει το σαράκι του συνεχούς κόπου, της παρακμής. Τρανταχτά παραδείγματα: ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Επίκουρος..
Ο Επίκουρος;;;;;;;; Από πού και ως ταυτίζεις τον Επίκουρο με τη φθορά και την παρακμή; Ο Νίτσε τον θαύμαζε γιατί υποστηρίζει μια ζωή ευχαρίστησης χωρίς τον φόβο του κάθε ιερατείου
Ο Νίτσε δεν απορρίπτει το "καλό" και το "κακό". Απορρίπτει το καλό στην απόλυτη τιμή του, όπως και το "κακό" στην απόλυτη τιμή του. Δηλαδή, καταγγέλλει την αποιστορικοποίηση τους. Τα εκλαμβάνει ως συμπεριφορές του ανθρώπου, μέσα στο αιώνιο γίγνεσθαι και τίποτε περισσότερο.
Σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό, που εκλαμβάνει το καλό (θεός) και το κακό (διάβολος), ώς τις πρώτες αιτίες, από τις οποίες εκπορεύεται ο κόσμος. Συνεπώς, ο Χριστιανισμός αποδίδει στον κόσμο την ενοχή και την αμαρτία και ο άνθρωπος δύναται να σωθεί με την τυφλή υπακοή στον θεό. Μάλιστα, σώζεται όχι σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά στο επέκεινα.
Αντίθετα, ο Νίτσε μέσα από το αιώνιο γίγνεσθαι (όπως και ο Ηράκλειτος), την απόρριψη της πρώτης αιτίας και την πολλαπλότητα του κόσμου, φρονεί πως μόνο μ' αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος εμφανίζεται ώς αθώος, ως απαλλαγμένος από την αμαρτία, εδώ, στον κόσμο μας (βλ. "Το φως των ειδώλων" - Η θεωρεία μας είναι οτι κανείς δεν αποδίδει στον άνθρωπο τις ιδιότητες του - ούτε ο θεός, ούτε η κοινωνία , ούτε οι πρόγονοι, ούτε ο εαυτός του κλπ κλπ")
πια η ιδιότητα του ομιλούντος ;
Ποιος είναι ο κύριος?
δεν γνωριζεις τον μεγιστο ξερολα;
@@riemann9326 Καλὸς εἶναι.
@@riemann9326 το όνομα σου είναι "καθηγητής" και λές κάποιον άλλο ξερόλα? Α,πρέπει να'χεις βγάλει το πανεπιστήμιο του Γιουτιούμπ