Gerçekten metin okur gibi salt bilgilerin aktarıldığı bir şekilde değil de, düşünce yapınızı ve olayları değerlendirme sisteminizi anlatmanız her dinlediğim bölümde vizyonumu genişletiyor. Sizin ekolden devam.
hocam beyaz terör, von ungern-sternberg, grigori semyonov, alexandr kolchak aynı zamanda da diğer rus fraksiyonları (menşevikler, nestor mahno vb...) gibi bir historik gelse mükemmel olur. Yeni şeyler öğrenilebilecek bir husus, özellikle ungern sternberg çok garip bir karakter ilgi çekecektir.
Hocanın hızlı konuşmasına alışığız ama bu bölüm bir başka. 12. dakikada bırakmak zorunda kaldım. Üç defa tekrarlattım De Gaulle ne demiş anlayamadım. kendinizi tatmin etmek için yayınlıyorsanız eyvallah da, bizler de bir şeyler öğrenelim diye izliyoruz. yine de emeğinize sağlık.
hozom avrupa tarihinde 'balance of power' denilen güç dengesinin korunmasının hikayesini konuşabilirsiniz. 5. charles'tan avrupa barışının sağlandığı 2.dünya savaşına kadar olan süreçte avrupayı tek bir güç mekezinde birleştirmeye çalışan ama karşı koalisyonlar yüzünden hiçbir zaman gerçekleşemeyen universal monarchy ideali
Ölüm ve kıtlık üzerine videolar gelirse four horsemen tamamlanacak(savaş ve salgın hastalık bölümleri var bilmeyenler için) ayrıca örgütler/tarikatlar(daha çok hospitaller, masonluk gibi Tr'ye dokunmayacağınızı biliyorum), Mao ve devrimleri, soğuk savaş bölümleri de bekleniyor
Ortaçağdaki sosyal yaşam ve eğlenceleri ve karşı cinsle olan iletişimleri (festivalleri,turnuvaları, tavernalarındaki ortamı ve konuşulan muhabbet dedidkoduaları,insanların birbirine kur yapma şekilleri)
Elinize emeğinize sağlık. Yalnız videoda hocanın söylediği bazı şeyler anlaşılmıyor ya da zor duyuluyor. Sesi düzeltmenin yanında bir de altyazı ekleyebilirseniz çok faydalı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.
Bölüm için çok teşekkürler :D, başka bir bölüme ilham vermesi adına hocanın lisansüstü çalışmalarından uzmanı olduğu akdeniz, korsanlar ve denizci kavimler ile de kıyaslanması güzel olabilecek bir konu olarak, bir başka çağda kuzey denizlerinin bir nevi korsanları olan "Vikingler" ile ilgili bir bölüm oldukça ilgi çekici olabilir. Emekleriniz için teşekkürler, tüm ekibe selamlar...
11:20 oooo hoca koydu lafı... bi de abi ışığı ne güzel ayarlamışsınız hocanın sol tarafı yeşil. Bir de eller durmuyor, bilgisayar yetişemiyor. Yeşil perdenin yansıması çok olmuş...
Hocam, çok güzel bir bölümdü, teşekkür ederim. Videonun sonuna doğru materyalist bir metodoloji ile olayları anlayıp açıkladığınızı söylediniz. Diğer tarih metodolojilerini öğrenebileceğimiz bir kaynak önerebilir misiniz? Gelecek programlarda aynı tarihi konuyu farklı tarihi ekollerin yaklaşımlarını kullanarak karşılaştırmalı olarak açıkladığınız bir bölüm görmeyi de çok isterim.
Hocam konu veriyorum.. Cybersecurity AI gibi konuların gelişimden geleceğine bir perspektif yapsanız. Satranç ın Rusya'da yer tutması gibi bilgisayar on Hindistan da sektör olup dünyaya eleman sağlaması ve burada Türkiye gibi ülkelerin şu an içinden geçtiği döneme verecekleri reaksiyon ile bu olayların Bizi nasıl şekillendireceği
Hocam bu Osmanlı'da savaşmak isteme motivasyonunu biraz daha açar mısınız? Kim reddetti, süreç nasıl işledi, nerede anlaşamadılar gibi gibi :) Teşekkürler
Hocam Kings and Generals'in Napoleon videoları da güzel ama Epic History Tv'nin de Mısır seferi dışında Napoleon'un tüm seferleri var, ayrıca Napoleon'un Mareşallerini de ele alıyor. Epic History Tv'yi de tavsiye ederim.
K&G Napolyon konusunda Epic History TV ile boy ölçüşemez. Bunun haricinde genco Napolyon'u Pauli'yi öğrenmek için de Age of Napolyon podcastini öneririm. Google Podcast, Apple Podcast gibi yerlerde bulunabilir.
Hocam arkaya greenscreenle cama suyla yapıştırılmış gazete kağıdı gibi görsel koyacağınıza düz siyah perde çeksenize. Elleriniz zaten çok oynuyor. Tamam görsel bir beklentim yok sizden de, en azından İstanbulspor Galatasaray maçı topçuları gibi yeşillenmeyin 😊
Hocam Çin komünizmi ile Rus komünizmi arasındaki farklar ve özellikle aralarındaki sıcak savaşa varan "komünizm üzerindeki egemenlik yarışı" üzerine bir video gelir mi? sevgiler..
Hocam haşhaşiler bir gelsin artık. Alamut, Hasan Sabbah falan. Semerkant'taki mevzu gibi Ömer Hayyam ile Nizamül mülk aynı zamanlara denk geliyor mu.. Bi yardırın bu konudan. Efsane olur. Emeğinize sağlık. Takipteyiz
Hocam selamlar. II. Dünya savaşı sonrası Ortadoğu'daki siyasi kırılmaları anlatmanız çok keyifli olur. Özellikle yapı (structure)ya yaptığınız vurguyu duyunca aklıma bu konu geldi. İlminiz bereketli olsun..
Emrah Hocam, video çok güzel ve eğlenceli idi, Voltaire, Rousseau üzerinden yaptığınız metodoloji eleştirisinden çok faydalandım. Teşekkür ederim. Geçenlerde Alman-Fransız kamu ortaklığı Arte'de hoş bir belgesel izledim, "Das Duell von Napoleon und Metternich | Doku HD Reupload | ARTE"(Arte yaptığı belgeselleri hem Almanca, hem de Fransızca yayınlıyor, Fransızcası da var imiş). Metternich, onun 1848'e kadar devam eden sistemi, Alman ulusal birliğe giden süreçte Napeloeon ve Metternich'in dokunuşlarının etkileri, Napoleon'un Komando Ekonomisi olarak nitelenen ve İngiliz ürünlerine Avrupa'da koyduğu ekonomik engellerin Alman beldelerinde yol açtığı bazı olumlu gelişmeler(mecburen kendileri üretmek zorunda kalmış örneğin)... sizden dinlemeyi çok isterim. Belki Alman ulusal birliğine giden süreç dahi tek başına bir bölüm olacak kadar büyük bir konu. Ancak iktisadın hayatın, yani insanın bir realitesi, tezahür alanı olduğunu bilen ve bazen sebep sonuç ilişkilerini, illiyet bağlarını ıskalayan romantik bakışı güzel tenkit eden paradigmanızdan istifade ediyorum...
Farklı imparatorlukların idari yaklaşımlarının hakim oldukları toprakların nitelikleri (coğrafi özellikler, üretim biçimi ve bunların din ve kültürü şekillendirmesi) üzerinden karşılaştırılması, özellikle de son beş dakikadaki yöntemin örneklenmesi açısından, çok aydınlatıcı olabilir bence hocam. Uluslara bir öz atfetmenin bu kadar sevildiği bir ülkede büyük bir hizmet yapmış olursunuz.
Hocam son iki günün TT'si olan israil hakkında bölüm yapabilir misiniz? filistin için de belki bir şeyler söylemek istersiniz. biraz tarih gibi gelmiyor galiba kulağa ama merak ettimden söylemek istedim. Savaşlarda genelde herkes bir tarafın şu nedenden haklı olduğu kanaatinde konuşuyor ama siz daha iyisini bilirsiniz savaşlarda haklı haksızdan ziyade durumla ilintili olmayan halk kaybeder.
Hocam, çingenelik ve çingene kültürü üzerine bir program yaparsanız çok sevinirim. Çok geniş bir coğrafyayı kaplayan bir konu olduğu için belki zor olabilir ama aynı zamanda ilginç de bir konu. Şimdiden teşekkürler.
Diğer konu şuan Afrika ülkelerinde Çin ve Rusya'nın Batıyı saf dışarı bırakma çabaları. Bu sayede videoda dediğiniz enerji paylaşımının şekillenmesi ile dünyada değişmesi muhtemel(?) Güç dengesi olasılığı
Hocam benim eğitimim "yapısalcı" dediniz. Tarihteki metotlar ve bunları nasıl kullanacağımıza dair bir bilgilendirici video çekebilir misiniz? Buradaki örneğinizde olduğu gibi. Metotları karşılaştırarak ve bunları iyi temsil eden kitaplardan bahseder böyle bir video çekme imkanınız var mı? Saygılar.
Geçen hafta Erasmus programıyla gelen bir Sırp akademisyen Yugoslavya'nın dağılış sürecini, çekilen acıları anlatan uzun bir ders yaptığında o dönem çok ilgimi çekti. Öncesinde konuya dair hiç uzun araştırma yapmamıştım ve üstün körü bir şeyler biliyordum ama dersten sonra iyi birkaç kaynak araştırmaya başladım. Emrah hocamızdan hem Yugoslavya'nın dağılış sürecini dinlemeyi hem de önerebileceği kaynak varsa önermesini çok isterim :)
Öncelikle başarılar dilerim hepinize. Tarihte en çok merak ettiklerimden biri Osmanlı’nın Afrika politikası ve Özdemir ailesi ancak UA-cam da yeterli kaynak yok bu hususta. Ayrıca hocamın eu4 oyuncusu olması beni mutlu etti.
hocam merhaba, sokollu ile beraber padişah klasik sistemdeki konumundan uzaklaşıp devlet işlerini veziriazama bırakmaya başlamıştı ve bunla beraber inanılmaz bir paşa rekabeti başladı. hatta bu rekabet sonucunda girilen tahripkar savaşlar veyahutda sarayda dönen entrikalar, devlet nizamının bozulması vs gibi bir çok olay var. o kaotik dönemle ilgili bir video yapar mısınız?
Güzel eğlenceli bir program fakat gerçekten büyük bir problem var; hoca konuşurken çok fazla kelime yutuyor bazılarını sanki içinden konuşuyormuş gibi yapıyor biraz daha anlaşılabilir bir diksiyon kullanılsa çok daha güzel olabilir.
Hocam lütfen bu çinli prenses mevzusuna da değinir misiniz efsane midir yoksa gerçek midir? Tarihte bu şekilde kadınları ajan olarak kullanan başka devletler hangileridir bunların başka çeşitleri var mıdır imparatora eş olarak yollamak dışında? Türk tarihinde bunun örnekleri var mıdır (Türkler yollamış mıdır)? Eskiden kızını evlendirmek barışı güçlendirmek için de kullanılan bir şey sanırım gerçekten ajanlık ya da devleti karıştırma amacıyla mı evlendiriliyordu bu kadınlar? Bunlar hakkında genel bir video gelebilirse güzel olur bence.
30:20 hocam bende bununla ilgili bir ornek vermek istiyorum. Osmanlinin son yillari ve cumhuriyetin ilk yillari ile ilgili kitaplar okurken sanki bizim gibi hayatlarini yasiyorlarmis saniyordum taa ki o donemle iligili verileri goz onune koyunca donemi cok daha iyi anladigimi fark ettim. Belgesellerde verilen veriler bu anlamda cok yardimci oluyor.
Farklı bir konu: Napolyon'un işgali ile Portekiz aristokrasisinin Brezilya'ya göçmesi ve modern Brezilya'nın (ve Portekiz'in) kuruluşu - geçen haftasonu Portekiz velihatı Brangança ailesinin prensesi evlendi. Avrupa kraliyet ailelerinden pek bilinmeyenlerinden birine ve Avrupa'nın ikinci Cumhuriyeti'ne dair değişik bir konu olabilir.
Ders çalışıyordum ama historik bölümü gelmiş, "yapcak hiçbir bir şey yok"
Türkçe çalış biraz YAPCAK
Hehdhehfhhejsjwjd mükemmel olmuş
aferin torun
Adam ingilizce meme videoları izliyor ona değinmiş, millet anlamamış.
@@boceksiadam there is nothing we can do meme'ni kullanmak istemiş ama anlamayan olmuş tabi
Bölümü izledikten sonra hızlı bir şekilde eu4 fransa başladık,verimli bir pazar günü teşekkürler Emrah hocam
ahaha eu4 ingilteredeyim bende şu an :D
@@recepdurmaz3767 angevin seçip sardinia prusya germany yüzde 95 adm efficiency
@@OMNIBUSLIVE amin hocam
1.36da ak koyunluyla başladım ben de. çok güzel olmuş yeni missionlar, hedefim rum u kuracağım ama iran yerine
italyanın devlet olarak nasıl birleştiğini anlattığınız bir bölüm, konuya hakimseniz, çok güzel olur hocam sevgiler
İtalyancanın doğuşuyla beraber...
çok da güzel olur.
virgüllerin beni çok kanser etti okurken sürekli durmak zorunda kaldım kasis gibi amk
Gerçekten metin okur gibi salt bilgilerin aktarıldığı bir şekilde değil de, düşünce yapınızı ve olayları değerlendirme sisteminizi anlatmanız her dinlediğim bölümde vizyonumu genişletiyor. Sizin ekolden devam.
Ümmetin lideri Napolyon bonapart
"Frankafondan randıman alıyor olsaydık burada olmazdık"Hayın esg ilker canikligil e laf attı.😅
+ "Peki hocam ne yapalım"
- "Yapacak hiçbir şey yok"
29:17 soruyu soran arkadaşımızı tebrik ederim. Ekol meselesine açıklık getirmenize sebep oldu. Harika oldu. Ufkumu açtı.
neden bu anlatımlar bu kadar güzel ve bu kadar kendine çekiyor...
Tarihçi değilim, öyle bir kariyerim de yok. Fakat son on dakikada anlattığınız mesele bende direkt "heeee" duygusu yarattı. Güzel bir bölümdü.
Hocam pazar günleri blok ders koysanız gene izleriz 🤓
yine*
@@MrSteveBerman her ikisi de doğru
Arada çıkan alt yazılar küçük ve hızlı geçiyor. Estetik olması kadar, okunaklı olması da önemli. Ellerinize sağlık, zevkle izliyoruz.
Hocam son soruya verdiğiniz mükemmel cevaptan dolayi ufkum acildi çok teşekkür ederim
*Tesekkürler, bizi aydınlatmaya devam edin lütfen*
hocam beyaz terör, von ungern-sternberg, grigori semyonov, alexandr kolchak aynı zamanda da diğer rus fraksiyonları (menşevikler, nestor mahno vb...) gibi bir historik gelse mükemmel olur. Yeni şeyler öğrenilebilecek bir husus, özellikle ungern sternberg çok garip bir karakter ilgi çekecektir.
İnsanlığın ilk zamanlarından bu yana genel bir akış, Andronovo kültürü vb gibi programlar rica ediyoruz hocam..
esg video atmış yapabileceğimiz bir şey yok oturup izleyeceğiz
Hocanın hızlı konuşmasına alışığız ama bu bölüm bir başka. 12. dakikada bırakmak zorunda kaldım. Üç defa tekrarlattım De Gaulle ne demiş anlayamadım. kendinizi tatmin etmek için yayınlıyorsanız eyvallah da, bizler de bir şeyler öğrenelim diye izliyoruz. yine de emeğinize sağlık.
Hocam 1848 devrimlerini ve bununla beraber Almanya’nın birleşmesini Bismarck’ı sizden dinlemeyi çok isterim.
hozom avrupa tarihinde 'balance of power' denilen güç dengesinin korunmasının hikayesini konuşabilirsiniz. 5. charles'tan avrupa barışının sağlandığı 2.dünya savaşına kadar olan süreçte avrupayı tek bir güç mekezinde birleştirmeye çalışan ama karşı koalisyonlar yüzünden hiçbir zaman gerçekleşemeyen universal monarchy ideali
Ölüm ve kıtlık üzerine videolar gelirse four horsemen tamamlanacak(savaş ve salgın hastalık bölümleri var bilmeyenler için) ayrıca örgütler/tarikatlar(daha çok hospitaller, masonluk gibi Tr'ye dokunmayacağınızı biliyorum), Mao ve devrimleri, soğuk savaş bölümleri de bekleniyor
1:08 İlker hocayla birbirinize gönderme yapmalarınıza bayıluyorum .KAOS
Gecenin filmini The Emperor's New Clothes yapıyorum. İzlememiştim. Kasım 24'ten önce hafif bir ısınma turu olsun. Ağzınıza sağlık hocam.
Filmi nerden izleyebilirim
Ortaçağdaki sosyal yaşam ve eğlenceleri ve karşı cinsle olan iletişimleri (festivalleri,turnuvaları, tavernalarındaki ortamı ve konuşulan muhabbet dedidkoduaları,insanların birbirine kur yapma şekilleri)
Küba bölümü gelsin pls bakın bu bölümde de bahsi geçiyor. bu kadar sık atıfta bulunulan ama bölümü olmayan başka bir konu yok.
ödev yetiştiriyordum ama napolyon bölümü gelmiş "There Is Nothing We Can Do"
lise mi üni mi?
@@jackz.5656 başkasının üni ödevi
Hocam" iki dünya savaşı arası dönem avrupası" konusunu merakla bekliyorum
Elinize emeğinize sağlık. Yalnız videoda hocanın söylediği bazı şeyler anlaşılmıyor ya da zor duyuluyor. Sesi düzeltmenin yanında bir de altyazı ekleyebilirseniz çok faydalı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.
Alt yazı var zaten.
Bölüm için çok teşekkürler :D, başka bir bölüme ilham vermesi adına hocanın lisansüstü çalışmalarından uzmanı olduğu akdeniz, korsanlar ve denizci kavimler ile de kıyaslanması güzel olabilecek bir konu olarak, bir başka çağda kuzey denizlerinin bir nevi korsanları olan "Vikingler" ile ilgili bir bölüm oldukça ilgi çekici olabilir. Emekleriniz için teşekkürler, tüm ekibe selamlar...
tamamen ilgi üzerinden karar veriyoruz, neyin iyi olup, olmadığına.. ❤
11:20 oooo hoca koydu lafı... bi de abi ışığı ne güzel ayarlamışsınız hocanın sol tarafı yeşil. Bir de eller durmuyor, bilgisayar yetişemiyor. Yeşil perdenin yansıması çok olmuş...
Hocam Robespierre ve o kanlı dönem hakkında detaylı bi program yapsanız.. ne süper olur..
Keyifli bi yayındı sağolun ama Savaş ve Barış romanının bahsi geçmesini bekledim ve Rusya macerasının.
Yapacak bir şey yok. İzleyeceğiz artık.
Ağzınıza sağlık. Kitapları da okudum, elinize sağlık.
Eline, diline sağlık hocam
Hocam, çok güzel bir bölümdü, teşekkür ederim. Videonun sonuna doğru materyalist bir metodoloji ile olayları anlayıp açıkladığınızı söylediniz. Diğer tarih metodolojilerini öğrenebileceğimiz bir kaynak önerebilir misiniz? Gelecek programlarda aynı tarihi konuyu farklı tarihi ekollerin yaklaşımlarını kullanarak karşılaştırmalı olarak açıkladığınız bir bölüm görmeyi de çok isterim.
adam ne meşhur olsa ne gündeme gelse onun peşinden koşuyor ya inanılmaz bir şey, tiksinti geliyor.
Hocam her eu4 örneği verdiğinde tüyler diken diken
Hocam konu veriyorum.. Cybersecurity AI gibi konuların gelişimden geleceğine bir perspektif yapsanız. Satranç ın Rusya'da yer tutması gibi bilgisayar on Hindistan da sektör olup dünyaya eleman sağlaması ve burada Türkiye gibi ülkelerin şu an içinden geçtiği döneme verecekleri reaksiyon ile bu olayların Bizi nasıl şekillendireceği
Hocam bu Osmanlı'da savaşmak isteme motivasyonunu biraz daha açar mısınız?
Kim reddetti, süreç nasıl işledi, nerede anlaşamadılar gibi gibi :)
Teşekkürler
Hocam Kings and Generals'in Napoleon videoları da güzel ama Epic History Tv'nin de Mısır seferi dışında Napoleon'un tüm seferleri var, ayrıca Napoleon'un Mareşallerini de ele alıyor.
Epic History Tv'yi de tavsiye ederim.
K&G Napolyon konusunda Epic History TV ile boy ölçüşemez. Bunun haricinde genco Napolyon'u Pauli'yi öğrenmek için de Age of Napolyon podcastini öneririm. Google Podcast, Apple Podcast gibi yerlerde bulunabilir.
@@boceksiadamteşekkürler
Hocam arkaya greenscreenle cama suyla yapıştırılmış gazete kağıdı gibi görsel koyacağınıza düz siyah perde çeksenize. Elleriniz zaten çok oynuyor. Tamam görsel bir beklentim yok sizden de, en azından İstanbulspor Galatasaray maçı topçuları gibi yeşillenmeyin 😊
Bi de hocam alnınız açılmış baya, arkada saç nasıl seyreldi bilmiyorum da greenscreen saçınızın önüne çıkıyor o nasıl seçici geçirgen bir saç!
Hocam Çin kültür devrimi ve iç savaşını anlatır mısınız?
Hocam Çin komünizmi ile Rus komünizmi arasındaki farklar ve özellikle aralarındaki sıcak savaşa varan "komünizm üzerindeki egemenlik yarışı" üzerine bir video gelir mi? sevgiler..
Birisi devrim proleterya yani işçi sınıfıyla başlar der çin komünizmi de devrim köylü ve çiftçi sınıfıyla başlar der en temel fark bu
Filmi çıkacaktı keşke onunla beraber uzun video yapsaydınız
Yeni video icin konu öneriler:
Osmanli‘nin hindistan ve yeni dünya cabalari, osmanli asya cabalari, timuridler, safeviler, mogullar, süryaniler
Cok bilgilendirici bi video olmus yine,supersin ESG😇
Hocam haşhaşiler bir gelsin artık. Alamut, Hasan Sabbah falan. Semerkant'taki mevzu gibi Ömer Hayyam ile Nizamül mülk aynı zamanlara denk geliyor mu.. Bi yardırın bu konudan. Efsane olur. Emeğinize sağlık. Takipteyiz
Nizamülmülk'ü ayrı yazdım diye programı çekmemezlik yapmayın
Hocam selamlar. II. Dünya savaşı sonrası Ortadoğu'daki siyasi kırılmaları anlatmanız çok keyifli olur. Özellikle yapı (structure)ya yaptığınız vurguyu duyunca aklıma bu konu geldi. İlminiz bereketli olsun..
Harikasiniz ! Hocamdan Portekiz tarihini anlatmasini istiyorum. Deprem oncesi ve sonrası. Lütfeeeeennnn
Emrah Hocam, video çok güzel ve eğlenceli idi, Voltaire, Rousseau üzerinden yaptığınız metodoloji eleştirisinden çok faydalandım. Teşekkür ederim. Geçenlerde Alman-Fransız kamu ortaklığı Arte'de hoş bir belgesel izledim, "Das Duell von Napoleon und Metternich | Doku HD Reupload | ARTE"(Arte yaptığı belgeselleri hem Almanca, hem de Fransızca yayınlıyor, Fransızcası da var imiş). Metternich, onun 1848'e kadar devam eden sistemi, Alman ulusal birliğe giden süreçte Napeloeon ve Metternich'in dokunuşlarının etkileri, Napoleon'un Komando Ekonomisi olarak nitelenen ve İngiliz ürünlerine Avrupa'da koyduğu ekonomik engellerin Alman beldelerinde yol açtığı bazı olumlu gelişmeler(mecburen kendileri üretmek zorunda kalmış örneğin)... sizden dinlemeyi çok isterim. Belki Alman ulusal birliğine giden süreç dahi tek başına bir bölüm olacak kadar büyük bir konu.
Ancak iktisadın hayatın, yani insanın bir realitesi, tezahür alanı olduğunu bilen ve bazen sebep sonuç ilişkilerini, illiyet bağlarını ıskalayan romantik bakışı güzel tenkit eden paradigmanızdan istifade ediyorum...
Ağzınıza sağlık hocam.
Historik31'e bi tebessüm ettik
Farklı imparatorlukların idari yaklaşımlarının hakim oldukları toprakların nitelikleri (coğrafi özellikler, üretim biçimi ve bunların din ve kültürü şekillendirmesi) üzerinden karşılaştırılması, özellikle de son beş dakikadaki yöntemin örneklenmesi açısından, çok aydınlatıcı olabilir bence hocam. Uluslara bir öz atfetmenin bu kadar sevildiği bir ülkede büyük bir hizmet yapmış olursunuz.
Daha fazla historik lütfen😍
Hocam son iki günün TT'si olan israil hakkında bölüm yapabilir misiniz? filistin için de belki bir şeyler söylemek istersiniz. biraz tarih gibi gelmiyor galiba kulağa ama merak ettimden söylemek istedim. Savaşlarda genelde herkes bir tarafın şu nedenden haklı olduğu kanaatinde konuşuyor ama siz daha iyisini bilirsiniz savaşlarda haklı haksızdan ziyade durumla ilintili olmayan halk kaybeder.
Yarına sunum hazırlamam gerekiyordu ama napolyon videosu gelmiş.
"Yapacak hiçbir şey yok"
hocam gayet güzel program olmuş bence emeklerinize sağlık ama Napolyondan çok genel bir program olmuş gibime geldi teşekkürler.
Hocam tum kitaplarinizi aldim program inizi hayatta kacirmam lutfen Bismsrck ve o donemdeki almanya
Hocam Lenin bölümü gelse güzel olabilir
“Din, fakirler bu dünyada zenginleri katletmesin diye onlara öbür dünyada eşit bir cennet vaat eder.”
I. Napolyon
Hocam, çingenelik ve çingene kültürü üzerine bir program yaparsanız çok sevinirim. Çok geniş bir coğrafyayı kaplayan bir konu olduğu için belki zor olabilir ama aynı zamanda ilginç de bir konu. Şimdiden teşekkürler.
Diğer konu şuan Afrika ülkelerinde Çin ve Rusya'nın Batıyı saf dışarı bırakma çabaları. Bu sayede videoda dediğiniz enerji paylaşımının şekillenmesi ile dünyada değişmesi muhtemel(?) Güç dengesi olasılığı
Hocam benim eğitimim "yapısalcı" dediniz. Tarihteki metotlar ve bunları nasıl kullanacağımıza dair bir bilgilendirici video çekebilir misiniz? Buradaki örneğinizde olduğu gibi. Metotları karşılaştırarak ve bunları iyi temsil eden kitaplardan bahseder böyle bir video çekme imkanınız var mı? Saygılar.
Napolyon, bugünkü devletlerin bir çerçevesini çizmiş işte. Avangard devrimci bir rol üstlenmiş. Çok teşekkürler sayın Gürkan. 👏🏻
Geçen hafta Erasmus programıyla gelen bir Sırp akademisyen Yugoslavya'nın dağılış sürecini, çekilen acıları anlatan uzun bir ders yaptığında o dönem çok ilgimi çekti. Öncesinde konuya dair hiç uzun araştırma yapmamıştım ve üstün körü bir şeyler biliyordum ama dersten sonra iyi birkaç kaynak araştırmaya başladım. Emrah hocamızdan hem Yugoslavya'nın dağılış sürecini dinlemeyi hem de önerebileceği kaynak varsa önermesini çok isterim :)
Weimar cumhuriyeti hocam. İki dünya savaşı arası Almanya hocam lütfen hocam
Von Papen özel bölümü de isteyelim hatta 😂
Hocam güzel bir bölüm olmuş, teşekkürler. Historik'te Büyük İskender bölümü gelir mi?
Öncelikle başarılar dilerim hepinize. Tarihte en çok merak ettiklerimden biri Osmanlı’nın Afrika politikası ve Özdemir ailesi ancak UA-cam da yeterli kaynak yok bu hususta. Ayrıca hocamın eu4 oyuncusu olması beni mutlu etti.
Napoleon geldiyse İTC için de hâlâ bir umut vardır.
Güzel program.
1:42 intihal
12:55
17:50
24:54
29:16 dönemi bilmek
X:Hozom İlker bizi kanaldan atmış
ESG:Yapabileceğimiz hiçbir şey yok
ESG hocam kitaplarınızın ve videolarınızın sıkı takipçisiyim. 2 Mahmut u bir de sizden dinlemek isterim.
Hangi iki Mahmut?
2. Mahmut, nam-ı diğer Gavur Padişah.
@@Uqur ona gavur diyenin gelmişini, geçmişini.
@@hakan3217 Mediocrité partout 🚬
@@Uqur fransızca bilmiyorum ama Latince biliyorum. Evet vasatlığın standart olduğu zamanlar. Yak bir cigara.
Codex Gürkana'yı paylaştığınız için sağolun hocam :D
1968 yılı üzerine bir video görmek isteriz
piemontenin kırım savaşına dahil oluşu, ve 3. napolyon ve italya davası, italyanın birleşmesi konularına değinebilir misiiz
Beklenen bölüm sonunda gelmiş
Hocamdan odak noktası ne olursa olsun bir Europa Universalis 4 videosu bekliyoruz.
Daha fazla historik içerik bekliyoruz
Yeni bir Napolyon filmi çıkacak yakında ondan önce bu bölüm çok iyi oldu
Aradığımı bulamadım. Askeri deha olarak napolyon dinlemeyi beklerdim. Tatmin etmedi.
Cengizhan bölümü gelir mi? O da Napolyon gibi dünya tarihine muhtelif açılardan tesir etmiş birisi.
Portekizde salazar dönemini veya italyanın birleşmesini anlatabilirsizin hozom seviliyorsunuz
Napolyon'un keşke Mısır'a gidişini biraz daha detaylı anlatsaydınız hocam
hocam merhaba, sokollu ile beraber padişah klasik sistemdeki konumundan uzaklaşıp devlet işlerini veziriazama bırakmaya başlamıştı ve bunla beraber inanılmaz bir paşa rekabeti başladı. hatta bu rekabet sonucunda girilen tahripkar savaşlar veyahutda sarayda dönen entrikalar, devlet nizamının bozulması vs gibi bir çok olay var. o kaotik dönemle ilgili bir video yapar mısınız?
Robespierre’e aptal/salak diyebilecek kadar özgüven sahibi olmak… Hocam tebrik ediyorum.
Simon Bolivar hakkında da içerik üretirseniz müthiş olur hocam
yedi yıl savaşlarında madara olan fransanın itibarını kurtarmıştır napoleon fransızlar gerçekten çok seviyorlar ve saygı duyuyorlar komutanlarına
Az yavas konus hocam rica ediyoruz takipte kopuyoruz 😊
Güzel eğlenceli bir program fakat gerçekten büyük bir problem var; hoca konuşurken çok fazla kelime yutuyor bazılarını sanki içinden konuşuyormuş gibi yapıyor biraz daha anlaşılabilir bir diksiyon kullanılsa çok daha güzel olabilir.
İzleyip Napoleon Total Wara başlamamak mümkün değil
" I'm Napoleon, I'm emperor."
Hocam lütfen bu çinli prenses mevzusuna da değinir misiniz efsane midir yoksa gerçek midir? Tarihte bu şekilde kadınları ajan olarak kullanan başka devletler hangileridir bunların başka çeşitleri var mıdır imparatora eş olarak yollamak dışında? Türk tarihinde bunun örnekleri var mıdır (Türkler yollamış mıdır)? Eskiden kızını evlendirmek barışı güçlendirmek için de kullanılan bir şey sanırım gerçekten ajanlık ya da devleti karıştırma amacıyla mı evlendiriliyordu bu kadınlar? Bunlar hakkında genel bir video gelebilirse güzel olur bence.
Saygılar Emrah hocam, Kubilay han ve Yuenleri anlatırmısın
30:20 hocam bende bununla ilgili bir ornek vermek istiyorum. Osmanlinin son yillari ve cumhuriyetin ilk yillari ile ilgili kitaplar okurken sanki bizim gibi hayatlarini yasiyorlarmis saniyordum taa ki o donemle iligili verileri goz onune koyunca donemi cok daha iyi anladigimi fark ettim. Belgesellerde verilen veriler bu anlamda cok yardimci oluyor.
cezzar ahmet paşa ile ilgili konuştuğu dakikayı alta atabilir misiniz
Hocam sizi seviyoruz be.
Farklı bir konu: Napolyon'un işgali ile Portekiz aristokrasisinin Brezilya'ya göçmesi ve modern Brezilya'nın (ve Portekiz'in) kuruluşu - geçen haftasonu Portekiz velihatı Brangança ailesinin prensesi evlendi. Avrupa kraliyet ailelerinden pek bilinmeyenlerinden birine ve Avrupa'nın ikinci Cumhuriyeti'ne dair değişik bir konu olabilir.
Fouche hakkında da video gelirse çok seviniriz…🎉🎉🎉