Am aflat azi atâtea de multe informați importante de la Dvs.O scumpa Doamnă ne sunteți de mare ajutor ,Dumnezeu sa va binecuvinteze și sa va răsplătească pt. timpul ce ne acordati.
Leusteanul prefera semiumbra,se simte bine la umbra pomilor, a vitei de vie, langa un zid , acolo unde razele soarelui patrund mai greu deoarece nu-i place soarele arzator si trebuie udat cu regularitate deoarece iubeste apa, cand pamantul se usuca la suprafata se face o noua udare.
Buna dimineata! Am un video dedicat limacșilor. Limacșilor le place sa stea sub mulci, dar in cazul acesta ei vor manca mulciul si nu plantele noastre. Ei participa, ca si râmele, la descompunerea resturilor vegetale.
Bună ziua! Am cautat despre îngălbenirea usturoiului și am găsit la d-voastră explicații foarte bune despre acest lucru și vreau sa va întreb dacă acum pot sa aplic cenușă și maceratul de găină pentru ca ma confrunt cu aceasta problema. Deci pot sa le aplic concomitent sau cu o pauza între aplicări. Vreau sa mai întreb dacă se aplica pe stratul uscat sau trebuie udat înainte de aplicare. Va mulțumesc pentru un eventual răspuns. Un sfârșit de săptămână plăcut.
Bună ziua. Orice îngrășământ aplicăm- udam prima dată stratul. Maceratul folosiți acum, cenușa puteți folosi cam in mai- iunie, când se formează bulbul
Bună Olga. Urmăresc canalul tău și îmi place foarte mult. Eu am amenajat prima mea gradina anul acesta cu răsaduri proprii și deocamdată sunt foarte incantata. Sper sa am recolta bună. Am mare nevoie de ajutor dar subiectul este legat de capsuni, îmi cer scuze: am plantat capsuni în apropiere de fragute și cineva a spus ca se vor poleniza și se vor micsora capsunii din ce în ce mai mult. Trebuie să transplantez feagutele? Sunt foarte vesele toate cu flori și cateva fructe. Daca îmi vei putea răspunde iti multumesc din suflet și succes cu secretele gradinaritului!
Zeama bordeleza este subiectul multor discutii in ultima perioada. Unii sustin ca aceasta se descompune, si in sol nu raman reziduuri, altii - ca se acumuleaza in sol. ( aici nu ma refer la amatori, ci la oameni de știință). Eu nu o folosesc deloc.
Buna ziua ! De ce credeți ca frunzele la ardeii mei din solar încep sa se usuce din exterior către interior (margine) si are și puncte de uscare pe ele ,și ce pot sa fac sa repar ? Mulțumesc
Buna Olga! Am o problema la usturoi: niste dungi galbene pe frunze si niste puncte. Lateral de el am plantat 2 randuri de rosii. Mi- e teama sa nu le contamineze. Nu stiu daca e bacterioza sau viroza. Cum l- as putea ajuta? Multumesc frumos. Iti trimit poza pe Mess
Buna,terog sa ma ajuti cu o explicatie.Am uitat sa deschid a doua usa la solar si seara cand am vazut si am dat drumul la usa,am observat ca frunzele la casravete erau parlite parca le arsese cineva.Este mana sau s au oparit de la caldura?deasemenea am vazut ca si la rosii au aparut frunze care sunt tot asa,parlite si usor ofilite desi eu le ud o zi da una nu.Multumesc pt raspuns,zi faina !
@@secretelegradinarului vă mulțumesc pentru sfat aș mai avea o întrebare dumneavoastră ce recomandați pentru recoltă bogată la usturoi? Usturoiul pus din semințe sau din căței de usturoi?
@@secretelegradinarului bună ziua doamna Olga m-am abonat la canalul dumneavoastră și a-și dori sa vă întreb care este momentul potrivit pentru a scoate usturoiul de toamnă! Înainte de ase usca total frunzele?
@@agrotiberiu345 buna ziua. Când tija florala se îndreaptă la loc. Ea e dreapta la inceput, pe urma face bucla, pe urma se indreapta din nou. Atunci culegeti
Buna ziua. Am verificat frunzele usturoiului sunt exact că cele afectate de mana. Pot folosi in acest caz maceratul de urzica sau trebuie aplicat tratamentul menționat în video. Va mulțumesc
Bună dimineata,cu ce stropim preventiv ceapa și usturoiul,ar fi bine sa nu ajungem la vindecare,mai bine prevenim,imi pare rau ca nu am cenușă,pot s o inlocuiesc cu altceva?an multa iarba cosita,multumesc,sa ai o zi superbă🙏😍
Am pus mulci cum ai zis,dar de stropit nu am stropit cu nimic si as vrea mai ales dupa ploi sa dau preventiv cu ceva,multumesc mult pt răspuns,o zi frumoasă,desi cred ca si la voi plouă!😍
Bună ziua. Aceasta buruiana este foarte periculoasa. Ori o eliminati complet de pe plante manual, ori smulgeti plantele gazda si le distrugeti. Important este ca buruiana sa nu formeze seminte. Trebuie actionat cat mai rapid.
Buna ziua. Am cumparat fitohelp, biofungicid, dar nu imi dau seama cum ar trebui sa il administrez. La indicatii se vorbeste despre litri si hectare, dar eu am doar cateva plantute/pomi:) Oare ma puteti ajuta cu dozajul pentru aplicare foliara la legume si pomi? Multumesc tare mult!
După ce am făcut cunoștință despre cauzele ,de ce îngălbenește usturoiul.. ,merg repede sa vad care este acuza la usturoiul meu? Eu am mulcit usturoiul si nu stiu daca este bine ..ca sigur tine umed..sa descopar ?Va multumes .
AM O INREBARE LA CARE VA ROG UN RASPUNS BINE DOCUMENTAT :CAND PLIVESC BRAZDELE DE CEAPA SI USTUROI CE FAC CU FRUNZELE INDOITE SI SE SPRIJINESC CU VARFUL DE PAMANT PRECUM SI CU CELE INGALBENITE ,LE INDEPERTEZ SAU LE LAS ACOLO ? va rog un raspuns cat mai urgent . VA MULTUMESC !
Buna ziua! Folosesc produsele pe baza de bacterii (recomandate de dv). In anii trecuti, ceapa si usturoiul le stropeam cu apa si otet-pt daunatori, nu am avut probleme. De anul acesta folosind produsele recomandate, mai pot sa folosesc otetul?
Buna seara! Am trecut prin straturile mele de ceapă in seara asta si era plina de pui de lumacsi , cate 3-4 pe fiecare planta. Ce pot sa fac? Multumesc
Am acoperit cu frunze uscate pamantul. Am plantat ceapa si am urmarit evolutia ei. Am observat ca era gaurita. Apoi, am gasit melci, mici, mari. Am cautat pe UA-cam solutii! Singura care parea sa dea rezultate era rumegusul. Am cautat rumegus, l-am imprastiat si pot spune ca functioneaza. Eu am imprastiat chiar si in jurul plantelor:rosii, vinete. Incercati nu poate face rau rumegusul, din contra se transforma in compost. Tineti - ma la curent cu evolutia cepei! Pot trimite chiar si fotografii, in care se vede stratul de rumegus asezat la baza plantelor.
Am pus un strat de ceapă rosie si nu inteleg de ce o porțiune de 4 pasi nu a iesit ceapă si restul stratului deja e de 2 palme înălțime. De ce nu a iesit peste tot?
@@secretelegradinarului , astăzi a apărut și fluturilor viermelui mărului. Lipidoțid nu am văzut în Chișinău , am văzut bitocsibacelin , dar la ambalaj mic , și Sam scump și dacă socot cit îmi trebuie mie este cam ,, sărat,, bitoxibacelinul la noi e cam in jur de 20 lei , și un flacon merge doar la 2 litri de apa. Deci că sa pun la 10 litri cheltuiesc cam 100 lei moldovenești. O găleată îmi ajunge pentru 3,5 ari ( 350 metri pătrați ) .
@@secretelegradinarului , inca o dadă mulțumesc de info . iam sunat . si am procurat actoverm formula 1 litru , liposam - cutie jumate de kg în cutie . curierul mia spus ca pentru trips trebue 200 ml de actoverm pentru 10 litri de apa . . ( plus nu mii chiar clar anume acest preparat se stropeste numai sara dupa ce nus razele soarelui sau se poate si dimineața dupa rasarirea soarelui , pe caldută .) . asta va fi prima folosire a substanțelor bio , dacă nu iau în considerare fitosporinul și extractul din curcuma .
Am postat un comentariu, iar în așteptarea unui răspuns am observat că a fost șters. Vă rog mult să mă scuzați dacă întrebarea mea a fost nepotrivită. Nu știam ce preparat pe bază de Bacilus Subtilis și Trichoderma să aleg, dar până la urmă m-am decis pentru Mycohelp. Sper să fie bun pentru rugina usturoiului. O zi bună!
Am înțeles, nu este nicio problemă, înseamnă că sunt șterse de UA-cam, însă din ce motiv nu înțeleg. M-am gândit că poate din cauza faptului că am specificat de site-ul bioculturi. Am observat că usturoiul meu a început să fie afectat de rugină și întrebasem ce biofungicid să aleg de pe site-ul bioculturi pentru această problemă. Sunt la început și nu mă prea pricep. Am citit detalii le la Mycohelp și Fitohelp care conțin aceste microorganisme.
@@luminitabanu2306 preventia dureaza ani de zile. Din momentul in care se renunta la sapat, substante chimice. Se foloseste mulcirea organica, compostul, macerate etc. Cu timpul pamantul va fi sanatos si patogenii nu-si vor mai face de cap.
Vă rog, să mă sfătuiți, cum pot să valorific cenușa de lemn care fierbinte fiind a fost udată de ploaie care a venit, fără să se arda toata grămada de crengi, în urma curățirii pomilor ? Vă mulțumim !
Foarte bune informații, mulțumesc doamna Olga.
Am aflat azi atâtea de multe informați importante de la Dvs.O scumpa Doamnă ne sunteți de mare ajutor ,Dumnezeu sa va binecuvinteze și sa va răsplătească pt. timpul ce ne acordati.
Sunteți minunată și explicați pe înțelesul tuturor vă mulțumesc 🙏🙏🙏
Sunteti minunata! O specialistă excelență Multumesc! Am probleme cu usturoiul ❤🌹
Că de obicei v-ați documentat foarte bine. Felicitări pentru modul în care a-ți prezentat. Grădinărit bun vă doresc!
Multumesc frumos pentru aprecieri! 💚💚💚
Mi-a apărut la fix videoclipul ăsta. Multumesc pentru sfaturi. 😍😍
🎉 mulțumesc frumos pentru videoclip și vă doresc sănătate
Felicitări,un vlog foarte util!
SALUT 0LGA! PRIETENE TE URMĂRIM CU DRAG.SĂNĂTATE ȘI SPOR LA TREABA.DRĂGUȚ VLOG.PA.PA. FELICITARI. PA.PA.
Mulțumim dm.Olga.!
Mulțumesc,sānātate şi numai bine?⚘
💚🌺❤
Mulțumiri!
F util. Multumim din suflet!
Mulțumim frumos Olga pentru informații 😘
💚💚💚
Foarte utile ca de obicei sfaturile dvs doamna Olga , va mulțumesc !
Tot timpul învăț ceva nou de la dvs ,noi am împrăștia doar cenușa dar varianta cu apa fiarta nu am știut o ,va mulțumesc !
Multumesc pt sfaturi
Bune informații,mulțumesc!!👏🤗🤗
💚💚💚
Multumim de informatii.
Foarte utile aceste informații ,mulțumesc din suflet ,va doresc numai bine 😘😘
💚💚💚
Mulțumesc frumos! 🤗🌷
💚💚💚
Hristos a înviat! Oare putem folosi bicarbonat de sodiu si aspirina in gradina, la plante? Multumim pentru sfaturi. 🤗
Adevărat a înviat! Pentru ce sa folositi aceste substante in gradina?
Puteți face un video și despre leuștean unde prefera sa fie semănat/planta dacă prefera soarele sau lumina și alte informați .
Leusteanul prefera semiumbra,se simte bine la umbra pomilor, a vitei de vie, langa un zid , acolo unde razele soarelui patrund mai greu deoarece nu-i place soarele arzator si trebuie udat cu regularitate deoarece iubeste apa, cand pamantul se usuca la suprafata se face o noua udare.
Al meu este sub vie
Mulțumim. Intrebare: dacă punem mulci sub forma de iarba proaspăt costa, nu riscam sa adunam sub mulci la umezeala limaxul în cantitate mare?
Buna dimineata! Am un video dedicat limacșilor. Limacșilor le place sa stea sub mulci, dar in cazul acesta ei vor manca mulciul si nu plantele noastre. Ei participa, ca si râmele, la descompunerea resturilor vegetale.
Multumesc
Explicații bine documentate și pe înțelesul tuturor. Mulțumim!
Buna ziua . As dori sa stiu daca se poate stropi pe frunze cu tricoderma ,sau cu aceasta se uda doar la radacina. Mjlrumesc.
Bună ziua. Trichoderma se aplică și pe frunze
@@secretelegradinarului multumesc frumos.
Sărut mâna! De câte ori putem fertiliza cu soluție de găinaț și la ce interval?
Plante sănătoase!
Cu solutie cu gainat se poate fertiliza doar primavara, cand pamantul se incalzeste. Se aplica 1- 2 ori, la interval de 2- 3 saptamani.
@@secretelegradinarului Mulțumesc.
@@calincomarnescu9763 multumim pentru toate sfaturile care le primim dela d voastra
Buna ziua putem dizolva cenusa in maceratul de gainat de gaina? Mulțumesc!
Bună ziua. Nu se recomandă. Le aplicăm separat
Bună dimineata. !Asi avea o întrebare daca ma puteti ajuta ca rog.
Bună ziua! Am cautat despre îngălbenirea usturoiului și am găsit la d-voastră explicații foarte bune despre acest lucru și vreau sa va întreb dacă acum pot sa aplic cenușă și maceratul de găină pentru ca ma confrunt cu aceasta problema. Deci pot sa le aplic concomitent sau cu o pauza între aplicări. Vreau sa mai întreb dacă se aplica pe stratul uscat sau trebuie udat înainte de aplicare. Va mulțumesc pentru un eventual răspuns. Un sfârșit de săptămână plăcut.
Bună ziua. Orice îngrășământ aplicăm- udam prima dată stratul. Maceratul folosiți acum, cenușa puteți folosi cam in mai- iunie, când se formează bulbul
@@secretelegradinarului mulțumesc mult!
Buna dimineata! Usturoiul meu, plantat in toamna a format boboc de floare, ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat de raspuns
Bună dimineața. Rupeți tijele florale
Bună Olga. Urmăresc canalul tău și îmi place foarte mult. Eu am amenajat prima mea gradina anul acesta cu răsaduri proprii și deocamdată sunt foarte incantata. Sper sa am recolta bună. Am mare nevoie de ajutor dar subiectul este legat de capsuni, îmi cer scuze: am plantat capsuni în apropiere de fragute și cineva a spus ca se vor poleniza și se vor micsora capsunii din ce în ce mai mult. Trebuie să transplantez feagutele? Sunt foarte vesele toate cu flori și cateva fructe. Daca îmi vei putea răspunde iti multumesc din suflet și succes cu secretele gradinaritului!
Bună Oana,Nu e bine,se corcesc.Am auzit si eu chestia asta..
@@rodicarodycuta183multumesc pentru răspuns
Capsunile se pot planta langa fragute, sau cateva soiuri pe acelasi strat. Ele nu se vor interpoleniza.
@@secretelegradinarului Doamna sunteti sigura? Vb.din experiența proprie?
Se poate si din cauza pamantului prea alcalin , prea multa cenusa de exemplu ? Cum procedam cu aceastã ocazie ? Mulțumesc. faceți o treabã minunatã !
Cata cenușă ați folosit?
@@secretelegradinarului
Am ars resturi vegetale și am raspandit cenusa cu grebla , deci nu stiu ce cantitate .
Buna ziua !
Doamna Olga spuneti.mi va rog daca mana la usturoi si ceapa se poate trata si prin stropire cu zeama bordeleza.
Zeama bordeleza este subiectul multor discutii in ultima perioada. Unii sustin ca aceasta se descompune, si in sol nu raman reziduuri, altii - ca se acumuleaza in sol. ( aici nu ma refer la amatori, ci la oameni de știință). Eu nu o folosesc deloc.
@@secretelegradinarului
Totusi contine cupru si calciu necesar pomilor si plantelor..cred eu .
As putea sa stropesc ceapa cind are 4,5 frunzulițe cu ditane amestecat cu topsin? Multumesc
De ce doriți să stropiți ceapa cu aceste preparate?
Buna ziua ! De ce credeți ca frunzele la ardeii mei din solar încep sa se usuce din exterior către interior (margine) si are și puncte de uscare pe ele ,și ce pot sa fac sa repar ? Mulțumesc
Asa din descriere, e greu sa dau un verdict. Trimiteti-mi niste poze pe fb. Ma gasiti Beleaeva Olga
Buna ziua. Unde gasesc trichoderma?
Buna ziua. Eu folosesc Mycohelp sau Viridin. Le comand pe www.bioculturi.ro
Buna Olga! Am o problema la usturoi: niste dungi galbene pe frunze si niste puncte. Lateral de el am plantat 2 randuri de rosii. Mi- e teama sa nu le contamineze. Nu stiu daca e bacterioza sau viroza. Cum l- as putea ajuta? Multumesc frumos.
Iti trimit poza pe Mess
Bună ziua. Trimiteți- mi niște poze pe email
Nu stiu adresa@@secretelegradinarului
secretelegradinarului@secretelegradinarului?
Buna,terog sa ma ajuti cu o explicatie.Am uitat sa deschid a doua usa la solar si seara cand am vazut si am dat drumul la usa,am observat ca frunzele la casravete erau parlite parca le arsese cineva.Este mana sau s au oparit de la caldura?deasemenea am vazut ca si la rosii au aparut frunze care sunt tot asa,parlite si usor ofilite desi eu le ud o zi da una nu.Multumesc pt raspuns,zi faina !
Bună ziua. Acestea pot fi arsuri solare.
Bună ziua! Se pot amesteca biofungicidele cu bioinsecticidele?
Bună ziua. Sigur ca da. Am un video, care a aparut anul trecut, unde am vorbit detaliat despre folosirea biopreparatelor.
Buna ziua pe ce tip de pamint e mai bine de pus usturoiu.pamint nasîpos sau ciornoziom?
Bună ziua. Usturoiul preferă soluri argilo- nisipoase sau cernoziom
@@secretelegradinarului mersi pentru raspuns
@@secretelegradinarului ce parere aveti de usturoiu crescut din saminta.da road bogat?
@@ion2204 am un video dedicat acestui subiect. ua-cam.com/video/aih9O6jeOiA/v-deo.html
Olga Bună! Vreau sa te întreb cu ce pot preveni mana la roșii cu ceva natural? și unde pot cumpăra ca natural nu prea găsesc, mulțumesc 🤗🤗😘
Buna. Eu folosesc biopreparate pe baza de microorganisme. Le comand pe www.bioculturi.ro
Bună ziua doamna Olga am pus în toamna usturoiul și a făcut semințe trebuie îndepărtate pentru a creste bulbul?
Bună ziua. Da
@@secretelegradinarului vă mulțumesc pentru sfat aș mai avea o întrebare dumneavoastră ce recomandați pentru recoltă bogată la usturoi? Usturoiul pus din semințe sau din căței de usturoi?
@@secretelegradinarului bună ziua doamna Olga m-am abonat la canalul dumneavoastră și a-și dori sa vă întreb care este momentul potrivit pentru a scoate usturoiul de toamnă! Înainte de ase usca total frunzele?
@@agrotiberiu345 buna ziua. Când tija florala se îndreaptă la loc. Ea e dreapta la inceput, pe urma face bucla, pe urma se indreapta din nou. Atunci culegeti
@@secretelegradinarului Mulțumesc pentru sfat 👍
Buna ziua. Cum se numesc acele fungicide bio despre care ati vorbit si de unde se pot achizitiona? Multumesc
Bună ziua. Fitocid, Viridin, Fitodoctor. Eu le comand pe www.bioculturi.ro
Bună ziua! Vă rog să-mi spuneți de ce usturoiul meu nu face căpățână. E subțire. Nu are ciupercă, nu are viermi.
Buna ziua. Cauze pot fi diferite- soiul, excesul de azot in sol, care stimuleaza cresterea frunzelor, lipsa de apa etc
Buna ziua. Am verificat frunzele usturoiului sunt exact că cele afectate de mana. Pot folosi in acest caz maceratul de urzica sau trebuie aplicat tratamentul menționat în video. Va mulțumesc
Stropirile le pot face la orice ora sau doar seara/dimineața?
Stropirile se efectuează dimineața sau seara
Bună ziua. Dacă boala este deja prezentă, maceratele nu mai ajută
Buna ziua, îmi puteți recomanda un magazin online de unde cumpărați și dvs aceste produse bio? Va mulțumesc
Bună dimineata,cu ce stropim preventiv ceapa și usturoiul,ar fi bine sa nu ajungem la vindecare,mai bine prevenim,imi pare rau ca nu am cenușă,pot s o inlocuiesc cu altceva?an multa iarba cosita,multumesc,sa ai o zi superbă🙏😍
Bună ziua. Pentru tratamente preventive puteți folosi Fitocid/ Fitodoctor/ Viridin/ Mycohelp/ Fitohelp. Mulcirea este foarte benefică
Am pus mulci cum ai zis,dar de stropit nu am stropit cu nimic si as vrea mai ales dupa ploi sa dau preventiv cu ceva,multumesc mult pt răspuns,o zi frumoasă,desi cred ca si la voi plouă!😍
Multumimpentru comentariile ce dela dvoastra
Bună ziua. Am tortel pe plante,( probabil l-am adus cu gunoiul de oi) vă rog, cum scap de el!!!
Bună ziua. Aceasta buruiana este foarte periculoasa. Ori o eliminati complet de pe plante manual, ori smulgeti plantele gazda si le distrugeti. Important este ca buruiana sa nu formeze seminte. Trebuie actionat cat mai rapid.
De unde putem lua acele pliculețe de mana,bioactivatori ?
Eu le comand pe www.bioculturi.ro
La noi usturoiul are pete ruginii multe ce se poate face?
Bună ziua. Am un video dedicat acestui subiect. Vă las link-ul mai jos
ua-cam.com/video/8Ddhxsl_oow/v-deo.htmlsi=PD6bBbWoONvuX14f
Bună Olga dar la mine îl maninca la rafacina ce trebuie sa fac multumesc
Bună, ce daunatori aveti?
@@secretelegradinarului cred ca este vierme sîrmă
@@kamykamy3251 am un video despre viermele sarma
ua-cam.com/video/lvsOSxkaZjg/v-deo.html
Vedeți sa nu aveți coropisnite dacă va ataca rădăcină, căutați pe youtube ca sunt mulți care va oferă sol pt coropisnite
Va rog ajutațimă ce i sa întîmplat usturoiului meu a început sa se îngălbenească si bulbul este sfoiegit
Trimiteti-mi niste poze pe email secretelegradinarului@gmail.com
Buna ziua. Am cumparat fitohelp, biofungicid, dar nu imi dau seama cum ar trebui sa il administrez. La indicatii se vorbeste despre litri si hectare, dar eu am doar cateva plantute/pomi:) Oare ma puteti ajuta cu dozajul pentru aplicare foliara la legume si pomi? Multumesc tare mult!
poate merita sa mentionez ca este in forma lichida, poate nu mai trebuie preparat?!
@@veronicach5457 bună ziua. 30 ml la 10l de apa
@@secretelegradinarului mulțumesc tare frumos! Îl țin de o luna în frigider ca nu știam cum sa îl prepar. Mulțumesc mult!
@@veronicach5457 data viitoare sa stiti ca puteti contacta telefonic firma de la care cumparati produsul si intrebati cum se foloseste acesta 😊
@@secretelegradinarului eu am găsit doar un mail de contact, dar da, e o idee foarte bună!
După ce am făcut cunoștință despre cauzele ,de ce îngălbenește usturoiul.. ,merg repede sa vad care este acuza la usturoiul meu? Eu am mulcit usturoiul si nu stiu daca este bine ..ca sigur tine umed..sa descopar ?Va multumes .
Nu descoperiți.
Doamna Olga dar daca imprastiem acum la radacina usturoiului cenusa inainte de ploaie este bun?
Ca sa fie sigura treaba, faceti solutia cu apa clocotita. Si udati.
@@secretelegradinarului dar nu cu apa clcorita ,specificații, pt ca unii nu știu și opăresc usturoiul sau alte legume
@@marianaciulpan1224 eu am spus ca se amesteca cu apa clocotita, se lasa peste noapte si se foloseste.
AM O INREBARE LA CARE VA ROG UN RASPUNS BINE DOCUMENTAT :CAND PLIVESC BRAZDELE DE CEAPA SI USTUROI CE FAC CU FRUNZELE INDOITE SI SE SPRIJINESC CU VARFUL DE PAMANT PRECUM SI CU CELE INGALBENITE ,LE INDEPERTEZ SAU LE LAS ACOLO ? va rog un raspuns cat mai urgent . VA MULTUMESC !
Bună ziua. Le lăsați acolo
@@secretelegradinarului va multumesc .
Buna ziua!
Folosesc produsele pe baza de bacterii (recomandate de dv). In anii trecuti, ceapa si usturoiul le stropeam cu apa si otet-pt daunatori, nu am avut probleme. De anul acesta folosind produsele recomandate, mai pot sa folosesc otetul?
Buna ziua! Daca aveti biopreparate be baza de microorganisme, nu mai aveti nevoie de altceva.
@@secretelegradinarului multumesc!
Va doresc sanatate si recolte bogate!🤗
@@corinaalinaroman3814 💚💚💚
Corina in ce proportii foloseai apa cu otet?
Cate aplicari?
In ce cantitati apa si otet ???
Buna ziua Intrebare??,,De CE se face maro DUPA CE am cules usturoiul, sí Cu CE se trateza!!
De ce se ondulează la vârf ceapa si își lasă frunzele jos?
Bună seara. Trimiteti-mi poze pe email secretelegradinarului@gmail.com
Poți sa dai cu azot ceapa
Da, dar primavara. ( ca si la usturoi)
Buna seara! Am trecut prin straturile mele de ceapă in seara asta si era plina de pui de lumacsi , cate 3-4 pe fiecare planta. Ce pot sa fac? Multumesc
Buna seara. Pentru limacși puteti folosi capcane cu bere, capcane cu scanduri. De asemenea, puteti folosi granule bio Limacid.
@@secretelegradinarului Multumedc
Rumegus, in jurul plantelor.
@@dodugruescu4844 Am frunze in jurul cepei, credeti ca rumegusul este mai bun?
Am acoperit cu frunze uscate pamantul. Am plantat ceapa si am urmarit evolutia ei. Am observat ca era gaurita. Apoi, am gasit melci, mici, mari. Am cautat pe UA-cam solutii! Singura care parea sa dea rezultate era rumegusul. Am cautat rumegus, l-am imprastiat si pot spune ca functioneaza. Eu am imprastiat chiar si in jurul plantelor:rosii, vinete. Incercati nu poate face rau rumegusul, din contra se transforma in compost. Tineti - ma la curent cu evolutia cepei! Pot trimite chiar si fotografii, in care se vede stratul de rumegus asezat la baza plantelor.
Ce parere aveti straturile inaltate necesita mai multa apa, se usuca pamantul mai repede, fata de cultivarea normala? Multumesc
Da. Pamantul din straturile inaltate se usuca mai repede, mai ales pe margini. Am un video in care am vorbit despre straturi.
Am pus un strat de ceapă rosie si nu inteleg de ce o porțiune de 4 pasi nu a iesit ceapă si restul stratului deja e de 2 palme înălțime. De ce nu a iesit peste tot?
Buna ziua. Ati incercat să o dezgropați, să vedeți ce este acolo?
Nu
O sa incerc.multumesc frumos de sfat
Secretele Gradinarului , zborul fluturelui vermele prunului e în toi ( 17 fluturi întro noapte ) . la măr in regiunea mea (Chișinău ) încă nui nimic .
Lepidocid- bioinsecticid care ajuta 100%. Aveti si in Moldova acest preparat.
@@secretelegradinarului , astăzi a apărut și fluturilor viermelui mărului.
Lipidoțid nu am văzut în Chișinău , am văzut bitocsibacelin , dar la ambalaj mic , și Sam scump și dacă socot cit îmi trebuie mie este cam ,, sărat,, bitoxibacelinul la noi e cam in jur de 20 lei , și un flacon merge doar la 2 litri de apa. Deci că sa pun la 10 litri cheltuiesc cam 100 lei moldovenești. O găleată îmi ajunge pentru 3,5 ari ( 350 metri pătrați ) .
@@oleggrama8338 cautati pe wetrade
@@secretelegradinarului multumesc de informatie . cred ca am sa trec pe la ei
@@secretelegradinarului , inca o dadă mulțumesc de info . iam sunat . si am procurat actoverm formula 1 litru , liposam - cutie jumate de kg în cutie .
curierul mia spus ca pentru trips trebue 200 ml de actoverm pentru 10 litri de apa . . ( plus nu mii chiar clar anume acest preparat se stropeste numai sara dupa ce nus razele soarelui sau se poate si dimineața dupa rasarirea soarelui , pe caldută .) . asta va fi prima folosire a substanțelor bio , dacă nu iau în considerare fitosporinul și extractul din curcuma .
Buna ziua !Cum ați zis că se da pentru mana la usturoi cu ce că nu am înțeles ce ați zis ? Mulțumesc mult .
Bună ziua! Eu folosesc Fitocid- pe baza de bacillus subtilis sau Viridin- pe baza de trichoderma.
Am postat un comentariu, iar în așteptarea unui răspuns am observat că a fost șters. Vă rog mult să mă scuzați dacă întrebarea mea a fost nepotrivită. Nu știam ce preparat pe bază de Bacilus Subtilis și Trichoderma să aleg, dar până la urmă m-am decis pentru Mycohelp. Sper să fie bun pentru rugina usturoiului. O zi bună!
Bună ziua. Nu mi-a aparut comentariul dumneavoastră. Mi s-a mai spus că dispar comentariile.
Am înțeles, nu este nicio problemă, înseamnă că sunt șterse de UA-cam, însă din ce motiv nu înțeleg. M-am gândit că poate din cauza faptului că am specificat de site-ul bioculturi. Am observat că usturoiul meu a început să fie afectat de rugină și întrebasem ce biofungicid să aleg de pe site-ul bioculturi pentru această problemă. Sunt la început și nu mă prea pricep. Am citit detalii le la Mycohelp și Fitohelp care conțin aceste microorganisme.
Și cum se numesc aceste tratamente Bio
Fitocid, fitodoctor, fitohelp, mycohelp
Iar la ceapa la fel.
Da
Altceva pt mana nu exista in afara de produsele cu microrgan.ismeceva care să putem prepara acasă.
Daca mana deja este prezenta, din pacate, nu.
@@secretelegradinarului dar pt preventie?
@@luminitabanu2306 preventia dureaza ani de zile. Din momentul in care se renunta la sapat, substante chimice. Se foloseste mulcirea organica, compostul, macerate etc. Cu timpul pamantul va fi sanatos si patogenii nu-si vor mai face de cap.
@@secretelegradinarului mulțumesc frumos!
👍👍👍👍
La mine se ingalbeneste si am vazut cacare vierme alb la tulpina usturoiului
Musca cepei
❤️💐
Scuze,ca are vierme
Vă rog, să mă sfătuiți, cum pot să valorific cenușa de lemn care fierbinte fiind a fost udată de ploaie care a venit, fără să se arda toata grămada de crengi, în urma curățirii pomilor ? Vă mulțumim !
Bună ziua. Puneți la compost
@@secretelegradinarului Vă mulțumesc!