آموزش جامعه برای کاهش نابرابری جنسیتی

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 18 чер 2024
  • سوال: به نظر شما بی‌عدالتی ساختاری و سیستماتیک چگونه خود را در سرکوب توانایی‌های زنان نشان می‌دهد؟
    پرداختن به نابرابری‌های سیستمی و ترویج عدالت اجتماعی در زمینه برابری جنسیتی یک فرآیند پیچیده و مداوم است که مسئولیت همه افراد، جوامع، نهاد‌ها و سیاست گذاران است. چالشهایی که زنان با آن مواجه هستند متنوع و زیاد هستند برخی از این‌ها را برای روشن شدن ذهن نگاه می‌کنیم.
    مطالعات و گزارش‌های متعدد، مانند مطالعات مجمع جهانی اقتصاد و آژانس‌های آماری ملی، به طور مداوم شکاف دستمزد جنسیتی را نشان‌ می‌دهد، که در آن زنان به طور متوسط کمتر از مردان برای کارهای مشابه درآمد دارند که درجلسه قبل به آن پرداختیم. مطالعات و بررسی‌های جهانی به طور مداوم شیوع خشونت مبتنی بر جنسیت، از جمله خشونت خانگی و آزار جنسی را نشان‌ می‌دهد که زنان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است و در بسیاری از نقاط جهان، دختران و زنان حتی با موانعی برای آموزش مواجه هستند و احساس نا امنی دارند، از جمله این عوامل هنجارهای فرهنگی، عدم دسترسی به آموزش و نگرانی از آزار دیدن است مثلا محدودیت آموزش زنان در افغانستان یا مسمومیت دختران در مدارس دخترانه در ایران. تحقیقات نشان داده است که زنان کمتر در زمینه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات حضور دارند! شما فکر می‌کنید دلیل آن چیست؟ یکی از مهمترین مسایل محدودیت آموزش و فرصت برابر است و وقتی امنیت و فرصت برابر در آموزش باشد زنانی مانند مریم می‌رزاخانی می‌توانند در این می‌ادین خوش بدرخشند.
    در زمینه سلامت نیز، سازمان بهداشت جهانی، جنسیت را به عنوان عامل اصلی نابرابری در شرایط زندگی و به تبع آن سلامت افراد‌ می‌شناسد. «برابری جنسیتی» به استحقاق همه جنسیت‌ها برای برخورداری از حقوق، فرصت‌ها و امکانات مانند فرصت درمان برابر اشاره دارد. در جوامعی که نابرابری جنسیتی بیشتری وجود دارد، فرصت‌های نابرابر درمان نیز هست و می‌زان سلامت افراد بر مبنای جنسیت آن‌ها تغییر می‌کند. اغلب زنان با موانع بیشتری برای مراقبت‌های بهداشتی روبرو هستند و برای درمانشان هزینه‌ نمی‌شود و یا به دلیل آموزش غلط زنان خود را بی اهمیت‌ می‌انگارند و برای درمان مراجعه‌ نمی‌کنند.
    در ارتباط با خشونت جنسیتی خوب است که بدانیم که در سراسر جهان، حدود ۷۳۶ می‌لیون زن - تقریباً از هر سه نفر یک نفر - حداقل یک بار در زندگی خود مورد خشونت فیزیکی و یا جنسی قرار گرفته اند. اما متاسفانه با عادی سازی خشونت در این زمینه مواجه هستیم که در باره آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
    تحقیقات روانشناختی شیوع کلیشه‌ها و سوگیری‌های جنسیتی را برجسته‌ می‌کند، که موجب می‌شود بر تصمیم‌گیری در زمینه‌هایی مانند استخدام، ترفیع و ارزیابی تأثیر بگذارد. تجزیه و تحلیل چارچوب‌ها و سیاست‌های قانونی در بسیاری از کشور‌ها شکاف‌هایی را در رسیدگی به تبعیض و خشونت مبتنی بر جنسیت نشان‌ می‌دهد که نشان دهنده نیاز به اصلاحات قانونی است. این نمونه‌ها بخشی از تحقیقات گسترده و شواهد موجود در مورد مسائل برابری جنسیتی را نشان‌ می‌دهد. آن‌ها بر نیاز به ترویج عدالت اجتماعی و تغییرات سیستمی و مداخلات آگاهانه برای رسیدگی به چالش‌های مختلف که جنسیت‌های مختلف با آن مواجه هستند تاکید‌ می‌کنند و در چنین شرایط نابسامانی، نه تنها توانایی زنان سرکوب می‌شود، بلکه اگر زنی در این شرایط سخت توانایی‌هایش را شکوفا کند، به دلیل شکاف جنسیتی و سرکوب سیستماتیک هنوز حقوق برابر ندارد و در برخی از جوامع حتی برای تحقیر این زنان موفق آن‌ها را با کلماتی مانند غیر زنانه یا زورگو، لیبل می‌کنند و یا اگر زنی بیشتر از مرد خانه درآمد داشته باشد، به او می‌گویند که «جلوی او را بگیر اگه از تو بیشتر پول دربیاره، دو روز دیگه‌ نمی‌تونی کنترلش کنی!» و یا گاهی آنانکه در دفاع از زن قوی می‌خواهند او را تحسین کنند می‌گویند «خودش یه پا مرده!» که تمام این‌ها ریشه در آموزش و فرهنگ و سنت دارد که به آن در بخشهای دیگر بیشتر می‌پردازیم.
    سوال برای تفکر: آیا در محل زندگی شما به زنان قوی و موفق اسامی‌ای را نسبت می‌دهند؟ چه کلماتی را می‌گویند و شما چه می‌کنید؟ آیا از چالش‌ها و نابرابریهای مرتبط به جنسیت که در جامعه، محل کار یا جامعه شما وجود دارد آگاه هستید؟ شما چگونه به نابرابری‌های جنسیتی در زندگی شخصی و حرفه ای خود کمک‌ می‌کنید و یا آن‌ها را به چالش‌ می‌کشید؟ با این سوال می‌توانید به درون خود نگاهی بیندازید تا اعمال، نگرش‌ها و رفتارهای خود را ببینید و مسئولانه به تغییر مثبت متعهد باشید. در آخر از خود بپرسید که آیا با افراد بر اساس جنسیتشان، آگاهانه یا ناآگاهانه رفتار متفاوتی دارم؟
    اقدام عملی: اگر با افراد بر اساس جنسیتشان، آگاهانه یا ناآگاهانه رفتار متفاوتی دارید برای تغییر آن در این هفته یک اقدام عملی بگذارید. امروز با آگاه شدن از نابرابری جنسیتی در محیط نزدیک خود برای تغییر آن به برابری یک اقدام عملی بگذارید. برای خود تعریف کنید که اگر کسی از زن موفقی بد گفت یا او را لیبل کرد چگونه با او در این باره گفتگو می‌کنید.
    --------------------------------------------------------------------------
    عضو کانال یوتیوب شوید: goo.gl/X3Z4Qm
    وبسایت : persianbahaimedia.org/
    اینستاگرام: / persianbms
    تلگرام: telegram.me/Persianbms
    فیسبوک: / persianbms
    توییتر: / persianbms
    هدف PersianBMS: هدف اصلی این رسانه ارائه اطلاعات صحیح و دقیق درباره اصول اعتقادى و باورهاى آئین بهائی، رفع سوء تفاهمات موجود در مورد این آئین، و تحکیم پایه‌هاى مهر و دوستى میان ایرانیان و فارسی زبانان سراسر جهان است.
  • Фільми й анімація

КОМЕНТАРІ •