Orcan Bey,müthişsiniz sizi zevkle izliyor ve takip ediyorum.Çok faydalı Yalın bir anlatımve Üslup kendi adıma bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
hocam elleriniz dert görmesin. insanları çok bilgilendiriyorsunuz.Allah razı olsun.benide organik sardı.fidelerim organik .gubremde ahır gubresi.ellerinizden öperim.saygılarımla.hasan gumus kayseri
saygı değerli orcan bey bitgi çukuruna epson koyduk ayrıca sulama suyuna da epson koyduk ve meyve görüldügünde de epson var bu kadar epson bitkiler için fazla gelmezmi şimdiden teşekkür ederim
Uçan Adam kardeşim fazla gelmek ayrı bir olay.azot takviye edersen meyva verme konusunda zorluk yaşarsın o kadar.epsomsalt meyva öncesi için kolay gelsin.
Uçan adam kardeşim,epsom salt verdik,deniz yosunu extraktı verdik daha azot takviyesi gerekmez ama ginede çok istersen ısırgan otu kökten kes topla suda üç gün beklet sonra süz ve suyunu ver şimdi pek gerekmez ama istersen kullanabilirsin.
Emeğiniz için teşekkür ederim. Muz kabuğu eklemeyle ilgili bir şey aklıma takıldı. Onları suya kattıktan sonra bekleme süresi var mı? Muzdaki potasyum, hemen geçmez herhalde suya?
Merhaba Mustafa Girgiç, bu sorunuza ben yanıt vermeye çalışayım. Evde yapılan çöp enzim videolarına göre muz, meyve, yeşillik kabuklarını ve yapraklarını 3 ay süreyle fermente ediliyor. Bu konuyla ilgili Orcan Beyin Kendin Yap Evde Sıvı Enzim Gübre Yapımı isimli bir video var. İzlemenizi tavsiye ederim
orcan bey diyorsunki meyveler görüldükten sonra hasatta kadar her üçüncü sulamaya ısırganotu suyu katılacak o zaman ısırgan otunu nereden bulacağız şimdiden ısırgan otu suyu hazırlayıp bekletmenin bi formülü yokmu teşekkür ederim
ısırgan otu olmazsa olmaz değil ki bulursan kullan.diğerlerini kullan mesela epsom salt müthiş bir olay.ayrıca meyvalar görüldükten sonra bunları kesiyoruz ve yerine vermikompost çayını devreye sokuyoruz.bu da demek oluyorki meyvalar hasat olana değil meyvalar görülene kadar ısırgan otu suyu lazım .meyvalar görülmeye başlayınca ısırgan suyu yok.eğer verirsen bitki meyva yerine büyümeyi tercih eder verim düşer.kolay gelsin.
vermi kompost sıvı solucan gübresini ben kendim yapıyorum 2 yıldır hobi olarak kırmızı kaliforniya solucanı beslemeye başladım youtube'dan gördüklerimi uygulayarak bir şeyler öğreniyorum daha önce sıvı kompostu görmüştüm şimdide sizden bu bilgiyi aldım bu sene ikisini bir arada değerlendireceğim, daha iyi bilen varsa doğru yada yanlış yorum yapsın ben bu konuda iddialı değilim ama kendi yaptığımdan netice aldım, bu yüzden yaptığımı anlatayım... Bir kova kloru gitsin diye 24 saat beklettiğim suyun içine 1 kilo kadar tülbent bezine katı solucan gübresini koydum ve ağzını bağladım ağzı açılmayacak şekilde suyun içine yerleştirmek için. ve petshop tan küçük bir akvaryum moturu ve hortumu aldım hortumu kovanın dibine indirdim üstüne bir taş yerleştirdim fazla büyük değil hava çıkmasını engellemeyecek o hortumun ucunada tülbente sardığım solucan gübresini oturttum ayrıca suyun içine 1yada 2 yemek kaşığı pekmez ilave ettim faydalı bakteriler beslensin diye 24 saat hava kabarcığının üstünde beklettiğim gübreyi çıkarttım ve bitkiye yapraktan meyveden ve kökten verdim isterseniz bu şekilde üretebilirsiniz ben geçen sene memnun kaldım yaptığım uygulamadan bu sene anlatılanların hepsini uygulayacağım
Selam Orcan bey;Videolarınızı beyenerek izliyoruz,size bir sorum olucak.Vermikülit neden yapılmıştır toprakla ve perlitle karıştırsak olur mu,ayrıca domates biber toprağının içine mantar yetiştirilmiş sonra da atılmış karışım katılırmı,epsom salt (magnezyum sülfat) bildiğimiz şeker gübresi değilmi cevap verirseniz sevinirim efendim teşekkür ediyorum.
Şimal yıldızı kardeşim , vermikulit domates biber dikim cukurunada rahat rahat konur.bulursan toprakla ve perlitle karistirilabilir.cok faydali bir mineral.muhtemelen yanardağ Magma tabakalarindan ısil işleme tutulup hazırlanıyor. bulursan toprağına mutlaka karistir. magnezyum sülfat ile şeker gübrenin alakası yok.biri Aliminyum sülfat mi neydi yani zehir kimyevi gübre. magnezyum sülfat ise Veterinerler hayvanlara bile veriyorlar hatta hatta bir abonem haftada birkaç kez yarım caykasigi magnezyum sülfat ictiklerini bunun da barsaklari duzenledigi ni söylediler . gönül rahatlığı ile magnezyum sülfati kullanabilirsiniz. kolay gelsin.
murat yeşildere Kardeşim,Bulabilirsen seaweed extraktı Yani deniz yosunu extraktı kullananılabilir.Baklagiller ve fiğ biliyorsunuzdur azot zengini ama bitkilerin azot alımı çok enteresan.Yani ben azot verdim dersin ama azotsuzluktan ölebilir.Azotun bitkinin alacağı şekilde olması gerekiyor.Nitratoksit NO3 en iyi alınabilen azot formu ama bunu nasıl yaparız bilemiyorum.Fenni gübrelerle bu açığı kapatıyor büyük tarım işletmeleri.Siz elde mevcut imkanları değerlendirin yeter.Şu anda yapabileceğiniz şeyi söylüyorum.Ürede azot % 46 oranı ile bitkinin alabileceği en zengin azot.Ben yabancı videolardan birinde de izledim,Çiftçi kendi idrarını azotlu gübre olarak sulandırarak kendi bitkilerine veriyordu.Ürede hastalık olmamak kaydı ile yani şeker hastası olmayan gibi birinin idrarı sulandırılıp saksılara verilebilir.Bunun için ailedeki küçük erkek çocuklarının idrarı hem kolay alınabilir hemdepek zararlı bir şey bulundurmayacağındanrahatlıkla kullanılabilir.Sulandırmaya gelince ,bire biroranında damacana suyu ile seyreltebilirsiniz.Belki yüzünüz şu anda güler vaziyette ama gerçek bu veuygulanabilir,bitkinin alımına en elverişli olanı çocuk idrarı diyebiliriz.Bunu uygulayın mutlaka deneyince ne kadar doğru bir işlem olduğunu fark edeceksiniz.Bitkilerde de gelişimde hemen fark gösteriyor.Sağlıkla kalın.
teşekkür ederim ıssırgan otu buldum da öyle pahalıya gelecek fig bulabilirim belki onu da mı aynı videoda gösterdiğiniz gibi yapacağız suda bekleteceğiz...
murat yeşildere kardeşim, onlar çiçek açarken toprağa karıştırılıyor onu yapabilirmisin bilmiyorum çünkü o tarlada yapılıyor. Sen ısırgan ile yap daha iyi Sağlıkla kal
Sevgili murat yeşildere, Isırgan otu yerine amonyum kullanabilirsin Amonyumu sulandiriyorsun beş litreye yarım çay bardağı gibi sonra püskürt yada toprağa ver.esasen bitkilerin tam da alabilecekleri formda olan sağlıklı insan çişi. % 60 oranında alınabilir azot ihtiva ediyormuş. Tuvalete giden idrarlar bitkiler Için boşa giden azot kaynağı gibi .bilgin olsun istedim.
Sayın hocam videolarınızı takip edip beğeniyorum.Sorum şu olucak ısırganları suda bekletip bitkiye veriyorum dediniz ama bu suyun içinde bakteriler mikroplar var bu zararlılar bitkiye hasta edip veya kökünü kurutacak bakterileri barındırmağını nasıl bilicez ben bu yöntemi yaparsam bitkilerim hasta olmasından korkuyorum(özellikle bekletilmiş köpürmüş kokuşmus seylerden).
Üsame Birışık kardeşim ,sana kim diyor kokuşmuş şeyleri ver diye.sakın ha ısırganları koşuşturmayacaksın iki üç günde kokuşmaz hatta beş günde bile kokuşmaz ama 15 günde kokuşur.sen onu ayarlayacaksın.kokuşmadan kullanacaksın.ayrıca şöyle bir suya tutarsan istenmedik be beklenmedik şeylerde suyla akar.ısırgan azot kaynağı hiç korkma temiz ve sağlıklı şeyleri verdiğinde bitkine birşey olmaz.sakın kokuşmuş bozulmuş şeyleri direk bitki köküne verme.amabozulmuş bir şeyler varda da onlarıda şöyle uzağa toprağa göm toprak onlardan istifade eder. Kolay gelsin.
PRATİK FİDE DİKİM ALETİ Sipariş ve ayrıntılar için aşağıdaki linki tıklayın lütfen. Diğer linklerden videolarını seyredebilirsiniz. urun.n11.com/diger-bahce-aletleri/fide-dikim-aleti-P99128842 ua-cam.com/video/GJUtH0qtMqw/v-deo.html ua-cam.com/video/JaDdrUyD8-Q/v-deo.html
şu anda çok meşgulüm,sağlık ünitesi için bitmeyen bataryalardan hazırlıyorum.daha sonra hazırlıyabilirim. o zamana kadar internetten öğrenebilirsin.kolay gelsin
Şu anda gübre ağaç bitki ile uğraşamıyorum.plasma enerjisi bütün vaktimi alıyor.Ancak kışın ağaçlarımın diplerine gans suyu dökmüştüm ondan mı neden bilmiyorum mesela limonlarımın taze yaprakları coştu.sadece plasma enerjisi ile uğraşıyorum..Çalışmak(ders) bütün vaktimi alıyor.
videonuzun tamamını izleyince ilk sorumun cevabını aldım aceleciğimi bağışlayın ltf. eğer damla sulama sistemi gibi bir şey kurmuşsak 1 dolu 2 boş sistemini nasıl uygularız?
Gürsel bey ,damlama sulama devam ederken siz ayrıca yapraktan yada topraktan verebilirsiniz.damlamayı hiç oynamıyalım bunu ayrıca verelim.bir dolu meselesini de zamanı gelince elle kova yada süzgeçle vermemiz gereken zaman da verirsiniz.Kolay gelsin.
sayın abim konuyla alakası çok yok ama, bilgili bir insan olduğunuzu düşünüyorum.bana yardımcı olur musun. ben internetten çok araştırdım ama bulamadım.Elma çekirdeğini saklamam lazım ne yapabilirim.çok güzel bir elma çeşidi var bulunduğum yerden 5-6 ay sonra gidecem gittiğim yerde çimlendirip ekmem lazım.Şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili ali can, konu hakkında hiç bilgim yok.Faraziyelerden gidersek çekirdekleri güneşde kurut derim.Gittiğin yerde uygun şartlarda yani toprağa diktiğin zaman çimlenir.İkinci şık orada toprağa dik ve çimlenmesini bekle,filizlensin o haliye götür,üçüncü şık bu elmadan giderken bir kaç dal kes dallar işaret parmağı kalınlığındaolsun bunları gider gitmez aşı yap,diğer bir şık,bu dalları kestikten sonra orada toprağı kaz bikarış kadar yani ı harfi gibi düz bir karış derinliğinde kaz toprağı ıslat alta gübre koy ve kapat.Hep rutubetli kalmasını sağla.Giderken bozmadanal ve gittiğin yerde toprağa dik.Toprağa koyarken dalların toprakla temas etmesini sağla.yani naylona falan koyma direk toprağa yatır dalların arasına toprak dolsun üstünü de kapat öylece toprak altında kalsın ,giderkende yine toprağı ile rutubetli bir şekilde alır götürürsün.Aşı yapmak için kesip saklarsan tam da giderken kes ve ıslak gazete kağıdına sar gider gitmez aşı yap.Kalem aşısıda olur,sonbahar göz aşısıda olur. Ve bu anlattıklarımın hepsini de yapabilirsin.Şunu yapayım bu kalsın deme hem çekirdekleri kurut hem toprağa dik hem dal kes toprağa yatır hepsini yap tamam mı.Haydi kolay gelsin.Ayrıca yanına elmada al birkaç tane buzdolabında sakla sanırım gidene kadar en azından çekirdekleri içinde sağlam kalır.:) tekrar kolay gelsin.
Gürsel bey,gübre ile sulamayı kast ediyorsanız programa uymak gerekiyor.Ama kendi sorumluluğunuzda daha öncede verin bakalım daha iyi bir netice verecekmi.
hocam sizinle nasıl irtibata geçebilirim. antalyada seracıyım 15 dönüm sera bitkisine yetecek kadar oranları öğrenmek istiyorum. bahsettiğiniz konular hakkında yayınlanmış kitabınız varmı.. ağırlık biber çeşitleri ve kokteyl domates üretimi yapıyorum. özellikle enzim yapmak istiyorum. yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımı sunuyorum...(yaklaşık 40 000) fide
Sevgili mustafa küçük,sana yardım etmeyi çok isterim ancak sen bu işle profesyonelce uğraştığın için sana ancak yol gösterebilirim. hemen ağaçlar. net sitesine üye ol ve orada araştır. her soruna çözüm bulacaksın hemde orada yardımcı olanlar ziraat mühendisi. vakit kaybetmeden hemen üye ol ve çalışmalarına başla. Kolay gelsin kardeşim.
Sn. Börekçi, öncelikle verdiğiniz bilgiler ve emekleriniz için teşekkürler. Meyve verene kadar olan kısımda ısırgan otu yerine elimizde mevcut olan azot gübresinden kullansak olur mu? Eğer olursa aynı karışım oranları için ne kadar azot gübresi koymamız gerekir? Elimde aşağıda linkini verdiğim gübre mevcut. www.fidanistanbul.com/urun/831_15-15-15-npk-3-15-kompoze-gubre-1kg.html Sizin belirttiğiniz gibi epsom salt ile karıştırıp limon ve mandalina fidanlarıma ve çiçeklerime uygulamak istiyorum. Ancak verdiğiniz ölçüler bazında ısırgan otu yerine ne kadar bu gübreden kullanmam lazım?
abicim orcan abi yazmamış bir şey ama ben yazdım yazdım sildim, yazdım yazdım sildim sadece o üzülmesin diye sildim.... kimse seni zorlamıyor insanları germe ...
Ne kadar özenli hazırlanmışsınız, belli ki kendinize ve takipcilerinize saygılısınız, teşekkürler 🙏🙏
Orcan Bey,müthişsiniz sizi zevkle izliyor ve takip ediyorum.Çok faydalı Yalın bir anlatımve Üslup kendi adıma bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
cem ırmak bilmen Kardeşim,Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
hocam elleriniz dert görmesin. insanları çok bilgilendiriyorsunuz.Allah razı olsun.benide organik sardı.fidelerim organik .gubremde ahır gubresi.ellerinizden öperim.saygılarımla.hasan gumus kayseri
Kolay gelsin kardeşim
saygı değerli orcan bey bitgi çukuruna epson koyduk ayrıca sulama suyuna da epson koyduk ve meyve görüldügünde de epson var bu kadar epson bitkiler için fazla gelmezmi şimdiden teşekkür ederim
Uçan Adam kardeşim fazla gelmek ayrı bir olay.azot takviye edersen meyva verme konusunda zorluk yaşarsın o kadar.epsomsalt meyva öncesi için kolay gelsin.
orcan öbekçi sayın abi takviye yani azot olarak ne vermem lazım ilgin için çok teşekkür ederim
Uçan adam kardeşim,epsom salt verdik,deniz yosunu extraktı verdik daha azot takviyesi gerekmez ama ginede çok istersen ısırgan otu kökten kes topla suda üç gün beklet sonra süz ve suyunu ver şimdi pek gerekmez ama istersen kullanabilirsin.
Emeğiniz için teşekkür ederim. Muz kabuğu eklemeyle ilgili bir şey aklıma takıldı. Onları suya kattıktan sonra bekleme süresi var mı? Muzdaki potasyum, hemen geçmez herhalde suya?
Merhaba Mustafa Girgiç, bu sorunuza ben yanıt vermeye çalışayım. Evde yapılan çöp enzim videolarına göre muz, meyve, yeşillik kabuklarını ve yapraklarını 3 ay süreyle fermente ediliyor. Bu konuyla ilgili Orcan Beyin Kendin Yap Evde Sıvı Enzim Gübre Yapımı isimli bir video var. İzlemenizi tavsiye ederim
deniz yosunuda balık gübresi yerine olur
orcan bey diyorsunki meyveler görüldükten sonra hasatta kadar her üçüncü sulamaya ısırganotu suyu katılacak o zaman ısırgan otunu nereden bulacağız şimdiden ısırgan otu suyu hazırlayıp bekletmenin bi formülü yokmu teşekkür ederim
ısırgan otu olmazsa olmaz değil ki bulursan kullan.diğerlerini kullan mesela epsom salt müthiş bir olay.ayrıca meyvalar görüldükten sonra bunları kesiyoruz ve yerine vermikompost çayını devreye sokuyoruz.bu da demek oluyorki meyvalar hasat olana değil meyvalar görülene kadar ısırgan otu suyu lazım .meyvalar görülmeye başlayınca ısırgan suyu yok.eğer verirsen bitki meyva yerine büyümeyi tercih eder verim düşer.kolay gelsin.
Uçan Adam epsom nereden bulacagiz
vermikompost çayını nereden bulacagiz
ilker bey bir zahmet kendiniz imal edeceksiniz.bol bol imal edip bol bol kullanın.
Orcan abicim ısırgan otu bulamazisek ne kullanabiliriz. Ben şehirde balkonda yetiştirdiğimden ısırgan otu bulamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
+mithat serhat öztürk kardeşim ,videolarımda yani gübre yapım videolarımda detaylı bilgi var. kolay gelsin.
akvaryumcularda su filitresinin içinde balık gübresi olur hocam kumunu bir torbaya çekiyorlarya..
vermi kompost sıvı solucan gübresini ben kendim yapıyorum 2 yıldır hobi olarak kırmızı kaliforniya solucanı beslemeye başladım youtube'dan gördüklerimi uygulayarak bir şeyler öğreniyorum daha önce sıvı kompostu görmüştüm şimdide sizden bu bilgiyi aldım bu sene ikisini bir arada değerlendireceğim, daha iyi bilen varsa doğru yada yanlış yorum yapsın ben bu konuda iddialı değilim ama kendi yaptığımdan netice aldım, bu yüzden yaptığımı anlatayım... Bir kova kloru gitsin diye 24 saat beklettiğim suyun içine 1 kilo kadar tülbent bezine katı solucan gübresini koydum ve ağzını bağladım ağzı açılmayacak şekilde suyun içine yerleştirmek için. ve petshop tan küçük bir akvaryum moturu ve hortumu aldım hortumu kovanın dibine indirdim üstüne bir taş yerleştirdim fazla büyük değil hava çıkmasını engellemeyecek o hortumun ucunada tülbente sardığım solucan gübresini oturttum ayrıca suyun içine 1yada 2 yemek kaşığı pekmez ilave ettim faydalı bakteriler beslensin diye 24 saat hava kabarcığının üstünde beklettiğim gübreyi çıkarttım ve bitkiye yapraktan meyveden ve kökten verdim isterseniz bu şekilde üretebilirsiniz ben geçen sene memnun kaldım yaptığım uygulamadan bu sene anlatılanların hepsini uygulayacağım
Selam Orcan bey;Videolarınızı beyenerek izliyoruz,size bir sorum olucak.Vermikülit neden yapılmıştır toprakla ve perlitle karıştırsak olur mu,ayrıca domates biber toprağının içine mantar yetiştirilmiş sonra da atılmış karışım katılırmı,epsom salt (magnezyum sülfat) bildiğimiz şeker gübresi değilmi cevap verirseniz sevinirim efendim teşekkür ediyorum.
Şimal yıldızı kardeşim , vermikulit domates biber dikim cukurunada rahat rahat konur.bulursan toprakla ve perlitle karistirilabilir.cok faydali bir mineral.muhtemelen yanardağ Magma tabakalarindan ısil işleme tutulup hazırlanıyor. bulursan toprağına mutlaka karistir. magnezyum sülfat ile şeker gübrenin alakası yok.biri Aliminyum sülfat mi neydi yani zehir kimyevi gübre. magnezyum sülfat ise Veterinerler hayvanlara bile veriyorlar hatta hatta bir abonem haftada birkaç kez yarım caykasigi magnezyum sülfat ictiklerini bunun da barsaklari duzenledigi ni söylediler . gönül rahatlığı ile magnezyum sülfati kullanabilirsiniz. kolay gelsin.
Şimal yıldızı kardeşim , toprağı söylemeyi unutmuşum .mantar toprağını havalandirip biraz bekletip karıştırın. toprağı havalandirip bekletip karistirirsaniz toprağı zenginlestirir.
YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEEŞEKKÜR EDERİM NİCE BAŞARILI VİDEOLARA EFENDİM.
orcan bey ıssırgan otunun yerine başka bir şey kullanabilir miyiz?
murat yeşildere Kardeşim,Bulabilirsen seaweed extraktı Yani deniz yosunu extraktı kullananılabilir.Baklagiller ve fiğ biliyorsunuzdur azot zengini ama bitkilerin azot alımı çok enteresan.Yani ben azot verdim dersin ama azotsuzluktan ölebilir.Azotun bitkinin alacağı şekilde olması gerekiyor.Nitratoksit NO3 en iyi alınabilen azot formu ama bunu nasıl yaparız bilemiyorum.Fenni gübrelerle bu açığı kapatıyor büyük tarım işletmeleri.Siz elde mevcut imkanları değerlendirin yeter.Şu anda yapabileceğiniz şeyi söylüyorum.Ürede azot % 46 oranı ile bitkinin alabileceği en zengin azot.Ben yabancı videolardan birinde de izledim,Çiftçi kendi idrarını azotlu gübre olarak sulandırarak kendi bitkilerine veriyordu.Ürede hastalık olmamak kaydı ile yani şeker hastası olmayan gibi birinin idrarı sulandırılıp saksılara verilebilir.Bunun için ailedeki küçük erkek çocuklarının idrarı hem kolay alınabilir hemdepek zararlı bir şey bulundurmayacağındanrahatlıkla kullanılabilir.Sulandırmaya gelince ,bire biroranında damacana suyu ile seyreltebilirsiniz.Belki yüzünüz şu anda güler vaziyette ama gerçek bu veuygulanabilir,bitkinin alımına en elverişli olanı çocuk idrarı diyebiliriz.Bunu uygulayın mutlaka deneyince ne kadar doğru bir işlem olduğunu fark edeceksiniz.Bitkilerde de gelişimde hemen fark gösteriyor.Sağlıkla kalın.
teşekkür ederim ıssırgan otu buldum da öyle pahalıya gelecek fig bulabilirim belki onu da mı aynı videoda gösterdiğiniz gibi yapacağız suda bekleteceğiz...
murat yeşildere kardeşim, onlar çiçek açarken toprağa karıştırılıyor onu yapabilirmisin bilmiyorum çünkü o tarlada yapılıyor. Sen ısırgan ile yap daha iyi
Sağlıkla kal
Sevgili murat yeşildere,
Isırgan otu yerine amonyum kullanabilirsin
Amonyumu sulandiriyorsun beş litreye yarım çay bardağı gibi sonra püskürt yada toprağa ver.esasen bitkilerin tam da alabilecekleri formda olan sağlıklı insan çişi. % 60 oranında alınabilir azot ihtiva ediyormuş. Tuvalete giden idrarlar bitkiler Için boşa giden azot kaynağı gibi .bilgin olsun istedim.
teşekkürler
Sayın hocam videolarınızı takip edip beğeniyorum.Sorum şu olucak ısırganları suda bekletip bitkiye veriyorum dediniz ama bu suyun içinde bakteriler mikroplar var bu zararlılar bitkiye hasta edip veya kökünü kurutacak bakterileri barındırmağını nasıl bilicez ben bu yöntemi yaparsam bitkilerim hasta olmasından korkuyorum(özellikle bekletilmiş köpürmüş kokuşmus seylerden).
Üsame Birışık kardeşim ,sana kim diyor kokuşmuş şeyleri ver diye.sakın ha ısırganları koşuşturmayacaksın iki üç günde kokuşmaz hatta beş günde bile kokuşmaz ama 15 günde kokuşur.sen onu ayarlayacaksın.kokuşmadan kullanacaksın.ayrıca şöyle bir suya tutarsan istenmedik be beklenmedik şeylerde suyla akar.ısırgan azot kaynağı hiç korkma temiz ve sağlıklı şeyleri verdiğinde bitkine birşey olmaz.sakın kokuşmuş bozulmuş şeyleri direk bitki köküne verme.amabozulmuş bir şeyler varda da onlarıda şöyle uzağa toprağa göm toprak onlardan istifade eder. Kolay gelsin.
PRATİK FİDE DİKİM ALETİ
Sipariş ve ayrıntılar için aşağıdaki linki tıklayın lütfen. Diğer linklerden videolarını seyredebilirsiniz.
urun.n11.com/diger-bahce-aletleri/fide-dikim-aleti-P99128842
ua-cam.com/video/GJUtH0qtMqw/v-deo.html
ua-cam.com/video/JaDdrUyD8-Q/v-deo.html
Evde Basit Co2 yapım videosu Hazırlayabilir misiniz acaba? Saygılar, Teşekkürler.
şu anda çok meşgulüm,sağlık ünitesi için bitmeyen bataryalardan hazırlıyorum.daha sonra hazırlıyabilirim. o zamana kadar internetten öğrenebilirsin.kolay gelsin
Teşekkür ederim hocam. Hiçbir kaynak bulamadım hepsi akvaryum için. Evde bitki yetiştirmek için bulamadım o yüzden yazmıştım tekrar teşekkürler.
Orcan bey bu karışımlarla suladığınız bitkilerden videonun varmı
Şu anda gübre ağaç bitki ile uğraşamıyorum.plasma enerjisi bütün vaktimi alıyor.Ancak kışın ağaçlarımın diplerine gans suyu dökmüştüm ondan mı neden bilmiyorum mesela limonlarımın taze yaprakları coştu.sadece plasma enerjisi ile uğraşıyorum..Çalışmak(ders) bütün vaktimi alıyor.
videonuzun tamamını izleyince ilk sorumun cevabını aldım aceleciğimi bağışlayın ltf.
eğer damla sulama sistemi gibi bir şey kurmuşsak 1 dolu 2 boş sistemini nasıl uygularız?
Gürsel bey ,damlama sulama devam ederken siz ayrıca yapraktan yada topraktan verebilirsiniz.damlamayı hiç oynamıyalım bunu ayrıca verelim.bir dolu meselesini de zamanı gelince elle kova yada süzgeçle vermemiz gereken zaman da verirsiniz.Kolay gelsin.
gürsel Kara oo
Merhabalar, ısırgan yaş mi olmalı yoksa kuru ısırgan yapraklarıyla da yapılabilir mi?
sayın abim konuyla alakası çok yok ama, bilgili bir insan olduğunuzu düşünüyorum.bana yardımcı olur musun.
ben internetten çok araştırdım ama bulamadım.Elma çekirdeğini saklamam lazım ne yapabilirim.çok güzel bir elma çeşidi var bulunduğum yerden 5-6 ay sonra gidecem gittiğim yerde çimlendirip ekmem lazım.Şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili ali can,
konu hakkında hiç bilgim yok.Faraziyelerden gidersek çekirdekleri güneşde kurut derim.Gittiğin yerde uygun şartlarda yani toprağa diktiğin zaman çimlenir.İkinci şık
orada toprağa dik ve çimlenmesini bekle,filizlensin o haliye götür,üçüncü şık bu
elmadan giderken bir kaç dal kes dallar işaret parmağı kalınlığındaolsun bunları
gider gitmez aşı yap,diğer bir şık,bu dalları kestikten sonra orada toprağı kaz
bikarış kadar yani ı harfi gibi düz bir karış derinliğinde kaz toprağı ıslat alta gübre koy ve kapat.Hep rutubetli kalmasını sağla.Giderken bozmadanal ve gittiğin yerde toprağa dik.Toprağa koyarken dalların toprakla temas etmesini sağla.yani naylona falan koyma direk toprağa yatır dalların arasına toprak dolsun üstünü de kapat öylece toprak altında kalsın ,giderkende yine toprağı ile rutubetli bir şekilde alır
götürürsün.Aşı yapmak için kesip saklarsan tam da giderken kes ve ıslak gazete kağıdına sar gider gitmez aşı yap.Kalem aşısıda olur,sonbahar göz aşısıda olur.
Ve bu anlattıklarımın hepsini de yapabilirsin.Şunu yapayım bu kalsın deme hem çekirdekleri kurut hem toprağa dik hem dal kes toprağa yatır hepsini yap tamam
mı.Haydi kolay gelsin.Ayrıca yanına elmada al birkaç tane buzdolabında sakla
sanırım gidene kadar en azından çekirdekleri içinde sağlam kalır.:) tekrar kolay
gelsin.
abicim çok sağol.
hocam meyvecikleri görene kadar sulama yokmu?
Gürsel bey,gübre ile sulamayı kast ediyorsanız programa uymak gerekiyor.Ama kendi sorumluluğunuzda daha öncede verin bakalım daha iyi bir netice verecekmi.
hocam sizinle nasıl irtibata geçebilirim. antalyada seracıyım 15 dönüm sera bitkisine yetecek kadar oranları öğrenmek istiyorum. bahsettiğiniz konular hakkında yayınlanmış kitabınız varmı.. ağırlık biber çeşitleri ve kokteyl domates üretimi yapıyorum. özellikle enzim yapmak istiyorum. yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımı sunuyorum...(yaklaşık 40 000) fide
Sevgili mustafa küçük,sana yardım etmeyi çok isterim ancak sen bu işle profesyonelce uğraştığın için sana ancak yol gösterebilirim. hemen ağaçlar. net sitesine üye ol ve orada araştır. her soruna çözüm bulacaksın hemde orada yardımcı olanlar ziraat mühendisi. vakit kaybetmeden hemen üye ol ve çalışmalarına başla. Kolay gelsin kardeşim.
Sn. Börekçi, öncelikle verdiğiniz bilgiler ve emekleriniz için teşekkürler. Meyve verene kadar olan kısımda ısırgan otu yerine elimizde mevcut olan azot gübresinden kullansak olur mu? Eğer olursa aynı karışım oranları için ne kadar azot gübresi koymamız gerekir? Elimde aşağıda linkini verdiğim gübre mevcut.
www.fidanistanbul.com/urun/831_15-15-15-npk-3-15-kompoze-gubre-1kg.html
Sizin belirttiğiniz gibi epsom salt ile karıştırıp limon ve mandalina fidanlarıma ve çiçeklerime uygulamak istiyorum. Ancak verdiğiniz ölçüler bazında ısırgan otu yerine ne kadar bu gübreden kullanmam lazım?
E.K. Y. Kardeşim biz içine kimya sokmuyalım diye uğraşıyoruz sen kimya sokmak istiyorsun.bu konuda yardımcı olamıyorum.
orcan öbekçi Sn. Hocam, ısırgan otu bulamadım. Yerine yeni kesilmiş çim atıkları ile aynı işi yapsam olur mu?
icat cikarma cesme suyunu dok gitsin
Çılgın Türk,sen nasıl çılgınsın,olurmu boşvercilik.çalışmak lazım,uğraşmak lazım.daha gençsin çalışmaya devam.
Epsom tuzu için Telefon numarasını buraya yazabilir misiniz?
+Selman COŞKAN kardeşim,domates biber dikim çukuru videomda var.kolay gelsin.
Teşekkür ederim.Görmüştüm daha önce
kral adamsın saol varol
Dayı hiç bişey anlamadım
Çok yorum yapıp uzun anlatiyorsunuz yurt dışı onlar bunlar uzun olmuş internet paketim e yazık dikkate almanızı tavsiye ederim.
abicim orcan abi yazmamış bir şey ama ben yazdım yazdım sildim, yazdım yazdım sildim sadece o üzülmesin diye sildim.... kimse seni zorlamıyor insanları germe ...