Si eu am dezvoltat o pasiune pentru aceasta tema. O parte le-am citit. O parte aștepta cuminți in biblioteca. Cred ca preferata mea a fost Bibliotecara de la Auschwitz (am citit - o cand eram in izolare si a avut un impact foarte mare asupra mea) dar și Hotul de cărți a fost superba!
Îți recomand "Ultimii martori", de Svetlana Aleksievici. E o colecție de interviuri cu oameni care erau copii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Povestesc ororile prin care au trecut. E impresionantă. Realitate care întrece orice ficțiune. Dar e o carte foarte dură. A se citi neapărat cu șervețele la îndemână. Pe mine m-a marcat.
TE ROG CITEȘTE "Alegerea" și cartea "Darul" de dr. Edith Eva Eger, povestea adevărată a unei fetițe de 16 ani care a fost dusă la Auschwitz împreună cu familia sa și încă trăiește și știu că mare parte din viața ei a fost psihoterapeută. Are 90 și ceva de ani astăzi. Le recomand pe ambele din suflet. Sigur îți vor plăcea❤
Holla! “Băiatul cu pijamale in dungi” de John Boyne este o carte super frumoasa despre cum Holocaustul și lagărele afectează și viața celor care nici macar nu au idee de ceea ce se întâmpla cu adevărat. Ți-o recomand cu mare drag!
Frumoasa prezentare. Și eu sunt pasionată de acest gen de cărți;dar îmi plac și filmele cu această temă. Urmăriți pe Netflix "Fotograful de la Mathausen".
"Bibliotecara de la Auschwitz" a fost prima mea carte citita cu acest subiect și a fost...wow...am rămas profund impresionata, mai ales când am aflat ca protagonista este reala și încă trăiește. Mi am adăugat pe lista mea infinita de carti încă câteva. Mulțumesc, Loredana! 😁😅🤗
Astăzi mi-a venit o comandă de cărti. Am comandat “Cântec de leagăn de la Auschwitz” “ Capesius, farmacistul de la Auschwitz”, “Fata care a evadat de la Auschwitz. Si momentan incă citesc “Evadare de la Auschwitz”. Totdeauna m-am intrebat de ce ne place să citim despre asemenea atrocități. Personal, când citesc astfel de cărți, mă chinuie o sete teribilă. Nu stiu dacă vi se intâmplă. Prima carte pe care am citit-o pe tema Holocaustului a fost “Fabrica morții”, o carte veche, pe care nu am găsit-o in alt format. De atunci m-a fascinat tot ce tine de Auschwitz. Multumim pentru recomandari.
Bună.. Fabrica morții a fost și pt mine prima carte citita despre Holocaust...și la fel, după ea au urmat și altele...dar Fabrica mi s a părut cea mai dura, fidela și interesanta carte despre acest subiect..
@@AscultSiCitesc Cand ai timp sa citesti, sa raspunzi la toate comentariile, sa muncesti, sa traiesti? Felicitari pentru vlog! Foarte util pentru mine, cel putin! Multumesc mult! Ti-am recomandat 20 de ani in Siberia de Anita Nandris pentru ca am observat ca nu sunt foarte intalnite la tine titlurile romanesti. Apropo mai am o recomandare Adolf H. Doua vieti - Eric-Emmanuel Schmitt- pt ca am vazut ca ai citit cateva ceva de la el.
(Carturia.ro) oh, cărțile despre cel de-al doilea Război mondial și Holocaust sunt preferatele mele. Dintre cele menționate de tine, le-am citit pe toate, cu excepția Călătoriei Cilkai, care se afla totuși in bibliotecă și-și așteaptă rândul. Ca recomandări ți-aș sugera: Fata cu palton albastru (ficțiune), Băiatul care l-a urmat pe tatăl sau la Auschwitz (poveste adevărată), Gemenele de la Auschwitz (nu sunt sigura dacă e ficțiune), copiii uitați ai lui Hitler (poveste adevarata), Viața după Auschwitz (poveste adevarata, spusa de sora vitrega a Annei Frank), Farmacistul de la Auschwitz (povestea reala a unui român ajuns la Auschwitz), Auschwitz, ultima stație (poveste adevarata), Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz (poveste adevarata), Evadare de la Auschwitz (poveste adevarata) și Fetița care privea trenurile plecând (poveste adevarata). Nu toate sunt citite, sunt cele pe care le am in biblioteca mea din Olanda. Ar mai fi una menționată destul de des in Băiatul care l-a urmat pe tatăl sau la Auschwitz. Este vorba despre Mai este oare acesta un om? De Primo Levi. Spor la lecturi să avem! :)
Alo. Eu chiar dacă nu sunt o fată Română (eu sunt din Slovacia), dar îmi plac limbe strâine și învațare de ele. Nume de video este foarte trist, chiar si interesant, dar foarte foarte trist. Chiar daca nu sunt multe cârți pe care am citit în viață mea (este trist la fel), dar minim îmi place sa scriu în limbe diferite. Eu știu ca nu este doar o cârte, și un film - The Imitation Game (Joc Imitației) despre eroi și geniu Alan Turing. Am cunoscut existență lui în 2015, și el este idolul meu pâna acum, și pana la infinit. Thank you so much for reading, I wish I knew Romanian much better and even though I know English between C1 and C2 level, I wish I knew English much better too.
Tocmai am plasat o noua comanda de carti dupa ce ti-am vazut acest vlog cu recomandari frumoase de citit 📚❤ Spor la citit iti doresc si un weekend placut 🤗
Foarte frumos, emoționant alese cărțile. As mai recomanda "Fotograful de la Mauthausen" chiar daca nu este un roman, mai mult o autobiografie, documentar, cartea este plina de poze care au dezvăluit ororile din lagărele naziste. Tot pe tema deportărilor sovietice as mai recomanda " O zi din viața lui Ivan Denisovici" de Aleksandr Soljenițîn.
Acesta a fost cel mai fain vlog pe care l-am vazut! Imi doresc foarte mult sa mai poti face unul despre acelasi subiect. Pentru mine, cartile cu tema Holocaustului sunt cele mai frumoase. Keep going the good work!
Bună Loredana! Sunt o mare fană a cărților pe subiectul Holocaust, Germania nazistă, Hitler, etc. De aceea aș vrea să las aici mai multe cărți citite de mine: 1. Mai este oare acesta un om? 2. Copiii uitați ai lui Hitler (minunată carte, de aici am aflat niște lucruri noi, dureroase aș putea spune) 3. O femeie din Berlin (pentru mine a fost o perspectivă nouă asupra consecințelor războiului îndurate de poporul german) 4. Murind când vine primăvara 5. Evadare de la Auschwitz 6. Limbajul morții (cea mai emoționantă, tulburătoare și marcantă carte pe care am citit-o vreodată; dintr-o perspectivă oarecum obiectivă, autorul prezintă fenomenul Holocaustului vorbind despre monștrii din spatele acestuia, cât și despre distrugerea sistematică a umanității prizonierilor) 7. Scrisori de dragoste spânzurate (același autor, nu am cuvinte să spun cât de mult susțin citirea cărților autorului nostru român, Oliver Lustig) 8. Auschwitz, ultima stație (puțin dezamăgitoare, probabil pentru că am citit "prea multe" pe acest subiect și am anumite "așteptări") 9 și 10. Heather Morris (aproape am plâns la ea, ceea ce contează enorm) Ce cărți nu mi-au plăcut, motiv pentru care am încetat lecturarea lor (poate merită o a doua șansă, nu știu): 1. Jurnalul Annei Frank 2. Bibliotecara de la Auschwitz
Acesta este si subiectul meu preferat in materie de carti. Am citit multe si inca am wish list ul plin de ele, printre care si Calatoria Cilkai. Eu iti recomand o carte pe care iti garantez ca nu ai sa vrei sa o lasi din mana pana ce nu o termini : Lumina din intuneric de Sharon Cameron, apoi: Baiatul care l-a urmat pe tatal sau la Auschwitz, Gemenele de la Auschwitz, Evadare de la Auscwitz, Voluntarul. Si am sa fur si eu cateva recomandari din comentarii. 😍 Dar pe contul meu de insta @bibliotecaevei vin cu recomandari din toate genurile literare. Much love to all the book lovers! 🤗
Am citit multe cărți recomandate de tine în acest videoclip și mi-au plăcut și mie mult,chiar dacă au fost destul de tulburătoare.Cum ai zis și tu,e sfâșietor când te gândești că evenimentele descrise în aceste cărți sunt reale,dar sunt de părere că noi,cei care trăim în acest secol în care suntem cumva mai feriți, trebuie să aflăm de ele,pentru a nu le repeta. Chiar dacă nu sunt toate despre Holocaust,îți mai recomand niște cărți cu acțiunea plasată în timpul celui de al Doilea Război Mondial: Când înflorește liliacul O mare de lacrimi Fiica Reichului
Hei! Asa este, trebuie să stim ce a fost acolo chiar daca e foarte dur! Referitor la recomandarile tale am noroc ca le am pe toate 3 in biblioteca deja si sunt pe lista de carti de citit vara asta! 😊
Da!! Cartea ,, O mare de lacrimi" de Rutha Sepethys am citit-o cu sufletul la gura, a fost super trista , emotionanta, dar adevarata.... As mai propune ,tot pe tema asta și ,,Evadare de la Auschwitz " de Joel Rosenberg, în caz ca nu ați citit-o!!
Mai este oare acesta un om? - Primo Levi Omul in cautarea sensului vietii - Viktor Frankl Fiica Reichului - Louise Fein Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly O librarie in Berlin - Francoise Frenkel Casa germana - Annette Hess Toba de tinichea, Pisica si soarecele, Ani de caine - Gunter Grass
@@Anna-Maria87 Nu a fost o carte care sa ma faca sa plang, mi s-a parut interesanta ca perspectiva. Procesul la care ajunge sa ia parte personajul principal,Eva, este calea prin care va afla mai multe despre sine si despre familia sa, fara ca accentul sa fie pus pe evenimentele istorice ci mai degraba pe traiectoria personajului.
Bună, te-am găsit întâmplător și pentru că că îmi place să citesc de când mă știu, te urmăresc, dar nu am scris nici un comentariu până acuma când nu am mai rezistat vorbind despre holocaust un subiect despre care nu mă satur să citesc. Recunosc că nu am apucat să citesc ceea ce ai recomandat dar sigur sunt pe listă.Eu am citit alte titluri dar le devorez pe toate! Mă fascinează în continuare acest subiect fie în cărți fie în filme.
Eu nu prea mai rezonez cu cartile legate de nazism. Am citit prea multe, mi au ajuns si nu ma mai impresioneaza, din pacate, nu mi se pare ca mai aduc nimic nou. Preferatele mele din aceasta categorie sunt Toata lumina pe care o putem vedea( este absolut minunata, ca scriere, ca prpfunzime, ca tot, e mult mai mult decat ideea tipica de Holocaust, am plans pe final teribil) si Se numea Sarah( probabil pt ca e prima citita pe acest subiect, sunt subiectiva, probabil nu este o carte atat de buna, dar pe mn m a impresionat mult atunci). Printre nefavoritele pe acest subiect se afla Hotul de carti. Mi s a parut extrem de extrem de banala si insipida, m ar fi impresionat daca aveam maxim 14 ani. Filmul mi a placut mult mai mult. As vrea sa citesc Jurnalul Anei Frank totusi. Multumim pt recomandarile minunate!❤️
„Bibliotecara de la Auschwitz” - 4*, citită în carantină, m-a pocnit în moalele capului când mi-am dat seama cât de mult mă plâng pentru că trebuie să stau în casă cu Netflix și comenzi de mâncare la ușă... „Hotul de carti” - 4*, poezie curată cartea asta. „Jurnalul Annei Frank” - 3*, ceva la ea nu mi-a plăcut, nu am văzut acel wow de care vorbește toată lumea, poate și pentru că am citit-o ca adult. „Tatuatorul de la Auschwitz” - 2*, scrisă prost prost prost, se vede că a pornit inițial ca scenariu de film și autoarea e o scenaristă. Din cauza asta am renunțat să mai citesc „Călătoria Cilkăi”, dar review-ul tău m-a convins să-i dau o șansă. Pe celelalte le am pe listă. Îți mai recomand „Când înflorește liliacul” și „Trandafirii pierduți” de Martha Hall Kelly, „Toată lumina pe care nu o putem vedea” de Anthony Doerr. Am mai citit, dar nu recomand în mod special, pentru că-s scrise prost, „Rețeaua Alice”, „Privighetoarea”.
Eu nu as putea sa citesc asemena cărți. Nu de alta,dar as plânge non stop... am văzut filmul÷ Băiatul în pijamale în dungi și o săptămână nu am mai fost bună de nimic.. felicitări ptr curaj!
Eu acum citesc Pasarea vopsita de Jerzy Kosinski. Actiunea se desfasoara tot in perioada celui de-al doilea razboi mondial si urmareste povestea unui copil. E probabil cea mai crunta si dureroasa poveste pe care am citit-o, cu siguranta va tulbura pe oricine.
Recomand, de asemenea, și "Omul în căutarea sensului vieții". Tot non ficțiune. E mărturia unui evreu care a fost în lagărul de la Auschwitz. Relatarea lui e diferită față de ceea ce citim în cărțile de ficțiune despre subiect.
Superbe cărțile,în afara de cazul cartilor Pianistul și Călătoria Cilkai am citit toată lista ta.Filmele de asemenea mi s- au părut reusite pentru toate cartile😊Mi- a placut mult si Iubita comandantului- acțiunea se petrece tot în perioada nazista,precum și Gemenele de la Auschwitz- la care chiar ai nevoie de servetele lângă tine...Si mai vreau,și aștept sa apară carti bune.
Trei sferturi din biblioteca mea in jur de 300 de carti sunt despre Holocaust si razboi. Din ce ne prezinti tu nu am citit Jurnalul Annei Frank si nici nu o am. Nu stiu de ce nu m-a interesat. Nu am citit nici Calatoria Cilkai dar vreau sa o citesc pentru ca mi-a placut mult Tatuatorul
Fetita pe care au lasat-o in urma de Roxanne Veletzos, bazata pe fapte reale, actiunea se petrece in Bucuresti si este inspirata din viata mamei scriitoarei...
Din lista ta am citit doar Jurnalul Annei Frank și Tatuatorul de la Auschwitz, însă toate celelalte sunt pe lista mea. Îți recomand și "Se numea Sarah"
Îți recomand o carte, care nu este nici despre Holocaust, nici despre al doilea război mondial, dar care îți va schimba în mod sigur percepția despre artă, te va face să privești altfel tablourile, să cauți în ele înțelesuri ascunse! Asta cu condiția să o citești. Este vorba despre „MAESTRUL DE LA PRADO” de Javier Sierra. Eu am citit-o de câteva ori, pe bucățele sau în întregime și o recitesc de câte ori sunt în pasă proastă sau când am chef de „renaștere”. Nu o să regreți această alegere! Este un roman, nu o carte despre artă!
@@AscultSiCitesc mai am câteva recomandări.. Zbor in trecut mi-a plăcut mult..acum citesc Secretele Parisului ...amândouă cu acțiunea în cel de-al doilea război mondial..🤗🤗
@@AscultSiCitesc Scuze ca va scriu asa târziu. Cartea Mein Kampf este online în întregime pe site-ul www.scribd.com/doc/258714109/Mein-Kampf-Lupta-Mea-de-Adolf-Hitler-vol-1-si-vol-2-pdf
Elefant îți datorează niște comisioane, la câte carti am comandat de la ei la recomandarea ta! Faci o treaba foarte bună! Felicitări! 🥰
Haha! Multumesc frumos! 😊
Spor la citit! 🤗
Si eu am dezvoltat o pasiune pentru aceasta tema. O parte le-am citit. O parte aștepta cuminți in biblioteca. Cred ca preferata mea a fost Bibliotecara de la Auschwitz (am citit - o cand eram in izolare si a avut un impact foarte mare asupra mea) dar și Hotul de cărți a fost superba!
Astăzi mi-a venit in pachet cu carti.
Elie Wisel - Noaptea...
Îți recomand "Ultimii martori", de Svetlana Aleksievici. E o colecție de interviuri cu oameni care erau copii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Povestesc ororile prin care au trecut. E impresionantă. Realitate care întrece orice ficțiune. Dar e o carte foarte dură. A se citi neapărat cu șervețele la îndemână. Pe mine m-a marcat.
Mulțumesc pentru recomandare! 🤗
Spor la citit!
TE ROG CITEȘTE "Alegerea" și cartea "Darul" de dr. Edith Eva Eger, povestea adevărată a unei fetițe de 16 ani care a fost dusă la Auschwitz împreună cu familia sa și încă trăiește și știu că mare parte din viața ei a fost psihoterapeută. Are 90 și ceva de ani astăzi. Le recomand pe ambele din suflet. Sigur îți vor plăcea❤
Pianista de la Auschwitz...abia am terminat-o si vreau sa zic ca a fost o carte superba.
Pianistul e una din cărțile mele preferate ❤️
Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay, neapărat sa citești. Este o carte extraordinara, am plâns cu sughițuri.
Da, da, o recomand!
Da, am citit-o si eu! 😊🤗
Holla!
“Băiatul cu pijamale in dungi” de John Boyne este o carte super frumoasa despre cum Holocaustul și lagărele afectează și viața celor care nici macar nu au idee de ceea ce se întâmpla cu adevărat. Ți-o recomand cu mare drag!
Buna!
Am citit cartea dar din pacate am citit-o dupa ce am vazut filmul de 2 ori chiar 😅
@@AscultSiCitesc Așa am pățit eu cu “...Să ucizi o pasăre cântătoare”. Și cartea și filmul sunt absolut extraordinare! 👌🏻
Mereu îmi fac lista cu cărți de citit după ce urmăresc vlogurile tale ❤️❤️❤️❤️❤️
Te îmbrățișez cu drag și iti doresc spor la citit! 🤗😊
Îți recomand o carte de foarte frumoasa și captivanta... Nu vei regreta timpul petrecut sa o citesti. Ultima geana de lumina, de Kristin Harmel
Mulțumesc pentru recomandare! 🤗
Frumoasa prezentare.
Și eu sunt pasionată de acest gen de cărți;dar îmi plac și filmele cu această temă.
Urmăriți pe Netflix "Fotograful de la Mathausen".
"Bibliotecara de la Auschwitz" a fost prima mea carte citita cu acest subiect și a fost...wow...am rămas profund impresionata, mai ales când am aflat ca protagonista este reala și încă trăiește.
Mi am adăugat pe lista mea infinita de carti încă câteva. Mulțumesc, Loredana! 😁😅🤗
Mulțumesc si eu si iti doresc spor la citit! 🤗
Îți recomand și "Am fost medic la Auschwitz" și "Omul in cautarea sensului vietii"
Mulțumesc pentru recomandari!
tema mereu care atrage atentia. Toate titlurile mentionate de tine sunt bune si foarte bune.
Astăzi mi-a venit o comandă de cărti. Am comandat “Cântec de leagăn de la Auschwitz” “ Capesius, farmacistul de la Auschwitz”, “Fata care a evadat de la Auschwitz. Si momentan incă citesc “Evadare de la Auschwitz”. Totdeauna m-am intrebat de ce ne place să citim despre asemenea atrocități. Personal, când citesc astfel de cărți, mă chinuie o sete teribilă. Nu stiu dacă vi se intâmplă. Prima carte pe care am citit-o pe tema Holocaustului a fost “Fabrica morții”, o carte veche, pe care nu am găsit-o in alt format. De atunci m-a fascinat tot ce tine de Auschwitz. Multumim pentru recomandari.
Bună.. Fabrica morții a fost și pt mine prima carte citita despre Holocaust...și la fel, după ea au urmat și altele...dar Fabrica mi s a părut cea mai dura, fidela și interesanta carte despre acest subiect..
Eu recomand 20 de ani in Siberia.Anita Nandris-Cudla Pe mine m-a impresionat foarte tare. Spor!
Mulțumesc pentru recomandare!
Spor la citit! 🤗
@@AscultSiCitesc Cand ai timp sa citesti, sa raspunzi la toate comentariile, sa muncesti, sa traiesti?
Felicitari pentru vlog! Foarte util pentru mine, cel putin! Multumesc mult!
Ti-am recomandat 20 de ani in Siberia de Anita Nandris pentru ca am observat ca nu sunt foarte intalnite la tine titlurile romanesti.
Apropo mai am o recomandare Adolf H. Doua vieti - Eric-Emmanuel Schmitt- pt ca am vazut ca ai citit cateva ceva de la el.
(Carturia.ro) oh, cărțile despre cel de-al doilea Război mondial și Holocaust sunt preferatele mele. Dintre cele menționate de tine, le-am citit pe toate, cu excepția Călătoriei Cilkai, care se afla totuși in bibliotecă și-și așteaptă rândul. Ca recomandări ți-aș sugera: Fata cu palton albastru (ficțiune), Băiatul care l-a urmat pe tatăl sau la Auschwitz (poveste adevărată), Gemenele de la Auschwitz (nu sunt sigura dacă e ficțiune), copiii uitați ai lui Hitler (poveste adevarata), Viața după Auschwitz (poveste adevarata, spusa de sora vitrega a Annei Frank), Farmacistul de la Auschwitz (povestea reala a unui român ajuns la Auschwitz), Auschwitz, ultima stație (poveste adevarata), Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz (poveste adevarata), Evadare de la Auschwitz (poveste adevarata) și Fetița care privea trenurile plecând (poveste adevarata). Nu toate sunt citite, sunt cele pe care le am in biblioteca mea din Olanda. Ar mai fi una menționată destul de des in Băiatul care l-a urmat pe tatăl sau la Auschwitz. Este vorba despre Mai este oare acesta un om? De Primo Levi. Spor la lecturi să avem! :)
Cate carti frumoase! 😊
Mulțumesc pentru recomandari! 🤗
Alo.
Eu chiar dacă nu sunt o fată Română (eu sunt din Slovacia), dar îmi plac limbe strâine și învațare de ele. Nume de video este foarte trist, chiar si interesant, dar foarte foarte trist. Chiar daca nu sunt multe cârți pe care am citit în viață mea (este trist la fel), dar minim îmi place sa scriu în limbe diferite.
Eu știu ca nu este doar o cârte, și un film - The Imitation Game (Joc Imitației) despre eroi și geniu Alan Turing. Am cunoscut existență lui în 2015, și el este idolul meu pâna acum, și pana la infinit.
Thank you so much for reading, I wish I knew Romanian much better and even though I know English between C1 and C2 level, I wish I knew English much better too.
Tocmai am plasat o noua comanda de carti dupa ce ti-am vazut acest vlog cu recomandari frumoase de citit 📚❤ Spor la citit iti doresc si un weekend placut 🤗
Sper sa iti placa! 😊
Spor la citit si tie! 🤗
Foarte frumos, emoționant alese cărțile. As mai recomanda "Fotograful de la Mauthausen" chiar daca nu este un roman, mai mult o autobiografie, documentar, cartea este plina de poze care au dezvăluit ororile din lagărele naziste.
Tot pe tema deportărilor sovietice as mai recomanda " O zi din viața lui Ivan Denisovici" de Aleksandr Soljenițîn.
Lipseste Primo Levi... Multumesc pentru recandari! ❤️
Și eu am citit și citesc în continuare despre Holocaust. Din recomandările tale mai am de citit 2. Îți recomand: The Choice Edith Egger
Mulțumesc pentru recomandare si spor la citit in continuare! 🤗
Iti recomand "Voluntarul" de Jack Fairweather.
Mulțumesc pentru recomandare!
Acesta a fost cel mai fain vlog pe care l-am vazut! Imi doresc foarte mult sa mai poti face unul despre acelasi subiect. Pentru mine, cartile cu tema Holocaustului sunt cele mai frumoase. Keep going the good work!
Îți recomand '' Alegerea Sofiei '' 🙂
Tocmai am cumparat-o 😅
Bună Loredana! Sunt o mare fană a cărților pe subiectul Holocaust, Germania nazistă, Hitler, etc.
De aceea aș vrea să las aici mai multe cărți citite de mine:
1. Mai este oare acesta un om?
2. Copiii uitați ai lui Hitler (minunată carte, de aici am aflat niște lucruri noi, dureroase aș putea spune)
3. O femeie din Berlin (pentru mine a fost o perspectivă nouă asupra consecințelor războiului îndurate de poporul german)
4. Murind când vine primăvara
5. Evadare de la Auschwitz
6. Limbajul morții (cea mai emoționantă, tulburătoare și marcantă carte pe care am citit-o vreodată; dintr-o perspectivă oarecum obiectivă, autorul prezintă fenomenul Holocaustului vorbind despre monștrii din spatele acestuia, cât și despre distrugerea sistematică a umanității prizonierilor)
7. Scrisori de dragoste spânzurate (același autor, nu am cuvinte să spun cât de mult susțin citirea cărților autorului nostru român, Oliver Lustig)
8. Auschwitz, ultima stație (puțin dezamăgitoare, probabil pentru că am citit "prea multe" pe acest subiect și am anumite "așteptări")
9 și 10. Heather Morris (aproape am plâns la ea, ceea ce contează enorm)
Ce cărți nu mi-au plăcut, motiv pentru care am încetat lecturarea lor (poate merită o a doua șansă, nu știu):
1. Jurnalul Annei Frank
2. Bibliotecara de la Auschwitz
Uaau ce lista excelenta de recomandari!
Mulțumesc frumos! 🤗
Acesta este si subiectul meu preferat in materie de carti. Am citit multe si inca am wish list ul plin de ele, printre care si Calatoria Cilkai.
Eu iti recomand o carte pe care iti garantez ca nu ai sa vrei sa o lasi din mana pana ce nu o termini : Lumina din intuneric de Sharon Cameron, apoi: Baiatul care l-a urmat pe tatal sau la Auschwitz, Gemenele de la Auschwitz, Evadare de la Auscwitz, Voluntarul. Si am sa fur si eu cateva recomandari din comentarii. 😍
Dar pe contul meu de insta @bibliotecaevei vin cu recomandari din toate genurile literare. Much love to all the book lovers! 🤗
Mulțumesc frumos pentru recomandari!
Iti doresc spor la citit si multe lecturi pe gustul tau!
Te imbratisez cu drag! 🤗
Am citit multe cărți recomandate de tine în acest videoclip și mi-au plăcut și mie mult,chiar dacă au fost destul de tulburătoare.Cum ai zis și tu,e sfâșietor când te gândești că evenimentele descrise în aceste cărți sunt reale,dar sunt de părere că noi,cei care trăim în acest secol în care suntem cumva mai feriți, trebuie să aflăm de ele,pentru a nu le repeta.
Chiar dacă nu sunt toate despre Holocaust,îți mai recomand niște cărți cu acțiunea plasată în timpul celui de al Doilea Război Mondial:
Când înflorește liliacul
O mare de lacrimi
Fiica Reichului
Hei! Asa este, trebuie să stim ce a fost acolo chiar daca e foarte dur!
Referitor la recomandarile tale am noroc ca le am pe toate 3 in biblioteca deja si sunt pe lista de carti de citit vara asta! 😊
Da!! Cartea ,, O mare de lacrimi" de Rutha Sepethys am citit-o cu sufletul la gura, a fost super trista , emotionanta, dar adevarata....
As mai propune ,tot pe tema asta și ,,Evadare de la Auschwitz " de Joel Rosenberg, în caz ca nu ați citit-o!!
Hotul de cărți si Anna Frank am văzut filmele sunt foarte bune, chiar prefer si cărțile!!!
Aștept vlogul vesel 🤗
Mai este oare acesta un om? - Primo Levi
Omul in cautarea sensului vietii - Viktor Frankl
Fiica Reichului - Louise Fein
Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly
O librarie in Berlin - Francoise Frenkel
Casa germana - Annette Hess
Toba de tinichea, Pisica si soarecele, Ani de caine - Gunter Grass
Cum este cartea Casa germana ? O am și eu în biblioteca insa îmi sa nu ma ia plânsul..
@@Anna-Maria87 Nu a fost o carte care sa ma faca sa plang, mi s-a parut interesanta ca perspectiva. Procesul la care ajunge sa ia parte personajul principal,Eva, este calea prin care va afla mai multe despre sine si despre familia sa, fara ca accentul sa fie pus pe evenimentele istorice ci mai degraba pe traiectoria personajului.
Mulțumesc frumos pentru recomandari!
Nu M-ai prins cu tema adoptată, dar tot de ascult de drag 😁
Bună, te-am găsit întâmplător și pentru că că îmi place să citesc de când mă știu, te urmăresc, dar nu am scris nici un comentariu până acuma când nu am mai rezistat vorbind despre holocaust un subiect despre care nu mă satur să citesc. Recunosc că nu am apucat să citesc ceea ce ai recomandat dar sigur sunt pe listă.Eu am citit alte titluri dar le devorez pe toate! Mă fascinează în continuare acest subiect fie în cărți fie în filme.
Buna! Multumesc frumos ca esti aici si ma bucur milt ca impartasim aceeasi pasiune.
Iti doresc multe lecturi pe gustul tău si spor la citit! 🤗
Recomand Maus - Art Spiegelman
Victor Frankl - Omul in căutarea sensului vietii
Mulțumesc pentru recomandare!
Eu nu prea mai rezonez cu cartile legate de nazism. Am citit prea multe, mi au ajuns si nu ma mai impresioneaza, din pacate, nu mi se pare ca mai aduc nimic nou. Preferatele mele din aceasta categorie sunt Toata lumina pe care o putem vedea( este absolut minunata, ca scriere, ca prpfunzime, ca tot, e mult mai mult decat ideea tipica de Holocaust, am plans pe final teribil) si Se numea Sarah( probabil pt ca e prima citita pe acest subiect, sunt subiectiva, probabil nu este o carte atat de buna, dar pe mn m a impresionat mult atunci).
Printre nefavoritele pe acest subiect se afla Hotul de carti. Mi s a parut extrem de extrem de banala si insipida, m ar fi impresionat daca aveam maxim 14 ani. Filmul mi a placut mult mai mult.
As vrea sa citesc Jurnalul Anei Frank totusi.
Multumim pt recomandarile minunate!❤️
„Bibliotecara de la Auschwitz” - 4*, citită în carantină, m-a pocnit în moalele capului când mi-am dat seama cât de mult mă plâng pentru că trebuie să stau în casă cu Netflix și comenzi de mâncare la ușă... „Hotul de carti” - 4*, poezie curată cartea asta. „Jurnalul Annei Frank” - 3*, ceva la ea nu mi-a plăcut, nu am văzut acel wow de care vorbește toată lumea, poate și pentru că am citit-o ca adult. „Tatuatorul de la Auschwitz” - 2*, scrisă prost prost prost, se vede că a pornit inițial ca scenariu de film și autoarea e o scenaristă. Din cauza asta am renunțat să mai citesc „Călătoria Cilkăi”, dar review-ul tău m-a convins să-i dau o șansă. Pe celelalte le am pe listă.
Îți mai recomand „Când înflorește liliacul” și „Trandafirii pierduți” de Martha Hall Kelly, „Toată lumina pe care nu o putem vedea” de Anthony Doerr. Am mai citit, dar nu recomand în mod special, pentru că-s scrise prost, „Rețeaua Alice”, „Privighetoarea”.
Mulțumesc frumos pentru recomandari!
Spor la citit in continuare si multe lecturi pe gustul tău! 🤗
Eu nu as putea sa citesc asemena cărți. Nu de alta,dar as plânge non stop... am văzut filmul÷ Băiatul în pijamale în dungi și o săptămână nu am mai fost bună de nimic.. felicitări ptr curaj!
Da, asa e! Sunt foarte dure si extrem de emoționate!
Eu acum citesc Pasarea vopsita de Jerzy Kosinski. Actiunea se desfasoara tot in perioada celui de-al doilea razboi mondial si urmareste povestea unui copil. E probabil cea mai crunta si dureroasa poveste pe care am citit-o, cu siguranta va tulbura pe oricine.
Hmm... O trec si eu pe lista.
Multumesc pentru recomandare si spor la citit! 🤗
Păcat ca " Out of the depths" nu este tradusa în română.
O citesc în rusă, si este imposibil sa te oprești de citit.
Bună, îți recomand 'Alegerea' de Edith Eva Eger, care încă trăiește.... Și 'Fiica Reichului' de Louise Fein!
Mulțumesc pentru recomandari!
Am deja in biblioteca "Fiica Reichului". 🤗
'' Rezistenta la Buchnewald'' si '' 5 Ani la Auschwitz'' , doua carti aparute inainte de 1990..
Mulțumesc pentru recomandari!
Recomand cartea Alegerea, de Edith Eva Eger
Fata care a evadat de la Auschwitz- Ellie Midwood❤️
Recomand, de asemenea, și "Omul în căutarea sensului vieții". Tot non ficțiune. E mărturia unui evreu care a fost în lagărul de la Auschwitz. Relatarea lui e diferită față de ceea ce citim în cărțile de ficțiune despre subiect.
Mulțumesc pentru recomandare! 🤗
Foarte frumos 😘😘🌅
Recomand Exodus de Leon uris.Nu e legat de holocaust , are ca tema conflictul evreo-arab mie mia plăcut foarte mult .
Mulțumesc pentru recomandare!
😚 Deosebita!
Refugiul - Corrie ten Boom
Superbe cărțile,în afara de cazul cartilor Pianistul și Călătoria Cilkai am citit toată lista ta.Filmele de asemenea mi s- au părut reusite pentru toate cartile😊Mi- a placut mult si Iubita comandantului- acțiunea se petrece tot în perioada nazista,precum și Gemenele de la Auschwitz- la care chiar ai nevoie de servetele lângă tine...Si mai vreau,și aștept sa apară carti bune.
Le trec si eu pe lista pe cele zise de tine! 😊
Spor la citit in continuare! 🤗
Trei sferturi din biblioteca mea in jur de 300 de carti sunt despre Holocaust si razboi. Din ce ne prezinti tu nu am citit Jurnalul Annei Frank si nici nu o am. Nu stiu de ce nu m-a interesat. Nu am citit nici Calatoria Cilkai dar vreau sa o citesc pentru ca mi-a placut mult Tatuatorul
Spor la citit si multe lecturi pe gustul tau! 🤗
“Tatuatorul de la Auschwitz” mi-a plăcut foarte mult.
Fetita pe care au lasat-o in urma de Roxanne Veletzos, bazata pe fapte reale, actiunea se petrece in Bucuresti si este inspirata din viata mamei scriitoarei...
Din lista ta am citit doar Jurnalul Annei Frank și Tatuatorul de la Auschwitz, însă toate celelalte sunt pe lista mea. Îți recomand și "Se numea Sarah"
Spor la citit si multe lecturi pe gustul tău!
Am citit "Se numea Sarah". 🤗
Mulțumesc, asemenea!
Am citito am 😭😭😭
Esti minunata🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Îți recomand se numea Sarah este foarte emoționantă
Am citit-o! 😊
Îți recomand o carte, care nu este nici despre Holocaust, nici despre al doilea război mondial, dar care îți va schimba în mod sigur percepția despre artă, te va face să privești altfel tablourile, să cauți în ele înțelesuri ascunse! Asta cu condiția să o citești. Este vorba despre „MAESTRUL DE LA PRADO” de Javier Sierra. Eu am citit-o de câteva ori, pe bucățele sau în întregime și o recitesc de câte ori sunt în pasă proastă sau când am chef de „renaștere”. Nu o să regreți această alegere! Este un roman, nu o carte despre artă!
Multumesc foarte mult! ❤️
Pianistul e în acest top?
Dupa cum se vede... Da... 😅
Cântec de leagăn de la Auschwitz..O librărie in Berlin
Mulțumesc pentru recomandari!
@@AscultSiCitesc mai am câteva recomandări.. Zbor in trecut mi-a plăcut mult..acum citesc Secretele Parisului ...amândouă cu acțiunea în cel de-al doilea război mondial..🤗🤗
Iti recomand “Fata care a evadat de la Auschwitz”. Astăzi am terminat-o.
Se numea Sarah și Copii libertății de Marc Levy
Mulțumesc pentru recomandari!
Se numea Sarah am citit. 🤗
Hey!❤️
Recomand neapărat și Fiica Reichului. E despre nazism privit din interior.
O am în biblioteca si este pe lista de carti de citit vara asta. Sper sa apuc! 😅
Sper din suflet să ajungi la ea! Nu credeam că mă va mai surprinde o ficțiune istorică. Dar e dureros de bună.
👍🤗😘
Adolf Hitler - Mein Kampf
E oarecum despre Holocaust, ce a declanșat planul
Acum cateva luni am tot cautat-o si nu o gasesc decat pe olx si sunt niste preturi prea mari... 😅
@@AscultSiCitesc Scuze ca va scriu asa târziu. Cartea Mein Kampf este online în întregime pe site-ul www.scribd.com/doc/258714109/Mein-Kampf-Lupta-Mea-de-Adolf-Hitler-vol-1-si-vol-2-pdf
Tocmai am comandat “Cele 999 de la Auschwitz”.
Nazistii imi spuneu pe nume, nu m am putut dezlipi, la fel Am fost doctorita la Auschwitz , Noroi inghetat, 70072
Nu mi-au plăcut “Hotul de cărți” si nici “Jurnalul Annei Frank”. Mi s-a părut oarecum infantilă.