Bacağını hiç kırmadan yuruyemezsin, topa vuramazsın. Kulaktan dolma bilgilerle yazma. Çok eminsen, ayağını/bacağını kırmadan vuruş yaptığın bir videoyu, net bir şekilde, özellikle sualtından gösterimle yükle, izleyelim. Kullandığım kelimeler uluslararası yüzme terminolojisinden! tutup online sözlük ten çevirip konuşursan, Fatih terim tarzı olur. Asıl sen git düzgün öğren.
@@ahmetsinanyayla9341 Canım benim öncelikle Türkçe öğrenmeni tavsiye ediyorum , Türkçe öğren sonra eleştiri yap. Şimdi yaptığın saçma sapan eleştirine cevap vermek gerekirse , bu videoda hoca yüzme öğretiyor , olimpik sporcu veya yarışçı yetiştirmiyor. Yani ister mayo giyer ister şort giyer zira hızlı yüzmek değil amaç. Amaç yüzmeyi öğrenmek ! Hızlı yüzmeyi de öğretiyor lakin öğretirken mayo giymesine gerek yok. Acaba anlatabildim mi ? Yani diyorum ki , Hoca hızlı yüzmek isteseydi mayo giyerdi zaten ama hızlı yüzmeyi öğretirken mayo giymesine gerek yok =)
@Hayata dair herşey Bir şeyler öğreten insana ''DAYI'' denmez , hocam denir ! Yaptığın eleştiriye gelince ; Birincisi ayak zaten kırılmaz bacak kırma ya da diz kırma denir ona. İkincisi senin dediğin bacak kırmama mevzusu yeni başlayan öğrenciler haddinden fazla bacak kırdığı için , yüzme hocaları onlara öğretirken ''bacak kırmadan yapın'' der. Bacak kırmadan ayak çırpmaya çalışırsa öğrenci , bir miktar zorunlu olarak yani istese de istemese de kırmak zorunda kalacağı için , ne kadar kırması gerektiğini zamanla öğrenir. Yani senin de eleştirin saçma ve gereksiz olmuş. Lütfen EHİL İNSANLARIN İŞİNE BİLİP BİLMEDEN KARIŞMAYIN !
Birşey değil. Çoğu zaten bunları bilmez. Çünkü ekstra para harcayıp yabancı dilde yüzme ve spor eğitim/antrenman kitabı alıp okumak, bunların varsa DVD lerini seyretmek ve uygulamak lazım. Veyahut yüzmede ekol olmuş bir ülkeye gidip, oranın değerlerine göre yüzme ve yüzme antrenörlük egitimi almak... İkincisini parası olsa bile Türkiye'de kaç kişi yapar, bilmiyorum. Yabancı dil bilip de Dikkatle Okuyan , görsel bir eğitimi inceleyerek seyreden, bunları belli bir seviyede uygulayıp sonra da sporcu yetiştiren Türkiye'de fazla yok. Gosterdiklerimi bilenler de genellikle, saklar ve en yüksek fiyata vermek ister. Bu videoları yaptığım için bazı tanıdıklar, "bu kadar şeyi niye veriyorsun, en fazla bir iki şeyi, geyik muhabbeti ile uzata uzata ucundan ver, havanı at, tanıtımını yap, sana grup ve özel derse gelsinler" şeklinde tavsiye de veriyor.😃
@@YuzmeKosuFitness ınanın ahlâkınız taktire şayan bu ne güzel bir açıklama ve cevap boyle.saygiyla eğiliyorum ve mümkünse bu işin anatomisini sizden izleyebildiğimiz kadar izleyip kendimize değer katmayı umud ediyoruz.gercekten con sağolun hayat boyu işiniz rast gelsin...👏👏👏👏
Videolarınızda samimiyet ve kendi becerilerinizle, gayretinizle yapılmış örnek çalışmalarınızı görüyorum. Çok da güzel oluyor. Araya bir iki espiri de iyi gidiyor. Yüzme videolarınız hoşuma gitti. Başarılar.
Temel seviye yüzme bacak vuruş eğitim videosunu hazırlarken farkettim ki, konu içerik olarak genişti ve bölmeden yayınlarsam, içindeki önemli hususlar, süre uzadığı için, büyük bir ihtimalle kaynayacaktı. Bu sebeple iki ana bölüme ayırarak aktardım. Gosterdiklerim, 5 dakikada, hatta birkaç ayda, öğrenilemez. Bunları düzenli olarak, sabırla çalışın.
Fatih bey nekadar bilimsel ve güzel anlatmışsınız. Anlamamak mümkün değil.Yuzmeti oldukça geç yaşta ve alaylı olarak öğrenmiş birisiyim.Malum oldukça zorlaniyorum.Size raslamam harika oldu.ilk dersinizden sonuna kadar izleyip uygulayacaģım inşallah. Bu arada bu çalışmaların süresi nekadar olmalı.?Teşekkürler
Merhaba. Videolarımda farklı tarzlar denedim. Oldukça serttim, Yotube'ta yüzme öğretiyorum diye yalan şeyler söyleyen sözde kulüp sahibi hocalara (!) karşı. Dediğin seviyeye göre eğer haftada 3-4 gün, 1saat çalışabilirsen, 6-8 aylık bir süreçte sporrif/teknik yüzme becerisini elde edersin.
Ooo hocam, tahtanın bilmem kaç türlü kullanımını göstermişsin. Sırtüstü ihmal ediyordum, daha çok çalışıcam. Son tarafa antrenman dersi bile koymuşsun, helal olsun.
Sağolun. Sırtüstü bacak çalışın. çünkü serbest Stil Bacak vuruşunun teknigini ve sınırını belirlemenizde çok faydası olur. Gelecekte, kelebek ve kurbağalama bacak çalışmalarının da, serbest Stil Bacak vuruşuna katkısını ve gerekli egzersizleri göstereceğim.
Merhaba. Bunların hepsi iş takvimimde var. Hatta, birkaç gün önce kelebek stilinin sualtı dolfin hareketi ile ilgili çekimleri bitirdim. İnşallah tüm stillerle ilgili eğitimleri uzun dönem içinde yayınlayacağım. Fakat; kurduğum kanal safi yüzme kanalı değil. Koşu, kuvvet, ip atlama konularından yayınlıyorum. Ve kelebekten önce, ülkemiz UA-cam aleminin bahsetmedigi veya ucundan yanlış belirttiği başka ve Temel konular hakkında videolar yapacağım. Kelebek çalışabilmek için önce serbesti düzgün yapabilmek gerekir. Sen bir süre; başkalarının saklabanlik yaptığı videolar yerine, benim videolarıma odaklan. Ayrıca belini de kuvvetlendirmeden kelebek çalışman uygun değil. Bununla ilgili de Türkiye'nin en faydalı ve pratik kuvvet eğitim videolarına sahibim.
Allah razı olsun hocam Yarın kursumun ilk günü olacak birkaç sorumu cevaplarsanız sevinirim 1 yüzme öğrenmede sıralama nasıl olmalı (örn ayak vuruşu mu kulaç atmak mı vs) 2 bu gösterdiğiniz eğitimde tahta tutuşları 4 çeşit olduğuna göre çalışmalar hangi sürelerde olmalı ( örneğin 10 ar dk mı 20 şer dk mı veya haftada 2-3 gün 20 dk mı vs)
Temel nefes hakimiyeti, suya kontrollü batış ve sualtında burundan nefes verme, Streamline pozisyonu, bacak vuruşu, sculling Sonra bunlar azaltılıp; kol çekişi, kol toparlama/kulaç, yüzme nefesi
emeğinize sağlık hocam , ben bacak vuruşu taktiğini çalışırken bacaklarım çok hızlı yoruluyor , yüzme eğitmenim bacaklarımı çok kırdığımı söylüyor ama kırmayınca erken yoruluyorum tekniğimde mi hata var yoksa güçle ilgili mi anlayamadım
@@sjkhfxhs merhaba, sagol.ben de anlayamadım. Çünkü kursu benden almıyorsun, ne yaptığını ben değil hocan biliyor. Hocan haklı da olabilir. O kişiyi, ne gösterdiğini de bilmiyorum. Uygulama şeklin, güç seviyesi, gucunu kullanma ayarı vb... Hepsinde hata olabilir.
@@YuzmeKosuFitness ilk dersimdi , hocamız yüzme tahtasıyla bacak kırmamızı söyledi 1 de yardımcı olan biri var havuzda hataları söylüyordu. Ben başta sizin de hata olarak gösterdiginiz gibi bacaklarımı çok kırıp yüzmeye çalıştım belki de bu yüzden sonra dogrusunu yapmaya çalışırken zorlandım,yarın tekrar dersim olacak ,kurs 8 dersten oluşacak
@@sjkhfxhs anladım. Kurslarda %90 böyle olur, 8-10 ders. Bacak vuruşu, kulaç sallama, yandan kafayı kaldır nefes ver, yüzmeyi öğrendin. Sana tavsiyem benim bir video var, "yüzmeyi öğrenme süreci ve videolarımı hangi sırayla seyredip yüzmeyi çalışmalısınız" diye. Onu seyret. Kurs buna benzer birşey değilse, buna benzer bir tarzla çalışma yapmazsan, kursa gider gelirsin, insanlarla tanışmış olursun, ama ogrendiklerinle sadece 10-15m gidip etrafa tutunmaya çalışırsın.
Yüzme nefes eğitim videomda buna değindim. Yüzmeyi daha henüz hiç bilmezken veya yarım yamalak bilirken yapacağın hatada bel-gogus hizasında değilse, hareketleri ve egzersizleri yapamadığın Zaman ne olur? Bunu kendine sor. Tabii, gideceğin kursta teknik egzersizleri öğretiyorlar mı, yoksa... O da ayrı bir husus. Çok az kurs, gercekten yüzme eğitiyor. Çoğunluk vakit ve para kaybı. Sana tavsiyem, eğitim videolarıma bak, gösterdiğim şekilde öğretim veren bir kurs değilse, onun yerine paranı kursa kaptırmak yerine, paranı sadece havuz ve kullandığım malzemelere harca. Havuz sığ olsun. Malzemeleri daha ayrıntılı ele alacağım videoların taslakları hazır. Fakat kalitesiz olmaması ve başka konularda da video hazırladığım için biraz yavaş gidiyorum. Aceleye getirme, düzgün yüzme öğrenmek için biraz ağırdan al.
Hocam 3 ayak 1 kol için önerebileceğiniz drill var mı acaba? 1 kol 1 ayak yapabiliyorum, çoklu ayak yaparken de çok yoruluyorum, ekipman olarak da şnorkel var.
3 ayak 1 kol? Kelebek ve kurbağalamada her 3 bacak vuruşunda 1 kol çekiş drilleri var. (Şimdilerde takip etmiyorum fakat bir dönem bildiğim kadarıyla master kelebek yüzme yarışlarında 3 bacak 1 kol çekişine izin veriliyordu.) Fakat serbest stilde böyle bir şey yok. Serbest stilde 2-4-6lı bacak vuruş teknikleri var. Yani soruda bir yanlışlık var.
Fatih Ökten'le Atletik Spor hocam 3 ayak vurduktan sonra 1 kol çekişi diye biliyordum ama yanlış anlamışım herhalde. Şöyle tarif edeyim; benim yapmak istediğim örneğin sağ kolum suya girdiği an sol bacak vuruşu sağlanacak ve 2 bacak daha vurduktan sonra 4. Bacak olan sağ bacakla sol kol suya girecek
@@mehmethilmi3869 devamlı olarak, bacak vuruşu vurulduğunda yumuşak da olsa bu, 6lı vuruş olur.(bazı yüzücüler biraz hızlı yapıp, bitiste çok kısa bir an aralik koyuyorlar). Devamlı vuruşu becerebilmek için en güzel şey tahtalı bacak setleri çalışmak, şnorkelli tam stil yüzüp nefesi aradan çıkarıp bacaklara odaklanmak.
hocam merhaba ben bu çalışmaları çok denemedim henüz ama 2 kulaç bir nefesle 1145 metreyi denizde çok rahat yüzüyorum tekniğime dikkat ediyorum ama ayak çırpmayı sanırımyapamıyorum ama yapıyorda olabilirim:D (biraz karışık oldu sanırım ) yani ben 1145 mt yi yüzebiliyosam herhalde çok yanlış yüzmüyorumdur ???
Öncelikle; sualtında ve su üstünde görmek gerekir, insanlar kendini tarif ederken afaki oluyorlar. İkincisi, 1145 metreyi kaç dakikada kat ediyorsun? Mesela Havuzda 100m yi 90 saniyede kat ediyorsan, bir kısım eksiğe rağmen %80 doğru şeyler yaptığın anlamına gelir. Üçüncüsü, orta uzun mesafe yüzerken genellikle 6lı/devamlı ama çok yumuşak, yani sadece dengeyi korumak için veya 2li( her kol çekişinde 1 tane) bacak vuruşu yapılır. (İleride bununla ilgili yayın yapacağım.) Yani bacaklar üst vücudu yormayacak şekilde kullanılır. Son olarak benim diğer videolarımı da dikkatle izle. İçeriklerini çalışmıyorsan, potansiyelinin %50sini bile kullanmadığın anlamına gelir. Çünkü gösterdiklerim gerçek/sportif yüzmenin konuları.
@@YuzmeKosuFitness hocam şöyle oldu bende dizler kırılmadan çırpma yapmaya çalıştım tabi olmadı her kol atışta yumuşak üç vuruş yapıyorum sanırım ama beni yormuyor açıkçası havuzda 25 mt zor yüzerken ne oldu bana(arkadaşlarımda çok şaşkın) 1145 mt çok rahat 1500 yapardım.. benim saatim bozuldu yeni saatimle yaptıgım yüzüşü size yollayacagım çekebilirsem video çekeceğim bir bakarsanız çok sevinirim..
@@mujganable anladım. Şöyle diyim: 2000m 40dkda yüzsen, hadi 45-50 olsun, bu fena birşey olmaz. Sonuçta sen müsabık değilsin. Fakat 1145 metreyi bu sürede yüzmen, çok yavaş olduğunu gösterir. Bu tür süre tutmalı, devamlı tam stilde yüzmek (bireysel rekor kırmaya çalışmak) yerine; videolarımı dikkatle seyret; Sculling, kol çekişi, vücut rotasyonu ve pozisyonu, bacak vuruş tekniği gibi şeylere vaktini harca. Sadece 15-20 dakikalık bölümde, Tam stilde bazı günler 4*100m %80-85eforla yüzüp 1/3ü kadar süre dinlen. Bazı günler 4*100m %90-95 eforla yüzüp 2-4kat arası dinlen. Bazı günler de 4*200m %60-75 efor arası yüzüp 10sn(%60efor için) ile 25-45sn (%70-75efor için) arası dinlen. Bu uzun süreceği için egzersizleri bu idmanda daha kısa süre çalış. Şayet dengeli ve düzenli olursan, turboya takmış gibi olacaksın ve eski halin aklına gelince, tebessüm edersin.
Bu tür önemli gibi gösterilen ama üfürükten konular için eğitim veya bilgilendirme videosu çekmeyi düşünmüyorum. Çünkü 30snlik birşey için yutüpçüler 10dk zırvalıyor. Tavsiyem önceden, yüzeceğin yeri araştırıp ters akıntıların olduğu, yüksek dalgalı, zemininde suda zararlı canlı cansız varlıkların olup olmadığını öğren, öyle bir yerde yüzme! İkisi doğrudan eğitim, biri daha ziyade bilgilendirme olan 3 açıksu/deniz yüzmesi eğitim videom var. Onları dikkatle seyredersen, yüzmeyi bildiği hakkında kandıran sözde hocalardan neredeyse 180° ters ve farklı şeyler gösterdiğimi anlarsın. Diğer videolarım için de geçerli.
Çünkü yüzme ile ilgili konuların büyük bölümünü yapamıyorsun. Bacak vuruşu yok. Su hissi ve çekişi, gerçek yüzme düşünüldüğünde yetersiz veya yoktur. En baştan herşeyi çalışacaksın. Tek birşeyi değiştirmekle herşeyi halledecek bir seviye değil seninkisi. Yüzme öğrenme yolu ile ilgili bir videom var. Onu baz alarak bacak vuruşu, sculling, vücut pozisyon ve rotasyonu, kol çekişi, kol toparlaması, yüzme nefesi konularını çalışman gerek.
Merhaba. Bişey sormak istiyorum. Tahta ile ayak vuruşu çalışıyorum ama nedense suda ilerleyemiyorum ya da çok az. Neden aynı yerde sayıyorum. Cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
Doğru teknik kullanmadığın veya aşırı güçsüz olduğun için. Pergel, makas gibi, hiç kırmadan bacak vuruşu yaparsan, düzgün gidemezsin. Dizlerini fazla kirarsan da, aynı.
Merhaba. Kol ve üst vücut için kara egzersizleri mevcut. Bacak vuruşu tekniği için ise suda çalışmak daha uygun En güzeli: suda farklı diz açılarıyla 100er metre gitmeye çalış. Hangisi daha az yorucu ve mesafe kat etmeni sağlıyorsa, öyle devam et. Etrafında sana tavsiye verenlerin niteliği de onemli. Herkesin dediğine ciddiye alırsan yol kat edemezsin. Sen bir kadınsın/kızsın. Birşey söyleyene, ona göstermesini rica etsen sanırım seni kırmazlar. Atlasın yapsınlar. Birseye yarıyorsa, sen de dene. Aklına yatiyorsa yap. Böylece soyut yerine somut birşey yapmış olurlar. Ama gösterdiğim teknik doğru olan. Uluslararası Üst düzey 200m yüzücülerin tekniklerini de incele.
Sleamün aleyküm. Bugün kursta hoca sirt üstü yüzerken ayaklarin az disari cikmasi gerektigini söyledi. Sanki siz ayaklar suyun disina cikarsa suya direnc olusturur demistiniz her stil icin. Ben yanlis mi anladim. Sizin dediginiz gibi yüzeyim dedim 😉
Aleyküm selam. Ayaklar su yüzeyine az temas etsin o kadar. Daha fazlasını yaparsan, kafa suya aşırı gömülür. Vücut pozisyonun sapıtır. Yüzme tekniği bozulur.
@@mevliyacalk6416 mavi sünger pull buoy mu? Yoksa bacak vuruş/yüzme tahtası mı? Genelde Temel seviye birçok şey eksik veya hatalı olur. Hoca varsa, bilgili ve ilgili ise çalışarak düzeltilir. Eğer dikkatli seyrederek düzenli uygularsan, nitelikli eğitim videoları da iş görür.
@@YuzmeKosuFitness yüzme tahtası hocamız da ilgili fakat iş kendimde bitecek yüzme videolarınıza daha dikkatli bakıcam ilgilendiğiniz çok teşekkür ederim
Yanlış biliyon dayı, "foot hit" olacak, ayağını kırmayacan, düm düz olacak, her yerde bu böyle. Bir akıllı sen mi varsın?
Bacağını hiç kırmadan yuruyemezsin, topa vuramazsın. Kulaktan dolma bilgilerle yazma. Çok eminsen, ayağını/bacağını kırmadan vuruş yaptığın bir videoyu, net bir şekilde, özellikle sualtından gösterimle yükle, izleyelim.
Kullandığım kelimeler uluslararası yüzme terminolojisinden! tutup online sözlük ten çevirip konuşursan, Fatih terim tarzı olur. Asıl sen git düzgün öğren.
@@YuzmeKosuFitness abim süpersin yola devam supersin!👏
@@YuzmeKosuFitness yüzerken illaki biraz bacaklar bükülüyor.bende dümdüz yüzebilen görmedim
@@ahmetsinanyayla9341 Canım benim öncelikle Türkçe öğrenmeni tavsiye ediyorum , Türkçe öğren sonra eleştiri yap. Şimdi yaptığın saçma sapan eleştirine cevap vermek gerekirse , bu videoda hoca yüzme öğretiyor , olimpik sporcu veya yarışçı yetiştirmiyor. Yani ister mayo giyer ister şort giyer zira hızlı yüzmek değil amaç. Amaç yüzmeyi öğrenmek ! Hızlı yüzmeyi de öğretiyor lakin öğretirken mayo giymesine gerek yok. Acaba anlatabildim mi ? Yani diyorum ki , Hoca hızlı yüzmek isteseydi mayo giyerdi zaten ama hızlı yüzmeyi öğretirken mayo giymesine gerek yok =)
@Hayata dair herşey Bir şeyler öğreten insana ''DAYI'' denmez , hocam denir ! Yaptığın eleştiriye gelince ; Birincisi ayak zaten kırılmaz bacak kırma ya da diz kırma denir ona. İkincisi senin dediğin bacak kırmama mevzusu yeni başlayan öğrenciler haddinden fazla bacak kırdığı için , yüzme hocaları onlara öğretirken ''bacak kırmadan yapın'' der. Bacak kırmadan ayak çırpmaya çalışırsa öğrenci , bir miktar zorunlu olarak yani istese de istemese de kırmak zorunda kalacağı için , ne kadar kırması gerektiğini zamanla öğrenir. Yani senin de eleştirin saçma ve gereksiz olmuş. Lütfen EHİL İNSANLARIN İŞİNE BİLİP BİLMEDEN KARIŞMAYIN !
Bir cok sozde egitmenin değinmediği püf noktalari anlatarak Gayet detaylı ve nitelikli bir içerik sağladığınız icin sağolun.
Birşey değil. Çoğu zaten bunları bilmez. Çünkü ekstra para harcayıp yabancı dilde yüzme ve spor eğitim/antrenman kitabı alıp okumak, bunların varsa DVD lerini seyretmek ve uygulamak lazım. Veyahut yüzmede ekol olmuş bir ülkeye gidip, oranın değerlerine göre yüzme ve yüzme antrenörlük egitimi almak...
İkincisini parası olsa bile Türkiye'de kaç kişi yapar, bilmiyorum.
Yabancı dil bilip de Dikkatle Okuyan , görsel bir eğitimi inceleyerek seyreden, bunları belli bir seviyede uygulayıp sonra da sporcu yetiştiren Türkiye'de fazla yok.
Gosterdiklerimi bilenler de genellikle, saklar ve en yüksek fiyata vermek ister.
Bu videoları yaptığım için bazı tanıdıklar, "bu kadar şeyi niye veriyorsun, en fazla bir iki şeyi, geyik muhabbeti ile uzata uzata ucundan ver, havanı at, tanıtımını yap, sana grup ve özel derse gelsinler" şeklinde tavsiye de veriyor.😃
@@YuzmeKosuFitness ınanın ahlâkınız taktire şayan bu ne güzel bir açıklama ve cevap boyle.saygiyla eğiliyorum ve mümkünse bu işin anatomisini sizden izleyebildiğimiz kadar izleyip kendimize değer katmayı umud ediyoruz.gercekten con sağolun hayat boyu işiniz rast gelsin...👏👏👏👏
Bu kadar net sade ve ögretmeye odaklı yaklaşımın için tebrik ederim
Fatih hocam videolarınız çok detaylı ve öğretici...Olumsuz yorumlara aldırış etmeyin.Emeğinize sağlık.
Videolarınızda samimiyet ve kendi becerilerinizle, gayretinizle yapılmış örnek çalışmalarınızı görüyorum. Çok da güzel oluyor. Araya bir iki espiri de iyi gidiyor. Yüzme videolarınız hoşuma gitti. Başarılar.
Sağolun.
çok teşekkürler hocam böyle bilgileri ücretle bile anlatan bulunmazken siz ücretsiz anlatiyorsunuz hemde uygulamali..kolay gelsin.
Sağol. Elimdeki imkânlara göre en iyi Gösterimi yapmaya gayret ediyorum.
Temel seviye yüzme bacak vuruş eğitim videosunu hazırlarken farkettim ki, konu içerik olarak genişti ve bölmeden yayınlarsam, içindeki önemli hususlar, süre uzadığı için, büyük bir ihtimalle kaynayacaktı. Bu sebeple iki ana bölüme ayırarak aktardım.
Gosterdiklerim, 5 dakikada, hatta birkaç ayda, öğrenilemez. Bunları düzenli olarak, sabırla çalışın.
Çok teşekkürler, harika anlatım ve çekim emeğinize sağlık
Böyle videoların bulunması çok güzel. Emeğinize sağlık çok teşekkürler hocam
Fatih bey nekadar bilimsel ve güzel anlatmışsınız. Anlamamak mümkün değil.Yuzmeti oldukça geç yaşta ve alaylı olarak öğrenmiş birisiyim.Malum oldukça zorlaniyorum.Size raslamam harika oldu.ilk dersinizden sonuna kadar izleyip uygulayacaģım inşallah. Bu arada bu çalışmaların süresi nekadar olmalı.?Teşekkürler
Merhaba. Videolarımda farklı tarzlar denedim. Oldukça serttim, Yotube'ta yüzme öğretiyorum diye yalan şeyler söyleyen sözde kulüp sahibi hocalara (!) karşı.
Dediğin seviyeye göre eğer haftada 3-4 gün, 1saat çalışabilirsen, 6-8 aylık bir süreçte sporrif/teknik yüzme becerisini elde edersin.
@@YuzmeKosuFitness Téşekkürler
İzledim dinledim tahtamı aldım denize iniyorum. Hocam sağ olun 🌊
Ooo hocam, tahtanın bilmem kaç türlü kullanımını göstermişsin. Sırtüstü ihmal ediyordum, daha çok çalışıcam.
Son tarafa antrenman dersi bile koymuşsun, helal olsun.
Sağolun. Sırtüstü bacak çalışın. çünkü serbest Stil Bacak vuruşunun teknigini ve sınırını belirlemenizde çok faydası olur.
Gelecekte, kelebek ve kurbağalama bacak çalışmalarının da, serbest Stil Bacak vuruşuna katkısını ve gerekli egzersizleri göstereceğim.
Hocam verdiğiniz bilgiler cok güzel, bide kelebek ve kurbagalamaya alakalı video çekerseniz cok memnun olurum
Merhaba. Bunların hepsi iş takvimimde var. Hatta, birkaç gün önce kelebek stilinin sualtı dolfin hareketi ile ilgili çekimleri bitirdim. İnşallah tüm stillerle ilgili eğitimleri uzun dönem içinde yayınlayacağım.
Fakat; kurduğum kanal safi yüzme kanalı değil. Koşu, kuvvet, ip atlama konularından yayınlıyorum. Ve kelebekten önce, ülkemiz UA-cam aleminin bahsetmedigi veya ucundan yanlış belirttiği başka ve Temel konular hakkında videolar yapacağım.
Kelebek çalışabilmek için önce serbesti düzgün yapabilmek gerekir. Sen bir süre; başkalarının saklabanlik yaptığı videolar yerine, benim videolarıma odaklan.
Ayrıca belini de kuvvetlendirmeden kelebek çalışman uygun değil. Bununla ilgili de Türkiye'nin en faydalı ve pratik kuvvet eğitim videolarına sahibim.
Videonun 4.33 saniyesi güldürdü hocam. Sağlıcakla kalın.😅
Allah razı olsun hocam
Yarın kursumun ilk günü olacak birkaç sorumu cevaplarsanız sevinirim
1 yüzme öğrenmede sıralama nasıl olmalı (örn ayak vuruşu mu kulaç atmak mı vs)
2 bu gösterdiğiniz eğitimde tahta tutuşları 4 çeşit olduğuna göre çalışmalar hangi sürelerde olmalı ( örneğin 10 ar dk mı 20 şer dk mı veya haftada 2-3 gün 20 dk mı vs)
Başlangıçta birkaç seans 45-50dk. Sonra 1 saat.
Temel nefes hakimiyeti, suya kontrollü batış ve sualtında burundan nefes verme, Streamline pozisyonu, bacak vuruşu, sculling
Sonra bunlar azaltılıp; kol çekişi, kol toparlama/kulaç, yüzme nefesi
Fatih Ökten'le Atletik Spor çok sağolun Hocam her zaman takip ediyorum çok güzel bilgiler veriyorsunuz
@@mehmethilmi3869 ben teşekkür ederim. Kanal hesap ayarlarına bakarken soruyu farkettim, olmaması gereken bir şekilde yorumu/soruyu bekletmiş.
@@mehmethilmi3869 bu arada, kol toparlama/kulaç videomdaki her egzersiz, temel seviye için uygun değil. İlk 2-3 tanesini düzgün çalışabilmek yeterli.
Çok teşekkür ederiz komutanım yine çok faydalı bi video daha
Sağol. Kopyala yapıştır tarzı yine bir yorum daha yapsan da, çok teşekkür ederim, olumlu yorumuna.
@@YuzmeKosuFitness ben daha tırtılım komutanım olaylara fazla hakim değilim şu anlık izliyorum ama ileride çok başınızı ağrıtacağım😊
@@furkankucuk1975 😃 tamam, olur. Fakat yine de bot gibi yorum yapmazsan iyi olacak.
@@YuzmeKosuFitness emredersiniz komutanım
emeğinize sağlık hocam , ben bacak vuruşu taktiğini çalışırken bacaklarım çok hızlı yoruluyor , yüzme eğitmenim bacaklarımı çok kırdığımı söylüyor ama kırmayınca erken yoruluyorum tekniğimde mi hata var yoksa güçle ilgili mi anlayamadım
@@sjkhfxhs merhaba, sagol.ben de anlayamadım. Çünkü kursu benden almıyorsun, ne yaptığını ben değil hocan biliyor. Hocan haklı da olabilir. O kişiyi, ne gösterdiğini de bilmiyorum. Uygulama şeklin, güç seviyesi, gucunu kullanma ayarı vb... Hepsinde hata olabilir.
@@sjkhfxhs nasıl bir kurs bu? Başlarken seviyen neydi? her dersteki konular ne? Bunları öğretmek için ne yapılıyor, ilgili yüzme egzersizleri ne?
@@sjkhfxhs belki de en doğrusu beni ara, sana yol gostereyim.vakit, para, emek kaybı yaşıyorsan, bunu duzelt. İnstagramdan gel, telefoumu vereyim.
@@YuzmeKosuFitness ilk dersimdi , hocamız yüzme tahtasıyla bacak kırmamızı söyledi 1 de yardımcı olan biri var havuzda hataları söylüyordu. Ben başta sizin de hata olarak gösterdiginiz gibi bacaklarımı çok kırıp yüzmeye çalıştım belki de bu yüzden sonra dogrusunu yapmaya çalışırken zorlandım,yarın tekrar dersim olacak ,kurs 8 dersten oluşacak
@@sjkhfxhs anladım. Kurslarda %90 böyle olur, 8-10 ders. Bacak vuruşu, kulaç sallama, yandan kafayı kaldır nefes ver, yüzmeyi öğrendin. Sana tavsiyem benim bir video var, "yüzmeyi öğrenme süreci ve videolarımı hangi sırayla seyredip yüzmeyi çalışmalısınız" diye. Onu seyret. Kurs buna benzer birşey değilse, buna benzer bir tarzla çalışma yapmazsan, kursa gider gelirsin, insanlarla tanışmış olursun, ama ogrendiklerinle sadece 10-15m gidip etrafa tutunmaya çalışırsın.
Hocam kursa yazılacağım da havuzun boyu benim boyumdan fazla mı olmalı az mı? Yetişkin birey için soruyorum.
Yüzme nefes eğitim videomda buna değindim.
Yüzmeyi daha henüz hiç bilmezken veya yarım yamalak bilirken yapacağın hatada bel-gogus hizasında değilse, hareketleri ve egzersizleri yapamadığın Zaman ne olur? Bunu kendine sor.
Tabii, gideceğin kursta teknik egzersizleri öğretiyorlar mı, yoksa... O da ayrı bir husus. Çok az kurs, gercekten yüzme eğitiyor. Çoğunluk vakit ve para kaybı.
Sana tavsiyem, eğitim videolarıma bak, gösterdiğim şekilde öğretim veren bir kurs değilse, onun yerine paranı kursa kaptırmak yerine, paranı sadece havuz ve kullandığım malzemelere harca. Havuz sığ olsun.
Malzemeleri daha ayrıntılı ele alacağım videoların taslakları hazır. Fakat kalitesiz olmaması ve başka konularda da video hazırladığım için biraz yavaş gidiyorum.
Aceleye getirme, düzgün yüzme öğrenmek için biraz ağırdan al.
Hocam 3 ayak 1 kol için önerebileceğiniz drill var mı acaba? 1 kol 1 ayak yapabiliyorum, çoklu ayak yaparken de çok yoruluyorum, ekipman olarak da şnorkel var.
3 ayak 1 kol?
Kelebek ve kurbağalamada her 3 bacak vuruşunda 1 kol çekiş drilleri var. (Şimdilerde takip etmiyorum fakat bir dönem bildiğim kadarıyla master kelebek yüzme yarışlarında 3 bacak 1 kol çekişine izin veriliyordu.)
Fakat serbest stilde böyle bir şey yok.
Serbest stilde 2-4-6lı bacak vuruş teknikleri var.
Yani soruda bir yanlışlık var.
Fatih Ökten'le Atletik Spor hocam 3 ayak vurduktan sonra 1 kol çekişi diye biliyordum ama yanlış anlamışım herhalde. Şöyle tarif edeyim; benim yapmak istediğim örneğin sağ kolum suya girdiği an sol bacak vuruşu sağlanacak ve 2 bacak daha vurduktan sonra 4. Bacak olan sağ bacakla sol kol suya girecek
Dediğiniz gibi 2 kol vuruşuyla 6 bacak olmuş oluyor
@@mehmethilmi3869 devamlı olarak, bacak vuruşu vurulduğunda yumuşak da olsa bu, 6lı vuruş olur.(bazı yüzücüler biraz hızlı yapıp, bitiste çok kısa bir an aralik koyuyorlar).
Devamlı vuruşu becerebilmek için en güzel şey tahtalı bacak setleri çalışmak, şnorkelli tam stil yüzüp nefesi aradan çıkarıp bacaklara odaklanmak.
Fatih Ökten'le Atletik Spor teşekkür ediyorum hocam
hocam merhaba ben bu çalışmaları çok denemedim henüz ama 2 kulaç bir nefesle 1145 metreyi denizde çok rahat yüzüyorum tekniğime dikkat ediyorum ama ayak çırpmayı sanırımyapamıyorum ama yapıyorda olabilirim:D (biraz karışık oldu sanırım ) yani ben 1145 mt yi yüzebiliyosam herhalde çok yanlış yüzmüyorumdur ???
Öncelikle; sualtında ve su üstünde görmek gerekir, insanlar kendini tarif ederken afaki oluyorlar.
İkincisi, 1145 metreyi kaç dakikada kat ediyorsun?
Mesela Havuzda 100m yi 90 saniyede kat ediyorsan, bir kısım eksiğe rağmen %80 doğru şeyler yaptığın anlamına gelir.
Üçüncüsü, orta uzun mesafe yüzerken genellikle 6lı/devamlı ama çok yumuşak, yani sadece dengeyi korumak için veya 2li( her kol çekişinde 1 tane) bacak vuruşu yapılır. (İleride bununla ilgili yayın yapacağım.) Yani bacaklar üst vücudu yormayacak şekilde kullanılır.
Son olarak benim diğer videolarımı da dikkatle izle. İçeriklerini çalışmıyorsan, potansiyelinin %50sini bile kullanmadığın anlamına gelir. Çünkü gösterdiklerim gerçek/sportif yüzmenin konuları.
@@YuzmeKosuFitness 40 dk saatim var artı eksi yanlışlık olabilir hocam
ama yeni ilk 2 500 mt sonraki 1000 (37 dk) sonraki 1145 mt (yüzünce şok oldum vücüdüm koşuda bana dur diyor ama yüzerken demedi yüz dedi)
@@YuzmeKosuFitness hocam şöyle oldu bende dizler kırılmadan çırpma yapmaya çalıştım tabi olmadı her kol atışta yumuşak üç vuruş yapıyorum sanırım ama beni yormuyor açıkçası havuzda 25 mt zor yüzerken ne oldu bana(arkadaşlarımda çok şaşkın) 1145 mt çok rahat 1500 yapardım.. benim saatim bozuldu yeni saatimle yaptıgım yüzüşü size yollayacagım çekebilirsem video çekeceğim bir bakarsanız çok sevinirim..
@@mujganable anladım.
Şöyle diyim:
2000m 40dkda yüzsen, hadi 45-50 olsun, bu fena birşey olmaz. Sonuçta sen müsabık değilsin. Fakat 1145 metreyi bu sürede yüzmen, çok yavaş olduğunu gösterir.
Bu tür süre tutmalı, devamlı tam stilde yüzmek (bireysel rekor kırmaya çalışmak) yerine; videolarımı dikkatle seyret;
Sculling, kol çekişi, vücut rotasyonu ve pozisyonu, bacak vuruş tekniği gibi şeylere vaktini harca. Sadece 15-20 dakikalık bölümde, Tam stilde bazı günler 4*100m %80-85eforla yüzüp 1/3ü kadar süre dinlen. Bazı günler 4*100m %90-95 eforla yüzüp 2-4kat arası dinlen.
Bazı günler de 4*200m %60-75 efor arası yüzüp 10sn(%60efor için) ile 25-45sn (%70-75efor için) arası dinlen. Bu uzun süreceği için egzersizleri bu idmanda daha kısa süre çalış.
Şayet dengeli ve düzenli olursan, turboya takmış gibi olacaksın ve eski halin aklına gelince, tebessüm edersin.
Hocam rip akiminda ne yapmalyiz videosu var mi
Bu tür önemli gibi gösterilen ama üfürükten konular için eğitim veya bilgilendirme videosu çekmeyi düşünmüyorum. Çünkü 30snlik birşey için yutüpçüler 10dk zırvalıyor.
Tavsiyem önceden, yüzeceğin yeri araştırıp ters akıntıların olduğu, yüksek dalgalı, zemininde suda zararlı canlı cansız varlıkların olup olmadığını öğren, öyle bir yerde yüzme!
İkisi doğrudan eğitim, biri daha ziyade bilgilendirme olan 3 açıksu/deniz yüzmesi eğitim videom var. Onları dikkatle seyredersen, yüzmeyi bildiği hakkında kandıran sözde hocalardan neredeyse 180° ters ve farklı şeyler gösterdiğimi anlarsın. Diğer videolarım için de geçerli.
hocam ben yüzerken başımı sudan çıkartamıyorum,nefes almak için çıkarttığımda ayaklarım batıyor ne yapmalıyım ,cevap verirseniz sevinirim.
Çünkü yüzme ile ilgili konuların büyük bölümünü yapamıyorsun. Bacak vuruşu yok. Su hissi ve çekişi, gerçek yüzme düşünüldüğünde yetersiz veya yoktur.
En baştan herşeyi çalışacaksın. Tek birşeyi değiştirmekle herşeyi halledecek bir seviye değil seninkisi.
Yüzme öğrenme yolu ile ilgili bir videom var. Onu baz alarak bacak vuruşu, sculling, vücut pozisyon ve rotasyonu, kol çekişi, kol toparlaması, yüzme nefesi konularını çalışman gerek.
Merhaba. Bişey sormak istiyorum. Tahta ile ayak vuruşu çalışıyorum ama nedense suda ilerleyemiyorum ya da çok az. Neden aynı yerde sayıyorum. Cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
Doğru teknik kullanmadığın veya aşırı güçsüz olduğun için.
Pergel, makas gibi, hiç kırmadan bacak vuruşu yaparsan, düzgün gidemezsin.
Dizlerini fazla kirarsan da, aynı.
@@YuzmeKosuFitness cevap için çok teşekkürler
Meraba hocam ben bi türlü yuzerken ayaklarimi düz vuramiyorum hep kirildigini soyluyolar bana bunu düzeltmek icin kara antremani yapilabilnirmi
Merhaba. Kol ve üst vücut için kara egzersizleri mevcut. Bacak vuruşu tekniği için ise suda çalışmak daha uygun
En güzeli: suda farklı diz açılarıyla 100er metre gitmeye çalış. Hangisi daha az yorucu ve mesafe kat etmeni sağlıyorsa, öyle devam et.
Etrafında sana tavsiye verenlerin niteliği de onemli. Herkesin dediğine ciddiye alırsan yol kat edemezsin.
Sen bir kadınsın/kızsın. Birşey söyleyene, ona göstermesini rica etsen sanırım seni kırmazlar. Atlasın yapsınlar. Birseye yarıyorsa, sen de dene. Aklına yatiyorsa yap. Böylece soyut yerine somut birşey yapmış olurlar. Ama gösterdiğim teknik doğru olan.
Uluslararası Üst düzey 200m yüzücülerin tekniklerini de incele.
@@YuzmeKosuFitness hocam dizlerimi kirdigimi hocalar söyluyo
@@sinemakyol9145 tamam. Atlasın suya göstersinler. Onların gösterdiği şekil verimli ise, dediklerini yap
@@YuzmeKosuFitness ❤❤❤❤
@@YuzmeKosuFitness hocam sizi seviyorum digerleri gibi degilsiniz insanlarin sorularina cevap veriyosunuz
Sleamün aleyküm. Bugün kursta hoca sirt üstü yüzerken ayaklarin az disari cikmasi gerektigini söyledi. Sanki siz ayaklar suyun disina cikarsa suya direnc olusturur demistiniz her stil icin. Ben yanlis mi anladim. Sizin dediginiz gibi yüzeyim dedim 😉
Aleyküm selam. Ayaklar su yüzeyine az temas etsin o kadar. Daha fazlasını yaparsan, kafa suya aşırı gömülür. Vücut pozisyonun sapıtır. Yüzme tekniği bozulur.
bende ayak çırpma tekniğini tam yapamıyorum ama yüzüyorum drilmi dediğiniz şeyle havuzda gidemedim yapamadığım içinde üzüldüm
Ayak çırpmanı zaten tavsiye etmem. Onun yerine Bacak vuruşu yap. Drill dediğim, egzersiz.
@@YuzmeKosuFitness mavi singerle gidemiyorum bacak vuruşunu yapamadığım için ama normal yüzüyorum iyi olmasa da nerde hata yapiyom biledim
@@mevliyacalk6416 mavi sünger pull buoy mu? Yoksa bacak vuruş/yüzme tahtası mı?
Genelde Temel seviye birçok şey eksik veya hatalı olur. Hoca varsa, bilgili ve ilgili ise çalışarak düzeltilir.
Eğer dikkatli seyrederek düzenli uygularsan, nitelikli eğitim videoları da iş görür.
@@YuzmeKosuFitness yüzme tahtası hocamız da ilgili fakat iş kendimde bitecek yüzme videolarınıza daha dikkatli bakıcam ilgilendiğiniz çok teşekkür ederim
@@mevliyacalk6416 birşey değil. Evet iş sende bitecek. Hoca da yolu gösterebilmeli.